Pudotuspelit kaudella 2011–2012

  • 98 054
  • 393

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toisaalta, jos muistellaan kevättä 2006, niin silloin pitkän aikaa oli kolme joukkuetta tarjolla puolivälierävastustajaksi: Tappara, HIFK ja HPK. Varmaan 95 % Ässä-faneista oli sitä mieltä, että Tappara oli kaikista vittumaisin vastustaja noista kolmesta, mutta miten kävikään? Viime vuonna tuuleteltiin, kun Blues tuli vastaan...

Ässät pääsee ainakin lähtemään haastajana.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Verta nekin vuotaa.

Niin siinä tosiaan taitaa käydä, että Jyväskylässä aloitetaan. Ei muuta kuin kiekko liikkumaan ja maalinedustalla äijää lasarettiin. Hyvä siitä tulee.

Toivottavasti juuri tälläinen asenne löydetään.

JYP:ä vastaan lääkkeet löytyy todellakin. Aloittaisin siitä, että boksista on pysyttävä pois. Vaikka saattaa kuulostaa kliseeltä, JYP:ä vastaan se todellakin korostuu koska omaavat liigan kolmanneksi parhaan ylivoiman ja se näky mm. viime reissulla Jyväshyvässä. Viisikko pelkällä liikkeellään repii neliötä pahasti.

Toiseksi, vaikka viime peleissä on ollut positiivinen ilme, täytyy ajaa maalille oikeasti ROHKEAMMIN. Helenius ei helppoja kaukaa päästä vaan sinne sota-alueelle on päästävä. Tämä maalille ajaminen on kauden aikana ollut muutenkin hukassa joten senkin pitää löytyä.

Paha vastus mutta ei todellakaan voittamaton. Lähdetään altavastaajana, katsotaan miten se meille sopii.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kirjoittelin joskus, että JYPiä vastaan Ässillä ei ole mitään saumaa paras seitsemästä sarjassa. Hankalin mahdollinen vastustaja. Kaikki olisi pitänyt tehdä, jotta tämä Jyväskylän ylpeys oltaisiin vältetty. Kaikki muut mieluummin, mutta minkäs teet. Sieltä se nyt vaan mitä suurimmalla todennäköisyydellä vastaan tulee.

Sen takia tämä paska on nyt unohdettava ja lähdettävä kaatamaan tuota Nykäskylän porukkaa. Kaikki on tehtävä. KAIKKI. Lämmitetään, tapellaan, tehdään mitä vaan. Kaikki likoon ja hei, jos JYP kammetaan kumoon tulee kannu Poriin.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
JYPin kohtaamista ei kyllä estä enää mikään mahti maailmassa, sillä mahdollisuus siihen että HIFK häviää jo kymmenkunta kierrosta sitten kädet pystyyn nostaneelle Kerholle on tasan nolla.. jopa alle nollan. JYPin pitäisi samalla toki myös suoraan voittaa hirmuisesta panoksesta pelaava Kärpät..

Voi luoja.. nyt kävi sitten kylmät vastustajan kanssa, kuten uhkakuvana koko ajan oikeastaan olikin. Noh, maltillisin odotuksin saa ainakin lähteä liikkelle poff-sarjaan, ensimmäinen peli Jyskylässä tulee olemaan aivan mielettömän kriittinen

Mutta iloitaan nyt toki kuuden sakkiin pääsystä, ja suorasta jatkopaikasta. Vuoristoratamaisen kauden päätteeksi lopulta kuitenkin oikein hieno saavutus, ja ehkäpä sopivampi paikka lähteä kevään ratkaisupeleihin kuin mitä viime vuoden kakkossija..
 

Force

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Onhan tuossa vielä kotiedun mahkut, jos Krääpät onnistuu nuijimaan Jyp-lesbot ja me hoidetaan Turun Paska ja Selluloosa....

Vähän perse kierros oli kokonaisuudessaan, mutta säälit vältettiin ja se kai tässä nyt tärkeintä oli.
 

rama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Habs, FC Jazz-j, Newcastle United
Toisaalta 5.sijalla tulisi ainakin yksi lauantaikotipeli ja 6.peliin mentäessä toinen. Ja aika varma olen, että JYP hoitaa torstaina Kärpät kotonaan. Toinen juttu on sitten, että lähteekö IFK perseilemään omassa pelissään.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Onhan tuossa vielä kotiedun mahkut, jos Krääpät onnistuu nuijimaan Jyp-lesbot ja me hoidetaan Turun Paska ja Selluloosa....

No niin, niinhän se toki on.. en meinannut huomatakaan. Kaiken lisäksi Tepsillä ei ole torstaina enää mitään panosta oman sijoituksensa suhteen, koska sen maaliero on niin huono
 

Northern King

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
JYP sieltä vastaan sitten tuli. Ei ehkä mieluisin mahdollinen vastustaja, mutta viime vuoden jälkeen en aio enää ottaa sen enempää kantaa, että mikä vastustaja on suotuisa ja mikä ei. Kaikki ne täytyy voittaa.

Nyt on vielä jaossa kotietu.
 
Hyödyllinen kotietu?

Mielestäni olisi jopa ihan hyvä lähteä pudotuspeleihin viidenneltä sijalta ja ilman kotiedun tuomaa painetta. Ei se ainakaan valtava haitta joukkueelle olisi, jos ns. pienoisena altavastaajana pääsisi tosipeleihin. Syitä on useita.

1. Ässät on runkosarjan paras vierasjoukkue kerättyään 57 pistettä reissusta. Kotitilasto on vasta kymmenenneksi paras, joten ehkä tällaisen kokonaisuuden aloittaminen vieraista vähentää painetta ja saa oikeanlaisen tekemisen esiin heti. Viime kaudella kotiavaus meni Bluesia vastaan vituiksi ja pelko iski puseroon sen jälkeen.

2. Ensimmäisessä pudotuspelissä paine on aina kiistatta enemmän kotijoukkueella, joka pelaa heti edun säilyttämisestä. JYP siis joutuisi tämän paineen kantamaan neljännellä sijallaan ja Ässillä olisi sauma iskeä tähän. Se on eri asia, onnistuuko joukkue avausmatsin kääntämään itselleen, mutta mahdollisuus on normaalia isompi ja pudotuspeleissä ryöstetty kotietu olisi selkeä fiiliksennostattaja pelaajille.

3. Kotiavaus olisi lauantaina. Isomäki pudotuspeleissä on aina hyvä paikka pelata, mutta lauantaina entistä parempi. Hurmos on epäilemättä kova ja varsinkin silloin, jos Ässät sarjaa johtaisi tässä vaiheessa 1-0. Muutenkin toki lauantai on Porissa kiistatta äänekkäin pelipäivä.

4. Mahdollinen kuudes taisto olisi jälleen lauantaina Porissa. Tuki olisi tässä vaiheessa valtava. Varsinkin silloin, jos mahdollisuus olisi sarja saada poikki.

Nämä pohdinnat ovat osittain spekulaatiota, mutta en usko, että kotiedusta suuremmin hyötyä Ässille olisi. Ehkä jopa päinvastoin. Katsellaan nyt torstaina tulokset ja ollaan sen jälkeen viisaampia. Se on varma asia, että JYP on todella paha vastustaja, mutta voitettavissa.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässien pelaamissa puolivälieräsarjoissa on useammin jatkoon mennyt joukkue, jolla ei ole ollut kotietua.

Sija 5 on oikein hyvä paikka aloitella kevään karkelot. Siitähän sitä Tapparaakin lähdettiin kaatamaan 6 vuotta sitten. Nyt vaan samanlaista meininkiä kaukaloon kuin silloin.

Eli paskat kotieduista. Mieluummin ne lauantaimatsit Isomäkeen.
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Onko ne pelipäivät jossain nähtävillä? Melkeinpä vaikein mahdollinen vastus tuli vastaan, mutta kyllä ne tottelee kun kunnolla komentaa. Samaa kaurapuuroa ne syö. Tod näk tosi tiukkoja ja vähämaalisia vääntöjä on tulossa, mutta mun puolesta jyp saa tulla!

Jumalauta tästä tulee hianoo!! :)
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Mielestäni vastus ei ole pahin mahdollinen, mutta epämieluinen kylläkin. Jos Jypin pelaajamateriaalia vertaa Ifk:n vastaavaan tai mahdollista potentiaalia, niin kyllähän Jyp "helpompi" vastustaja on kuin Ifk. Ifk sarjasta olisi tullut varmasi tunteikas ja osin kuumakin, mutta kyllä prossat Ifk jatkoon siinä olisivat olleet 80- 20 kun taas Jypiä vastaan ne ovat huomattavasti tasaisemmat

Jotenkin uskon, ettei JYP-sarjastakaan puutu tunnetta, ainakaan Jatkoajassa. Kaks hyvin rakennettua, valmennettua, urheilullista, huippuosaamista omaavaa joukkuetta. Uimalakin diktatuurin alta kauden alussa vapautunut JYP tuskin suostuu ottamaan ennakkosuosikin viittaa ylleen, vaikka kuntopuntarin perusteella sen heidän ylleen voisikin heittää.

Eihän JYP sinänsä ole mikään maaleja sylkevä tähtisikermä, 20 tehtyä vähemmän kuin Ässillä, mutta melkeen 30 vähemmän omiin. Ässien haalariosasto Mutasen ja Palosen johdolla heräilemässä, JYPiltä taas löytyy Riska, Lahti, Pihlman, Virtanen, Jääskeläinen. Kova sentterikaksikko Perrin-Hytönen, Uusikartanojen kyettävä haastamaan kakkosketjujen kisassa. Armia vs. Vatanen, odotettavissa ennakkoluulottomia suorituksia ja kovaa prässiä: kumpikin tulee ottamaan osumaa tässä sarjassa. Honkanen nostanut profiiliaan ja Kudroc muuttunut aggressiivisemmaksi, kenties valmennuksen ohjeistuksen kautta. Lisäksi ensimmäisen playoff-kauden päävalmentajat Aho ja Kivi tulikokeessa.

Tämä sarjahan ei ole edes vielä varmistunut, mutta kaikki klassikon ainekset olemassa. Jos Sinuhe olis vielä askissa, niin tämä olisi täydellistä.

Onko ne pelipäivät jossain nähtävillä?

Alustavasti tuolla, eli viikon saa varrota torstaina päätyvän runkosarjan jälkeen

Ottelut - SM-liiga
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Täällähän pelätään Jyppiä ihan tosissaan. Jotenkin aika vaisua menoa patafaneilta..

Tokihan sitä saa esittää arviota ja pelätä seuraavan askeleen ottamista. Varokaa vaan ettei toi asenne tartu elämäänne muutenkin. Saatattte vanhan sananlaskun mukaan huomata myöhemmin että seisoitte koko elämänne yhdellä jalalla. No pessimisti ei pety...

Mutta minäkin arvioin. ÄSSÄT MENEE JATKOON!

Syy: Ässät on parempi jääkiekkojoukkue ja Porilaiset on hulluja
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Syy: Ässät on parempi jääkiekkojoukkue ja Porilaiset on hulluja

Hyvät perustelut. Kyllä tää tästä sitten hoidetaan.

Realistisuus voi olla joillekin pelkoa tai varomista. Itselleni se on enemmänkin faktojen myöntämistä eikä elämistä valheessa.

En jaksa kaivaa Ässien ja JYPin keskinäisten pelien tuloksia, mutta olen ihan varma, että turpaan on tälläkin kaudella tullut enemmän kuin on voitettu. Jyväskylässä voitettiin tällä kaudella kerran, mutta pelin nähneenä olen sitä mieltä, että noita voittoja tulee 1/5:stä ja 4/5 se matsi olisi mennyt JYPille. Paine oli kolmannessa erässä valtava ja tuuria tarvittiin iso säkillinen siinä voitossa.

Ässien pitää kaivaa taktiikka ja mentaalipuolelta uusi vaihde. Jotain extraa pitää keksiä. Muuten tämä sarja menee JYPille.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Jep jep. Hyviä perusteluja löytyy näköjään muiltakin. Viime vuonna Blues tais hävitä kaikki pelit runkosarjassa Ässille. Ei noilla runkosarjapeleillä ole oikeasti MITÄÄN merkitystä

Vakavammin puhuttaessa uskon Karrin keksivän jotain spesiaalia kohtelua Tuppurainen-Perrin-Pesonen ketjulle ja jos se onnistuu niin ei jyp ainakaan montaa maalia tee per ottelu. Jyp on melko haavoittuvainen siinä mielessä että nojaa tehojen puolesta vahvasti tuohon kolmikkoon.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jep jep. Hyviä perusteluja löytyy näköjään muiltakin. Viime vuonna Blues tais hävitä kaikki pelit runkosarjassa Ässille. Ei noilla runkosarjapeleillä ole oikeasti MITÄÄN merkitystä.

Ok. Itse olen sitä mieltä, että runkosarjapeleillä on JOTAIN merkitystä joukkueiden voimasuhteita arvioitaessa.

Se, että Blues yllätti viime vuonna Ässät ja JYPin pleijareissa on enemmänkin poikkeus kuin sääntö. Seuraa vaikka vähän historiaa ja katsele miten sieltä alemmilta sijoilta on aiemmin selvitty niinkin pitkälle kuin Blues viime vuonna.

JYP lähtee Ässiä vastaan suurempana ennakkosuosikkina, mitä sarjataulukko näyttää. Johtuu mm. JYPin surkeasta alkukaudesta, jota ilman joukkue olisi tällä hetkellä sijalla 1 tai 2. Toisaalta Ässien ja JYPin välinen historia on karua luettavaa sekin eikä sieltäkään oikein tukea pysty Ässien jatkohaaveille hakemaan.

Ikävää faktaa, eikö?
 

Pianisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
JYP:n leirissä tuuletellaan jo kotietua ja Ässiä vastustajana. Toivottavasti pitävät tuon asenteen :) Ässät on parhaimmillaan haastajana ja nyt meille on todennäköisesti tulossa se vierasetu. JYP on vaikea vastustaja mutta pahoja ne on muutkin. Monta kertaa on nähty että oma maailmansahan nämä ovat. Jos JYP voitetaan niin sitten voitetaan sen jälkeen kaikki.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
JYP:n leirissä tuuletellaan jo kotietua ja Ässiä vastustajana. Toivottavasti pitävät tuon asenteen :) Ässät on parhaimmillaan haastajana ja nyt meille on todennäköisesti tulossa se vierasetu. JYP on vaikea vastustaja mutta pahoja ne on muutkin. Monta kertaa on nähty että oma maailmansahan nämä ovat. Jos JYP voitetaan niin sitten voitetaan sen jälkeen kaikki.

Katoin samaa ja tuli mieleen selvästi: "Jes, blues on selvästi parhain vaihtoehto" jne...

Toivottavasti JYP:n pelaajisto on samalla mielellä liikenteessä.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä JYPilläkin heikkoutensa on. Niihin pitää vaan iskeä lujaa ja samalla pitää oma peli kasassa. Mahdollisuuksia on aina. Palataan asiaan, kunhan vastustaja varmistuu lopullisesti.
 

alcoholic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Puolivälierissä Jypiä vastaan on paljon samoja elementtejä, mitä Ässillä oli Tapparaa vastaan 2006. Silloinkin oltiin runkosarjassa hävitty kolme peliä ja yksi voitettu vieraissa. Jyp on toki paha ja vittumainen vastus, mutta kummasti viime vuosina selkeä ennakkosuosikin asema on kääntynyt niitä vastaan erityisesti pleijareissa.

Jypillä on todella kova ykköskenttä ja ylivoima, mutta nämä eliminoimalla ollaan jo todella vahvoilla. Ässien on ehdottomasti parannettava omaa erikoistilannepelaamistaan, jos jatkoon aiotaan tästä sarjasta päästä. Suurin heikkous Jypillä on maalivahtipeli. Heleniuksella on kyllä kovat tilastot, mutta kokemusta pleijareista ei paljoa ole, jos lainkaan. Tosin meidän omien molareiden kokemus pleijareista on myös vähäinen, joten tällä osastolla ollaan aika lailla tasoissa kokemuksen suhteen.
 

sonnychiba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jyppi siis todennäköisimmin tulee vastaan. Kotietu olisi vielä saatavissa mutta siihen en jaksa enää uskoa. Ei Jyppi mahdoton vastustaja ole mutta ei helpoinkaan. Jotenkin uskon, että tänä keväänä mennään pidemmälle kuin viime keväänä. Täytyy varmaan lähteä kannustamaan myös vieraspeleihin, kun näyttää osuvan osa peleistä vapaapäiville.
 

Legion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Everton, FC Bayern
Jypillä on todella kova ykköskenttä ja ylivoima, mutta nämä eliminoimalla ollaan jo todella vahvoilla. .

Tässä näkisin itsekin kriittisen kohdan. Luulisin homman helpottuvan oleellisesti, jos Vatasen ja Perrinin pelihuumorin saa pilattua heti kättelyssä. Jonkun pitäis ottaa oikeen asiakseen suistaa nämä kaverit raiteiltaan tavalla tai toisella ilman jäähysumaa. Viime kauden Bluesista vois ottaa vähän soveltuvasti mallia tyyliin "Spartalaista ajokoirakiekkoa Ässien tyyliin".

Toki Ässien pitää omaankin peliin keskittyä ja sen pitää olla sellaista, että oma pää tilkitään viimeisen päälle ja vastahyökkäyksistä ne +1 maalia enemmän kuin vastustaja. Ei mitään monimutkaista piperrystä, vaan ajoa maalia kohti ja välillä vähän päinkin = tehdään Heleniuksen elämäkin ikäväksi.
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Täytyy varmaan lähteä kannustamaan myös vieraspeleihin, kun näyttää osuvan osa peleistä vapaapäiville.

Osaako muuten joku kertoa, koska liput lauantain kotipeliin mahtavat tulla myyntiin ( siis jos ja kun Pata jää sijalle 5 ) ? Viikon päästä keskiviikkona ?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös