Puolivälieräsarja kevät 2011: HIFK - Jokerit

  • 212 866
  • 863

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Voisin melkein lyödä vetoa, että Westerlund tulee joukkueineen Nordikselle ryöstöretkelle juuri tuolla ajatuksella, että pelataan sitä kilpikonnaa ja isketään niistä harvoista paikoista jotka saadaan, maali. Se on toiminut tämän kauden HIFK:ta vastaan yllättävän hyvin ja mielestäni Jalonen ei ole löytänyt siihen poppakonsteja. Onneksi meiltä löytyy näitä maalintekijöitä kuitenkin mukavasti, niin voi odottaa että ottelut pystytään silti kääntämään, vaikka kaveri on täysin puolustuslinjalla.

Niin jonkun verran Jokeri kiekkoa tälläkin kaudella nähneenä en ihan allekirjoita tuota väitettä että Jokerit pelaa kilpparia tarkoituksella vaan Jokerien pakit eivät pysty paineen alla kääntämään tarpeeksi nopeasti peliä. Tämä sama ongelma on ollut lähes koko Westerlundin mukana oloajan ilmoilla. Tämä on se suurin syy siihen miksi Jokerit eivät ole pystyneet kuin ajoittain pelaamaan "hyvää" lätkää.

Isokokoiset ja aktiiviset jengit ovat myrkkyä tämän kauden narreille. Seuratkaapa esim Teemu Erosta ja Jeremy Dehneriä,jos jalka ei liiku aivan maksimilla he ovat todella lirissä usein näissä tilanteissa jos vastustaja luo painetta.
 
Parhaat pistemiehet runkosarjan keskinäisistä kohtaamisista:

HIFK:

Peltonen 6 ottelua, 1+7=8
Granlund 5, 4+2=6
Järventie 7, 2+4=6
Haataja 7, 1+4=5
Kousa 6, 1+4=5
Kuhta 7, 3+0=3
Ramstedt 6, 2+1=3
Petrell 7, 0+3=3

Jokerit:

Pulkkinen 7, 4+6=10
Lahti 7, 6+3=9
Kerälä 7, 3+4=7
Forrest 5, 0+7=7
Dehner 7, 1+5=6
Pihlman 6, 2+1=3
Eaves 5, 1+2=3
Hentunen 7, 1+2=3
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mikäs siellä nyt niin hauskaa on ollut?

Juuri toi äärinegailu yhdistettynä aktiivisiin ja hyviin kirjoittajiin tekee koko osiosta varsin viihdyttävän ihan sivustaseuraajallekin.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Juuri toi äärinegailu yhdistettynä aktiivisiin ja hyviin kirjoittajiin tekee koko osiosta varsin viihdyttävän ihan sivustaseuraajallekin.

Tähän vahva sama! IFK:n hiekkalaatikolla on aina mukava käydä lukaisemassa kirjoituksia ja naureskella siinä samalla. Erittäin viihdyttävää ja hauskaa!

Kohta mennään, Jokerien mahdollisuus voittoon kasvaa prosenteista 70-30 seuraaviin lukuihin 60-40, jos Jokerit voittavaa ensimmäisen ottelun.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Juuri toi äärinegailu yhdistettynä aktiivisiin ja hyviin kirjoittajiin tekee koko osiosta varsin viihdyttävän ihan sivustaseuraajallekin.

Ehkä niitä on viihdytävä ulkopuolelta lukea. En ole koskaan edes ajatellut asiaa.

Toi äärinegailuhan johtuu ihan puhtaasti menestymättömyydestä ja jokakeväisestä vitutuksesta, ei mistään muusta, kuten arvata saattaa. JOS tänä keväänä kävisi niin, että Nordiksella vihdoin nähtäisiin finaalipelejä, niin negailu putoaisi murto-osaan ensi kaudella.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Mielestäni Jokerit on pelannut kilpikonnaa aiemmin, koska ei ole ollut kuin yksi peliätekevä kenttä. LKP-ketju on tehnyt yli puolet Jokereiden kaikista pisteistä paikallisissa. Lähes pelkästään yhdellä ketjulla ollaan siis voitettu enemmän paikallisia kuin naapuri. Ridan paluun jälkeen ykkösketju Rita-Eaves-Hentunen on alkanut heräilemään koomasta ja on aivan ratkaisevaa tämän sarjan kannalta, että he pystyvät vielä nostamaan tasoaan. Kahdella peliätekevällä kentällä Jokerit voi pelata muutakin kuin kilpikonnaa vieraissa ja ehkä jopa viedä tämän sarjan.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Kahdella peliätekevällä kentällä Jokerit voi pelata muutakin kuin kilpikonnaa vieraissa ja ehkä jopa viedä tämän sarjan.

Mielestäni tämä ei niinkään ole kiinni kentällisistä, vaan pelitavasta. Joku tuossa aiemmin mainitsi Jokereiden puolustuksen kyvystä avata peliä ja sanoisin itsekin tämän olevan hyökkäyspelaamisen kannalta tärkeämpää kuin yksittäisen ketjun kädellisyyden. Toki yksilötaito saattaa hetkittäin riittää, mutta en usko sen luovan systemaattista hyökkäyspelaamista.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Jokereitten pelitapa on muuttunut useamman kerran Erkankin aikana. Välillä pelataan umpipassiivista puolustusvoittoista pelia ja välillä hyökätään rohkeasti. Tämä siis myös kotona ja vastustajasta riippumatta. Minulle on ainakin pieni mysteeri miten nyt lähdetään pelaamaan ja toivotaan, että Erkka keksii vaikka jotain uutta ja yllättävää. Ifk on käsittääkseni pelannut suht samallalailla pidemmän aikaa ja voisi luulla, ettei tähän tule hirveästi muutoksia. Nokalla voi olla vaikeampaa suunnitella pelitaktiikkaa Jokereita vastaan, kun ei välttämättä tiedä miten se tulee pelaamaan.

Pointtini on se, että toimivan ykkösen kautta Jokereitten pelityyli on viime peleissä (Ässät, Jyp) muuttunut hyökkäysvoittoisemmaksi. Tosin Porissa palattiin taas kilpikonnaan johtoasemassa, mutta muuten uskalletaan pelata rohkeammin kuin aiemmin. Toivotaan, että tämä jatkuu myös pleijareissa.
 

Filosofem

Jäsen
Westerlundin yksi resepti pudotuspeleihin on ollut urheilullinen, aggressiivinen, väsymätön ja luisteleva joukkue. Tämän kauden Jokereista ei sellaista saa kesken kauden taiottua. Muistissa on vieläkin WS:n edellinen pesti Jokereissa, kun Kärpät Kari Heikkilän johdolla tiputti Jokerit jatkosta ja matsin jälkeen WS totesi lohduttomattomasti, että "Olisimme jaksaneet vaikka juhannukseen asti".

Jokereissa on paljon kysymysmerkkejä ja ehkä suurin kohdistuu siihen, miten noviisit vakiopuolustajat Dehner, Eronen ja Kivistö selviytyvät pudotuspelien rytmistä ja paineesta. Jokaisen olisi nostettava tasoaan entisestään, jotta mukana pysytään, sillä Väänäseen ja Forrestiin löytyy luottoa. Kukas se kuudes pakki olikaan, ai niin AJ, voi rähmä.

Toisaalta Dehner, Eronen ja Kivistö ovat pudotuspeleissä kääntämättömiä kortteja. Kukaan heistä ei tule tietenkään ottamaan suuria kehitysaskeleita parissa viikossa, mutta jotain piilevää osaamista heissä silti saattaa olla käyttämättä.

IFK:oon osaamiseen multa ei löydy niin hirveästi luottoa pudotuspeleissä, sillä ei se Ville Peltonen yksin saa joka jätkää valmentaja mukaanlukien pois häviämisen kulttuurista. Peltonen voisi muistuttaa joukkuettaan, että viimeksi kun Jokerit-IFK kohtasivat pudotuspeleissä, niin hänen joukkueensa Jokerit pesi vastustaja IFK:n tyylipuhtaasti 4-0. Oli muuten jopa vähän tylsä sarja, kun IFK oli niin vastaantulija.

Eaves, Rita, Nokelainen, Lahti, Kerälä, Pulkkinen, Väänänen ja Lasak. Siinä tämän sarjan voittajan muutama ratkaisupelaaja. Veikataan, että Jokerit vie ottelusarjan 4-1 voitoilla.

Viimeisen matsin 25.3 lehdistötilaisuudessa Kari Jalonen kiteyttää tuntonsa:

Me lähdettiin niin erilaisista lähtökohdista liikkeelle. Toisella joukkueella oli syksyllä mukana kuuden mestaruuden valmentaja, ei meillä ollut mitään tällaista esittää.

Mulla oli nää pojat, joita mä opetin kolmen vuoden aikana kiekkoilemaan. Kuitenkin pelkästään jo 18-vuotiaat A-junioritkin ovat pelanneet kiekkoa parhaimmillaan jo yli 10 vuoden ajan, joten eihän tää 3 vuotta riitä millään vielä tulokseen. Aika ei ollut meidän.

Oltiin altavastaajia jo ennakoissa ja tällä kertaa ennakot piti paikkansa. Pitää silti olla tyytyväinen meidän ilmeeseen, saatiin paljon hyvääkin aikaan. Oon ylpee pojista, kun eivät kuitenkaan alentuneet vastaamaan Jokereiden provosointiin. Meitä taklattiin paljon ja tässä mä heitän kyllä pallon liigan kurinpitovastaavalle.

Me vedetään vielä palauttavia treenejä ja summataan kausi. Kesä alkaa ja kohta ei tarvii käyttää enää pitkiä kalsareitakaan.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:oon osaamiseen multa ei löydy niin hirveästi luottoa pudotuspeleissä, sillä ei se Ville Peltonen yksin saa joka jätkää valmentaja mukaanlukien pois häviämisen kulttuurista.

Ymmärsinkö nyt oikein, että IFK:n häviämisen kulttuurista ei ole mahdollista oppia pois, mutta Jokerit kykenee muutamassa viikossa pistämään rivit kuntoon ja voittamisen kulttuuri on suorastaan käsin kosketeltavaa? Jokereissa on ainoastaan voittamaan tottuneita pelaajia, jotka ovat pitkän kauden aikana sen myös kiekkoyleisölle osoittaneet? Toisin kuin esim. IFK:ssa. On se Erkka Westerlund welho.

Paskaaks tässä. Molemmat organisaatiot ovat alisuorittaneet vuosikausia, tehneet asioita päin persettä ja tarjoilleet kannattajilleen katkeraa kalkkia vuodesta toiseen. Vain toinen voi voittaa ja minä uskon sen olevan HIFK. Jos IFK ei tästä parista jatkoon mene, seura on kirottu. Ei siksi, että Jokerit olisi merkittävästi huonompi joukkue, vaan siksi, että joukkue on lähes koko kauden suorittanut tasaisen varmasti, ilman sen suurempia notkahduksia. Jos se ei tosipeleissä näy tuloksellisesti, niin sitten se ei näy koskaan. Aikaisempiin kausien tuhnujengeihin verrattuna nyky-IFK on valovuoden edellä "suoritusvarmuudessa". Jumalauta, siellä on joka kentässä pelaajia, jotka ovat ratkaisseet otteluja omalla panoksellaan pitkin synkkää runkosarjaa. Sen pitää näkyä jotenkin myös tulevissa peleissä.

Mikko Kurvinen tulee ratkaisemaan tämän sarjan. You mark my words :)!

Mä saan varmaan kohta hjärttiksen. Alkais jo!
 

Sturm

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967
Jos IFK ei tästä parista jatkoon mene, seura on kirottu. Ei siksi, että Jokerit olisi merkittävästi huonompi joukkue, vaan siksi, että joukkue on lähes koko kauden suorittanut tasaisen varmasti, ilman sen suurempia notkahduksia. Jos se ei tosipeleissä näy tuloksellisesti, niin sitten se ei näy koskaan.

Jokerit ja ifk pelasivat runkosarjassa pisteiden ja voittojen valossa melko tasaisen "sarjan". Eka paikallinen oli Jokereilta pelkkää pyllistysä, 5-0 voitto taasen julleilta. Mielummin sivuutan koko kauden tasaisen suorittamisen ja keskittyisin keskinäisiin otteluhistoriaan ja kokoonpanoihin.

Jos ifk häviää tämän sarjan, ei se kirottu ole. Kohtasivat vain parempansa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Jokereissa on ainoastaan voittamaan tottuneita pelaajia, jotka ovat pitkän kauden aikana sen myös kiekkoyleisölle osoittaneet?

Osoittaminen nyt on vähän niin ja näin, mutta kun miettii, niin onhan Jokereiden alisuorittaneetkin pelaajat tottuneet voittamaan ja pelaamaan itse hyvin keväällä.

Lasak: useita mm-mitalleja, mm. maailmanmestaruus. Lisäksi seuratasolla muistakkseni sekä Tsekin, että Slovakian mestaruudet

Pirnes: Tapparan mestaruuskaudella playoffien pistepörssin voitto

Lahti: HPK:n mestaruuskaudella pleijjarien maalipörssin voitto

Hentunen: KHL:n mestaruus 09, jolloin pleijjarien maalipörssin voitto. Hänen kohdalla voitanee mainita myös monen monet arvokisat ja menestys niissä, mm. suomen paras maalintekijä 2007 kisoissa.

Eaves: Pelannut oikeastaan kahdet pelijjarit, joissa ensimmäisissä 2008 12 pistettä 13 pelissä ja sitten se legendaarinen 2009 ja 24 pistettä 14 pelissä.

Kerälä: Nuori ikä, ei vielä suuria saavutuksia, mutta viime keväänä johti Jokipojat aina sm-liigan porteille asti.

Pihlman: Käsittääkseni ollut hyvä niissä parissa pleijjareissa, joissa on päässyt vetämään, kruununa mestaruus -09

Nuo nyt tuli ensimmäisenä mieleen, siitä en tiedä onko Jokereilla edes sen enempää voittamisen kulttuuria, kuin Hifk:llä(Peltosella yksin on sitä jo hyvin rutkasti), tai että jos on tuleeko se realisoitumaan millään tavalla tässä ottelusarjassa. Tuli vain mieleen, että aika paljon ainakin joskus hyvin keväällä pelanneita pelaajia Jokereilla on.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Ei siksi, että Jokerit olisi merkittävästi huonompi joukkue, vaan siksi, että joukkue on lähes koko kauden suorittanut tasaisen varmasti, ilman sen suurempia notkahduksia. Jos se ei tosipeleissä näy tuloksellisesti, niin sitten se ei näy koskaan. Aikaisempiin kausien tuhnujengeihin verrattuna nyky-IFK on valovuoden edellä "suoritusvarmuudessa".

Ulkopuolisena mielestäni HIFK:n tasaisuudessa ei ole suurta eroa viime kauteen. Molemmilla kausilla on ollut hyvä alku runsasmaalisine kotivoittoineen, Karjala-turnauksen jälkeen loukkaantumis-/flunssasuma mutta silti hyvää suorittamista, mutta juuri ennen joulutaukoa hieman heikompaa. Joulun jälkeen vaikeaa, vaikka välissä pari voittoa heikompia joukkueita vastaan ja helmikuussa taas uuteen nousuun. Kärkipeleissä on se suurin ero, viime kaudella muita top-4-joukkueita vastaan HIFK:n saldo oli 4 voittoa ja 9 tappiota, tällä kaudella 9 voittoa ja 4 tappiota.
 
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Jokereitten pelitapa on muuttunut useamman kerran Erkankin aikana. Välillä pelataan umpipassiivista puolustusvoittoista pelia ja välillä hyökätään rohkeasti. Tämä siis myös kotona ja vastustajasta riippumatta. Minulle on ainakin pieni mysteeri miten nyt lähdetään pelaamaan ja toivotaan, että Erkka keksii vaikka jotain uutta ja yllättävää.

Muuttunut ja muuttunut. Erkka lähti puolustuksen kautta niinkuin kaikki, jotka tulevat keskenkauden messiin. Sen jälkeen Erkka on koittanut yhdistää hyökkäyksen ja puolustuksen mutta se ei ole vielä toiminut. Puhuin tästä muistaakseni Jokeriosiossa syksyllä, että Jokereiden ongelma on ongelmat rosterissa. On pelaajia, jotka eivät kykene pelaamaan odotetulla paikallaan ja sitten junnut joutuvat paikkaamaan liian suuressa roolissa. Tämän takia + jatkuvat valmentajanvaihdokset aiheuttavat sen, että Jokereiden peli ailahtelee. Siinä missä Jypin ja esim IFK:n peli on jokaisen selkäytimessä ja siihen on Peltosen&Kojon kanssa vielä "opiskeltu" variaatiota. Nythän IFK osaa jopa ottaa rutiinivoittoja ja pelata myös tarpeenvaatiessa perinteistä vastaiskupeliä. HIFK:n pelaamisen taso on noussut viime kaudesta, kun on opittu kausi extraa, saatu KOKENEITA pelaajia ja pystytty lyömään kärkiseuroja(Kahva, Ässät ja Lukko hävisivät meille enemmän) toisin kuin viime kaudella. Erkan Jokerit taas varmasti pyrkii pelaamaan aktiivisemmin niinkuin sanoit, mutta paketti ei pysy kasassa pitkiä toveja. Tämä on näkynyt minusta aika selvästi tämän kauden Jokereista. On vain liikaa paloja mitkä eivät ole paikallaan (puolikuntoiset pelaajat/kärkisenat, pakiston epäsuhta, yksi jatkuvasti onnistuva kärkiketju, valmentajavaihdokset) jne.

BOL: Ei mikään seura maailmassa ole kirottu. Kun HIFK oli menestyvä, niin se oli edellä muita. Tuotiin fyysisyys ja kovuus mikä muille oli vähän uutta ja ehkä pelottaavaakin. Lisäksi tuohon aikaan pystyttiin hankkimaan muiden tähtiä lisäksi, eli sekin oli etu. Oltiin siis parempia kuin monet muut. Penan aika kannattaa jo unohtaa se meni jo. Nyky- HIFK pystyy taas kilpailemaan pysyvästi kärkisijoista ja sitä menestystäkin varmasti tippuu. Toki menestymättömyys viime vuosina varmasti korpeaa ja ja on luonut pientä peikkoa mieliin. Mutta silti Penan jengit ja vanhan johdon synnit ei ole nykyjengin murheita. Peltonen, Wirtanen, Haataja, exNHL-Hamilton, Järventie, Vallin pelkästään noilla on MESTARUUS. Tuohon lisäksi kokeneita sotaratsuja kuten Kanki, Järventie, Kuhta, Söde, Riksman jne. Itse asiassahan Jokereiden ainoa jatkuvasti ratkaisuihin pystynyt kenttä eli Kerälän vitja koostuu kahdesta tulokkaasta :D. Toki joku Pihlman on kokenut ja voi jotain tehdä mutta kun on keskenkuntoinen ja rikkinäinen kausi alla niin ei sieltä kuuhun kurkoteta.

HIFK ei ole niin hyvä omassa päässä, kun hyökkäyksessä mutta tätäkin on kehitetty tänä vuonna. Ja jos hyökkäys on 9,5 niin ylemmän keskiarvon pakisto riittää. Esim Porin lauantaissahan HIFK sulki keskialueen ja iski maalinsa röyhkeästi paikoistaan. Lisäksi esim Kanki veti jatkuvasti extraa Porin nuoriin tähtiin. Ja kyllähän HIFK:n pakisto ja viisikkopeli omaan päähän on paremmalla kuosilla kun Jokereilla. Vaikka joku Järventie tekee välillä raivostuttavia hasseja, niin onhan Jokereilla enemmän näitä virhealttiita ja nuoria pakkeja. Värilasit pois, kuka ottaa mieluummin silloin tällöin kämmäävän Järventien joka on jauhanut yli 10v SM-liigan huippujengeissä vai Kivistön, Erosen tai vastaavan. Kyllä HIFK tulee prässäämään tuota Narrien alakertaa hyviin yhteensopivilla ketjuillaan. Jokereilla ei ole niin hyvin hyökkäämisen ja puolustuksen tasapaino hanskassa ja siksi peli heilahtelee. HIFK:n pakisto on kieltämättä tylsä ja tasainen mutta se osaa avata hyvin ja se on pirun kokenut tähän sarjaan.

Veskarit minusta menee aika tasan. Jos molemmat ovat suunnilleen tasollaan, niin sarja ratkeaa muihin asioihin. Kannua kumpikaan ei voita kakkosveskarillaan, mutta kyllä Lundell ja Järvinen tässä vaiheessa voi vielä "yllättää".

Loppusanat: Kyllä HIFK tässä enakkosuosikki on, mutta välikauden Jokereilla on tasaisessa SM-liigassa mahdollisuutensa. Kokonaispaketti on vain IFK:lla paremmassa jamassa, niin uskon että HIFK vie suunnilleen 4-2 (varmaan yleisin puolivälierätulos). HIFK:n hyökkäystään heikommat osa-alueet esim pakisto ovat paremmat kuin Jokereiden vastaavat. Tässä on näytettävä, että on halua ja taitoa mennä pitkälle. Jos HIFK häviää sarjan niin ei se olisi Jypille finaaleissa pärjännytkään. Jokerit vastustajan varmasti sytyttää nämä meidän vähän pleijareissa alisuorittaneet IFK-ikonit kuten Kuhta, Lundell, Söde jne. Ja nythän nuo jätkät eivät ole ne päätähdet, joten paineet on enemmän muilla pelaajilla.

PS: Itse en aio mihinkään munanmittailuun ja provoiluun lähteä. Fanit taistelee katsomoissa äänellään ja kannatuksellaan, kapakoissa voi puida ja vähän kettuillakin ;). Olen aika varma, että nämä nykyään huipulle hamuavat organisaatiot tulevat kohtaamaan tulevaisuudessa useammin. Melkein pullosta jallua voin lyödä vedon, että HIFK ja Jokerit kohtaavat tulevan 3v aikana vähintään kerran pudotuspeleissä. Hyvää kiekkokevättä kaikille!
 

harjulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huhhuh! Enää huominen ja perjantaina punaista niskaan ja oma nokka kohti synnyinseutuja. Viikoksi Helsinkiin nauttimaan suurimmasta mahdollisesta tyydytyksestä, mitä lätkä voi tarjota: Narrien murskaamisesta pleijareissa. 1-2 peliä voi maksimissaan mennä naapurille, ei enempää. Vaikka paperilla näyttäisi kuinka tasaiselta tahansa, on HIFK joukkueena yksinkertaisesti parempi. Parin edellisen vuoden räpellykset toimivat tässä tilanteessa voimavarana, eikä siellä kukaan pasko housuihinsa, paitsi narripakit. Hifk ei yksinkertaisesti suostu häviämään. Ja faktahan on, että kun Isot punaiset pelaavat tosissaan, ei meitä tässä liigassa voita kukaan. Joten laatikaa vaan siellä Ilmalassa strategioita professorinne johdolla. Reilun viikon päästä pääsette hiihtämään.
 

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
Viikoksi Helsinkiin nauttimaan suurimmasta mahdollisesta tyydytyksestä, mitä lätkä voi tarjota: Narrien murskaamisesta pleijareissa.
Mistä tiedät, miltä se tuntuu? Kokemukset ovat varmasti vähissä!? Mutta ei muuta kun tervetuloa kokemaan!
 

harjulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No justhan me piestiin teidät maanrakoon -83. Tai piestiin ja piestiin, mutta ainakin nöyryytettiin. Olin 8-vuotias ja muistan kyllä hyvin. Ratkasupelissä olin kyllä hieman päissäni, joten se on osin hämärän peitossa. Anyway, sitä paremmalta se tuntuu, kun ei ole ihan jokavuotista herkkua.
 

narri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins ja Jokerit
HIFK :n pelaajien kantsii pistää sauna lämpenemään ja tallentaa puhelimiin Radio Rock:n puhelinnumero. Lennulla se on jo vanhastaan muistissa. Aurinko paistaa ulkona niin mikäs sen parempaa kuin aloittaa lomat aikaiseen ja viettää niitä pitkään. Ja tämän HIFK tulee tekemään.

edit: no joo, tiukka sarja tulee ja voi käydä miten päin vaan. Joko 4-0 toiselle tai sitten pelataan 7 tasaista vääntöä joista 5 menee jatkoeriin.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Huomenna tärähtää ja mikäs sen hienompaa kuin polkaista tulikuuma pudotuspelisarja käyntiin perjantai- ja lauantaipeleillä.

Mielestäni tämä sarja tulee pitkälti kulminoitumaan jokeripuolustuksen suoritukseen. Sieltä löytyy omanpään herra ja hidalgo The Ossi, John Wayne elokuvista tuttu ex-Isäntä, nuori herra Kivistö sekä kolme kiekollista mikkihiirtä. Paperilla ei vakuuta, mutta luotetaan siihen että Erkan puolustussysteemi Hantan tipseillä toimisi. Kannattaa seurata muuten nimenomaan Tommi Kivistöä #50. Nuori isokokoinen pakki joka viime keväänä paransi peliesityksiään noin 100% syksyyn nähden. Oli jokerien parhaita pakkeja ja pelasi viimeiset ratkaisevat minuutit kentällä. Tänä keväänä ollut samoja merkkejä eli on parantanut otteitaan huomattavasti kauden kuluessa.

Meikäläisellä on kovat odotukset Ben Eavesiä ja hänen kentällistään kohtaan. Lisäksi Janne Lahti on totuttu näkemään playoffeissa kuumana kuin hellan koukku. Häntä tosin tullaan ottamaan rajusti ja tilanteiden jälkeen, mutta eiköhän Jaska tämän kestä. Kerälän ja Pulun playoff-otteet on mielenkiintoista tsekata. Kaksi suhteellisen pehmeää taitopelaajaa, joista varsinkin Pulkkinen saattaa kokemattomuuttaan hermostua kovaan peliin. Nokelaiselta odotan myös paljon, pelityyli kun sopii playoffeihin. Nyt on parannettava runkosarjasta! Henri Heino ja hänen ketjutoverinsa todennäköisesti laitetaan ottamaan Peltosta ja hänen ketjuaan, niin paljon kuin se on mahdollista.

Tulee aivan huippupelejä ja ratkaisu nähdään varmasti vasta kuudennessa tai seitsemännessä pelissä. Kohta mennään!

JULLEJA DUNKKUUN!!!
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
MTV3:n toimitus on taas kerran vauhdissa ja listasi playoffien onnistujat ja floppaajat. Sisäpiirin tietoa.

Onnistujat

Floppaajat

Kyllä voi sanoa, että on ihme nimiä toimitus arponut onnistujiin ja floppeihin. Molemmissa listoissa komeilee yksi Jokereiden ja IFK:n pelaajan nimi; Onnistujissa viidenneksi sijoittui Petrell ja kolmanneksi Lahti, flopeissa nelosena oli Lasak ja kolmantena Kuhta. Oma veikkaukseni on, että kumpikaan Floppaajat-osastolla oleva herra ei todellisuudessa löyty siltä listalta; molemmista joukkueista tosin löytyy pelaajia, joiden nimi saattaa koristaa sitä listaa.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jännittävää, että tällainen lista on pistetty ulos ennen ensimmäistäkään peliä. Tässä sitä luodaan kansalle iloista fiilistä! Tsiisus, mitä skeidaa!

Jospa nyt odotettaisiin edes vaikka huomiseen. Vaikka siitäkään ei voi kovin pitkällemeneviä johtopäätöksiä vedellä... Kiva odotella, kuka mahtaa flopata.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
MTV3:n toimitus on taas kerran vauhdissa ja listasi playoffien onnistujat ja floppaajat. Sisäpiirin tietoa.

Pakko olla jotain ennustajan lahjoja, koska Lasakin playoffhistoriasta ei ainakaan näy merkkejä maalivahdista joka "on pudotuspeleissä puolustajien painajainen. Lasak ei pysty voittamaan tärkeimpiä otteluita, minkä takia Jokerit ei etene välieriin."

Vimmeisten pleijjareiden päästettyjen maalien keskiarvo ja torjuntaprosentti:

HK Atlant(KHL) 09/10: 2.52 ja 92.1
HC Pardubice(Tsekki) 08/09: 1.98 ja 93.1
HC Pardubice(Tsekki) 06/07: 2.19 ja 93.2
HC Pardubice(Tsekki) 04/05: 1.78 ja 95.0

Ja onhan hänellä MM-kullan ja parin muun mitallin lisäksi mestaruudet sekä Slovakiasta, että Tsekistä.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Pakko olla jotain ennustajan lahjoja, koska Lasakin playoffhistoriasta ei ainakaan näy merkkejä maalivahdista joka "on pudotuspeleissä puolustajien painajainen. Lasak ei pysty voittamaan tärkeimpiä otteluita, minkä takia Jokerit ei etene välieriin."

Jep, no nuo MTV3:n listat kannattaa jättää ihan omaan arvoonsa. Katotaan sitten ensi viikon keskiviikon jälkeen niitä onnistujia ja floppaajia ;)
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Pahoin pelkään että Kerälän meno tulee hyytymään, samoin ehkä Pulkkisen. Toivottavasti olen väärässä. HIFK:lta uskon Ramstedtin, Kuhdan ja Hamiltonin alisuoriutuvan.

Huomenna alkaa, ei kyllä malttaisi odottaa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös