Positiivisuusketju

  • 1 337 745
  • 9 658

Kersakovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, AFC(NFL)
Eilisessä matsissa ei joukkuepelaamisen kannalta ollut paljoakaan positiivista, mutta yksilöpuolella sentään nähtiin muutama lupaava pilkahdus. Varsinkin Jani Tuppuraisen peli oli erittäin vakuuttavaa koko ottelun ajan ja vaikuttaisi siltä, että viime kauden neppailuvaihteen jälkeen otteisiin on löytynyt sitä vanhaa suoraviivaisuutta. Hyvä Allu! Lisäksi mieltä lämmitti Markus Hännikäisen vahva pelaaminen päätöserän ratkaisuhetkillä. Voitaneen sanoa, että tämä mies ratkaisi ottelun käytännössä yksinään JYPille vaikka jäi käytännössä näkymättömiin kahden ensimmäisen erän aikana pelin rikkonaisuudesta johtuen.

Lisäksi alivoima toimi varsin mallikkaasti, vaikka selvästikin puolustusalueen laajentuminen aiheuttaa passiivisempaa alivoimapelaamista. Mutta ainakin näin ensimmäisen ottelun perusteella tuo "kiekonsyöntiosasto" on JYPillä kunnossa ja Tarkki sitten hoitelee ne harvat maalille asti tulevat laukaukset. Eikä pidä väheksyä sitäkään tosiasiaa, että JYP nousi voittoon tappioasemasta kolmannessa erässä. Ylivoimassa positiivista oli ainoastaan onnistumisprosentti, muuta kehumista ottelun nähneet eivät varmaan siitä löydä.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Varsinkin Jani Tuppuraisen peli oli erittäin vakuuttavaa koko ottelun ajan ja vaikuttaisi siltä, että viime kauden neppailuvaihteen jälkeen otteisiin on löytynyt sitä vanhaa suoraviivaisuutta. Hyvä Allu! Lisäksi mieltä lämmitti Markus Hännikäisen vahva pelaaminen päätöserän ratkaisuhetkillä.

Hännikäistä pakko ylistää. Huikeaa tekemistä erittäin tärkeään paikkaan.

Allu aka. "tää-on-mun-ämveepee 2013" Tuppurainen pelasi parhaan liigaottelunsa vuoteen. Silti tuo daideilijamaisuus sekä pilluun puhaltelu saisi olla huomattavasti vähemmällä. Tällöin ulosmitattaisiin huikeat tehopisteet. Hyvä sääntö on ettei pidä riplailla jos luistin liikkuu, maisema vaihtuu sekä kädet käyvät.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Laitetaan nyt posiketjuun päivän ainoa positiivinen asia. Taklauksia, koviakin, JYP tänään antoi. Muuta hyvää ei tämän päivän pelistä Ässiä vastaan ollutkaan.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Positiivista on myös se että näillä näytöillä Mäenpää on ja pysyy JYPissä.
 

Tempestas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Positiivista on myös se, että jouluun on enää n. 14 viikkoa ja saman verran on myös jäljellä pitkäksi venynyttä ja erittäin kalliiksi käynyttä Markon TET-harjoittelujaksoa.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Positiivista on myös se että näillä näytöillä Mäenpää on ja pysyy JYPissä.

No ei välttämättä, jos miehen pelittapaan kuuluu katsoa kaikki vastustajan maalit lähietäisyydeltä.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Markus Hännikäinen
Juuso Ikonen
Jani Tuppurainen

Kehuttava kahden ensimmäisen jatkuvia hyviä otteita. Hännikäinen rymistelee ja painaa kovalla asenteella joka ilta. Ikonen pelaa tehokkaasti, taitavasti sekä asenteellisesti. Ja tämäkään ei ole ollut mitään yhden illan suonenvetoa. Tuppuraisen Janin daideilijamaisuus on poissa ja tilalla rautainen asenne. Tuppuraista voisi kuvata kuten hän kuvasi JYPin ylivoimaa. Homma pitää saada aluksi toimimaan perusasioiden osalta(eli tehoja) ja myöhemmin kaudella sitten kauniimpaa.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Positiivista on kaksi voittoa ja "uusien" kasvojen onnistumiset. Juuri edellämainitut ovat pelanneet hyvin, myös tuloksellisesti.

Pelitavassa on ilmeisesti lopultakin jotain järkeä, ja maalipaikkoja on luotu kiitettävästi.

Tosin todelliset mittarit osuvat vastaa sitten kun esim. Kärpät tulee vastaan. Eiku... mites se puolen suomen ylpeys nyt pärjääkään? Positiivista sekin.

Puolustus on yleisesti ottaen kunnossa, samoin Tarkki on taatun luotettava.

Laajuutta ja leveyttä riittää neljään kenttään ja hienoa, että Akatemiassa onnistumisesta palkitaan (Sami Niku).
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Nukkuneiden herääminen!

Perrin ja Pihlman etunenässä. Pileltä en paljoa odota, mutta ylivoimissa pitää iskeä mustaa pussiin kun laittoman paljon vastuuta saa. Kliinistä viimeistelyä siis tilattu ja nyttemmin saatu. Ekistä en niinkään huolissani ole ollut, mutta hyvä kun heräsi. Oikeastaan elinehto jos JYP haluaa mahdollistaa pisteiden napsimisen illasta toiseen. Nuoret miehet olleet ihan hyviä, mutta ei Ikosesta ja Nenosesta ole kantamaan vielä liigajoukkueen ykkösyksikön pistetaakkaa.

Valtteri Kemiläinen mainittava erikseen. Tehokas liiga-avaus ja en ihmettele yhtään jos kauden päätteeksi pisteitä on +20. Se nälkä, se nälkä.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Positiivista on paitsi pappakerhon herääminen niin myös se että puolustuspäässä Akatemiasta nostetut Hietanen, Salonen ja Kemiläinenkin ottavat itselleen vakiopaikkoja pelaavasta kokoonpanosta.
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Itse olen ilahtunut asenteesta kaukalossa koko joukkueelta. JYP on pelannut kotona hyvin. Heikkoja jaksoja on otteluiden sisässä ollut, mutta taitoa, vauhtia ja ideaa pelissä on näkynyt. Olen siis positiivisesti yllättynyt alkukaudesta. Ja kun viime kauden jälkeen arvoin, uusinko kausareita, niin nyt olen iloinen, kun niin päädyin tekemään. Kiitos JYP
 

Markiisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
On ollut todella hienoa kattella nuorten jannujen ennakkoluulottomia otteita, etunenässä Kemiläisen, Hietasen ja Salosen esiinmarssi on todella hieno juttu. Myös Nättisen ja Nikun tulevaisuus näyttää valoisalta, eikä Salmio ja Nenonenkaan mitenkään surkeasti ole pelanneet, vaikkeivät vielä viime kauden tasolle ole päässeetkään. Milloin viimeksi JYPillä on ollut näin monta omaa nuorta iskemässä kerralla itsensä liigaan? Tämä tuntuu siltä todelliselta sukupolvenvaihdolta ja minä sanon, että antaa tulla vaan.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mitäh?! Joku kirjoittaa positiivisuusketjuun eilisen jälkeen? Kyllä, näin teen.

Lopun sulaminen oli surullista, mutta ei maailmanloppu. Näitä sattuu paremmissakin piireissä. Toinen erä ja kolmannen alku olivat aika mitäänsanomatonta kiekkoa JYPiltä, muttei mitään katastrofaalista. Mutta sitten, sitten tulemmekin ensimmäiseen erään.

JYPin ensimmäinen erä eilisessa KalPa-ottelussa oli tämän kauden parasta kiekkoa, mitä JYPiltä on nähty. Tämä unohtuu toki herkästi, kun kaikki tapahtui ottelun alussa ja kyseinen ottelu lopulta onnistuttiin häviämään lopun koomailulla. JYP pelasi ensimmäisessä erässä mielestäni juuri sitä kiekkoa, mitä Veltsu haluaa joukkuen pelaavan, eli reagointikiekkoa ja aktiivista pelaamista ympäri kentän. Jokainen kenttä pelasi erittäin hyvin, karvaus toimi ja KalPan kiekon siirtelyä seurattiin aktiivisesti, mutta rauhassa, sekä iskettiin kiinni heti kun tuli paikka. JYP teki varmaan jonkin sortin ennätyksen kiekonriistoissa tällä kaudella. Ensimmäinen erä oli kertakaikkiaan huikeaa JYPin näytöstä, eikä siinä ollut hätää missään vaiheessa. Pelkäsinkin jo erätauon tullessa, että näinköhän sama vire saadaan toiseenkin erään - ei saatu. Tuntui, että loppui hieman potku jaloista, mutta ei homma varsinaisesti energianpuutteeseen kaatunut.

Joka tapauksessa tuo ensimmäinen erä oli sitä JYPiä, mitä valmentaja joukkueelta haluaa ja se oli oikein viihdyttävää näin faninkin näkökulmasta. Peli ei ollut tylsää, vaan todella taistelevaa ja energistä. Homma oli hallussa - täysin. Kausi on vasta alussa, joten uskon, että tällaista peliä joukkue pystyy esittämään myös kokonaisen ottelun keston ajan ja silloin JYPiä on hyvin vaikea voittaa.

Kaikkea ei ole menetetty - vielä.
 

McGregor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaiPa
Lopun sulaminen oli surullista, mutta ei maailmanloppu. Näitä sattuu paremmissakin piireissä. Toinen erä ja kolmannen alku olivat aika mitäänsanomatonta kiekkoa JYPiltä, muttei mitään katastrofaalista.

Vaikka tuloksellisesti oltiinkin niskan päällä jonkin aikaa, ei KalPa pelissä oltu pelin sisällä missään vaiheessa voittamassa ottelua. KalPa painoi päälle ja kiekotteli pelin jatkuvasti maalipaikoille. Kaikki jotka pallopelejä ovat pelanneet osaavat kertoa, että jos pelataan puolet ottelusta pakitellen ja omista vain yksilöyrittämisellä hyökkämällä, noutaja koittaa ennen pitkää. Varsinkin jos oma yv on tuubaa. Posin kautta ajatellen, tämän ei pitäisi olla enää Virtaselle ja joukkueelle yllätys tästä eteenpäin. Joten näin ei pääse enää tapahtumaan. Posin kautta...
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Sami Rajaniemeltä tänään fantastinen esitys ja Tarkin tulee toistaiseksi olla syrjäytetty. Turussa vaan Raju häkkiin kun homma toimii. Torjui tänään kolme pistettä JYPille ja ai helvetti kun olen iloinen tästä.

Kolmanteen erään löytyi se ilme mikä monesti ollut aivan väärässä paikassa. Jatkoon tämäkin.

Markus Hännikäinen on kovaluu ja Eric Perrin löytämässä tehojaan. Juuso Ikonen 8/10 hyökkäysalueen ratkaisuista timanttisia.

Fantastic!
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
On se kuitenkin sanottava että on positiivista nämä kotiotteluiden tulokset. Kotona vaan voittoja kelpaa kyllä, sen sijaan tuloksen taakse kun menee niin ei paljoa hymyilytä...
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Näyttäisi siltä että King Eric on saanut jonkinsortin apinan selästään veke ja ruvennut tekemään pisteitä. Olenko väärässä jos väitän että viimeisessä 2:ssa pelissä 6 pistettä Perrin tehnyt.

Ei huonot tehot muutenkaan, 6 peliä ja 3+6. Looking good.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
sen sijaan tuloksen taakse kun menee niin ei paljoa hymyilytä...

Voisitko kertoa miksei tänään hymyilyttänyt? Minäkin näin surkean avauserän sekä sysipaskan toisen erän, mutta näin myös sen milloin pelejä ratkaistaan. Tänään oltiin hereillä kun piti ja ne tutut "pelin sisäiset nykimiset" kanavoituivat oikeaan erään, oikeisiin hetkiin. Rajaniemi nämä pisteet JYPille torjui, mutta JYP myös arvosti veskariaan pelaamalla tälle kolme pistettä.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Voisitko kertoa miksei tänään hymyilyttänyt? Minäkin näin surkean avauserän sekä sysipaskan toisen erän, mutta näin myös sen milloin pelejä ratkaistaan. Tänään oltiin hereillä kun piti ja ne tutut "pelin sisäiset nykimiset" kanavoituivat oikeaan erään, oikeisiin hetkiin. Rajaniemi nämä pisteet JYPille torjui, mutta JYP myös arvosti veskariaan pelaamalla tälle kolme pistettä.
Toki kolmas erä oli hyvää pelaamista, mutta ensimmäisessä erässä avauspelaaminen näytti olevan taas niin perkeleen vaikeaa ja toisessa erässä tuli se perinteinen sulaminen. Nämä ongelmat ovat kokonaisuutena sellaisia että parempia joukkueita vastaan tulee armotta käkättimeen. Siksi ei hymyilyttänyt varsinaisesti sillä yksi hyvä erä ei usein riitä jos pelaa kaksi keskinkertaista tuo huonoa erää.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Toki kolmas erä oli hyvää pelaamista, mutta ensimmäisessä erässä avauspelaaminen näytti olevan taas niin perkeleen vaikeaa ja toisessa erässä tuli se perinteinen sulaminen. Nämä ongelmat ovat kokonaisuutena sellaisia että parempia joukkueita vastaan tulee armotta käkättimeen. Siksi ei hymyilyttänyt varsinaisesti sillä yksi hyvä erä ei usein riitä jos pelaa kaksi keskinkertaista tuo huonoa erää.

Toki näinkin, mutta itse näen positiivisena tämän ailahtelevuuden kanavoitumisen(tautologiaa minulta) oikeaan hetkeen. Se hetki oli tänään(ja on useasti muulloinkin) kolmas erä. Sysipaskuudesta ryhdikkääseen voittoon -teema kelpaa aina, riippumatta vastustajasta.

Eniten toivon että tämä siirtyy nyt seuraavaan otteluun ja luo sitä kautta jatkumoa JYPille hyvien asioiden suhteen. Joukkue sitä edelleenkin tarvitsee.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kannattaa edelleen muistaa, että kausi on vasta alussa ja käytännössä kaikki muutkin joukkueet kamppailevat vielä pelin ailahtelevaisuuden ja muiden ongelmien kanssa. Emme ole yksin.

Kokonaisuutena tässä kauden alussa positiivisinta on, että maaleja JYP on pystynyt tekemään varsin mukavalla tahdilla. Seitsemään peliin JYP on takonut 23 maalia, joka oikeuttaa liigan kolmanneksi suurimpaan määrään, edellä vain yhden pelin enemmän pelanneet SaiPa ja HIFK (25 ja 28 maalia). Maalikeskiarvoissa JYP on sijalla kaksi, edellä vain HIFK.

Miksi tämä sitten tuntuu niin positiiviselta? Noh, maalinteko on usein ollut JYPille yksi suurimmista kompastuskivistä, joten nyt tähän on tullut muutosta. Toki maaleja on päästetty hieman liikaa, mutta puolustuspeli onkin se osa-alue, joka mielestäni paranee kauden edetessä eniten. Maalivahdeista JYPin menestyminen tällä kaudella ei tule jäämään kiinni, sillä Tarkki on raudanluja ammattilainen ja Rajaniemi komppaa kakkosena erinomaisesti.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Kannattaa edelleen muistaa, että kausi on vasta alussa ja käytännössä kaikki muutkin joukkueet kamppailevat vielä pelin ailahtelevaisuuden ja muiden ongelmien kanssa. Emme ole yksin.

Tällaista asennetta ja selitystä ei kuitenkaan ole fiksua käyttää. Hyvät asiat ovat hyviä asioita(ja olen iloinen), mutta tällaisia piilopaikkoja ei saa selittää itselleen kun pelit ailahtelevat. Muutoin voit selittää kaiken itsellesi edulliseksi ja palata tällä asenteella vielä 50 ottelunkin jälkeen. "Ensi kaudella sitten, uudistuminen kestää jne" -paskaa. Marko Virtanen on ollut sen 1,5 vuotta JYP-koutsi ja nyt odotamme pelitavallista selkeyttä, jatkuvuutta sekä oikeaa asennoitumista illasta toiseen. Eilen hyvät hetket painottuivat oikein ja hyvä niin.

Toivon Sami Rajaniemelle nyt pelejä kun homma toimii.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tällaista asennetta ja selitystä ei kuitenkaan ole fiksua käyttää.
Tällaista asennetta ja selitystä ei pelaajien tai valmentajien tule käyttää, mutta kai nyt tavallinen katsoja saa faktoja todeta? Kyse on vain keskustelusta, asioiden tuomisesta esille. En minä ole vaikuttamassa siihen miten tuo joukkue pelaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös