Puolivälierät 2013: Jokerit-Lukko

  • 185 637
  • 720

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Ja Kovanen sekä Caldwell ei pelaa tässä sarjassa. Eikä koko loppukautena, ainakaan Lukossa. Caldwell myytiin jollekkin huono-onniselle seuralle ja Kovanen on Huhtasen aivopierun takia pois.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Puolustus:

Lukko:
1) Tommi Kovanen 44o 17p (+2)
2) Harri Tikkanen 59o 16p (-3)
3) Ryan Caldwell 37o 13p (-9)

Muuten hyva, mutta Tommi Kovanen potee edelleen leukaluun murtumaa ym., eika hanta tuskin tana kevaana enaa nahda kentalla. Caldwell taisi pelata viimeisen pelinsa Lukossa joulukuussa ja mies on lahetetty Berliiniin. Hanen tilallaan on Milan Jurcina.
 

Jeffrey

Jäsen
No huh-huh. Eiköhän Oulun peli nimenomaan parantanut Vehasen itsevarmuutta. Yksi veto meni joo helposti, mutta muuten peli oli pääasiassa Kärpät- Vehanen, ja Vehanen voitti. Maaginen peli vaikka se yksi sujahtikin. Pressissä myös RD ihan oikein antoi gloriaa jatkopaikasta Petelle.

Itse näin tästä toisesta Oulun pelistä jatkoajan. Sen aikana Kärpät veti kerran rankkarista tyhjistä tolppaan, yhden läpiajon Vehanen torjui ja kerran Kärppäpelaaja veti tyhjistä ohi. Okei, kyllä minullekkin syntyi mielikuva, että oli Kärpät vs. Vehanen. Jatkoerän perusteella kuitenkin olen ennemmin sitä mieltä, että Kärpät hävisi kuin Vehanen voitti.

Ja edelleen, kyllä Vehanen on se suurin tekijä joka voi nostaa Lukon sarjavoittoon. Yksi vaikeimmista vastustajista Jokereille tälläkaudella on ollut Ässät. Itse näen Ässät hieman samantyylisenä joukkueena kuin Lukko. Eli hyvä maalivahti ja hyökkääjissä tarpeeksi taitoa tekemään sen muutaman per peli.

Näen kuitenkin Jokereiden hyökkäyksen aavistuksen Kärppiä laadukkaampana, ja tämänkauden Raannan Vehasta parempana. Joten en usko Vehasen pystyvän jyräämään Jokereita pitkässä sarjassa.
 

OlviTenu

Jäsen
Suosikkijoukkue
AVS
Muuten hyva, mutta Tommi Kovanen potee edelleen leukaluun murtumaa ym., eika hanta tuskin tana kevaana enaa nahda kentalla. Caldwell taisi pelata viimeisen pelinsa Lukossa joulukuussa ja mies on lahetetty Berliiniin. Hanen tilallaan on Milan Jurcina.

Indeed, ja Jurcina onkin käsittääkseni pelannut ihan kohtalaisesti. 0,5ppo keskiarvo.

Ainoa vaan mikä pistää silmään: myös tehopörssissä ollaan puolen pisteen otteluvauhdissa, mutta miinuksella, -7.

Tämä tehotilasto on se, mikä minusta kertoo pakkien pelaamisesta kaikkein eniten. Pelkästään tehoja ei voi tuijottaa, vaikka myönnettäköön että tuolla pistevauhdilla Jurcina olisi koko kauden pelatessaan keikkunut pakkipörssin kärkipaikoilla. -7 on vain karu, eikä sitä voi selitellä.

Kovanen ei tosiaan pelaa enää, eikä ole tainnut pelata pitkään aikaan. Silti voitti Karlssonmaisesti raumalaisten pakkipörssin. Caldwellin lähtöä en muistanut, joten tuosta pahoittelut, ei kuulu tuohon listaan. Pistetään siihen vaikka:

Milan Jurcina 14o 7p (-7)
 
Suosikkijoukkue
Ketut ja viekkaat eläimet. Sympatiat Pikkuveljille
Jokerit 2013 pudotuspeleissä, tältä se näyttää, johdanto ja maalivahdit

Joo, tämä sarjahan on tietty pelattu ennen alkuakaan. Ei voi olla meimäm bojilla mitään jakoa, kaukalossa tai sen reunalla. Jatkoajasta olen jo oppinut, että Lukko ei osaa pelata tai taktiikasta ei ole mitään tietoakaan. Jos sellainen on, niin se on vain kiekko pois omista, pitkää päätyyn ja perään, koko ajan. Välillä sitten sumputetaan ja hitaat lähdöt tehdään päin hemmettiä. Pelaajat ovat puukäsiä tai sellaiseksi muuttuneita, koska valmennus on nimenomaisesti kieltänyt taidon käyttämisen tai kiekollisen pelin. Ei siis taktiikkaa tai jos sellainen on, niin sekin on huono. Selvä peli, siis tuolta kantilta katsottuna, 4-0 Jokereille. Saakohan Lukko tuosta lähtökohdasta maaliakaan aikaiseksi?

Tai jos nyt tulee yksi tuurilla hommattu voitto, niin antaako Hjallis jo silloin potkut Tomi ”mitä pitää kestää” Lämsälle? Tulokas valmentaja, runkosarjavoitto ja pudotuspelit edessä, sääleistä tullut vastustaja. Tuleeko ketään mieleen?

Mä nyt ajattelin kuitenkin tehdä vähän niin kuin Jokerien pudotuspelikausioppaan tapaisen. Ihan vain meille muille, kun olen joskus nähnyt näitä poikia kirkkaista valoista. Mistä tämä jengi on oikein tehty ja millaiset ovat nämä tulevat Suomen mestarit paraatimarssillaan? On noin niin kuin helpompaa katsella peliä, jos ymmärtäisi jotain oikeasti todistetusti voittavasta runkosarjajoukkueesta.

Katsotaanpa. Otin nyt tuolta Jatkoajan listasta nimet ja pääasiassa noita mittoja. Siinä muuten yksi mielenkiintoinen havainto heti kärkeen. Tässä joukkueessa on moni tärkeässä roolissa oleva mies vasta kasvamassa myös fyysisesti jääkiekkoilijaksi. Onhan niissä potentiaalia ja taitoa kuin pienessä kylässä (tuleeko yhtään sellaista mieleen), mutta kasvuvaiheessa, fyysisesti ja kokemuksen osalta. Tämä siis koskee erityisesti hyökkäystä, ei niinkään erittäin kokenutta, jopa vähän ylikypsää puolustusta, jossa jokainen lisäkilo on jo oikeasti lähinnä paha juttu.

Maalivahdit
33 Frans Tuohimaa mv 21 FI 188 88 vasen 2013

Tuohimaa? Tää tuntuu tutulta. Mä olen tainnut nähdä tämän isäpapan joskus kentällä, ja sen isän veljetkin väänsi Raumalla aikoinaan junnuina 80-luvun taitteessa. Sieltä on suku käynyt jääkiekko-opit hakemassa, ennen jo Kustaa Vaasan viitoittamaa etelään valumista. Geenit ny ainakin on sitten kunnossa ja kesäsin on Frans tainnut joskus käydä piipahtamassa Rauman suunnassa. Mutta ei sitä Jokereissa pelaamaan ole päästetty ja ei taideta päästääkään näissä peleissä.

Siinä on se ihan pienen pieni potentiaalinen ongelma, jos Eerolle tulee pipi, niin Frans on vain ihan kiva ja tosi lupaava iso junnu. Vähän taitaa kuitenkin olla yhden kortin varassa tämä osio. Kerran kuussa taisi Tuohimaa päästä pelaamaan ja sitten kun pääsi, niin avitti mm. lopulta jopa HPK:n voittoon Hesassa. Ei mennyt hyvin ei. Lupaava kaveri, josta voisi vastuun myötä kyllä tulla ihan oikea maalivahtikin.

Mitäs jos joku meidän pelaajista käy tönäisemässä Eeroa? Uskallettaisiinkohan me ihan maalille asti. Voi olla kyllä pelottava paikka, se Jokerimaali. Tuskin sinne asti päästään ja voi tulla ihan kovastikin turpaan, jos tullaan koittamaan. Kuuluukohan jostain Jokerien aitiosta tällä kaudella tutuksi tullut, tapa se, käsky, joka ei sitten kuulukaan sieltä, vaikka nauhalla kuuluu kovasti selvästi? Kovat käskytykset on luvassa, jos ees tälläistä ajatellaan, joten ehkä paree vain pysyä poissa koko paikasta.

37 Eero Kilpeläinen mv 27 FI 182 74 vasen 2015

Kilpeläisen Eero on hyvin tuttu mies. Se on ennenkin sulanut kuin keväthanki Raumalla, kun pelasi Ässissä niin monta kautta. Kovassa kunnossa on toki ollut ja mikäs on ollut tuon puolustuksen edessä, tekijämiehiä koko remmi. Eihän sinne pääse edes kunnon vetoja maalille asti. Kilpeläinen on vähän sellainen pieni mies, nopee ja taitava se kyllä on. Mutta kovin sinne jää sitten tilaa muualle, eikä peitä kovin hyvin maalia. Kilpeläisen siis täytyy nähdä kiekko tai voi hörpätäkin, kun ei peitä. Tämä siis jos joskus päästäisiin pelaamaan maskipeliä. Missäs sitä oltaisiinkaan viime aikoina nähty ja olisiko tässä yksi tärkeä paikka? Mene ja tiedä.

Eerolla on myös ollut vähän sellainen ongelma, että se ei ole tupannut sitten voittamaan, siis oikeasti voittamaan päätyyn asti. Se on kuitenkin voittaminen se juttu maalivahdille. Voi tulla pikkulipsahduksia tiukassa paikassa jopa ihan huippuveskoille, vaikka prosentit on kovia. Sitten jotkut hermostuvat siitä ja peli menee sekaisin.

Ei me varmaan kunnon paikoille nytkään päästä. Ja mitäs me täällä Kilpeläisen pelaamisesta ymmärrettäisiin. Moisanen toki joskus on siitä jotain sanonut, mä olen jo unohtanut mitä.

Sitten sieltä taitaa löytyä vielä yksi Korpisalo hyllyltä. Niistä on ollut ennenkin harmia ja hupia. Mutta sitä ei taideta päästää tamineisiin asti kuin aivan pakon edessä ja silloin on Jokereilla jo jokin asia tosi pahasti pielessä. Poika taisi kuitenkin saada jo ajokortinkin, ei siis ihan turha heppu.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ketut ja viekkaat eläimet. Sympatiat Pikkuveljille
Jokerit 2013 puolustus

Puolustajat # PELAAJA PP IKÄ MAA CM KG KÄTISYYS SOPIMUS
2 Jeremy Dehner p 25 US 172 76 vasen 2015

Tää hukkapätkä on ihan nopea. Ei tosin ole yhtä kova kuin setänsä, ne suterit vasta oli tosi pahoja äijiä. Sitkeä kuin rakkikoira, mutta ei riitä varsi lopulta mihinkään. Mitä nyt kääpiöt kaukalossa pystyisi tekemään. Tätä kun vähän tuuppasee, niin se on nopeasti jäässä. Nousee toki nopeesti ylös. Pelaa paljon, joten laittakaa nimi muistiin. Osaa tehdä aika paljon myös kiekon kanssa. Mutta hukkaa helposti heppunsa, koska ei jää painimaan ja eksyy sitten välillä. Joku väitti lehmän hermoiseksi kaveriksi, voi olla totta, kun vähän on muuten näköäkin.

Pelaa Nordlundin parina kakkosessa ja paikkaa Maston liikkumista. Tärkeä mies hyökkäyssuuntaan ja kiekon kanssa.

3 Petteri Lindbohm p 19 FI 190 95 vasen 2015
Iso pikku poika Vantaalta, vai oliko se nyt Hesasta, sitten ihan oikeesti alun perin. Pääsee kentälle, jos joku on pipi. Liikkuu ok isoksi hepuksi ja intoa on kovinkin. Mutta ei tämä poika vielä oikein riitä tuohon joukkoon, ei siis pääse kentälle kuin poikkeustapauksissa. Ronin kanssa ne on tainnut joskus pelata vähän yhdessäkin. Pelaamaan pitäisi Petterinkin päästä. Ei pääse, jos asiat eivät ole pielessä.

Täytemies, juniori, paikkaa loukkaantuneita.

4 Ossi Väänänen p 32 FI 191 97 vasen 2016

Tällä on tosi söpö hymy, vähän sellainen sekakäyttäjä-look. Se on voittanut kaiken, viime aikoina toki muualla kuin Jokereissa, kun ne ei ole voittaneet mitään oikeaa vähään aikaan. On se kova poika tönimään oman maalin edessä, sen kanssa voidaan nähdä parit painit, jos sinne maalille nyt uskalletaan kuitenkin. Tämä on sellaisen legendaarisen hampaattoman kannukin suomalainen prototyyppi ja ilmentymä.

Jos joku pelaa Jokereissa paljon, niin tämä. Sen ohitse pääsee kyllä luistelemalla, jos pääsee vain luistelemaan sitä vastaan. Sitä kannattaisi melkeen yrittää ja sitä ne koittaa kyllä välttää. Siksi sillä on parina yleensä sellainen, joka osaa luistella. Ventti taitaa siellä paikkailla, kun Väänänen siirretään paikasta toiseen.

Painimisessa pitää laittaa iso heppu, jos tahtoo töniä pois maalin edestä. Siinä se on kyllä vahva. On meillä pari sellaista ja aika kevyt se on sitten veistokseen verrattuna kuitenkin. Tää taitaa olla vähän sellainen Jokerien Eepi, niin kuin henkisellä puolella, muuten ei nyt sentään ihan sama juttu. Kapteeni nyt kuitenkin, vaikka puheesta ei aina saa selvää.

Ykkösparin runkomies Erosen kanssa. Vahva ja hyvä painimaan. Myös ykköskentän heikoin lenkki, jos menee luistelukilpailuksi.

7 Antti-Jussi Niemi p 35 FI 185 85 vasen 2014

Tästä odotettiin pienempänä paljon. Ei siitä sitten ihan niin hyvää tullutkaan. Toki pääsi kentälle ihan NHL:ssäkin. Tää on tärkeä mies Jokereille
puolustuksessa ja pitää kyllä oman miehensä. Tämäkin mies kelpaisi minullekin joukkueen jatkoksi. Kokenut, tarkka, pelaa kovaa, sijoittuu hyvin ja luistelee hyvin. Sama pikku vika kuin koko tällä pakalla, parempi puolustus- kuin hyökkäyssuuntaan.

Kolmosparissa varmistavassa roolissa, johon sopii kokemuksen puolesta erittäin hyvin. Kuvaa puolustuksen leveyttä ja laatua.

21 Teemu Eronen p 22 FI 179 82 vasen 2014

Teemu on tosi lupaava. Ettei vain jäisi lupaukseksi, ihan siis villeimmistä haaveista. Pieni koko vaikeuttaa siirtymistä NHL:ään, kun taidot ei vielä vaan riitä. On se hyvä pakki ja kelpaisi myös kyllä mulle. Ventti on se mies, jonka tehtävä on yleensä paikata Vienäsen poikaa, kun se on myöhässä. Olisiko kuitenkin niin, että tämä on joukkueen tärkein pakki tällä hetkellä? Tätä melkein kannattaisi ajella kohtuu huolella, jos siis joku meillä osaisi taklata. Tämä mies on Jokerien vaikein korvata siis syvyydestä, jos sille sattuu jotain. Kiekko ja mies liikkuu nätisti. Vähän sellainen rikkaan miehen Virtanen ja pyörittää peliä kaikissa tilanteissa.

Ykkösparin aivot hyökkäyssuuntaan ja onnistuminen muutenkin hyökkäyssuuntaan tärkeä kysymys Jokereille.

40 Markus Nordlund p 27 FI 195 95 vasen 2014

Ei kai omista kasvateista täydy esittelyjä kirjoitella? Masto on päässyt pitkälle, ihan Ilmalan ratapihalle asti. Ja sai ilmeisesti lopetettua Ville Peltosen
urankin, sillä rangaistulla taklauksella. Kova on yhä taklaamaan. Paha kiltti mies. Kelpaisi kyllä helposti takaisinkin. Saiskohan sen huomion taas ihan muualle kuin kentälle, muistetaanko me vielä …

Erosta pidin jo tärkeimpänä pakkina, mutta sehän on aina vähän makuasia. Nordlund todennäköisesti tästä joukosta pelaa eniten ja kaikista näistä hyvistä, mä Nordlundin ottaisin mieluiten takaisin. Tärkeä mies, koska on niin hyvä. Iso mies, vaikea pehmittää tai horjuttaa fyysisesti. Henkimaailman asiat on kuitenkin henkimaailman asioita.

Kakkosparin voittavan joukkueen runkomies, tällainen mies täytyy olla mestarijoukkueessa. Ylivoimaa, alivoimaa, mitä vain ja reilusti päälle 20 minuuttia peliä kohti.

56 Ivan Majesky p 36 SK 196 109 oikea 2013

Taas on jäätävä äijä oman maalin edessä. Vääntövoimaa on turboahdetusti. Tosin on alkaa vähitellen lähestyä sellaista ”has been”iä liikkeen osalta. On alkanut kääntyä kuin maapallo, jos ikinä nyt on ollut nopea. On päässyt Milanin kanssa samaan maajoukkueeseenkin, joten ei siis mikään turha mies.
Jos joku kannattaa pelata liikkeeseen ja haastaa nopeudella, niin tämä mies. Se ei pysy yhdenkään meidän hyökkääjän kanssa samassa vauhdissa. Usein ei tarvitse, koska miehen siirtymätaivalta suojataan huolella. Taas yksi sellainen ratkaisun paikka, koska on suhteellisen usein kentällä.

Ei siinä mitään, kukapa ei tahtoisi sitä oman maalinsa eteen, kun on tiukka paikka. Voipi olla myös jäähyherkkä, jos linja jatkuu yhtä varovaisena kuin villi kortti kierroksella nähtiin. Isot miehet sai helposti tönimisestä jäähyjä.
Kolmosparin varmistava rooli. Hieno pelaaja, hieno ura, joka on nyt ehtoo puolella.

58 Nico Manelius p 21 FI 182 88 vasen 2013

Tällä ei ole mitään asiaa kentälle tässä sarjassa lähtökohtaisesti. Vain jos joku on oikeasti rikki. Ei taitaisi vielä riittää edes meillä ja sehän on nyt jo vähän pahasti sanottu.

Paikkaaja, jos tulee loukkaantumisia.

Saarta ja Lindelliä löytyy syvyydestä, mutta jos niitä alkaa näkymään oikeesti kentällä, niin meilläkin voi olla pienen pienet saumat.

Eikös se maailman paras puolustava Karlsson enää pelaakaan täällä. Se joka dominoi aiemmin meitä vastaan runkosarjassa ja oli parissakin pelissä selvästi kentän paras pelaaja ja vastasi osasta pisteistä itse? No, ehkä ei ollut sellaiselle käyttöä näin kovassa jengissä, lähti sitten menee, vielä kun ehti. Paljon on tuossa todella kovia nimiä ja jopa kaikki kuusi kärkipakkia voisi mahtua meillekin. Tosin mä ehkä pitäisin sittenkin Tikkasen ja etenkin Kovasen, mutta sehän ei enää pelaakaan, kun hampaat ja leuka meni.

Jokerit taitaa pelata aika usein:

21 Eronen- 4 Väänänen
40 Nordlund-2 Dehner
7 Niemi- 56 Majesky

Oliskohan noin ainakin lähdössä, keskiviikkonakin. Voipi olla. On kova joukko puolustamaan, on todella kova. Respect.

Siinä on iso poika ja vähän pienempi poika parissa. Klassista. Hantta tykkää kyllä, että asiat ovat järjestyksessä. Muuten kun pieni poika on jossain, niin iso poika on liian hidas kilpaluisteluun. Täytyisi vain pystyä pelaamaan se pieni poika pois, onnistuisikohan? Pitäisiköhän tätä ihan seurata, jos vaikka välillä päästäisiin pois omista noin niin kuin oikein oikealla nopealla lähdöllä, joskus sanottiin vastahyökkäyksellä? Sellaisella, joka ei olisi Temellekään ihan kiinaa.

Toinen ihan mielenkiintoinen havainto on, että nämä pakit eivät oikein osaa tehdä maaleja. Siinä niistä ei oikein kukaan ole kunnostautunut, eikä niillä liian sulavat kädet ole, tai no jos hakkaamista ei lasketa. Ne on tosi isoja ja osa vähän rumia tai hampaattomia, mutta ylivoimalla ne tykkää lähinnä siirtää kiekkoa. Maaliin ne ei sitä tuppaa saamaan. Se on yksi sellainen, ratkaisun paikka, se ylivoimapeli tai sen puute.

Oman maalin ne osaa pelata hyvin ja siksi Kilpeläinen on toistaiseksi päässyt todella helpolla. Voipi olla, että pääsee jatkossakin. Ehkä siis epäilekään sitä, mutta ajattelin, että sitten myöhemmässä vaiheessa, kun Jokereiden tosipelit alkavat.
 
Suosikkijoukkue
Ketut ja viekkaat eläimet. Sympatiat Pikkuveljille
Jokerit 2013 hyökkäys, 1 osa

Hyökkääjät # PELAAJA PP IKÄ MAA CM KG KÄTISYYS SOPIMUS
6 Teemu Pulkkinen lh 20 FI 180 80 oikea laina

Suomi-kiekon uusi toivo, jos vain pää kestäisi. Välillä ei kestä ja vähän tuntuu polkevan paikallaan. No, ensi kaudeksi sitten jo muualle oppia hakemaan. Maiseman vaihto taitaisi olla hyvä homma, pääsisi tutuista ympyröistä pois. Tämä kelpaisi kyllä meillekin. Yksi kolmesta 30 pisteen ylittäjästä, jotka Jokereilla on jäljellä. Vähän niin kuin Nurmi, paitsi, että taitavampi, mutta kevyempi ja ei käyttöä maalin edessä. Eli siis ei oikeastaan yhtään kuin Nurmi. Pelaa ykkösessä tai kakkosessa ja myös ylivoimaa. Siis vähän niin kuin Nurmi.
Pulkkisen valitsen tämän joukkueen hyökkäyksen ilmentymäksi. Erittäin lahjakas pelaaja, suuret lupaukset vielä lunastamatta ja kokemus tosipaikasta vielä aika ohutta.

Kakkosketjun tärkein pelaaja, jonka onnistuminen on tärkeää hyökkäyspäässä.

12 Steve Moses lh 23 US 176 78 oikea 2015

Paras ulkomaalainen liigassa kertoi ja valitsi Jatkoaika?! Mä olisin kyllä tiennyt jo heti kaksi parempaa ulkomaalaista hyökkääjää ihan läheltä ja vielä pari muistakin joukkueista. Saa arvata ketkä mulla on mielessä.

Ikävää Jokereille, että se on pipi, eikä taida enää pelata. Se on Jokereille iso menetys. Kai siellä Jatkoajan toimituksessa joku on oikeasti ollut hereilläkin. Kyllä se maaleja osasi tehdä ja nyt Jokerien ylivoima on oikeesti paljon heikompi. Paha takaisku, ei ole sopivaa korvaajaakaan.

14 Tomi Mäki lh 29 FI 183 85 vasen 2015

Tää on sellainen tsemppari, joka pyörii tehottomasti kulmissa. Varmaan mukava heppu, ainakin saunassa. Vähän sellainen rikkaan miehen Kauvo, mutta ei ihan yhtä hyvä ja pelannut lähinnä laidalla. On pyörinyt jo pitkään. Kai sitä voi runkopelaajaksi kutsua. Ynnä muut ketjun miehiä jarruttelemassa ja energiaa viemässä, mutta pelaa aivan varmasti, jos on ehjä.

Nelosen laitahyökkääjä.

18 Semir Ben-Amor lh 30 FI 184 104 vasen 2013

Hui, kyllähän me tätä pelätään, kun on niin tuttu mieskin. Voi Semir, mitä ne on sulle siellä isolla kirkolla syöttäneet? Ei niin saa hakata edes Peltosta kuin vierasta sikaa. Se ei ollut yhtään kivaa tai tyylikästä ja siitä tulee vieläkin toruja. Tästä alkoi tapahtumaketju, jonka takia koko liiga on tuomaritoiminnassa edelleen sekaisin ja oli vereslihalla jo sääleissä. Sen takia pelikaveri sai rangaistuksen vielä puoli vuotta myöhemminkin.

No, ymmärtäähän sen, että kun käsketään, niin käsketään. Siinä on nyt vaan sellainen juttu, että jos Semiri sattuisi tappelemaan, mitä se ei enää tee tässäkään sarjassa 100% varmuudella, niin pelit olisi pitkäksi aikaa siinä.
Merkitty mies ihan poliisin kirjoja myöden. Jos joku olisi oikein ilkeä, niin sitä voisi ehkä jopa hyödyntää. Ei lähde Semiri, saa tulla mitä vaan. Mutta me ei kai sillä tavalla pelata, ei tarvitse, joten vasta niistä tulevista kannattaa kantaa huolta tämän osalta.

Hidas se on yhä ja taitotaso on samalla tasolla kuin aiemmin nähtynä, ei suurta muutosta. Pelaa nelosessa tai pyritään käyttämään pelotteena vai maskottina faneille. Välillä on nähty maskissa ylivoimalla ja siihen sopisi, jos saisi rauhassa vääntäytyä paikalle. Ei vain ole oikein rauhoittunut tuo Jokerien YV.

Nelosen laita. Satunnaisia vaihtoja ylivoimalla.

22 Juhani Tyrväinen lh 22 FI 180 82 vasen 2014

Tämä on aika tyypillinen pelaaja myöskin tässä joukkueessa. Vähän kuin kaimansa meillä. Tällä voisi olla lahjoja enempääkin, mutta tässä joukkueessa pysyy rungon perusosana. Maiseman vaihto voisi olla parasta mitä Juhanille uran kannalta voisi sattua. Miehellä olisi todennäköisesti enemmänkin annettavana. Tässä miehessä on sellainen SaiPa-leima päällä. Eli Lappeenrantaan ja sieltä kasvun kautta oikeisiin peleihin.

Kakkosessa ja se kertoo, että tätä ei pitäisi kutsua kakkoseksi. Tyrväinen on se mies, joka paikkaa joka paikassa tarvittaessa. Siksi tässä jutussa sijoitettu kakkosen keskelle. Jokereilla on ”senttereistä” vähän pulaa, koska niitä on paljon rikki.

25 Jarkko Ruutu lh 37 FI 188 91 vasen 2014

Mä kyllä oikeesti tykkään tästä pellestä, ei vaan voi mitään. Showhan on kiva juttu. Mutta lukeudun siihen joukkoon, jonka joukkueilla ei vain yksinkertaisesti ole käyttöä näille. Sillä on tapana ottaa paljon jäähyjä, lähinnä omalle joukkueelle. Sitten se kaatuilee hassusti. Se on ihan kivan näköistä. Jotkut tuppaa näkemään vain sen kaatuilun ja jäässä makoilun kalastusmielessä, ikään kuin kukaan tuomari ei osaisi sitä enää odottaa.
Mutta osaa se toki maalinkin tehdä, on nähty tälläkin kaudella ja kun puhutaan sitomisesta, niin sen tämä mies oikeasti osaa. On helposti kiinni tärkeässä pelaajassa ja kumpikin pääsee hitaasti ylös jäästä. On myös kova poika puhumaan ja kiusaamaan alaikäisiä. Pitää varoa päästämästä alaikäisiä kentälle, ties mitä tämä setämies taas keksisi.

Huhut muuten kertoo, ettei se olisi ihan ehjä. Tietääköhän meillä kukaan mihin sitä sattuu? Sitä niittää mitä kylvää. Pelaa Jokerien niin sanotussa kolmosessa, jota tuskin rikotaan sarjan aikana, jos se ei mene rikki.

28 Jani Rita lh 31 FI 185 96 vasen 2014

Tätä pitää varoa ja tällä voisi olla käyttöä meilläkin. Se lähtee todella liukkaasti ja sitä on vaikea pysäyttää, kun on saanut massan vauhtiin. Kova pelaaja, joka on ollut lähellä todellista huippua. Mutta ei vain ole ikinä sitten kunnolla kiivennyt yhdellekään. Pelaa varmaan kolmosessa ja on se mies, joka aiheuttaa siinä meille hankaluudet. Jarkko ja Riku sitten tukevat tämän menoa ja sitovat miehiä tämän edestä.

Tällä miehellä on kyky ratkaista pelejä, vaikka kausi on mennyt huonosti tuloksellisesti. Voi syttyä kuin Kossu pudotuspeleihin.

Kolmosen laidalla.

32 Riku Hahl kh 32 FI 184 93 vasen 2013 (2014)

Joku määritteli joskus Hahlin niin, että se on Suomen pisimmälle päässyt puukäsi. Enpä tiedä. Kyllä se meilläkin kolmoseen mahtuisi, ainakin laidalle ja ottamaan tärkeissä paikoissa kakkosena aloituksia. Hyvä se on aloittamaan ja puolustamaan. Ylöspäin on todella paljon hiljaisempaa. Hahl on vähän kuin tämän kauden Jokerit pienoiskoossa, yksi mallipelaaja tästä joukkueesta. Erittäin hyvä puolustussuuntaan ja paljon toivomista ylöspäin mentäessä. Tunnollinen, luotettava, kunnollinen, sellainen unelmavävypoika valmentajalle.
Pelaa siinä ainoassa todella kokeneessa ketjussa keskellä, sovitaan nyt, että kutsutaan sitä kolmoseksi. Tulee myös paikalle, kun Jokerit tosissaan koittaa voittaa aloituksen.

39 Matti Lamberg lh 20 FI 180 75 oikea 2015

Lupaava on tämäkin poika. On vain ajautunut täytemiehen asemaan. Paha paikka oman kehityksen kannalta. Voi toki päästä jo vaikka heti keskiviikkona jopa kakkoseen. Vähän tuntuu menevän hukkaan, kun on niillä rajoilla.
Täyttää niin sanottua kakkosta todennäköisesti tai rikki menneitä.

42 Ben Eaves kh 30 US 170 80 oikea 2014

Tämä olisi kova äijä. Mutta kun se on vielä Lateakin enemmän rikki. Ei taida olla huolta. Jos ilmestyy kentälle, tekee varmasti maalin tai pari. Jälleen paha takaisku Jokereille, että on rikki.

43 Nichlas Hardt lh 24 DK 177 80 vasen 2014

Tämä kelpaisi kyllä meillekin, lähinnä siis koska on tanskalainen. Liukas kaveri, joka on ihan kärkipäästä Jokerien ehjää hyökkäyskalustoa. Tehnyt huonot tehot, mutta potentiaalia on paljon enempään ja voi olla hyvinkin ratkaisupelaaja. Vähän on kyllä kevyt ykkösen laidalle ja se kertoo taas jotain tästä joukkueesta.

Ykkösessä? Vähän on kapeaa, jos ja kun.

55 Henri Heino kh 26 FI 180 86 vasen 2013

Tästä nyt nimi muistiin, jos vaikka tätä nähtäisiin enemmän tulevaisuudessa. Nelosen sentteri ja erittäin hyvä puolustussuuntaan, vähän sellainen köyhän miehen Hahl. Ei yhtä hyvä, mutta sellainen mies, jonka vahtivuorolla ei omissa soi helposti, on aina arvokas. Missähän Heino pelaa ensi kaudella?

Nelosessa.

77 Teemu Henritius kh 19 FI 180 80 vasen 2014

Taas erittäin lahjakas ja sivuraiteilla. Ei taida mahtua kentälle ja on vielä ollut rikkikin pitkään, akillesjännekö se nyt oli. En keksi mitään syytä, miksi kannattaisi jäädä Jokerien penkille, vaikka sopimus taitaa kattaa ensi kaudenkin. Puutteet ehkä enemmän puolustussuuntaan ja ei ehkä sovi siksi pelifilosofiaan, jossa puolustetaan todella tiukkaan.
 
Suosikkijoukkue
Ketut ja viekkaat eläimet. Sympatiat Pikkuveljille
Jokerit 2013 hyökkäys osa 2 ja erikoistilanteet

81 Ilari Filppula kh 31 FI 182 85 vasen 2015

Nyt hattu päästä. Tämä mies on ennenkin pudottanut meidät. Tämä mahtuisi kaikkiin muihinkin jengeihin tässä ja aika monessa muussakin liigassa.

Ylivoimainen ja kirkkain tähti koko joukkueessa. Kokenut pudotuspeli- ja ylivoimapelaaja. Ainut jäljellä oleva mies, joka pääsi yli 40 pisteen ja oli jopa jossain vaiheessa pörssivoitossa kiinni.

Tätä miestä kannattaisi jopa vähän töniä, koska se on Jokereille melkein yhtä tärkeä kuin Azevedo meille, vaikka ei ole edes portugalilainen.

Huhut kertoo, että sekin olisi vähän pipi, pari peliä jäi väliin. Mihinkähän sitä mahtaa sattua ja noinkohan pelaa kaikki pelit?

Ykkösen sentteri, ainoa todellinen pyörittäjä ylivoimalle, kokenut ja voittajatyyppi. Mahdotonta korvata tästä porukasta, joukkueen tärkein pelaaja.

83 Jesse Winchester kh 29 CA 185 98 oikea 2013

Ei ilmeisesti tule kuntoon enää. On tappio Jokereille. Ruuti oli kuivaa, olisi voinut ehjänä pelatessaan olla tehokas myös hyökkäyssuuntaan. On kyllä paljon ollut huonoa onnea, jopa huonoa karmaa tällä joukkueella loukkaantumisten muodossa.

86 Teuvo Teräväinen kh 18 FI 179 73 vasen 2015

Taas näitä Suomikiekon oikeasti suuria lupauksia. Sama juttu kuin Pulkkisen pojalla. Ei todellista pudotuspelikokemusta tai siis oikeita voittoja. Ehkä tänä vuonna sitten vai vasta ensi vuonna? Kokemus on jännä asia, jonain päivänä sitä on. Ennen sitä, sitä ei vain ole. Selkeesti ykkösen tai kakkosen pelaaja tässä jengissä.

Tällä miehellä kiekko pysyy hallussa ja siitä seuraa, että tätä miestä kannattaisi taklata ja ajella ihan huolella. Voipi olla, että siitä tulisi sitä tärkeää kokemusta. Voi kun nyt vähän edes osuttaisiin tai osattaisiin.
On muuten se kolmas 30 pisteen ylittäjä, jos ne vanhat runkosarjan tilastot nyt jotain kiinnostavat. Tässä yhteydessä ne kiinnostavat vain siinä mielessä, miten vähän sellaisia pelaajia Jokereilla on ehjänä. Tämä mahtuisi kyllä meillekin. Ei se nyt vielä ehkä ihan kärkiketjuihin, mutta täytteeksi ja kasvamaan vielä paremmaksi, joka siitä kyllä varmasti tulee.

Ykkösessä tai uudestaan rakennetussa kakkosessa.

88 Joonas Rask lh 22 FI 180 82 oikea laina (Nashville 2014)

Tämän miehen veli on Suomen lupaavimpia vai pitäisikö sanoa jo parhaita jääkiekkoilijoita. Rask voi toki kasvaa ratkaisijaksi, ei se nyt mahdotonta ole, vain epätodennäköistä. Olen hämmästynyt, jos pelaa kaikki matsit kakkosessa, johon sijoitan sen nyt ennakossa. Jos pelaa täydet minuutit kakkosessa, me ollaan ainakin päästetty Jokerit aivan liian helpolla. Potentiaalihan tässäkin olisi, mutta ei kun ei.

Hännikäinen ja Salminen nyt ainakin puuttuu tuosta Jatkoajan listauksesta. Hännikäinen on varmaan syvyydessä ensimmäinen pelaaja junnuista, joka on nousussa, kun tuosta alkaa miehiä pudota. Se on vähän sellainen Kosken oloinen paikkaaja.
Mä veikkaan ihan fiilispohjalla, että keskiviikkona nähdään pojat tämmöisessä järjestyksessä:

43Hardt - 81Filppula - 86Teräväinen
(Jos tämän ketjun saisi pidettyä yhtä hyvin kuin Haatajan/Humlin, siis pitää varmaan lähinnä puhua Filppula/Teräväinen parista, niin sitten olisi kyllä aika paljon hiljaisempaa. Tällä ketjulla alkaa myös paineet alkaa näkyä, jos pisteitä ei tule ja nähdään mahdollisesti pyöritystä. Tälle parille pitää järjestää ohjelmaa tai käy tosi äkkiä kylmät.)

88 Rask - 22Tyrväinen - 6Pulkkinen
(Voi olla että tämä kenttä elää eniten, jos ei riitä. Lähtökohtaisesti tuosta puuttuu sentteri, joten voi olla ettei sitä tuossa muodossa todella nähdä. Rask lähtee ensin ja siihen on tyrkyllä sitten ainakin Lamberg, Hännikäinen ja noita muita. Kannattaa kiinnittää huomiota poikien ikään, sitä ei ole liikaa. Jokohan olisi tällä kaudella valmiita menestymään vai vasta seuraavalla vai vasta sitä seuraavalla. No aikaahan näillä kaikilla on vielä hyvinkin monta monta vuotta lunastaa potentiaalinsa.)

25 Ruutu - 32Hahl – 28 Rita
(Tätä ei riko kuin Tomekin mahtikäsky Tomille. Kokenut ja rutinoitunut ketju, voisi kutsua oikeaksi kakkoseksi ja junnuja kolmoseksi. Parempi toki puolustus kuin hyökkäyssuuntaan, mutta osaa kyllä viimeistellä myös maaleja. Osaa myös rottailla tarvittaessa ja tekee sitä välillä ihan pyytämättäkin ja yllättäen.)

14 Mäki – 55 Heino -18 Ben-Amor
(Tällä ei ole kuin jarrutusarvo, jokainen maali on yhtä suuri ihme kuin Kangasmäen ketjulla. Ei, kyllä se nykymuodossa on vielä suurempi ihme, kangasmäethän juuri järjesteli maskin voittomaaliin. Tärkeätä olisi Jokereille saada tälläkin edes vähän tehoja, mutta omissa ei saa soida yhtään. Siitä Tomek ei tykkää. Poikkeaa muuten siinäkin aika monesta muusta joukkueesta, että tämä ketju ei varsinaisesti pörräile ja tuo energiaa. Enemmin vie sitä vastustajalta voimapelin kautta. Ihan mielenkiintoista nähdä miten käy peluutuksessa. No pelaa lopulta aika vähän, etenkin jos Jokerit ei satu johtamaan.)

Jokerit näyttää vähän siltä, että niillä eri parin hyökkäys ja puolustus. Puolustus on todella kova, siis herra Jumala, että on iso ja ilkeä pakka. Hyökkäys ei ole mitenkään ihmeellinen. Kärppiin nähden se on jopa heikko.
Nyt tulee tärkeä asia menestyvässä jääkiekkojoukkueessa. Puolustuksen kautta kannattaa yleensä rakentaa. Joku on selvästi oikeesti miettinyt, mihin Jokerien paukut kannattaa laittaa. Tämä joukkue näyttää aika selkeästi rakennetulta. On se Kekäläinen johonkin vaikuttanut ihan selvästi, vaikka menikin jo. Hyökkäyksen kärki on oikeastaan aika keskinkertainen ja tasapaksu, lähinnä mahdollisia tulevaisuuden nimiä, jotka ovat kyllä todella lupaavia. No, tämä näkyi jo keskinäisissä kauden aikana, ei se mitenkään iso uutinen ole. Lisäksi niiltä on todella monta todella tärkeää palasta rikki. Todella monta.

Ihan niin kuin Mölli opetti, puolet rahoista maalivahtiin ja hyvät puolustajat, hyökkääjät voi sitten hakea vaikka torilta tai kuten Jokerit on tehnyt lahjakkaista junioreista. Puolustuksen kautta ne tulee, kärsivällisesti ja maalit tulevat jauhamisen kautta. Ihan erilainen joukkue kuin taitavat Kärpät, jotka tuurilla tuli juuri voitettua. Ihan samoilla eväillä ei tätä jengiä voitetakaan. Nyt pitäisi alkaa näkyä sitä Dufvan kärsivällisyyttä ja tämän joukon voisi ehkä niillä eväillä hyydyttää. Siis toki vain, jos me osattaisiin jotain tai ymmärrettäisiin jotain taktiikasta.

Joku kertoi täällä, että Jokerit peluuttaa tasaisemmin. Ei ole näyttänyt siltä. Aika samoilla lukemilla esimerkiksi niiden nelonen pelejä on pelannut, toki aivan hieman tasaisemmin. Ero on siinä, että ei niillä ole sellaisia miehiä hyökkäyksessä, joita tahtoisi tai voisi peluuttaa paljon. Ne menisivät rikki tai väsyisivät kokonaan. Lisäksi niillä on vain yksi todella hyvä kokenut hyökkääjä ehjänä, Filppula ja pari todella lupaavaa pelaajaa, jotka ovat kokemattomia.
Olisiko tässä taas ihan tarkkailun paikka, voipi olla?


Erikoistilanteet

Joo, alivoima on kyllä jäätävän hyvää, sanovat tilastot mitä hyvänsä. Tuolle maalille on todella vaikea päästä ja se tarkoittaa, että Kilpeläinen näkee kiekot. Ja jos Kilpeläinen näkee kiekot, se kyllä ottaa niitä kiinni aamuun asti.
Syvällä voisi koittaa pelata, koska alivoimassa pakit ovat maalin edessä pysyvää joukkoa ja siinä ne ovat myös tupanneet pysyä. Sinne pitäisi vain ensin päästä. Ei ole helppoa. Pitäisi päästä vähän pyörittämään, niin sitten voisi nähdä, jos voisi edes käväistä siellä maalin edessä. Iso kysymys tässä sarjassa, koska puolustus on niin käsittämättömän kova Jokereilla.

Ylivoima on yksi sellainen ratkaisun paikka. Jokerit ei ole kummoinen ylivoimajoukkue ja siltä on monta tärkeää pelaajaa rikki. Ei kannatta tästäkään kuitenkaan innostua. Ovat kuulemma vähän treenanneet. Ja potentiaalia onnistumisiin on kuitenkin. Nyt on kuitenkin sellainen juttu, että mitä pidemmälle sarjaa pelataan ja mitä huonommin tämä menee, niin sen enemmän alkaa mailan puristus tiukentua ja mieli tummua. Paineet on nuorilla pojilla kovat saada onnistumisia tällä osa-alueella. Paineet on muutenkin jo valmiiksi tietysti runkosarjavoittajan päässä. Niitä ei sieltä vie mikään pois, kyllä pelimiehet sen tietää.

Ottaisin ylivoimaan hyökkäyksestä meille vain Filppulan tuosta joukkueesta varmasti. Se on ylivoimaisesti Jokerien tärkein pelaaja. Paljon siellä on toki muitakin hyviä, mutta ne on enemmän sellaisia rakennuspalasia. Filppulan ympärille tämä juttu rakennetaan Jokereissakin. Tärkeä, tärkeä mies.
 
Suosikkijoukkue
Ketut ja viekkaat eläimet. Sympatiat Pikkuveljille
Valmennus, yhteensä ja kesä odottaa

Valmennus

Tomi ”mitä pitää kestää” Lämsä voitti heti runkosarjan. Hienosti meni, onnea vain Tomille ja on syytä olla todella tyytyväinen. Tomi ei paljon julkisesti puhu. Se voi toki johtua siitä ettei ole sanottavaa, viisas mies kuitenkin, osaa olla hiljaa.

Mulle jäi muuten epäselväksi, että ottiko Ramin taannoisen kehoituksen tosissaan ja mitä se sitten teki Hjallikselle? Sen käsittely jäi vähän kesken.
Tomille saakin sanoa mitä vain, pokeri pitää, jopa Ramin höykyttäessä. Se ei ole vähän se. Joku voi pitää sitä hyvänä ominaisuutena, joku voi nähdä siinä heikkouden. Mä en osaa sanoa, mutta ei se ensimmäinen kausi nyt huonosti ole mennyt. Kuulin jutun, että joukkue ei ole tämän miehen näpeissä. No, eihän sillä ole väliä, niin kauan kuin voittaa ja voittojahan sieltä lähinnä tuli.

Tomek ”etkö sä tiedä kuka mä olen” Valtonen on tämän tiimin paha poika,
pimeyden ydin, onko liikaa sanottu? Joku väitti, että Tomekki oli huutanut sen kuuluisan tapa käskykin, josta siis ei ole tietoa, mistä ihmeestä se tuli. Mutta eipä sitä kukaan todistanut, ei. Se oli Tomekin onni ettei kukaan myöntänyt mitään missään, yllytys törkeään pahoinpitelyyn on ihan rikoslaissa rangaistava teko. Kova oli tsemppaamaan ja huonosti meni 20 vuotiaiden kisat. No, ei kai se kakkosena haittaa. Se on hyvä paikka olla ja meuhkata. Tomekillä keittää helposti yli, veri kuohuu. Mulle on jäänyt epäselväksi, miten tämä tandemi toimii, jos asiat eivät mene suunnitellusti tai ne eivät ole samaa mieltä?

Hannu ”paha karma” Virta on vielä aitiossa tuomassa huonoa onnea. Se voi olla meille hyvä juttu. Olisikohan tämä nyt meidän paras vai ainoa mahdollisuus? Pelaajana oli kova äijä. Valmentajana homma ei ole toiminut vaan pieleen on usein mennyt pahasti. Kyllä se puolustamisesta ymmärtää silti paljon. Siis puolustaminen ei ikinä ole ollut Hantan jengeille ongelma. Mutta mitä Hantta jää puuttumaan, jos puolustus toimii?

Onhan siellä Ketterer vielä aitiossa, tarkkaavaisimmat ovat jopa nähneet sen paikan päällä. Ymmärtää kyllä maalivahtipelin ja mukava heppu. Siinä missä Hantta ymmärtää puolustuksen. Nämä ovat ne kokeneet tukipilarit tuossa valmennuksessa vai pitäisikö sanoa työhevoset, joista ei paljon puhuta. Mutta jotka kyllä vaikuttavat taustalla ja tuovat kovaa osaamista joukkueelle.

Yhteensä

Onpahan taas lauma. Ylivoimaisesti ne hoiti runkosarjan. Paha jengi. Ei tuon kanssa kukaan pääse helpolla. Sillä on asiat menneet halutusti tänä vuonna tai no ainakin, kun alun rangaistukset kärsittiin ja tähän asti.

Puolustus on jäätävän hyvä. Tuota parempaa ei tässä liigassa ole kellään. Tuo on parempi kuin jollain EHT turnauksilla on nähty Suomen paidassa. Siis erityisesti puolustussuuntaan. Hyökkäyssuuntaa se ei ole yhtään niin pelottava. Jokereiden hyökkäys on kapea ja kärjen osalta kokematon. Paljon se voi siitä huolimatta maaleja tehdä, jos vastustaja herpaantuu tai yrittää liian innokkaasti hyökätä.

Tosin se ihan on toinen juttu, jos tätä ominaisuutta pystyisi jotenkin hyödyntämään. Mitenhän se onnistuisi?

Nyt jos vain saataisiin tuurilla pidettyä oma pää puhtaana ja joskus kävisi jollekin meidän pelaajista tsägä, niin tässähän olisi ainekset ihmeeseen jäällä.

No, ne on juuri sellaisia, ihmeitä. Ei meillä ole niitä totuttu näkemään.

Mutta hei, mä veikkaan kanssa, että tämä sarja menee poikki voittajalle 4-1/2. Niin se taitaa mennä.

Meillä on ilmeisesti vain yksi hyvä asia asetelmassa, saa pelata enemmän vieraissa. Kotona ollaankin tässä kuussa otettu lähinnä vain turpaan. Samalla mäkin mietin, kuka tulisi seuraavalla kierroksella Jokereille vastaan. Siinä riittääkin pohdittavaa.

Muutenkin kypärän sisällä ratkaistaan tässä sarjassa tosi paljon. Missä vaiheessa ihminen on kokenut, miten se kasvaa? Ikuisuuskysymys.

Mitä tätä nyt pelaamaankaan, kesää ja kärpäsiä odotellessa, on jo ikävä lomille. Valmiiksi taputeltu paketti, helppohan se on nähdä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Onko joku soittanut jo kustantajalle ja voisiko joku tiivistää edelliset pariin senttimetriin. Lopetin lukemisen kun statsien funktiot jäivät ymmärtämättä ja sitten bongasin selatessa vielä, että Jokereiden hyökkäyksen kärki on kapea ja kokematon. Saa yrittää selittää.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Onko joku soittanut jo kustantajalle ja voisiko joku tiivistää edelliset pariin senttimetriin. Lopetin lukemisen kun statsien funktiot jäivät ymmärtämättä ja sitten bongasin selatessa vielä, että Jokereiden hyökkäyksen kärki on kapea ja kokematon. Saa yrittää selittää.
Minä harpoin alle puolet. Kyseessä on ilmeisesti jokin fiktiivinen, mutta tosiasioihin löyhästi nojaava ylipitkäksi venynyt pakina. En ole ihan varma, mutta luulen että meille vittuiltiin nyt. Hattua on kyllä nostettava viitseliäisyydestä. Tuon kirjoittamiseen on täytynyt mennä kauan, kun sen lukemiseenkin meni toistakymmentä minuuttia vaikka skippaili pätkiä sieltä täältä.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Faktahan on se, että jos Lämsän ja Duffan laittaa puntariin, niin kaikesta - kieltämättä lupaavasta - pelitapahehkutuksesta huolimatta Tomi on vielä pelkkä nöösipoika vertailtaessa vanhaan mestariin.
Tämä on taivahan tosi ja sen takia mikäli Jokerit lähtee tästä sarjasta RTKta vastaan voittajana, on vuoden valmentaja, vuoden urheiluteko ja sykähdittävän tapahtuma yhdellä kerralla saanut voittajansa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3

Sic

Jäsen
Sivusta seuraavana laitetaan omakin anal lyysi pöytään. Lähtökohtaisesti tämän pitäisi olla suhteellisen kepeä 4-0 tai 4-1 sarja Jokereille. Lukko kävi jo putoamisenkin rajamailla säälipleijarisarjassa, mutta niin vain sieltä kammettiin jatkoon. Kuvittelisin että vain täydellinen nappisuoritus voi siivittää Lukon tästä jatkoon. Siellä tarvitaan nyt kipeästi täydellistä tykitystä suunnalta Jurcina, Azevedo ja Vehanen. Toivon olevani väärässä näiden veikkausteni suhteen, sillä olisihan se mukava saada tästä vaiherikas ja dramaattinenkin playoff-sarja. Tällä hetkellä kuitenkin näyttää siltä että Jokereiden todellinen taso mitataan vasta välierissä.
 

OlviTenu

Jäsen
Suosikkijoukkue
AVS
Tällä hetkellä kuitenkin näyttää siltä että Jokereiden todellinen taso mitataan vasta välierissä.

Juu kyllähän Lukon meneminen jatkoon vaatii a) täydellistä ja tasaisen varmaa suoritusta, sekä b) Jokereiden romahtamista. Niin iso tasoero nimenomaan siinä tasaisuudessa on joukkueiden välillä, puhumattakaan rosterin ja pelitavan eroista. Jokereiden tasaisuudesta kertoo kärkimiesten loukkaantumisista ja naurettavista pelikielloista huolimatta se, että pisin tappioputki runkosarjassa oli kolmen ottelun mittainen.

Mikäli Lukon ulkkarit saadaan pimentoon, ei raumalaiset välttämättä vie matsin matsia. Eiköhän tuo ykkösvitja kanna sen ottelun tai pari, jonka jälkeen voi ihan hyvällä omallatunnolla sanoa, että ei huonolle hävitty.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Juu kyllähän Lukon meneminen jatkoon vaatii a) täydellistä ja tasaisen varmaa suoritusta, sekä b) Jokereiden romahtamista.

Ei Lukon jatkoonmeno mitään Jokereiden romahtamista vaadi, mutta oman pelin täytyy kyllä olla todellakin täydellistä. Tosin jos Lukko vääntää väkisin voiton ekasta pelista ja saa siitä hullun boostin kotimatsiin ja voittaa senkin vääntämisen ja boostin avulla niin sitten Jokerien peli saattaa romahtaa kolmannessa pelissä ja silloin koko sarja pistetään jokerien romahduksen piikkiin. Aika kaukaa haettu scenaario mutta wha eva.
 

Matsimamma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, sympatiat Jokereille
Astun miinaan...

Miten tästä tuli mieleen Jarkko Ruudun virtsanäyte.
_______________________________________
"Rauma ruma ja kuppainen käpykylä joissa ei ole mitään tekemistä kiekkoilun ulkopuolella." -Brother Love

Olen samaa mieltä, siis jälkimmäisestä. Itse sarjaan sen verran, että yhden ketjun varassa olevat joukkueet harvoin ovat voittaneet paras seitsemästä sarjaa. Paras komesta voi onnistua parempiaan vastaan tuurilla.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
_______________________________________
"Rauma ruma ja kuppainen käpykylä joissa ei ole mitään tekemistä kiekkoilun ulkopuolella." -Brother Love

Olen samaa mieltä, siis jälkimmäisestä.

Akkahan ampuu kovilla! Pilkkasit Raumaa!

Olet kyllä väärässä. Kalliohovissa on naistenhaku aina perjantaisin, klo. 18:30 alkaen.
 

Irtolapa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Niämise Ville, Gill,Forss ja Pospisil
_______________________________________
"Rauma ruma ja kuppainen käpykylä joissa ei ole mitään tekemistä kiekkoilun ulkopuolella." -Brother Love


Mutta ei täynnä Ryssiä kuitenkaan
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kuusi tietavaa urheilutoimittajaa aanestivat 6-0, etta Jokerit menee jatkoon tasta parista. Jokerit parjaa ihan perusjutuilla ja Dufvan pelitapa tunnetaan jo liian hyvin. Ja nainhan se varmaan on...

Niinhän ne YLE Puheen Jääkiekkokierroksen studiossa olivat lähes yksimielisiä siitä, että Kärpät menee jatkoon. Jos ei porilaislähtöistä naistoimittajaa lasketa...
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
*Paljon tekstiä*

Haha, loistavaa settiä. Todella virkistävää lukea suhteellisen tarkasti osuvaa arviota omasta suosikista ja vielä näin virkeällä ja perusformaatista poikkeavalla tyylillä. Olisi myös mielenkiintoista kuulla mistä nuo "Ruutu ei ole täydessä kunnossa" ja "Jengi ei ole Lämsän näpeissä" huhut ovat saaneet alkunsa? Kenties mielikuvituksestasi, josta juuri laukaisit nämä huhut kaikkien huhuiltaviksi.

On totta että Jokereiden hyökkäys ei ole loukkaantumisten takia mikään optiminippu. Vastustajien kannalta taas on heikompi homma että Jokerit pelaa (kerrankin) joukkueena, jolloin äijien paiskominen ketjusta toiseen ei itseasiassa hirmuisesti jarruta menoa.

Nähtäväksi jää kuinka paljon siellä on treenattu luistelemista. Omiin silmiin liike alkoi aueta vasta helmikuun loppupuolella.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kuusi tietavaa urheilutoimittajaa aanestivat 6-0, etta Jokerit menee jatkoon tasta parista.
Tietää melkoisella varmuudella sitä, että tästä tulee 6 tai 7 pelin sarja. Jokereiden kohdalla on edelleen muutamia kysymysmerkkejä ilmassa joten edelleenkin mielenkiintoinen sarja tiedossa.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Niinhän siinä taas tuntuu käyvän, että lievä optimismi on ottamassa niskalenkkiä heikosta kannattajasta. Pari viikkoa takaisin kirves oli jo jossei kaivossa, niin kaivon reunalla kuitenkin. Kärppä-sarja ja runkosarjan viimeinen vieraspeli Kerhoa vastaan oli kuitenkin jo parempaa taistelua ja tulostakin on tullut, tuurilla tai ei. Jospa Dufvalla olisi kuitenkin joku ketunhäntä kainalossa... Raksilassa Risto pisti rantapallon maaliin ja näytti taas omalta, vittumaiselta itseltään. Hyvällä tavalla tietenkin.

Pientä toivoa luo myös se fakta, että tänä vuonna runkosarjan ensimmäisen ja kymmenennen välinen ero oli ennätyksellisen pieni (tästä en nyt ihan satavarma ole). 05-06 kaudesta tähän kauteen piste-erot ovat olleet: 50, 38, 54, 26, 33, 48, 37, 25. Olihan siellä toinenkin tasainen kausi, mutta kuitenkin, periaatteessa tasoeron ei pitäisi olla niin iso kuin monina menneinä kausina. Ja olihan Lukkokin erittäin tuloksellinen useamman kymmentä peliä, mutta alku- ja loppukauden ihmeelliset ja raivostuttavat perseilyt verottivat pisteitä erittäin raskaalla kädellä.

Tietenkin Jokereiden joukkuepelaaminen on ollut Lukkoa paremmalla tolalla ja sitähän se on oletettavasti tässä sarjassakin. Ratkaisijoiden määrä on toisaalta kovin rajallinen, jos toki se on sitä Lukollakin. Dufvan toiveissa varmasti onkin, että Straka pääsee koko ajan joukkueeseen paremmin sisään ja Tukonen pysyisi nyt terveenä. Nämä kaksi kaveria jo auttaisivat Lukon hyökkäystä huomattavasti. Vaikka onhan nytkin kolmen säälipelin saldona 10 maalia ja 8 eri maalintekijää. Tässä taitaa vaan olla enemmän kyse tilastollisesta poikkeamasta kuin siitä, että ratkaisijoiden rintama olisi oikeasti kasvamassa alempiin ketjuihin.

Tasaisia pelejä olisi toiveissa, jos nyt runkosarjan pelitkään eivät olleet murskajaisia oikein mikään ehkä viimeistä kohtaamista lukuunottamatta. Tasaiset pelit kääntyvät pääosin sille, joka tuhlaa vähemmän paikkoja. Jokereilla on siellä aikalailla samat kaverit (miinus Lahti), jotka ainakin koostevideoiden perusteella hassasivat aikalailla paikkoja viime keväänä.

Toivossa on hyvä elää niin kauan kuin toivoa on, eli muutama päivä nyt ainakin. Sittenhän sen näkee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös