Positiivisuusketju

  • 2 783 635
  • 11 169

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Uskon että herrat Bure & Selänne ovat aika lähellä sitä miksi suomalaiset ovat surkeita laukomaan. Täällä treenataan väärin.

Ostan tämän koska ongelma on niin ilmeinen. Laukaisutaito on todella surkeassa jamassa. Kun kerran tunnet lätkätyyppejä niin miksei junnuvalmennus keskity tähän asiaan? Vai onko niin että junnujen valmennus on edelleen täydellisten amatöörien käsissä? Luulisi että jos YKSI suomalainen junnuvalmentaja alkaisi oikeasti keskittymään asiaan tulisi asiaan aika nopeasti muutos.

Vai onko Kummola määrännyt että pitää osata luistella, mutta kansainvälisessä kiekkokokouksessa sovittiin että Suomen heikkous täytyy olla laukaisutaito? Pitäähän sitä nyt jokaisella se Akilleen kantapää olla...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ostan tämän koska ongelma on niin ilmeinen. Laukaisutaito on todella surkeassa jamassa. Kun kerran tunnet lätkätyyppejä niin miksei junnuvalmennus keskity tähän asiaan? Vai onko niin että junnujen valmennus on edelleen täydellisten amatöörien käsissä? Luulisi että jos YKSI suomalainen junnuvalmentaja alkaisi oikeasti keskittymään asiaan tulisi asiaan aika nopeasti muutos.

Esim Erkka Westerlund on painottanut jo vuosia että pitää mennä taito edellä, yksilö edellä. Mitä on tapahtunut? Näkemys tuomittiin julkisuudessa lähinnä Sihvosen ja kumppaneiden toimesta. Suomalainen jääkiekko on ollut valtataistelu ja juniorivalmennus taistelua siitä, kenen C-nuoret osaavat parhaiten pelitavan ja ketkä parhaiten sitä noudattavat. Yksilöistä ja yksilötaidon kehittämisestä ei ole piitattu paskaakaan. Kun Ruotsi kasvattaa junnuja NHL:ään kuten myös Venäjä tekee, Suomessa kasvatetaan kehnon junnuvalmentajan CV:lle jotta hän saisi joskus edes Mestiksestä duunia. Liigassa pelataan taktista kiekkoa yhdistettynä aktiiviseen mailahäirintään. Kenen taitoa se kehittää?

Mutta. Onko tämä muuttumassa? Toivon että on. Viitteitä siitä on näkyvillä.

@The Original Jags, uskon että aineita käytetään myös Pohjois-Amerikassa. Nyt ei ollut siitä kyse niin en maininnut.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Kyllä. Pelottavan vaarallisia pelaajia melkein jengissä kuin jengissä. Venäjän junnutehdas jauhaa todella kovia pelimiehiä kovalla tahdilla. Isoja, nopeita, taitavia, vahvoja ja HYVIÄ LAUKOMAAN. Toivottavasti ZSKA:n joukkuepeliopit eivät saa valtaa, koska muuten ei kohta voida kuin vikistä.

Pitäiskö lähettää muutama junnu Siperiaan laukaisukouluun ja katsoa mitä siellä tehdään eri tavalla kun ylänurkat soi!?
Näen itsekin Venäjän juniorikehityksen parantuneen viime vuosina, joskin ongelmia on edelleen mistä yhtenä suurimmista on parhaiden junioreiden karkaaminen Kanadan junioriliigoihin, mikä sekä heikentää Venäjän oman juniorisarjan (MHL) tasoa että myös vaikuttaa negatiivisesti näiden lähtevien pelaajien tasoon (koska Kanadan juniorisarja ei ole heille oikea paikka kehittyä). 1990-1998 ikäluokista on lähtenyt valtavasti hyviä pelaajia Kanadaan, ja tämä tuntuu koskevan juuri näitä 1990-luvulla syntyneitä ikäluokkia. 1980-luvun ikäluokista pelaajia ei siirtynyt sinne lähellekään samalla tavalla.

Toivottavasti kehitys saadaan pysäytettyä tavalla tai toisella, koska näitä uusia Malkineita, Panarineita, Kuznetsoveja ja Tarasenkoja saadaan vain siten että pelaajat jäävät Venäjälle kehittymään. Muussa tapauksessa käy kuten Kirill Kabanoville, Mihail Grigorenkolle ja Nikita Zadoroville: erittäin lahjakas pelaaja tuhotaan väärällä harjoittelulla.

Mutta puhuin tässä nyt vain tähtipelaajista. Jos puhutaan KHL:n yleisestä tasosta ja sen nostosta, niin tarvitaan lisää pelaajamassaa. Paljon lisää hyviä pelaajia. Ja se voi tapahtua vain lajin harrastajamäärien kasvulla ja olosuhteiden (jäähallien ja muiden harjoitusfasiliteettien) kohentamisella.

Venäjällä on valmistunut viime vuosina huomattavan paljon uusia jäähalleja, joista suurin osa on ollut pieniä harjoitushalleja. Seuraava taulukko sisältää hallien määrän kehityksen Venäjällä viime vuosien aikana:
Nov. 2015: 450
Nov. 2014: 419
June 2014: 386
June 2013: 346
June 2012: 340
June 2011: 316
June 2010: 257
June 2009: 168
Maahan on valmistunut kuudessa vuodessa liki 300 uutta jäähallia. Tämä tarkoittaa sitä, että on luotu olosuhteet jotka mahdollistavat lajin kilpailullisen harrastuksen paljon suuremmalle määrälle pelaajia kuin aikaisemmin.

Samalla Venäjälle on luotu ensimmäisen kerran maan historiassa koko maassa pelattava A-juniorisarja MHL, joka on KHL:n alainen sarja. Sarjaa pelataan myös Valko-Venäjällä, Latviassa ja Kazakstanissa ja siinä on noin 30 joukkuetta.

Se tuottaako Venäjä tämän kehityksen seurauksena tulevina vuosina enemmän yksittäisiä huippupelaajia kuin aikaisemmin on oma asiansa, mutta minua kiinnostaa melkeinpä enemmän se millaiset vaikutukset tällä on lajin yleistasoon Venäjällä. Parhaat lähtevät oletettavasti NHL:ään myös tulevina vuosina, joten KHL:n tason kannalta tuo jälkimmäinen on tärkeämpi asia.
 

Bremberg#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tampa Bay
Huh, olipas hieno fiilis, kun Kuosmanen pisti Finlandian menemään. Nosti heti tunnelmankin suorastaan erinomaiselle tasolle, kun otetaan vastustaja ja päivä huomioon.

Erittäin viihdyttävä ottelu, jossa tuomarit olivat taas totuttua tasoa. Ihan oikeasti ihmettelen miten jotkut vässykät jaksavat vieläkin väittää, että tuomaritoiminta on tasapuolista. Ei ole.

Hieno nousu takaa ohi, näitähän joukkue ei ikinä tee!

Jaakola-Ohtamaa pari oli aivan kuutamolla 2.erässä ja vain Henken muutama gamesaver esti 2-5 maalin tulemisen. Henkelle siitä iso peukku!

Läpsyttimet kuuluvat kyllä Arenalle, näin Eteläpäädystä asiaa katsoen. Aktivoi muutkin katsomonosat kannatukseen mukaan ja näin tunnelma oli täysin erilainen kuin kolmessa edellisessä pelissä joissa läpsyttimiä ei ollut.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Positiivista eiliseltä:
+ nousu takaa ohi ja makea jatkoaikavoitto, Jokerit ei antanut 2.erän vaikeuksien tai tuomarilinjan haitata vaan otti taisteluvoiton tästä propsit koko joukkueelle
+ Erityismaininta eiliseltä tärkeät maalit iskeneelle Kapaselle ja koko pelin vahvasti esiintyneelle Pöystille
+ Kuldan jämäkkä esitys, sekä omien puolustaminen
+ odotuksiin nähden (puolustukseen nojaava vastustaja) todella viihdyttävä peli
+ tunnelma parhaimmillaan
+ Dance Teamin tonttutytöt :P
+ viimeisenä mutta ei vähäisimpänä Sakari Kuosmanen ja Finlandia-hymni
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
On mielenkiintoista seurata, vaikuttaako yleisurheilun Venäjän dopingkuplan puhkaisu muihin lajeihin puhdistavasti ilman joukkokäryjä. KHL:n pelaajia ei ainakaan Olympiakomitean huippuvaiheen ohjelman vastaava lääkäri Harri Hakkaraisen mukaan testata. Hakkarainen tuntee KHL:n terveydenhoitojärjestelmän, koska hän toimi KHL-seura Magnitogorskin fysiikkavalmentajana 2009–2011:

En ole kuullut, että seuroissa tehtäisiin mitään testejä, joissa testattaisiin joidenkin tiettyjen aineiden käyttöä.
.

Olen istunut Hakkaraisen seminaareissa, ja kyllä siellä on tullut esiin se, että suomalaisen urheilun, erityisesti lasten ja nuorten, fysiikkavalmennus on aivan perseestä, ja korostetusti se tulee esiin yksipuolisissa lajeissa, kuten esim. jääkiekko, jonka harjoittelu ei sinänsä kehitä pelaajaansa ns. yleisiltä urheilijaominaisuuksiltaan, vaan jopa pahentaa monia epäsuhtia tämän ominaisuuksissa.
Tästä johtuu mm. se, että kun suomalainen C-juniorijoukkue lähtee ulkomaille pelaamaan lätkää tai fudista (ihan sama meneekö Venäjälle vai Ruotsiin, molemmissa osataan..), niin vastustajat näyttävät olevan sen 1-3v vanhempia. He ovat isompia, mutta ennenkaikkea vahvempia ja ns.atleettisempia. Johtuu hyvin pitkälti siitä, että suomessa junnuedareihin breikkaavat helpommin pienemmät ja ketterämmät, kun isommat ja kömpelömmät aihiot pysyvät isompina ja kömpelömpinä vielä hyvän tovin jos eivät ole jo lopettaneet. Heidän isoista ja kömpelöistään on treenattu tuo kömpelyys helvettiin ja ovat isoja ja atleettisia.. Näkyyhän se sitten äijissäkin. Suomalainen peruspelaaja on edelleen lajissa kuin lajissa semmoinen semipehmoinen keskimittainen tossukka, kun vaikka keskiverto venäläispelaaja tai eurooppalainen fudispelaaja on fysiikaltaan lähempänä Jani Ritaa mitä. ns. omiin rajoihin ja lajin vaatimiin ominaisuuksiin tulee.

Taitovalmennus on sitten vielä ihan oma maailmansa. Ja siinäkin ollaan selvästi jäljessä ainakin itänaapuria, todennäköisesti yhtä selvästi myös länsinaapuria, jos peilaa asiaa sillä, että minkätyyppisiä pelaajia ja kuinka paljon, sieltä nousee ihan maailman kärkeen. Käsiä ja päätä on yleensä tarjolla. Meidän pelaajilla yleisemmin jotain muuta.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Jos Spengler Cupista pitää jotain positiivista sanoa, niin se on hyvä mesta ajaa Dead Kennedy ja Talaja sisään joukkueen pelitapaan.

Kautto ei ole reissussa mukana, mutta toivottavasti sitten vaikka Voutilainen olisi. Samoin Gymer, Salminen ja siihen päälle vaikka Ainali, Nyman, Leskinen, Paulaharju ja vaikkapa Moilanen. Tai edes joku noista.

Kaikkein paras tapahan tuo olisi ajaa noita junnuja sisään koviin peleihin, varsinkin kun ei sitä yhteistyöseuraa ole.

Esimerkiksi -99 syntyneet Moilanen ja Nyman voisivat hyvinkin olla tulevaisuuden KHL-pelaajia. 16 vuotiaat jannut tosin ovat vielä suhteellisen pienikokoisia.
 

Memotuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
Elintärkeää Spenglerissä olisi lepuuttaa Reginiä,Kozunia, Kapasta, Karlssonia,Larsenia,Kuldaa,Jaakolaa ja JMA:ta. Nää nyt ens alkuun pois kokoonpanosta.
 

Kynäilijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kun miettii entisiä kesken kauden tulleita Jokeripelaajia kuten Bates Battaglia, Broc Little, David Ling, Ross Lupaschuk, Josef Boumedienne, Ivan Majesky, Joe Rullier ja Ben Walter niin on erittäin positiviista, että enempää ei kesken kauden oteta pelaajia. Toki ennen kauden alkua olisi pitänyt vähän leveämpi materiaali olla olemassa, mutta se on myöhäistä nyt.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kun miettii entisiä kesken kauden tulleita Jokeripelaajia kuten Bates Battaglia, Broc Little, David Ling, Ross Lupaschuk, Josef Boumedienne, Ivan Majesky, Joe Rullier ja Ben Walter niin on erittäin positiviista, että enempää ei kesken kauden oteta pelaajia. Toki ennen kauden alkua olisi pitänyt vähän leveämpi materiaali olla olemassa, mutta se on myöhäistä nyt.

Heh, tämä listaus vahvistuksista sai kyllä hymyn huulille. Viva la Virmanen ;=D
 

Yltävastaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit kotimaan sarjoissa, saksalaiset joukkueet
Olikos jo Topi Jaakolan kolmas omasta päästä tehty tyhjä maali tällä kaudella? Ei vissiin mitään kovinkaan yleistä herkkua (varsinkaan Jokereissa), etenkin kun vasta 2/3 kaudesta pelattu.

Lisäksi muistelisin, että ainakin Ohtamaa on tehnyt kerran tällä kaudella omista börsän, kuin myös Niko Kapanen nätisti (joskin ilmeisen vahingossa) laidan kautta kimmottaen.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
+++ Sallinen, huikea pelaaja
++ Pöysti
+ Todd

Ei ollu ikävä Lajusta ja mikäli Todd jatkaa tällä tasolla, niin hyvä. Sallinen ja Pöysti pelasivat todella hyvän pelin. Kakkosylivoima ihanan suoraviivainen, siinä missä ykkösylivoima Kozunin säestyksellä keskittyi pelaamaan vastustajan siniviivalla.

Ihan hyvä peli ja Jani Ridan maalille iso peukku!
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
+ Helvetin hienoja maaleja tänään kaikki
+ Jani Rita tekee kauden hienoimman maalin
+ Talaja oli pirteä ja vaikuttaa hyvältä alivoimapelaajalta
+ Karlsson todella hyvä
+ Sallinen jokaisessa maalissa mukana

- Kozun vaikutti todella vittuutuneelta mistä seurauksena nuo uskomattomat jäähyt
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Pinnat ja Sallinen, joka ollut jo muutaman viikon meidän paras pelaaja.

Posittiivista myös, että paskasakkia vastaan ei pelata enää kertaakaan himassa tällä kaudella. Ylivoimaisesti liigan paskin ja väsynein jämäjengi jota vastaan vielä jokainen matsi on järkyttävän tylsää oksennusta. Viime kaudellakin ne oli ihan perseestä, mutta jaksoivat edes vielä sitä perikanadalaista väsynyttä pullistelua, joka hauskutti sekunnin tai kaksi, mutta enää siellä ei näy edes sitä. Vittu mikä tapetti.
 

demitra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos tästä päivästä jotain positiivista hakee, niin Jokerit käytännössä varmisti tänään pudotuspelipaikkansa. Ero Medvescakiin on nyt 16 pistettä ja Jokereilla 2 ottelua vähemmän ja ero Spartakiin 20 pistettä ja Jokereilla yhtä monta ottelua. Ei ole realistista ajatella, että kumpikaan näistä joukkueista menisi enää Jokereiden ohi.

Itseäni ei myöskään hirveästi haittaisia, vaikka SKA ottaisi divisioonan ykköspaikan. Nykyisellä sarjataulukolla divisioonaykkönen saisi vastaansa Moskovan Dynamon, joka herättää ennakkoon paljon enemmän kauhua kuin esimerkiksi Sotshi tai Torpedo.
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Solidi matsi Jokereilta ja pakko sanoa että jotenkin lämmitti erityisesti pävän tuloksentekijöiden kotimaisuusaste. Menikö pistettäkään ulkkareille? Olihan se Pollen maali taas lähes herkistävän hieno nähdä, mikä tyyli, taito ja vielä virne päälle kun taikuri itsekin hämmästyi onnistumistaan.

Kaikin puolin asialliset 3 pistettä ja katsomossa viihtyi maanantaihöntsään nähden asiallisesti. Seuraavaan 8.1. kotimatsiin ehtii sitten latautua junnuja katsellen, kova perjantaimatsi Dynamoa vastaan. Tällä loukkaantumistahdilla pelataan jollain 8 hyökkääjällä varmaan Spengler-pelleilyn jälkeen.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Jokerit seilaa neljän ottelun voittoputkessa, Jokerit on tehnyt maaleja liukuhihnalta ja hankkinut siinä ohessa pari uutta äijää. Mikäs tässä ollessa.
 

Memotuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
Hah naurahdin väsyneen naurahduksen " La lal lal laa Roope Talajamme! Me me me Gagarin Cupia halajamme! " . Posin kautta tosiaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös