Positiivisuusketju 2015–2016

  • 182 135
  • 930

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Olisi kiva, kun Suomessa vihdoin ymmärrettäisiin datan arvo pelin analyysissä ja tilastoitaisiin esim. match-upeja ja muuta veikeää. (Esimerkiksi olisi kiva tietää, kuinka monta A-luokan maalipaikkaa vastustaja saa per vaihto kentällä ja onko syynä esimerkiksi merkkausvirhe, kenen ja kuinka monta on tehnyt yms.) Näistä tilastoista ei pahemmin voi vetää muuta kuin sen, että keskimäärin silloin TPS tekee eniten tulosta, kun Eronen on jäällä ja Tikkanen on ainoa, jonka aikana omissa soi useammin (tasakentällisin).
Olisko ollut Bergin viimeinen kausi ennen lopettamista, niin Akin piti olla kentällä noin tunti ennenkuuin vastustaja onnistui tekemään yhden maalin. Silloin kritisoitiin Akin peliä ja tilastojen valoissa turhaan.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Hämeenlinnan tyly vierailu on todellakin tämän ketjun tavaraa. Tiivistä puolustamista, kontrolloitua peliä ja onnistujia laajalla rintamalla niin maalinteossa kuin muutenkin. Vapaamatkustajia ei joukkueesta nyt löydy ja se kertoo myös kovasta vaatimustasosta valmennuksen suhteen. Jotenkin näen Tepsin pelaamisessa Jarno Pikkaraisen kädenjälkeä. Jukurit pelasi divarissa yhtä vittumaisesti vieraissa kuin Tepsi eilen parhaimmillaan ja se oli kuin Piken allekirjoitus eli vastustajalle ei anneta mitään saumaa tulla peliin mukaan. Pieni breikki tulee taas hyvään kohtaan Norjan reissun jäljiltä ja ensi viikolta lisää posia tänne!
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Öö saisko tän uudestaan?

Ajoin takaa sitä että kun noita poikkeuksellisia talentteja ei (luonnollisesti) täällä saada pidettyä niin on tärkeä olla kärsivällisiä Erosen kaltaisten pelaajien kanssa, eli pelaajien jotka eivät ole maailmanlaajuisesti niitä ikäluokkansa kirkkaimpia tähtiä, mutta kehityskelpoisia pelaajia. Sillä että näille kavereille annetaan se ~14min/peli peliaikaa ja kasvatetaan heitä rauhallisesti, luodaan sitä pitkäjänteisyyttä ja runkoa, sen sijaan että raahattaisiin tänne jotain EP-scoutattuja "MacNevinejä" stunttaamaan loppukaudeksi.

Ja taas ketjun aiheeseen liittyen, täytyy sanoa että TPS on parissa viime matsissa pelannut todella viisasta peliä ja tehnyt juuri sen verran mitä tarvitaan voittoon. Molemmissa matseissa (Storhamar+HPK) on puolustettu vastustajan paikat pois ja tehty tarvittava määrä maaleja, HPKta vastaan vähän enemmänkin, mutta ruuvia olisi vieläkin ollut varaa kiristää. Vaikka sitä toisaalta katsojana tykkää myös havajikiekosta missä mennään hirveällä kiimalla päästä toiseen niin pidemmän päälle se käy niin raskaaksi ettei toimi. Mielestäni peli-ilme on ollut todella kurinalainen ja viisas näissä kahdessa viime matsissa ja se lupaa todella hyvää, etenkin kun ennen mj-taukoa käyrä tuntui näyttävän vähän alaspäin
 
Viimeksi muokattu:

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Positiiviseksi asiaksi pitänee lukea myös se, että Blues on voittamassa (3-0 toisen erän loppupuolella) JYP:iä Jyväskylässä.

Toisen kvartaalin seurantaketjuun laitoin neljänneksen pääteemaksi (tietysti oman pistemetsästyksen ohella) saavuttaa vähintään yksi piste enemmän joulutaukoon mennessä kuin niskaanhengittävät joukkueet. Nämä neljä tarkkailtavaa joukkuetta ovat: ILV, JYP, KAL ja SAI. Jokaisen näiden joukkueen pistemenetys on TPS-kannattajan silmissä positiivinen asia - erityisesti silloin, kun nämä pistemenetykset tulevat ennalta heikommille joukkueille ja/tai kotihallissa.

Vastaavasti tosin KalPa on voittamassa Pelicansia Lahdessa (KalPa johtaa 2-0 toisen erän loppupuolella). Tällä tuloksella KalPa nousisi vain pisteen päähän Palloseurasta JA yhden ottelun vähemmän pelanneena. Samaten Ilves johtaa Tapparaa lukemin 2-0. Tämä tarkoittaa sitä, että TPS:n loistavasta HPK-vierasvoitosta huolimatta ei ole yhtään varaa löysätä. TPS:lle parikin tappiota putkeen, niin takaa ollaan tulossa kovaa ohi!

Positiivista on kuitenkin se, että kaikki ja erityisesti nyt hallussa oleva viitossija on edes kohtuullisesti omissa käsissä. Pisteet per ottelu -taulukossa oltaneen tämän illan jälkeen kuitenkin vasta sijalla seitsemän?
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Positiivista on se, että tähän aikaan vuodesta, hieman mj-tauon jälkeen ei vituta kaikki Tepsiin liittyvä. Parina edellisenä vuotena homma on ryssitty jo tässä vaiheessa kautta, mutta miten virkistävää, upeaa ja fanin näkökulmasta sydäntä lämmittävää, kun joukkue pelaa yhtenäisesti taistellen ja missä on nyt sitä selkeää johtajuutta näkyvissä. Mistäs sen toisaalta tietää, että vaikka tiistaina alkaisi uusi tappioputki, mutta olen tyytyväinen jo tähän mennessä kaikkiin saavutettuihin voittoihin, varsinkin kun niitä on tullut vaikeistakin paikoista naulattua. Paljon on vielä parannettavaa, mutta nyt on meidän vuoromme nauttia edes orastavasta syksyn menestyksestä.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Ei ollut Ipalla tänään kyllä mitään jakoa. Pikkarainen on kyllä pelimiehistä parahin.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
+Spina oli kun saippua. Ei saanut kukaan kiinni ja hankki jäähyjä varmaan 3 kappaletta ja niittasi 1+1 tehot. Vielä kun tuulettaisi räväkämmin, niin olisi Muy Bien!
+Pikkarainen, 8 otteluun 10 tehopistettä. On sonni kovassa vireessä!
+Lassila, kerran teki HMV -ratkaisun, mutta muuten hyvä ja varma peli.
+Perrin, pistepörssin kärkeen.
+Kolme pistettä!
 

Kaukalonreuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jumalauta mitä pelaamista! Eniten tässä pelottaa kun huomenna on kotipeli, voitaisiin pelata vieraissa vaikka kokoajan kun semmoista shaibaa kotona välillä...
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Eric Perrin, Perrinin Eki. Nelikymppinen teräsvaari näyttää edelleen kaapin paikan liigassa ja liikkuu kuin nuori varsa kaukalossa hyvällä pelihuumorilla. Tuo mies nostaa yksin koko Tepsin tasoa monen monta prosenttia ja aivan jäätävä määrä johtajuutta tiivistyy tuohon pikkujättiläiseen. Muutenkin koko joukkueelta jälleen jykevä hauiksen näyttö, Hakametsä on ollut meille suosiollinen viime vuodet Ilveksen isännöimänä ja poikkeusta ei tehty tänäänkään.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olipahan tänään erinomaiset iltamat Hakametsässä. Tyylipuhdas kolmen pisteen voitto ja vain yksi päästetty maali omiin vierasjäällä. Siihen vielä lisäksi kaksi itse tehtyä ylivoimamaalia, niin yhdistelmähän on vallan mainio.

Talkkari on pikkuhiljaa paluunsa jälkeen pääsemässä samaan vauhtiin kuin missä oli ennen loukkaantumistaan. Spina teki jälleen maalin. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen kotikarkeloon Ässiä vastaan.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Oli kyllä ennen kauden alkua surkeaa provoamista, että Perrin olisi liian vanha ja huono Liigaan! Mies on rautainen ammattilainen ja silloin kun ollaan, ikä on vain numero. Option käyttö Niittymäen pöydälle, kiitos.

Lassilaa on pakko taas kehua. Mies on jostain saanut voimaa korvien väliin ja nyt se peli toimii kuten Liigan kärkimolkella pitääkin. En tiedä mitä on tehty, mutta toivottavasti vire kestää!

Pikkarainen on kyllä saakelin hyvä. Elämänsä kausi menossa! Spinakin alkaa vihdoin saada jyvän kohdalleen! Tällä pelillä paikka 6.joukossa on meidän paikka pelillisestikin!
 

Jonde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Pikkarainen on kyllä saakelin hyvä. Elämänsä kausi menossa! Spinakin alkaa vihdoin saada jyvän kohdalleen! Tällä pelillä paikka 6.joukossa on meidän paikka pelillisestikin!

Kyllä vain! 8 ottelua, tehot 5+5 ja jäähyjä 0 minuuttia! Tänäänkin oli paikka muutamaan maaliin, mutta ei nyt sentään joka matsiin 1+2 tehoja :)
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oli kyllä ennen kauden alkua surkeaa provoamista, että Perrin olisi liian vanha ja huono Liigaan!

Höpsistä se mitään provoamista ollut, kysy vaikka Tynin Karilta. Vanha, ylipalkattu ja puolustaakkaan ei osaa yhtään. Mahtaa Tyni sukia viiksiään ja myhäillä partaansa kun vilkaisee kuka siellä pistepörssin paalupaikalla oikein komeileekaan...

Sen verran hieno pelaaja on kyseessä että iloitsen miehen onnistumisesta myös muualla kuin JYP-nutussa, vaikka toisaalta raastaa ja vituttaa valtaisasti ettei Perrin enää täällä pelaa. Ristiriitaiset fiilikset siis luonnollisesti. Ilmeisen hyvin on löytynyt kemiat Kallion, Tukosen ja varmaan nyt myös Spinan kanssa. Toivottavasti Tukonenkin vielä palaa kaukaloon.
 

Aleksis Veli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Positiivista että liigan tuhoisin ykkösketju toimii myös Spinan kanssa (ylivoimalla erityisesti). Eilen oli muutama upea oivallus akselilla Perrin-Spina. Spina kipuaa pikavauhtia kohti pörssin kärkikahinoita.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Juu kyllähän tuo Spina on tuon pisteköyhän, mutta yritteliään alun jälkeen päässyt aikamoiseen liitoon. Ensimmäiseen kymmeneen peliin iski tehopisteet 0+2=2 (+1, 0 RM) ja sitä seuranneisiin 12 otteluun on iskenyt vaatimattomasti 6+5=11 (+1, 18 RM). Eilen näytti homma toimivan erinomaisesti ja uusittu ykkösketju parantaa vain jatkuvasti tuota yhteispeliään. Varsinkin akseli Spina - Perrin toimi mukavasti.
 

Sakoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jotta saahaan jotain positiivistakin kaiken Ässävitutuksen keskelle niin pakko mainita, että 42v Nummeliinilla on Donskoin änäriin siirtymisen jälkeen liigan pehmeimmät kädet! Samalla puolustussuuntaan liigan hitaimmat jalat, huvittava yhdistelmä.

Neloskentälle myös positiivista palautetta muutamasta pitkästä pyörityksestä, sielä ei taida yhteensäkään olla käsiä edes yhden keskivertoliigapelaajan verran, mutta kovaa vääntöä.
 

hokielmeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jotta saahaan jotain positiivistakin kaiken Ässävitutuksen keskelle niin pakko mainita, että 42v Nummeliinilla on Donskoin änäriin siirtymisen jälkeen liigan pehmeimmät kädet! Samalla puolustussuuntaan liigan hitaimmat jalat, huvittava yhdistelmä.

Mitä? Onko Malmivaarakin siirtynyt änäriin vai?

Vitsi vitsinä, pisti kyllä itsekin silmään, miten nuorempi Nummelin kynäili hyökkäysalueella. Toki jos olisi ollut Donskoi, niin olisi huomannut vasemmalla olleen Spinan, jolla olisi ollut edessä tyhjä maali.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Nummelinin puolustus on kyllä kuin pihapeleistä. Eihän mies ole koskaan ollut omassa päässä nero, mutta aiemmin sentään yritti. Nykyisin tuntuu että paskat nakkaa ja kyllä se on pakkipari joku kulmiin saa mennä ja Petu kurvailee huoravankkureilla sitten missä milloinkin parhaaksi näkee.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Nummelinin puolustus on kyllä kuin pihapeleistä. Eihän mies ole koskaan ollut omassa päässä nero, mutta aiemmin sentään yritti. Nykyisin tuntuu että paskat nakkaa ja kyllä se on pakkipari joku kulmiin saa mennä ja Petu kurvailee huoravankkureilla sitten missä milloinkin parhaaksi näkee.
Nummelin tosiaan ei tee omassa päässä enää elettäkään kulmiin menon suhteen, kunhan hiljalleen seurailee vastustajan vanavedessä, ei kuitenkaan kiinni mene. Useimmiten antaa aina pakkiparinsa (kuka sitten onkin) mennä pelaajan/kiekon perään jääden itse seisoskelemaan siihen maalin lähettyville. Ja ainut ratkaisu on aina sen kiekon poisotto/syötönkatko riskilläkin, ei miehen eikä edes mailan pois pelaaminen.
 

Aleksis Veli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
+ Setänen, ei vain tulos vaan myös otteet
+ Maaleja
+ Tappioputki poikki, vieläpä kotona ja vieläpä sarjataulukossa edellä olevaa vastustajaa vastaan
+ Siiki ja Virta pelasivat ajoittain hyvin yhteen
+ Eronen hoiteli monta pahaa tilannetta
+ Maalipaikkoja luotiin hyvin
+ Moisio niittaili taas hyvin ja antoi muutaman hyvän syötönkin

- Perrin ei saanut useammasta hyvästä paikasta sisään
- Secondary scoring yhä aika jäissä, nyt joukkoon liittyi myös Pikkarainen
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
+++ Patrik Moisio: Mies joka taklaa, blokkaa laukauksia ja vittuilee. Jatkosopimus nyt äkkiä käteen!
++ Oskari Setänen: Oisko tässä meidän seuraava Atte Engren? Tänään loistava peli ja ehdottomasti toivon lisää pelejä hänelle.
+ Henrik Tallinder: Hieno maali tyhjiin!

Kyllä oli hunajainen voitto Lukosta. Uuuuh!!
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
+++ Patrik Moisio: Mies joka taklaa, blokkaa laukauksia ja vittuilee. Jatkosopimus nyt äkkiä käteen!
Noista toki plussaa, mutta aika vaikea sentään pelin ykköstepsiläiseksi rankata. Tepsi pääsi kaksi kertaa ylivoimahyökkäykseen pelin aikana niin, että Moisio oli kiekon kuskaajana. Molemmilla kerroilla yv-hyökkäys päättyi siihen, kun Moisio vain heitti kiekon Rinteen räpylään välittömästi siniviivan ylitettyään. Moisio on ehdottomasti parantanut alkukaudesta, mutta kiekolliset ratkaisut olivat ainakin tänään umpisurkeita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös