Puhtaat taklaukset ja hienot suoritukset Liigassa

  • 27 816
  • 82

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019

Kiekkonarri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, New Jersey Devils

Seeepra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat SaiPalle
Komea pommi. Ainoa mikä tossa häiritsee on se, että Määttä tulee leikkimään poliisia.
Vaikka olikin puhdas taklaus, niin kyllähän se on hieno juttu että tullaan puolustamaan omia. Ei minusta mitenkään häiritsevää. Päin vastoin. Hieno juttu, koska sitä nykypäivänä näkee vähemmän. Kyllä NHLssäkin puolustetaan omia, vaikka niitti olisikin ollut puhdas ja kova.
 

Kiekkonarri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, New Jersey Devils
Tähän kommenttiin kiteytyy hyvin nykykiekko ja sen seuraajat. Omia ei sais enään puolustaa ja joka nujakasta kitistään ja valitetaan. Onhan niitä muitaki lajeja…
Nujakat on viihdyttäviä. Puhtaan taklauksen perään uhoilu on vaan minusta turhaa. Eriasia jos törkyillään. Vaikka toki tuola askissa kun adrenaalilla mennään ja tilanteet menee 0.1 sekunnissa ohi niin tuon tapaiset reaktiot ovat sinällään ymmärrettäviä.
 

Polvitaklaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seuraavan askeleen urallaan ottavat tsekit
Joo, ei ole yksiselitteinen asia puhtaiden taklausten jälkeen tapahtuvat kostohommat. Ja siis, onhan tuosta vuosia nuristu NHL-ympäristössäkin, että älytöntä joutua nujakoimaan puhtaiden taklausten jälkeen. Toisaalta, kun eivät tuomaroinnista palkkansa saavatkaan aina näe tilanteita oikein tai lainkaan, tai osaa arvioida niitä ilman videotarkistusta, niin ei sitä voi toki voi odottaa pelaajiltakaan. Lisäksi näen taklaukset, nujakat ja tappelut samalla fyysisen pelin jatkumolla. Mutta en pidä itsekään siitä ajatuksesta, että puhtaista mutta kovista niiteistä täytyisi jotenkin säännönmukaisesti aina "vastata", etenkin jos vastustaja ei jää jään pintaan. Turhaa hieromista, kun voitaisiin pelata lätkääkin - ja taklata uudelleen.

Liiga ei noita taida tilastoida mutta viime kaudella NHL:ssä* runkosarjassa vähiten taklannut joukkue (Carolina Hurricanes) taklasi 16,69 kertaa/60 minuuttia ja eniten taklannut (Florida Panthers) 28,23 kertaa/60 minuuttia. Pudotuspeleissä vastaavat luvut olivat 24,57/60 minuuttia (Carolina Hurricanes) ja 55,65/60 minuuttia (Tampa Bay Lightning). Eihän siinä tule jääkiekkopelistä mitään, jos niin sanotusti "puhelin soi" koko ajan.

Muuten olen sitä mieltä, että joukkuetovereita pitää puolustaa ja on vain noloa ja joukkuelajin hengen vastaista, jos porukka liukuu selkä suorana vaihtoon, kun yhtä omista on esimerkiksi juuri ajeltu numeroihin.

*Tilastot NHL.comista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös