Puolivälierät 2013: Jokerit-Lukko

  • 185 640
  • 720

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
No nyt Lukko sai sen kiintiövoittonsa, ehkäpä Jokereita kiinnostaa taas lauantaina pelata kun ei ollakaan varmoja mestareita. En ala sen kummemmin luettelemaan onnistujia ja epäonnistujia, mutta sen voin kertoa että tämän päivän Jokereita ei enää tässä sarjassa nähdä. Jos nähdään, niin sitten se on välieräpaikalle moimoi.

Lauantaina palataan asiaan.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Olisipa Lukko pelannut näin eilenkin niin oltais jo 2-0 johdossa mutta eilen piti mennä puolivaloilla helsingissä. Azevedo, mitä miehestä voi sanoa? Kun hän on kentällä niin vastustajan maalivahdit sulavat toisensa perään?
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Dufva oli saanut Lukon hyvään iskuun ja Kilpeläisen imupäivä edesauttoi päivän Lukkovoittoa. Pieni kaukalo oli vaikea ja ahdas paikka tänään. Ei tullut 4-0, kuten kaikissa medioissa huudeltiin. Erot on pienet ja tänään Lukon kärki (Vehanen ja Azevedo) oli Jokerien vastaavia parempi. Kova jätkä kyllä toi Portugalin ihme.

Lukko muutti ketjukoostumuksia ja tulos parani. Muuttaako Jokerit seuraavaan? Oikeastaan 1,3 ja 4 on hyvät, mutta Rask-Tyrväinen-Pulkkinen ei kyllä tällä hetkellä riittävä. Mutta minkäs teet, kun ulkkarihyökkääjät parantelevat haavojaan. Moseksen ja Eavesin toivoisi kyllä löytyvän kokoonpanosta mahd. pian.

Kotona kyllä uskon, että meidän liike ja taito riittää voittoihin, mutta kyllä tohon vieraspelaamiseen pitää tulla selkeä parannus.

1-1 ja taisto jatkuu.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Tällä kertaa Lukko oli paljon parempi. Puolusti hyvin ja hyökkäsi ja ampui terävästi. Jotenkin tuntui, ettei Jokerit olleet yhtään valmiita koko otteluun. Ehkä eilisestä jäi liian hyvä olo, kun silloin 30 min peli kulki kuin unelma.

Lauantaipeli sai mielenkiintoisen sävyn. Siinä mitataan nyt joukkueiden todellista luonnetta. Kaikki pelaajat tietävät, että tasoa pitää nostaa. Seuraavassa pelissä on uusi mahdollisuus.
 

Rystylaukaus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Liverpool, idän sputnikit
Oppia

Tämän päiväisestä näille "yltiöpositiivisille": vastustajakin ansaitsee kunnioitusta eikä väheksyntää. Pelit on pelattava ensin ja sen jälkeen arvostella osaaminen. Lukko pesi tässä pelissä kaikilla osa-alueilla jokerit. Senhän ei pitänyt olla mahdollista.... Jääkiekko on pienten marginaalien peli.

Toivottavasti jokerit parantavat otteita ja me kannattajat saisimme nauttia voitosta.
 

Ratikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUPLAMESTARIT 2021 & Red wings & Stevie Y
Azevedo on tehnyt tällä kaudella monta samanlaista rannemaalia b-pisteiden kaarelta. Helvetin tarkka ja kova veto.

Noniin. Tänään näin päin. Nopeasti on peli nollattava koska lauantaina vastaan tulee ärsytetty Jokerilauma. Kentät pysynee samana.

Jokereista Ruutu oli pimennossa, ehkä parhaiten pelasi juurikin tuo ykkösnyrkki. Heidän pelinsä ajettiin hyvin kulmiin, eikä pahempia pyörityksiä tullut.
 

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
Lukko oli tänään selkeästi parempi vaikka kolmannessa erässä vähän tarpeetonta paniikkia olikin. Lukko oli parempi kuin yhdessäkään Kärppä-pelissä eikä tämä kaukana kauden parhaasta kotiesityksestä ole sitten tanskalaisten lähdön.

Suurin syy oli mielestäni se, että nyt oli oikeastaan ensimmäistä kertaa koko kaudella neljä suht tasapainoista kenttää ja kaikki pelasivat pelin loppuun asti. Lukon jokaisella pelaajalla yli 10min peliaikaa, onko ensimmäinen kerta tällä kaudella? En jaksa tarkistaa.

Nelonen otti toki kaksi omiin mutta ensimmäinen oli lähinnä Jurcinan koomailu ja toinen ei oikein kenenkään.

Nyt oli oikeat pelaajat oikeissa rooleissa. Ei tarvinnut Azevedonkaan pelata jokaista alivoimaa vaan sinne oli Riskaa, Tukosta tuoreilla jaloilla ja nämä muut av-pelaajat.

Lukolla ei juuri huonoja ollut mutta Viirlas ja Straka eivät oikein pysyneet tahdissa. Onnistujia sitten näiden itsestäänselvien lisäksi ainakin Tukonen, Keränen, Jurcina. Myös Generous oli hyvä.

Jokereilta Pulkkinen oli ehkä näkyvin mutta todella märkä rätti Jurcinan käsittelyssä. Myös Hardt on todella pehmeä. Majesky on kankea ja hidas kuin saatana. Todella monta kertaluokkaa Jurcinaa huonompi.

Kilpeläinen oli toki myös aivan lapanen eikä tuo Jokeri-pakisto kyllä mikään hyvä tänään ollut vaan jatkuvasti pulassa.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Azevedo on tehnyt tällä kaudella monta samanlaista rannemaalia b-pisteiden kaarelta. Helvetin tarkka ja kova veto.

Lähtee kyllä kovasta liikkeestä helvetin nopeasti, kohtuu "snapshot". Onnittelut Lukolle, kotivoitto luo varmasti uskoa ja näytti Jokereiden kuolevaisuuden. Finaalissa kohdataan?
 
Suosikkijoukkue
Lukko
En ala sen kummemmin luettelemaan onnistujia ja epäonnistujia, mutta sen voin kertoa että tämän päivän Jokereita ei enää tässä sarjassa nähdä. Jos nähdään, niin sitten se on välieräpaikalle moimoi.

Mä voin kanssa kertoa että keskiviikon Lukkoa ei enää tässä sarjassa nähdä, tai jos nähdään niin se on välieräpaikalle heimoi.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Mitähän vittua siellä on tehty eilisen jälkeen tähän päivään siirryttäessä ja jos tän illan surkea esitys johtui asenteesta niin voidaan kysyä miten helvetissä näissä peleissä kenelläkään voi olla asennevamma? Ja jos on niin sitten voidaan kysyä että mitä vittua Lämsä ja Tomek? Jos taas tän illan surkea esitys johtui siitä että se hyvä luistelukunto loppui kun pelattiin peräkkäisinä päivinä ja liikkeen huonous olikin sitä niin sitten voidaan kysyä että mitä vittua siellä on tehty koko kesä ja talvi jos joukkueen kuntopohja on noin surkea. Eli miten viisi peliä kahdeksaan päivään pelannut joukkue voi luistella paremmin kuin viikon levännyt ja vasta eilen ensimmäisen pelin hetkeen pelannut joukkue? Lämsä voisi kertoa mitä Jokerit teki tähän peliin valmistautumisen eteen ja sitä voidaan käyttää malliesimerkkinä siitä miten peleihin ei kuulu valmistautua.

Menikö muuten AJ Niemen ulosajo kurinpitokäsittelyyn? Ja ennen kaikkea onko Keränen vielä elossa, miestä näytti sattuvan niiiiiiin pal kamalasti. Ihan pahaa teki kotikatsomossakin. Keräselle voisi kerätä kolehdin hamekangasta varten.

Jokerit unohti myös kokonaan antaa Azevedolle kovuutta, osuiko Azevedoon tänään yhtään taklausta? Jokerit oli kokonaisuudessaan ihan puudelilauma tänään.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Mä veikkaan että se makaa samalla ruumishuoneella Majeskyn, Filarin ja Rudin kanssa.

Keränen tosin on ainoa mainituista joka on jäänyt jään pintaan leikkimään kuollutta ja kokemaan ihmeparantumisen välittömästi kun Niemi ajettiin ulos. Säälittävää toimintaa, mutta ainahan voitte porata vähän Jarkko Ruudusta vaikka ainoa isoa rangaistusta kalastellut (ja siinä valitettavasti) onnistunut pelaaja löytyy Lukosta.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Ei sitten onnistunut Jokerit tekemään sarjasta lyhyttä ja saamaan lepoa välieriä varten. Sinänsä tuttua runkosarjasta, että himassa hallitaan ja vieraissa pelataan vähän miten sattuu.

Azevedo pelasi varmaankin elämänsä ottelun ja Kilpeläinen vastaavasti tämän vuoden - ellei koko kauden - huonoimpansa. Siinäpä koko matsi tiivistettynä. Surkea maalivahtipeli tartutti epävarmuutta koko joukkueeseen, eikä silloin hyökkäämiseenkään pysty keskittymään satasella kun pitää pelätä jokaista vastahyökkäystä. Vähän kyllä myös ihmetytti mihin se eilinen hyvä liike jäi, ja jos se oli seurausta asennevammasta, niin valmennuksen piikkiinhän se latausvaje menee. Pelaajathan ovat aina hölmöjä robotteja, joita pitää valmistella joka matsiin kuin pikkulapsia :)

En nyt silti osaa jatkosta huolissaan olla. En vain millään usko, että Lukko jaksaa mukana pitkään sinnitellä, kun taas Jokereilla on selvästi varaa lisätä tempoa.

Azevedolle on kyllä pakko erikseen vielä rispektiä jakaa. Otti vastaan eilen jumalattoman määrän (liigatasolla) taklauksia ja sitten heti perään pelaa tuollaisen matsin. Toisaalta nyt se saikin huseerata jostain ihmeen syystä rauhassa. Lämsän pitää ilman muuta nöyrtyä ja laitta jatkossa selvä vartiointiketju Azevedon ketjua vastaan.

Se nyt on ollut muutenkin koko kauden (pl. NHL-työsulkuaika) selvää ettei kärkipelaajien ratkaisutaidossa Jokerit ole paljoa sen kummempi kuin muutkaan pleijarijoukkueet, mutta tasaista leveyttä ja syvyyttä löytyy ja se tulee ratkaisemaan pitkässä juoksussa. Paras seitsemästä -sarjassa huonompi ei mene jatkoon, ellei sitten veskarit nouse liian suureen rooliin.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Keränen tosin on ainoa mainituista joka on jäänyt jään pintaan leikkimään kuollutta ja kokemaan ihmeparantumisen välittömästi kun Niemi ajettiin ulos. Säälittävää toimintaa, mutta ainahan voitte porata vähän Jarkko Ruudusta vaikka ainoa isoa rangaistusta kalastellut (ja siinä valitettavasti) onnistunut pelaaja löytyy Lukosta.

Mitä nyt tuon Nelosen ottelukoostevideon katsoin, ei siitä näe tuota taklausta oikein kunnolla. Hallissa näytettiin screenillä tuo tilanne aivan toisesta kuvakulmasta ja kyllä Niemen kyynärpää tulee aika suoraan Kerästä päähän aiheuttaen kohtuullisen kovan osuman "plekseihin". Ei tuossa nyt kummemmin filmata tarvinnut ja mitä sillä isomman rangaistuksen kalastelulla olisi edes voitettu? Puhdasta tuosta niitistä ei kyllä saa tekemälläkään, vaikka otteluketjussa tuollaistakin aika moni keuhkosi. Olikohan kenties niin, ettei Urhon kuvassa näkynyt tilannetta kuin tuosta yhdestä kuvakulmasta?

Jokaisen kiekkoilijan unelmana on jo pikkupojasta lähtien aina ollut - ei suinkaan NHL vaan Antti-Jussi Niemen saaminen suihkuun?

Swearengen: Eilenhän se Lämsä nöyrtyikin ja peluutti jarrumiehiä Azevedoa vastaan. Samaa tullaan taatusti näkemään lauantaina, mutta maanantaina tuo peluuttaminen onkin taas piirun vaikeampaa kuten tänäänkin. Ei se Lämsä ihan tyhmä ole, eikä kyllä Dufvakaan. Filppuloita vastaan Dufva tänään noin pääsääntöisesti Azevedon porukkaa peluutti.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Ei tuossa nyt kummemmin filmata tarvinnut ja mitä sillä isomman rangaistuksen kalastelulla olisi edes voitettu?

Vaikkapa AJ Niemelle pelikieltoa tuleviin otteluihin (tuntien Penttilän ja Vuorisen housuunpaskomus kyvyt) ja olihan siinä tätäkin peliä yli kaksi minuuttia peliä jäljellä (ei itseasiassa ollut vaan noin minuutti, kävin liigan sivuilta tarkistamassa jäähyn ajankohdan) joten koko loppuajan Jokerit joutui pelaamaan silloin alivoimalla ja aika vaikea aloittaa mitään kiriä alivoimaisena. Ei sillä tän illan Jokerit ei ollut kykenevä esittämään mitään kiriä. Ja jos Keränen ei muka filmannut niin olipa loistava ajoitus kokea ihmeparantuminen kun se tapahtui välittömästi kun Niemelle näytettiin suihkukomennusta. Sattumaan voi uskoa ken haluaa, minä en usko. AJ Niemi on ollut tässä sarjassa selvästi Jokereiden pakiston parhaimmistoa, eikä kyykännyt pelillisesti tänäänkään vaikka suurin osa pakistosta kyykkäsikin. Sen lisäksi korvaajat on Manelius ja Lindbohm jotka molemmat on aikalailla heikompia kuin AJ Niemi on. Jos Keränen olisi filmannut Eroselle tai Majeskylle ulosajoa tai pelikieltoa niin merkitys Jokereille olisi mitätön, joukkue ehkä jopa vahvistuisi jos Manelius tai Lindbohm korvaisi jommankumman tai vaikka molemmat.
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Nopeasti selailin ketjua läpi ja etsin selityksiä Lukon voittoon ja toisaalta Jokerien tappioon.

Olen sinällään samaa mieltä monen Jokerit-fanin kanssa siitä, että varmaankin tappion taustalla oli myös lievä rotsin aukeaminen: ei yksinkertaisesti tultu peliin ihan niin hyvin valmistautuneena, kuin olisi tarve. Tämän päivän liiga on sen verta tasainen sarja, että puolivillaisella esityksellä ei montaa voittoa nappaa.

Jos mietitään sarjan jatkoa, niin totta kai Jokerit varmasti parantaa taas seuraavaan peliin mennessä, mutta kyllä kiistaton tosiasia on se, että eniten hyötyä tämän illan tuloksesta on Lukko-leirissä ja nimenomaan henkisellä puolella.

Uskoa ja toivoa tämä voitto toi tekemiseen varmasti ja olen varma, että lauantaina nähdään tyystin erilainen Lukko, kuin mitä torstain ekassa ottelussa.

Itse en pitäisi minään ihmeenä, vaikka Lukko jopa hakisi ryöstön Raumalle.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Vaikkapa AJ Niemelle pelikieltoa tuleviin otteluihin (tuntien Penttilän ja Vuorisen housuunpaskomus kyvyt) ja olihan siinä tätäkin peliä yli kaksi minuuttia peliä jäljellä joten koko loppuajan Jokerit joutui pelaamaan silloin alivoimalla ja aika vaikea aloittaa mitään kiriä alivoimaisena. Ei sillä tän illan Jokerit ei ollut kykenevä esittämään mitään kiriä. Ja jos Keränen ei muka filmannut niin olipa loistava ajoitus kokea ihmeparantuminen kun se tapahtui välittömästi kun Niemelle näytettiin suihkukomennusta. Sattumaan voi uskoa ken haluaa, minä en usko.

Kai sitä pelikieltoa kannattaisi filmata jollekin muulle kuin Niemelle?

Ja tuo kiriteoria on ihan täyttä paskaa, sillä peliä oli jäljellä tuolloin ihan tasan 1:03 ja Jokerit oli jo valmiiksi alivoimalla. Eli aika toivotonta on edes teoriassa ajatella mitään kiriä, kun joukkue oli jo aika pitkälle luovuttanut ja lyönyt homman ihan läskiksi.

Edit. Edellisen kirjoittajan viestiin sellaista, että yksi syy illan tulokseen oli Lukon täysin edellisestä poikennut pelitapa. Areenalla ei Lukko karvannut oikeastaan ollenkaan, mutta nyt annettiin painetta pakeille lähes koko pelin ajan. Jokerit pääsi toki pariin kertaan pyörittämään peliä varsin mallikkaasti, mutta pirusti piti pakeilla kiirettä koko ottelun ajan ja virheitä tuli todella paljon. Tuskin tuo aina onnistuu, mutta yllättävän hyvin se paine tällä kertaa toimi.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Kai sitä pelikieltoa kannattaisi filmata jollekin muulle kuin Niemelle?

Ei. Niemi on ollut molemmissa peleissä hyvä ja varmempi kuin Väänänen. Ja selvästi parempi kuin Eronen ja Majesky. Majeskylle ja Eroselle ei kannattaisi filmata pelikieltoja, nämä kaksi kun tarjoavat enemmän maalipaikkoja Lukolle kuin Jokereille.
 

Flip#51

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Edit. Edellisen kirjoittajan viestiin sellaista, että yksi syy illan tulokseen oli Lukon täysin edellisestä poikennut pelitapa. Areenalla ei Lukko karvannut oikeastaan ollenkaan, mutta nyt annettiin painetta pakeille lähes koko pelin ajan. Jokerit pääsi toki pariin kertaan pyörittämään peliä varsin mallikkaasti, mutta pirusti piti pakeilla kiirettä koko ottelun ajan ja virheitä tuli todella paljon. Tuskin tuo aina onnistuu, mutta yllättävän hyvin se paine tällä kertaa toimi.
Mä näin tän taas ihan toisin. Lukko tuli ahnaasti päälle, mutta Jokerit syötteli alta pois. Syöttöjä jalkoihin yms virheitä lähti mielestäni yhtä lailla paineistettuna kuin rauhassakin. Mun mielestä Lukon onnistumisen avaimet olivat ihan muualla kuin karvauksessa.
 

Pronger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Keränen tosin on ainoa mainituista joka on jäänyt jään pintaan leikkimään kuollutta ja kokemaan ihmeparantumisen välittömästi kun Niemi ajettiin ulos. Säälittävää toimintaa, mutta ainahan voitte porata vähän Jarkko Ruudusta vaikka ainoa isoa rangaistusta kalastellut (ja siinä valitettavasti) onnistunut pelaaja löytyy Lukosta.

Sinänsä kohtuulliset värilasit kyllä, AJ tulee poikittaisella niskaan ei päähän ja keräsellä nyt ei tuossa paljon filmailuun syytä ollut. Ennenkuin luin viestisi niin olin kirjoittamassa että jokerit oli kuin varjo eilisestä ja keskittyi lähinnä jäähyjen kalasteluun. Siellä oli narrit pyllyllään pienistäkin tuuppauksista ja onnistuivat jäähyt kalastamaan. Ruutu nyt oli melko näkymätön koko pelin.

Millä logiikalla pelikieltoa Niemelle odottelet jos tuon ulosajonkin mielestäsi filmaaminen aiheutti?
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Millä logiikalla pelikieltoa Niemelle odottelet jos tuon ulosajonkin mielestäsi filmaaminen aiheutti?

Keränen sai filmaamisella tehtyä jäähystä ison, joka voi mennä kurinpitokäsittelyyn, normaali kaksi minuuttinen ei varmasti sinne menisi. Ja minulla ei ole tän kauden tapahtumien jälkeen minkäänlaista uskoa liigan nykyiseen kurinpitoon joten ihan sillä samalla logiikalla pelkään AJ:n kuittaavan pelikieltoa millä liigahallitus sai Markus Nordlundillekin annetuksi pelikiellon. Jokeripelaajat kun ei ilmeisesti pelaa peliä samoilla säännöillä muiden kanssa, meille voidaan antaa pelikieltoa jo ihan pelkän paidan perusteella.

Mitä tulee filmaamiseen niin Jokerit saisi ottaa sen laajemminkin käyttöönsä kuten Lukko näyttää tekevän, se kun näyttää toimivan ja sillä saa kavereita ulos pelistä ja jäähylle.
 
Suosikkijoukkue
Ketut ja viekkaat eläimet. Sympatiat Pikkuveljille
Lukolla kävi tsägä. Yksi voitto ei ole vielä mitään. Sarjassa pelataan vain voitoista ja ne ovat 1-1.

Seuraan mielenkiinnoilla lähinnä Jokereita edelleen, joukkueessa on kaikki hienon suuren draaman ainekset olemassa. Runkosarjaa dominoinut, runkosarjassa menestyksestä toiseen matkannut ryhmä, menossa kohti kaikkien ennustamaan jatkopaikkaan, jopa kauan janottua ja odotettua mestaruutta.

Vähän ajatuksia, lähinnä tämän päivän pelistä.

Ei niin yllättävät asiat
- Moses valittiin liigan parhaaksi ulkomaalaisvahvistukseksi mm. Azevedon ohitse. Miten hyvä hän mahtaakaan olla, jos hänet vielä nähdään kentällä?
- Läpiajoja ja ylivoimahyökkäyksiä oli todella vähän.
- Jokerien hyökkäyksen tärkeillä paikoilla pelaavat avainjuniorit eivät kestä Lukon erittäin kovaa fyysistä peliä.
- Kilpeläinen on ennenkin sulanut Raumalla, vaikea paikka.
- Jokerien otteissa on kurittomuutta, johon tuhlattiin tänään mahdollisuus pelata lopussa vielä voitosta.
- Jokerit pelaavat hanttamaisen mielikuvituksettomasti ja helposti ennakoitavalla pelisysteemillä.
- Jokerien variantit ovat todella vähissä ja omaan pelisysteemiin luotetaan kuin vuoreen.
- Jokerit eivät reagoineet Lukon pelitavan muutoksiin tai rytmin vaihtoihin ottelun sisällä oikeastaan ollenkaan.
- Jokereihin loukkaantuneena pelaaviin hyökkääjiin sattuu jo ja se näkyy liikkeessä.
- Jokerien hyökkäys on kärkiosaamiseltaan kapea ja junioripitoinen loukkaantumisien jäljiltä.
- Jokerien puolustus on erittäin laadukas, isot miehet vain liikkuvat vähän huonosti.
- Jääkiekko-ottelu on mukavampi tapahtuma, kun hallissa on hyvä tunnelma.

Yllättävät asiat

- Jokerien taitavin puolustaja, Eronen, näytti täydelliseltä amatööriltä Nurmen oivallisen harhautuksen edessä, josta alkoi tämän päivän alamäki. Pelin tärkein hetki ja todellinen maalikoosteen maali.
- Jokerien maalilla oli yllättävän paljon tilaa.
- Jokerien kokenut ja erittäin laadukas puolustus alkaa myös murentua Lukon kovassa fyysisessä pelissä.
- Lukolla oli vähemmän avopaikkoja kuin eilen, silti Lukko teki enemmän maaleja.
- Kilpeläinen on pelannut jo nollapelin ja silti hänen torjunta % on 88,1.
- Jokerit luopuivat Hahlin ketjun peluuttamisesta Azevedon ketjua vastaan, vaikka tilanteita oli. Toki Lukko valitsi tänään.
- Jokerien erinomaisesti toiminut ylivoima ei toiminut tänään ollenkaan, Lukko muutti toimintaa, Jokerit ei.
- Filppula on ilmeisesti pahemmin loukkaantunut kuin odotettiin, voi olla ettei hän pelaa enää montaa peliä.
- Hahlin eilen loistanut ketju hävisi tänään pelin.
- Ruutu ei ottanut tänään yhtään tyhmää jäähyä.
- Jokerien kokenut osasto on todella hermostunut ja Lukon kova taklauspeli näyttää menevän pään sisään.
- Semir Ben-Amor johtaa Jokerien maalipörssiä kahden ottelun jälkeen, maali per peli tahdilla. Olen iloinen Semirin onnistumisista, hänen takiaan.

Pohdintaa ja arviointia kolmanteen otteluun


Jokerit ovat aivan varmasti valmiimpia lauantaina.

Jokerien niin sanottu kakkonen todennäköisesti hajotetaan lopullisesti. Rask on ollut odotetun heikko, joten hänet todennäköisesti kierrätetään joka tapauksessa. Peliaika oli jo tänään laskussa voimakkaasti. Ongelmana on, että syvyydessä on lisää vain junioreita ja taas vähän heikompitasoisia, jos loukkaantuneita ei saada takaisin.

Tyrväinen ei myöskään riitä playoffeissa sentteriksi, joten voi olla, että Hännikäinen otetaan sisään ja Tyrväinen siirtyy laitaan. Mutta ei Hännikäisestä ole sitäkään sentteriksi. Yksi vaihtoehto on tällöin tietysti hajoittaa Filppula Teräväinen parivaljakko ja peluuttaa Teuvoa keskellä. Runkosarjassa Teuvo riitti kyllä keskellä. En usko, että tätä ollaan valmiita koittamaan ainakaan vielä, jos Filppula pystyy pelaamaan. Tosin Filppulan poistuminen olisi nimenomaan sentteripelissä todella paha puute. Filppulan on tuon joukkueen tärkein pelaaja ja ollut aivan varjojen mailla huonolla liikkeellä.

Ruutu pystyy kyllä pelaamaan myös keskellä, mutta ote tuppaa herpaantumaan ja hänen huomio on aina ollut helppo viedä muualle. Hahlin ketjun hajoittaminen olisi raskas takaisku Tomekille.

Vaikeita valintoja ja pojat ovat joustavia kuin rautakanget taktisella puolella. Erittäin mielenkiintoisia valintoja odotettavissa lauantaille.

Mahdollisesti Moses tai jopa ”iso” E tuodaan peliin, vaikka vähän keskenkuntoisena. He ovat pahoja miehiä ja erittäin taitavia kokeneita hyökkääjiä. Paha takaisku Jokereille, että ovat loukkaantuneina.

Jokerit todennäköisesti pitää Hahlin ketjusta kiinni ja palaa peluuttamaan ketjua Azevedon nykyistä ketjua vastaan. Samalla se pyrkii jopa 80-luvun miesvartiointiin keskiviikon hengessä.

Jokerit jatkavat edelleen luottaen vahvasti omaan mielikuvituksettomaan pelisysteemiinsä ja sen jauhamiseen. Suomalaisilla nuorilla valmentajilla on taipumus uskoa pelikirjaansa kuin Neuvostoliittoon.

Onkohan Hantalla muuten todella paha karma valmentajana?

Ei kannata Raumalla innostua, vielä, kesä tästä tulee lopulta kuitenkin. Jokerit pelaavat aivan varmasti paremman ottelun lauantaina. Ottelun voittaja parantaa omaa peliään vielä olennaisesti.
 

Pronger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Keränen sai filmaamisella tehtyä jäähystä ison, joka voi mennä kurinpitokäsittelyyn, normaali kaksi minuuttinen ei varmasti sinne menisi. Ja minulla ei ole tän kauden tapahtumien jälkeen minkäänlaista uskoa liigan nykyiseen kurinpitoon joten ihan sillä samalla logiikalla pelkään AJ:n kuittaavan pelikieltoa millä liigahallitus sai Markus Nordlundillekin annetuksi pelikiellon. Jokeripelaajat kun ei ilmeisesti pelaa peliä samoilla säännöillä muiden kanssa, meille voidaan antaa pelikieltoa jo ihan pelkän paidan perusteella.

Mitä tulee filmaamiseen niin Jokerit saisi ottaa sen laajemminkin käyttöönsä kuten Lukko näyttää tekevän, se kun näyttää toimivan ja sillä saa kavereita ulos pelistä ja jäähylle.

No tuosta viimeisestä kappaleesta me ollaan näköjään täysin vastakkaista mieltä. Toivottavasti lauantaista tulee vastaavan tasoinen peli lukkolaisten silmin ja päästään haastamaan jokerit kotonakin. Tiedä mistä sitten johtui jokerien jäätyminen mutta jos/kun se oli lukon ansiota niin sittenhän Dufva on oikeasti saanut juonesta kiinni. Aze oli kentän kunkku, mutta ei hän jokereita jäädyttänyt.
 

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
Mahdollisesti Moses tai jopa ”iso” E tuodaan peliin, vaikka vähän keskenkuntoisena. He ovat pahoja miehiä ja erittäin taitavia kokeneita hyökkääjiä. Paha takaisku Jokereille, että ovat loukkaantuneina.
Puhutko nyt siis tästä samasta 23v Mosesista, joka on 63 ottelun ammattilaisurallaan pelannut yhden playoffs-ottelun ja tehnyt tämän vuoden puolella yhden maalin viimeisen 17 pelin aikana?

Vai kuka se kokenut Moses on? Eikös tuo Karlsson-Filppula-Moses takatolpalta tyhjiin -kupla puhjennut jo joulukuussa?

Moses Karlssonin aikana 18 maalia, ilman Karlssonia 4 maalia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös