Mainos

Pokerikeskustelu

  • 917 216
  • 6 367

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
kantriantero kirjoitti:
Pisti kyllä huvittamaan ne sen kolmanneksi viimeisenä tippuneen libanonilaisen kommentit siitä, miten huonosti ja "väärin" kisan voittaja pelasi! :)
Tämähän on aivan jokapäiväistä nettipokerissa. "Oppikirjapelaajat" ripittävät aina silloin tällöin käden voittanutta siitä, että tämä pelasi juuri "väärin", koska ei pelannut konemaisesti jonkun pokerikirjan sääntöjen mukaan. Nämä robottipelaajat eivät ymmärrä, että joku voi joskus ottaa riskejäkin vaikka tietäisi, että voittomahdollisuudet ovat pienet prosentuaalisesti.

Näiden oppikirjapelaajien mielestä mm. värivedosta maksaminen on lähes rikollista.
 

Mikko78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Murmeli kirjoitti:
Tämähän on aivan jokapäiväistä nettipokerissa. "Oppikirjapelaajat" ripittävät aina silloin tällöin käden voittanutta siitä, että tämä pelasi juuri "väärin", koska ei pelannut konemaisesti jonkun pokerikirjan sääntöjen mukaan. Nämä robottipelaajat eivät ymmärrä, että joku voi joskus ottaa riskejäkin vaikka tietäisi, että voittomahdollisuudet ovat pienet prosentuaalisesti.

Näiden oppikirjapelaajien mielestä mm. värivedosta maksaminen on lähes rikollista.

Saman olen itse huomannu. Tuossa vähän aikaa sitten joku haukku mut ihan paistiksi kun floppiin tuli: hertta 9, hertta 3 ja risti A. Itsellä oli kädessä hertta 6 ja hertta 4. roikuin mukana riverillä antoi hertta J. Vastustajalla kusi käteen A A!

Itse pelaan niin paljon pokkaa netissä, kun töiltäni ja perheeltäni ehdin. Tänä vuonna tulosta on tullut yli 20 000 e verran.

Tuosta turnauksen voittajasta tosin todettava sen verran, että ihmeellisesti pelas. Lähes varmasti voi sanoa ettei tulisi pidemmän päälle noita muita finaalipöydässä pelanneita vastaan pärjäämään. Tosin eipä sillä enää väliä, sen verran hyvät hillot Gus Hanssen sai että takkiinkin voi seuraavassa turnauksessa ottaa.

Intialaista ukkoo tais eniten ottaa nuppiin peli jossa katsoi kärkiparin takaan Q , 5:lla! Toi 5 kikkerinä oli sen verran surkee että itteeni ois hirvittäny. Toisaalta Gussilla oli sen verran pelimerkkejä että ei se ois "hirveesti" kirpassu vaikka olisikin hävinnyt.

Itse en ole muuten yhtään kirjaa lukenut, mutta olin suunnilleen vuoden yhden täysammattilaisen opissa ( lähinnä seurasin vierestä kun se pelas ).
 

EricCartman

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS & Lukko
Itse aloitin pelaamisen muutama kuukausi sitten ja koukkuunhan tähänkin on jäänyt. Omaa rahaa en ole vielä laittanut likoon, vaan olen pelannut lähinnä freeroll-turnauksia. Paradise Poker tarjosi anteliaasti 2 dollaria, jolla pääsi hieman harjoittelemaan. Tällä hetkellä pelaan Absolute Pokerissa, jossa on puolen tunnin välein ilmaisia turnauksia. Pari kertaa olen päässyt kahden tuhannen pelaajan joukosta kymmenen viimeisen joukkoon. Palkinnot eivät tosin päätä huimaa, mutta minua kiinnostaakin enemmän pokeri pelinä kuin rahantekovälineenä.

Tv-ohjelma oli kyllä mielenkiintoinen. Huomasi heti, että kaverit olivat ammattilaisia kun ilmekään ei värähtänyt vaikka minkälainen kortti tulikaan pakasta. Selostus ja pelaajakuvat olivat myös onnistuneita. Huippuhetkiä olivat hektiset all in-tilanteet, siinä jos missä näki adrenaliinin virtaavan.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Jep, tuli eilen katsottua subilta. Sohvaan tuli liimauduttua kiinni, ja kummallisinta tässä on se, että myös avovaimo innostui aiheesta ja seurasi lähetyksen intensiivisesti. Vaan olihan tuo ohjelma mallikkaasti tehty.

Gusista sen verran, että kaksi kertaa kävi melkoisen hyvä munkki. Hennigan pelasi alkuvaiheessa paremmin, mutta ote löystyi pahasti loppua kohti. Sveitsiläisen ylivarovainen pelitapa yhdistettynä huonoon tuuriin oli ikävää katsottavaa.
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Bigler oli sen verran short stacked läpi finaalipöydän, ettei hänellä ollut juuri muuta kuin tuo all-in move käytettävissään. Tosin eipä tuo Bigler kauheasti paskaa noin muutenkaan pelaa kuten Gus tekee. Hansen on _lievästi_ viihdyttävämpi pelaaja mitä Bigler. :) Hansenilla käykin usein tuuri, koska hän pelaa niin paljon käsiä verrattuna muihin pelaajiin.

Tuossa kädessä minkä Hansen voitti Q5s:lla, Deeb teki virheen turnilla. Kaveri sai turnilta apuja, ja kun Gus checkasi Deebille, olisi Deebin pitänyt lyödä siinä ottaakseen potin pois Gusilta. Jos Gus olisi maksanut, Deebille olisi vielä jäänyt väriveto + suoranveto väliin outeiksi (kortit, joilla Deeb mielestään voi siinä tilanteessa voittaa).

Noin yleisesti Hansen pelasi normaalia konservatiivisemmin. Nykyään hän on kiistatta yksi maailman parhaista turnauspelaajista ja tekee sen tyylillä. Jannu pelaa yhtenään roskaa ja vie potteja aggressivisella pelityylillään. Pelityylinsä ansiosta Hansen saa myös paremmin maksuja isoille käsilleen, koska muut tietävät nykyään että Hansen pelaa mitä tahansa kahta korttia.

Itse ihmettelen miten Hansenin pelityyli menee läpi, sillä Gusin yliaggressiivinen preflop peli pitäisi olla kyllä helpostikin pro-jannujen hallittavissa. Hansen pelaa lähes virheetöntä post flop peliä, joten hänet pitää hoitaa pois päiväjärjestyksestä ennen floppia. Eli kun Hansen korottaa prefloppiin, lyö samantien takaisin ja antaa Gusille vähän mietittävää. Paljon tietysti riippuu myös siitä kuinka paljon kullakin on pelimerkkejä, mutta mikäli Hansen ei nyt aivan kärjessä olisi, niin Gusin peli olisi helpohko ottaa häneltä pois pelaamalla aggressiivisesti preflopin (tietysti edellyttäisi sitä, että on itsellä enemmän pelimerkkejä kuin Gusilla). Ainakin hieman laittaisi kaverin miettimään, että kannattaako ihan jatkuvasti ennen floppia korottaa.

Hansenin maksu tuolla QT:lla AK:ta vastaan oli mielestäni suht hyvin perusteltavissa. Gusilla oli selvä kärkiasema ja hänellä oli mahdollisuus pudottaa yksi pelaaja pelistä, jolloin lisätäppiä oli luvassa. Vielä tuohon aikaan Hansen ei ollut läheskään yhtä hyvillä rahavaroilla siunattu kuin nykyään, joten uskoisin tuolla olleen vaikutusta Hansenin ratkaisun kanssa. Ja eipä silti, vain 35 - 65 hän siinä perässä oli. Kaveri tuumasi, että ainoa tilanne jossa hän on todella heikossa hapessa, on jos Freddylla on AA, KK tai QQ. Harvoin on.

Avausjakso oli siitä hyvä, että se esitteli paljon eri pelityylejä. Parhaiten mielestäni pelasi Hansen, ja oikeat miehet olivat heads upissa. Siinä Juanda teki virheen, jota hän ei enää tänäpäivänä tekisi. 2002 kaveri valittiin vuoden pelaajaksi, joten aivan turistista ei ole kyse. Juanda ja Hansen ovat sellaisia kavereita, joita vastaan en kovin mielelläni pelaisi jos jannuilla olisi iso pino chippejä edessään. Näistä ensimmäisessä jaksossa pelanneista kaikkia muita vastaan voisi pärjätäkin, mutta nämä jannut iskisivät pataan sen verran huolella, että aikamoinen joulu saisi käydä tai löytyisin katsomosta hyvinkin pikaisella aikataululla.
 

TML

Jäsen
Pacific Pokerin sivuilla olen käynyt pelaamassa runsaasti. Hold Em ja 7 stud ovat omat suosikkini. Silloin tällöin käyn myös kavereideni kanssa pelaamassa peli-iltoja, jossa liikevaihdot ovat välillä todella kovia. Loistava harrastus!
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Reilu vuosi on tullut pelailtua Hold'Em:iä, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Pieninä on pysynyt panokset, täytyy ensin oppia kunnolla pelaamaan ja voittamaan ennen kuin on järkeä panoksia kasvattaa. Netissä tulee pelailtua Freerolleja ja pieniä sittareita, ja välillä rahapöydissä. Rahapöydistä on tullut eniten voittoja, mutta jotenkin turnaukset kiinnostaa enemmän, ei tahdo aina kärsivällisyys riittää rahapöydissä. Pitäisi ilmeisesti opetella pelaamaan useampaa pöytää saman aikaisesti niin riittäisi tapahtumia rahapöydissäkin. Expekt ja Ladbrokes on ollut suurimmassa käytössä, nyt on edessä siirtyminen PokerInEurope:lle koska siellä on mielestäni parempi käyttöliittymä ja enemmän tuttuja pelailemassa.

Livenä tulee pelailtua turnauksia kavereiden kanssa, säännölisesti kokoonnutaan ja hauskaa on ollut. Kovaa on keskustelu meilläkin pienien ja välillä isojenkin ohivetojen jälkeen, mutta vielä on kaverisuhteet säilyneet. Vielä kun näissä alkaisi pärjäämään paremmin niin voisi sanoa ettei harrastus tästä enää paljon voi parantua. Voi pelata korttia, puhua paskaa ja samalla ottaa pohjia iltaa varten. Suurin piirtein samat kaverit aina on rahoilla, eli ei ole todellakaan tuuripelistä kysymys.

Tarkoitus olisi kahlata muutama pokerikirja läpi lähiaikoina jos sieltä saisi lisää vinkkejä omaan peliin, nyt on tullut opittua kokeilujen ja erehdysten kautta. (kallista...) Eurosporttikin on näyttänyt hiljattain noita pokeriturnauksia, mielenkiintoinen laji myös TV:stä seurattuna.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Murmeli kirjoitti:
Tämähän on aivan jokapäiväistä nettipokerissa. "Oppikirjapelaajat" ripittävät aina silloin tällöin käden voittanutta siitä, että tämä pelasi juuri "väärin"...

Se on totta, että turha rutina tappion hetkellä pitäisi jättää tekemättä, koska kaikki pelistä ymmärtävät tietävät muutenkin, kuinka hommassa kävi.

Murmeli kirjoitti:
Näiden oppikirjapelaajien mielestä mm. värivedosta maksaminen on lähes rikollista.

Tätä en kyllä usko. Mikäli kirjallisuus/todennäköisyydet on hallussa, ei kukaan voi väittää moista. Jos taas esim. Pot-limit Hold'emissä jahtaa väriä niin, että maksaa heads up-tilanteessa potin korotuksen toivoen yhtä yhdeksästä outista, on pelin odotusarvo negatiivinen. Etenkin riverille mentäessä (neljän värillä) on enää n. 17% todennäköisyys täydentyä väriksi. Tällöin osaava pelaaja korottaa maksimin ja mikäli jahtaaja osuu riverillä, on epätodennäköistä, että hän saa aiemmin lyöneeltä kovinkaan suurta maksua onnistuneelle värilleen. Toisaalta joskus on käsiä, joita ei flopin selkeän johdon käännyttyä päälaelleen pysty enää foldaamaan, vaikka on aika selvää että toinen on vetänyt hulluna väriä, lopulta onnistuen.

Tällöin värin vetäjä on pelannut "väärin", joka on tyhmä sana käyttää. Hän pelaa tilanteen vain niin, että pelin odotusarvo menee miinukselle. Jos taas mukana on vaikka 4 pelaajaa ja kaikki maksavat flopin potillisen korotuksen, on odotusarvon mukaan kannattavaa koittaa väriä. Tällöin taas on mahdollista että on muitakin värin vetäjiä, joten mikään 36s ei ole välttämättä paras käsi hakea sitä väriä. Mieluiten ässällä, tai muuten vaan isoimmalla (A pöydässä).

Itse en ole mikään oppikirjapelaaja, vaan opettelin pelaamaan suoraan pelissä. Nyt vuoden pelaamisen jälkeen olen täydentänyt muutamia juttuja pelissäni kirjoja tutkimalla.

Se on ihan hyvä oppi, että aina kun saa johtoasemassa kaverin mukaan lyömään hilut keskelle, päädytään aina voitolle...pitkässä juoksussa. Joskus ei sattumalle mahda mitään, mikä onkin korttipelin hienous. Toiset pelaavat enemmän kurinalaisesti, toiset hurlumhei-tyyliin. Tällöin syntyy itse peli. Jos kaikki pelaisivat joka tilanteen kirjojen ja tilastotieteen mukaan, ei pelissä liiemmin jännitystä olisi. Hienoa siis, että pöydissä menestyy Gus Hansenin tyylisiä pelaajia, joista joku voi vielä ottaa mallia...
 
Viimeksi muokattu:

Jabba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Ketterä
Noose kirjoitti:
Katselitteko World Poker Touria eilen Subilta?

Tuli katsottua ja näitä WPT-finaaleja on koneellakin usempi giga. Miltä vuodelta tämä muuten oli? Kun siinä puhuttiin, että kyseessä oli Hansenin ensimmäinen kerta finaalipöydässä.

Gus on kyllä yksi pokeriscenen viihdyttävimmistä pelaajista. Harvalla munaa pelata yhtä agressiivisesti kun kädessä on esim. 4 ja 8 tjsp.

loistavaa viihdettä.

itsekkin on tullut pelailtua expektillä, tosin vasta muutamia freerolleja. jotenkin tuntuu tuo turnausmuotoinen pokeri olevan lähempänä omaa sydäntä kuin saman porukan kanssa yhdessä pöydässä mättäminen. Livenä kaveriporukassa tuota ei olla vielä kokeiltu, mutta suunnitelmissa on.
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Jabba kirjoitti:
Tuli katsottua ja näitä WPT-finaaleja on koneellakin usempi giga. Miltä vuodelta tämä muuten oli? Kun siinä puhuttiin, että kyseessä oli Hansenin ensimmäinen kerta finaalipöydässä.

Ensimmäisen kauden ensimmäinen jakso, joten vuosi lienee 2002.
 

Chilango

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpat, Les Habs
Nyt tarvittas vinkkeja melkein noviisille, tai varmaankin noviisi teihin verrattuna.
Olis perjantaina tiedossa juoppopokeria 4-6 kaverin kansssa.
Pelaajien taidot vaihtelevat ihan aloittelijoista jo vahan kokeneempiin.
Limitit on max. 3 taalaa/korotus ja max kolme korotusta/kierros, vikalla kierroksella korotuksen max on 5 taalaa.
Peli riippuu jakasta, Texas Holdemia, pokerin eri variaatiota jne.
Pari kertaa ollaan pelattu, eka kerralla meni tulos nollille mutta toisella kerralla nettosin ihan kiitettavasti 100 taalaa. Tuossa sadan taalan voitossa, tuurin osuus oli n. 95% ja loput menee sitten kavereiden kannin piikkiin.
Vaikka suurin syy pelaamiseen on kaljan kittaaminen ja paskan puhuminen, niin ihan fidduilumielessa olis kiva uusia tuo edellisen kerran 100 taalan voitto. Realisti kun olen niin en usko etta seuraavalla kerralla iskisi samanlainen tuuri joten nyt tarvitaan vinkkeja.
Limittien takia ja myos koska suurin osa pelaajista lahtee matkaan korotuksiin ihan surkeillakin korteilla, bluffaaminen ei onnistu.
Olen noilla parilla ekalla kerralla yrittanyt kayttaa taktiikkana, jos sita nyt siksi voi kutsua, kaantaa huonossa kadessa kortit jo aikaisessa vaiheessa. Toisaalta vahvalla kadella olen korottanut suht. agressiivisesti.
Tuo taktiikka tietysti riippuu vahvasti kannin maarasta ja esmes edellisella kerralla sain parhaimmat potit jo 2 promillen jalkeen.
Eli, miten tulisi pelata? Millaisia vinkkeja olis kannikavereiden puhdistamiseksi?
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Chilango kirjoitti:
Eli, miten tulisi pelata? Millaisia vinkkeja olis kannikavereiden puhdistamiseksi?

Bluffaa vähän/ei yhtään ja korota aina kun olet muita edellä. Calleja tulee aina.
 

Hamraan

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
Olen Expektillä pelannut oikeasta rahasta pot limit holdemia 0,05/0,1$ eli ihan aloittelua vasta (tai voisi sanoa huvikseni). Kannattaisiko ruveta treenaamaan kuitenkin no limittiä? Onko taktiikallisesti paljonkin eroa pelata no limittiä ja pot limittiä?

Howard Lederer's secret of no limit hold'emia on tullut pari kertaa katsottua.
 

Mikko78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Noose kirjoitti:
Bluffaa vähän/ei yhtään ja korota aina kun olet muita edellä. Calleja tulee aina.

Juurikin näin! Itse tosin yritän tällaisissa pöydissä ansoittaa, jos pöydässä paljon huonolla korteilla maksavia/lyöviä, yleensä kierrokset eivät mene korottamatta. Floppiin tulevilla esim. kolmosilla alussa passailua ja turniin sitten raisea/reraisea ( Tilanteen mukaan tietysti ). Yritä maximoida maksavien pelaajien määrä. Olikohan tarpeeksi epäselvästi ilmaistu?

5 tunnin putki taas takana.
 
Viimeksi muokattu:

TML

Jäsen
Yksi pokerin kiinnostavimmista asioista on, kuinka saada hyvillä korteilla maksimaalisen hyvä voitto korottamalla, katsomalla ja "checkaamalla". Tätä olen itsekkin miettinyt kun kädessä on ollut kaksi kallea ja pöydässä kalle ja kaksi akkaa. Miten kusettaa vastustajia.
 

Morgoth

Jäsen
Tulipa itsekin katseltua tuota SUBTV WPT-ohjelmaa. Mielenkiintoista kyllä ja harvinaisen hyvin tehty ohjelma ja jopa vaimokin katsoi sitä, vaikka ei ymmärrä pokerista edes senkään vertaa kuin minä.

Hmm.. Kaikki tuntuvat vain voittavan tai ainakin tutut ovat voittaneet netissä. Eikö kukaan ole hävinnyt kunnolla? :)
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
TML kirjoitti:
Yksi pokerin kiinnostavimmista asioista on, kuinka saada hyvillä korteilla maksimaalisen hyvä voitto korottamalla, katsomalla ja "checkaamalla". Tätä olen itsekkin miettinyt kun kädessä on ollut kaksi kallea ja pöydässä kalle ja kaksi akkaa. Miten kusettaa vastustajia.

Vastaillaan nyt omilla aatoksilla jotain...Hienoa muuten että Jatkoajan keskustelu on alkanut löytää peleistä jaloimman, pokerin!

Ensinnäkin sanoisin, että vastustajan "höynäyttäminen" riippuu yleensä pelin tasosta. (pienet rahapelit=huonommat pelaajat) Jos olet pf-pelillä viestittänyt vahvaa lähtökättä (esim 5-10BB raise), voi olla vaikeaa saada actionia vastaavalla pöydällä, ellei joku muu ole osunut myös samaan rakoon, esim. AQ:lla. Tällöin kuitenkin pöydässä on jo reilusti merkkejä, jolloin on parempi vain lyödä kunnon panos kehiin, mikäli maksajia on löytynyt pre-flop korotukselle.

Noh, yleensäkin tämä on vaarallista, mutta himmailu on tod.näk. ainoa tapa saada joku muu syvälle pottiin. Vaarana lopulta se, että joku on mukana vaikka Q3:lla, saaden riverillä neljännen akan, vaikkapa ilmaiseksi, jos odottelet actionia sinne saakka. Parhaiten jonkun voi saada ansaan em. KK:lla, jos on vain limpannut sisään (maksanut vain BB:n) ja vastaava herkku lävähtää pöytään flopista. Tällöin mukana saattaa olla käsiä Q3, Q7, QJ, K3, KT...(huom. pikkupelit, roskakortteja).

Jos omalla vuorolla check ja antaa muiden tehdä aloitteen, voi joku innostua akalla+roskalla koittamaan onneaan. Siinä vaan maksu ja turn kehiin...Joku sopiva roska pöytään ja antaa rouvaa piilottelevan tehdä liikkeensä. Tällöin voi jo koittaa lyödä takaisin vähintään saman verran. Hätäinen kaveri lyö hilut keskelle ja menet mukaan nutseilla (KKKQQ) toivoen, ettei river tarjoile neljättä akkaa...Näin helppoa se on!

Hidastelua (slowplay) ei silti kannata kovinkaan usein harrastaa, tosin esimerkkipelisi on niin vahva suosikki, että ehkäpä siinä voi koittaa antaa muille ilmaiseksi jotain vetoa, jotta joku innostuu potista. Mutta tilanne on täysin eri riippuen pf-pelistä.
Näin minä tilanteen näkisin, omin silmin.
 
Suosikkijoukkue
Espoon Tennisseura, Fc Könsikäs
Suomi-poika näytti miten peliä pelataan! Oli aikamoista näytöstä ja viimeisen käden kolme ässää oli aika tyly naula arkkuun.
 
Viimeksi muokattu:

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Juha näytti, miten pokeria pelataan. Tuuri kävi sopivasti, mutta kyllä myös pelihermoa löytyi aimo kasat. Phil G. oli aika ajoin kuin koulupoika yritelmiensä kanssa...

Kuulemma tämä voittanut suomalainen on kaikkea muuta kuin amatööri, vaikka amatööriturnauksessa WPT-legillä pelasikin. Tämän toisaalta kyllä näki jo otteistakin.
 
Onko kukaan koskaan pelannut koputusta..? taitaa olla jonkilainen köyhänmiehen versio Texas hold'em-pelistä ilman floppia ja korotuksia..kaveriporukassa ollaan pelattu monet kerrat ja tämänviikonlopun saldona oli ihan kivat plussat. Hauskaa ja helppoa ajanvietettä.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Pullamössö kirjoitti:
Onko kukaan koskaan pelannut koputusta..? taitaa olla jonkilainen köyhänmiehen versio Texas hold'em-pelistä ilman floppia ja korotuksia..kaveriporukassa ollaan pelattu monet kerrat ja tämänviikonlopun saldona oli ihan kivat plussat. Hauskaa ja helppoa ajanvietettä.

Mitkä on tuon koputuksen säännöt?

On tässä kavereiden kanssa mietitty peli-illan järjestämistä ihan keskenämme pikkupanoksilla. Kiinnostaisi kuulla muutamia ehdotuksia pelimuodoiksi sääntöineen.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
V-man kirjoitti:
Mitkä on tuon koputuksen säännöt?

On tässä kavereiden kanssa mietitty peli-illan järjestämistä ihan keskenämme pikkupanoksilla. Kiinnostaisi kuulla muutamia ehdotuksia pelimuodoiksi sääntöineen.

Heh, pikkupanokset ja koputus..."Vedetään vaan pari kierrosta", pienissä kaljoissa! pettämätön yhdistelmä.

Eli koputus. Jaetaan kaikille kaksi korttia. Alussa määritellään joku peruspanos (ante), jonka jokainen laittaa aina pöytään. Näin hahmottuu siis tuo peruspotti. Jakajan rooli kiertää koko ajan, ja jakajasta seuraavalla on aina ensimmäisenä puheet. No, jokaiselle on jaettu ne kaksi korttia. Haetaan "pokerikättä", eli tässä tapauksessa isointa paria (ässät) tai sovitusti otetaan värisuora myös peliin mukaan. Pari on kuitenkin aina kovin ja mitä suurempi sitä parempi. Pienessä ringissä Ässähai on jo kohtuu hyvä käsi.
Kun tehdään päätös, lähteäkö vai ei, koputtamalla pöytään ollaan siis pelissä. Muuten kortit laitetaan vaan pois. Koputtajat joutuvat kaikki hävittyään maksamaan potillisen seuraavaan peliin, toisten päästessä sisään vain sillä aluksi päätetyllä peruspanoksella. Eli paras koputtanut käsi vie rahat, tai ainoa koputtanut käsi. Hävinneet mukaan lähteneet maksavat siis kaikki tuon potillisen seuraavaa kierrosta varten.

Itse en ole varma tästä, mutta jos kukaan ei koputa, ja jakaja koputtaa viimeisenä, katsotaan kierros alusta haluaako joku vielä mennä katsomaan jakajan "kusetus" pois. Tällöin voi myös lähteä muiden korteilla, jos joku ei halua omalla J5:llä mennä kurkistamaan...
Jos jakajakaan ei koputa, mennään uudelle kierrokselle, johon laitetaan uudet panokset pottiin.

Lisäksi käsiin voidaan ottaa käyttöön 23-sääntö, eli jos joku vie potin 23:lla (eli kovin mahd. kusetus), joutuu jokainen pelaaja maksamaan tälle potin verran. Ehdottomasti oiva lisä peliin..."mieti jos sillä on kakkoskolmonen".
23 värisuoraa ei ole olemassa, jos värisuorat otetaan mukaan. Se on vain 23 ja sillä sipuli. Ai niin, ja värisuora voittaa tietysti high-cardin, mutta häviää parille.

Jos päädytään tasapeliin, molemmilla vaikka KK, on vaihtoehtona käyttää mitä vain sovittua konstia voittajan löytämiseksi. Joku voi katsoa maiden mukaan, joku suorittaa "arvonnan" (kortinveto pakasta, isompi voittaa). Ehkäpä maajärjestys on järkevin menetelmä, kunhan se sovitaan myös etukäteen ennen mahdollista tilannetta.

Näin siis koputus, peli joka pienistä alkupanoksista riippumatta riistäytyy etenkin loppuillan pelinä aina käsistä...pelattiin viimeksi kavereiden kanssa (6 pelaajaa) vain kaksi kierrosta illan viimeisinä 20c lähdöillä. Siihen meni yli kaksi tuntia ja molemmilla kerroilla potti nousi sinne 50-60 euroon, kun kaljoissa pelattuna koputus-/kipukynnys laskee jostain kumman syystä. Kenellekään ei pottia juurikaan anneta...

Toivotaan että näistä pääsee jotenkin jyvälle!
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Tämä WPT:n season 1:hän on ihan huormasta paskaa. Välillä sentään näytetään pari jakoakin. Season 2 on näkemättä, mutta season 3 on todella huikea.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Kyllähän tuollainen tv-formaatti aika mukavasti intensiteetin tappaa, kun muutaman minuutin välein tulee aina jonkinlainen katko ja jokaisen katkon jälkeen niiden kommentaattorijamppojen on pakko huudella omaa nimeänsä eetteriin.
 

J.Petke

Jäsen
Haluasisin nähdä miten pokerin peluu olisi paremmin toteutettu kuin tämä subukka-tv:ltä tuleva versio. Itse en ikinä olisi uskonut että pokeri voi olla noin mielenkiintoista. Tottakai selostajien on saatava omaa niemään esiin mutta minua se ei ole häirinnyt näissä lähetyksissä.. Aluksi ihmettelin että miten ameriikoissa pokeri voittaa kiekon katsojaluvuissa mutta ymmärrän jakso jaksolta paremmin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös