Puolivälieräsarja kevät 2012: JYP-Ässät

  • 111 033
  • 500

Jysky #13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitä tähän nyt sanois. Selkeesti parempi ja kokeneempi joukkue vei sarjan puhtaasti 4-0. Pata kyllä laittoi hanttiin joka pelissä miehekkäästi. Se ei vaan riittänyt tällä kertaa. Kun ei pompi niin ei pompi. Kai ne oppirahat on maksettava, ennenkuin ollaan mitalipeleissä.

Ässät kaatui tällä kaudella selkeesti kahteen osa-alueeseen: Ylivoimapeliin ja valmennuksen kokemattomuuteen.

Ylivoima oli läpi kauden luokatonta ja sitä pelasi väärät miehet etenkin viivalla. Ville Uusitalo ja Tapio Sammalkangas eivät todellakaan ole mitään yv-pakkeja. Eikä pari Caldwell - Kudrock:kaan toiminut toivotulla tavalla ja vamennukselta ei löytynyt "munaa" sekoittaa näitä viivamiehiä.

Mutta tätä otteluparia seuratessa sen surkeuden oikein huomasi. Siinä missä jyp pyöritti ylivoimaa yleensä sen 1.30 , niin ässät haki sen saman ajan kiekkoa omasta päästä ylivoimallaan typerien viivavetojen ansiosta.

Toinen mihin kiinitin huomiota, oli oman puolustuspään pelaaminen paineessa.
Aina kun ässät sai paineen vastapäähän, niin tuntui että kaveri hoisi oman alueen rauhallisesti ja kaikki tiesi tehtävänsä tekien sen ilman turhaa kohellusta. Ässien viisikko sen sijaan kohelsi omassa päässään aika mallikkaasti jokaisen painostuksen aikana.

Ja ne, ketkä väittävät jypin pelaavan edelleen sumppua kahvaten ovat aika kuutamolla. Ässien johtomaalin jälkeen oli kyllä aikamoista rallia patapäässä. Helvetin viisasta peliä teiltäpäin. Onnea kannujahtiin minunkin puolesta!
 

Susimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Toronto Maple Leafs,Westghost,Ghostbusters
"Vatanen palasi muun joukkueen mukana kaukaloon. Tämä suututti porilaisyleisön totaalisesti"

Se on Vatanen käyny Hytösen opissa; Muistelen yhäkkin lämmöllä runkosarjan loppua parin vuoden taa kun KalPan Strömberg kolasi Hytösen ja Hytönen teki kuolemaa; No,Röllin lennettyä suihkuun kaveri kuitenkin pysty lopulta palaamaan kentälle tuulettelee voittoa..
 

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
Koittakaa nyt yksinkertaisimmatkin porilaiset ja tappiosta toipuvat kuopiolaiset ymmärtää tapahtumien kulku: 1. Vatanen saa Dixonin mailasta osuman silmäkulmaan, joka aukeaa 2. Vatanen menee tikkauttamaan silmäkulmansa 3. Vatanen palaa ERÄTAUON jälkeen peliin mukaan, kun tikit on ommeltu. Mistä ihmeestä täällä nyt oikein syytetään Vatasta? Muistetaan, että kyseiset tapahtumat eivät liity mitenkään kolmannen erän alussa tulleeseen loukkaantumiseen. Olisiko Vatasen pitänyt vuotaa verta pitkin Isomäen kaukaloa viimeiset puolitoista minuuttia toisesta erästä ja jäädä solidaarisuuttaan pukukoppiin koko lopun ottelun ajaksi vaikka mitään estettä pelaamiselle ei ollut?
 
Viimeksi muokattu:

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Yleisön reaktio oli siltikin varsin normaali suomessa.

Ajatteleppa tilanne: pelaatte välierissä ratkaisevaa ottelua, Vatasen maila kolahtaa Filppulaa naamaan ja siihen tule vekki. Vatanen lentää suihkuun 5+20. Tulee erätauko, ylivoimaa jää jäljelle lähes 4min. Seuraava erä alkaa, Filppula on pyörittämässä ylivoimaa joka tuli kun hän loukkaantui, tilanne josta lensi suihkuun Jypin paras pelaaja. Eikö tämä muka vituttaisi?

En sano että yleisön reaktio olisi missään tapauksessa oikea. Sanon vain että sama reaktio olisi nähty jokaisella liigapaikkakunnalla vastaavanlaisessa tilanteessa.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Pieni hiven ymmärrystä myös Jyväskylän suuntaan siis, eikös je? Ja toistan: minä en syytä Ässä-pelaajia Vatasen loukkaantumisesta. Toivon vain, että Vatanen ei loukannut itseään siten, että kevätkausi menee kokonaan ohitse jo toista kertaa peräkkäin.

Fanien reaktiot ymmärtää kyllä kaikki, mutta itse ainakin olen kuvitellut ksml:n olevan normaalien journalistisin standardien mukaan tehty julkaisu, jonne ei kirjoiteta pikkuhönössä tunteellisia purkauksia, jotka eivät edes perustu faktoihin. Luulisin että tästä molempien joukkueiden fanit samaa mieltä.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sami hankki Dixonille ylimitoitetun pelirangaistuksen ja palasi heti jatkossa kentälle ja sai siitä päälleen sontaan kuten Uusitalo avausottelussa. Ei näyttänyt loukkaantuvan tilanteensa mustelmaa pahemmin ja pelaa ihan varmasti jatkossa. Yleisö antoin suosiotaan Samin poistuessa juuri siksi että selvästi pojan rohkeus ei riittänyt vaan itse halusi pois Ässien ja yleisön hampaista. Turha puhetta telomisesta ja muusta.

Luulin, että itse kirjoitan joskus puusilmäisesti värilasien takaa, mutta kyllä tuo vie voiton. Munkki Savonarolan sanoin: "Voi pyhä yksinkertaisuus!"

Kuten täällä on lukuisia kertoja jo kirjoitettu, SM-liigan säännöt yksinkertaisesti jo kieltävät pelaamasta verta vuotavana. Silloin on käytävä paikattavana.

Jos Aho olisi toiminut viisaasti, kieltämättä hän olisi jättänyt Samin pukukoppiin, koska kaveria tarvitaan jatkossakin. Ahon lyhytnäköisyydestä tässä asiassa kertoo sekin, että hän jätti Virtasen Jonnen pois kokoonpanosta. Ne on näitä rookievalmentajan oppirahoja tällaiset asiat.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Fanien reaktiot ymmärtää kyllä kaikki, mutta itse ainakin olen kuvitellut ksml:n olevan normaalien journalistisin standardien mukaan tehty julkaisu, jonne ei kirjoiteta pikkuhönössä tunteellisia purkauksia, jotka eivät perustu faktoihin. Luulisin että tästä molempien joukkueiden fanit samaa mieltä.

Jep tästä samaa mieltä ja ainostaan tuo huonon häviämisen - ja miksei voittamisenkin - kulttuuri täällä kummastuttaa allekirjoittanutta. Mallia itse kukin voi hakea esim. HIFK-Jokerit -ketjuista.

Nyt vaan sormet, varpaat ja miksei hampaatkin ristiin, että Vatasen loukkaantuminen ei osoittaudu vakavasti.

Jupa
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Fanien reaktiot ymmärtää kyllä kaikki, mutta itse ainakin olen kuvitellut ksml:n olevan normaalien journalistisin standardien mukaan tehty julkaisu, jonne ei kirjoiteta pikkuhönössä tunteellisia purkauksia, jotka eivät edes perustu faktoihin. Luulisin että tästä molempien joukkueiden fanit samaa mieltä.

Keskisuomalainen on valunut hitaasti mutta varmasti kohti keltaista lehdistöä,valitettavaa että journalistipalkinnon voittanut Ilkka Kulmalakin sortui samaan oksennukseen aamun paperiversiossa.

Kaikki täällä puhuu jahtaamisesta ja Vatasen huonosta tuurista. Jospa juttu olisi vaan niin yksinkertainen että Sami on pelityyliltään ja kropaltaan loukkaantumisaltis. On automerkkejä jotka viettävät aikaa enemmän korjaamolla kuin toiset. Pitäisikö meidän JYP-fanien pikkuhiljaa myös hyväksyä? High risk-high rewardpelaaja? Penguinsin faneilla lienee tähän jokin vastaava esimerkki..
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tästä Vatasen loukkaantumiseen johtaneesta tilanteesta ei taida olla mitään videoklippiä missään? Olisi kiva nähdä omin silmin mitä siinä oikein tapahtui, hitsareiden ja traktoreiden tulkinnat kun sattuu kummasti vaihtelemaan kohtalaisen voimakkaasti.

Ässät on valitettavasti tekemässä itsestään aika isoa pleijari-vitsiä. Mikä siinä on, muuntuuko porilainen hulluus pleijareissa porilaiseksi tutinaksi..Toinen vuosi peräkkäin kun jengi sulaa totaalisesti ja tippuu ennakkoon huonommaksi ajatellulle joukkueelle. Okei, olihan siellä pahoja loukkaantumisia, Zabo etunenässä, mutta silti 4-0 turpaan on aika noloa.

Toivottavasti Vatanen toipuu mömmöm-kisoihin, ei haittaisi vaikka JYP seuraavalla kierroksella lähtisi lauluun. Tai siis pronssiotteluun. Finaaleihin jos JYP punnertaa niin eiköhän se Vatanen sinne viimeistään joillain puudutuspiikeillä, lastoilla, vesikidutuksella ja lähimmäisten henkien uhkailulla pistetä kaukaloon vaikka polvi olisi eilen hajonnut luujauhoksi. Ja sen jälkeen voidaan unohtaa MM-skabat.
 

A.P.Weinrich

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT, respect HIFK.
Ässät on valitettavasti tekemässä itsestään aika isoa pleijari-vitsiä. Mikä siinä on, muuntuuko porilainen hulluus pleijareissa porilaiseksi tutinaksi..Toinen vuosi peräkkäin kun jengi sulaa totaalisesti ja tippuu ennakkoon huonommaksi ajatellulle joukkueelle. Okei, olihan siellä pahoja loukkaantumisia, Zabo etunenässä, mutta silti 4-0 turpaan on aika noloa.

Jaahas, SaiPa on siis tarkoituksella jättäytynyt pois Playoffeista välttääkseen vitsiksi joutumista? Milloinkas SaiPa viimeksi pelasikaan pudotuspelejä (ei siis sisällä SM-Liiga -> 1.divisioonaan putoamisia joita SaiPalla lienee useampia takana)?

Tai pistetään vielä pahempi, koska SaiPa on viimeksi menestynyt Playoffeissa? Hmmm...Taitaa olla SaiPa-fanilla aika vähän kompetenssia puhua SM-Liigan Playoffeista.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toinen vuosi peräkkäin kun jengi sulaa totaalisesti ja tippuu ennakkoon huonommaksi ajatellulle joukkueelle.

Ööh, tuohon jos saisi vähän perusteluita.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Ässät on valitettavasti tekemässä itsestään aika isoa pleijari-vitsiä. Mikä siinä on, muuntuuko porilainen hulluus pleijareissa porilaiseksi tutinaksi..Toinen vuosi peräkkäin kun jengi sulaa totaalisesti ja tippuu ennakkoon huonommaksi ajatellulle joukkueelle.

Ihan hyvä provo, JYP ennakkoon huonommaksi ajateltu joukkue? Jonkun mielestä varmasti näinkin. Terkut sinne kunnioitusta herättävään Lappeenrantaan, T: nolo porilainen
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jyp pelaa hienoa playoff kiekkoa, paikassaan fyysistä ja nopeaa, mutta se mistä eniten pidän on älykkyys. Hytönen, Jypin pelitavan prototyyppi, on vastustajan leirissä äärettömän vittumainen tapaus, mutta osaa pelata aina sääntöjen rajamailla, pää kestää ja tekee lähes aina oikeita ratkaisuja. Maila kainalossa minuutin jäähyn arvoisesti, kaatuessaan kaataa takajalalla vastustajan, roikkuu mailassa juuri oikean ajan ja juttelua tuomareiden kanssa, arvostan.

Väitteet Jypin hvm-kiekosta ovat tappiosta pettyneiden ajatuksia, Jypin peli oli fyysistä ja nopeaa, mutta samalla tiivistä puolustamista. Vaikea voitettava tällä kaudella.

Vatasen tapaus on epäonnisten tapausten sarja. Dixonin huitasu oli vahinko, josta olisi kuulunut 2 + 2 minuuttia, mikä tosin ei olisi muuttanut lopputulosta. Yleisön reaktiot kolmannen erän alussa olivat ymmärrettävät, mutta tyylittömät, Vatasella ei ollut mitään tekemistä tuomitun jäähyn kanssa, vähän kuin Uusitalon tapaus ensimmäisessä pelissä. Väitteet ajojahdista ovat lapsellisia, Savinainen karvaa aina tuolla tyylillä alivoimalla. Vatanen kyllä loukkaantui tuolla kulmassa, riiputti jalkaa mennessään vaihtoon, eikä tästä syystä huomannut peruuttavaa Leetä. Katsomon reaktio oli hölmö, mutta ymmärrettävä, eiköhän joka hallissa olisi ollut vastaava möly.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No niin, tulihan sieltä itkut vielä. Rauhoittukaapa nyt arvon tyttöset. Itse pidin Ässiä kovempana jenginä kuin JYP:n robotteja, vaikka jengin esitykset kauden loputtua ja Zabon loukkaannuttua alkoivatkin valumaan kohti sitä samaa tasoa kuin viime vuonna tähän samaan aikaan. Olin todella pahasti väärässä näköjään, joo, mutta ihmettelen jos joku odotti tämän sarjan suoraan neljässä matsissa menevän Jypille. Varsinkin vahvat värilasit omaavilta porilaisilta en moista pessimismiä ja tutinaa olisi odottanut, mutta ehkä siellä sitten osataan olla myös realisteja.

Ja joo, SaiPa ei oo ollu pleijareissa ikinä ja on ihan paska ja nolo jengi ja mä oon varmaan homokin vielä tai ainakin piiloraumalainen jos ei muuta. Kiva jos siitä saatte vähän lohtua revittyä näinä porilaisittain synkkinä aikoina, mutta se ei valitettavasti muuta yhtään sitä tosiasiaa että Ässät on kaksi kertaa peräkkäin sulanut totaalisesti pleijareiden ekalla kierroksella. Onhan se nyt aika noloa, joudutte varmaan jättämään Lugu-Äzät väännöissännekin nää "katotaan keväällä kuka on kuka"-huudot hieman vähemmälle jatkossa.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jaaha...iltasanomien paperiversio taas näyttää osaamistaan. Otsikko "härskisti kylmäksi" :D siitä löytyi savinaisen ja koskisen välinen huutelu pelin jälkeen. Lyhyesti: koskinen huuteli vellulle että hyvin haki vatasen tohon loppuun. Savinainen huuteli takaisin että puhdas niitti ja ottaisi kunnolla vastaan...

Aika kovia väitteitä nuo tahallaan hakemiset. Ajoihan jyppikin Uusitaloa kokoajan ekassa matsissa. Parhaita paineistetaan tietenkin, se kuuluu lätkään.
 

Buffalo_1988

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Juuri näin. Dixonin ilme huitaisun jälkeen oli paljon puhuva.

Ns. tuuria ei ole olemassa. Vatasen peliminuuteilla ja pelityylillä tulee näitä kolhuja. Tiesin että tilanne on paha Samille kun kiekko menee juuri sopivaa vauhtia kohti päätyä, vatanen luistelee sitä kiinni. Kaksi Ässä pelaajaa kintereillään.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Juuri näin. Dixonin ilme huitaisun jälkeen oli paljon puhuva.

Ns. tuuria ei ole olemassa. Vatasen peliminuuteilla ja pelityylillä tulee näitä kolhuja. Tiesin että tilanne on paha Samille kun kiekko menee juuri sopivaa vauhtia kohti päätyä, vatanen luistelee sitä kiinni. Kaksi Ässä pelaajaa kintereillään.

Samin olisi tärkeää miettiä omaa pelityyliä. Vatasen peliasento on matala ja pelityyli varsin railakas, mikä ei välttämättä ole hyvä yhdistelmä kohtuu pienelle kaverille pienessä kaukalossa, ura voi olla nopeasti ohi aivotärähdysten ja polvivammojen takia ohi. Vatasen kannattaisi jättää taklaukset mahdollisimman paljon väliin ja keskittyä vahvuusalueisiinsa.
 

Tuamas

Jäsen
Dixonin tapausta näkemättä, onko korkean mailan tuomitseminen muuttunut nyt viime vuosina?

Eli eikös ennenmuinoin vihelletty 2 min jos maila osuu päähän ja 2+2 min jos tulee vekki?
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Dixonin tapausta näkemättä, onko korkean mailan tuomitseminen muuttunut nyt viime vuosina?

Eli eikös ennenmuinoin vihelletty 2 min jos maila osuu päähän ja 2+2 min jos tulee vekki?

Onhan noista jokunen 5min jäähy vuosien varrella annettu riippuen vähän kuinka pahaa jälkeä maila on tehnyt. Eli sikäli Rantalan antama 5+20 ei ole mitenkään ennen kuulumatonta, turhan kova ratkaisu tuohon paikkaan kylläkin, kun kyseessä oli kuitenkin vahinko (joskin pirun huolimaton sellainen).
 

Patajokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Jokerit, Man C, Real Zaragoza
Dixonin tapausta näkemättä, onko korkean mailan tuomitseminen muuttunut nyt viime vuosina?

Eli eikös ennenmuinoin vihelletty 2 min jos maila osuu päähän ja 2+2 min jos tulee vekki?

530 - KORKEA MAILA
b) Pelaajalle, joka pitää mailaa tai sen osaa olkapäänsä korkeuden yläpuolella ja aiheuttaa mailallaan vastustajan loukkaantumisen, tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan:
-Iso rangaistus + automaattinen pelirangaistus (5’ + PRK)
tai
-Ottelurangaistus (OR)

Ilmeisesti se tulkittiin tahalliseksi tuomareiden neuvonpidon jälkeen, sillä
c) Kuitenkin, jos loukkaantumisen aiheuttaneen korkean mailan tilannetta on pidettävä vahinkona,
pelaajalle tuomitaan:
-Kaksinkertainen pieni rangaistus (2’+2´)

Tulkintakysymyksiä, onneksi tuomari on aina oikeassa. Eikä ratkaissut peliä, oliko se 2+2 vai 5.
 

Buffalo_1988

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Samin olisi tärkeää miettiä omaa pelityyliä. Vatasen peliasento on matala ja pelityyli varsin railakas, mikä ei välttämättä ole hyvä
Pitää kuitenkin muistaa että puhutaan 20-kymppisestä jannusta. Vatanen ei ole kovin loukkaantumis herkkä kaveri. Pari kertaa tullut alavartalo vamma ja kerran sormi.

Näytti muuten siltä että Sami löi päänsä myös laitaan olisiko se aiheuttanut sen että ei ollut ihan hereillä ja pitänyt kroppaa kasassa.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Pitää kuitenkin muistaa että puhutaan 20-kymppisestä jannusta. Vatanen ei ole kovin loukkaantumis herkkä kaveri. Pari kertaa tullut alavartalo vamma ja kerran sormi.

Näytti muuten siltä että Sami löi päänsä myös laitaan olisiko se aiheuttanut sen että ei ollut ihan hereillä ja pitänyt kroppaa kasassa.

Olisin kyllä tuosta loukkaantumisherkkyydestä hieman eri mieltä. Nyt toiset pleijarit vaarassa mennä ohi ja omiin vahvuuksiinsa nähden pahimman vamman takia 20-vuotiaana. Ei nyt hirveän hyvältä näytä uran kannalta vaikka onhan noita ollut niin Selänteellä kuin T.Ruudullakin. Mutta nilkat/polvet ei loukkaantuessa vahvistu ja liikkuminen,Samin suuri vahvuus heikkenee!

Niin ja se sormivamma oli huonoa tuuria,polvivammat eivät niinkään.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Ilmeisesti se tulkittiin tahalliseksi tuomareiden neuvonpidon jälkeen

Minkä neuvonpidon jälkeen? Rantala kävi katsomassa Vatasen naamaa ja siltä seisomalta näytti ulos. Teki siis yksin ja välittömästi päätöksen, mutta kuten monesti on jo täälläkin todettu 2+2 olisi ollut oikea tuomio.
 

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
530 - KORKEA MAILA
b) Pelaajalle, joka pitää mailaa tai sen osaa olkapäänsä korkeuden yläpuolella ja aiheuttaa mailallaan vastustajan loukkaantumisen, tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan:
-Iso rangaistus + automaattinen pelirangaistus (5’ + PRK)
tai
-Ottelurangaistus (OR)

Ilmeisesti se tulkittiin tahalliseksi tuomareiden neuvonpidon jälkeen, sillä
c) Kuitenkin, jos loukkaantumisen aiheuttaneen korkean mailan tilannetta on pidettävä vahinkona,
pelaajalle tuomitaan:
-Kaksinkertainen pieni rangaistus (2’+2´)

Tulkintakysymyksiä, onneksi tuomari on aina oikeassa. Eikä ratkaissut peliä, oliko se 2+2 vai 5.

Just näin. Luulisin, että olisi tullut 2+2, mikäli Dixon olisi osunut Vatasen mailaan, mutta nyt huitaisi suoraan silmäkulmaan. Tuskin yritti sitä, olisi ollut aika vaikea tuosta asennosta osua yrittämällä;)
Rangaistus samaan sarjaan kuin Pesosen eka pelissä saama.

Tää loppukouhotus turhaan pilaa hyvää sarjaa; pelit oli tasaisia, välillä tasokkaita, kovaa yritystä, ei sikailuja (yksi huitomisjäähy taisi olla koko sarjassa eikä niitä montaa jäänyt viheltämättä).

Jos joku (kepulainen) paikallislehti, ksml tai satakunnan kansa, tai keltainen lehdistö kirjoittaa hiemaan vinoon, ei siitäkään kannata vihaa kansanryhmää vastaan lietsoa. Onko joku joskus lukenut "puolueettoman" artikkelin pelistä?
 

Patapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori
Onko muuten jyväskyläläiset kuulleet, tuliko Tuppuraiselle mitään vammaa eilen? Aivan vastaavanlaisessa tilanteessa, vieläpä muuten samassa kaukalon kulmassa ja samaisen Savinaisen kanssa väänsi toisen erän lopussa ja jalat oli kaatuessaan suht ikävän näköisesti "spagaati-asennossa", kun Savinainen hieman runnoi päälle. Jäi puhaltelemaan ja kokeilemaan luistimilla liukua erätaukovihellyksen jälkeen omaan samaan päähän ja ilme oli hieman tuskainen.

Pelasi tosin koko kolmannen erän ja luistin näytti siinä ihan hyvin kulkevan. Mutta jos Tuppurainen jää jossain vaiheessa mystisen alaraajavamman vuoksi sivuun, en ihmettelisi, jos olisi tuossa tilanteessa syntynyt...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös