Pyöräillen kohti Champ-Elysee'ta (Le Tour 2003)

  • 4 121
  • 92

MadMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, LFC
Katsellin tuossa muutamana päivänä koostetta Euro Sportilta ja silmiini otti asia, joka jäi vaivaamaan. Eli osaako joku sanoa, minkä taka välillä käytetään "normaaleita" kypäriä ja välillä taas sellaisia pisaramaisia. Tuosta pisara-mallista löytyy kuva osoitteesta <URL:http://www.uspsprocycling.com/2003tdf_frontphoto.jpg>.
 

Diver

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti MadMan
Eli osaako joku sanoa, minkä taka välillä käytetään "normaaleita" kypäriä ja välillä taas sellaisia pisaramaisia. >.

Pisaramaiset kypärät vähentävät ilmanvastusta ja ovat aika-ajokypäriä. Vaikea sanoa mikä niiden todellinen vaikutus vauhtiin on mutta joku saattaa tämänkin tietää...
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Diver
Pisaramaiset kypärät vähentävät ilmanvastusta ja ovat aika-ajokypäriä. Vaikea sanoa mikä niiden todellinen vaikutus vauhtiin on mutta joku saattaa tämänkin tietää...
Optimaalisissa tuulitunneliolosuhteissa 0,1 s/100 km. En todellakaan tiedä, mutta kuten kaikissa vauhtilajeissa ilmanvastusta pyritään vähentämään kaikilla mahdollisilla keinoilla. Perinteisillä etapeilla ilmanvastuksella ei niinkään ole väliä, sillä suurimmaksi osaksi ajetaan ryhmässä. Ammattilaispyöräilijöille tuli kypäräpakko "vasta" tänä keväänä kun joku (en muista kuka) kuoli kaaduttuaan.

Eilen Petacchi nappasi jo kolmannen kirivoiton ja vankisti asemaansa tämän hetken parhaana kirimiehenä. Zabelin ja O´Cradyn panoksiin olen ollut todella pettynyt. Tänään vielä mennään tasaisella. Näkisimmeköhän jo onnistuneen irtioton?

Mikäs on teidän oma suhde pyöräilyyn (muu kuin penkkiurheilu). Itse olen maastomiehiä. En edes omista maantiepyörää (joskus ollut osto jo melko lähellä). Maastopyöräilykin on vain harrastus. Kilpaillut olen joskus pyöräsuunnistuksessa ja endurocupissa. Kuten jo aikaisemmin sanoin, suosikkitallini on Saeco eli pyöräni on Cannondale. Muutaman vuoden vanha täysjousto, johon olen ollut erittäin tyytyväinen. Kilometrejä ei ole tullut paljon, mutta kovaa käyttöä kylläkin.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Tänä vuonna kuollut ammattipyöräilijä oli kazakstanilainen Andrei Kivilev, joka sijoittui mm. neljänneksi kaksi vuotta sitten Tour de Francessa, paljolti sen ansiosta, että lähti erääseen irtiottoryhmään, mikä jätätti pääjoukkoa yli puoli tuntia sateisissa olosuhteissa.

Kivilev ajoi Cofidis-tallissa, joka on mukana tässäkin kilpailussa.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Heh, vaikka "Petakki" on hallinnut Touria tähän saakka mielin määrin, tulee tänään hänelle noutaja. Parhaillaan ajetaan ensimmäinen vuoristoetappi ja nyt rupeaa muutama Petakki mukaanlukien olemaan jo kypsä huoltoauton kyytiin..

EDIT: Noutaja tuli ja lujaa..
 
Viimeksi muokattu:

Jet-Ace

Jäsen
Tänään tosiaan otetaan jo kirimiehistä mittaa. Petacchi joutui jättämään leikin kesken jo 1. mäkeen, joka oli 2. kategorian mäki. Myöhemmin haasteena on 1. kategorian mäki, joka raastaa lisää.
Moni voi jo olla kovilla cutin kanssa. Cut=X% voittajan perässä oleva määräaika tulla maaliin tai muuten suljetaan kilpailusta.

Huomenna on vielä kovempi mäki tulossa, kun kiivetään Alpe d'Huezin huipulle. Se onkin jo high category mäki ja tulee viimeistään kertomaan sen, kuka on kuka tänä vuonna noista huippumiehistä Armstrong, Ullrich, Simoni, Beloki ja Botero.

On tämä hurja laji sitä ymmärtäville. Kynnys seurata ammattipyöräilyä on siinä mielessä korkea, että ilman pyöräilijöiden ja tallien perinpohjaista tuntemusta lajista ei kisan seuraaminen ole kovin helppoa. Se näyttää asiaan perehtymättömän silmiin hyvin omituiselta ja suorastaan käsittämättömältä.

Minulla on Kivilevin kuolema mennyt ohi. Onko tietoa, millainen onnettomuus oli kyseessä? Siinä kuoli kova mäkimies. Surullista.

Edit: Veikkaan, että tänään lopussa Armstrong peesaa apuajajiansa Herasta ja Hincapiea. Ullrichia ja Belokia mukana ja lopussa Armstrong jättää kilpailijansa. Siihen, onko keulilla joku kokonaiskilpailun kannalta merkityksetön ajaja vieden etappivoiton en ota kantaa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että näin ei käy. Tänään Armstrong pukee päälleen keltaisen paidan ja pitää sen Pariisiin saakka ilman sairastumista tai onnettomuutta,
 
Viimeksi muokattu:

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Kivilev ymmärtääkseni kuoli päähän osuneen iskun seurauksena Girossa (kallovamma), kun pääjoukko kolaroi jyrkässä laskussa. Tämän jälkeen (tai tämän seurauksena) ammattilaispyöräilyyn tuli kypäräpakko, ainoastaan poikkeustapauksissa (oliko se jyrkissä nousuissa) kypärän saa ottaa väliaikaisesti pois.

Tänään Jesus Manzano joutui pyörtymisen seurauksena sairaalaan. Armotonta menoa..
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Richard Virenque rankan vuoristoetapin voittoon ja samalla keltaisen paidan omistajaksi. Hieno etappi häneltä, hänhän ajoi kärkiporukassa koko etapin ajan.
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Richard on palannut. Yllättävän pitkän kaulan antoi Lance ja USPS. Vai oliko Virenque vain kerta kaikkiaan niin kova? Eroa on noin 2.30. Saa tehdä Lance kovasti töitä saavuttaakseen Virenquen, vaikka mies ei kokonaiskilpailun kannalta ehkä suuri uhka olekaan. Vai pystyisikö hän yllättämään.?Huippu mäkimies hän on ollut aina, mutta miten sujuvat aika-ajot?

Kirimies Betacchin lisäksi (ei tosin mkään yllätys) mahdollisuudet menivät myös Simonilta ja Boterolta. Ulrichin ajossa silmään pisti, ettei hänellä ollut lopussa enää apuajajia ollenkaan. Se voi olla jatkossa ongelma.

Kuten Eurosportin selostajat totesivat, etappi olisi saanut päättyä mäen päälle, jolloin pääjoukossa olisi nähty enemmän toimintaa. Nyt hieno etappi hieman latistui.

Kypärän saa ottaa pois viimeisessä mäessä, jos etappi päättyy sen mäen päälle.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Virenque on liian epätasainen. Kaveri kiipeää hyvin näitä monen nousun etappeja, mutta useimmiten kun tulee kovimmat mäet Richardin vääntö ei riitä voittajaksi. Tätä kautta myös hän joutuu usein antamaan useita minuutteja tasoitusta. Vielä kun katsoo että edessä on kahdet aika-ajotkin, niin en usko että Richardista on pitämään paitaa edes kovin pitkään. Ihmettelen jos huomisen jälkeen Virenquella vielä keltainen paita on.
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti eagle
Virenque on liian epätasainen. Kaveri kiipeää hyvin näitä monen nousun etappeja, mutta useimmiten kun tulee kovimmat mäet Richardin vääntö ei riitä voittajaksi.
Näin on ollut aikaisempina vuosina. Olisiko Richard voinut kehittyä? Vähän epäilen ja päädyn samaan ratkaisuun eli ei taida riittää potku loppuun asti. Richard on kuitenkin siinä mielessä mukava ajaja, että hänellä riittää yritystä (välillä liiankin kansa). Lance on taas tappavan tehokas (välillä niin tylsä kaveri).
 

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
Viestin lähetti Kullervo
Näin on ollut aikaisempina vuosina. Olisiko Richard voinut kehittyä? Vähän epäilen ja päädyn samaan ratkaisuun eli ei taida riittää potku loppuun asti. Richard on kuitenkin siinä mielessä mukava ajaja, että hänellä riittää yritystä (välillä liiankin kansa). Lance on taas tappavan tehokas (välillä niin tylsä kaveri).

Itse uskoisin Ricardin hyytyvän vielä. Lance tuntuu kontrolloivan peliä aika tehokkaasti. Ensimmäinen viikko tarkkaillen ja uskoisin, että US Postal panostaa siihen, että Ricard jää tänään jalkoihin. Veikkaisin Lancen iskevän tänään ja voittavan etapin ja valloittavan keltaisen paidan.

Lueskelin tuossa ARD:n Tour-sivuja ja niillä oli mielenkiintoinen tarina. Kaksi vuotta sitten lähetyttäessä L'Alpe d’Hueziä oli kameratiimi ajanut kuvaamaan Lancea. Tämä oli alkanut näytellä kärsivää ja tuskaista, jolloin Team Telekomin porukka oli katsellut Lancen bluffia ja uskoivat todellakin miehen tekevän kuolemaa. Silloin Ullricihn hyökätä ja ihmetys saksalaisten leirissä oli kova, kun Lance pinkaisikin perään. Lance teki vastaiskun ja voitti etapin selkeästi ja tuota pidetään ilmeisesti vuoden 2001 Tourin ratkaisuna. Mielenkiintoinen päivä tiedossa...
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
No, se on siinä ja siinä onko tämän päiväisen etapin voittaja Richard vai joku USPS:n ajajista; päivä on raskas ja vaatii veronsa, mutta kuten todettua Virenque on hyvä vuoristoetapeilla. Etapin voittaja löytyy kolmikosta Virenque, Ekimov tai Ullrich..
 

Sakallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu
Lauantai oli kisan todellinen starttipäivä, jolloin todellinen taktiikkapeli alkoi. Heti startista kirmasivat irtiottoon Mederic Clain, Rolf Aldag, Paolo Bettini ja Benoit Polvet. Isku saa pääjoukon hermostuneeksi ja sieltä tulee yksittäisiä iskuja ajajilta, jotka pyrkivät mukaan irtiottoon. Yritykset kaatuvat kuitenkin ryhmän erimielisyyksiin ja jokainen palaa takaisin US Postalin vetämään pääryhmään.

Samassa, kun nousu alkaa pääryhmästä iskee Kelmen Jesus Manzano. Paahtavassa kuumuudessa hän saa pian seuraansa Quick Stepin Richard Virenquen. Aikansa Virenque antaa Manzanon vetää kaksikkoa ja he saavuttavatkin karkulaisia. Paahtava kuumuus vaatii kuitenkin uhrinsa ja Jesus Manzano pyörtyy pian Virenquen jätettyä hänet. Viimeisiksi sanoisikseen ennen pyörtymistään ja ulosajoa hän toteaa vain haluavansa sokeria. Hänen Tour päättyykin matkaan kohti ranskalaista sairaalaa, jossa hänen todetaan kärsineen lämpöhalvauksen. Kypäräpakon syytä kenties ?

Pian tämän jälkeen myös tasamaan kuningas Alessandro Petacchi keskeyttää ajettuaan hetken päivän ensimmäistä nousua. Nälkä loppui kesken eikä matkaaminen kohti Champ Elyyseetä kiinnostanut enää. Virenque jatkaa irtioton kiinniajoa eron ollessa kolme ja puoli minuuttia. Pääjoukko on tällä hetkellä karkulaisia lähes kuusi minuuttia perässä. Ero kasvaa vaan pääjoukkoon, mutta karkulaisten Paolo Bettini alkaa hidastella matkantekoa mielessään tallikaverinsa Virenquen saaminen mukaan kärkijoukkoon. Pian Virenque onkin mukana kärjessä ja kisa saa toisenlaisen luonteen.

Pääjoukko on karkulaisia perässä jo 08'12, kun matkaa maaliin on enää 96 kilometriä. Main packin matkaa hidasti myös pysähtyminen tasoristeykseen odottamaan ohi menevää junaa. Seuraavaan nousuun tullessa Virenque ja Bettini näkevät mahdollisuutensa tulleen. He iskevät kuin pirut paeten perässä tulevaa isoa pahaa sutta, pääjoukkoa. Baijerin sitkeä sissi Rolf Aldag on asiasta kuitenkin eri mieltä. Sinnikkäästi hän palaa kaksikon pariin ja iskee. Bettini kärsii ja joutuu luovuttamaan. Aldag nousee vuorta kuin hurmiossa Virenquen ollessa häntä perässä n. 50 metriä. Hetkisen kuluttua kaksikko on taas yhdessä ja matka taittuu 06'30 pääjoukkoa edellä.

Kisan keltapaidan Victor Hugo Penan vetämä pääjoukko alkaa hiljalleen kutistua ryhmän tullessa nousuun. Hyvätkin mäkimiehet alkavat hiljalleen tippua ryhmän vauhdista ja taistelu maalinpääsystä läpi helvetin voi alkaa. Penan voimien loppuessa Rubiera ja muut US Postalin apuajajat vetävät yhä kutistuvaa pääjoukkoa, joka on 05'33 kärjestä perässä.

Sasha Vinokourov uskoo hetkensä tulleen ja iskee. Vauhti kiihtyy pääjoukossa. Sasha on kuitenkin taas kohta pääjoukossa, mutta Santiago Botero on kokenut vuorien kovuuden ja jättää pääjoukon. N. 5 kilometriä vuoren huipusta myös kärkiryhmästä Aldag joutuu nöyrtymään Virenquen armottoman iskun edessä. Hän on kuitenkin etapin todellinen sankari. Ikuinen apuajaja, joka ei koskaan ole ollut mäkimies ylitti itsensä. Hienoa.

Virenque tulee vuoren päälle ensimmäisenä Aldagin ollessa perässä 01'32. Pääjoukko seuraa karkulaista 03'54 perässä. Loppuetappi onkin laskuvoittoista ja Virenque ajaa sen hurmiossa tavoitteena keltainen paita. Erinäisistä ongelmista kärsinyt Virenque onkin maalissa ensimmäinen Aldagin tullessa 02'29 ja pääjoukon 04'06 perässä. Tour sai taas uuden johtajan. Virenque ei kuitenkaan ole uhka kokonaiskisaa ajatellen, joten hänen johtonsa ei huolestuta kokonaiskisan suosikkeja.

Sunnuntaina oli viimein etappi, joka päättyy nousun päälle. Tämä on merkittävä seikka, sillä maali nousun päällä mahdollistaa erilaisen taktiikan. Moni ajaja uskaltaa yrittää iskuja, koska kiinniajamisen riski on pienempi kuin etapilla joka päättyy laskuosuuteen.

Etapin alkupuolella oli taas irtiottoja, mutta ne ajettiin kiinni ennen viimeisen nousun alkua. Viimeisen nousun häämöttäessä iskivät irti Didier Rous ja Mikel Astaloza eron ollessa parhaimmillaan yli kaksi minuuttia. Koko etapin pääjoukkoa johtanut US Postal pistää kuitenkin suuren vaihteen päälle L Alpe D'Huezin tultaessa. Suurin osa pääjoukossa olevasta 40 ajajasta huutaa tuskasta US Postalin näyttäessä voimansa heti nousuun tultaessa. Joukko harvenee kuuteen ajajaan Garzelli, Ullrich, Virenque, Moncoutie, Boogerd tietävät, ettei tämä ole se päivä jolloin he paistattelesivat kukkulan kuninkaana. Joseba Belokikin joutuu taipumaan hetkeksi Armstrongin ryhmän kyydistä, mutta palaa hiljalleen takaisin ryhmään. Ero on enää alle puoli minuuttia. Roberto Heras on hiljalleen tehnyt päivätyönsä, kun ryhmään palannut Beloki tekee yhden lukuisista yrityksistään. Armstrong on tämän jälkeen enää ilman apuajajia seuranaan Iban Mayo ja Tyler Hamilton. Beloki ei kuitenkaan kykene tekemään merkittävää eroa ja palaa takaisin ryhmään.

Heti Belokin palattua ryhmään iskee hyvävoimainen Iban Mayo irti. Armstrong antaa miehen mennä, sillä hänellä on kädet täynnä töitä koko ajan iskevien Hamiltonin ja Belokin kanssa. Iskut jarruttavat Armstrongin ryhmän vauhtia ja ryhmään pääsee lisää ajajia. Ivan Basso, Francesco Mancebo, Roberto Laiseka, Haimar Zubeldia sekä Sasha Vinokourov liittyvät ryhmään. Ero onkin pian Mayoon jo yli minuutin. Eilen voimansa tuhlannut Virenque on tallikaverinsa Michael Rogersin avun varassa ja jäljessä jo lähes neljä minuuttia kuusi kilometriä maalista.

Jo kerran nousussa iskenyt ja tippunut Vinokourov näyttää sisukkuutensa ja iskee jälleen tehokkaasti. Hamilton yrittää seurata, mutta kokee sen mahdottomaksi. Viisi kilometriä maalista ero on jo 01'32. Ero kasvaa kilometri kilometriltä sen ollessa kaksi kilometriä maalista 02'01. Mayo ajaa hurmiossa ja Vinokourov seuraa sisukkaasti n. 30 sekuntia Armstrongin ryhmän edellä. Loppunousu meneekin Belokin yrittäessä pitää kovaa vauhtia, mutta Armstrong on kunnossa.

Mayo voittaakin etapin selvällä erolla Vinokourovin tullessa maaliin toisena. Armstrong näyttää voimansa loppukirissä ja tulee kolmanneksi. Tällä on varmasti psykologinen vaikutus tulevia etappeja varten. Virenque ja muut tulevat maaliin kaukana perässä. Keltainen paita on mennyttä.

Kuningas on yhä kuningas. Prinssejä on monta, mutta syöstäänkö kuningas pian vallasta ? Se nähdään viimeistään Pyreenien valtavilla vuorilla. Paljon ratkeaa myös henkilökohtaisissa aika-ajoissa. Onko Armstrong viime vuosien iskussa ? Miten Beloki? Uudenlaista taktiikkaa on kuitenkin ollut havaittavissa. Muiden suosikkien ajo on ollut aktiivisempaa kuin aikaisemmin, mutta voimat eivät ole riittäneet jättämään kuningasta. Onko Armstrongkaan edellisvuosien kunnossa vai onko annettu kuva vain silmänlumetta tai taktiikaa? Ennenhän Lance iski heti takaisin, kun joku suosikeista iski irti. Nyt iskut ovat tarkkaan harkittuja ja suunnattu pääsääntöisesti esim. Belokia kohtaan. No turha kai voimia on haaskata, jos luottaa omiin kykyihin esim. aika-ajossa.

Tässä kokonaistilanne 8.etapin jälkeen:

1 Lance Armstrong (USA) US Postal-Berry Floor 35.12.50
2 Joseba Beloki (Spa) ONCE-Eroski 0.40
3 Iban Mayo (Spa) Euskaltel-Euskadi 1.10
4 Alexandre Vinokourov (Kaz) Team Telekom 1.17
5 Francisco Mancebo (Spa) iBanesto.com 1.37
6 Tyler Hamilton (USA) Team CSC 1.52
7 Roberto Heras (Spa) US Postal-Berry Floor 1.58
8 Jan Ullrich(Ger) Team Bianchi 2.10
9 Ivan Basso (Ita) Fassa Bortolo 2.25
10 Jorg Jaksche (Ger) ONCE-Eroski 3.19
11 Manuel Beltran (Spa) US Postal-Berry Floor 3.20
12 Haimar Zubeldia (Spa) Euskaltel-Euskadi 3.25
13 Denis Menchov (Rus) iBanesto.com 3.29
14 Christophe Moreau (Fra) Credit Agricole 3.34
15 Roberto Laiseka (Spa) Euskaltel-Euskadi 4.03
16 Pietro Caucchioli (Ita) Alessio 4.06
17 Stefano Garzelli (Ita) Vini Caldirola-So.Di 4.44
18 Richard Virenque (Fra) Quick.Step-Davitamon 4.48
19 Georg Totschnig (Aut) Gerolsteiner 4.58
20 Carlos Sastre (Spa) Team CSC 5.29
21 Mikel Astarloza (Spa) Ag2R Prevoyance 5.43
22 David Millar (GBr) Cofidis, Credit Par Telephone 6.04
23 José Luis Rubiera (Spa) US Postal-Berry Floor
24 Peter Lüttenberger (Aut) Team CSC 7.09
25 David Moncoutie (Fra) Cofidis, Credit Par Telephone 7.24
26 Michael Boogerd (Ned) Rabobank 7.42
27 David Plaza (Spa) Team Bianchi 7.59
28 José Azevedo (Por) ONCE-Eroski 8.25
29 Didier Rous (Fra) Brioches La Boulangere 8.29
30 Sylvain Chavanel (Fra) Brioches La Boulangere 8.33
31 Juan Miguel Mercado (Spa) iBanesto.com 8.48
32 Michael Rogers (Aus) Quick.Step-Davitamon 8.51
33 Laurent Dufaux (Swi) Alessio 9.17
34 Ivan Parra (Col) Kelme-Costa Blanca 9.18
35 Marcos Serrano (Spa) ONCE-Eroski 9.30
36 Félix Garcia Casas (Spa) Team Bianchi 9.41
37 Evgeni Petrov (Rus) iBanesto.com 11.58
38 Grischa Niermann (Ger) Rabobank 12.10
39 Massimiliano Lelli (Ita) Cofidis, Credit Par Telephone 13.34
40 Alexandre Botcharov (Rus) Ag2R Prevoyance 14.04
41 David Etxebarria (Spa) Euskaltel-Euskadi 16.05
42 Daniele Nardello (Ita) Team Telekom 16.25
43 Laurent Lefevre (Fra) Jean Delatour 16.52
44 Gerrit Glomser (Aut) Saeco 18.37
45 Guido Trentin (Ita) Cofidis, Credit Par Telephone 18.46
46 Javier Pascual Llorente (Spa) Kelme-Costa Blanca 19.48
47 Gilberto Simoni (Ita) Saeco 20.01
48 Inigo Chaurreau (Spa) Ag2R Prevoyance 22.21
49 Jérôme Pineau (Fra) Brioches La Boulangere 23.48
50 Patrice Halgand (Fra) Jean Delatour 23.52
51 Giuseppe Guerini (Ita) Team Telekom 25.12
52 Stephane Goubert (Fra) Jean Delatour 27.01
53 George Hincapie (USA) US Postal-Berry Floor 27.29
54 Michaël Blaudzun (Den) Team CSC 29.29
55 Laurent Brochard (Fra) Ag2R Prevoyance 29.30
56 David Canada (Spa) Quick.Step-Davitamon 31.13
57 Kurt Van De Wouwer (Bel) Quick.Step-Davitamon 31.21
58 Udo Bölts (Ger) Gerolsteiner 33.07
59 Davide Rebellin (Ita) Gerolsteiner 33.25
60 Isidro Nozal (Spa) ONCE-Eroski 34.52
61 Angel Casero (Spa) Team Bianchi 35.06
62 Nicolas Fritsch(Fra) FDJeux.com 35.07
63 Vladimir Karpets (Rus) iBanesto.com 35.19
64 Xabier Zandio (Spa) iBanesto.com 36.05
65 Nicki Sorensen (Den) Team CSC 36.09
66 Tobias Steinhauser (Ger) Team Bianchi
67 Andrea Noe (Ita) Alessio 36.52
68 Jorg Ludewig (Ger) Saeco 36.59
69 Paolo Bettini (Ita) Quick.Step-Davitamon 37.18
70 Sandy Casar (Fra) FDJeux.com 37.31
71 Matthias Kessler (Ger) Team Telekom 37.54
72 Floyd Landis (USA) US Postal-Berry Floor 38.16
73 David Latasa (Spa) Kelme-Costa Blanca 38.29
74 Aitor Garmendia (Spa) Team Bianchi 39.21
75 José Enrique Gutierrez (Spa) Kelme-Costa Blanca 40.11
76 Rolf Aldag (Ger) Team Telekom 40.26
77 Alberto Lopez Munain (Spa) Euskaltel-Euskadi 40.34
78 Mikel Pradera (Spa) ONCE-Eroski 41.00
79 Andy Flickinger (Fra) Ag2R Prevoyance 41.07
80 Franco Pellizotti (Ita) Alessio 42.39
81 Oscar Freire (Spa) Rabobank 42.47
82 Leonardo Bertagnolli (Ita) Saeco 43.25
83 Fabio Sacchi (Ita) Saeco 43.34
84 Carlos Da Cruz (Fra) FDJeux.com 43.59
85 Yuriy Krivtsov (Ukr) Jean Delatour 44.03
86 Benoit Poilvet (Fra) Credit Agricole 44.34
87 Rik Verbrugghe (Bel) Lotto Domo 45.08
88 Franck Renier (Fra) Brioches La Boulangere 45.12
89 Christophe Brandt (Bel) Lotto Domo 45.29
90 Inigo Landaluze (Spa) Euskaltel-Euskadi 45.31
91 Marcus Zberg (Swi) Gerolsteiner
92 Nicolas Vogondy (Fra) FDJeux.com 45.41
93 René Andrle (Cze) ONCE-Eroski 46.12
94 Steve Zampieri (Swi) Vini Caldirola-So.Di 47.22
95 Walter Beneteau (Fra) Brioches La Boulangere 47.40
96 Pablo Lastras (Spa) iBanesto.com 47.53
97 Santiago Botero (Col) Team Telekom 48.02
98 Andrea Peron (Ita) Team CSC 49.29
99 Vladimir Miholjevic (Cro) Alessio 49.42
100 Victor Hugo Pena (Col) US Postal-Berry Floor 50.26
101 Vjatceslav Ekimov (Rus) US Postal-Berry Floor 50.31
102 Nicolas Jalabert (Fra) Team CSC 50.33
103 Christophe Oriol (Fra) Ag2R Prevoyance 50.37
104 Pavel Padrnos (Cze) US Postal-Berry Floor 50.53
105 Luca Paolini (Ita) Quick.Step-Davitamon 51.24
106 Laszlo Bodrogi (Hun) Quick.Step-Davitamon 51.52
107 Salvatore Commesso (Ita) Saeco 52.10
108 Mario Aerts (Bel) Team Telekom 52.37
109 Marzio Bruseghin (Ita) Fassa Bortolo 52.43
110 Bekim Christensen (Den) Team CSC 52.49
111 Pierrick Fedrigo (Fra) Credit Agricole 52.56
112 Eddy Mazzoleni (Ita) Vini Caldirola-So.Di 53.41
113 Thomas Voeckler (Fra) Brioches La Boulangere 53.42
114 Médéric Clain (Fra) Cofidis, Credit Par Telephone 53.43
115 Nicolas Portal (Fra) Ag2R Prevoyance 54.12
116 Romans Vainsteins (Lat) Vini Caldirola-So.Di 55.34
117 Ludovic Turpin (Fra) Ag2R Prevoyance 55.36
118 Mikel Artetxe (Spa) Euskaltel-Euskadi 56.04
119 Leon Van Bon (Ned) Lotto Domo 56.36
120 Anthony Geslin (Fra) Brioches La Boulangere 56.46
121 Serge Baguet (Bel) Lotto Domo 57.31
122 Unai Etxebarria (Ven) Euskaltel-Euskadi 58.38
123 Juan Antonio Flecha (Spa) iBanesto.com 1.00.42
124 Jens Voigt (Ger) Credit Agricole 1.00.52
125 Axel Merckx (Bel) Lotto Domo 1.01.07
126 Cédric Vasseur (Fra) Cofidis, Credit Par Telephone 1.02.04
127 Stuart O'grady (Aus) Credit Agricole 1.02.32
128 Thor Hushovd (Nor) Credit Agricole 1.02.39
129 Servais Knaven (Ned) Quick.Step-Davitamon 1.02.44
130 Andréas Klöden (Ger) Team Telekom 1.02.52
131 Fred Rodriguez (USA) Vini Caldirola-So.Di 1.02.55
132 Paolo Bossoni (Ita) Vini Caldirola-So.Di 1.03.07
133 Philippe Gaumont (Fra) Cofidis, Credit Par Telephone 1.03.22
134 Sébastien Hinault (Fra) Credit Agricole 1.03.46
135 Marc Wauters (Bel) Rabobank 1.03.55
136 Baden Cooke (Aus) FDJeux.com 1.04.05
137 Robert Hunter (RSA) Rabobank 1.04.06
138 Bram De Groot (Ned) Rabobank 1.04.08
139 Davide Bramati (Ita) Quick.Step-Davitamon 1.04.17
140 Christophe Edaleine (Fra) Jean Delatour 1.05.05
141 Damien Nazon (Fra) Brioches La Boulangere 1.05.12
142 Jean-Patrick Nazon (Fra) Jean Delatour 1.05.23
143 David Munoz (Spa) Kelme-Costa Blanca 1.05.27
144 Christophe Mengin (Fra) FDJeux.com 1.05.29
145 Stefano Zanini (Ita) Saeco 1.05.55
146 Inigo Cuesta (Spa) Cofidis, Credit Par Telephone 1.06.50
147 Julian Usano (Spa) Kelme-Costa Blanca 1.06.53
148 Koos Moerenhout (Ned) Lotto Domo 1.07.09
149 Angelo Furlan (Ita) Alessio 1.07.18
150 Alvaro Gonzalez Galdeano (Spa) ONCE-Eroski 1.07.48
151 Maryan Hary (Fra) Brioches La Boulangere 1.07.49
152 Vicente Garcia Acosta (Spa) iBanesto.com 1.08.32
153 Uwe Peschel (Ger) Gerolsteiner 1.08.51
154 Stéphane Auge (Fra) Credit Agricole 1.08.52
155 Thomas Liese (Ger) Team Bianchi 1.09.11
156 Andrej Hauptman (Slo) Vini Caldirola-So.Di 1.09.16
157 Samuel Dumoulin (Fra) Jean Delatour 1.09.43
158 Erik Zabel (Ger) Team Telekom 1.10.02
159 Robbie McEwen (Aus) Lotto Domo 1.10.16
160 Remmert Wielinga (Ned) Rabobank 1.11.35
161 Daniel Becke (Ger) Team Bianchi 1.11.40
162 Bradley McGee (Aus) FDJeux.com 1.11.50
163 Rene Haselbacher (Aut) Gerolsteiner 1.13.40
164 Jakob Piil (Den) Team CSC 1.15.22
165 Dario Andriotto (Ita) Vini Caldirola-So.Di 1.17.37
166 Frédéric Finot (Fra) Jean Delatour 1.18.44
167 Nick Gates (Aus) Lotto Domo 1.18.54
168 Marco Milesi (Ita) Vini Caldirola-So.Di 1.18.55
169 Torsten Schmidt (Ger) Gerolsteiner 1.19.00
170 Paolo Fornaciari (Ita) Saeco 1.19.59
171 Fabrizio Guidi (Ita) Team Bianchi 1.20.23
172 Dario Cioni (Ita) Fassa Bortolo 1.22.07
173 Danilo Di Luca (Ita) Saeco 1.22.39
174 Alessandro Bertolini (Ita) Alessio 1.24.08
175 Matthew Wilson (Aus) FDJeux.com 1.24.16
176 Raffaele Ferrara (Ita) Alessio 1.29.20
177 Lilian Jegou (Fra) Credit Agricole 1.33.55
178 Hans De Clercq (Bel) Lotto Domo 1.46.05
179 Jimmy Casper (Fra) FDJeux.com 1.57.41

Lähde: Cycling News.com

Samuel Sanchez, Pierre Bourquenoud, Antonio Tauler, Ignacio Gutierrez, Nicola Loda, Sven Montgomery, Volodymir Gustov, Aitor Gonzalez, Jaan Kirsipuu , Luis Perez, Marco Velo, Alessandro Petacchi, Michael Rich, Olaf Pollack, Jesus Manzano, Angel Vicioso, Marc Lotz, Levi Leipheimer ovat ajajia, jotka ovat joutuneet jättämään matkan kesken tässä vaiheessa eri syistä johtuen. Varsinkin Fassa-Bortolon tiimi on todella kärsinyt vaikeuksista. Tiimi kärsii jonkinlaisesta taudista ja joukkueesta on mukana enää alle puolet ajajista. Tämä voi hankaloittaa yhden Tourin suosikin Ivan Basson taistelua kohti TOP 10:ä.

Tämän päivän etapin en usko vaikuttavan suuresti suosikkien tilanteeseen, sillä maali ei ole taaskan nousun päällä. Edessä on kenties paljon ranskalaisten irtiottoja Ranskan kansallispäivän kunniaksi. Muutenkin on edessä varmaan paljon irtiottoja suosikkien tyytyessä tarkkailuun. Seuraavat merkittävät muutokset uskon tapahtuvan vasta aika-ajon tullessa vastaan.
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Sakallio
Onko Armstrong viime vuosien iskussa ? Miten Beloki? Uudenlaista taktiikkaa on kuitenkin ollut havaittavissa. Muiden suosikkien ajo on ollut aktiivisempaa kuin aikaisemmin, mutta voimat eivät ole riittäneet jättämään kuningasta. Onko Armstrongkaan edellisvuosien kunnossa vai onko annettu kuva vain silmänlumetta tai taktiikaa? Ennenhän Lance iski heti takaisin, kun joku suosikeista iski irti. Nyt iskut ovat tarkkaan harkittuja ja suunnattu pääsääntöisesti esim. Belokia kohtaan. No turha kai voimia on haaskata, jos luottaa omiin kykyihin esim. aika-ajossa.
Lancehan tunnusti eilen, ettei ollut paras päivä ja oli joutunut koville, joten varmaankin tästä syystä ei tehnyt tappavaa iskua. Huolimatta Lancen vaisuudesta päävastustajat (Beloki, Botero, Ulrich) eivät pystyneet jättämään häntä. Tosin Virenque onnistui lauantaina ja Mayo sunnuntaina irtiotoissaan, mutta Riku hyytyi sunnuntaina täysin ja Mayon iskukyvystä loppuosuuksilla ei ole tietoa. Toivottavasti Mayo on se musta hevonen, joka pystyy pistämää Lancen koville. Muista siihen ei ole.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Tämänpäiväisen etapin kuningas Telekomin Alexandre Vinokourov, joka on yhteiskilpailussa toisena Lancen jälkeen (L.A. oli tänään neljäs). Kärkikahinoissa ollut ja yhteiskilpailun toinen Once-tallin Beloki kaatui tiukassa laskussa ja loukkasi itsensä. Hänet vietiin sairaalaan ja näin ollen Tour on hänen osaltaan ohitse. Harmin paikka! Pikaista paranemista hänelle.

Huomenna tasamaa-ajoa ja keskiviikkona ensimmäinen lepopäivä.

edit: itsekin rypäsin fillarilla (siis tuolla ulkona, en tourilla) teknisen vian takia. Tuloksena viisi laastaria ja rikkoutunut fillari.
 

Stonecold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei päivää ilman kolaria. Onneksi Beloki selvisi hengissä! Onneksi tien reunalla ei vaaninut rotko, kivi, auto...tulikuuma asvaltti ja 18mm takarengas hemmetin moisessa vauhdissa oli huono yhdistelmä...räjähtikö siinä rengas? Ainakin se takakumi pomppasi vanteelta ja sen jälkeen se oli soronoo...erittäin dramaattinen juttu, niin Belokille kuin koko ONCE:n joukkueelle. Talli oli erittäin vahvassa vedossa ja haastoi hyvin jenkkien postimiehiä pitkin tätä etappia ja aiemmillakin päivillä. Mutta saa kyllä Armstrongkin huokaista vielä useamman kerran hyvää tuuriansa...kaveri heittää edessä lipat, katsoja on aivan edessä ja ennenkaikkea pääsi jatkamaan pellon poikki sydän pamppaillen...entä jos...kivi...rotko...auto...mitä muuta vain, niin seuraukset olisivat olleet pahat.

Vinokourov ansaitsi kyllä voittonsa ja nousi todella haastamaan Armstrongia ja kumppaneita. Jörg Jackse oli kyllä sisukas, vaikka puhti loppuikin kesken - osoitti myös sen, että lojaalius omaa joukkuetta kohtaan pitää. Mitähän jatkossa?
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Oli aika huima kolari juu. Kolmesta paikkaa pätkähti luu poikki. Tosiaan onni onnettomuudessa, että kaatumispaikalla ei ollut rotkoa. Olisi saattanut henkikulta olla löyhässä.
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lance taisi jossain haastattelussa sanoa, että Belokilta puhkesi rengas ja onnettomuus johtui siitä. Luita meni ilmeisesti poikki jalasta, ranteesta ja olkapäästä. Ei kuulosta kovin hyvältä. Toivottavasti palaa vielä takaisin, kovempana.

Vinokourov on polkenut vahvasti. Saa nähdä retkahtaako mies jollain osuudella. Hän ei kuitenkaan ole aivan kärkisijoilla ollut pitkissä etappiajoissa. Tosin on tänä vuonna ollut vahva. Eurosportin selostaja taisi mainita Sveitsin ympäriajon voiton. Voi tulla Lancelle vielä kova urakka. Nyt on haastajia löytynyt enemmän kuin kolmena viime vuonna yhteensä.

Edit. Aikaisemmin oli puhetta Kivilevistä joka menehtyi Paris-Nizza ajossa keväällä. Vinokourov oli maanmiehensä hyvä ystävä ja kertoi Cycling Newsin haastattelussa: "Since Andrei Kivilev died, I have been riding with the strength of two men. Andrei is lending me his strength and force, and he is with me everyday and pushes me."
 
Viimeksi muokattu:

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Kullervo: niinhän tuo olikin, että Kivilev menehtyi Pariisi-Nizza -ajossa. Kiitoksia täsmennyksestä!

Lancella oli tosiaan onnea eilisellä etapilla, mutta hänellä kai oli niin kiire maaliin, ettei ehtinyt pysähtymään katsoakseen Belokin kuntoa (itse olisin ainakin tehnyt niin).

Tiistain etappi onkin sitten tasamaata verrattuna viikonlopun koitoksiin. Tarjolla on "vain" kaksi 4 kategorian nousua. Uskon, että kirimiehet tulevat pärjäämään tänään (Vinokourov, Bettini Ullrich voi yllättää ja Lance tullee maaliin jossain sijoilla 3-5).
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti M@rko77
Lancella oli tosiaan onnea eilisellä etapilla, mutta hänellä kai oli niin kiire maaliin, ettei ehtinyt pysähtymään katsoakseen Belokin kuntoa (itse olisin ainakin tehnyt niin).
Eipä pysähtyneet muut kuin Belokin apuajajat. Tilanne on nopea ja olet jo kaukana kuin saat vauhtisi pysähtymään. Ja kyseessä on kuitenkin kilpailu eli mielestäni ei ole mitään syytä pysähtyä. Siitä ei olisi ollut mitään hyötyä Belokille.

Miten Vinokourovin on yleensä ajanut aika-ajoissa? En muista, että olisi ollut aivan kärkisijoilla aikaisempina vuosina, mutta onko hän pärjännyt alkuvuodesta aika-ajoissa?

Uskoisin, että tänään päädytään massakiriin. Vaikuttaa osuus sen verran helpolta. Toisaalta, jos kiritallit eivät ole kiinnostuneita vetotyöstä saattaa, joku huonoilla sijoilla oleva ajaja päästä karkuun. USPS varmaankin huilaa tänään, jos se vain on mahdollista. Todennäköisesti on, sillä en usko, että kärkimiehistä kukaan haluaa tuhlata voimiaan yrittämällä näin tasaisella osuudella irti.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Viestin lähetti Kullervo
Eipä pysähtyneet muut kuin Belokin apuajajat. Tilanne on nopea ja olet jo kaukana kuin saat vauhtisi pysähtymään. Ja kyseessä on kuitenkin kilpailu eli mielestäni ei ole mitään syytä pysähtyä. Siitä ei olisi ollut mitään hyötyä Belokille.

Miten Vinokourovin on yleensä ajanut aika-ajoissa? En muista, että olisi ollut aivan kärkisijoilla aikaisempina vuosina, mutta onko hän pärjännyt alkuvuodesta aika-ajoissa?

Olisihan tuo esittänyt hyvää urheiluhenkeä pysähtyä katsomaan kilpakumppanin vointia? Kuitenkin Once-tallin pojat pysähtyivät katsomaan tallikaveriaan ja jatkoivat matkaa, kun lanssi tuli paikalle.

Mielestäni Vinokourov ei ole parhaimmillaan aika-ajoissa, mitä voidaan pitää aikamoisena heikkoutena ajatellen Tourin voittoa. Bettini tulee myös olemaan kova sana tänään.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Eilinen etappi oli minulle pettymys: pääjoukkoa ei kiinnostanut ajaa karkulaisia kiinni ja Lance sekä kumppanit tyytyivät asemiinsa. Todennäköisesti mielissä oli tämänpäiväinen lepopäivä. Huomenna sitten jatketaan ja viikonloppuna ovat vuorossa Pyreneiden kovat (tuuliset sekä sateiset) vuoristoetapit, jolloin ratkaistaan taas aika paljon kokonaiskilpailua ajatellen.
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tänään taas ajetaan. Osuus on tasainen, vaikka keskivaiheilla yksi hieman isompi nousu onkin. Tulossa tiistain kaltainen etappi ellei kirijoukkueet tee töitä pääjoukossa.

Perjantaina on ensimmäinen henkilökohtainen aikajo, jolla on lopputuloksen kannalta suuri merkitys. Lancen pitää saada eroa kilpailijoihin tai muuten hän on vaikeuksissa Pyreneillä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös