PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Pitsiturnaus
Tehdäänpä tännekin tällainen ketju, jossa voidaan ruotia taklauksia, jotka täyttävät kriteerit puhtaasta taklauksesta. Makuasiat ovat toki makuasioita. Puhdas taklaus on kuitenkin tämän ketjun määritelmän mukaan sellainen, josta ei ole annettu ottelussa tai ottelun jälkeen rangaistusta. Muutenkin olisi hienompaa, jos Jatkoajassa olisi enemmän juttua hienoista suorituksista kuin kurjista jutuista.

Tähän ketjuun voidaan tuoda muitakin hienoja suorituksia kuin taklauksia, esimerkiksi harhautuksia ja muita taidonnäytteitä.

Aloitan ensimmäisellä, joka on yksi kauden hienoimmista. Siinä Lukon Tikkanen laittaa Jokerien Heinon lentoon. Hyökkäys pysähtyykin sitten kuin kanan lento.

SM-liigakauden komein taklaus? N! - MTV3.fi - Urheilu - Jääkiekko - SM-liiga

Linkki vie MTV3:n sivuille videoon.
 

kesäesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, KalPa
Artturi Lehkosen vastataklaus Filip Riskaan KalPa - Lukko ottelussa oli upea. Siinä pisti 70-kiloinen juniori 90-kiloisen Riskan katolleen niin että tärähti. Kaiken kruunasi jäässä olleen Riskan ilme. Harmi ettei taida löytyä videota.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Artturi Lehkosen vastataklaus Filip Riskaan KalPa - Lukko ottelussa oli upea. Siinä pisti 70-kiloinen juniori 90-kiloisen Riskan katolleen niin että tärähti. Kaiken kruunasi jäässä olleen Riskan ilme. Harmi ettei taida löytyä videota.
Tappara pelissä aivan vastaava tilanne. Sai vielä jäähyn (Artturi Lehkonen - kyynärpäätaklaus 2 min 50:29) kun tuomarin näkökulmasta katsottuna kypärä heilahti niskalle, ainakaan Urhon hidastuksista ei näkynyt kyynärpäitä missään vaan Tappara pelaajan kypäränvisiiri osui Lehkosen selkään. Hartikaisen ja Pakarisen perinteitä kunnioittaen, vastataklauksia.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Lambergiltakin noita taklauksia sen yhden ruman lisäksi löytyy kyllä, mutta tuossa taidonnäytteen antaa Salminen (#71). Hieno taklaus joka tapauksessa.
No niin tietenkin, aamupöpperössä muistin väärin.
 
"Canada is not Finland" TSN:n studiosta toisella erätauolla finaalin ollessa 3-0. Peli päättyi 3-5.

Ralph

Jäsen
HPK - Ilves @ YouTube

Videon ajassa 0:22 ja siitä eteenpäin Antti Aarnio ajaa aika komeasti jonkun tamperelaisen seinälle. Aarnio viskaisi myös tuossa lauantaina Jussi Jokisen seinälle ja sivuun ottelusta kolmannessa erässä, josta en löydä videota. Hieno mies tämä Aarnio.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."
Aarnio taisi viskata myös Demersin seinälle.

Aarnio muistetaan monesti muiden joukkueiden kannattajien keskuudessa sikataklaajana. Vastustajien pelaajat muistavat hänet monesti kovana taklaajana. Kyllähän Aarniollekin on törkytaklauksia matkan varrelle sattunut, mutta kyllä hän on siistinyt hienosti peliään viime vuosina. Taklaukset eivät ole yhtään sen hellempiä kuin aiemminkaan. Hieman harmittaa vieläkin, että nelosketjun jyrän valinnassa Alikoski meni Aarnion edelle.. huolimatta Aarnion loukkaantumishistoriasta.
 
Maalivahdit usein sanovat, että tyhjään paikkaan pitää osua, jotta maali tulee. - Pasi Nurminen -

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täytyy toki mainita Ilari Melartin "kaksi yhden hinnalla" -taklaus Ilves-pelissä.

Youtubesta en löytänyt tästä pätkää, toivottavasti joku sai nauhalle.
 
riisi serkku suudelma aurinkoinen

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Jani Hakanpää taklaa tuomaria || Blues - Kärpät 27.9.2012 - YouTube

Videolla Bluesin Hakanpää taklaa tuomaria. Hienoa, vaikkei välttämättä ihan puhdastakaan ;)
Tuliko tästä mitään sanktioita? Laakkonenhan sai jonkin rangaistuksen kun muutama kausi sitten taklasi tuomaria. Tuolloinkin dumari tuli eteen ja muistikuvani mukaan Laku ikäänkuin varautui taklaamaan ja tönäisi tuomarin pois edestä. Toki tässä taisi olla enemmän tuomarin vikaa sijoittumisella ja asia jäi sikseen.

En siis sano, että pitäisi tullakaan mitään rangaistuksia.
 
"Jaffalan vertaaminen Rinkelinmäkeen on tietysti vähän sama, kun yrittäisi verrata Kiasmaa Louvreen." nimimerkki BitterX pohtii jäähalleja.

MrBitter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Ei tullut Hakanpään taklauksesta mitään sanktiota. Paitsi että mikäli muistini pelaa oikein, niin kovasti Blegiä vastaan tuntui tuossa pelissä pilli soivan, heh.

Itse asiassa viime kaudella syksyllä Baronalla nähtiin vielä hienompi, kun kaksi Bluesin pelaaja teki "hampurilaisen", jossa pihvinä tuomari. En kyllä millään muista, että mikä peli tai ketkä siinä taklasivat...
 
Onneni on olla espoolainen

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitsevat Suomen mestarit
Ei viitsi uutta ketjua perustaa, mutta jospa @Moderaattorit pyyhkivät vuosiluvut bittihelvettiin otsikosta ja tähän tuodaan otsikonmukaisia taklauksia.

Lukas Klok tarjosi NHL-Jussille ihan kivan pusun. Hienosti NHL-Jussi tapojensa mukaisesti koittaa hakea kontaktia päähän, mutta nyt ei onnistunut.

 
1963 | 2021

isokasikaks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, Kärpät
Sytyin kyllä tälle, hieno taklaus! Miten onko Raumalla tavallista matalammat laidat kun muissakin tilanteissa näytti, että tullaan yli laitojen?
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Liverpool. Tool —— hämyt
Lukas Klok tarjosi NHL-Jussille ihan kivan pusun. Hienosti NHL-Jussi tapojensa mukaisesti koittaa hakea kontaktia päähän, mutta nyt ei onnistunut.
Yleensä Näätä loikkaa alaspäin mutta nyt oma hyppely aiheutti koko tilanteen. Puoli Suomea katselee tätä klippiä hymyssä suin.
 
Jokainen muna on erilainen. T. Matti ja Annika

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Sytyin kyllä tälle, hieno taklaus! Miten onko Raumalla tavallista matalammat laidat kun muissakin tilanteissa näytti, että tullaan yli laitojen?
Ei kai. Jokinen vain itse aiheuttaa tuon hypyllään. Ja sitten vielä kädet ylhäällä päähän.

Melkoinen rotta on Jokisestakin tullut. Ei uskaltanut Heikkisenkään kanssa lähteä leikkiin, mutta pari kertaa kyllä löi viikatteella polvitaipeeseen ja heti tuomarin takaa vaihtoon piiloon.

Jokinen on kyllä Liigan suurin (seuraava sana on lainattu Kari Jaloselta) ”ämmä”. Tästä löytyy tältäkin palstalta varmasti yksimieleinen mielipide.
 
Poterossa.

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
RottaJokinen on tässäkin taas ihan omassa nykytason elementissään. Aito paskahousupelurin hyppy ja vielä poikkaria kaulaan.
Ai tuottaa hymyä? Kyllä, ja sen hymyn takana on syvä myötähäpeä.
Kyllä sä olet pihalla. Sehän oli klassinen nopee vaihto, jonka Jokinen osaa kokemuksella tehdä. Hyppy ilmaan ja sen jälkeen ei tarvitse muuta tehdä kuin vinkata kaverille, että menepä kentälle.

Samalla sai myös muiden seurojen kannattajia hyppimään riemusta. Eli kokeneen ketun temppuja. Itseäni ainakin hymyilytti tilanne paljonkin.
 

mayra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Eternal Pyörälä
Itseäni ainakin hymyilytti tilanne paljonkin.
Minuakin hymyilytti, selkeä ottelun highlight :).

Se tuli yllätyksenä, että Jokinen pääsee tällä palstalla ihmisten ihon alle jopa sillä, että hänet taklataan vaihtoaitioon.

Sen suhteen minun on tosin katsottava itseäni peiliin - minkään ei pitäisi enää tulla yllätyksenä kaltaiselleni palstakonkarille.

Hyvää lauantaita ihmiset, toivottavasti nähdään lisää hienoja taklauksia illan kierroksella.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Hemmetin hieno homma tosiaan. On paljon "isompia" ja hienompiakin asioita kuin vain joku yksittäisen pelin voitto..

Mikä itselleni nousi tuosta vielä enemmän esiin, josta hattu nousee IFKn toiminnan lisäksi (vaikka olen kai vähän jäävi sanomaan..) niin tuo SaiPan maalivahti joka siellä vielä Lunkalle luukkua avaa. Aivan hemmetin hieno oivallus nuorelta mieheltä, juuri näin! Rispektia silloin kun sen paikka on!

Ja melkein voi sanoa, että kerrankin! SaiPa ei kussut IFKn kaminaan heidän "juhlapelissä" vaan tää meni siinäkin mielessä putkeen. SaiPalle nyt ihan yks hailee vaikka häviää kaikki pelit tuo mukaan lukien tästä eteenpäin, tää on menetetty jo iät ajat sitten.
 
Mikä ihmeen apukoulun kokoontumisajo tämä on? -palle fontän 13.10.2017

Tämä ei ole mikään vesisänky, jossa saa yhdellä työnnöllä kuusi vapaata. - Ville Nieminen 2.11.2019

Petofani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bruins, Jokerit, Raahe-kiekko, Pattu
David Nemecekin eilinen taklaus oli hieno! Kädet alhaalla ja olkapäähän, vaikka Samuli Ratinen luisteli pää jalkojen korkeudella.
 
Kukkosen kasvot. Ville Kuorilehdon laukaus. Patrik Koivisto. Täydellinen tupakkakielto. Oskar Osalan lämäri.
Löikö Mörkö sisään!?
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy