Positiivisuusketju

  • 2 787 086
  • 11 169

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Tämähän on ihan aidosti ja ketjun nimen mukaisesti positiivinen asia. Jukurit saa kaipaamaansa apua, Hirvonen hyvää kokemusta Liigatasolta ja hänen kehityksestään hyötyy sitten snadisti Jokeritkin. Kaikki saavat sitä mitä haluavat ja järjestely on kaikin puolin reilu. Näinhän tämän kuuluu mennäkin.

Liigapuolella en viitsi edes käydä. Siellä on ideologia mennyt aika vahvasti objektiivisuuden edelle jo kauan sitten.
 
En nyt keksinyt muutakaan paikkaa, mihin tämän olisin voinut kirjoittaa, mutta positiivinen juttu kaikkinensa, kun ajatellaan koko kautta.

Jokereilla on Venäjän EHT-turnauksen jälkeen jäljellä 27 peliä runkosarjaa. Näistä 14 kotona (12 oikeasti, koska Severstal Tallinnassa), ja 13 vieraissa. Dynamoa vastaan oleva vierasreissu mukaanluettuna jäljellä on seitsemän vieraspelikiertuetta, eli kuusi tämän jälkeen. Näistä pisin kiertue on kolme ottelun mittainen, kun joukkue lähtee ensin Magnitogorskiin ja palaa sieltä Jaroslavin, ja Riian kautta Helsinkiin.

Eli lentokilometrejä ei juuri enää ole jäljellä, kun Magnitorgskin lisäksi pisimmät reissut ovat Sotshiin ja Jekaterinburgiin. Muuten on enää jäljellä lähimatkailua Pietariin ja Moskovan alueelle.

Loppukauden otteluohjelmaa tarkastellessa voidaan todeta, että tärkeitä pelejä on kaikesta huolimatta ihan hitosti jäljellä, sillä 27 jäljellä olevasta matsista 14 peliä ovat Bobrov-divisioonan joukkueita vastaan. Toki, tämä luo myös mahdollisuuden, sillä paljon oman divisioonan joukkueita vastaan pelatessa Jokerit pystyy kuromaan eroa muihin ja kaventamaan eroa kärkeen.

Vertailua, kun käydään divisioonan ykköseen eli SKA:han, niin Jokereilla on kolme keskinäistä ottelua vielä näitä vastaan jäljellä ja näistä kaksi on Helsingissä. Pisteitä seitsemän vähemmän ennen tämän illan otteluita ja kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

Eli Jokereilla on oivat mahdollisuudet vielä voittaa koko konferenssi ja ainakin divisioona, mutta se vaatii huippusuorittamista koko ajan. Sen puolesta on tosi hyvä, että vieraskiertueet ovat ohi ja nyt Jokerit saisi alkaa tekemään tulosta myös kotona, mikä on lähtökohtaisesti aina helpompaa.

Jos katsotaan vähän SKA:n ohjelmaa loppukauden osalta, niin nyt ennen joulua joukkue pelaa kolme peliä kotona (Severstal, TsSKA, Magnitka). Joulun jälkeen alkaa Nur-Sultanista kuuden ottelun mittainen vieraskiertue, joka päättyy 7.1 Spartak Moskovaa vastaan vieraisiin. Tämän kiertueen aikana SKA pelaa Barysia, Sibiriä, Jokereita, Severstalia ja Dinamo Minskiä vastaan Spartakin lisäksi. Tuon kiertueen jälkeen SKA:lla on 16 ottelua jäljellä joista "yllätys yllätys" kymmenen on kotijäällä. Vieraspelit toki TsSKA:ta vastaan kahdesti, Jokereita ja Salavat Ufaa vastaan kertaalleen, mitä tulee huippujoukkueisiin.

Eiköhän tässä nyt ollut positiivisuus ketjuun kamaa ihan tarpeeksi. Toivottavasti tuo narripakka luo loppukauden aikana paljon lisää hyviä syitä kirjoittaa tänne.
 

Vahamestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit sekä suomalaiset änärissä
Hyvä päänahka! Ei ollut kaukana kahden pisteen sijaan 0pts.
Nihilistikiekkoa vastaan on löydettävä enemmän tehokkuutta, sillä paikkoja siunaantuu kyllä ihan riittävästi ratkaista aiemmin. Ei silti mitään pois päivän esitykseltä ja nämä luovat uskoa tuleviinkin koitoksiin
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
+ Peli täysin hallinnassa alusta loppuun
+ kupoli kestää takaiskut ja niistä pystytään nousemaan.
+ Jänis
+Lehtoselle käynyt pahemmin

-Ylivoima ja Konna.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nimenomaan tärkein asia, usko, se on palannut! Tai eihän se multa ollut koskaan loppunutkaan, mutta muilta;)
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Yksi kauneusvirhe Moskovasta tällä kaudella, kun Spartak löi neljä kertaa kiekon sisään. Loput kolme peliä (Dynamo x 2, CSKA x 1) tuottaneet kokonaiset kaksi maalia omiin.

Eteenpäin on menty!
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lauridsen sivussa mutta jotenkin tuota ei ainakaan vielä edes huomaa.

Eipä ole Jokerit nyt joutunut painimaan maalinedessä samaan tyyliin kuin viime keväänä.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joukkueen selkäranka on vahvistunut. Enää ei mennä hämilleen takaiskuista. Nyt pystytään nousemaan voittoon.

Kaikki merkit lupaa hyvää kevättä varten. Nousujohteisuus ennenkaikkea ja henkinen kasvu.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Istui vieressä joku iäkkäämpi pariskunta, en jaksanut kysyä minkä joukkueen kannattajia. Murteesta päätellen Nordikselta tai länsirannikolta.

Kuulin vaan kun mies varmaan vaimolleen selosti peliä ja sanoi että ”onpas näissä kansainvälisissä peleissä hurja vauhti!”

Nyt kyllä hymyilyttää :-)
 

Buster

Jäsen
Ihan hemmetin hyvää peliä Jokerit on viime viikkoina pelaillut, vaikka eilen nyt tokasta erästä alkaen pakka levisikin. Viime kaudella tätä samaa peliä nähtiin kauden alussa ja nyt tämä vire on noussut esiin näinä perinteisesti vaikeina pimeinä ja otteluruuhkaisina kuukausina. Vaikuttaa lupaavalta tällä hetkellä.

Vissiin sitten penkin takana ollaan kartalla uskottua paremmin (ylläri), vaikka oli se selvittämättömäksi jäänyt alkukauden tahmeus siltikin aika kryptistä ja musertavaakin ainakin katsojien silmään. Mutta nyt juna kulkee ja peli on ihan törkeän viihdyttävää, sekä vakuuttavaa. Pelipäivät on taas hekumallista juhlaa ja tavallaan ei eilinen pistepudotuskaan sinällään harmittanut, kun tehtiin kaikki voitava ja ei tällaisella pelillä sarjataulukossa kukaan takaa tule ohi.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
@Buster Tällä peillä päin vastoin mennään ohi, varsinkin kun ottaa rästipelit huomioon. Se, jos mikä, on positiivista. Tietenkin pelin tason, varsinkin kun sitä ei olla tehty viihdyttävyyden kustannuksella, lisäksi.

Parannettavaa aina on, mutta niistä ei tässä ketjussa :)
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Halmeen peliä kun seuras nii kysyn vaan et kuka ihmeen Moses?
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Halmeen peliä kun seuras nii kysyn vaan et kuka ihmeen Moses?

Mun on kyllä pakko nyt palauttaa porukkaa pinnalle tässä Halme - asiassa. Kaveria ollaan tungemassa jo Ikosten ja Mosesten edelle, mutta siinä on aika paljon enemmän romantiikkaa kuin järkeä mukana.

And don’t get me wrong, tykkään kaverista itsekin, kun tuo oman energiansa aina kentälle toisin kuin monet meidän pappapelaajista monena iltana.

Fakta on kuitenkin se, että kaverilla ei olisi esim. mitään asiaa Liigassa TOP6-rooliin ja varsinkaan missään KHL:ssa ei pysty ketjuunsa kauheasti mitään kiekollisuutta tuomaan eikä mahdollista ketjulleen samalla tavalla hyökkäyspään pelaamista.

Kaikkien dissaamaan Ikoseen verrattuna ei myöskään olisi lähellekään mitään EHT-paikkoja missä Ikonen pärjäsi omalla energisellä pelillään ihan hyvin sen mitä katsoin.

Tulevaisuudessa voisi olla ainesta tuollaiseksi hyvien vuosien Pihlströmiksi, mutta sekin olisi jo kova saavutus, koska puhuttaisiin siinä tapauksessa NHL:n portteja kolkuttelevasta pelaajasta sekä vakituisesta MM-kisa kävijästä.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Steve "5+4" Moses edelle kuuluu varmasti.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Jokerit pelaa vieraissa hyvin. Paljon paremmin kuin kotona. Pisteputki 8 ottelua ja voittoja 7. Ei nyt ihan paskasti.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Jokerit pelaa vieraissa hyvin. Paljon paremmin kuin kotona. Pisteputki 8 ottelua ja voittoja 7. Ei nyt ihan paskasti.
Ei ole ei, vähän heikommallakin pelillä pisteet himaan. Kelpaa.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Jokerit pelaa vieraissa hyvin. Paljon paremmin kuin kotona. Pisteputki 8 ottelua ja voittoja 7. Ei nyt ihan paskasti.

Tämä. Sen takia en hirveästi murehtisi playoffsien ensimmäisen kierroksen kodiedusta, kun Jokereiden peli soveltuu paremmin vieraskaukaloon.

Kuuden joukossa pitäisi toki olla runkosarjan lopussa.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tosiaan. Trendi on ollut koko kauden ajan nouseva. Hyvin poikkeuksellista. Jännä nähdä mihin asti kantaa. Lokomotivia vastaan on mukava pelata. Aina tiukkoja pelejä. Hemmetin tärkeä voitto jatkoajalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös