Pudotuspelit – kevät 2024

  • 154 974
  • 1 338

Kossu123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ryan Lasch, #24
En muista puhuiko joku täällä Linnanahteen videoista ja jinxaamisesta, mutta katsoin finaaliennakon, niin oli kyllä hyvää analyysia.
 
Suosikkijoukkue
Pelimannet idästä, Pelicans, FC Bayern
En muista puhuiko joku täällä Linnanahteen videoista ja jinxaamisesta, mutta katsoin finaaliennakon, niin oli kyllä hyvää analyysia.
Hyvää analyysia kyllä, vähän epäröin että katsonko edes videon kun aina mietityttää nämä "asiantuntijoiden" lausunnot. Ainakin nyt Aki tarkasteli hyvin molempien vahvuuksia/heikkouksia ja hyvin realistisesti kuvasi mahdolliset skenaariot eikä ottanut mitään unisia kantoja tyyliin: "ei tapparaa kukaan haasta" jne.
 
Suosikkijoukkue
Pekon muuvit
Ainoa mikä tuossa analyysissä jäi ärsyttämään, oli se et ennakkosuosikin viitta laitettiin sieltäkin meidän selkään. Ennakkosuosikin asema ei vaan sovi meille.

Muuten oli kuuntelemisen arvoinen.
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ainoa mikä tuossa analyysissä jäi ärsyttämään, oli se et ennakkosuosikin viitta laitettiin sieltäkin meidän selkään. Ennakkosuosikin asema ei vaan sovi meille.

Muuten oli kuuntelemisen arvoinen.

No, se joka saa meille ennakkosuosikin viitan, väheksyy Tapparaa todella vahvasti.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Niin kauan on kaikki hyvin kunhan Valavuori ei julista Pelicansia mestariksi ennenaikaisesti. Siinä kohtaa on sitten peli menetetty.

Huomenna sitten mennään. Palstaveljet ja -siskot, nyt nautitaan. Kuka tietää milloin tämä tapahtuu Lahdessa uudestaan seuraavan kerran, joten nautitaan nyt ihan jokaisesta hetkestä ja jokaisesta minuutista mitä saadaan. Etukäteen on aika hyvä kutina tästä. Ollaan isojen asioiden äärellä, voidaan tehdä ja kokea nyt jotain suurta ja ennennäkemätöntä.



 

Iin Taikuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Huomenna sitten mennään. Palstaveljet ja -siskot, nyt nautitaan. Kuka tietää milloin tämä tapahtuu Lahdessa uudestaan seuraavan kerran, joten nautitaan nyt ihan jokaisesta hetkestä ja jokaisesta minuutista mitä saadaan. Etukäteen on aika hyvä kutina tästä. Ollaan isojen asioiden äärellä, voidaan tehdä ja kokea nyt jotain suurta ja ennennäkemätöntä.



Upea biisivalinta, tuo niin paljon muistoja mieleen.

Mutta kyllä, kutina on. En ole mitään odottanut näin paljoa sitten lapsuuden. Viime vuonna ei osannut jännittää, mutta nyt kun on realistinen mahdollisuus tehdä historiaa niin piru vie mitä fiiliksiä tässä läpiviikon on käynyt. Pahenee ja paranee vaan.

Kaikki mahdolliset skenaariot on käyty päässä läpi monesti ja kylmiä väreitä virtaa kun miettii sitä kaikista parhainta vaihtoehtoa. Kuitenkin yrittänyt pysyä nöyränä ja valmistautua nauttimaan tästä täysin rinnoin, yhtään kun ei seuraavasta mahdollisuudesta tiedä.

Myös haikeita fiiliksiä ja melkein onnenkyyneleitäkin tässä vuodattanut, nimittäin tämä on Hölön viimeinen kausi. 4 vuotta on vierähtänyt todella nopeasti. Vielä ei ole kiitosten aika, mutta saa olla ylpeä tästä miten hienosti nimenomaan Hölö on tätä yhteisöä tiivistänyt. Luulen ja toivon, että loppurutistus pelataan kunnialla Tommille.

Eiköhän nautita kaikki tästä yhdessä, tehdään tästä ikimuistoisin Turkoosikevät. Hävittiin tai voitettiin, tehdään tää joukkueelle, kaupungille sekä koko Päijät-Hämeelle. Koko tuen on tämä joukkue ansainnut.

Hölön sanoin, toivottavasti ollaan se joukkue joka saa viimeisenä nostaa kädet ilmaan.
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Kun ensimmäinen peli alkaa, ja Tappara tekee maalin. Sitten on peliesitys-ketjussa piru irti.
Vanhoilla kunnon ranskalaisilla viivoilla tilanne siinä kohtaa:

- Hölölle kenkää, sulaa aina ratkaisevilla hetkillä. Ei ole osannut valmentaa joukkuetta finaaliin.

- Tällä ylivoimapelillä ei vaan voi pärjätä. Tämä on tällä kaudella muutaman tuhat kertaa faktaksi todettu. Joka kerta kun vastustaja on tehnyt maalin.

- Silanderille kenkää, huolehti hän nyt yli- alivoimasta tai mistä vaan.

- Laschista ei ole playoff pelaajaksi. Miten voi tuon tason pelaaja sulaa niin, että heti kun ollaan finaaleissa, ei syötä tai edes tee ottelun avausmaalia.

- Tällä puolustuksella ei voi pärjätä. Kiekollisia pakkeja ei ole. Voi kun saataisiin Eronen takaisin. Kukaan ei osaa pelata viivassakaan

- Hyökkäys on surkea, kaikki epäonnistuvat. Näin tässä käy, kun seurajohto sössi Jasekin, Kangasniemen, Smejkalin, Kelleherin, Smolenakin ja Hodgmanin muualle. Minkä takia näitä pelaajia ei vaan pidetä? Miten Lahessa osataan aina vetää vihkoon pelaajien kanssa.

- Minkä takia ketjuja ei muutettu finaaliin? Miksei Aaltosta siirretä Schnarrin ketjuun!? Toki tuosta joukkueesta puuttuu 1-sentteri. Miksei sitänhankittu ennen siirtorajan umpeutumista? Näkihän sen jo tammikuussa, ettei Schnarrista ole tuohon.

- Pasi Nurminen on myrkyttänyt joukkueen ilmapiirin. Hän antoi pari viikkoa sitten haastattelun pitkästä aikaa medialle, ja tuo ei ole voinut olla vaikuttamatta joukkuehenkeen. Niemelän motivaatio on kadonnut tuon takia. Lisäksi Nurminen oli ruuvannut Isku-Areenalla yhdessä listassa puoleksi irti olleen ruuvin kunnolla kiinni. Miettikää nyt vittu itekin, miten tuo vaikuttaa joukkueeseen ja valmennuksen ja muun toimiston henkeen, kun omistaja huseeraa hallilla? Vittu mitä puuhastelua perkele taas.

Ja näistä Nurmisen aiheuttamista ikävyyksistä voin kertoa joskus ajan kanssa enemmänkin. Sanottakoon nyt pienenä paljastuksena jo, että olihan tuo nostanut pihalta ravintolan kokilta pudonneen rukkasenkin, ja vienyt sen kokille. Ajatelkaa nyt saakeli, tuollainen ei voi olla myrkyttämättä koko seuraa.

- Jos Tapparan maali on helppo, on Kokko pilattu. Minkä takia se väsytettiin täysillä peleillä jo ennen finaaleja? Minkä takia Patrikaista ei peluutettu?

Ei muuta kuin finaaleihin, ja nyt voitetaan, niin ei tarvitse jossitella! :D Mutta tuossa tuollaisia tällä kaudella eniten mieleen jääneitä, ja ehkä useimmiten toistuneita ajatuksia palstalta synkkinä hetkinä. Synkkiä hetkiä olikin syyskausi enemmän kuin tarpeeksi täynnä. Onneksi kevät on ollut erittäin turkoosi!
 
Viimeksi muokattu:

Kossu123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ryan Lasch, #24
Noniin pitkän odotuksen jälkeen tänään on se päivä! Näillä sotureilla lähdetään vierasryöstöä hakemaan:

Jämsen Schnarr Horky
Bryggman Carlsson Lasch
Hirvonen Vilen Haatanen
Enlund Tyrväinen Aaltonen

Jordan Johannesen
Kral Puutio
Blood Utunen
Tukiainen

Kokko

Tapparalla ei muita muutoksia, kuin 13. hyökkääjä Matson vaihtuu Tanukseen.
 

Jägen_pelsut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Finaalit potkaistiin käyntiin ja meidän eka erä oli kyllä aivan hirvee. Tappara jyräsi meitin yli tyyli puhtaasti vaikka 2-0 maali jätti itselle kysymysmerkkejä ilmaan, nyt tuomarit päätti noin. Omaa tekemistä pitää parantaa ja meidän pitää pystyä tekemään näistä vähistä paikoista ne maalit mitä tarvitaan.

Eilenkin kakkoserässä Snarrin kenttä pyöritti hyvää hyökkäystä ja Horky kuljetti kiekkoa sinisellä, syötti Utuselle B-pisteelle ja leikkasi itse pisteiden väliin parhaalla maalintekosektorille valmiina vetämään. Utusella oli vapaa tila syöttää takaisin Horkylke jolla oli veto valmiina, mutta mitä tekee Utu, vetää itse päin maskimiehiä! Siis vieressä on maalintekijä huipputontilla ja meidän ei maaliruisku pakki vetää itse. Näissä paikoissa pitää pystyä tekemään niitä pieniä oikeita ratkaisuja.

Nyt ollaan nähty miten Tappara tulee ja on Hölön tehtävä ruveta miettimään miten lähdetään puolustus alueelta tuollaisen 3-4 pelaajan paineen alta pois. Sekä miten saadaan luotua enemmän niitä maalipaikkoja kun kerran meidän tehokkuus on tasoa heikko.

Itse uskon, että ens pelissä ollaan jo valmiimpia ja viedään se 2-1. Nyt pelaa vastakkain kaksi niin hyvin puolustavaa jengiä joiden yveetä on heikkoa ja aveet on hyvää.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hienoa duunia joukkue! Otetaan ilo irti tästä hetkestä, mutta nopeasti katseet tulevaan.

Hyvin nöyränä täytyy lähteä Tappara-sarjaan. Useita avoimia kysymyksiä/välipäiviänä hiottavia asioita jäi edelleen tulevaa sarjaa ajatellen. Myös selviä steppejä otettiin mielestäni eteenpäin tässä sarjassa joillakin osa-alueilla, vaikka tulosten valossa sarja nyt ei mitään ilotulitusta ollutkaan.

+ Kärppä-sarjan alussa oltiin hieman sekaisin omaan pään lähdöissä Kärppien aktiviisen jatkopaineen alla, mutta mielestäni tämä osa-alue kehittyi sarjan edetessä ja jotenkin tämä ei herätä itsessäni huolta. Uskon, että meillä riittää rutiini luoda peliä ja pysyä kiekossa riippumatta siitä kuka on vastassa
+ Hyökkäys- ja keskialueen karvaus. Toistuvasti yllättänyt, miten helpon näköisesti on kiekon menetyksen jälkeen saatu karvattua kiekko omalle joukkueelle ja iskettyä samantien vastaan.
+ Keskialueen ylitykset. Tuossa on niin paljon variaatioita, että aika vaikea ennakoida millä tapaa tullaan keskialueen yli. Näyttää olevan vaikea kaverillekin puolustaa, kun joka kerta löytyy keinot painaa paine hyökkäyspäähän.
+ Maalivahtipeli. Ei voi liikaa hehkuttaa millainen kasvutarina on tässä käsillä henkisellä tasolla.
+ Suoraviivaisuutta löytyi enemmän ja lähdettiin ajamaan suoraan maalia kohti, kun paikka oli. Tosin maalille noussut hyökkääjä jäi liian usein yksin näissä tilanteissa ja hävisi lopulta jatkokamppailun. Kun maali roikkuu ilmassa niin ei ihan sitä ollut nähtävissä, että siellä olisi ollut kylmäverisiä maalintekijöitä kuitenkaan jäällä, vaan enemmän toistaiseksi kiekon siirtelijöitä, josta seuraava miinus.

- Tietynlainen tylyys ja röyhkeys puuttuu ajoittain hyökkäyspäässä maalinedustalla. Jotenkin tuntuu, että tyydytään hakemaan ratkaisua ennemmin ulkokehältä kuin, että lähdettäisiin työhaalarit päällä sinne maalin eteen tekemällä tekemään se maali silloin, kun siellä on tulikuuma kassari, jolle harvemmin tuollaiset suorat vedot tai edes one-timerit ilman maskia uppoaa. Pitäisi saada runsaasti liikkuvaa maskia ja riparilaukauksia aikaiseksi.
- Yritin laskeskella viime pelissä, että montako kertaa tulisi voitettuja ripareita tai laukauksia liikkuvalle maskille, mutta unohdin tuon jo 2. erän aikana, kun tuli niin harvakseltaan, että olisi yhden käden sormet riittänyt siihen asti. Yksi syy oli se, että laukaukset jäivät blokkiin tai meni metritolkulla ohi. Toisaalta ei sinne ripareihin kyllä kovin innokkaasti oltu pyrkimässäkään.
- Viimeistely. Tuollainen määrä kokonaan hassattuja paikkoja on jotakin aivan käsittämätöntä. Se että metrin päästä ammutaan kaksi metriä yli ja ohi ei mitenkään voi toistua Tapparaa vastaan. Se että saataisiin tuo määrä paikkoja on jo sinällään epätodennäköistä ja tämän lisäksi vielä astetta kuumempi kassari vastassa, niin pakko pystyä skarppaamaan nyt! Välillä näyttää jopa tietyllä tapaa "ylirennolta" / välinpitämättömältä nuo ratkaisut.
- Pakko laittaa vähän noottia myös puolustuspään maalinedustalta. Aika monta kertaa ollut mailat vapaana molemmissa sarjoissa maalin edessä, josta päästy rokottamaan. Vaikka olisikin ollut mies pidettynä, mutta on vain hävitty se kaksinkamppailu. Nuo tilanteet täytyy pystyä voittamaan Tapparaa vastaan, joka kyllä rokottaa jäätävällä prosentilla nimenomaan noista paikoista.
Näistä miinuksista mikään ei korjaantunut eiliseen peliin. Huhhuh... Jopa osa aiemmista plussista tipahti miinuksen puolelle. Näitä puutteisiin listattuja asioita on saatu jossain määrin aiemmin anteeksi kaverin lipsahduksilla, mutta nyt esim. Tapparan maalinedusta ei vuoda lainkaan. Siellä on 2-3 äijää parkissa maalin edessä ja siinä missä aiemmin on yksittäiset pelaajat tehneet nousuja maalille ja voittanut niitä maalinedustoja, niin nyt kyllä hävitään aivan pystyyn, kun sinne ei mennä useamman äijän voimin ottamaan sitä maalinedustaa haltuun. Nyt olisi korkein aika kaivaa ne työhaalarit esiin, helppoja maaleja ei ole tulossa!
Ja sitten omien miesten merkkaaminen... Jos aiemmissa sarjoissa oli mahdollista nostaa vähän selkää pystyyn ja päästää kaveri ajoittain huipputonteille, niin nyt niihin merkkausvirheisiin ja kamppailuiden häviämiseen ei ole varaa ainoassakaan tilanteessa. 3-0 maalissa ei ollut edes yritystä pelata Savinaisen mailaa ulos tilanteesta.

No mutta sarja on pitkä ja kyllä se taisteluilme maanantaina löytyy, luotetaan siihen!
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Riihinen spotattu Nokia areenalta tyttöystävän kanssa.
Mitähän olivat tehneet, että noin huonosti kävi?

Kun Schnarr ei ikävä kyllä ilmeisesti enää pelaile, niin mitenkäs hyökkäys kokoonpano huomenna asetellaan? Jämsen sentteriksi? Vai Hirvonen Jämsenin ja Horkyn keskelle?
 

Kossu123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ryan Lasch, #24
Mitähän olivat tehneet, että noin huonosti kävi?

Kun Schnarr ei ikävä kyllä ilmeisesti enää pelaile, niin mitenkäs hyökkäys kokoonpano huomenna asetellaan? Jämsen sentteriksi? Vai Hirvonen Jämsenin ja Horkyn keskelle?
Vilen Jämsen Horky ja Konde sentteriks Tuksun ja Haden kanssa?
 

nikez37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Aaltonen ja Jämsen ovat tällä hetkellä riippakiviä. Epäilin Juhiksen hankintaa jo alun perin, mutta nyt tuo ensi kauden pahvi tuntuu suorastaan typerältä. Eikä varmasti pelaa halvalla.

Mutta pakkohan noita on vissiin peluuttaa.
Itse taas luulen, että juuri tuolla ensi kauden diilillä saatiin mies järkevällä hinnalla loppukaudeksi sekä ensi kaudeksi. Mutta tämän hetken taso ei riitä, vaikka onhan Juhilla kuitenkin upsidea ratkoa pelejä.
 

Mankkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans & Anaheim Ducks
Aaltonen ja Jämsen ovat tällä hetkellä riippakiviä. Epäilin Juhiksen hankintaa jo alun perin, mutta nyt tuo ensi kauden pahvi tuntuu suorastaan typerältä. Eikä varmasti pelaa halvalla.

Mutta pakkohan noita on vissiin peluuttaa.
Maltti on valttia, ei kannata kirvestä heittää kaivoon. Aatulla oli eilen jo röyhkeyttä ja muutama teko paikkakin. Aaltonen pyörittää hyvää peliä kun saadaan vaan joku ukko ottamaan passit kiinni ja niistä sisään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös