Puolivälieräsarja kevät 2012: JYP-Ässät

  • 110 931
  • 500

Dängleri

Jäsen
Ässät kaatui tällä kaudella selkeesti kahteen osa-alueeseen: Ylivoimapeliin ja valmennuksen kokemattomuuteen.

Itse näkisin, että Ässät kaatuivat tällä kaudella Tomas Zaborskyn loukkaantumiseen, aivan kuten asiaa jo aiemmin ennakoin;

Jos puolestaan tarkastellaan pelkästään tätä kautta, ja Ässien viime aikaisia otteita ILMAN Zaborskya, voitanee ennakoida porilaisten kauden päättyvän viimeistään playoffien ensimmäiselle kierrokselle, ellei jopa säälipeleihin. Jos joku on ollut joukkueelleen korvaamaton pelaaja tällä kaudella, niin kyllähän se titteli menee kiistatta Zabolle.

Vaikka joukkueessa olikin sinällään muitakin "ykköskorin" pelaajia (mm. Armia, Dixon, Uusitalo), ei heistä kukaan kyennyt ottamaan Zabolta jäänyttä johtajan viittaa. Sen myötä joukkueesta muodostui tasapaksu, eikä vastuunkantajia löytynyt. Toki porilaiset ovat varmasti eri mieltä, mutta kyllähän Ässien menestys kulminoitui niin vahvasti Tomas Zaborskyn tehoihin, että siinä lienee luonnollisin selitys, ainakin omasta mielestäni.

Toinen merkittävä syy oli JYP:in hyvyys. Kevään ehdottomasti kuumin joukkue on pelannut nousujohteisen kauden, ja kerää tällä hetkellä sen hedelmää. Vaikea kuvitella, että yksikään joukkue (KalPa mukaan luettuna) pystyisi sen vahvaa menoa murtamaan.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Just näin. Luulisin, että olisi tullut 2+2, mikäli Dixon olisi osunut Vatasen mailaan, mutta nyt huitaisi suoraan silmäkulmaan. Tuskin yritti sitä, olisi ollut aika vaikea tuosta asennosta osua yrittämällä;)
Rangaistus samaan sarjaan kuin Pesosen eka pelissä saama.

Vitosen jäähy kyllä vaikutti lopputulokseen oleellisesti, vaikka paha sanoa mitä oikein vihelletty 2+2 olisi merkinnyt. Ässien peli oli tuossa vaiheessa totaalisen kaaoksessa ja kongi olisi saattanut vielä pelastaa ja 1-1 tilanteesta viimeiseen erään peli täysin auki. Nyt tuo Perrinin maali tuli ikävästi 12s ennen erätaukoa. Lopulta tuon vitosen aikana tuli 2-1, 3-1 ja 4-1 maalit, viimeinen selkärangan jo katkettua. Väliin sovitettiin tietty tuo Leen saama naurettava kakkonen valmiiksi alivoimalla ollessa.

Käytän tässä sanaa "oikein" vihellys siksi, etten ole ikinä nähnyt vahinkotilanteessa vastaavaa ulosajoa. Lisänä vielä se, että Vatasen pää oli jossain metrin korkeudella. Ässien viimeisen pystyssä olleen tähtipelaajan ulosajo oli kyllä viimeinen kuolinisku, siitä ei pääse mihinkään. Sääleistä lähtien tuomaritoiminta on ollut täynnä ylimitoitettua housuun paskomista, suihkuun on laitettu ukkoa milloin mistäkin. Tätäkö lajilta jatkossa halutaan?

Muutama sana vielä Vatasesta, eli tuolla varrella kaveri pelaa kyllä itselleen melko vaarallista peliä. Jos kiekkoa kuskaa jatkuvasti koko kentän läpi, niin on varmasti selvää että menoa koitetaan pysäyttää? Vai pitäisikö vastustajan vaan väistää ja tehdä tilaa ettei mitään vaan satu? Olkoonkin kuinka taitava tahansa, niin joku järki tähän touhuun. Jos asettuu itse maalitauluksi niin väkisin joskus osuu. Ja tässäkään ei ole kyse mistään vastustajan vahingoittamisesta, vaan pelin voittamisesta ja omalle logolle pelaamisesta.

Vielä kerran, onnittelut ja tsempit JYPille jatkoon, Jokereita vastaan tullee äärimmäisen mielenkiintoinen sarja. Suosikkia en pysty nimeämään, Kilpeläistä peukutan mutta JYP saa jostain syystä myös sympatiani. Tällä kaudella JYP on muuttunut paljon inhimillisemmäksi ja etenkin hyvää kiekkoa pelaavaksi joukkueeksi.
 

Starstruck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos joku (kepulainen) paikallislehti, ksml tai satakunnan kansa, tai keltainen lehdistö kirjoittaa hiemaan vinoon, ei siitäkään kannata vihaa kansanryhmää vastaan lietsoa. Onko joku joskus lukenut "puolueettoman" artikkelin pelistä?
Ei kukaan mitään vihaa ole lietsonut. Kunhan huomioitiin, kuinka kohtuuttoman kuvan ottelutapahtumista lehdistö on antanut.

Aika surullista on, jos tosiaan puolueettomia artikkeleita et missään pääse lukemaan. Mielestäni Satakunnan Kansa on melko hyvällä onnistumisprosentilla pitäytynyt fiilispohjaisista purkauksista - ainakin huomattavasti paremmin kuin vaikkapa rakas eteläinen naapurijulkaisu Länsi-Suomi. Tuo Keskisuomalaisen kirjoitus taisi olla melko äärimmäinen tapaus, vastaavaa en muista nähneeni edes Länskärissä.

Kyllähän se on niin, että toimittajan tehtävä - oli julkaisu mikä tahansa - on kertoa asiasta kuin asiasta mahdollisimman totuudenmukaisesti ja ilman värilaseja. Itse olen kirjoittanut vuosikymmenen ajan erinäisiin lehtiin, lähinnä musiikkikritiikkiä. Omaan toimintatapaani kuuluu se, että ennakkoluulojen ei pidä antaa vaikuttaa tekstiin. Siksi nekin yhtyeet/artistit, jotka lukeutuvat omiin inhokkeihini, saattoivat saada hyvän arvion, koska olivat selkeästi tehneet genressään onnistuneen albumin. Välillä piti pitkin hampain keksiä jotain positiivista sanottavaa mitä vastenmielisemmistä levyistä, mutta uskon tästä olleen enemmän apua kohdeyleisölle kuin jostain egotrippailevasta elitistisestä oksennuksesta. Totta kai välillä on sallittua maustaa viihteellisin sanankääntein omaa näkökantaa, mutta totuus (esim. ettei kirjoittaja ymmärrä/tunne/arvosta kyseistä musiikkityyliä) pitää olla selkeästi luettavissa ja kenenkään muun mielipidettä ei saa halventaa/aliarvioida. Samaa kaavaa noudattaen omat suosikkibändini eivät koskaan saaneet automaattista viittä tähteä, vaikka kuinka kiva olisi pyrkiä käännyttää lukijoita pitämään "oikeasta musiikista" vähän heikompien julkaisujenkin kautta.

Näihin arvoihin nojaten olisin eilisestä ottelusta kirjoittaessani jättänyt Vatasen "tahallisen loukkaantumisen", silmäkulmavamman liioittelun ja muut vastaavat väitteet sekä Ässien oletetun ajojahdin mainitsematta, vaikka nämä omasta mielestäni eivät olisikaan täysin tuulesta temmattuja väitteitä.

Varmuuden vuoksi mainittakoon, että en usko äsken mainituista ainoankaan pitävän paikkaansa.
 

Nypsi

Jäsen
Muutama sana vielä Vatasesta, eli tuolla varrella kaveri pelaa kyllä itselleen melko vaarallista peliä. Jos kiekkoa kuskaa jatkuvasti koko kentän läpi, niin on varmasti selvää että menoa koitetaan pysäyttää? Vai pitäisikö vastustajan vaan väistää ja tehdä tilaa ettei mitään vaan satu? Olkoonkin kuinka taitava tahansa, niin joku järki tähän touhuun. Jos asettuu itse maalitauluksi niin väkisin joskus osuu. Ja tässäkään ei ole kyse mistään vastustajan vahingoittamisesta, vaan pelin voittamisesta ja omalle logolle pelaamisesta.
Ei Vatasta olla kertaakaan kolattu kylmäksi kun hän on kuljettanut kiekon koko kentän läpi. Viime kauden loukkaantuminen ei tullut edes kunnon taklaustilanteessa, pikemmin harmiton yhteentörmäys. Enkä tiedä mitä tarkoitat tuolla maalitauluksi asettumisella, mutta aika vaikea jääkiekkoa on huipputasolla pelata jos ei mene koskaan ensimmäisenä hakemaan kiekkoa laidasta
 

piru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pettymyksen tunteen on täällä taas purettu perin tuttuun ja ennalta arvattavaan tapaan. Vanhaan hyvään aikaan ne purettiin hallilla pullojen heittelyyn ja ulkona fanitappeluun, vierasbussin renkaiden puhkomisiin, tuomareiden ja pelaajien lynkkaamisväijytysiin ja viimeiseksi höyrypäisimmät painivat vielä virkavallan kanssa. Aamulla oli yhtä tyyntä kuin tänäänkin, keinot ovat vaan nykyään siirretty mukavuusrajan sisälle … kotisohvalle, mutta turhautumisen paineet pitää edelleen purkaa.

Pelottelu ja epäsuosionosoitukset kuuluvat lajiin kuten jo tässäkin parissa jo aikaisemminkin nähtiin eli
Jeesustelu-moodi kannattaakin ottaa suosiolla pois Jyväskylässä. Toisaalta pikkupahuudet ovat pelin suola ja jos ne vielä rajataan matsiin niin se toiminee osin jopa höydyllisesti, tarkoitan tässä siis lähinnä yleisöä.

Eilisen kuuman tapahtumasarjan muuten aloitti pienelle huomiolle jäänyt kyttäämällä kytätty väärästä vaihdosta Vikmanin kaivama jäähy Ässille toisen erän loppuessa tilanteessa 1-1.
Kyse oli korkeintaan senteistä, se ei oikein sopinut pelin kuvaan ja tilanteeseen, olisin mielestäni nähnyt sen version pelistä jossa sitä ei olisi vihelletty vaikka turpaan olisi toista tietä tullut, uskon että se olisi ollut parempi myös tuomareille ja Jypillekin, vaikka turhaa tämä spekulointi tietysti on.

Parempi jatkaa, kuten kuuluukin.
 

LaRock

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Taisto näiden kahden joukkueen välillä on päättynyt, joten nyt on oikea aika lopettaa media hiljaisuus. Aloitetaan se pienellä muistutuksella:

LaRock kirjoitti:
Ässät eivät tätä sarjaa tule voittamaan, se on varma.

Zeta03 kirjoitti:
Allekirjoitus kamaa.

LaRock kirjoitti:
Laitahan muuten tuo allekirjoitus paikalleen ja pidä sitä siellä ensi kauteen asti. Oli tulos mikä tahansa.

No, miksei tämä teksti ole allekirjoituksessasi? "No mutku mä en luvannu mitään" ei ole riittävän hyvä syy.

Pelit olivat loppujen lopuksi hyvinkin mielenkiintoisia suurimmaksi osin. Molemmat joukkueet pelasivat fyysistä sekä intensiivistä play-off kiekkoa, joka miellytti minua kovasti, tämän kaltaiset sarjat ovat jääkiekon suola. Enkä puhu vain lopputuloksesta, vaikka kyllä JYP voittonsa ansaitsi olemalla ainakin hieman parempi joukkue jokaisessa mittelössä.

Molemmille joukkueille nostan hattua, samoin osalle Ässä-kannattajista, mutta vain sille pienelle osalle. Suurin osa porilaisista osoitti tasonsa tämän viimeistään tämän viimeisen pelin jälkeen. Ja nimenomaan siinä negatiivisessa sävyssä. Hävetkää, vitun luuserit!
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä meitä vatipäitä molemmista leireistä löytyy. Joten hävetään kaikki luuserit sitten. Ja kyllä, LaRock kuulut tähän luuserikategoriaan myöskin itkuinesi.

Lätkä herättää tunteita. Välillä menee yli välillä jää vajaaksi. Jos sitä ei pysty hyväksymään että osa kannattajista seuraa oman joukkueensa edesottamuksia suurella tunteella, seuraa itse silloin väärää lajia.


Parempi voitti ottelusarjan joka oli helvetin tasainen alusta loppuun. Rutinoituneempi joukkue vei kärsivällisyytensä ansiosta jokaisen ottelun pienellä erolla hyväkseen.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
No, miksei tämä teksti ole allekirjoituksessasi? "No mutku mä en luvannu mitään" ei ole riittävän hyvä syy.

Se oli yleisesti allekirjoituskamaa niille, jotka vaihtavat allekirjoitustaan vähän väliä. Itse en vaihda, oli tulos mikä tahansa. Nyt kävi näin, eikä läikkynyttä maitoa kannata sen enempää itkeä.

Onnea Jypille jatkopaikasta ja toivottavasti nuijitte Narrit myös 4-0 jatkopeleissä.
 

Starstruck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Suurin osa porilaisista osoitti tasonsa tämän viimeistään tämän viimeisen pelin jälkeen. Ja nimenomaan siinä negatiivisessa sävyssä.
Tämä on takuuvarmasti yleisin lause tällä foorumilla.

Ja erityisen hauskaa on se, että herra (vai rouva?) LaRock pudottaa itsensä postauksen viimeisellä lauseellaan kaikkein pahamaineisimpia hitsariopiskelija-dropoutejakin alemmas...

Ottelusarjasta ei jäänyt muuta käteen kuin masennus suomalaista playoff-kiekkoa kohtaan. Mahtoiko viimeisessä erässä yhdelläkään pelaajalla käydä pulssi yli kuudessakympissä. Jotenkin tosi ankeaa ja mielikuvituksetonta vääntöä. Toki JYP jäädytti pelin hienosti ja hallitusti, mutta voisi sitä edes taklata ja luistella täysillä, jos normaalit kuviot eivät pure. JYP:n yleisilme molemmissa Porin peleissä ei paljoa ollut kotijoukkuetta parempi. Jos vielä Vatanen loukkaantui pahasti, ei JYP:n jatkopelejä jaksa katsoa edes huomattavaa rahallista korvausta vastaan.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Enkä tiedä mitä tarkoitat tuolla maalitauluksi asettumisella, mutta aika vaikea jääkiekkoa on huipputasolla pelata jos ei mene koskaan ensimmäisenä hakemaan kiekkoa laidasta

Eli et ymmärtänyt, todennäköisesti edes halunnut ymmärtää. Kuten aiemmin tällä viikolla sanoin, Vatasen nimen mainitseminen on lähestulkoon Jumalan pilkkaan rinnastettava teko. Oli sitten tarkoitusperät mitkä hyvänsä.

Väännän hieman rautalaugasta. Jos on yhtään pallopelejä pelannut, niin tuollainen kuskaaja ja pelivälineen pitäjä on vastustajan näkökulmasta aina ärsyttävä. Kyseinen tyyli pistää silmään ja se halutaan pysäyttää, etenkin kun kyseessä on äärimmäisen taitava yksilö, ja selkeä uhka omalle joukkueelle. Vatasen saamasta "kepistä" on paljon älähdetty, edelleen, yllättääkö tämä? Miten vastustajan sitten tulisi suhtautua kentällä tähän?

Koitin avata näkökulmaa vain siihen, että suurempiin ympyröihin astuessaan Sami on vähäisestä varrestaan huolimatta entistä isompi maalitaulu. Pelityyliä tulee hioa mikäli haluaa pysyä ehjänä, sillä väitän että NHL-kaukalossa pienemmässä tilassa ja paremmilla pelaajilla se kiviseinä tulee jossain kohtaa vastaan ja silloin lamput todennäköisesti sammuu. Paul Coffey -tyyliset höntsäpakit on historiaa. Vatasella on elementit olla viivamiehenä maailman huipputasoa, uskomaton laukaus ja pelirohkeus viivalla.

Mitä tulee kysymykseesi, niin kiekkoon pitää mennä ensimmäisenä tai sitten ei mennä, Vatanen loukkaantui juuri välimallin tilanteessa, jossa alkoi kamppailemaan laitaan mentäessä.

Miksi tämä kirjoitus ylipäätään, ehkäpä puolustuksena Ässien suuntaan. Naurettavia syytöksiä jostain ajojahdista, kun näissä kekkereissä ilmeisesti yritetään pelata voitosta, ihan tosissaan. Eli kyseessä ei ole mikään sunnuntain krapulahöntsä, missä neppaillaan ja kaikilla on kivaa. Näistä heitoista tulikin mieleen 2006 kevät ja Leinosen syytökset siitä, kuinka Jesse Joensuu suoritti mailallaan sen kirurgisen toimenpiteen, missä Laineen(?) nivunen meni. Jokohan aukesi, ilman sarvia ja hampaita, mistä sanaleikki Vatanen = maalitaulu kehittyi?
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Molemmille joukkueille nostan hattua, samoin osalle Ässä-kannattajista, mutta vain sille pienelle osalle. Suurin osa porilaisista osoitti tasonsa tämän viimeistään tämän viimeisen pelin jälkeen. Ja nimenomaan siinä negatiivisessa sävyssä. Hävetkää, vitun luuserit!

Ja suurin osa on sitä mieltä,, että JYP oli parempi ja on sääli, että Vatanen loukkaantui. LaRockille, eräs viisas mies aikanaan kertoi minulle: "kun loppuu sivistys niin alkaa yleistys". Ihan viisaita sanoja, jotka usein on hyvä pitää mielessä kun kattila alkaa kiehumaan yli. Ai niin toivottavasti Vatanen ei loukannut pahemmin ja olisi otettu sivuun vain "varotoimenpiteenä".
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ai niin toivottavasti Vatanen ei loukannut pahemmin ja olisi otettu sivuun vain "varotoimenpiteenä".

Ahon olisi pitänyt tajuta ottaa Sami sivuun varotoimenpiteenä jo ennen lopullista loukkaantumista. Hamesyytöksethän siitä olisi tullut varmasti teikäläisiltä, mutta sen olisi vielä kestänyt. Tätä ei kestetä, että joukkueen ylivoimaisesti tärkein pelaaja on telakalla. Paha isku myös maajoukkueelle.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Aika monet JYP-kannattajat vissiin purkavat nyt Vatasen loukkaantumisesta aiheutunutta pahaa oloaan. Paljon helpompihan olisi meuhkata, jos joku Nico Aaltonen olisi ajellut Vatasen kaamealla polvitaklauksella sairastuvalle. Nyt kun kukaan ei oikeastaan ole edes tilannetta nähnyt ja ne, jotka ovat, kertovat että kyseessä oli puhdas vahinko ja kiekontavoittelutilanne, kiukkua ei oikein voi suunnata muualle kuin geneerisesti Ässä-fanien suuntaan. Vituttaahan tuo, mutta ei nyt ihan mitä tahansa joutavuuksia kannata kirjoitella.
 

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei kukaan mitään vihaa ole lietsonut. Kunhan huomioitiin, kuinka kohtuuttoman kuvan ottelutapahtumista lehdistö on antanut.

Ei niin:
...tappakaa te Jyväskyläläiset toisenne sukupuuttoon ...

Aika surullista on, jos tosiaan puolueettomia artikkeleita et missään pääse lukemaan.
No joo, toimin alalla, jolla "puolueettomuus" ymmärretään aika tiukasti. Toki toimittajat kirjoittavat aina näkökulmastaan (ja me katsotaan peliä omastamme); tämä kyllä paistaa yleensä aina läpi, ainakin tarkkaavaiselle lukijalle. Sitten on tämä verkkolehti/keltainen lehdistö/urheilulehti -mentaliteetti, jolla on vain tarkoitus hankkia näkyvyyttä.

Sorry aihepoikkeama.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Keskisuomalaisen lätkätoimitus ei ole aikoihin edes yrittänyt antaa objektiivista tai realistista kuvaa ottelutapahtumista. Ihan UL/iltapäivälehtilinjallahan siellä ollaan. Minusta on surullista, että niinkin perinteinen lehti on mennyt muutenkin uutisoinnissaan, otsikoinnissaan ja kohu-hakuisuudessaan ihan likaviemärisuuntaan.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Fanien reaktiot ymmärtää kyllä kaikki, mutta itse ainakin olen kuvitellut ksml:n olevan normaalien journalistisin standardien mukaan tehty julkaisu, jonne ei kirjoiteta pikkuhönössä tunteellisia purkauksia, jotka eivät edes perustu faktoihin. Luulisin että tästä molempien joukkueiden fanit samaa mieltä.

Olet täysin oikeassa, ja kuten jo nimimerkki opelix asiasta mainitsi, Keskisuomalaisen lätkäjournalismi on välillä värilasitetumpaa kuin jatkiksen JYP-fanien. Joten en sitä ala puolustelemaan, ja vaikea meidän on myöskään mennä muuttamaan tuota linjaa. Kuvitelkaa siis Ksml:n kirjoitukset sellaisina itkupotkuraivareina, joita kuulee joskus täälläkin. Joskus itsekin ihmettelee, että mitä helevettiä siellä toimituksessa on taas mietitty.

Ässistä piti muuten mainita, että Taimi pelasi erittäin hyvää lätkää eilen, ja joku Ässä-osiossa taisikin mainita miehestä "köyhän miehen Vatasena". Puhutaan kuitenkin ihan Taimesta omana itsenään, ja miehekkäitä nousuja viivasta & kylmäpäisyyttä kiekollisessa tekemissä - minä arvostan. Ennemmin kuin Uusitalo, tästä kaverista voi tulla vielä kiekollinen liideri sinne teille (toivottavasti ei kuitenkaan sellainen kiekollinen liideri kuin Ryan Caldwell...)
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Ottelusarjasta ei jäänyt muuta käteen kuin masennus suomalaista playoff-kiekkoa kohtaan. Mahtoiko viimeisessä erässä yhdelläkään pelaajalla käydä pulssi yli kuudessakympissä. Jotenkin tosi ankeaa ja mielikuvituksetonta vääntöä. Toki JYP jäädytti pelin hienosti ja hallitusti, mutta voisi sitä edes taklata ja luistella täysillä, jos normaalit kuviot eivät pure. JYP:n yleisilme molemmissa Porin peleissä ei paljoa ollut kotijoukkuetta parempi. Jos vielä Vatanen loukkaantui pahasti, ei JYP:n jatkopelejä jaksa katsoa edes huomattavaa rahallista korvausta vastaan.

Kommentoidaanpa vähän peliäkin ja ottelusarjaa (en kirjoita enää Vatasesta tässä, joten voi lopettaa lukemisen jos sitä odottelette).

Luonnollisesti katsoimme peliä omista näkökulmistamme, joten esitän vain omani. Mielestäni oli jopa yllättävää, kuinka vähän koko ottelusarjan aikana JYP varsinaisesti jäädytti peliään. Dufvan aikana saattoi pelistä muodostua uskomaton antikliimaksi vastustajalle, kun JYP johti 1-0 toisessa erässä ja Dufvan suojatit aloittivat puolustamisen. Peli voitettiin yleensä sitten 2-0 - viimeinen tyhjiin. Toinen yleinen tulos oli 3-1 samalla kaavalla.

JYP ei ole tänä kautena kyennyt turvaamaan johtoaan enää sillä aikaisempien kausien uskomattomalla prosentilla. Tämä on ollut silmiinpistävää. Ja tämä on johtunut juuri siitä, että Aho ei ole enää kyennyt saamaan joukkuettaan yhtä robottimaiseksi kuin RD - kiekollisten vapauksien lisääminen on tuonut muassaan pienet ailahtelevaisuudet, kun tarkoituksena ei ole aina ja kaikkialla pyrkiä purkamaan omasta päästä ja miestä vaan perään. Jotakin tähän oli keksittävä, ja mielestäni Aho reagoikin tähän, että hyökkäys on paras puolustus - JYP pyrki jatkamaan varsinkin tässä Ässät-ottelusarjassa hyökkäyspeliään, eli pelaamaan mahdollisimman pitkiä kulmapyörityksiä Ässien päädyssä, mutta tietysti sillä varauksella kuin mikä tahansa voittoa haluava playoff-joukkue riskit minimoiden.

Täten, aivan siis kolmen ensimmäisen pelin ihan viime minuutteja lukuunottamatta (mielestäni viimeiset pari minuuttia) JYP tyytyi vain purkamaan, muuten pelattiin suunnilleen samaa omaa playoff-kiekkoa. Viimeisessä pelissä panoksien ollessa suora jatkopaikka, tätä alettiin tekemään karkeasti ottaen silloin, kun peliä oli jäljellä noin 10 minuuttia. Tähän vaikutti varmasti myöskin se, että JYP johti jo 4-1, ja peruuttamisella pyrittiin - näin uskoisin - vaikuttamaan siihen, että peliaika kuluisi vain nopeammin vaikka yksi takaiskukin olisi tullut. 2-1 -tilanteessa uskoisin, että JYP ei olisi pistänyt "kilpparia" pystyyn vielä tuossa vaiheessa.

Joten, olen eri mieltä siitä, että JYP olisi enää erityisen leimallisesti tällainen vittumaista robottikiekkoa pelaava joukkue, joka keskittyy vain tiiviseen puolustukseen. Toki millä tahansa joukkueella tulee olla vahva puolustus, jos meinaavat ottelusarjoja poffeissa voittaa, mutta tämä koskeekin jo kaikkia joukkueita. Karri Kivi karrikoi (jes!) asiaa seuraavasti: JYP oli paskamainen joukkue, joka tapahtumista riippumatta voitti kuten Saksan fudismaajoukkue. Samaa mieltä. Tehtiin se mitä pitikin.

JYP saisi jatkaa samalla linjalla, pelit ovat olleet huomattavasti jännempiä kuin viime kausina, osittain siksi, että JYP on saattanut hävitä pelinsä vaikka olisi ollut johtoasemassa, mutta osittain siksi (ja mikä on eniten ilahduttanut), että se on voinut voittaa ne, vaikka olisivat olleet tappioasemassa (kuten kaksi viimeisintä peliä, kun avausmaalin teki Ässät).
 
Viimeksi muokattu:

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Ahon olisi pitänyt tajuta ottaa Sami sivuun varotoimenpiteenä jo ennen lopullista loukkaantumista. Hamesyytöksethän siitä olisi tullut varmasti teikäläisiltä, mutta sen olisi vielä kestänyt. Tätä ei kestetä, että joukkueen ylivoimaisesti tärkein pelaaja on telakalla. Paha isku myös maajoukkueelle.
Ikävää toki, että Vatanen loukkaantui, mutta onko nyt kuitenkaan mikään paha isku maajoukkueelle? Vatanen loukkaantui viime keväänäkin, eivätkä MM-kisat silti kovin huonosti menneet.

JYPille tuo varmasti on todella paha isku, ei tarvitse katsoa Ässiä kauemmas jotta näkee mitä ylivoimaisesti tärkeimmän pelaajan menettäminen vaikuttaa.
 

Sheplak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ensinnäkin virtuaalituoppi itselle, koska nukuin yön yli ja vasta sen jälkeen kahlasin kaikki tätä otteluparia olevat ketjut läpi, todella monelle voisin jatkossa suositella samaa.

Sami Vatanen


Suurin yksittäinen syy, miksi Ässät pakkaa laukkujaan Leville ja Jyp valmistautuu kohtaamaan Jokerit. Aina vaarallinen jäällä, kiekollisena pelaa väärää sarjaa, laukaus huippuluokkaa, liike mahtavaa ja pelinluku loistavaa. Puolustuspäässä ei niin suvereeni, mutta ei taida nämä kiekolliset pakin muutenkaan olla, edes rapakon takana. Ässät oli varmasti skoutannut, mutta laillisin keinoin ei mistä saatu kuriin.

Loukkaantuminen todellä harmittava takaisku Jypille, maajoukkueelle ja miehelle itselleen. Täysin vahinko tilanne ja tekevälle sattuu yms.

Yleisön reaktiot 4.ottelussa tyylittömät ja säälittävät. Tosin, tämä olisi tapahtunu jokaikisessä Suomen jäähallissa jossa kilpa-tasolla kiekkoa pelataan. Vuosien saatossa isomäessä ovat kaikki ne pelaajat, jotka herättävät jonkinasteisia tunteita saaneet kuulla kunniansa. Sami, Pasi, Pauli, Raipe, Otto, Tinke, Perttu, Otto, Pasi, Janne yms. Spontaani reaktio , kun yleisön hampaisiin joutunut tähtipelaaja talutettiin ulos. Samainen spontaani reaktio tuli muutamalta rumpuryhmäläiseltä, kun Armia luisteli päädystä pois sarjan 2.osaottelussa.

Dixonin ja Pesosen ulosojoihin voi vetää aika pitkälti yhtäsuuruusmerkin väliin. Vatanen olisi varmasti ollut vielä erän lopussa YV:ssä jos vuotava haava olisi vaihtoaitiossa saatu paikattua.

Hytönen ja Koskinen kokeineina pelimiehinä keskittyivät vääriin asioihin sarjan päätyttyä. Hytönen haukkui yleisön, varmasti tiesi että näin tapahtuu aina, myös JYP-fanien toimesta. Koskinen huuteli Savinaiselle noudosta ja tahallisesta vahingoittamisesta pukukoppikäytävällä ja SK:n paperiversiossa sanoi, ettei edes nähnyt tilannetta.

Keskisuomalaisen kiekkotoimittajalle menee suurin pala hamekangasta, eihän se voi olla tosissaan.

Onnittelut Jypille hienosta ottelusarjasta ja onnea jatkoon. Vataselle pikaista paranemista. Kaikille palstalaisille joiden pää ei kestä häviämistä tai voittamista, menkää itseenne.
 

Nypsi

Jäsen
Väännän hieman rautalaugasta. Jos on yhtään pallopelejä pelannut, niin tuollainen kuskaaja ja pelivälineen pitäjä on vastustajan näkökulmasta aina ärsyttävä. Kyseinen tyyli pistää silmään ja se halutaan pysäyttää, etenkin kun kyseessä on äärimmäisen taitava yksilö, ja selkeä uhka omalle joukkueelle. Vatasen saamasta "kepistä" on paljon älähdetty, edelleen, yllättääkö tämä? Miten vastustajan sitten tulisi suhtautua kentällä tähän?
Vastustajan tulee suhtautua kuten Ässätkin suhtautui, eli taklata Vatasta puhtaasti.
Koitin avata näkökulmaa vain siihen, että suurempiin ympyröihin astuessaan Sami on vähäisestä varrestaan huolimatta entistä isompi maalitaulu. Pelityyliä tulee hioa mikäli haluaa pysyä ehjänä, sillä väitän että NHL-kaukalossa pienemmässä tilassa ja paremmilla pelaajilla se kiviseinä tulee jossain kohtaa vastaan ja silloin lamput todennäköisesti sammuu. Paul Coffey -tyyliset höntsäpakit on historiaa. Vatasella on elementit olla viivamiehenä maailman huipputasoa, uskomaton laukaus ja pelirohkeus viivalla.
Melkoisen syväanalyysin vedät yhdestä loukkaantumisesta. Olen nähnyt käytännössä kaikki Vatasen liigapelit ja kyllä hän osaa valmistautua ottamaan taklauksen vastaan kun hän kulmaan menee. Armian taklaus lauantain pelissä oli harvoja kertoja kun Vatanen ei osannut odottaa joutuvansa taklatuksi. Kiekon kuskaaminen nyt muuttuu muutenkin automaattisesti kun siirrytään pienempään kaukaloon, tämän nyt luulisi olevan itsestäänselvyys.

Miksi tämä kirjoitus ylipäätään, ehkäpä puolustuksena Ässien suuntaan. Naurettavia syytöksiä jostain ajojahdista, kun näissä kekkereissä ilmeisesti yritetään pelata voitosta, ihan tosissaan. Eli kyseessä ei ole mikään sunnuntain krapulahöntsä, missä neppaillaan ja kaikilla on kivaa. Näistä heitoista tulikin mieleen 2006 kevät ja Leinosen syytökset siitä, kuinka Jesse Joensuu suoritti mailallaan sen kirurgisen toimenpiteen, missä Laineen(?) nivunen meni. Jokohan aukesi, ilman sarvia ja hampaita, mistä sanaleikki Vatanen = maalitaulu kehittyi?
Niin,itse kyllä olen pariinkin kertaan sanonut, että ei Ässät Vatasta maalitauluksi ottanut, normaaleita puhtaita taklauksia häneen kohdistettiin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Melkoisen syväanalyysin vedät yhdestä loukkaantumisesta. Olen nähnyt käytännössä kaikki Vatasen liigapelit ja kyllä hän osaa valmistautua ottamaan taklauksen vastaan kun hän kulmaan menee...

Kun Vatanen NHL:ään siirtyy, taklaukset lisääntyy, koventuu ja taklaajat suurenevat. Vatasen fysiikka ei tule kestämään jatkuvaa taklauspeliä NHL:ssä, hänen täytyy muuttaa pelityyliään järkevämmäksi. Ja Vatasella on nyt toinen taklauksista johtuvat vakavampi loukkaantuminen vuoden sisällä.
 

Nypsi

Jäsen
Kun Vatanen NHL:ään siirtyy, taklaukset lisääntyy, koventuu ja taklaajat suurenevat. Vatasen fysiikka ei tule kestämään jatkuvaa taklauspeliä NHL:ssä, hänen täytyy muuttaa pelityyliään järkevämmäksi. Ja Vatasella on nyt toinen taklauksista johtuvat vakavampi loukkaantuminen vuoden sisällä.
Niinkuin sanoin, niin pelityyli muuttuu automaattisesti kun mennään pienempään kaukaloon. Ei voi enää samalla tavalla kuljettaa kiekkoa koko kentän läpi jne. Mutta huomioni kiinnittyvät tällä hetkellä SM-liigaan, eikä Vatasella täällä ole mitään tarvetta jättää noita kiekonkuskaamisia pois. Tämä loukkaantuminen oli kyllä ensimmäinen joka tuli ns. kunnon taklaustilanteessa, viime kauden Ilves-pelissä tullut loukkaantuminen ei tullut mistään kunnon taklauksesta, vaan siitä kun pelaajien jalat osuivat maalinkulmalla yhteen.
 

Kahvi_Kuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP #42 #26 #49, Blue Jackets #61, Leijonat
Se oli sitten siinä. Hyvä ja tasokas sarja, vaikka numerot 4-0 kieltämättä tylyt ovat. Ei tee oikeutta tälle sarjalle. Jokainen ottelu oli tasainen ja olisi ehkä voinut kääntyä kummalle tahansa. JYP oli lopulta huomattavasti rutinoituneempi, kokeneempi ja rauhallisempi kun pelejä ratkottiin. Tämä taisi olla tämän sarjan ratkaisu.
Ottelusarjan hahmo oli kiistatta Sami Vatanen. Ässien Tommi Taimi teki minuun valtaisan vaikutuksen. Äärimmäisen fiksua ja rauhallista peliä. Tästä kaverista taitaa tulla vielä jotain.
Mutta kuten sanottu, 4-0 ei tee oikeutta tälle sarjalle. Ottelusarja olisi ansainnut sen 1-2 peliä lisää mutta en nyt omaisuuttani myy vaikka voitimmekin 4-0. Hieno sarja joka sai vastenmielisen lopun.

Kiitokset niille useille todella asiallisille Ässä-kannattajille. Toivotan teille ihan vilpittömästi aurinkoista kevättä ja lämmintä kesää. Palataan teidän kanssanne asiaan kun syksy koittaa.
Mutta niille muutamille jotka ovat JYPin puolella käyneet räkimässä omia oksennuksiaan Sami Vatanen-ketjuun, toivotan surkeaa loppuelämää. En jää kaipamaan vaikka kuolisitte salaman iskuun.

Kiitos JYP! Ja eteenpäin.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
No joo, toimin alalla, jolla "puolueettomuus" ymmärretään aika tiukasti. Toki toimittajat kirjoittavat aina näkökulmastaan (ja me katsotaan peliä omastamme); tämä kyllä paistaa yleensä aina läpi, ainakin tarkkaavaiselle lukijalle. Sitten on tämä verkkolehti/keltainen lehdistö/urheilulehti -mentaliteetti, jolla on vain tarkoitus hankkia näkyvyyttä.
Aika hurja aihepoikkeama, kun on pakko irrottaa yksi lause kokonaan aiheyhteydestä. Tottakai saat silloin asian näyttämään haluamaltasi, mutta täysin väärältä siihen nähden miten asia oli tarkoitus ilmaista.
 
Ainakin aiemmin siellä istuivat vierekkäin Linna ja Heikkilä, eli loppujen lopuksi on ihan sama kumpi tuon on kirjoittanut. Paskaa se on silti.

Niin no minä puhuin kyllä tuosta yksittäisestä artikkelista, joka on saanut täällä paljon kritiikkiä osakseen. Ja tämän artikkelin kohdalla ei todellakaan ole ihan sama kuka sen on kirjoittanut. Siksi korjasin virheellisen tiedon ja puhdistin toimittajan maineen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös