Puolivälierät 2013: Ässät-KalPa

  • 112 837
  • 487

August

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Onko Porista torstaina tulossa porukkaa Kuopioon? Vastaavasti onko huomenna KalPaihmisiä menossa Poriin? Onko järkättyjä fanimatkoja?
 

Heimonjohtaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onko Porista torstaina tulossa porukkaa Kuopioon? Vastaavasti onko huomenna KalPaihmisiä menossa Poriin? Onko järkättyjä fanimatkoja?
Pataljoona näyttäs ainakin järjestävän torstaiksi kuopioon reissun, en tiedä sitten kuinka paljon populaa tulossa. Joku asiasta tietävä voi kertoa lisää =D
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kuparisen Matti kertoi aamun SKssa olevansa hiukan enemmän Kalpan leirissä tässä ottelusarjassa. Ilmeisesti Matti on kohdeltu tosi hyvin Kuopiossa!

Tänään se sitten alkaa, niin pukkaa jännää päälle, että piti lähteä jo toimipaikallekkin runsasta tuntia normaalia aikasemmin, saapa olla hetken aikaa ainakin rauhassa.

Illan peliin sitten pitkän kaavan kautta, syömään hyvissä ajoin, parit oluet ja puol 6ksi hallille, voi sitten keskustella kavereiden kanssa Koffin huivien merkityksestä nykyiseen kannatuskulttuuriin, ovatko ne kannatuskultturin surma vai tulevaisuus. Muitakin mielenkiintoisia aiheita löytyy varmasti, varsinkin tuo hienosäätö pelitavassa, joka siis tarkoittaa täysillä heti päin ekat 10 minuuttia, Sakke ja Kasper seinälle ja sitä rataa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tänään se sitten alkaa, niin pukkaa jännää päälle, että piti lähteä jo toimipaikallekkin runsasta tuntia normaalia aikasemmin, saapa olla hetken aikaa ainakin rauhassa...

Huomenta myös täältä. Vaikka tämä ei liveseuranta-ketju olekaan, niin todetaan nyt täältäkin suunnalta, että varsin kova jännitys on päällä.

Itse en muuten usko, että Ässät on kovasti muuttanut mitään. Kiven poff-puheita, jotka sotkivat fanien päätä, toivottavasti myös kuopiolaisten (vaikka turha taitaa olla toivo).
 

kaksyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tuhoon tuomitut?

Mikään ei tunnu puoltavan KalPan voittoa tästä ottelusarjasta. Luottoa ei löydy sen enempää asiantuntijoiden kuin amatöörien arvioista. Ässillä on alla hurja pohjavire, Raanta torjuu kaiken mahdollisen ja mahdottoman, Ässät lentää KalPan kitkuttaessa bussilla...Kaikki valttikortit näyttäisivät olevan Ässäpakassa.

Kiekko ei ole kuitenkaan pudonnut vielä kertaakaan jäähän, joten kaikki on vielä avoinna. Jos KalPa on jotain tältä ja edellisiltä kausilta oppinut, luulisi kantapään kautta selkärankaan porautuneen, että pelit on pelattava loppuun asti ja ottelusarjan ratkeaa vasta neljästä voitosta. Jos KalPa saa realisoitua potentiaalinsa ja korvienväli kestää myös vastaiskut, voi paljon kokenut joukkue yltää vielä vaikka mihin. Hyvä startti tänään voi kantaa pitkälle, muuten tiestä voi tulla kivikkoisempi.

Nyt mitataan mihin joukkue pystyy. Joukkueen kokeneesta kaartista Kapanen on tällä kertaa sentään pelikunnossa, ja pääomistajan esimerkkiä kaivataan etenkin kaukalon puolella (kuumumiset voi jättää porilaisille). Miettisen ja Hentusenkin urat vetelee viimeisiään, nyt olisi viimeisiä mahdollisuuksia näyttää poikasille mallia. Rohkeutta vaaditaan KalPan näppäriltä taitureilta, Salmiselta, Lehkoselta ja nuoremmalta Kapaselta, joista erityisesti Salmisen pitää nousta johtotähdeksi playoffeissa. Varmaa suorittamista ja onnistumisia kaivataan joka ukolta Kukkosesta Koskiseen, Ikosesta Haloseen.

Kyllä kevät on joka tapauksessa kiekkoväen parasta aikaa. Alkais jo!
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Mää uskallan huokaista vasta välierissä. Pelottaa kahden viime kauden puolivälierät.

Pelataan hienoa playoffskiekkoa ja katsotaan kumpi jatkaa. Hyviä pelejä meille molemmille!
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Tämä on minusta mielenkiintoisin puolivälieräsarja. Ei pelkästään sen takia, että tämä vaikuttaa ennakkoon vaikeimmin ennustettavalta. Se joka pääsee jatkoon, saa selätettyä viime vuosien puolivälieräpeikkonsa (Okei, onhan KalPalla toki yksi pronssimitali jonkun vuoden takaa). Itse en pidä Ässiä niin suurena ennakkosuosikkina kuin jotkut ennakkoarvioitsijat. KalPalla on laajempi ratkaisijamateriaali hyökkäyspäässä.

Vilpittömästi toivon, että tämän sarjan voittaja menisi finaaliin asti ja mielellään vielä poistuisi sieltä voittajana. Erityisseurannssa Koskisen Mikko. Tarttuuko koiperhoset räpylään tänä vuonna?
 
Viimeksi muokattu:

Silkkiuikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lentävä Kalakukko
Sen verran täytyy antaa palautetta, että KalPan playoff historian aikana tämä POF ketju on ollut ylivoimaisesti asiallisin ketju. Hämeenlinnalaisten kassa ei pysty asiallisesti keskustelemaan. Jyväskyläläisten kanssa ei pysty asiallisesti keskustelemaan. Tappara- ja Lukkofanien kanssa keskustelu oli mahdollista, mutta tämä ketju on tähän saakka ollut lähinnä laadukasta amatööritason analysointia jääkiekosta. En olisi uskonut, että tämä on porilaisten kanssa mahdollista.

Jatketaan samalla linjalla
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Sen verran täytyy antaa palautetta, että KalPan playoff historian aikana tämä POF ketju on ollut ylivoimaisesti asiallisin ketju....

Jatketaan samalla linjalla

Eiköhän tuokin korjaannu ensimmäisen pelin jälkeen, kun mm. Jani82 ja Zeta03 ratsastaa paikalle. :) Saadaan taas kunnon väännöt pystyyn.

Hyvää settiä tosiaan, ja toivottavasti saadaan heti ensimmäisestä pelistä kunnon taistelu, eikä pari pientä ylilyöntiäkään pahitteeksi olisi.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Tänään putoaa siis kiekko jäähän ja alotetaan kahden tasasen joukkueen vääntö. Joitain hajapaikkoja hallista löytyy vielä, mutta eiköhän nuokin iltaan mennessä täyty. Ja heti huomenna Kuopiossa toinen näytös, lisää helvetisti mielenkiintoa, kumpi pystyy heti alusta asti iskemään täydellä teholla. Tällä kertaa ei se kalakukko lennä vaan Pata. Katsotaan onko siitä nyt sitten mitään hyötyä, toivottavasti näin värilasien takaa.

Pari poimintaa tähän sarjaan:

Raanta vs. Koskinen
Kolme metrin Koskinen antaa varmasti kovan vastuksen Ässien hyökkäykselle, mutta tämän hetken Antti Raanta on ylivertainen verrattuna muihin liigavahteihin.

Heshka vs. Masuhr
Puolustuksen johtajat, kovia hyökkäyspäässä. Heshkalla rauhallisuus omassa päässä myös plussana. Adamin kahdestatoisa maalista kuusi ylivoimalla, joten ylivoimalle ei kannata Kuopiolaisia päästää.

Brodin vs. Kolehmainen
Kalpan se ainoa fyysinen kaveri? Lähes 100kiloiselta voimahyökkääjältä on lupa odottaa laitojen ryskettä. Brodin käytti muutamassa runkosarja matsissa omia vahvuuksiaan, nopeutta ja taklausvoimaa, ja oli täysin omalla tontilla esim. hitaiden jyväskyläläisten iholla.

Armia vs. Salminen
Ei tähän muuta lisättävää kuin Esko Seppäsen sanat; Teot pöytään ja Turpa kiinni -meininki.

Loistavaa kiekkoiltaa tänään kaikille!
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Jos sama meno jatkuu kuin runkosarjassa, tästä voi tulla pitkä ja äärettömän tasainen sarja. Playoffit ovat tosin oma maailmansa ja oikeastaan vasta torstain pelin jälkeen voi miettiä suuntaa koko sarjalle. 2-0 tai 0-2 ei ratkaise vielä paras seitsemästä -sarjaa, mutta jos luvut ovat noin torstain jälkeen, homma vaikeutuu tappiolla olevalla joukkueella.

En yllättyisi kahdesta vierasvoitosta tämän sarjan aluksi, 1-1 huomisen jälkeen on ihan mahdollinen skenaario. Toivoisin Ässien kannalta tietenkin sarjan voittoa ja sitä, ettei ihan tautisen pitkiä jatkoaikoja nähtäisi. Oletuksella, että Pata löytää voiton tästä sarjasta, se olisi vain pois jatkopeleistä. Sama on totta tietysti myös KalPan kohdalla, toki eteenpäin kannattaa päästä mahdollisimman pienellä peliajalla.

En usko kovin pahoihin ylilyönteihin kaukalossa tai täällä palstalla. Löytääkö lehdistö jotain näkökulmaa maanantain lööpeistä ja KalPan mopopojista, on ihan eri asia. Eikä vaikuta itse peliin.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Kyllä tästä juuri niin karmaisevan pienten marginaalien sarja tulee, kuten ennakoitavissa olikin. Ässien ehkä se vahvin yksittäinen ase, henkinen yliote ja joka ukon aivan käsittämättömällä tasolla oleva sitoutuminen joukkueen tekemiseen, näytti kuitenkin ainakin nyt pitävän. Eli käytännössä jatkettiin siitä mihin runkosarjan lopussa jäätiin: Ässät ei kerta kaikkiaan suostunut häviämään..

Jatkoonpääsyn prosentit ovat taas hiukan enemmän Ässien eduksi, mutta pitkä sarja on vielä edessä.. ja ken edes tietää miten pitkä
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Aika trilleri tosiaan oli peli. Ässät ehkä numeroiden verran parempi, vaikka molemmillakin oli muutamia huippu vaarallisia paikkoja.
Tästä voi tulla myös aika tunnepitoinen sarja, ja mielestäni varsinkin Ässillä meni jossain vaiheessa tunne vähän liikaakin yli. Onneksi tämä ei maksanut voittoa tänään.

Ylivoima oli aika odotetun heikkoa, mutta sanoisin, että Kalpalla tämän kanssa on vielä enemmän ongelmia, kun saivat sitä jauhaa useita minuutteja ilman tuloksia.
Ässillä sentään jokunen paikkakin oli, mutta 5-3 yv:llä ei kyllä ollut mitään ajatusta, vaikka olisi ollut koko erä aikaa sopia edes yksi variaatio. Nyt tuntui ettei siinä ollut punaista lankaa.
Armian nimen voinee nuoremman Kapasen ohella nimetä joukkueen näkyvimmiksi.
Huomenna jatketaan.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Juupa. Saa nähdä, kuinka pysyväksi trendiksi jää tämä "KalPa roikkuu mukana mutta Ässät on piirun verran parempi". Voi olla juuri tämä sarjan teema ja sen takia sarja varmaan lopulta Ässille meneekin. 4-0-sarjasta saa sellaisen käsityksen että joku täysi turpasauna olisi ollut kyseessä, mutta en ihmettelisi jos Ässät veisi tämän noilla lukemilla voittaen jokaisen pelin maalin erolla. Jospa ei kuitenkaan. Huomenna jatketaan KalPan loistokkailla ja silmiä hivelevillä kotipeliotteilla.

En muuten nähnyt peliä enkä siis tiedä oliko Ässät todella "piirun" verran parempi vai olivatko lukemat näin tasaiset vain Koskisen takia. Kyllähän tuo 36 torjuntaa ja silti tappio jotain kertoo.
 
Viimeksi muokattu:

Padas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jatkoonpääsyn prosentit ovat taas hiukan enemmän Ässien eduksi, mutta pitkä sarja on vielä edessä.. ja ken edes tietää miten pitkä

Jos muut ketjut hoitaa oman pään oikein, niin Niemen ketju hoitaa kyllä tämän sarjan. Kiva nähdä että Armia pelaa nyt uransa parasta lätkää. Tiukka sarja tosiaan. Kalpa on vaan niin helvetin nopea, ettei keskialueella ole varaa mennä Kapasten vipuihin.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ennustus:

- Ekan matsin voittaja on jatkossa

Jos se on Ässät, liito jatkuu. Jos KalPa voittaa, möröt nousee puskista ja porilaiset alkaa puristaa mailaa. Näin se menee, uskokaa pois.

Toivottavasti kristallipalloni ei petä tässä asiassa.

Ei ollut ihan tuubaa jatkoajan analyyseissä korostettu fyysisyys vs. pehmeys. Kun Ässät alkoi painamaan äijää seinälle niin KalPan mikkihiiret jäi kyllä jalkoihin. Ässät jakoi aivan hirveän määrän kovia pommeja, KalPalta nähtiin vain muutama.

Molempien joukkueiden YV oli aivan hirveää kuraa :D

Huomenna jatketaan, tärkeä peli tämänkin (daa...).
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kun Ässät alkoi painamaan äijää seinälle niin KalPan mikkihiiret jäi kyllä jalkoihin. Ässät jakoi aivan hirveän määrän kovia pommeja, KalPalta nähtiin vain muutama...

Tämä.

Mun mielestä Ässät onnistui aivan hemmetin hyvin tuossa taklauspelissä. Mikäli Ässät tuolla tavalla tämän sarjan painaa, niin varsin hyvältä näyttää jatkopaikan kannalta.
 

eakin

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ensimmäinen peli taisi mennä aikalailla käsikirjoituksen mukaan. Uskon että huominen näyttää paljon suuntaa mihin ollaan menossa tässä sarjassa. Jos pystytään pelaamaan tasainen peli, niin uskon että vaikka tulisi tappio niin sarja voi olla vielä käännettävissä lauantaina. Tämä kuitenkin edellyttää osalta pelaajia selkeää tason nostoa. Pahasti pelottaa että huomenna on hiirenhiljainen Niiralan monttu, joukkue pelaa flegmaattisesti ja otetaan joku perus 1-3 takkiin, joka on melko tuttua tältä keväältä.

Mielestäni Kerman olisi aika laittaa vilttiin, sillä kaveri on kertakaikkiaan täysin turha tuolla kentällä. Menettää kiekon joka kerta ja häviää kaksinkamppailut. Tilalle voisi nostaa vaikka Junnilan.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Luottavainen olo on Ässien suhteen ensimmäisen matsin jälkeen. Pienillä marginaaleilla mennään mutta pelillisesti Ässillä ei ollut tänään mitään hätää ja kun Raantakin hoitaa työnsä runkosarjan lopun tyyliin niin hyvältähän tämä näyttää. Huomenna mennään taas ja jotenkin on sellainen kutina että pelistä saattaa tulla jopa ratkaisevan tärkeä sarjan lopputuloksen kannalta.
 

Kekkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Porin Ässät-
Ensimmäinen peli taisi mennä aikalailla käsikirjoituksen mukaan.

Mielestäni Kerman olisi aika laittaa vilttiin, sillä kaveri on kertakaikkiaan täysin turha tuolla kentällä. Menettää kiekon joka kerta ja häviää kaksinkamppailut. Tilalle voisi nostaa vaikka Junnilan.

Ässien kannalta: toivottavasti näin ei käy. Germaani on aika näkymätön soturi, mutta Junnilan väkkärästä aiemmissa peleissä on ollut pakeille haastetta. Ässiltä ihan mallikas ensimmäinen peli, poislukien yv ja maalipaikkojen hyödyntäminen. Ylivoima oli kyllä molemmilla porukoilla aivan karmeaa kuraa. Mikäli toinen onnistuu taikomaan toimivan ylivoiman..... Tuskin tulee tapahtumaan. Tuomareille erityismaininta, eivät ottaneet roolia pelaajilta, vaan pysyttelivät kohtuullisesti taustalla, kiitos!
 

Redcoat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei ollut ihan tuubaa jatkoajan analyyseissä korostettu fyysisyys vs. pehmeys. Kun Ässät alkoi painamaan äijää seinälle niin KalPan mikkihiiret jäi kyllä jalkoihin. Ässät jakoi aivan hirveän määrän kovia pommeja, KalPalta nähtiin vain muutama.

Vaikka Laaksosen edesottamuksista voi muuten olla montaa mieltä, niin minusta hän ansaitsee tunnustusta kovan taklauspelin sallimisesta.

Sen verran tiukka vääntö tämäkin peli kuitenkin oli, että jos tuomarilla olisi ollut neitikiekkolinja, eikä Ässät olisi voinut pelata tänään nähdyn kaltaista taklauspeliä ilman turhia jäähyistuntoja, niin tavalla tai toisella (Kalpan ylivoimamaalien kautta tai Ässien pelisykkeen kärsimisen myötä) peli olisi voinut kääntyä Kalpalle.

En tiedä, onko näissä playoff-sarjoissa sama tuomaripari läpi koko sarjan, mutta melkeinpä toivon että on.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joo siis otteluketjuun jo vähän dissasin linjattomuudesta dumareita, niin positiivista oli että antoi taklata. Puhtaita taklauksia läpi illan eikä yhtään taklausta, oikein.

Tiukkaa on tiukkaa on. Sarja on 1-0, huomenna seuraavaksi. Tämä sarja on vasta avattu...
 

Jewgen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Oli hienoa katsoa Ässien peliä, toivottavasti paluuta entiseen on tulossa ja Porissa taklataan, taistellaan ja revitään viimeiseen asti. Tämä ei ollut 2013 kiekkoilua, nyt palattiin 80-90 luvulle missä ei hallin katsojien reppuja tutkittu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös