Pronssiottelu HPK - Lukko pe 8.4.2005

  • 12 328
  • 90

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Siitä on yhdeksän pitkää vuotta, kun viimeksi mitalit Lukkolaisten kaulaan pujotettiin. Ja tämän kauden jälkeen saattaa mennä taas yhtä pitkä aika kun tilaisuus taas tulee, joten nyt on tämä homma hoidettava himaan. En tiedä, arvostaako Rautakorpi pronssimitaleita pätkääkään, toivottavasti pelaajat kuitenkin motivoituisivat tähän kamppailuun. Hpk:lla lienee jo kyllästyminen näihin pronssipeleihin, joten luulisin Lukkolaisten tätä mitalia enemmän haluavan.

Vehanen vaan kylmästi maaliin, Roli pelasi parhaat pelinsä Hifk-sarjassa. Lukko-kannattajia on paljon Rinkelinmäelle tulossa, joten kannustuksen puutteeseen homma ei kaadu. Neljäs sija on yhtä tyhjän kanssa, mitali on mitali. Itselleni kausi on ollut pettymys, jos neljänneksi jäädään. Pronssiin olisin välierätappiosta huolimatta tyytyväinen. Taistelkaa perhana nyt kunnolla vielä kerran, ketut!
 

Kreifi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pronssi tosiaan tuntuu voitolta. Se tuntuu aina, kun Lukko sen saa. Näin pieni kaupunki ja vaikea pitää hyvä joukkuea kasassa. Pronssi on hyvä saavutus. Toivon sitä, mutta... en jaksa uskoa Lukon sellaista saavan, vaan katkeraa nelostilaa joudutaan mutustelemaan.

Tämän viestin tarkoitus on vain kerjätä uskoa. Antakaa sitä siis minulle. :)
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Niin, pakkohan se on myöntää, että ainakin itselläni on hirmuinen mitalinnälkä ja että pronssikin maistuisi enemmän kuin hyvältä. Toinen asia mikä perjantaina tulee maistumaan on kylmä olut, toivottavasti tämä Rinkulan sisäänkäynnin viereinen baari toimii yhtä hyvin kuin edellisilläkin vierailuilla.

Vehanen voitaisiin laittaa maaliin ja lähteä peliin hyökkäävällä taktiikalla. Kausi olisi mukavaa päättää maalirikkaaseen otteluun, jonka Lukko vielä voittaisi.

Mutta eipä tässä sen ihmeempiä osaa tästä ottelusta sanoa, aamulla menen hakemaan liput ja olutta jo löytyykin jääkaapista. Kaksi kertaa olen viimeisen vuoden aikana Rinkulalla käynyt ja molemmilla kerroilla on tullut niukka ja katkera tappio, toivottavasti nyt käy toisin ja saan päättää tämän kauden mitalijuhliin.
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti Kreifi
Tämän viestin tarkoitus on vain kerjätä uskoa. Antakaa sitä siis minulle. :)

No tässä tulee, ota kiinni. Lukko voittaa pronssiset killuttimet. Äijät pelaa Eepille mitalin kaulaan, koska tämä kausi saattaa hyvinkin olla viimeinen hänen kohdallaan. Nikke, Toke, Pahi, Koivisto ja Snebu (juu-u, Ville itte) tekevät Lukon maalit. Viimeinen tyhjiin.

Joko alat uskoa Lukon voittoon? Ai et? No sellanenkin asia puoltaa vahvasti Lukon voittoa, että hämäläiset perunanviljelijät suunnittelevat jo tosissaan tulevaa perunanviljelykautta, jotta saisivat sitten sadon onnistuessa ensi kauden ry-joukkueensa kasaan. Näin ollen kerholaiset eivät kykene estämään Lukon voittoa. Ilmeisen hyviä perunasatoja on kuitenkin viime vuosina saatu Turengin seudulla...Tulevaisuus näyttää kyllä heikolta Kerholla, jos ne peijakkaan coloradonkuoriaiset leviävät hirvikärpästen lailla.

No joo, takaisin tähän peliin. Itse aion saapua Rinkulalle viiden ja puolen vuoden tauon jälkeen. Kannattaisi sinunkin Kreifi, niin olisi taas yksi Lukon puolesta huutava pallipari enemmän paikalla. Nyt varsinkin kannattaa lähteä matkaan, kun olet uskoa täynnä. :D

Lopuksi vielä: tsemppiä pronssiotteluun molemmille joukkueille ja niiden kannattajille. Lukolle tietty eniten tsemppiä. :)
 

Boris

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiigaEura
Pronssinen mitali olisi todella iso asia raumalaiselle jääkiekolle. Edellisestä on kulunut yhdeksän vuotta, eikä tuohon ajanjaksoon kovin montaa realistista mitalimahdollisuutta edes ole tarjoutunut.

Vehaselle tarjoutunee nyt tilaisuus vihdoinkin näyttää, onko hän se "voittava vahti". Näyttöhaluja luulisi olevan ainakin.

Varmasti Lukko-ikoni Erik Hämäläinen olisi lopettanut uransa mielummin mestaruuspystin nostelemiseen kasvattajaseuransa kipparina, mutta mitali se olisi pronssikin. Pelatkaa pojat se mitali Eepille.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Arvatkaas, kuinka paljon näin jälkikäteen harmittaa se, ettei Kärpille tullut pronssia silloin keväällä 2001? Lohtu voi olla laiha nyt, mutta sen arvo kasvaa tulevaisuudessa. Samoin kuin hopean.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vaikka ulkoisesti näytänkin yhtä tyyneltä vetelykseltä kuin aina ennenkin, niin sen verran tuo tiistainen tappio Kärpille otti päähän että piti eilen aamulla käydä mankumassa sairaslomaa loppuviikoksi. Nyt on sitten aika mietiskellä maailman pahuutta, ja miksei hiukan tätä ronssipeliäkin.

Tosiaan, aika on vierähtänyt nopeasti. Keväällä 1996 eli yhdeksän vuotta sitten Lukko pelasi pronssista viimeksi. Silloin, keväällä 1996 kirjoitti mm. Jääkiekkolehti pronssimatsista jotenkin näin: "Vain yksi ei SM-liigassa muutu, ja se on se että pronssiottelu pelataan Äijänsuolla". Niin, kolme niitä peräkkäin pelattiin: 1994, 1995 ja 1996. Mutta eipä tiennyt Jääkiekkolehden toimituskaan tuolloin, että tuon vuoden jälkeen Lukko ei kertaakaan ole näin pitkälle päässyt, kun taas HPK on tuon jälkeen jo seitsemättä kertaa pronssiottelussa.

Jarkko Varvio oli mies joka ratkaisi pelin Lukolle vuonna 1996, 11 sekuntia ennen loppua laukomallaan maalilla. Hyvää taustatukea antoi Jakelle yhden parhaista peleistään Lukon maalilla pelannut Boris Rousson. Kumpaakaan ei enää ole Lukossa, ensinmainittua ei tule ikäväkään mutta Borista aina välillä tulee, ja varsinkin komean lauluäänen omaavaa rouva Roussonia.

Lukosta ilmeisesti on lähdössä yksi sun toinenkin pelaaja muille maille vierahille, aivan kuten 9 vuotta sittenkin. Nyt olisi Toni Koiviston, Janne Niskalan, Sami Torkin, Tomi Pettisen ja kumppanien mahdollisuus voittaa Lukossa jotain muutakin kuin vain yksittäisiä pelejä. Kenties myös Eepi Hämäläinen lopettaa uransa, vaikka kyllä play offien perusteella Eepi vielä yhden kauden siellä mukana menisi jollei 35 minuuttia pelistä pelaamaan joutuisi. Eepille mitali, perkele!

Jännä nähdä, pistääkö Jukka Vehasen maaliin vai luottaako hän vielä viimeisen kerran Rolosoniin. Minulle se on ihan sama, kumpi tahansa pystyy voiton Lukolle torjumaan mutta olisi toisaalta mukava jos Vehanenkin saisi ensimmäisen kerran urallaan pelata tärkeässä pelissä. Kun ei hänelläkään niitä mitaleja ole ennestään.

Semmoinenkin tilasto vielä tähän, että Lukon pelit tämän kauden pudotuspeleissä ovat nyt tasan 4-4 voittojen ja tappioiden määrässä. Mikäli tästä pronssiottelusta tulisi voitto, niin tuokin tilasto menisi voittopuoliseksi, ja olisihan se kausi muutenkin mukava päättää voittoon.

En mä Hämeenlinnaan jaksa lähteä peliä katsomaan vaikka nyt ehtisikin kun "sairaana" olen. Tuli vaan mieleen että kukahan mahtaa pelin selostaa Ramonaan, kun Riston ääni meni lopullisesti Oulun reissulla eikä taida vielä huomista huutamista kestää?
 

M10

Jäsen
Mä olen oppinut tällä kaudella pitämään Lukosta. Lukko on äijämäinen, rehti, taitava ja sympaattinen (samalla tavoin kuin kerhokin) joukkue. Myös eräs viime kesänä tapahtunut pelaajasiirto on saanut minut osittain Lukon kannattajaksi, ainakin silloin kun ei kerho kaukalossa ole. Raumalaisten pelejäkin on tällä kaudella tullut seurattua enemmän kuin koskaan; paria poikkeusta lukuunottamatta kaikki Helsingin ottelut. Jukka Rautakorvestakin olen oppinut pitämään. Silloin Tappara-aikoina vihasin häntä. Olen kuullut hänestä myös paljon positiivista "inside"-faktaa. Sami Torkin tahtoisin omaan joukkueeseeni ihan milloin vain, kuin myös puolen tusinaa muitakin Lukko-pelaajia.

Perjantain pelistä tulee siis kahden hienon suomalaisen jääkiekkojoukkueen kamppailu. Molempia kiinnostaa taatusti sm-mitali.

Tervetuloa Lukko ja Raumalaiset Hämeenlinnaan!
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
THE KOSTO

Olin paikan päällä, kun Kerho hävisi pronssipelin Lukolle Äijänsuolla vuonna 1996. Vitutti niin suunnattomasti, vitutti niin että ohimosuoneni meinasi tulla päästä läpi.

Nyt kymmenisen vuotta myöhemmin, pronssipelissä oleminen maistuu huomattavasti katkerammalta, kuin tuona vuonna 1996. Samanlaisten teinikännienkään vetoon, kuin tuona päivänä Äijänsuolla, ei enää ole mahdollisuutta, sillä en ole enää teini. Noita pelejä on tuon vuoden 1996 jälkeen nähty lukuisia ja pronssimitaleita on tännepäin valunut tappavaan tahtiin. Nälkä kasvaa syödessä, sanotaan. Olisi vaan syytä muistaa, että pronssi on hyvä suoritus, eikä alkaa halveksimaan tuota lätkää itsestäänselvyytenä. Toivon, ja jaksan uskoa, että sitä mestaruutta päästään vielä Hämeenlinnan torilla juhlimaan - perkele, että se maistuis mannaiselle. Piruja en halua maalata seinälle, mutta voi toisaalta olla niinkin, että joskus vielä koittaa seitsemän (tai vaikka useampikin) laihaa vuotta, jolloin pronsseja muistellaan kaiholla.

Pronssit näkyy kivasti mitalitilastossa. Ilman Jarkko Varvion maalia 12 sekuntia ennen loppua kauden viimeisessä pelissä vuonna 1996, saattaisi Kerhon tilastoa komistaa yksi pronssi enemmän. Tuota maalia miettien, psyykkaan itseni samaan tilaan, missä olin tuon vuoden 1996 pronssiottelun päätyttyä. Tästä muistosta herää tunne nimeltä THE KOSTOnhimo.


Vielä kerran tällä kaudella:


KERHO!!!
 
Viimeksi muokattu:

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Lukon rosterissa on peräti 19 pelaajaa, jotka eivät koskaan ole voittaneet SM-liigan mitalia: (Gill, Hagelberg, Harikkala, Heikkinen, Honkaheimo, Kauvosaari, Koivisto, Larouche, Niskala, Normio, Purontakanen, Roloson, Siivonen, Torkki, Toporowski, Tähtinen, Vehanen, Vuorio, Yli-Torkko)


HPK:lla SM-mitalittomia pelaajia on 7: (Hietanen, Holden, Klesla, Laamanen, Laitinen, Noronen, Wiikman)
 

Mosabacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sivuhuomautus

Toisessa tätä ottelua tai pronssimittelöä käsittelevässä ketjussa on äidytty vähättelemään kovan metalliseoksen (historiakin tuntee kivi-, pronssi- ja rautakauden, ei muita) merkitystä Sm-liigan pelaajille, valmentajille saati sitten kannattajille. Mielipiteitä on toki monia, mutta koska suurelle osalle edellämainitusta porukasta pronssi tuntuu paremmalta kuin neljäs sija (vai väittääkö kukaan vastaan! Se, joka haluaa hävitä pronssiottelun, nostaa välittömästi käden pystyyn!), ottelu pelattakoon hyvillä mielin.

Mutta se sivuhuomautus. Ja tämä on vain oma mielipiteeni. Minun ja ehkä monen muunkin mielestä HPK ja Lukko olisivat muodostaneet parhaan mahdollisen finaaliparin ja Jokerit ja Kärpät olisivat saaneet tapella tästä pronssisesta seoksesta. Tätä näkökulmaa vasten pronssiottelu tarjoaa mahdollisuuden katsoa kuka on kuka, eli vaikka kyseessä on häviäjien yksittäinen koitos, niin siitä huolimatta minä ajattelen kyseessä olevan minun urheilullisuuden mielikuvan ja miten minä olisin asioiden halunnut menevän, finaaliottelu. Yksittäinen tosin, mutta näyttäkää nyt, kumpi teistä olisi kuvitteellisessa finaalitaistelussa napannut mestaruuden.

Lohdutuspalkintona tästä kaapinnäyttämisestä annettakoon kultaa kovemmat pronssikilluttimet. Itseäni tämä ottelu kiinnostaa triljoona kertaa enemmän kuin Jokereiden ja Kärppien mestaruustaisto. Sitäpaitsi, pronssia kun ahkerasti kiillottelee, niin sen saa kiiltämään kuin kullan.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Jaahans,

kahden pettyneen joukkueen kohtaaminen tiedossa. Tuskinpa mitään erityisen hienoa kiekkoiltaa on luvassa. Saapa nähdä kumpaa pronssi kiinnostaa enemmän vai kiinnostaako kumpaakaan. Joka tapauksessa toisen kaulaan pronssiset mitallit tullaan ripustamaan.

Lukolta varmuudella on ainakin poissa ottelusta Gill, jonka kymppitili täyttyi viime ottelussa. Todennäköisesti otteluun Lukko lähtee samalla koostumuksella kuin viimeiseen kärppä-otteluunkin. Toivottavasti pronssi jaksaa kettupaitoja kiinnostaa, sillä onhan se kuitenkin keskimäärin mukavampaa sijoittua kolmanneksi kuin neljänneksi.

Viimeisen kerran tällä kaudella:

LUKKO!
 

Ojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllä luulis ainakin Lukon poikia pronssimitalit kiinnostavan. Ei näitä pelejä nyt sentään niin usein ole päästy lukossakaan pelaamaan ja onhan se kausi aina mukava päättää voitolla. Hämeenlinnassahan nämä pronssipelit merkataan kalenteriin jo syyskuussa kun kausi alkaa.

Taitaa olla monelle Lukon pelaajalle viimeinen peli vähään aikaan lukko paidassa, joten katsotaan millaiset jäähyväiset ko. pelaajat jättävät.

Ja jos tämä on Eepille se viimeinen peli, niin pelatkaa nyt perkele ne mitalit Eepille. Mahtavan uran on mies pelannut.
 

Boris

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiigaEura
Lukko tänään:

Maalivahti: Roloson (Vehanen)

1. kenttä
Torkki-Pirnes-Saarela, Hämäläinen-Porkka

2. kenttä
Koivisto-Larouche-Toporowski, Pettinen-Niskala

3. kenttä
Yli-Torkko-Tähtinen-Snellman, Bruun-Heikkinen

4. kenttä
Normio-Kauvosaari-Hagelberg, Harikkala-Siivonen(h)

Nuijaa heiluttaa Jyri Rönn.
 

Pasanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
HOOPEEKOO

Mika Noronen (Miika Wiikman)

Tuomas Immonen - Mikko Jokela
Josh Holden - Riku Hahl - Jani Rita

Tuomas Eskelinen - Jukka-Pekka Laamanen
Janne Laakkonen - Jukka Voutilainen - Hannu Väisänen

Vladimir Sicak - Rostislav Klesla
Oliver Setzinger - Jani Keinänen - Toni Mäkiaho

Tuukka Mäkelä (p) - Antti Hilden (h)
Jyrki Louhi - Juha-Pekka Loikas - Jani Hassinen

Eipä nähdäkään Miikaa maalissa...ainakaan pelin alussa :)
 

M10

Jäsen
Re: HOOPEEKOO

Viestin lähetti Pasanen
Tuukka Mäkelä (p) - Antti Hilden (h)
Jyrki Louhi - Juha-Pekka Loikas - Jani Hassinen

Mitä toi Hassinen tuolla tekee? Hildenin olisi laittanut ylipalkatun, pehmeän surffailijan tilalle. Ja Wiikmanin maaliin, ihan herjalla.

No paskaaks sen väliä..
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Roloson sitten kumminkin on Lukon maalivahtina, en tiedä miksei Vehaselle olisi tässä pelissä voinut peliaikaa antaa mutta kuten jo ennemmin kirjoitin niin käy tämäkin vaihtoehto.

Hämäläinen on päässyt Porkan rinnalle ykköspariin, ja toivottavasti Eepi saa nyt pitkän liigauransa todennäköisesti viimeisessä pelissä myös ylivoima-aikaa, sillä vanhan kuti lähtee vieläkin mukavasti kuten esimerkiksi tiistaina Oulussa nähtiin.

Ja kylläpä on Ville Snellmankin jättänyt kauden maalitilin avaamisen viime tippaan. Tänään se sitten aukeaa, jos on auetakseen.

Ja Harikkalakin pelaa. Jaskakin se vaihtaa maisemaa kesällä, joten nytpä nähdään Kalannin Iso Kolmonen toistaiseksi viimeistä kertaa Lukkopaidassa.

Sillai. Kauden viimeistä peliä odotellessa.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Tässä ollaan(taas kerran) ja tunteet on ristiriitaisia. Kausi loppuu, hyvästit monelle mahtavalle pelaajalle: Eskelinen, Sicak, lakkoilijat, Laakkonen ja moni muu pelaa nyt toistaiseksi viimeistä kertaa meillä..Kyyneleet valuvat, vituttaa. Mitähän äijäin päissä liikkuu, paha sanoa. Toivottavasti tulee peli ja yleisö ymmärtää sen. Hoitakaa äijät vielä viimeisen kerran.
Tulos tulee olemaan mitali! Ja peli päättyy lukemiin 4-2 ja Lukolle kiitos. Kaalit: Hämäläinen ensin 2 ja sitten Rita, Eskelinen, Mäkelä!, Holden.
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Vaikka tällä hetkellä on vieläkin EVVK-fiilis tätä ottelua kohtaan niin olisihan se pronssi iso juttu raumalaiselle kiekkoilulle, kuten Boriskin totesi. On hienoa huomata, että Rolillakin riittää asennetta pelata tänään, sillä olein satavarma, että kaveri lähtisi Kärppä-matsin jälkeen perheensä kanssa kotiin ja Vehanen torjuisi tänään. No hyvä näin.

Jos muuten ei äijiä kiinnosta, niin pelatkaa nyt perkele Eepille se mitali. Siinä luulisi olevan tarpeeksi lähdettä taistelulle.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Tosi ristiriitaisia tunteita herättää tämä peli. Toisaalta ei kiinnosta pätkääkään, mutta toisaalta mitali on kuitenkin mitali.

Rinkelinmäelle on myyty paljon lippuja ja Raumalaisia on tulossa reilusti, joten eiköhän se perjantaitunnelma sieltä katsomosta välity pelaajillekin ja saadaan aikaiseksi hyvää lätkäviihdettä missä ei liikaa virheitä pelätä. Todennäköisesti pelataan aika vapautunutta peliä.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Viestin lähetti Roku
Hämäläinen on päässyt Porkan rinnalle ykköspariin, ja toivottavasti Eepi saa nyt pitkän liigauransa todennäköisesti viimeisessä pelissä myös ylivoima-aikaa

Sama havainto lämmitti viereenkirjoittaneen mieltä. Kyllä vaan tuntuu jotenkin, että yksiosa Suomalaista- ja Raumalaista jääkiekkoa päättyy tänään, toivottavasti jätkät tajuaa antaa Eepille sopivan lahjan.

Haetaan se saatanan pronssi, sieltä Turengista, niin saadaan tämäkin kausi pakettiin.

Kiittelempä Eepiä paremmin tuolla omalla osastollamme.
 
Suosikkijoukkue
Lukko,Hokki, Leijonat, LA Kings.
Haa.

Jaaha.

Kauden viimeinen peli on sitten alkamassa. Välieräkrapulassa tulin kirjoittaneeksi, notta tämä pronssipeli olisi vain The Kosto. No nyt tuntuu siltä, että tämä vois kuitekin olla The Kosto. Jollei jopa The Kosto ? Saas nähä kuinka pojat pärjäävät ? No nyt siellä Haal ja Rita tekivät maalin... Saatana. No, kyllä tämä tästä.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Taitaapi Hahlia ja Ritaa kiinnostaa pronssit. Hyvä asenne kavereilla, ei voi muuta sanoa.

Vehasellekin sitten saatiin näytön paikka. Aika yllättävä ratkaisu Rautakorvelta.
 
Suosikkijoukkue
Lukko,Hokki, Leijonat, LA Kings.
Viestin lähetti Mäkkäri67
Vehasellekin sitten saatiin näytön paikka. Aika yllättävä ratkaisu Rautakorvelta.

En pidä tuota yllättävänä ratkaisuna. Roloson on jotenkin ollut pois itsestään, jos tämän laatuinen ilmaisu sallitaan, toisesta välieräpelistä lähtien.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös