Puolivälieräsarja 2004-2005 HIFK - Lukko

  • 222 440
  • 1 396
Tila
Viestiketju on suljettu.

Oates

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Hyvä, Lukko! Jääkiekko voitti.
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt on hieman tyhjä olo, mutta eipä sitä jatkopaikkaa olisi tuollaisella esityksellä ansaittukaan. Parempi joukkue meni jatkoon, eipä siitä ole mitään epäselvyyttä. Lukko oli selkeästi tiiviimpi joukkueena ja maalivahtipeli oli täysin eri luokkaa kuin HIFK:lla. Ei ottelusarja pelkkään maalivahtipeliin ratkennut, mutta se oli ehkä juuri se ratkaisevan tärkeä osa-alue.

Uskomatonta, miten rutinoitunut NHL-maalivahti ja rapakon takanakin hyviä playoff-otteita näyttänyt Vokoun romahti täydellisesti. Dave Stathos #2 selkeästi. Eipä auttaneet taikatemput, eli Pena ja Jan Lundell tällä kertaa. Tämä on lätkää. Onnea Lukolle jatkoon ja pitäkää fanit jatkossakin vieraissa samanlaista hyvää mekkalaa kuin Nordiksella.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Onneksi olkoon Lukko. Varmasti löytyy nyt seläntaputtelijoita, jokaisesta jengistä. Maalla juhlitaan tänään(enkä puhu pelkästää Raumasta, vaan koko Nordenskiöldinkadun takaisesta Suomesta).
 

PES

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO, Kärpät, ManC, R.Nadal, Ronnie O'Sullivan
Onnittelut Lukolle. Todella mahtavaa nähdä vaihtelua välierissä. Kyllä lukko nousi omassa listassani yhdeksi mestariehdokkaaksi kertaheitolla, tosin pidin kyllä "yllätystä" mahdollisena, kun puolivälieräsarja alkoi.
Saa nyt nähdä kohdataanko me jo välierissä. Toivoisin kyllä, että tps tulisi nyt vastaan, sillä lukko on pelottavan kovassa iskussa, eikä siinä mitään, vaihtelu virkistää ja hienoa, että sm-liigassa on runsaasti mahdollisia mestariehdokkaita.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Viestin lähetti lintu
Tämä sarja ratkesi tasan kolmeen asiaan, tänään ratkesi myös matsi näihin kolmeen:

1. Tuomaripeli
Väärin hylätty jatkoaikamaali, tänään aivan käsittämättömän huono peli Levoselta. Jos kahvaaminen olisi otettu pois niin kuin Ruotissa IFK olisi jatkossa.

2. Vokoun/Lundell
Toissapäivänä IFK hävisi Lundelliin, tänään Vokouniin. Vokoun ei ollut sittenkään se voittava maalivahti.

3. Dwayne Roloson
Roloson oli loistava ja piti Lukon pystyssä. Ilman Rolosonia IFK olisi sarjan todennäköisesti vienyt.


Tämä sarja ratkesi siihen, että lukko oli molempien maalien edessä vahvempi. IFK joutui laukomaan pienestä kulmasta, tai kaukaa ilman maskia. Kuten ennen sarjaa veikkasin, lukon suuret puolustajat ovat playoffkiekossa tärkeämpiä kuin IFK:n hyökkäyssuuntaan orientoituneet taiturit. IFK ei saanut maskia pahemmin aikaan, eikä koskaan löytynyt vapaita mailoja reboundeihin. IFK pelasi kyllä kiekkoa paljon maalinedusruuhkaan, mutta aina siinä lukon pakit pitivät mailat pois, ja lukon pelaajat saivat hakea kiekon pois.

Kiitos IFK hyvästä vastuksesta ja värikkäästä sarjasta.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Tämän piti olla ennakkoon kinkkisin pari. No, lopulta Lukko vei ja HIFK:n pinna ei kestänyt ennakkosuosikin paineita.

Oma suosikkini mestariksi oli HIFK, mutta Lukon menestys on koko Satakunnalle hyväksi, eli senkin takia kinkkinen pari oli tämä. Onnittelut Lukolle välieräpaikasta, ottakaa mitali!
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Eipä tässä voi kun onnitella Lukkoa ja toivottaa Hifk:lle hyvää kesälomaa. Erityisesti sille Hifk-fanille joka pääsi kentälle asti. Huh,huh. Noh, turha on tanssia haudalla, kun itse tipahdetaan viereiseen monttuun.

Erityisen iloinen olen siitä, että tämän hetken Suomen kuumin valmentaja palaa todennäköisesti kotiin Tampereen Tapparaan.
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Ohhoh

Johan oli jättipaukku, mutta toisaalta onhan Tukka-Jukan valmentajantaidot nähty ennenkin. Lukko on ERITTÄIN Rautakorven näköinen. Iso ja hyvä sumputtamaan. Sitten vastaiskuista maalit. Diesel-koneisto. Itse en pidä Rautakallion suosimasta pelitavasta sitten yhtään, mielestäni se oli aivan hirveätä katsottavaa Tapparan kanssa...Lukossa ei ehkä ihan niin kauheaa, mutta silti tyypillistä Rautakorpea. Siitä huolimatta, se toimii tappavan tehokkaasti, joten paskaako minun mielipiteilläni on väliä. Itse olen vain onnellinen, ettei mies ole tulossa Bluesiin, vaikkakin sillä tavoin menestystä saattaisi tulla ainakin nykyistä paremmin.

Harmi, että liigan värikkäin joukkue tippui jatkosta...IFK:ssa oli juuri sitä, minkä takia yleisö tätä lajia seuraa. IFK teki tästä sarjasta kauden puheenaiheen ja helvetin kiinnostavan kaikille osapuolille. Turha luulla, että jatkossa nähtäisiin mitään vastaavaa.

Mutta tosiaan, onnittelut Raumalle. Helvetin kova temppu.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Huh, huh!

Ei pysty syvempiä analyysejä tekemään, mutta jos Koivisto ja Nikke jatkaa malliin kuin tänään, niin mihin me Pahia enää finaaleissa tarvitaan? Iso hymiö.

Semmosta se urheilu on. Joskus voittaa ja joskus häviää. Voitto on vaan NIIN paljon mukavampaa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Saman kaavan mukaan...

Saman kaavan mukaan meni jokainen matsi. IFK hallitsi otteluita ja Lukko iski terävillä vastahyökkäyksillä. Näin jälkeenpäin voi sanoa, että maalivahtipeli oli ylivoimaisesti suurin osatekijä siinä, että Lukko jatkaa tästä otteluparista. Rolosonin esitys sarjassa oli kyllä aivan ilmiömäinen ja tämä jannu voi viedä Lukon tänä keväänä vielä yllättävän pitkälle. Sen sijaan IFK:n NHL-arpa, Vokoun, oli suuri pettymys ja lähes joka ottelussa meni 1-2 suht. helppoa sisään. Lundellistakaan ei tänä vuonna ollut pelastajaksi.

Lukko pelasi omalla tyylillään läpi ottelusarjan eli tyypillistä vieraskiekkoa -myös kotonaan. Puolustuspäässä painittiin hullun lailla, ohjattiin peli kulmiin ja heti kiekonriiston jälkeen pyrittiin vastahyökkäyksiin. Tämä onnistui täydellisesti. IFK:lla pelikuri oli löysä ja liian usein hyökkääjät eivät enää jaksaneet palata puolustuspäätyyn ja näin Lukko pääsi useasti ylivoimahyökkäyksiin.

Sarjaa on mainostettu "äijäkiekkona" ja ainoana fyysisenä ottelusarjana. En täysin allekirjoita tätä, sillä IFK oli kyllä fyysinen taklauspelissä, mutta riittävää fyysisyyttä/äijämäisyyttä mennä maalin eteen ottamaan iskuja vastaan ja iskemään reboundit sisään ei löytynyt. Lukko taasen ei taklannut lähes lainkaan ja fyysisyys ilmeni ronkkimisena ja raastamisena turhankin usein (ei kuitenkaan aivan niin räikeästi kuin moni Rautakorven joukkueelta odotti). Tämän lisäksi kummastakin joukkueesta löytyi pelaajia teatraaliseen näyttelemiseen. En kuitenkaan usko, että Porkka tai Petrell olisivat tähän syyllistyneet.

Lukko siis jatkaa otteluita paremman valmennuksen ja maalivahtipelin ansiosta. IFK:lla alkaa pitkän pitkä kesäloma.

Onnea Lukolle mestaruusjahtiin! On sellainen kutina, että yllätyksiä tullaan näkemään lisääkin tällä kaudella...
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Viestin lähetti Rebel
Maalla juhlitaan tänään(enkä puhu pelkästää Raumasta, vaan koko Nordenskiöldinkadun takaisesta Suomesta).

Just tolla samalla asenteella hävisitte tämän taiston. Nöyryyttä ja kunnioitusta pitää löytyä. Onnittelut Raumalle ja föönihän varmasti tajuaa erota ilman erillistä vihjettä...
 

Team Tölkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suljettu liiga ja Kummola
Pentti Pentti Pentti...kenen vika tällä kertaa?
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onnittelut myös täältä sinne Rauman suuntaan - on teillä jäätävä maalivahti. Nyt on raumalaisilla miljoonan euron paikka hommata se vihon ensimmäinen mestaruus. Roloson on jäätävä, pakit on vahvoja jässiköitä ja ratkaisijoita löytyy laajalla rintamalla.

Penailu ei voi enää tästä parantua. Maailman paras joukkue missään ikinä rantapallokauteen viidessä pelissä. Hyviä kesälomia vaan kaikille hifkiläisille. Vielä erikseen täytyy kehua Isakssonia, jonka usko joukkueeseen ei(ainakaan kirjoitusten perusteella) horjunut missään vaiheessa.

Linnun itku tuomaripelistä on hieman säälittävää, mutta ymmärrettävää. Tämä on varmasti kova paikka monelle Hifkin kannattajalle, jotka olivat tilanneet "Hifk - Suomenmestari 2005"-lippikset ennen kuin pudotuspelit olivat edes ehtineet alkaa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Viestin lähetti Rebel
Onneksi olkoon Lukko. Varmasti löytyy nyt seläntaputtelijoita, jokaisesta jengistä. Maalla juhlitaan tänään(enkä puhu pelkästää Raumasta, vaan koko Nordenskiöldinkadun takaisesta Suomesta).

Kaikki rakastavat yllätyksiä ja altavastaajan voittoa, joten miksipä Lukon voittoa ei juhlittaisi? Samalla tavalla juhlittiin kun SaiPa pudotti Jokerit muutama vuosi sitten ja Kiekko-Espoo TPS:n 7 vuotta sitten. Toki nyt HIFKin ja Lukon välinen tasoero ei ollut niin suuri kuin noissa muissa pareissa, mutta ylläreissähän urheilun suola on. Sekä se kitkerä, että se makea.


Eikä se HIFK-fanien ylimielisyys nyt varmasti omiaan tuota fiilistä ole kellään laskemaan, joten sitä saa mitä tilaa.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
By the way, Olikohan se hassu juopunut Canadiens-paitainen viikari ketään jatkoajan jäsenistöä? Kuka tunnustaa/tunnistaa? Käsi ylös..
 

MRFINLAND

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit RED WINGS, Hamburger SV, Hammarby
Viestin lähetti wild wild west
By the way, Olikohan se hassu juopunut Canadiens-paitainen viikari ketään jatkoajan jäsenistöä? Kuka tunnustaa/tunnistaa? Käsi ylös..
Taitaa kaveri olla putkan puolella, ei taida ainakaa heti olla tunnustamassa...
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Rebel
Onneksi olkoon Lukko. Varmasti löytyy nyt seläntaputtelijoita, jokaisesta jengistä. Maalla juhlitaan tänään(enkä puhu pelkästää Raumasta, vaan koko Nordenskiöldinkadun takaisesta Suomesta).

Näinhän se aina menee. Jännästi tuttu tunne viime vuosilta.

Mutta nöyryyttä se opettaa, nöyryyttä. Sitä olisi IFK faniensa kera tarvinnut roimasti lisää puolivälieräsarjan aikana. No, ehkä ensi vuonna jo ylihypetys alkaa laimeta ja palataan Nordiksellakin jääkiekon perusasioihin.

Ne matsit pitää oikeesti voittaa, hei! Ei riitä, että pelaajat on takki auki kaukalossa, fanit elvistelee netissä ja kaikki luottaa siihen, että brändi on niin vahva ettei mestaruutta tarvitse oikeastaan edes pelaamalla voittaa.

-TommyT-
 

Sokos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Re: Ohhoh

Viestin lähetti Cannibal


Harmi, että liigan värikkäin joukkue tippui jatkosta...IFK:ssa oli juuri sitä, minkä takia yleisö tätä lajia seuraa. IFK teki tästä sarjasta kauden puheenaiheen ja helvetin kiinnostavan kaikille osapuolille. Turha luulla, että jatkossa nähtäisiin mitään vastaavaa.

Mutta tosiaan, onnittelut Raumalle. Helvetin kova temppu.


Voi Jeesus mitä perseennuolemista.
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Ohmi
Tämä on varmasti kova paikka monelle Hifkin kannattajalle, jotka olivat tilanneet "Hifk - Suomenmestari 2005"-lippikset ennen kuin pudotuspelit olivat edes ehtineet alkaa.
Mielestäni tuo oli täysin median hypetystä, että HIFK oli selkeästi kovin mestarisuosikki. Turha tässä Matikaistakaan on syyllistää, ei tuommoisessa ajassa mitään taikatemppuja tehdä. Runkosarjan viides meni jatkoon, neljäs jäi kesälomalle. Eihän kyseessä siis mikään jymy-yllätys ollut, korkeintaan erittäin pieni sellainen.
 

Orsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KÄRPÄT, RoPS, Maajoukkue, Hollanti, Gun`n`Roses
Viestin lähetti Rebel
Onneksi olkoon Lukko. Varmasti löytyy nyt seläntaputtelijoita, jokaisesta jengistä. Maalla juhlitaan tänään(enkä puhu pelkästää Raumasta, vaan koko Nordenskiöldinkadun takaisesta Suomesta).

Ihan pakko nyt laittaa tämä.

Nordenskiöldinkadun takainen Suomi on täältä katsottuna Todella pieni. Ihan Monacon kokoinen.

Uskoahan omaan tekemiseen tällainen voitto antaa kaikille pienille seuroille. Jos koet että se on maalaisseurojen voitto, niin olkoon näin.

Muuten, Hei. IFK Tippu. Mistäs te/me nyt jutellaan!!! Ai niin, olihan niitä muitakin joukkueita. Täällä maalla.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti wild wild west
By the way, Olikohan se hassu juopunut Canadiens-paitainen viikari ketään jatkoajan jäsenistöä? Kuka tunnustaa/tunnistaa? Käsi ylös..
Olisikohan niitä samoja pikkunassikoita, jotka päättivät yrittää käydä Toporowskyn kimppuun edellisessä matsissa? Hävettää.
 

Morgoth

Jäsen
Hienoa työtä Raumalla! Lukko oli niin myrkkyä kuin HIFKllä vain voi olla.

Eniten ihmetyttää, että HIFK ei keksinyt sarjan aikana mitään uutta peliinsä. Päätä hakattiin seinään joka pelissä ja tulos aina sama. Kaveri pääsee vastaiskuilla iskee a tekee tarvittavat maalit.

Lisäksi eikö FYYSISYYTEEN kuuluu, että ollaan hyviä sekä oman että vastustajan maalin edessä? Tappelut ja taklaukset on tietty osa, mutta ei pelkästään niillä otteluja voiteta.

BTW, pelaako Vokoun todellakin NHLssä?
 

Peku

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Chicago Blackhawks, sympatiat Bluesereille
muistuu mieleen vaan...

Kääntäen sama tunne kuin silloin kun Saipa/Käppärät pudotti jokerit jatkosta...ei tätä voi oikeasti tajuta kuin vasta huomenna.

Näiden muistelu lohduttaa vain minimaalisesti.

Niin ja onnea tietty Lukolle jatkopeleihin!


Edit: Onnittelut unohtuivat.
 
Viimeksi muokattu:

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onneksi olkoon Lukolle. Neljä voittoa viidestä kertoo kaiken tarpeellisen, kumpi oli parempi. Suurin ero oli maalivahtipeli minun mielestäni. IFK:n ykköskassari epäonnistui sarjassa täydellisesti. Tämän päivän ottelu sitten kaiken huippuna. Lundellia ei voida syyttää. Hänenhän pitikin olla kakkonen ja hoiti tonttinsa ihan hyvin. Toinen asia on sitten tämä viimeistely. Tuleehan sille Rolosonille koppeja ku ammutaan syliin. Mutta kyllähän siinä Rolosoninkin hyvyyttä oli tottakai.

Lukolle onnea ja menestystä jatkoon, nauttikaa pleijarikiekon annista parhaimmillaan. Pystyn kuvittelemaan fiiliksenne. En tiedä pystyvätkö muut fanit, tai haluavatko edes kuvitella IFK-fanien mielialaa. Mutta samapa tuo. Parempi meni jatkoon ja mielenkiintoisia ottelupareja on vielä tarjolla. Suurin innostus tietenkin puuttuu.

No eipä siinä, Lukko oli yhtä paha kuin ennakkoon odotinkin. IFK taas paljon huonompi kuin osasin runkosarjan lopun otteista ennakoida. Mutta tämä on jääkiekkoa, toisen pitää hävitä, kun toinen voittaa. Tällä kertaa näin.

Mistä saataisiin veskari, joka ei edes IFK:ssa floppaisi pleijareissa? -Tuskin mistään, Brodeur tosin katsastamaton kortti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös