Poikamme maailmalla

  • 3 529 397
  • 14 244

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
En olisi ikinä uskonut tähän tarinaan. Marttinen pelaa Minskissä vahvuuksillaan, mutta on edelleen taidoiltaan varsin vaatimaton. Jos joku Jyrin haluaan, Jyri saa lähteä.

Niin, minä veikkaan, että Jyri saattaa hyvinkin lähteä, mutta vaikea uskoa kuitenkaan, että Marttisen urasta KHL:stä mitään menestyksekästä tulisi.

Mutta jos sarjan skouttaus on tasoa tekstitv + mm-kisat, niin mikäs siinä.

Harmi kyllä Ässien kannalta, mikäli näin käy, hyvältä näyttänyt pakisto onkin ihan auki ja puhutaan vähintään kahden, todennäköisesti kolmen pakin löytämisestä ensi kaudeksi.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Onko? Marttisen ongelma on ollut jo pidempään kuvittelu, pystyykö hän asettumaan rooliinsa Ässissä?

No näitähän me fanit ja "asiantuntijat" täällä palstalla voidaan pyöritellä, mutta lienee selvää, että jos Marttinen lähtee, niin Ässien toimistolla on taas lisää pähkäiltävää.

Taimi ja Marttinen olisivat kumpainenkin olleet pelaavassa kuusikossa kauden alussa.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Oleg jatkaa vanhalla linjalla, pelikielto, miksi?

Eihãn tuollainen Znarokin kurkunleikkausele kuulu millããn tavoin kiekkopeliin‚ eikä pitäisi tapahtua jääkiekossa. Znarok sen sijaan kertoi “selityksen” törkeälle eleelleen.

- “Minulla oli kurkku kipeä kylmän takia,” päävalmentaja aloitti..
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Lienee suhteellisen selvää, että Marttinen ei Ässissä jatka tulevalla kaudella, siksi vahvaa alistaminen mm. Jagrin suhteen oli. Mukavan tuntuinen kaveri, samoin kuin koko perhe-yhteisö joten en voi muuta kuin toivottaa vilpittömästi hyvää matkaan tuleviin haasteisiin.

Toisaalta, tämä asia tulee olemaan Padan vahvuus jatkossakin, vuosittain 3-4 pelaajaa pääsee Ässien kautta kohti taloudellista riippumattomuuta, ei se ainakaan minään negatiivisena referenssinä toimi.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Marttinen pelasi tänään niin vahvan pelin, että pelottaa vähän, josko tämä riittää jo näytöiksi Sothsin Leopardeihin tai Tatarstanin Orankeihin?

Minua lähinnä pelottaa joidenkin puusilmäisyys Marttisen suhteen. Vahva peli? Sanotaanko että Marttinen pelasi eilen turnauksen parhaan pelinsä mutta se ei ole vielä häneltä paljon, mies on ollut täysi turisti koko kisojen ajan.

Jos nyt jonkun "oman pojan" voisi nostaa positiivisena esiin, niin Tommi Huhtala on mielestäni pelannut omassa roolissaan erinomaisen turnauksen. Olisi eilen ansainnut sen ensimmäisen maalin. No, finaalissa sitten.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eihãn tuollainen Znarokin kurkunleikkausele kuulu millããn tavoin kiekkopeliin‚ eikä pitäisi tapahtua jääkiekossa.

Se on sen sijaan ihan ok että oma pelaaja kolataan kanveesiin tilanteen ulkopuolella, vai?

Aina voidaan jeesustella että ei noin eikä näin, mutta jos hermot menevät, niin sitten ne menevät. Vähän lapsellinen rangaistus mielestäni, joku sakko olisi riittänyt.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Minua lähinnä pelottaa joidenkin puusilmäisyys Marttisen suhteen. Vahva peli? Sanotaanko että Marttinen pelasi eilen turnauksen parhaan pelinsä mutta se ei ole vielä häneltä paljon, mies on ollut täysi turisti koko kisojen ajan...

Väärinkäsitysten välttämiseksi: enemmänkin tarkoitukseni oli kyllä kirjoittaa sarkastiseen sävyyn siitä, että isäntä Marttisen annettua eilen kovuutta Jagrille tuli todennäköisesti jo vipinää agentin viestiliikenteeseen.

Pointti ei ole Marttisen mainiot otteet, vaan se, että hyvin vähillä näytöillä pääsee rahastamaan ruplaliigaan. Tietyssä mielessä KHL-skouttaus näyttää olevan sekoitus ADHD:tä ja masavirmasmaista tekstitv:llä ja rahalla rellestystä.

Uskonko Marttisen saavan tarjouksia KHL:stä? Erittäin mahdollista
Uskonko Marttisen lähtevän KHL:n? Ihan mahdollista tämäkin, eilisen jälkeen todennäköisempää.

Mutta uskonko Marttisen pärjäävän omalla tasollaan KHL:ssä? Riippuu ketä vastaan pelataan, mutta tuskinpa Marttinen on miksikään dominoivaksi huippupakiksi muuttunut parin viikon turnauksen aikana.

Marttisen mahdollinen KHL-visiitti saattaa hyvinkin jäädä lyhyeksi stintiksi, mutta toisaalta ihmettelen kyllä myös sitä, että nähdäkseni joidenkin mielestä Marttinen olisi helposti korvattavissa Ässien ensi kauden pakistossa. Tästä olen vahvasti eri mieltä, onhan Marttinen selvästi top4 pakki Ässissä, etenkin nyt Taimin poistumisen jälkeen.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Väärinkäsitysten välttämiseksi: enemmänkin tarkoitukseni oli kyllä kirjoittaa sarkastiseen sävyyn siitä, että isäntä Marttisen annettua eilen kovuutta Jagrille tuli todennäköisesti jo vipinää agentin viestiliikenteeseen.

Pointti ei ole Marttisen mainiot otteet, vaan se, että hyvin vähillä näytöillä pääsee rahastamaan ruplaliigaan. Tietyssä mielessä KHL-skouttaus näyttää olevan sekoitus ADHD:tä ja masavirmasmaista tekstitv:llä ja rahalla rellestystä.

No, tämä on tietysti asia täysin erikseen. Olen itse asiassa varma ettei Marttisen edes tarvitsisi pelata Mm - kisoissa saadakseen tarjouksia Khl:sta, niitä tulisi any ways, onhan Jyri Suomen mestari ja vieläpä mestaruuden ratkaisseen maalin tekijä, liigan maalikuningas ja eht-mies. On täältä vähemmälläkin Venäjälle lähdetty. Khl - seurojen scouting on tosiaan mitä sattuu, käsittääkseni vain muutamilla huippuseuroilla on tuo puoli kunnossa, mikä on muuten sivumennen sanoen yksi kuvottavimmasta asioista ko. liigassa.

En minä silti lähtisi Marttisen khl-pestiä vielä varmaksi kuuluttelemaan.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Riippumatta nyt siitä, miten Marttinen on yksittäisistä otteluista tai turnauksesta ylipäätään henkilökohtaisella tasolla suoriutunut, niin onhan se päivänselvää että vaara hänen(kin) lähtemisestään ruplalandiaan on näiden kisojen myötä moninkertaistunut siitä, mitä se kenties oli. Tuohon vaikuttaa jo pelkästään Leijonien kokonaissuoritus, menestyjien pelaajat kiinnostavat luonnollisesti aina

Aika kohtuuton isku olisi Jyssynkin lähtö, joten eipä nyt maalailla piruja seinille täällä..
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Aina voidaan jeesustella että ei noin eikä näin, mutta jos hermot menevät, niin sitten ne menevät. Vähän lapsellinen raaistus mielestäni, joku sakko olisi riittänyt.

Niin, kansainvälisen jääkiekkoliiton kurinpitokomitea langetti tuomion vasta hetki sitten ja päätös oli täysin oikeutettu, eli toimitsijakielto loppuotteluun. Lapsellista tuolla tasolla on kokeneen valmentajan provosoida törkeillä käsimerkeillä. Täällä palstalla voi välillä kenties mopo lähteä lapasesta, kuten sinullakin aina silloin tällöin käy. MM-turnauksissa ja kansainvälisissä kiekkopeleissä on kuitenkin säännöt, joiden mukaan valmentajienkin tulee käyttäytyä, vaikka miten otsasuoni pullottaisi jostain päätöksestä pelitapahtumiin liittyen. Sen verran pitäisi kunnioittaa tuomaria ja vastustajaakin, että nielee vääriltäkin tuntuvat tuomiot, eikä alennu ala-arvoiseen käytökseen.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Niin, kansainvälisen jääkiekkoliiton kurinpitokomitea langetti tuomion vasta hetki sitten ja päätös oli täysin oikeutettu, eli toimitsijakielto loppuotteluun. Lapsellista tuolla tasolla on kokeneen valmentajan provosoida törkeillä käsimerkeillä. Täällä palstalla voi välillä kenties mopo lähteä lapasesta, kuten sinullakin aina silloin tällöin käy.

Tuolla tasolla ovat myös paineet vähän eri tasoa kuin täällä palstalla. Asiayhteys olisi hyvä pitää mielessä. Ollaan menossa Mm - finaaliin, pidän naurettavana tilannetta jossa joukkonsa finaaleihin johtanut valmentaja joutuu katsomoon hetkellisen höyrähdyksen takia. Niin kuin siellä nyt olisi joku pyhäkoulu meneillään. Minulla ei ole mitään sympatiaa sinänsä Venäjää kohtaan ja Suomelle tämä voi olla jopa eduksi, mutta pitäisi joskus muistaa sellainenkin asia, että ei siellä mitkään yli - ihmiset valmenna. Kuka tahansa valmentaja voi provoitua tilanteessa jossa omaa pelaajaa vahingoitetaan täysin järjettömällä teolla.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuolla tasolla ovat myös paineet vähän eri tasoa kuin täällä palstalla. Asiayhteys olisi hyvä pitää mielessä. Ollaan menossa Mm - finaaliin, pidän naurettavana tilannetta jossa joukkonsa finaaleihin johtanut valmentaja joutuu katsomoon hetkellisen höyrähdyksen takia...

Muistetaan nyt ensinnäkin se, ettei venäläistä pelaajaa vahingoitettu tuossa tilanteessa vaan venäläinen pelaaja näytteli vahingoittuneensa. Backlundin tönäisy olkapäähän oli raukkamainen ja hän sai ansaitsemansa ulosajon, mutta turha puhua mistään vahingoittamisesta.

Znarok sai aikanaan vuoden pelikiellon rikottuaan tuomareiden koskemattomuutta. Ei ketään vahingoitettu, mutta silti vuoden pelikielto hetkellisen höyrähdyksen takia.

Jääkiekossa on erilaisia sääntöjä, joita pelaajien ja valmentajien tulee noudattaa. Kurkunleikkaus liikkeestä on aina jääkiekosta palkittu pelikiellolla. Tämä on kaikkien tiedossa, myös Znarokilla, joten en oikein ymmärrä miksi juuri nyt pitäisi säännöstä luistaa. Eikä Znarok jättänyt hetkellistä höyrähdystään tuohon, hän haastoi tosissaan Ruotsin apuvalmentajaa hallin ulkopuolelle tappelemaan. Ja Olegin tuntien, hän oli tosissaan.

Jos olet MM-finalistin päävalmentaja, sinun pinnasi täytyy pitää.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Khl - seurojen scouting on tosiaan mitä sattuu, käsittääkseni vain muutamilla huippuseuroilla on tuo puoli kunnossa, mikä on muuten sivumennen sanoen yksi kuvottavimmasta asioista ko. liigassa.

En minä silti lähtisi Marttisen khl-pestiä vielä varmaksi kuuluttelemaan.

Onko sinulla tai MK:lla jotain analyysiä heittää väitteidenne tueksi vai vahvastiko mutujen ja ennakkoluulojen varassa mennään? Huonoja hankintoja siellä KHL:ssä tehdään jatkuvasti, mutta niin tehdään Liigassa tai NHL:ssäkin. Oman mutuni perusteella muuten KHL:n huippuseuroissa tehdään ne kaikkein käsittämättömimmät hankinnat kuten vaikkapa Jani Niemisen pestaaminen Kazaniin. Sen sijaan pikkuseuroissa tehdään usein resursseihin nähden loistavia hankintoja tyyppiluokkaa Tuukka Mäntylä Novokutznetskiin tai Sami Lepistö Avtomobilistiin.

Marttinen on sen tason pelaaja, että saa varmasti sopimustarjouksia etenkin niiltä KHL-seuroilta, joilla ei ole ulkomaalaisrajoituksia. Sen lisäksi sopimus on mahdollinen pikkuseuroihin. Kuitenkaan tuollainen kädetön peruspakki ei ole niitä pelureita, joilla ensisijaisesti lähdetään täyttämään ulkomaaliskiintiötä.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Muistetaan nyt ensinnäkin se, ettei venäläistä pelaajaa vahingoitettu tuossa tilanteessa vaan venäläinen pelaaja näytteli vahingoittuneensa. Backlundin tönäisy olkapäähän oli raukkamainen ja hän sai ansaitsemansa ulosajon, mutta turha puhua mistään vahingoittamisesta.

Vahingoittui tai näytteli, yhtä mieltä lienemme siitä että Backlundin tempaus oli melkoisen järjetön ja siitä kiivastuminen ymmärrettävää.

Mitä taas Znarokin rangaistukseen tulee, niin eihän siinä ole pykälien valossa ole tietenkään kahta sanaa. Enemmän mietin asian moraalista puolta, ikään kuin sääntöjen tuolta puolen. Peleissä huudellaan ja elehditään milloin mitäkin, missä kohdin mistäkin tulee rangaistavaa? Fyysisen koskemattomuuden rikkominen oli kuitenkin aika kaukana.
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Ollaan menossa Mm - finaaliin, pidän naurettavana tilannetta jossa joukkonsa finaaleihin johtanut valmentaja joutuu katsomoon hetkellisen höyrähdyksen takia.

Tämä "hetkelliseen höyrähdykseen" vetoaminen on kyllä mainio puolusteluperuste. Eikös ne tunteenpurkaukset kiekkoilussa tuppaa nimittäin olemaan juuri siihen hetkeen reagoimista, eli spontaanisti syntyviä mielenilmaisuja.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Oleg jatkaa vanhalla linjalla, pelikielto, miksi?

Tre Kronor pääsi ns. ihon alle. Ensin päähän kohdistunut taklaus pelin ulkopuolella ja sen jälkeen vielä jotain vittuilua Ruotsin kakkosvalmentajalta. Joku Tortorella olisi varmasti koittanut luovia tiensä Ruotsin vaihtoaitioonkin opettamaan viittomakielen peräseinäjoen murretta....
 

dorka

Jäsen
Ei ne siellä Venäjälläkään ihan tyhmiä ole, joten otetaan nyt vain rauhassa Marttisen kanssa. Se että meidän liigaJyri kolasi pari kertaa välierässä Tshekin #68:n ei meinaa sitä, että itänaapurista soiteltaisiin jo kikkeli kovana agentille. Kyllä nekin ovat varmaan nähneet miten Marttinen oli aivan ulapalla jokaisessa alkusarjan pelissä.

Mun kutiava perse kuitenkin kertoo, että Marttisen tapaisen peruspuolustajan sopimukseen ei olla kirjattu mitään KHL-pykälää, joten vaikkakin Jyri pakkaisi kamansa ja suksi vittuun, niin Ässät saisi suhteellisen paljon massia.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Mun kutiava perse kuitenkin kertoo, että Marttisen tapaisen peruspuolustajan sopimukseen ei olla kirjattu mitään KHL-pykälää, joten vaikkakin Jyri pakkaisi kamansa ja suksi vittuun, niin Ässät saisi suhteellisen paljon massia.

Massia tulee edelleen ovista ja ikkunoista, joutuukohan Hirsimäki kohta palkkaamaan lisää henkilökuntaa laskemaan tulevia eurosia? :) Toivottavasti kisojen jälkeen rahaa aletaan myös käyttämään, jotta saadaan ennen toimiston kesälomia joitain nimiä julkistettua...
 

Patapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori
Jyri on reilut vuoden päivät piilotellut sitä "kantalättyään", joten tänään voisi tehdä Bobrovskista Metsolan ja upottaa ratkaisumaalin takayläseen :D
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Onnea Viisikolle hopeasta ja yhdelle kullasta. Hyvin ne veti.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Jälleen nähtiin Venäjän haluttomuus ylpäätään kunnioittaa sääntöja tai sopimuksia Znarokin rangaistuksesta. IIHF:N säännöt kieltävät selkeä$ti yhteydenpidon ottelun aikana ja jälkeen. Znarokila oli ruotsalaistenkin mukaan korvanappi ja Kale tuosta ottelun aikana otteluvalvojalle huomautti. Znarok oli myös ottelun jälkeen joukkueen mukana jäällä. Ei Suomi näihin hävinnxt, mutta ei säännöillä ole urheilussa merkitystä jos niitä ei noudateta. Znarok oli saanut valmennettua Venäjästä joukkueen, ei tälläisiä tuomion kiertämisiä olisi tarvinnut ottaa repertuaariin.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Nää geimit on ny sitten taputeltu. Aika vetää hieman yhteen Ässä-pelaajien esityksiä.

Haula pörräsi ekassa pelissään hyvin mutta katosi sitten kyllä kuvasta. Ehkäpä mies on sittenkin kokolailla puhdas kahden suunnan sentteri. Luultavasti hänestä kuullaan vielä muutaman vuoden sisään myös maajoukkuerintamalla.

Savinainen taisi naulata maajoukkueuransa kokolailla kirstuun. Jos ja kun ei tuossa rosterissa pystynyt ottamaan paikkaansa neljästä kentällisestä, niin entäs sitten kun on parhaat miehet käytettävissä? Sallisen veljesten ohella joukkueen pahin turisti.

Komarov pelasi haluamassaan kiekollisessa roolissa, mutta enemmän hänestä olisi ollut joukkueelle hyötyä fyysisen pelin erikoismiehenä. Ei ne kädet ja pelisilmä ole kuitenkaan NIIN hyvät, että Leijonien ykkösketjuun tai edes kakkosketjuun olisi mitään palaa (ainakaan kun tuohon saadaan vielä Teräväinen, Aaltonen, Barkov, M.Koivu ja Korpikoski)

Marttinen paransi peliään huomattavasti turnauksen vanhetessa. Ei mikään kiekollinen quarterback, mutta hoiti puolustavan roolin ihan siinä kuin Ossi Vee tähän asti. Peliaika (n. 10 min per matsi) taisi olla vähiten koko joukkueesta, mutta

Huhtala oli aika vaisu myöskin. Olisin odottanut näkeväni selkeästi kovempaa peliä ja vastustajan ihon alle menemistä. Fyysisen pelin erikoisosaajana hänet tuohon joukkueeseen valittiinkin, eikä minään taikaranteena.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös