Puolivälierät 2013: JYP-HPK

  • 83 405
  • 378

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mutta JYPistä olen kyllä ylpeä, en olisi millään ennen kauden alkua uskonut, että joukkue on taas mitalipeleissä. Niin suuri oli menetysten määrä kesän aikana.

Pistemiehiähän lähti kyllä joukkueesta paljon, mutta jos miettii puolustuspäätä niin siellähän vaihtuvuus oli aika pientä. HPK-pelien pakkikuusikosta viisi pelaajaa oli viime vuoden finaaleissa pelaavassa kuusikossa, ja puolustuspään hankinnat Kalteva ja Tarkkikaan eivät ole sieltä kokemattomimmasta päästä. Ja puolustuspeli kai nimenomaan playoffeissa nousee tärkeään rooliin.

Itse asiassa JYPin nykyjoukkue on nimenomaan pudotuspeleissä todella kokenut kun sitä alkaa miettiä. Eihän tuolla ole kuin neljä pelaajaa jotka eivät ole olleet SM-liigan finaaleissa pelaavassa kokoonpanossa ja heistäkin Abid ja Boyce ovat pelanneet kovia pelejä muualla. Jännä nähdä, millaiseksi tuon kokemuksen merkitys vielä tästä eteenpäin muodostuu.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Viimeisessä pelissä ja sarjassa viimeistään näkyi mikä ero on laajalla rosterilla ja rosterilla. JYPillä kaikki kentät oli järjestäen vaarallisia, kun taas Kerholla oli muutama yksittäinen pelaaja, jotka pääsivät edes JYPin neloskentän tasolle.
No jos nyt ihan välttämättä haluaa tätä sarjaa puida, niin ehkä kannattaa jättää tuo viimeinen matsi omaan arvoonsa. Kerhon selkäranka meni valitettavasti katki siihen jatkoaikatappioon. Ei olisi saanut mennä, mutta näin se vaan meni. Tai saathan sinä vapaasti analysoida JYPin ylivoimaiseksi sen eilisen perusteella, ei siinä mitään.

Ja kun nyt taisit mainita jotain sellaistakin, että HPK pystyi Hämeenlinnassa haastamaan, niin voihan senkin niin tietysti nähdä, kun oikein on värilaseilla katsonut. Kyllähän Kerho oli kahdessa Hämeenlinnan pelissä ihan yhtä vahvasti kuskin paikalla kuin JYP kahdessa ensimmäisessä kotiottelussaan.

Sarja ratkesi siis Kerhon tavallaan jo siihen jatkoaikaan, mutta ennen muuta siihen, että HPK:sta löytyi useampikin pelaaja, joka ei päässyt lähellekään sitä tasoa, jota heiltä on odotettu. Kaikki tietävät heidät ja en halua niiden nimiä enää edes mainita. JYP oli tasainen ja siitä ei löytynyt oikeastaan yhtään heikkoa lenkkiä.
 

lartama24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Jäähonka + espoolaiset, HIFK
Kyllähän Kerho oli kahdessa Hämeenlinnan pelissä ihan yhtä vahvasti kuskin paikalla kuin JYP kahdessa ensimmäisessä kotiottelussaan.

Totta. Näin minäkin asian koen. Kerhon helmasynti, maalinteon vaikeus oli se mihin se 2-2 ottelusarjan tasoitus kaatui. Ei se välttämättä jatkopaikkaan olisi riittänyt kuitenkaan vaikka usko oli kova.

Onnea JYP jatkoon. Näyttäisi tulevan mielenkiintoiset semit. Tappara, JYP, Ässät ja Lukko. Tästä voi tulla mitä tahansa! Veikkaan että tapaatte tamperelaisia finaalissa.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Abid < Sallinen (1-5)
Perrin < Viitaluoma (2-4)
Jaatinen > Rendulic (6-0)
Sarja päättyi 4-1 ja sinun mielestä HPK:n ykköskenttä piti JYP:piä pilkkanaan? Yksi Jaatinen ei paljoa kentän stätsejä nosta.

Viitaluoma 1+1, teholukema -1
Perrin 1+3, teholukema +2
Saallinen 1+1 teholukema -3
Abid 0+2, teholukema 0
Rendulic 0+1 teholukema -1
Jaatinen 1+1, teholukema +2

Ennen sarjaa pidin Viitaluomaa ja Sallista semmoisina pelimiehinä, mitä meillä ei ole. Mielstäni laskivat tasoa paljon runkosarjaan nähden.
Kukin näkee tavallaan.
Tämän väännön nimittäin voitti Perrin&Abid.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös