En pitäisi tätä kyllä suoranaisesti tapparalaisena vaan enemmänkin Rautakorven filosofiana. Rautakorpi aloittaa aina jostakin - ja lähes järjestäen hän aloittaa joukkueidensa pelaamisen kehittämisen siitä, mitä hän ei ainakaan halua sen olevan. Karkeasti monista pelaajahaastatteluissa Tapparassakin on vuosien varrella käynyt ilmi, että Rautakorvella pääpaino ei juuri koskaan ole hyökkäyksen monipuolisessa rakentelussa vaan siinä, että pelin prosentit ovat kunnossa.
Rautakorpi on yleensä valmis jynssäämään jopa 50-60 % kauden runkosarjasta pelkästään yhtä pelin osa-aluetta laajasti ymmärtäen. Laskennallisesti jääkiekko-ottelun voittaminen on mahdollista, kun päästää alle 2 maalia per peli. Jos päästää enemmän kuin 2 maalia niin voittoprosentti alkaa mennä todella pieneksi. Tältä osin on hyvin perinteistä Rautakorpea, että ensin laitetaan puolustusta kuntoon, mutta ilman aikataulua. Puolustusta kunnostetaan, tarpeen niin vaatiessa, koko kausi.
Hyökkääminen ei saa juuri ikinä Rautakorven joukkueissa tapahtua puolustuksen kustannuksella, jonka vuoksi hyökkääjistö ei yleensä hirveästi ota riskejä ja puolustavat vaihtoehdot ovat aina ensimmäisenä. Muistan aikanaan, kun Rautakorpi penkitti yhdessä pelissä neljä maalia tehneen Kallelan, kun hän ei osallistunut riittävästi yhdessä puolustamiseen.
Toivon Jyväskylään pitkiä hermoja ja malttia. Toimintatapa tuottaa varmuudella hyvää, mutta kannattaa varautua siihen, ettei pelaajilla läheskään aina ole kiva eikä peli läheskään joka ilta ole mitään viihdetaidetta. Kun puolustus alkaa osoittaa toimivuuttaan niin hyökkäyspäässäkin annetaan pieniä kiekollisia vapauksia.
TÄMÄ !
Asia on juurikin näin mitä
@peterra tässä toteaa, mutta tämähän on jo meillä valveutuneilla JYP-faneilla tiedossa mitä tuleman pitää.
Eli syyskaudella - jos ei vielä pidempäänkin - suht. nihkeää ehkä vähämaalistakin ei niin yleisöä viihdyttävää peliä jossa pääpaino tiiviissä puolustus- ja viisikkopelissä ja sen oppimisessa & kehittämisessä virheiden minimoimiseksi. Kun tämä pelin perusta on Rautakorpea tyydyttävällä tasolla niin vasta sitten painotusta asteittain hiljalleen lisätään (puolustuspelin siitä kärsimättä) hyökkäyspelin suuntaan.
Jos homma ei lähde toimimaan niin taas palataan lähtöruutuun A ja sitä jauhetaan niin kauan kunnes pelisysteemi toimii tyydyttävällä tavalla ja siirretään sitten vähitellen harjoittelua hyökkäyspelin suuntaan jne...
Siinä voi varsinkin hyökkääjien pelihuumori olla alkuun koetuksella tämän puolustusvoittoisen pelitapa-ajatuksen kanssa, mutta ajanmittaan se varmasti palkitsee kun huomataan että tällä pelikirjalla tulostakin tulee!
Ja pitää vielä muistaa että tämä on kolmen vuoden "oppimisprojekti", joten kaikki ottaa aikansa kun muistetaan vielä viimekausien surkeat peliesitykset ja lähtökohdan mistä tulevalle kaudelle lähdetään.
Tosin JYPin rosteri on kovastikin vahvistunut joten valmennuksella on käsissään viimekausia paremmat palikat toteuttaa onnistuneesti omaa 'meidän peliä'!
Kuten olen jo aikaisemmin todennut niin yllättäviäkin "poppari-penkityksiä" tullaan näkemään katsomatta mitä nimiä selässä lukee jos ei esim. hyökkääjät hoida omia puolustusvelvotteitaan valmennusta tyydyttävällä tasolla.
Mutta keväällähän vasta sitten nähdään millä joukkueilla on pelisysteemit hanskassa ja kuka on kuka!