Puolivälierät 2013: Jokerit-Lukko

  • 185 646
  • 720

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Kiitos kaikille Jokerikannattajille onnitteluista. On ollut kiva vaantaa teidan kansanne tassa viikon paivat. En mina ja tuskin moni muukaan, mediasta ja erilaisista jaakiekkoasiantuntijoista puhumattakaan, uskoi, etta tassa nain voi kayda. Mutta sille yleiselle ennustukselle, etta Jokerit menisi jatkoon puhtaasti 4-0 haistatin pitkat jo heti alussa.

Sehan tassa on kiinnostavaa, etta miten Jokerit vain kaksi kertaa kotiareenallaan onnistui selvasti dominoimaan pelia. Kilpelainen ei ollut hyva, mutta vaikka teilla olisi ollut rampa Kilpelainen maalilla, niin noilla kahden pelin draiveilla olisitte vieneet sarjan. Eli kylla mina katselisin sillla silmalla myos Jokereiden hyokkayspaata. Jos SBA oli paras maalintekija, niin onhan se hieman erikoista.

Analyysia puolin ja toisin varmaan riittaa viela jokunen aika. Lukko jatkaa. Altavastaajana edelleen. Saapi sitten nahda, milloin tulee se viimeinen peli.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koko vitun Helsinborg IFK:n kausi oli täydellinen nöyryytys! Oma matikanopettajani opetti että 5 on kuitenkin ennen kuin 9....korjaa jos jossain vitun Handelhögskolanissa Sven on opettanut toisinpäin!

Miten tämä tähän ketjuun liittyy? Aivan sama mitä sulle on nyt keväällä opetettu, mutta noilla sijoilla ei ole mitään merkitystä minulle. Samaa ynnämuut-osastoa molemmat.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onnittelut Lukolle. Paskataudissakin riitti taistelua hoitaa tehottomat Stadilaiset. Upeaa tsemppausta koko jengiltä.

Jokereille sitten kyllä iso lampaanperse. Todella heikko esitys.
 

Heko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Maple Leafs
Ei oo uskaltanu kirjottaa sanaakaan ettei vaan Lukon hyvä mojo mene reisille! Urheilun hienoja hetkiä, kun Jokereiden 3-1 kavennuksen jälkeen koko Äijänsuo jatkaa omiensa kannatusta. Halli ei hiljene hetkeksikään eikä Jokerit saanut draivia kavennuksen jälkeisestä hallin hiljentämisestä. Mahtavaa!

Jortikan sanoin: "Tuu ny Lämsä itte selittää tää juttu"

Yhdessä me voitetaan ja yhdes hävitään!
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pakko myöntää että ennen sarjan alkua en alkuunkaan uskonut, että Lukko voisi tästä mennä jatkoon, mutta upeaa olla väärässä! Vehanen, Azevedo sekä koko joukkueen erittäin uhrautuva taistelu yhdistettynä Kilpeläisen haparointiin ja sopivissa paikoissa pieneen onneenkin teki tästä yhden upeimmista ottelusarjoista joita olen Lukolta nähnyt. Varmaankin jopa kaikkein upeimman, toivottavasti tulevina viikkoina nähdään vielä jotain upeampaa. Varsinkin tämän päivän taistelu junioripakeilla oli paljon hienompaa nähtävää kuin joku yksittäinen vuoden maali tai vastaava pelitilanne. Kiitokset myös Jokereille kovasta sarjasta, ylilyöntejä ei nähty ja taistelu oli kovaa mutta rehtiä. Tällaista urheilu voi olla parhaimmillaan oman joukkueen näkökulmasta ja toisaalta äärimmäisen raskasta oman joukkueen hävitessä, mutta kyllähän ne tulevat voitotkin maistuvat ehkä jopa vielä paremmalta sen jälkeen kun on ensin kokenut tappion tuoman tuskan. Lukko-fanina sen varsinkin tietää.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Upea ja yllätyksellinen sarja. Onnittelut Lukolle ansaitusta jatkopaikasta!!

Itselleni jäi valitettavasti hieman painamaan se tapa, jolla osa pettyneistä faneista suhtautui Eero Kilpeläisen persoonaan (toki suurin osa on lausunut ihan asiallisia mielipiteitä ja kommentteja).

Mielestäni osa kuulemistani jutuista mm. hänen turpaan vetämisestään ovat siinä rajalla, että kannattajan täytyy vakavasti miettiä omaa suhtautumistaan jääkiekkoon viihteenä sekä penkkiurheiluna.
 

Jeasdp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Mielestäni osa kuulemistani jutuista mm. hänen turpaan vetämisestään ovat siinä rajalla, että kannattajan täytyy vakavasti miettiä omaa suhtautumistaan jääkiekkoon viihteenä sekä penkkiurheiluna.

Joskus vaan menee joillakin ylilyönneiksi, kun rakastaa jotain tiettyä seuraa niin paljon. Joillekkin se jääkiekko on vaan enemmän kuin viihdettä ja penkkiurheilua.
Ja en ole mistään turpaan vetämisistä siis kirjoitellut.
 

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
Muutama huomio ottelusta:

-Kilpeläinen näytti jo ekan maalin jälkeen siltä, että haluaa/tulee vaihtoon. En ymmärrä yhtään että miksi, kun ei tuo eka nyt mikään jäätävä moka edes ollut. Yhtälailla siinä pakit epäonnistuivat irtokiekon siivoamisessa. Pää taisi olla todella jumissa.

-Jokerit juhli ainoaa maaliaan todella vaisusti. Tuntui että eivät saaneet siitä oikein minkäänlaista energiaa. Ilmeisesti olivat jo luovuttaneet vaikka peliä oli jäljellä 15min.

-Kyllähän tuo Jokerien pyöriminen toi entistä enemmän Kalpan mieleen. Kiekossa kyllä ollaan ja pyöritään, mutta se on kaikki kovin näennäistä. Tämä oli nimenomaan näennäishallintaa, ei tässäkään pelissä Jokereilla niitä parhaan tason maalipaikkoja montaa ollut.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Joskus vaan menee joillakin ylilyönneiksi, kun rakastaa jotain tiettyä seuraa niin paljon. Joillekkin se jääkiekko on vaan enemmän kuin viihdettä ja penkkiurheilua.
Ja en ole mistään turpaan vetämisistä siis kirjoitellut.

Varmasti myös näin ja kuten sanoin, suurin osa tännekin kirjoittelevista on vetänyt ihan asiallisella linjalla. Itse suhtaudun lätkään äärimmäisen intohimoisesti, mutta en koskaan ole kokenut tarvetta mihinkään suuriin älyttömyyksiin..

Omana mielipiteenäni voin todeta, että Kilpeläinen suli todella pahasti näissä peleissä, mutta mm tämän illan pelissä oli Jokereiden osalta paljon muutakin huonoa pelissä: oikeastaan koko sarjan ajan Jokereiden puolustajille sattui varsin paljon karkeita virheitä ja näistä Lukko sitten rankaisi hyvällä prosentilla..

edit.
...

-Kyllähän tuo Jokerien pyöriminen toi entistä enemmän Kalpan mieleen. Kiekossa kyllä ollaan ja pyöritään, mutta se on kaikki kovin näennäistä. Tämä oli nimenomaan näennäishallintaa, ei tässäkään pelissä Jokereilla niitä parhaan tason maalipaikkoja montaa ollut.

Hyvä huomio. Itse koin, ettei Jokerit ajanut tämän päivän ratkaisuottelussa tarpeeksi suoraan maalille, vaan vastuuta siirrettiin. Mm. Filppula paljon kiekkoja ja välillä ihmettelin, että häntä ei kovasti puolustaminen kiinnostanut. Sitten taas esim Hardt pelasi kovin näennäisesti maalin edessä, pakille riitti, kun vähän sitoi mailaa pois ja that's it.
 

chubster

Jäsen
Voiko olla mahdollista, että Jokerit suhtautui joukkueena Lukkoon yhtä ylimielisesti kuin fanit ja sitten tulikin kipsi päälle kun huomattiin, että kyseessä ei olekkaan mikään ylikävely? Tiedän, että on vähän kaukaa haettua, mutta en usko, että täysin mahdotonta.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Voiko olla mahdollista, että Jokerit suhtautui joukkueena Lukkoon yhtä ylimielisesti kuin fanit ja sitten tulikin kipsi päälle kun huomattiin, että kyseessä ei olekkaan mikään ylikävely?

Voi olla mahdollista.

Ainakin joku Jokeri-pelaaja puhui Urhon haastattelussa tukan värjäyksestä tms. kun ollaan päästy jatkoon. Eihän tuossa sinänsä ole mitään väärää, tai sanottu väärin, mutta jotenkin tuntui että mentiin kuitenkin vähän asioiden edelle.
 
Suosikkijoukkue
Ketut ja viekkaat eläimet. Sympatiat Pikkuveljille
Tsägää?

Kiitos Jokereille kovasta ja tiukasta vastuksesta. Reilu ja kova sarja. Hyvää pudotuspelikiekkoa ja todellista taistelua. Jokerit kaatui taistellen ihan loppuun asti, yhtään mitään ei saanut ilmaiseksi tai ilman hintaa.

Pari sanaa Jokereista, joita tuli tarkkailtua ja katseltua suhteellisen paljon parin viikon aikana.

Maalivahdit

Jokerien maalivahtipeli ei ollut niin huonoa kuin täältä on saanut lukea. Tilastotieteilijöille muistiin, että Lukko-sarjan paras maalivahti oli Frans Tuohimaa, joka päästi yhden maalin ja torjui todella monta loistavaa paikkaa tänäänkin. Tuohimaa teki minuun erittäin hyvän vaikutuksen. Saapa nähdä mihin Frans vielä päätyy, hyvillä geeneillä voi päästä pitkälle.

Kilpeläisen sulamisesta on kirjoiteltu kaiken näköistä. Ei se hyvin mennyt. Mutta tappion selittäminen Kilpeläisellä on todellisten ongelmien piilottelua. Hän otti myös paljon kiinni ja Lukko pääsi laukomaan erinomaisilta paikoilta puolustajien suosiollisella avustuksella. Kilpeläinen pääsi runkosarjassa ehkä liian helpolla. Tuon puolustuksen takana pääsee vähän mukavoitumaan. Hän on todella taitava maalivahti, jolla on vielä monta voittoa edessään.

Puolustus

Jokereiden puolustus oli tämän sarjan kovin runkosarjassa. Erittäin laadukas, taitava ja kova puolustus. Se on jopa maajoukkuetasoa. Sillä oli kuitenkin selkeät heikkoutensa, jotka oli aika helppo lukea. Tässä nyt muutamia. Majeskyn liike ja kyky kestää painetta oli selkeä heikko paikka, en usko, että hän jatkaa. Erosen puolustuspelissä on todella paljon toivomisen varaa, nyt harjoittelemaan kunnolla ja vielä voi nousta ylemmäs. Nurmi alisti Erosen jo toisessa ottelussa, sarjan hienoimmalla yksilösuorituksella. Nordlund saatiin ajattelemaan muuta ja oli vähän pelin ulkopuolella. Dehnerin kamppailuvoima ja koko on pieni ongelma, muuten kovassa paketissa.

Ossi Väänänen on erittäin taitava ja kova puolustaja. Hän oli tämän sarjan paras puolustaja. Selkä seinää vastaan kapteeni näytti eilen tien Jokerien voittoon antamalla maailman luokan syötön. Ilman sarvia ja Hampaita, Ossille olisi aina paikka minun joukkueessa.

Puolustuksen peluutus ei onnistunut. Tuosta joukosta ei nyt saatu mitattua kaikkea ulos. Sillä on kokonaisuutena myös sellainen paha heikkous, että ylivoimalla se ei ole ollenkaan omimillaan. Tässä kohtaa etenkin tervettä Nordlundia olisi tarvittu.

Hyökkäys – ongelman ydin

Hyökkäyksessä oli alusta asti erittäin silmiin pistävää, että sen huippuosaaminen on kapeaa, junioripitoista ja rikki. Jokerihyökkäys oli täysin eri pari puolustuksen kanssa. Ei tuo näyttänyt mestarijoukkueen hyökkäykseltä, ei sitten millään. Vähän jäi sellainen kuva ennakoista, että kukaan ei vaivautunut edes kunnolla katsomaan Jokerien hyökkäystä.
Maalivahtipeli on aina helppo selitys, käytännössä Jokerien pahin ongelma oli heikko hyökkäyspeli. Tätä heikkoutta korosti valittu taktiikka. Hitaat lähdöt ovat hitaita, kyllä se Teemu tietää mistä puhuu. Jos pelaa saman pelikirjan mukaan, niin siitä voi joku oppia jotain. Kyllä sitä koitettiin korjata ja tuoda jopa uusia elementtejä - liian vähän ja liian myöhään. Ratkaisun avain tässä sarjassa oli Jokerien hidas ja huonosti toteutettu hyökkäyspeli.

Pulkkinen ja Teräväinen ovat huippulahjakkuuksia, joille nyt tuli arvokasta kokemusta. Pulkkista kyllä ajeltiinkin kuin vierasta sikaa. Jos pystyisin säälimään sääntöjen mukaisesta pelistä, niin tässä se olisi lähellä. He eivät vain yksinkertaisesti olleet valmiit kantamaan joukkuetta. Heidän aika tulee vielä. Filppulan, Eavesin ja Moseksen loukkaantumiset söivät tuolta hyökkäykseltä vielä lopullisen terän. Filppula pelasi toki urheasti loppuun asti.

Edelleen Lämsä piti liian kauan kiinni sinänsä arvokkaasta Hahlin ketjustaan. Toisen tappion jälkeen olisin viimeistään itse sotkenut ketjut kokonaan Raumalle lähdettäessä. Erityisesti Ruutusta, joka ei kyllä ollut ihan ehjä, olisi pitänyt saada enemmän irti. Ei hän minun joukkueeseeni mahtuisi, keskittymistä ei saa menettää. Mutta ei hän myöskään ihan sattumalta ole pelannut reilua 650 NHL peliä.

Oli ennakoitavissa ettei kevyt hyökkäys pääse haastamaan Lukkoa etenkään Raumalla. Siinä mielessä maalipörssin ykkösen pitäminen nelosessa, oli myös huono valinta. Semir Ben-Amor voitti ihan ansaitusti maalipörssin ja olisi voinut antaa enemmänkin näissä pelissä.

Kokonaisuutena, jos tekee pelissä yhden maalin, niin voittaminen on todella vaikeaa, vaikka maalissa olisi Vehanen. Pari asiaa jätän tästä nyt vielä toiseen kertaan, kas kun kausi jatkuu vielä.

Sarjan parhaaksi hyökkääjäksi pitää valita pieni portugalilainen, vaikka voi kyllä tulla syytöksiä kotiinpäin vetämisestä.

Valmennus

Jokerivalmennus epäonnistui, ihan kuten viime kaudella kävi. Ei runkosarjan voitto itsessään ole tavoittelemisen arvoista, tämän kokeneet valmentajat tietävät. Lämsällä on kyllä kaikki edellytykset kasvaa todelliseksi huipuksi. Kausi oli vaikea alusta asti ja hän hoiti se hyvin runkosarjan osalta. Pudotuspelit ovat oma maailmansa. Jaksan vähän epäillä Valtosen taktista osaamista ja valmiutta. Hänellä on toki aikaa oppia vielä, silti voittamistakin voi haluta liikaa. Edes tarkoitus ei pyhitä keinoja. Ja osaahan se Hantta kyllä puolustuspelin, ei siinä mitään.

Se toinen joukkue

Pitäisikö sanoa jotain Lukostakin. No, olihan sekin kentällä tai ainakin ne, jotka eivät olleet vatsataudissa.

Akatemiaan sijoittaminen on ollut paras asia, joka Raumalla on tällä vuosituhannella tehty. Erot SM-liigassa ovat niin pienet, että vain laadukkaan oman juniorityön kautta voidaan luoda voittava seura. Paljon siihen on mennyt voimavaroja. Mutta A:n pronssi, B2 finaalipaikka ja mahdollisuus nostaa omia junioreita nopeasti joukkueeseen, kun miehiä kaatuu kuin heinää, on kaiken sen vaivan arvoista. Työtä pitää tehdä vielä paljon, mutta kovalta pohjalta on helpompi ponnistaa. Tänään sen ymmärtävät Raumalla toivottavasti kaikki. Tullista ei mestaruutta tuoda, vaikka tärkeitä paloja nyt sieltäkin.

Jos nyt jotain tämän päivän ottelusta, niin tahdon nostaa Lukosta esiin Juho Tommilan ja erityisesti Otto Rädyn. Käsittämätön esitys lähtökohdat huomioiden. Otto Räty on minulle tämän ottelun pelaaja. Minä olisin antanut hänelle kolme tähteä. Herra Jumala mikä tason nosto alle vuorokaudessa ja mihin paikkaan.

Eiköhän tässä ole kaikki, mitä Joukueesta tulee tässä vaiheessa sanoa ...

Nämäp poikki o vast,
heit en lakk kehumast.
Maalindeos he ahkerast häärä.
:,:Ain go freistatan dääll,
kumpa o niskam bääll,
niin gyl raumlaise sen bruukka voitta!:,:

P.s. Jaa, et Tapparan Miähet. Isoja poikia, ei kovin teräviä vai oliko se nopeita, mutta vahvoja. Eikös ne olleet Jokerien ohella median suurin ennakkosuosikki näihin pudotuspeleihin? Katsotaanpa …
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakko kirjoittaa tähän ketjuun ja onnitella Lukko-faneja jatkopaikasta. Enpä olisi uskonut. Toivoin kyllä, vaikkakaan en mitenkään kiihkeästi. Myönnän kuitenkin että vaikea toivoa Jokereiden menestystä ja tällä kaudella jengissä oli vielä niin vastenmielinen kolmikko kuin Ruutu, Ben-Amor ja Valtonen (kaikki ymmärtänevät miksi nämä ovat vastenmielisiä henkilöitä minun lasieni läpi).

Kuitenkin tiedän että Ilmalassa on valtava määrä hienoja kannattajia ja siellä on tehty oikeasti hyvää joukkueenrakennustyötä viime vuosien aikana. Fanitoimintaa on rakennettu etenkin resursseihin nähden surkean menestyksen aikakaudella uuteen loistoon, ja uskottu parempaan huomiseen jonka kaiken järjen mukaan piti koittaa tänä keväänä. Vaikka en erityisemmin pidäkään kaikesta stereotyyppiseksi Jokeri-fanien arvomaailmaksi mieltämästäni (huom. sanavalinnat), on tällaista pakko kunnioittaa. Kunnioitukseen kuuluu mielestäni se, ettei tappion hetkellä lyödä lyötyjä. Oma häpeänsä jotka eivät osaa hävitä arvokkaasti, ja toivottavasti nämä etukäteen ylimielisesti ilkkuneet oppivat jotain. Mutta täälläkin esim. ristiriitaisia tunteita herättävä flintstone osaa antaa arvoa Lukon jengille, vaikka flintin tekstejä tuntien pettymys on varmasti kovempi kuin 90% muista kannattajista. Arvostan.

En tiedä miksi kirjoitin tämän sekavan viestin. HIFK:n kausi on ollut yhtä tuskaa, joka saatiin jopa kohtalaisen kunnialliseen päätökseen, ja toki Lukon yllätystemppu kiinnostaa. Ehkä kuitenkin parin vittuilevan nimimerkin ohelle halusin lapsellisesti korostaa, ettei kaikki meidän leiristä saa valtavia kiksejä siitä, että pääsee vittuilemaan Jokereiden putoamisesta. HIFK:n touhua tarpeeksi kauan seuranneena, voin samaistua Jokeri-fanien tuskaan valitettavan hyvin.

Azevedo ja Vehanen ovat hienoja pelaajia, joiden kaltaisia Sm-liiga tarvitsee. Ja kyllä Lukko tosiaan ansaitsi jatkopaikkansa. Raumalaisten leirissä ei asennevammaa näkynyt väärällä hetkellä, kuten molemmilla stadilaisilla (joko kaukalossa tai sen ulkopuolella).

Pitkää kevättä Raumalle ja tsemppiä Jokeri-faneille. Kyllä se menestys vielä Stadiinkin eksyy.
 

Esgo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit pre KHL
-Kyllähän tuo Jokerien pyöriminen toi entistä enemmän Kalpan mieleen. Kiekossa kyllä ollaan ja pyöritään, mutta se on kaikki kovin näennäistä. Tämä oli nimenomaan näennäishallintaa, ei tässäkään pelissä Jokereilla niitä parhaan tason maalipaikkoja montaa ollut.

Mutta tässäkin täytyy ottaa huomioon se, että Lukko sai käytännössä ilmaiseksi 3-0 johdon. Sen ansiosta Lukko saattoi keskittyä Jokereiden nollaamiseen, karvaamiseen ja Jokeri-ukkojen söheltämisestä rankaisuun. Lukon ei ollut pakko tehdä ottelussa enää maaliakaan, joten riskien ottamisen saattoi jättää kokonaan väliin. Aika vaikea tuollaista takamatkaa on siis Kummeli-miehen joukkuetta vastaan lähteä takaa-ajamaan, väkisin vieraskentällä alkaa vaarallisia maalipaikkoja luomaan liukuhihnalta kotijoukkueen ollessa hurmostilassa ilman paineita (niiden kasautuessa minuutti minuutitla enemmän Jokereille).

Joka tapauksessa, onnittelut Lukolle jatkopaikasta! Kaksi erityisen kunnioitettavaa syytä onnitteluihin on a) kukaan ei uskonut Lukkoon varsinkaan ensimmäisen pelin jälkeen. Paitsi kannattajat ja joukkue itse, millään muullahan ei olekaan väliä. b) asetelmat tähän viimeiseen peliin olivat suorastaan eeppiset, monta avainjätkää sivussa jonkun paskataudin takia? No, jäljellä olevat tästä paskat nakkasivat ja taistelivat voiton. Vehanen ja Azevedo olivat hyviä, mutta joukkueena ennen kaikkea hyvä suoritus ja vastuksen nollaus tiukassa paikassa, hyvin suorittivat junnut ja muut korvaajat.

Tukka-Jukan jengin kanssa voi tulla tiukemmat turpakäräjät, mutta eiköhän Risto keksi tarvittavat juonet ainakin tiukan ottelusarjan aikaansaamiseksi, tsemppiä jatkokierroksille.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Voi azevedo että vituttaa, tämän piti olla se THE kausi. Eipä päästy lähellekään sitä. Tänä päivänä noin 3 miljoonaa suomalaista onanoi kun Jokerit, narrit, pellehatut ollaan saatu lomille, ja heidän rikollisille kannattajilleen mahdollisimman paha mieli. Suomen historian ylivoimaisesti vihatuin joukkue missään urheilumuodossa on selätetty täydellisen altavastaajan toimesta. Lukko oli vaan parempi. Mä en vihaa mitään niin paljon kun selittelyitä että "me kyllä hallittiin" ja "kato miten ne laukaukset meni". Vittu maalit ratkaisee. Ei tätä peliä pelata minkään muun kuin maalien takia. Lukolle kaikki propsit, te ansaitsitte jatkopaikan. Ja Azevedo... huikea pelaaja, tämä kaveri on sellainen joka tulee saamaan vielä oman nimimerkin jatkoaikaan ja toivottavasti myös suurta menestystä urallaan. Mielettömän hienoa katsella kaverin menoa. Mutta ei kai siinä, Raumam boja, Päätty ast! (En tiedä menikö ihan kieliopillisesti oikein)
 

kritiikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tietenkin Lukon sensaatiomainen selätys Jokereista on toistaiseksi kovin juttu moneen vuoteen pudotuspeleissä.

Helppoa olisi ajatella, että tilanne suosii Tapparaa, joka Lukkoa vastaan seuraavaksi asettuu.

Ja, valitettavasti minäkin tuohon helppoon sorrun.........Taivahan tähären, mutta miks'ei Lukko voisi tehdä samaa ihan vihonviimeiseen loppuun asti, jonka Jokereille teki?

Veikkauskertoimet eivät Lukkoa tästä pitemmälle suosi, oletan, -mutta pelattavahan nuo pelit ovat jumalialauta....Eikä Tappara vie sarjaa 4-0 se on varmaa.

Niin, ja tuo toinen pari Jyp-Ässät. Se on minun kirjoissani arvaamaton lehti. Molemmat hyvässä kunnossa olevia, kovia joukkueita. En osaa sanoa jatkoon menijästä edes arvausta.

Kun puhutaan, että kotiyleisö on joukkueelleen "kuudes kenttäpelaaja" niin Tapparalla se on heikoin. Ässillä ehkä paras, ja Jyppi ja Lukko sitten Ässien perässä nääs...
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Kun puhutaan, että kotiyleisö on joukkueelleen "kuudes kenttäpelaaja" niin Tapparalla se on heikoin. Ässillä ehkä paras, ja Jyppi ja Lukko sitten Ässien perässä nääs...

Kaikilla muilla paikkakunnilla voidaan vain haaveilla siita kannatuksesta mita lukko saa kotona ja vieraissa omiltaan.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Onnea raumalaisille jatkoon. Mule täysin hmv-jengi teki daavidit. Silti hyvä häviäjä on yhtä kuin luuseri ja odotan vain kuitin paikkaa.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Onnea raumalaisille sekä Lukolle. Äärimmäisen komea suoritus täydellisenä altavastaajana ja toisessa sarjassa peräkkäin! Satakuntaan saadaan siis ainakin yksi mitali tänä vuonna. Naattikaa naattikaa...
 

tomukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue
Koko tappio kulminoituu oikeastaan yhteen isompaan vyyhtiin, Hackmann ylimielisyyteen. Seuran omistaja on todellisuudessa umpikyvytön liikemies jonka rooli on niin valtava että kaikilta on unohtunut totuus että hän ei ole koskaan saanut yhtään liikeyritystä kunnolla voitolliseksi, vaan isin ja äidin junailemat Hackmann osakkeet jyllää. Jos näin suuri pilvilinna on koko Jokerien pohja, niin eihän se voi olla heijastumatta negatiivisesti kaikkeen.

Lukolla on myös kova rahatilanne, joka perustuu taustalla olevaan kannatravaan liiketoimintaan. Mutta Raumalla ei ole slaavilaista tarvetta näyttää tai ylpeillä tai rakentaa rooleja, jotka tosin perustuisivat johonkin itse luotuun, toisin kuin Jokereissa. Lisäksi epäaito "ultra" kannattajakunttuuri ei kestä kovia pelejä, koska homma perustuu ennustettavaan rooliin, joka on lisäksi vielä matkittu suurista fanikulttuureista ulkomailla.

Hackmann ylimielisyys on jo muodostunut kantavaksi termiksi kuvaamaan Jokerien henkistä tyhjyyttä ja esittämistä rooleissa joille ei ole mitään pohjaa muuta kuin velkaa ja isin ja äidin perintö.

Jokerit teki parhaansa ja kaatui siihen että toiset on vielä parempia.
 

Gubar

Jäsen
Hieno taistelu Lukolta, ei pysty käsittämään :) Hienoa, että näitä 'tuhkimotarinoita' sattuu ajoittain! Mikäli Jokereita vastassa olisi ollut mikä tahansa muu playoff -joukkueista, niin olisin toivonut Jokereiden jatkoa.

Noh, tosin osasyynä jokerifanien ylimielisen asenteen ja käsittämättömien kommentien takia toivoin Lukon menevän tästä sarjasta jatkoon. Onneksi kävi näin! Toivottavasti teitä jokerifaneja *tuttaa ja oikein huolella, nauttikaa joka hetkestä.

Nyt on parina kautena sattunut niin, että runkosarjavoitto ei merkitse mitään kevään pelejä silmällä pitäen. Se on hyvä niin.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Koko tappio kulminoituu oikeastaan yhteen isompaan vyyhtiin, Hackmann ylimielisyyteen.

Vaikka en itsekään pidä Hjallista mitenkään erityisenä guruna, niin tää kirjoittamasi on jo melkoista scheissea. Esitäpä tomukku kestävät perustelut sille miten liiketoiminnan harjoittamisensa korreloi urheilullisen menestyksen ja Jokerien jääkiekkojoukkueen suorittamisen kanssa? Olet tuosta "Hackmann ylimielisyydestä" (väärin kirjoitettu, by the way) meuhkannut nyt useassa viestissä ensin seurantaketjuissa ja nyt täällä. Esitä kunnolliset perustelut tuon lööperisi perään, äläkä vain trollaa. Kiitos.

Omasta mielestäni tämän kauden Jokerit oli kovimpia narrijengejä aikoihin, mutta sen päätä paleli ratkaisuhetkillä. Jenginsä paras maalintekijä pleijareissa taisi olla Semir Ben-Amor. Aivan, mitä vittua. Veskarinsa ei kestänyt paineita, ja Lämsälläkään ei kyvyt vielä riittänyt. Jokerit oli kuitenkin todella järkevästi kasattu jengi, ja se on oikealla tiellä, edelleen. Olisi puusilmäistä antaa tällaisen sarjatappion, joka perustui osittain henkisiin asioihin, vaikuttaa suureen kuvaan ja omaan tekemiseen pitkällä tähtäimellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös