Porvoon poliisiampumiset

  • 75 853
  • 490

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Lähinnä fiktiota ja joidenkin rikollisten elämänkertoja on tuo isä kirjoittanut, mikäli nuo keskustelupalstatiedot pidätettyjen henkilöllisyydestä pitävät paikkansa.

No nyt pääsee sitten kirjoittamaan lisää rikollisten elämänkertoja. Ehkä tässä tapahtumasarjassa haettiinkin maksimaalista kirjojen myyntiä isukille?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Eikö riitä kaksoiskansalaisuuteen se jos vanhemmat ovat olleet vielä Suomen kansalaisia vanhemman veljen syntyessä, vaikka Ruotsissa olisikin syntynyt?
Jos äiti on Suomen kansalainen, tulee kansalaisuus automaattisesti myös lapselle. Vain isän ollessa pitää vanhempien olla aviossa, ja lapsi saa Suomen kansalaisuuden automaattisesti. Olisiko sitten niin, että toinen sankareista olisi syntynyt avioliiton ulkopuolella toiselle naiselle! Saatanan äpärä ja huoranpenikkakin vielä!
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllä. Ajattelin vain välillä vetää tähän suuntaan, kun tuntuu että joka ainoan väkivallanteon alkuoletus on tietyillä piireillä se, että tekijänä on todennäköisesti ulkomaanelävä.

Ja en siis viittaa tämän palstan antiin niinkään, vaan vähän laajemmin Internetin ihmeelliseen maailmaan. Tämä nyt vaan sattui olemaan se paikka, johon asiasta jotain kirjoitin, niin tulin nyt sitten lisänneeksi hiukan kevyempää sisältöä sinänsä vakavaan asiaan.

Jep. Kun eilen tsekkasin KRP:n twitteriä, niin silmiin pisti heti tuoreeltaan monta viestiä. En seuraa juurikaan somea, joten pisti kyllä ihmetyttämään, että oikeastiko ihmiset kirjoittavat tällaista polisiin kanavalla:

"Kertokaa ne tuntomerkit totuudenmukaisesti, älkää piilotelko kuten tapana on yksittäistapauksissa."

"Niin ketä pitää varoa? Menee tämä kunniakansalaisten suojelu ihan pelleilyksi! Tyhmempikin tajuaa että ovat Sipilän "insinöörejä" kun pysäytitte auton niin hyvää matkaa toivotitte!"

"Vihapuhe kiinnostaa enemmän kun lasten raiskaukset ja mamuja suojellaan, ettei edes tuntomerkkejä anneta. Munattomia pupetteja joka saatanan paskalakki!"

"On teillä melkoista kiemurtelua tuossa tiedotustilaisuudessa ettei vaan lipsahda ulos tekijöiden olevan muslimeita."

"Pitääkö jonkun oikeasti kuolla, ennenkuin poliisi antaa tuntomerkit? Toisaalta itselleni nämä kertovat kyllä minkälaista porukkaa haetaan."

"Jos tekijät olis tiedossa ja kantasuomalaisia niin se olis jo joka lehdessä ja mediassa tiedossa kuvien kera."

"Viivytelkää vielä vähän tuntomerkkien julkaisussa niin tekijät ehtivät taas paeta ulkomaille. Pääasia, ettei kupla puhkea. #muslimiterrori"

"Snaipperit hommiin ja reikää päähän! Ei tarvita vuosikausia kestäviä ja saivartelevia pelleoikeudenkäyntejä!"

"Kai te sentään uskallette autosta antaa tuntomerkit vai onko sekin liian tumman värinen?"

"Nämä tapahtumat kertovat meille vahvasti siitä, että sosiaalityöhön tulee panostaa enemmän, että paperittomille tulee saada työlupa ja että monikulttuurisuutta on tuettava."

"Ruotsissa on väestönvaihtotalkoot menossa. Natiivit Jäävät vähemmistöksi 2060 Ruotsissa. Ampujat taisivat olla balkanilta tuotua geeniperimää."

"Tarkemmin nämä perinteiset ruotsalaiset keppostelijat Henrik (Habib) ja Sven (Salah)."


Voin vaan kuvitella millaista kieltä muissa foorumeissa on käytetty.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ylen tieto: Porvoon epäillyt ampujat puhuvat suomea –Tutkinnanjohtaja kertoo uusimmat tiedot: Toisella miehellä on kaksoiskansalaisuus

Kyllähän noista voi päätellä jo aika paljon

Totesitte eilen Ylen haastattelussa, että hätäkeskukseen soittanut on "mielenkiintoinen henkilö". Mitä se tarkoittaa?

-Se tarkoittaa sitä, että hänellä (puhelun soittaneella) on kenties osuutta asiaan.

Ilmeisesti poliisi löysi nämä ampujat Tampereelta teletietojen perusteella, olikohan nämä järjenjättiläiset niin fiksuja etteivät edes dumpanneet hätäkeskukseen soitettua puhelinta.. Ihan sama vaikka prepaid, niin poliisi pystyy teleasemien solutiedoilla paikallistamaan niin kauan kun puhelin on verkossa. Okei no ei nyt mitenkään GPS-tarkasti pysty paikantamaan, mutta jossain Tampereella on niin paljon tukiasemia, että korttelien tarkkuudella jopa. Hienosti hoidettu poliisilta, nopea tilanteen luku, oikeat toimet ja henkilöt kiikkiin ilman että sivulliset otti damagea. Nämä tekijät taas eivät ilmeisesti olleet suunnitelleet tätä sen pidemmälle, että mitäs sitten tehdään kun pitää lähteä karkuun.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Ovat kyllä varsinaisia fatipäitä nämä veljekset. Minä en käsitä mitään motiivia tälle touhulle, paitsi jonkin kemiallisen stimulantin yliporeilu knupissa/knupeissa.

Tuosta jäljityksestä ja paikannuksesta mieleeni muistui nämä poliisien vartalokamerat linkki maikkariin Tässä poliisin uusi työkalu: Vartalokamera tallentaa sen, minkä poliisi näkee .
En tiedä kuinka yleisesti nuo ovat käytössä, mutta oletaan tällä partiolla niitä olleen: he tulevat hälypaikalla, katselevat tilusta, arvioivat tilannetta ennen oven avaamista... Kameralle on tallentunut Volvo rek.nro nnn-nn. Lisäpartioiden saavuttua paikalle, tai siis tallenteita katsottaessa huomataan että yhtä autoa puuttuu. Tämä skenaario vaatisi toki sen ettei auto ole kadulla tai jonkun takana.

Mutta kysymykseni on siis: onko tuollainen vartalokamera joka poliisin varuste ja käytetäänkö niitä lähes tilanteessa kuin tilanteessa?
Kamerat lienevät suht edullisia ja filmi on nykyään tosi halpaa.
 
Ovat kyllä varsinaisia fatipäitä nämä veljekset. Minä en käsitä mitään motiivia tälle touhulle, paitsi jonkin kemiallisen stimulantin yliporeilu knupissa/knupeissa.

Niin, lähinnä vaihtoehtoja on kaksi että joku oleellinen palanen tästä tarinasta puuttuu tai olivat vaan tosiaan kuutsilla tai saatanan tyhmiä. Muuten näitä palasia ei saa millään loksahtamaan paikalleen.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ovat kyllä varsinaisia fatipäitä nämä veljekset. Minä en käsitä mitään motiivia tälle touhulle, paitsi jonkin kemiallisen stimulantin yliporeilu knupissa/knupeissa.
Jos toi väijytys pitää paikkansa niin siloin tosta motiivista itselle on tuulu mieleen että oisko tässä joku jengiin liittymisriitti kyseessä. Nää ampujat oli kai tähän menessä olleet vain jotain pikkurikollisia. Tuolla Ruotsissa on noita väkivaltaisia jengejä niin jollain poliisin ampumisella vois tulla respektiä niissä piireissä. Tai jos noi ampujat on jo jossain liivijengissä mukana niin oliko tämä sitten joku viesti/kosto suomen poliisille. YLE:n uutisissa oli mainittu että kaksikko oli nähty jo päivällä tuolla ampumisalueella tutkimassa paikoja joten se vähän vihjaa että oli kai suuniteltu juttu.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Jos toi väijytys pitää paikkansa niin siloin tosta motiivista itselle on tuulu mieleen että oisko tässä joku jengiin liittymisriitti kyseessä. Nää ampujat oli kai tähän menessä olleet vain jotain pikkurikollisia. Tuolla Ruotsissa on noita väkivaltaisia jengejä niin jollain poliisin ampumisella vois tulla respektiä niissä piireissä.
Jos niissä piireissä halutaan respektiä, niin silloin tehdään rikos josta ei jäädä kiinni. Paras homma on pimeä henkirikos jossa on kuollut korkea-arvoinen poliisi tai kilpailevan jengin pomo. Tosin tuo kiinnijääminen voi olla pieni paha jengiläisten silmissä jos tavoite toteutuu muuten, mutta paha kuitenkin. Terroristihommissa taas on enemmän tuota että teko sinetöidään sillä että jäädään kiinni tai mieluiten kuollaan marttyyrinä poliisin luoteihin.
 

Morgoth

Jäsen
Ilmeisesti poliisi löysi nämä ampujat Tampereelta teletietojen perusteella, olikohan nämä järjenjättiläiset niin fiksuja etteivät edes dumpanneet hätäkeskukseen soitettua puhelinta..

Lisäksi onko käytössä ollut vain yksi auto koko ajan? En tiedä olisiko useampi puhelin tai autokaan välttämättä auttanut mitään, mutta kenties jos noin pitkälle osaisi ajatella niin mihinkään tälläiseen ei olisi edes ryhtynyt.

Epäilemättä fiksuja, kurinalaisia rikollisiakin on, mutta eiköhän nuo keskimäärin ole aika onnettomia ressukoita.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Mielestäni olisi varsin tyhmää lähteä hakemaan respektiä Suomesta poliisin tappamisella. Pienempi maa, väitän että kiinnijäämisen todarit suuremmat täällä kuin Ruotsissa. Toisaalta eivät nämä tollot varmaan sitä osanneet laskea, oli teon syy mikä tahansa.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse uskon, että homma on mennyt niin, että poliisi on perannut mitkä luurit tapahtumahetkellä alueella ovat olleet ja sitten seurannut niitä. Niitä puhelimia ei välttämättä ole yöaikaan kovin montaa. Ei kai nämä nyt niin urpoja voi olla, että ovat soittaneet häkeen ja siitten paenneet sama luuri taskussa. Toki paniikissa virheitä sattuu.
Tämä muuten selittää varovaista tiedotuslijaa. Ei ehkä kannata julkisesti sanoa, että tiedetään suurinpiirtein missä kaverit on, koska puhelimet. Siksi varottiin sanomasta oikeastaan mitään. Jatkossakaan varmaan ei anneta tarkempaa infoa kun "teletietojen perusteella" eli ei avata tarkemmin sitä miten seuranta tehtiin.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Ihmetyttää kovasti, ettei edelleenkään voida kertoa nimiä tai näyttää muuta kuin sensuroidut kuvat?
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Ihmetyttää kovasti, ettei edelleenkään voida kertoa nimiä tai näyttää muuta kuin sensuroidut kuvat?
Kyllähän tuo noudattaa nykyistä journalistista käytäntöä - kuvat ja nimet julkaistaan vasta jos tulee > 2v tuomio, ellei kyseessä ole julkisuuden henkilö(t).

Mutta nimet toki tulee viimeistään vangitsemisoikeudenkäynnissä sikäli julkiseksi, että eiköhän ne murha.info:sta tms löydy.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
@Konalan Kettu
Find My Gun ollut käytössä. Siitä ei voida kertoa enempää kuin että "teletietojen perusteella".
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos puhelin on päällä ja verkossa, niin eiköhän Suomessakin ole tekniikkaa käytössä millä tuo sijainti rajataan ihan muutaman kymmenen metrin tarkkuuteen. En myöskään ihmettelisi vaikka oltaisiin GPS tarkkuuksissa. Näistä ei vaan kannata puhua tai mainostaa, koska herkkähipiäiset nostaa kaamean metelin yksityisyyden loukkaamisesta yms. Vaikka sitä käytettäisiin vain tämän tyyppisissä keisseissä, tai kadonneen etsinnöissä.
Jos minä saan kohdennettua pojan kadonneen luurin n.10 metriin, luulisi viranomaisen pystyvän samaan.

Joo onhan se mahdollista, että Suomessakin on nykyisin tarkempia keinoja paikantaa, puhun lähinnä entisen teknisen tuen työntekijän näkökulmasta, jossa meille vähän avattiin mobiilverkon kautta paikallistamisesta, ja tuolloin se mobiilverkko ei itsessään tarjonnut mitään edes sadan metrin tarkkaa paikannusta.

Keskustassa poliisi saa joka tapauksessa aika hyvän vainun jo sillä, että tiedetään mihin tukiaseman soluun henkilön puhelin on yhteydessä, kun noita tukiasemia soluineen on aika tiheään isoissa kaupungeissa, ja tekijän auton tuntomerkit on tiedossa, niin on lähinnä ajan kysymys kun tekijä löydetään. Jos nämä tekijät olisivat halunneet jäädä vapaalle, olisi kannattanut dumpata puhelimet ja auto, ja mennä metsään syömään vaikka marjoja muutamaksi viikoksi. Ei nämä älykääpiöt olisi kyllä metsässä selvinneet.

Epäilemättä fiksuja, kurinalaisia rikollisiakin on, mutta eiköhän nuo keskimäärin ole aika onnettomia ressukoita.

Kyllä, onneksi tosielämän rikollisten IQ ei pyöri missään Prison Breakin Michael Scofieldin lukemissa, jolloin poliisin työ helpottuu aika reilusti. Jos ei ole suunnitelmaa etukäteen, niin homma menee fiilispohjalla improvisoimiseksi, ja siinä harva voittaa poliisivoimia.
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Nyt tuli myös toinen skenaario mieleen tuon harhautusjutun lisäksi

Poliisit ovat olleet likaisia poliiseja. Poliisi ja rikolliset ovat sopineet kaupat tai tapaamisen virka-aikaan niin, että se näyttää sattumalta. Rikolliset soittavat häkeen sovittuna aikana, kun tämä tietty partio on lähin paikalla oleva partio. Näin poliisit saadaan paikalle ns. virallisesti. Sen jälkeen neuvotteluissa on jokin mennyt pieleen ja homma on eskaloitunut.

Poliisit ovat katsoneet liikaa elokuvia ja saaneet inspiraatiota Aarniosta ja muista likaisista poliiseista.
Ettei vaan @Sämppäri olis ollu liikaa Netflixissä?
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Melkoista massapsykoosia tämäkin tapahtuma tuntuu internetin sosiaalisissa medioissa aiheuttavan. Eikö ihmiset huutamiseltaan ehdi lainkaan ajatella?
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ettei vaan @Sämppäri olis ollu liikaa Netflixissä?
Tai lukenut liikaa murha.infoa. Siellä noita teorioita riittää kyllä joka lähtöön. Monta kertaa saanut siellä itsekin mielikuvituksen laukalle hetken lueskelulla.

Ehkä totuus on tarua ihmeellisempää ja tässä on vain joku huimausaineiden siivittämä päähänpisto tai muu yhtä älyvapaa tempaus motiivina. Kyllä sitä silti helposti mielessään lähtee kehittelemään jotain syvällisempääkin motiivia tapahtumille.
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Eikös jossain ollut jotain juttua jonkun uuden rikollisorganisaation tulemisesta. Mietin vaan että ollaanko tällä tempauksella hankkimassa mainetta. Josko tarkoitus oli näyttää muulle skenelle että ollaan valmiita menemään poliisin kanssa pidemmälle kuin muut aikaisemmin. Tappaa ei viitsitty kun sitten oltaisiin haettu tekijät luultavasti jo melkein hinnalla millä hyvänsä oikeuden eteen. Luultiin että haavoittamalla ja pakenemalla juttu jäähtyy ja unohtuu, mutta skenen piirissä maine säilyy. Ei vain ihan osattu arvioida vastustajan tasoa oikein, lähedettiin niinsanotusti mopolla moottoritielle ja käry kävi heti.

Ylläoleva on siis pelkkä mielikuvitukseni tuotetta vaila mitään totuuspohjaa.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Melkoista massapsykoosia tämäkin tapahtuma tuntuu internetin sosiaalisissa medioissa aiheuttavan. Eikö ihmiset huutamiseltaan ehdi lainkaan ajatella?

Samoin aina kun tällaista tapahtuu, herää mediassa ja poliitikkojen keskuudessa keskustelu poliisien turvallisuudesta, määrärahojen riittämättömyydestä ja poliisien määrästä. Vittu ihan sama vaikka Suomessa olisi ollut tekohetkellä 100 000 poliisia, näitä tapahtuu eikä tuollaisia voi estää millään järkevällä keinolla, ja pääosassa Suomea poliisilla on hyvät resurssit hoitaa tehtävä kuin tehtävä.

Poliiseja kohtaan mulla nousee näissä aina arvostus, suurin osa duunista on jotain kännisten idioottien paimentamista, ja silti on aina mahdollista että yhtäkkiä tulee tehtävä jossa joku idiootti alkaa ammuskelemaan tai Suomessa tyypillisemmin, riehumaan puukon kanssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös