Puolivälierät 2013: Ässät-KalPa

  • 112 810
  • 487

Jewgen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Se on siinä, nyt mitalipeleihin.
 

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
Onnittelut Ässille (helposta) ottelusarjan voitosta. Toivon, että Lukko voittaa mestaruuden. Ässät voi minun puolestani tulla toiseksi, jos se vain on mahdollista.

Nyt vain toivotaan, että myös Hentunen, Sami Kapanen ja Kerman lopettavat tuon kiekon pelaamisen. Heidät on niin nähty.

Lisäksi toivotaan, että myös Jari Laukkanen saa potkut. En pidä hänestä.

Syksyllä sitten taas uusi kausi, neppaillaan kivasti ja mennään suoraan pleijareihin ja sitten lähdetään taas ajoissa kesälomille, kun tosipelit alkavat. KalPan kannattaminen on mun lempiharrastus.
 

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Carolina Hurricanes
Tässä sarjassa ei paljoa jäänyt jossiteltavaa, selkeästi parempi vei voiton. Onneksi olkoon vaan Porin hitsareille.

Kiitos vaan. Nyt on hyvä, että saadaan muutaman päivän "ylimääräinen" huili ja sitten katsotaan, kuka vastaan tulee. Mitään väliä ei vastuksella ole, koska tänä vuonna on osoitettu, että kaikki on voitettavissa ja helppoja pelejä ei enää ole tarjolla. Tästä on hyvä jatkaa! Tähän sarjaan over and out (ps. inhoan tuota väärää termiä)!
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Kiitos KalPalle vastuksesta. Ottelusarja päättyi siis veikkaukseeni 4-1 ( veikkaus oli 4-0 tai 4-1). Tuossa jo ylempää tulikin kyllä selväksi, että tuolla ylivoimalla ei päätyyn asti ilman kovemmankin luokan tuuria mennä, mutta ainakin nyt on mahdollisuus. Nautitaan nyt kun 7 vuoden sykleissä täällä saadaan mitalipelejä seurata!

Raannalle 2 nollapeliä ottelusarjaan. Ei ainakaan molarista ja puolustuksesta tule jäämään kiinni.
 

IJR79

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Pistetään ensimmäinen ja viimeinen viesti tähän ketjuun ja toistetaan itseä tuolta otteluketjusta, eli:

Vilpittömät onnittelut Poriin niin faneille kuin tietysti Ässä-joukkueelle. Kiistatta parempi joukkue jatkaa kauttaan välierissä.

KalPasta olisi paljonkin sanottavaa, mutta ne jutut eivät kuulu saastuttamaan tätä ketjua.

Voi kun itselläkin alkaisi joskus kesäloma maaliskuun viimeisellä viikolla. Ammatinvalintakysymyksiä.
 

Patalappu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Huikeasti Ässät kasasi itsensä maanantain höntsyilyn jälkeen. Eipä tuonut Kalpa mitään Kuopiosta mukanaan vaan palattiin sarjan kolmen ekan matsin järjestykseen.

Ei pienintäkään itsestäänselvyyttä millään tasolla kummalla oli parempi spiritti, tasapainoisemmat hyökkäysketjut, paremmat pakit, parempi maalivahti ja parempi valmennus. Piste.

Kiitokset Kuopioon, me tästä jatketaan.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mahtavaa Ässät, paikka välierissä maistuu erityisen makoisalta kun sitä sai taas 7 pitkää vuotta odottaa! Hieno oli myös ottelusarja, ja kiitokset KalPalle siitä! Mielestäni Ässät oli eniten KalPaa edellä fyysisyydessä, mikä nyt ei toki yllätyksenä tainnut tulla kenellekään. Kaksinkamppailu- ja maalineduspelaamiseen tämä homma pitkälti ratkesi, ei yksinkertaisesti riittänyt kalakukkojen ruuti niissä tilanteissa. KalPan ainoana aseena tuntui olevan kulmissa pörrääminen edestakaisin, mutta sitäkin oli vaikea toteuttaa Isomäen pienessä kaukalossa kun tilaa ei vain ollut.

Ässistä ei voi antaa miinuksia kenellekään, pienenä kauneusvirheenä tuo edesmennyt kamala sarjan neljäs ottelu, mutta onneksi siinä nähty laiskotteluvaihde ei jäänyt päälle. Brodin oli positiivisin yllättäjä, vaikka miehen odotinkin pleijareihin sopivan kuin nenä päähän.

Ei tässä nyt mitään tämän syvempää analyysia irtoa, nyt nautitaan muutama päivä kunnes homma jatkuu joko JYPiä tai Jokereita vastaan. Aivan sama kumpi tulee, kaikki voitetaan jos ollaan parhaita.
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ässille onnea ottelusarjan voitosta ja kuten jo moneen kertaan todettu ei epäilystakään etteikö parempi joukkue voittanut. Nyt vaan yv kuntoon ja kohti kirkkaita juhlia.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Erittäin hyvä fiilis juuri nyt, vaikka voihan sen nyt näin jälkikäteen sanoa, että luotto oli koko ajan melko kova ja ekan pelin jälkeen mentiin kohti vääjäämätöntä.

Joukkueena Ässät tämän hoiti kotiin, vaikka maanantaina sukellettiin välissä huolella. Edellispäivänä viime sekunneilla kun Masuhr antoi Honkaselle ja co. tilaisuuden harmittomasti hieman tuuletella turhautumista ulos, niin jotenkin vaan tuli tunne, ettei Kuopioon enää matkusteta.

Kiitokset KalPalle hyvästä sarjasta ja vastustajan faneille vieraanvaraisuudesta Kuopiossa. Erityismaininta sille kuopiolaiselle herrasmiehelle, joka ihan ehdottomasti halusi tarjota itselleni ja kaverilleni kahvit kakkospelin toisella erätauolla.

Tästä sitten eteenpäin vaan ja sen verran totean, vaikka olenkin ennemmin realisti kuin optimisti, että nyt mennään jumalauta päätyyn asti!
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Helvetin hieno voitto!

Nostan esille tämän yhden herran: Antti Raanta. Viiteen otteluun 8 päästettyä maalia, niistä 5 yhdessä ottelussa. Raanta on aivan helvetin hyvä ja Ässien puolustuksen kanssa yhteistyö toimii loistavasti.

Kapteeni oli nyt oikeasti taas kapteeni. Uusitalo repii taistelee ja menee kulmiin ensimmäisenä ottamaan taklaukset ja kiekon.

Ässät oli parempi joukkue ja ansaitusti jatkoon.

Kiitos Kalpafaneille, tämä oli oikeasti helvetin hyvä ottelusarja keskustelupalstan puolella. Asiallista fiksua keskustelua, me like.

Hyvää kesää!
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
On kiitettävä KalPan kannattajia hyvistä keskusteluista, mielestäni tämä ketju on ollut hyvin asiallinen. On kiitettävä myös KalPan joukkuetta peleistä, täytyy sanoa rehellisesti, että tämän sarjan ensimmäinen peli oli komeinta kiekkoa, mitä olen nähnyt liigassa vähään aikaan. Eivät muutkaan pelit olleet huonoja, ainoa näkemättä jäänyt oli se KalPan voitto. Siinä KalPa vei kaikkien koosteiden ja raporttien mukaan. Muissa meno oli tasaisempaa. Kun kaksi keväisin sulanutta kohtasi, toisen oli pakko ryhdistäytyä.

Omat tunteeni kuohahtivat sen keihästysepisodin aikaan, ja pahoittelut siitä.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Ässät oli loppujen lopuksi aika suvereeni tässä ottelusarjassa, minun mielestäni aika odotetusti. KalPa pelasi ajoittain todella hyvin, mutta Ässien johtomaalit taittoivat selkärankaa liian helposti. KalPa tuntui olevan ajoittan koko ajan askeleen jäljessä ja etenkin kaikissa Porin peleissä täysin vastaantulija.

Ottelusarjan hahmo oli kiistatta Daniel Brodin joka oli ajoittain täysin pitelemätön. Pelottaa oikein ajatella millainen peluri olisi kyseessä jos omistaisi tuon luistelun ja laukauksen lisäksi pehmeät kädet?

Kiitos KalPa faneille tästä viikosta ja hyvästä urheiluhengestä. Tämä ketju on ehkä jatkoajan playoffs historian puhtain ketju.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kiitos KalPa faneille tästä viikosta ja hyvästä urheiluhengestä. Tämä ketju on ehkä jatkoajan playoffs historian puhtain ketju.
Juu, juuri näin. Ja kaukalossa KalPa veti myös miehekkäästi, ei itketty eikä jääty makoilemaan. Hieno ottelusarja näin porilaisen vinkkelistä, hyvät lomat Kuopijjoon ja uusiks taas syssymmällä.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiitos KalPalle "sopivasta" vastuksesta. Saatiin helpohko voitto, mutta ei liian(se 5-0 peli). Saatiin kolmen kotipelin yleisötuotot ja kivasti huilia ennen välieräpelejä. Lisäksi ilmeisesti säästyttiin pahemmilta loukkaantumisilta.

KalPan fanien vitutuksen ymmärrän koska joukkue rähmii kyllä pleijareissa ennätyksellisen huonosti. Runkosarjassa vakuuttavaa jälkeä mutta tosipeleissä todella ponnetonta.

KalPan aika monen fanin mielipide tuntui olevan se että valmennus ja sitä kautta pelitapa niin paljon huonompi että siksi hävittiin pelit Ässille. Mun mielestä täyttä paskaa sellainen puhe. Ässillä oli taidollisesti myös parempi joukkue. Fanit ilmeisesti elävät jossain menneisyydessä. Herrat Miettinen, Kapanen sr, Hentunen ja Kerman ovat JOSKUS olleet jotain. Tänäpäivänä he eivät ole enää mitään. Ja sen tilastot/otteet tässäkin sarjassa näyttävät. Mitä jää heidän jälkeen jäljelle niinsanottuja profiilihyökkääjiä? Salminen, Lehkonen? Ässillä on heittää heitä vastaan Armia, Savinainen ja vaikkapa Ryan. Lisäksi padalla haalariosasto selkeästi edellä. KalPan jokerina oli Lammassaari ja Ässillä häntä vastaan Brodin. No kumpi on parempi?
Pakisto ja molariosasto myös selkeästi Ässille.

Laukkanen voi olla hyvä valmentaja kun sille annetaan kunnon työkalut. Uralla eteenpäin meneviä pelaajia eikä tuollaisia "hasbeen" tapauksia ja paria teiniä..
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Fanit ilmeisesti elävät jossain menneisyydessä. Herrat Miettinen, Kapanen sr, Hentunen ja Kerman ovat JOSKUS olleet jotain. Tänäpäivänä he eivät ole enää mitään. Ja sen tilastot/otteet tässäkin sarjassa näyttävät. Mitä jää heidän jälkeen jäljelle niinsanottuja profiilihyökkääjiä? Salminen, Lehkonen?

Muuten ihan asiaa, mutta jos olet lukenut yhtään KalPa-fanien viestejä täältä viime viikkoina niin katsopa että keitä niissä eniten toivotaan pihalle ensi kauden joukkueesta...
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ihan mielenkiintoista - kun muutama KalPa-nimimerkki on puhunut täällä kuopiolaisten paremmasta materiaalista - että KalPan valmentaja Laukkanen totesi sarjan ratkenneen mm. siihen, ettei KalPa pystynyt vastaamaan Ässien leveyteen.

Nähdäkseni Ässät pelasi myös alakenttien osalta mallikasta lätkää ja hienoa, että Laukkanen huomasi saman.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...
Se ei ole sattumaa että siinä pelissä missä Ässiltä puuttuu fyysisyys ja kunnon asenne, pääsee Artturi Lehkonen tekemään kaksi maalia.

Kun siellä on tilaa ja aikaa, taitokiekolla pärjää helvetin hyvin. Kun on ahdasta ja pelataan kovaa, ei näillä mikkihiirillä tee yhtään mitään.

Lainasimpas itseäni otteluketjusta.

Näinhän se meni tässä sarjassa. Yksi ottelu missä Ässien keskittyminen ja työnteko ei ollut sillä tasolla millä sen pitää olla. Siinä matsissa Salminen 2+1, Lehkonen 2+1, Kerälä 1+2.

Muissa otteluissa yhteensä: Lehkonen 0+0, Salminen 0+1, Kerälä 1+0. Sami Kapasesta ei ollu tässä sarjassa yhtään mihinkään, Kasperi oli isäänsä huomattavasti vaarallisempi mutta silti turhan köykäinen vielä näin koviin peleihin. Kalpan kärkijätkät olivat aivan liian pehmeitä päästäkseen kunnolla irtokiekoille Ässämaalin edustalle, muutenkin kaksinkamppailupelaamisessa Ässillä oli selkeä edge.

Pelitapa ja kurinalaisuus + parempi maalivahtipeli. Näissä oltiin parempia ja näiden ansiosta Ässät voitti sarjan 4-1.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Raanta vs. Koskinen
...

Heshka vs. Masuhr
...

Brodin vs. Kolehmainen
...

Armia vs. Salminen
...
Raanta ja Koskinen oli ainoa tiukka pari tässä sarjassa. Muutoin Ässät veivät KalPaa aikalailla kaikissa peleissä, paitsi tuossa "lipputulotmeille" -pelissä. Kolehmainen ehkä tuosta kolmikosta eniten näkyvillä. Salminen saamaton kolme ekaa ja Masuhr aika pimennossa. Kiitokset vastustajalle ja sen faneille! Hyvällä mallilla pysy keskustelu. Pata jatkaa ensi viikolla!
 

pleijjeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suosikkijoukkue
Eipä muuta kuin onnea ja menestystä Poriin. Toivokaa, että Ässät löytäisi ylivoimalle jonkun ideankin vielä ennen kuin kesä tulee. Jos Ässien ylivoimakin olisi toiminut kuten koko muu peli, olisi nähty todelliset murskajaiset tässä ottelusarjassa.

Kyllä oli niin paljon kontrastieroa tuossa maanantain pelissä verrattuna muihin neljään peliin, että jos lajina olisi ollut pesäpallo, sanoisin tuon 4.pelin olleen ainakin Ässien puolelta sovittu häviö.

Ei ollut Kapas... Laukkasen KalPalla mitään aseita näissä tappiopeleissä rikkoa Ässien puolustusmuuria ja laukaisukarttaa katsomatta uskallan sanoa, että 95% laukauksista tuli pienistä kulmista tai muuten C-luokan sektoreista. Voipi olla, että Raantakin joutuu seuraavassa sarjassa tekemään jo töitä. Tai sitten ei.
 

MustaSydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
KalPan kotisivuilta poimittua taistelun ratkettua:

"Kylmä fakta on, että porilaisilla oli ottelusarjassa tähdet harvinaisen yksipuolisesti kohdillaan. Tolppalaukaukset sarjassa vei selkeästi KalPa, kiekko kimposi joka kerta väärään suuntaan. Vastaavasti ensimmäisessä, toisessa, kolmannessa ja viidennessä ottelussa Ässät sai kiekon pomppujen kautta verkkoon, joka kerta heille erittäin hyvään ajankohtaan. KalPalle kiekko pomppi kertaalleen, neljännessä kohtaamisessa ottelun jo ratkettua. Kun tuota neljättä ottelua lukuunottamatta kaikki taistot olivat marginaaliltaan käytännössä yhden maalin otteluita, sai Ässät ottelusarjassa neljä kertaa ison edun, jota ei voi kiistää kiihkein porilainenkaan."


Aikas katkeraa ja harhaanjohtavaa tilitystä. ;) Pakko nauraa!!!
Ässät siis voitti tuurilla ja pelit oli tasaisia yhden maalin otteluita!Eipä ole tuon tekstin kirjoittaja katsonut yhtään peliä tai sitten vaan pelin ymmärrys lasien takaa on aika vajavainen!

voi kristus! Aika karmeeta kakkaa antaa KalPa julkaista sivuillaan..

eipä tuolla väliä...seilaa ne laivatkin tuurilla.

katkeruus on parasta herkkua!
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
voi kristus! Aika karmeeta kakkaa antaa KalPa julkaista sivuillaan..

Huikeaa, että siellä on laskettu sarjan päätteeksi tolppalaukausten määrää.. kukakohan noita juttuja tuonne KalPan sivuille muuten kirjoittelee, Kimmo Kapanen? Vai Hannes?

Osanottoni kaikille KalPan kannattajille, hieno ja rehti ottelusarja sai vähän noloa sivumakua Kuopion suunnalta.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tuon nettisivujen kirjoituksen on pakko olla jotain savolaista huumoria.

Anyways, kiitos Kalpalle vastuksesta ja faneille poikkeuksellisen asiallisesta ketjusta. Hyvää kesää ja ensi kaudella sitten taas.
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Tuomarilinja oli ainakin tuota maanantaita (en katsonut koko peliä) lukuunottamatta mielestäni hyvä. Molemmilta varmaan jäi jotain puhaltamatta, mutta taklata sai ja pelata kovaakin.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Mielestäni on eräänlainen onnistuminen, että tuomarointiin ei ratkennut viidestä ottelusta yksikään. En väitä, että touhu olisi ollut täydellistä, mutta mitään isoa valittamista en keksi. Sai taklata ja huitomisista pääsi istumaan. Kiekottoman estämistäkään en nähnyt liian paljon. Vauhtia oli välillä kuin Monzassa, sarjan aikana peli oli hetkittäin avointa molempiin suuntiin.

On vähän sääli, jos Salminen siirtyy idän maille. Sakari Salminen on noussut kyllä seuraavalle tasolle pelaajana sitten Ässä-vuosien. Tosin nyt vasta kahdessa viimeisessä pelissä oli oikeasti pelin sisällä ja todella vaarallinen. Jossain vaelteli kolme ensimmäistä kohtaamista.
 

pleijjeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suosikkijoukkue
KalPan kotisivuilta poimittua taistelun ratkettua:

"Kylmä fakta on, että porilaisilla oli ottelusarjassa tähdet harvinaisen yksipuolisesti kohdillaan. Tolppalaukaukset sarjassa vei selkeästi KalPa, kiekko kimposi joka kerta väärään suuntaan. Vastaavasti ensimmäisessä, toisessa, kolmannessa ja viidennessä ottelussa Ässät sai kiekon pomppujen kautta verkkoon, joka kerta heille erittäin hyvään ajankohtaan. KalPalle kiekko pomppi kertaalleen, neljännessä kohtaamisessa ottelun jo ratkettua. Kun tuota neljättä ottelua lukuunottamatta kaikki taistot olivat marginaaliltaan käytännössä yhden maalin otteluita, sai Ässät ottelusarjassa neljä kertaa ison edun, jota ei voi kiistää kiihkein porilainenkaan."

Aikas katkeraa ja harhaanjohtavaa tilitystä. ;) Pakko nauraa!!!
Ässät siis voitti tuurilla ja pelit oli tasaisia yhden maalin otteluita!Eipä ole tuon tekstin kirjoittaja katsonut yhtään peliä tai sitten vaan pelin ymmärrys lasien takaa on aika vajavainen!

voi kristus! Aika karmeeta kakkaa antaa KalPa julkaista sivuillaan..

eipä tuolla väliä...seilaa ne laivatkin tuurilla.

katkeruus on parasta herkkua!
Eipä tässä kannatajanakaan tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa tuolle oksennukselle mitä seura virallisilla sivuillaan tarjoaa. Huh Huh. Suorastaan mykistävää. Vielä kun olisi saanut osan tappioista tuomareitten syyksi niin olisi saatu piste iin päälle. Tämä spede, joka tuonne KalPan sivuille tuota fantasiaa suoltaa, on etääntynyt todellisuudesta jo aikapäiviä sitten.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös