Puolivälieräsarja JYP-TPS kevät 2009

  • 131 613
  • 695

ruukkunen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haluttu Muutos, Hallituksen Päätös, Perheyritys
Ihmettelin kanssa noita Dufvan kommentteja pelin jälkeen. Krokotiilinkyynel valui poskea pitkin, kun Immoselle buuattiin. Myös normaalisti on tapana kehua vastustajaa ja tänäänkin olisi ollut todella syytä. Mutta ei.

Ihmettelen. Onko se oikeasti noin moukka?

Otetaan nyt huomioon, että tämä oli Dufvalle liigavalmentajana ensimmäinen pudotuspelisarjan voitto. Joillekin on vaikea asia käsitellä tappioita, toisille taas menestystä.
 

J.Shelley#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP,Toronto Maple Leafs.
Onse Suikkanen kyllä ihan kamala itkiä! Se ei edes nöyrästi kumarrellen suudellun ISÄ RISTON kenkiä ja kiitellyt selkäsaunasta jonka me teille annoimme. On siinäkin kiittämätön moukka.. NIIII, ja sit se viel kehtas itkeä siitä että "JYP runkkarin 1, me 10" vaikka alussa sanoi että ovat "valmiita kohtaamaan vaikka New York Rangers, saatana!". No eipä ollut, jos jo JYPpiä vastaan pelatessa alkoi itkeminen...

Tuossa minun versioni tapahtuneesta. Normaalisti näkisin asian "hieman" eri kannalta, mutta koitin kirjoittaa samalla tavalla kuin osa TPS ja/tai Rantaloma joukkueiden faneista. Ja tiedättekö mitä? Tunsin samantien AÖ:ni tippuvan noin 54 yksikköä.

Olisiko Riston pitänyt oikein kehua TPS kannattajia, koska iloitsivat kun Immonen sai kiekon kasvoihin, ja samalla sanoa, että toivottavasti kaikki fanit ympäri suomen jatkasivat tätä mahtavaa kannatusmenetelmää?
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ensinnäkin, onnittelut ja kiitos JYP! TPS laittoi tässä sarjassa kovan kovaa vastaan, mutta taistelusta saatiin myös palkkio ja pelkän puolueellisen nettiradioseurannan varassa uskallan uskoa, että parempi voitti. Ja panokset vain kovenee. Toivon todella, että vaikeassa sarjassa oli enemmän TPS:n hyvyyttä kuin JYPin alavireisyyttä (tosin kevätkaudella taisi jo runkosarjassa TPS kerätä näistä kahdesta enemmän pisteitä).

Onnea myös TPS! Niin se vain puhallettiin Auran rannoilla kiekkobuumi hetkessä uudelleen liekkiin. Hyvänkuuloista meininkiä ja ai perhana mitä peliesityksiä! Salak, Vahalahti ja Erkinjuntti tuntuivat näyttävän aika isoa sydäntä. TPS oli jälleen uskottava liigaseura kaikkien konkurssipuheiden jälkeen ja toimisto varmasti kiittää 40 000 maksaneesta katsojasta.

Sitten epäsuorasti tämän draaman päätösillan teemoihin:

- Herrat valmentajat. Jos hakukone laskisi, niin itku olisi varmasti tämän sarjan otteluketjuissa eniten käytetty substantiivi. Melko värikästä kielenkäyttöä puolin ja toisin, tarpeettoman värikästä. Näytöt liigavalmentajana on Suikkasella nyt aika kovat. Jos lopullinen sijoitus olisi muutaman pykälän kahdeksatta ylempänä, haastaisi Kai Pekka Virran taisteluun vuoden valmentaja-tittelistä. Mutta epäurheilijamaisiin (ja vyön alle meneviin) lausuntoihin Suikkanen kyllä sortui. Kuta kuinkin yhtä mauton ja omituinen oli kommenteissaan myös RD. Paineet tuntuvat olevan hirmuiset, mutta toivoisi Ristonkin jaksavan kymmeneen laskea ennen kuin suunsa aukaisee.

- Jarkko Immonen. Ei noussut SM-liigan paras pelaaja (mielipiteitä on monia, tässä omani) tämän sarjan ratkaisijaksi, mutta valmiudet suurempiin tekoihin kyllä on. Oli kyllä vaikea käsittää tuota turkulaisyleisön vihellyskonserttia tämän tason viihdyttäjälle, Jarkkoa nöyrempää kiekkojätkää kun saa hakea. Ok, (Järvisen?) päähän kohdistunutta taklausta en ole nähnyt, mutta mitä itse olen Immosta seurannut, niin harvoin pinna palaa, ja silloin kun palaa, niin hieman Raipen hengessä. Jarkko ottaa aika helvetisti keppiä ja suunsoittoa 60 peliminuutin aikana ja siinä on nöyrimmälläkin jätkällä tekemistä - ja kenties jodyshelleytä ikävä. No, playoff-psykologian piikkiin. Ihmetyttää vain, kun meilläpäin on tavattu järjestää moinen konsertti vain Tommi Kovaselle, ja Tommin "ansiot" ovat vähän toista luokkaa.

- Muuten isot plussat vajavaisen playoff-seurantani puolesta Tuokkolalle, Koskiselle, Välivaaralle, Malmivaaralle, Pesoselle, Pihlmanille, Riskalle ja Sipiläiselle. Tässä kai tämän sarjan suurimmat JYP-sankarit.

Juuri nyt tuntuu helvetin hyvältä. Pitkään on tätä playoff-menestystä saanut odottaa ja JYP-historian tuntien jo pelkkä välieräpaikka on saatava laskea sellaiseksi. Kaukokaipuu Hippokselle on ollut kova ja näitä pelejä on vuosien saatossa kuunnellut aina meksikolaista nettikahvilaa myöten. Ja nyt ollaan neljän voiton päässä finaaleista. Mahtavaa!

Nyt saan kyllä oman leirin paskat niskaan, mutta ei auta, aion jeesustella. Kuten olen pitkin kautta jeesustellut. Minulla on nimittäin viime viikot ollut sellainen olo, että JYP-joukkue todella ansaitsee päästä finaaleihin (ja kenties voittaa mestaruudenkin) ja on siihen jopa valmis. Vaan JYPin kannattajat eivät tätä menestystä vielä ansaitse. Myös kannattajien pitää oppia voittamaan ja Synergia-areenan yleisö ei vain taida vielä olla kypsä menestykselle.

En nyt tarkoita näitä leijumis- ja keulimisketjuja, vaan sitä, että joukkuetta ei osata kannattaa, eikä voittamisesta osata nauttia. JYP on ollut liigakärki aina lokakuulta asti ja paskaa lentää niskaan jo yhdenkin tappion jälkeen ihan samalla tavalla kuin niinä monina, monina kausina, jolloin playoff-paikasta ei voitu edes haaveilla. Jos Jatkoajan JYP-osio olisi seinä, ei sieltä enää löytyisi länttiä, mihin piruja voisi maalata. JYP-kannattajat ovat oppineet vuosien varrella häviämään ja tuskaansa purkamaan. Nyt joukkueesta löytyykin yllättäen voittajatyyppejä, vaan kuka opettaisi fanit voittamaan? JYP-ryhmä ei ole niin huono, kuin täältä saa niin usein lukea.

Ja ihan sama koskee niinkutsuttua "Hippoksen Hornankattilaa". Sen vielä ymmärtää, että marraskuun loskassa väki valuu katsomosta kohti parkkipaikkaa, jos jompikumpi johtaa päätöserässä kolmella maalilla. Mutta jumankauta playoffeissa maalin tappioasemassa lentää pyyhkeet kehään! Ei ymmärrä... Aika vähän tunnen suomalaisia jäähalleja ja niiden yleisöä, mutta monta kertaa olen saanut lukea, että jyväskyläläisyleisö on Suomen paras. Ei helvetti, millä mittarilla? Jos tuo väite pitää paikkansa, en halua muissa halleissa käydäkään. Vittuilua ja suunpieksäntää Hippokselle kuulee - niin omille, vieraille kuin tuomareillekin. Mutta että tappiotilanteessa vielä pitäisi kannustaa, se ei vaan kuulu (keski)suomalaiseen junttikulttuuriin.

Sori vaan purkaukseni, ne JYP-kannattajat, ketkä todella kannattavat. Minä toivon, että he, ketkä hallille välierissä menevät, myös siellä viihtyvät, peleistä nauttivat ja suosikkiaan kannustavat. Myös vaikeina hetkinä. Yksin en tässä vuodata, vaan "se aika kuukaudesta" on ollut myös Mäntymaalla, Sipiläisellä, RD:llä ja muistaakseni Tuokkolallekin. Ei pitäisi olla pelaajien homma kehottaa faneja kannustamaan.

Minä olen sitä mieltä, että JYP-yleisö ei ole ansainnut finaalipaikkaa. Välierissä pääni saa mieluusti kääntää, sillä tuon paradoksin kanssa on vittumaista elää. En sitten tiedä, kenen fanit paremmin työnsä tekevät - ei ainakaan länsirannikon tai Helsingin joukkueiden. Kenties sitten SaiPan fanit?

Tämä kausi on jukoliste, nyt jo voitettu kausi! JYP on mitalipeleissä ja CHL:ssä. Nyt pois keulimiset, leijumiset ja motkotukset ensimmäisten takaiskujen jälkeen. Ja KalPan kannattajille täydet respektit siitä, kuinka osasitte tämäniltaisen voittonne jälkeen otteluketjussa nauttia. KalPasta mallia ja tunnustusta hyvästä kannattajakulttuurista Kuopioon! Missäs te olette voittamaan oppineet - tai no joo...

Ehkä Mestis-visiitti olisi JYPinkin (todellisille) kannattajille hyvää tehnyt, mene ja tiedä. Ainakin minulle on tehnyt helvetin hyvää tämä etäkannattaminen ulkomailta käsin. Ikävä hallille on iso ja usein, mutta samalla on oppinut arvostamaan niitä päiviä, kun peleihin oikeasti pääsee ja keskittämään energiaansa (ja turhautumisensa) muualle, koska Jyppiä ei voikaan kahvilakeskusteluihin tai baaritiskille noin vain tuoda. Rakas suosikkiseura onkin tuolloin "vain" iso osa elämää, muttei suinkaan sen keskipiste. Turhan totiselta JA-kannatus usein haiskahtaa. Vaan torstaina pääsen itsekin vihdoin ja viimein taas hallille ja sillä hyvä!
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Täytyy kyllä tuoda esille JYPin avainhahmo tässä sarjassa, nimittäin ilman Markku Kruusin panosta Traktorikylän pojat olisivat joutuneet vieläkin lujemmille tässä sarjassa. Jämsän lahja jääkiekkoilevalle keski-suomelle teki kaikkensa joka ottelussa JYPin voiton hyväksi ja mikäli tulevassa välieräsarjassa haluaa Ryynikylän miehet pudottaa, on valmentajan uhrattava yksi gooninsa aina Kruusin ollessa kentällä ja käskytettävä niinsanottu "nouto" tämän JYPin duunariosaston kaverin kohdalle.
 

Red Devil

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJ Devils, TPS, HC Boners
Kiitos Kaitsu ja Tepsi hienosta taistelusta.

Pelle Hermanni tais lopultakin näyttää oikean luontonsa, voihan vitalis mitä tekstiä päästi suustansa.
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Näinhän se menee, että samaan aikaan ei voi olla runkosarjan voittaja (saati mestari) ja sympaattinen pikkuseura. Kärpätkin oli aika sympaattinen vielä nousunsa aikoihin. Mutta koirat haukkuu ja karavaani kulkee, näinhän sitä sanotaan.

Tuon viimeisen lauseen osalta olet tietysti 100-prosenttisen oikeassa. Itse ajattelin ihan samalla tavalla esimerkiksi keväällä 2001, kun TPS oli Jortikan johdolla kotiuttanut toisen triplamestaruuden ja Jatkoajassa jaksettiin ratkaisevan ottelun jälkeen paheksua sitä, että Jortikka oli jäälle rynnätessään kutsunut Miska Kangasniemeä paskahousuksi. Täysin lapsellistahan tuolloisen päävalmentajan käytös oli, mutta pieni murhe siinä vaiheessa kun suosikkijoukkue kannattelee kannua kolmatta kertaa peräkkäin.

Sen sijaan olen kyllä melko hämmästynyt, jos Jyp alkaa päästä tähän "koirat haukkuu, karavaani kulkee" -asetelmaan yhden runkosarjan voiton ja yhden voitetun puolivälieräsarjan perusteella. Tepsin suhteen olen jäävi sanomaan mitään, mutta muista viime vuosikymmenten menestyjistä esim. Jokerit ja Kärpät ehtivät sentään voittaa mestaruuden ennen kuin alkoivat herättää yleistä antipatiaa. Eipä sikäli, kyllä Jypillä on vielä melkoisesti matkaa oikeasti inhotuksi seuraksi.

Itse ottelusarjasta voi todeta lyhyesti, että parempi voitti kuten aina, onnittelut Jyväskylään. Ihan suht sympaattinen porukka te ainakin minun silmissäni vielä olette, huolimatta muutamista kannattajistanne (en tässä viittaa yllä lainaamaani kirjoittajaan) ja päävalmentajastanne, jonka käytös on melkein samanlaista kuin Jortikalla pahimmillaan, mutta ilman Jortikan saavutuksia. Ehkä tänä keväänä tulee se ensimmäinen kiinnitys.

TPS:n osalta harmittaa pirusti, mutta eiköhän tämä iloksi muutu. Kaudesta 2008-2009 saatiin lopulta irti jotain aivan muuta kuin mitä syksyn pimeimpinä hetkinä oli tarjolla. Iso käsi Suikkaselle, pelaajille ja turkulaiselle yleisölle. Pitkästä aikaa voi olla aidosti ylpeä suosikkijoukkueestaan.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Otteluketjun kamaa...

Mikä ihmeen kyynel tai katkeruus, tuskin valmentaja kovin katkera on kun oma joukkue on kaikilla mittareilla vastustajaa parempi ja menee siitä jatkoon ihan ansaitusti.

Ansaitusti jatkoon, kyllä. Mutta ei kai kovin monta vastaääntä kuulu jos sanon että maalivahti peli meni Salakille tässä sarjassa? Huikea kassari, mieletön kaveri kaikin puolin, toivottavasti jatkaisi vielä kauden Turussa. Lahjoitan toisen kivekseni jos se on siitä kiinni.

Niin mitäs se Suikkanen totesikaan miehekkäästi pelin jälkeen: "No nii mutku me oltii kuiteski runkosarjassa vasta kymmenensiä". Ja aikaisemmin uhosi, että TPS pelaa ketä vastaan tahansa.

Mennyt teikäläiseltä ilmeisesti ohi tuo Suikkasen kommentointi pleijarivastustajaa koskien. Äijähän sanoi, että "Ihan sama ketä tulee vastaan, kunhan se ei vaan ole SaiPa. Me kohdataan ketä vaan, vaikka New York Rangers...Sillä oo paskankaan...anteeksi, mitään väliä ketä tulee vastaan.". Ainakin lähelle noin se meni. Ja tämä siis ennen IFK-sarjaa.

Ihan oikein antaa kuittia, sitähän turkulaiset oikein sankoin joukoin kerjäsivätkin. Vittuakos viheltelivät siellä. Jos nyt jotakuta käy itkettämään pienet piikittelyt pelin jälkeen niin olisi varmaan kannattanut miettiä, olisiko kannattanut rohkaista omaa joukkuetta puolustamaan vaiko viheltää Sulttaanille.

Niin. Sen kerran kun vittu saadaan jotain asiallista touhua halliin, niin samantien on ryyniperse-Kersakovi repimässä päätään. Loistavaa tuo viheltäminen, harmi vaan että Immonen omaa kuitenkin vähän enemmän asennetta ja kovuutta kuin esim. Hirso, joka paskoi housuunsa täydellisesti saman kohtelun ansiosta. Massiiviset repeilyt aiheutti toki Immosen "taputukset" TPS:n fanikatsomolle äijän syötettyä maagisesti uskomattomalla tarkkuudella siniviivaa pitkin (huomatkaa nyt vaan se huumori jo, ei jaksa liioitella enempää) jollekin pakille joka iski kiekon tarkasti häkkiin. Syöttöpongo, hei!

Toki se pitää myöntää, että kolmannen erän puolivälissä pisti itseänikin vituttamaan turha viheltely, kyllä sen kaikki jo tietää että Immonen saa piikkiä jos jotain väärää tekee, siinä vaiheessa tärkeämpää olisi ollut kannustaa omaa jengiä kovempaan liitoon.

Ehkä Jokeritkin saa Immosen tasoisen pelaajan ensi kaudeksi. Heh, just joo.

PS. Max Kolu, enemmän maaleja pleijarisarjassa kuin Jarkko Immonen. Not bad. Siis Jarkolta, pääsi kuitenkin yhden maalin päähän ihmiskunnan pelastajasta. Tai oikeastaan Jeesuksesta, Palloseuran loppu rosteri on kuitenkin enemmän tai vähemmän opetuslapsia jotka tulevat tulevaisuudessa levittämään Maximus The Ensimmäisen ilosanomaa läpi maailman.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Ihan erilliseen viestiin tämä.

Kiitos Turun Palloseura uskomattomasta keväästä. Kiitos Kai Suikkanen uskomattomasta jengin taisteluilmeen luomisesta ja joukkueen johdattamisesta näinkin pitkälle. Kiitos Turkulainen yleisö, vähän parempi fiilis oli hallissa näinä muutamana POff-matsina kuin niinä 29 otteluna joita kävi runkkarin aikana katsomassa. Mutta nyt, jatkakaa tätä juttua eteenpäin. Kausareita hankintaan vaan, ensi kaudella se on vielä parempaa mitä te tulette näkemään. Koko kesä Suikkasen treenauksen alaisena, ja alusta asti äijälätkää. Sitä kannattaa tulla katsomaan.

Ja kiitos myös JYPin kannattajille, jotka pitivät kaikesta huolimatta hyvin omiensa puoliaan, ihan hyvällä äänen käyttämiselläkin. Rumpukaiffarit eivät löytäneet tietään viimeiseen Turun matsiin...vähän sääli kuitenkin? Kaikesta vitutuksesta huolimatta säestivät välillä hyvin Turkuhallin yleisöä, hyvin toivat tunnelmaa lisää. Kaikkea hyvää jatkossa Jyväskyläläisillekin, nauttikaa menestyksestä kun sitä tulee. Se ei meinaan tarvitse kovin montaa väärää liikettä isoilta pomoilta seurassa, kun se menestys häviää jonnekin kauas. Tai no, ettehän te perkeleet vielä mitään ole voittaneet, vasta jossain semifinaaleissa...pyh. ;)
 

foobar

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Valtra voi sitten tulla kirjoittelemaan kun teillä on yli 10000 yleisökeskiarvo. Ai niin ei milloinkaan Jyväskylässä. Eikä teillä tule milloinkaan olemaan myöskään minkäänlaista kannustamista. Hakatkaa niitä rumpujanne minkä kerkiäte. Jarkko ehkä tykkää siitä samalla kun saa parrua perseeseen samalla kun Pihlman lykkii mutta koskaan ette tule mitään voittamaan. Olette te niin vitun säälittävä katsomo. Ihan oikeasti :keskari:

Ja kertokaa sille vitun Immoselle jos se tulee vastaan niin kysymättä lyödään.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Valtra voi sitten tulla kirjoittelemaan kun teillä on yli 10000 yleisökeskiarvo. Ai niin ei milloinkaan Jyväskylässä. Eikä teillä tule milloinkaan olemaan myöskään minkäänlaista kannustamista. Hakatkaa niitä rumpujanne minkä kerkiäte. Jarkko ehkä tykkää siitä samalla kun saa parrua perseeseen samalla kun Pihlman lykkii mutta koskaan ette tule mitään voittamaan. Olette te niin vitun säälittävä katsomo. Ihan oikeasti :keskari:

Ja kertokaa sille vitun Immoselle jos se tulee vastaan niin kysymättä lyödään.

Ota foobar brenkkua, mjitah? Talteen siltä varalta että aamulla kaduttaa kuten otteluketjussa taannoin ja viestit lähtee bittiavaruuteen. Toivottavasti pian alkava futiskausi nyt sentään vähän lohduttaa.
 

Acid

Jäsen
Normaalisti näkisin asian "hieman" eri kannalta, mutta koitin kirjoittaa samalla tavalla kuin osa TPS ja/tai Rantaloma joukkueiden faneista.
Tätä ei voi uskoa. Kirjoituksesi oli juuri sitä "taattua laatua" mitä jypin faneilta on saanut lukea koko kauden ajan. Luetkohan ollenkaan jyp fanien kirjoituksia? Huomattavasti säälittävämpiä ne kuitenkin ovat. Voittaminenkin on näköjään vaikeaa. En tiennyt, että se on noin vaikeaa, mutta jyp fanit ja valmentaja ovat todistaneet, että kaikki eivät osaa edes voittaa tyylillä.
 

Naughty_S

Jäsen
Tätä ei voi uskoa. Kirjoituksesi oli juuri sitä "taattua laatua" mitä jypin faneilta on saanut lukea koko kauden ajan. Luetkohan ollenkaan jyp fanien kirjoituksia? Huomattavasti säälittävämpiä ne kuitenkin ovat. Voittaminenkin on näköjään vaikeaa. En tiennyt, että se on noin vaikeaa, mutta jyp fanit ja valmentaja ovat todistaneet, että kaikki eivät osaa edes voittaa tyylillä.

Melko yksioikoista yleistystä. On tietysti helppo ymmärtää mistä esimerkiksi tällä palstalla syntynyt kuva JYP-fanien "keulimisesta" on syntynyt. Samalla on kuitenkin ihan yhtä helppo havaita, että JYPin pitkästä aikaa menestyessä monet katkerat murmelit juoksevat koloistaan todistelemaan kuinka joukkueen fanit ovat ylimielisiä mulkkuja, kaikilla keulii, maaleja tuuletellaan väärin eivätkä ne perkeleet osaa edes voittaa oikein.

Kaikkein synkimmät yksilöt oikein kieli pitkällään odottavat, koska pääsevät taas nälvimään niille helevetin ylimielisille traktroipelleille. Itse taas löytäisin vaivatta tältäkin palstalta jokaisen joukkueen kannattajista kymmeniä todellisuudesta kauan sitten irtautuneita kuupoja, jotka päästelevät milloin minkäkin mallisia sammakoita suustaan/näppäimistöltään.

Jonkun muun joukkueen kohdalla vastaavat reaktiot tai esimerkiksi valmentajan vastaavat "itkut" kuitattaisiin tällä hetkellä aika paljon pienemmällä älämölöllä. Tuntuu olevan varsin ohut raja sen suhteen, onko fanilla kannattamaansa jengiin tervettä hurmoksellista uskoa vai vitun rasittavaa juntin uhoa ja keulimista.

Onhan tässä JYP-fanien lynkkauksessa varmasti totta toinen puoli. On siinä voittamisessakin harjoittelemista, kun tässä tapauksessa joukkue on viimeksi voittanut yhtään mitään 16 vuotta sitten. Aika moni tänne kirjoittelevista on ilmeisesti vääntänyt siihen aikaan sinappia potkupukuun, joten ihmekös tuo. Esimerkiksi nimim. Kynältä aika ansiokasta havainnointia tähän liittyen tällä samaisella sivulla.

Yleistäminen ja ontot hokemat ovat tosi kivoja. Ehkäpä nimimerkki Acidin innoittamana tyydyn päättelemään, ettei yksikään Jokereita kannattava osaa edes alakoulutason kielioppia.

Ihan vilpittömät onnittelut Turkuun hienosta kevättalvesta ja ottelusarjasta. Ilman mitään aiempia TPS-sympatioitakin oli hauska huomata a) mihin lentoon Suikkanen syksyllä todella erilaiselta näyttäneen jengin sai b) miten turkulaiset löysivät tiensä hallille. Toivottavasti löytävät ensi kaudellakin.
 
Viimeksi muokattu:

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Valtra voi sitten tulla kirjoittelemaan kun teillä on yli 10000 yleisökeskiarvo. Ai niin ei milloinkaan Jyväskylässä. Eikä teillä tule milloinkaan olemaan myöskään minkäänlaista kannustamista. Hakatkaa niitä rumpujanne minkä kerkiäte. Jarkko ehkä tykkää siitä samalla kun saa parrua perseeseen samalla kun Pihlman lykkii mutta koskaan ette tule mitään voittamaan. Olette te niin vitun säälittävä katsomo. Ihan oikeasti :keskari:

Ja kertokaa sille vitun Immoselle jos se tulee vastaan niin kysymättä lyödään.

Voi voi, JYP on välierissä, nasulia nasulia vai mikä se ärsyttävä termi olikaan. Turku suohon. Tps lomille. Kuittaan nyt tuon helvetin hölmön kirjoituksesi tuollaisella melko lapsellisella mutta varmasti hieman ärsyttävällä tavalla. En jaksa alkaa sentään noin idioottimaisuuksiin menemään mitä sinä tuossa juuri esitit.
 

TPS4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onse Suikkanen kyllä ihan kamala itkiä! Se ei edes nöyrästi kumarrellen suudellun ISÄ RISTON kenkiä ja kiitellyt selkäsaunasta jonka me teille annoimme. On siinäkin kiittämätön moukka.. NIIII, ja sit se viel kehtas itkeä siitä että "JYP runkkarin 1, me 10" vaikka alussa sanoi että ovat "valmiita kohtaamaan vaikka New York Rangers, saatana!". No eipä ollut, jos jo JYPpiä vastaan pelatessa alkoi itkeminen...

Kuten Saikka tuossa totesi tuolla Rangersin kohtaamisella Suikkanen lähinnä tarkoitti, että päästiin playoffeihin ja se oli pääasia. Ihan sama ketä tulee vastaan kaikki otetaan.

Suikkasen 1. vastaan 10. jutunhan Suikkanen mainitsi viidennen pelin jälkeen, kun ihmeteltiin miksi tepsillä on vaikeaa jyväskylässä. Suikkanen tarkoitti ihan asiallisesti, että tietenkin on vaikeaa, jos pelaa runkosarjan voittajaa vastaan. Tarkoitti, että vastustaja on melko kova ja se on ihan normaalia ettei runkkarin voittajaa vastaan vieraissa ole koskaan helppoa. Ei kai tuo mitään itkemistä ollut? Sinä kenties löysit siitä sen.

Älä jatkossa avaudu ennen kuin otat selvää paremmin mitä joku on sanonut.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Tasainen, tiukka ja viihdyttävä ottelusarja. Sellainen tämä oli. Kiitokset TPS:lle ja sen kannattajille kaikesta koetusta. Turkuhallin tunnelma kolmessa JYP-ottelussa oli jotain sellaista, mitä haluaa kokea toistekin.

Ja seuraavaksi kiitos omalle joukkueelle, kiitos JYP. TPS painoi tiukasti vastaan, mutta henkinen kantti oli lopulta JYPillä parempi. Voitot ottelusarjan viidennessä ja kuudennessa kohtaamisessa osoittivat sen, ettei joukkue tuurilla neljän joukkoon edennyt. Toivottavasti vatsa ei ole täynnä ja tämä olisi vasta alkua, on tämä nyt jumalauta sen verran mahtavaa.
 

Tane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Joo, olipas se hieno sarja ja onhan näitä mitalipelejä odoteltu jo ihan pikkupojasta asti. Kaikki kunnia Tepsille, hyvin pistivät hanttiin ja tekivät tästä sarjasta oikeasti muistamisen arvoisen!

Ihmetettyy kyllä hiukan nyt, miten meistä JYP-faneista tuli ylimielisiä. Viime viikolla oltiin vielä maansa myyneitä pettureita, jotka ei usko omiin. Kumpiakohan me nyt ollaan, koettakaas jo päättää. Ilmeisesti me ei osata voittaa eikä myös hävitä, joten pyydän syvästi anteeksi olemassa oloamme.

Suikkasen ja Duffan kommenteille kyllä syvä huokaus. En tiedä onko kavereilla jotain syvempiä jännitteitä(vai eroottista latausta:)) keskenään vai mistä moinen ala-asteen koulunpihan tyylinen nokittelu. Oisivat vaikka vääntäneet kättä matsien jälkeen, niin ei olisi tarvinnut "mediapeliä" lukea lehdistä. Tosin Suikkanenhan olisi voittanut, onhan se Äijä!

Silti, kiitos JYP ja kiitos TPS.
 

J.Shelley#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP,Toronto Maple Leafs.
Älä jatkossa avaudu ennen kuin otat selvää paremmin mitä joku on sanonut.

Niin, taisin unohtaa sen hymiön sieltä "avautumisen" lopusta. Tarkoitin tuolla viestilläni sitä, että osa näistä TPS/JYP/Rantaloma joukkueiden fanien kirjotuksista ovat juuri tuollaisia. Elikkä ei juuri katsella omaa napaa pidemmälle...
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onnittelut Jyväskylään. Tepsin taistelu ei riittänyt tällä kertaa jatkoon, mutta olipahan katsojilla ja pelaajilla edes vähän jännitettävää.

TPS-fanien kannattaa jättää RD:n kommentit vähän pienemmälle arvostelulle, vaikka Hannu Virran kommentteihin ollaankin täällä viime vuosina totuttu. RD:n kommentit eivät poikkea millään tavalla Hannu Jortikan kommenteista voitettujen pelien jälkeen. Ja kaveri oli kuitenkin TPS-fanien keskuudessa mestaruusaikoina "melko" pidetty mies.

Onnea jatkoon Jypiläisille.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
TPS-fanien kannattaa jättää RD:n kommentit vähän pienemmälle arvostelulle, vaikka Hannu Virran kommentteihin ollaankin täällä viime vuosina totuttu. RD:n kommentit eivät poikkea millään tavalla Hannu Jortikan kommenteista voitettujen pelien jälkeen. Ja kaveri oli kuitenkin TPS-fanien keskuudessa mestaruusaikoina "melko" pidetty mies.

Tähän vahva sama. Mielestäni näitä Dufva lausuntoja ollaan täällä dosenttien toimesta suurenneltu - varsinkaan kun mitään loukkaavaa tai muuta ylilyöntiä ei tapahtunut...

Mielestäni on hyvä, että on myös näitä jotka puhuvat muutakin, kun sitä peruskiekkojargonia "pelattiin omaa peliä-roskaa". Ei ne valmentajatkaan ole mitään robotteja. Jääkiekko - ja ennenkaikkea urheilu - sisältää suurta draamaa ja suuria tunteita.

Kiitoksia hienolle turkulaisyleisölle - toivottavasti saatte samanlailla hallin täyteen jo ensi syksystä lähtien.

Ja ennenkaikkea kiitos JYP, toivottavasti Jarkolla ei ole seuraavalla kierroksella nuppi niin kireellä kuin mitä nyt oli... Meidän tähtipelaajien on pakko nostaa tasoaan!
 
Viimeksi muokattu:

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Joko olisi pahimmat laineet laantunut, pitää kantaa oma ylimielinen korsi kekoon. Tepsi teki sarjasta erinomaisen kovan, ei ainoastaan Salakin ansiosta. Toki Salak oli sarjan näkyvin hahmo eikä saman tasoisia sällejä ei ihan joka oksalla kasva ja kysyntää on varmasti tämän kauden esityksen jälkeen. Telkkarista tuli viimeinen ottelu katsottua ja olihan se kannustus melkoista, samoin vihellyskin, mikä ei näyttänyt Immosta haittaavaan pätkän vertaa, innostui pian moisesta. Mollatun Bergin hassisyöttöä tai täydellisesti ohi menevää taklausta odottelin mutta hyvinhän tuo pelasi, töötit osui komeasti ja syötötkin taisi mennä enimmäkseen omille. Meillä taisi olla keulivassa Valtrassa enemmän bensaa kuin Tepsin förissä ja parempi voitti, kiitokset kovasta sarjasta. Mennään päätyyn saakka kun on vauhtiin päästy.

EDIT: Mistä hitosta tuommoisia Erkinjuntteja oikein tulee? Sälli pyöri parhaimmillaan väkkäränä maalin takana ja ukkoa juoksi ympärillä eikä tiennyt mihin pitäisi lähteä. Myykää meille :)
 

Kersakovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, AFC(NFL)
Tähän vahva sama. Mielestäni näitä Dufva lausuntoja ollaan täällä dosenttien toimesta suurenneltu - varsinkaan kun mitään loukkaavaa tai muuta ylilyöntiä ei tapahtunut...

Jep, ja varsinaisessa lehdistötilaisuudessa Dufva taisi antaa kiitosta myös TPS:n joukkueen ja kotiyleisön suuntaan. Mutta sitähän todennäköisesti ei haluta noteerata. Se pelinjälkeinen Duffismi näytti sitäpaitsi koskevan eniten kaikkiin muihin kuin TPS-kannattajiin, jota pitää kyllä ihmetellä suuresti. Saikalle sen verran kiitosta, että hyvän uuden lempinimen keksit: Ryyniperse-Kersakovi. Asiasta enemmän tietävät voivat kertoa, mahtuisiko tuollainen nimi ensi kauden CHL-fanipaidan selkämykseen? Olisi aika huikea paita! Kaiken kaikkiaan kiitokset TPS-faneille hyvistä väännöistä täällä palstalla. Paskaa on jaksettu jauhaa paljon enemmän kuin minkään muun sarjan ketjuissa, joka tarkoittaa vain sitä, että JYP ja TPS ovat kiinnostavia. Siis parin vuoden takaiset HMV-joukkueet ovat tehneet comebackin, wau! Foobarille täältä päin virtuaalinen hali!
 

Läski

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ensi alkuun pitää vähän päteä, eli lainaus tämän ketjun alusta:

Ja loppuun vilkaisu kristallipalloon: Kotijoukkue vie viisi ekaa peliä, kuudennessa sarja on katkolla JYPille ja Tepsin takki on tyhjentynyt. Turkuhalli taputtaa omansa ansaitulle kesälomalle ja kaikilla on hyvä mieli.

Kaksi ekaa voittoa nyt meni väärin päin, mutta muuten kai ihan hyvin. TPS kuudennessa lomille, ja turkulaiset voivat vakuuttaa itselleen pistäneensä runkosarjan voittajan odotettua tiukemmalle.

Vaikka tuloksellisesti meni ihan odotetusti, niin vähän TPS:n vaisuus pääsi yllättämään. Eli kenttätapahtumat olivat odottamaani enemmän JYPille.

Tämän ketjun alkupäästä voi lukea ties kuinka monta kirjoitusta siitä, miten Suikkasen aikana nämä porukat ovat menneet tasavauhtia ja TPS vei molemmat keskinäiset. Tältä pohjalta hiukan odottamaani kovempi tasoero. Eikä tuo Suikkanenkaan kummemmin vakuuttanut. Jos vika ei ollut tuomarissa, niin sitten kaveri jaksoi hokea runkosarjan eka vastaan kymmenes –juttuaan. Eikös näitten ”ei me parempaan tällä porukalla pystytä” – tyylisten juttujen pitänyt olla Hantta Virran heiniä?

Tyylipisteitä medianhallinnasta ei voi kyllä antaa Dufvallekaan. Se ei minua häiritse pätkääkään, että sanoo vastustajan olleen huonompi. Se on vaan tervettä realismia. Erityisesti ekan matsin jälkeiset jutut alun mielenilmauksesta menivät selityskategoriassa jopa matalalla olleen riman ali.

Ja jos tämän ketjun alkupään tavailua jatkaa, niin heti ykkösketjujen jälkeen porukoitten piti olla tasavahvoja, ellei sitten Tepsille. Nyt kun VIP pelasi heikosti, niin olisi luullut, että TPS antaa vähän paremmin kampoihin. Tästä toki kunniamaininta JYPin kolmos- ja erityisesti nelosketjulle, jotka yllättivät ratkaisuvalmiudellaan.

Immosen sarja ei missään nimessä ollut kovin hyvä, mutta siitä huolimatta syötti kolme voittomaalia. Väärin syötettyjä tietenkin, eilenkin ihan vaan siniviivan suuntaisesti pakille, ei lasketa. TPS:n pelaajat sen sijaan… no, eivät tehneet kolmea voittomaalia. Mutta eivätpähän ainakaan syöttäneet niitä väärin. Nih.

Salak piti tosiaan TPS:aa pitkään mukana, mutta ei sitten kuitenkaan jaksanut loppuun asti, kuten viimeisen erän kolme päästettyä ja kaksi torjuttua kertoo. Lopulta tässä sarjassa Salakin prossa oli 94,57 ja Tuokkolan 94,24. Ihan levollisesti tästä voi jatkaa, jos meidän imuri pystyy lähestulkoon samaan prossaan, kuin (ihan aiheesta) hypetetty Alexander Suuri.

Turkulaisyleisölle plussaa, hyvä meininki.

Mutta ihan kiva sarja ja voitto 16 vuoden jälkeen maistuu, mutta torstaina jatkuu.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Tämä sarja muistutti aika lailla tuota viime kevään Ilves-Kärpät-sarjaa. Sääleistä itsensä jatkoon puristanut joukkue sinnitteli äärirajoilla niin hyvin, kuin suinkin pystyi. Lopputulos oli kuitenkin väistämätön - materia voitti hengen.
TPS pisti runkosarjan voittajan tiukoille, mutta loppujen lopuksi ei ollut edes lähellä mennä jatkoon.

Juuri tämän takia pidän (niin kuin moni muukin) tätä nykyistä sarjasysteemiä täysin läpimätänä ja kaipaan suoria kahdeksan joukkueen pudotuspelejä ilman väsytyskierroksia.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
PS. Max Kolu, enemmän maaleja pleijarisarjassa kuin Jarkko Immonen. Not bad. Siis Jarkolta, pääsi kuitenkin yhden maalin päähän ihmiskunnan pelastajasta. Tai oikeastaan Jeesuksesta, Palloseuran loppu rosteri on kuitenkin enemmän tai vähemmän opetuslapsia jotka tulevat tulevaisuudessa levittämään Maximus The Ensimmäisen ilosanomaa läpi maailman.

Harmittaa kun missasin tuon viimeisimmän Jyväskylän pelin Max-maalin :) Kun ei pelaajaa juuri tunne kuin nimen perusteella niin oli vaikea seurata miehen otteita. Todennäköisesti ne Kolun otteet olivatkin Turussa parempia. Kahdessa ottelussa sain olla mukana tämän sarjan aikana ja hyviä pelejä oli molemmat, vaikka JYP ensimmäisen hävisikin. Eniten rassasi tuo Tepsin "kuittimaali" seuraavassa vaihdossa...ottivat sen oikein tavaksi! Tuossa yksi juttu mihin JYPin pitäisi keskittyä...ei voi antaa seuraavassa vaihdossa tasoitusmaalia.

Kiitos siis hyvästä sarjasta Tepsille ja sen kannattajille.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kirjoitanpa ajatuksiani nyt yhden yön nukuttuani.

Ensinnäkin nostan hattua TPS:lle taistelusta. Joukkue osoitti keväällä olevansa joukkue, eikä mikään irvistelijän lammaslauma. Suikkasessa taitaa olla todellakin ainesta, myös mediapeliin.

Olen aidosti hämmentynyt siitä roolista, mikä meille JYPin kannattajille ja joukkueelle on yhtäkkiä tullut uselta suunnalta. Olen tähän asti pitänyt itseäni ja suurinta osaa (toki joukossa on poikkeuksia, kuten kaikissa joukoissa) kohtuullisen asiallisena ja muut huomioon ottavana kannattajana, mutta yhtäkkiä olenkin ylimielinen keulija. Tämä vain siksi, että entinen pikkuseura voitti runkosarjan ja puolivälierät.

Mitä tässä pitäisi sitten tehdä? Pyydellä anteeksi, kun JYP on organisaationa tehnyt helvetin pitkäjänteistä työtä tämän uuden tulemisen eteen? Ei käy! Minä saan olla aidosti ylpeä siitä, että täällä on uskallettu. Lisäksi loukkaannun, jos joku nimittää tätä nousukasmaisuudeksi. Sellainen ääliö ei tiedä yhtään siitä, millaisesta suosta on noustu ja miten paljon työtä se on vaatinut. Nyky-JYP ei ole mikään rahalla kasattu yhden kauden ihme, ei todellakaan.

Risto Dufva puhui eilen tunnekuohussa kieltämättä vähän typerästi tv-haastattelussa. Olisi saanut jäädä muutama asia sanomatta. Mutta jos sen perusteella nyt häntä pidetään idioottina ja unohdetaan mm. Jortikan lukuisat lapsellisuudet ja solvaukset milloin ketäkin kohtaan, kehotan tällaisia ihmisiä vähän itsekin rauhoittumaan. Nämä ovat pleijareita, pelataan isoista panoksista ja valmentajakin on ihminen. Ihan samalla tavalla RD elää tunteella mukana kuin Suikkanenkin. Eivätkä ne Kaitsunkaan avautumiset ainaa ole olleet mitenkään järkeviä. Silti pidän häntä pirun kovana luuna ja kuten totesin, hän hallitsee mediapeliä varsin taitavasti.

Haluankin kiittää lopuksi koko organisaatiota. Mutta samalla korostan, että nälkää on vielä. Nyt lähdetään taistelemaan finaalipaikasta!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös