Poikamme maailmalla

  • 3 543 268
  • 14 274

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
No, tässä on kuusi peliä ennen joulutaukoa ja kai tässä sen verran pärjätään ilman varamiehiäkin. Kiven tyyli joukkueen kanssa on tämä, olkoon sitten niin.
Joo, kokoonpanot on kyllä "kiveen" hakatut. Saahan noita poikia sitten kutsuttua takaisin, jos sellainen tilanne tulee mutta entä jos lukkopelissä vaikka loukkaantuu kaksi pelaajaa. Aika kiire tulee kutsua ja ajattaa kavereita ympäri Suomea takaisin. Toisaalta eiköhän Jyrkkiö sitten mene edes hyökkääjästä, kunhan saa hyvän ydinluun. Junnuista tuskin antaa Hirsi nostaa ketään jolla ei ole liigasopimusta ettei sellaista tartte tehdä ja maksaa isompia vakuutusmaksuja.

En ymmärrä edelleenkään tätä toimintaa, mutta ei kai haittaa kun sijoitus on noin hyvä.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Joo, kokoonpanot on kyllä "kiveen" hakatut. Saahan noita poikia sitten kutsuttua takaisin, jos sellainen tilanne tulee mutta entä jos lukkopelissä vaikka loukkaantuu kaksi pelaajaa. Aika kiire tulee kutsua ja ajattaa kavereita ympäri Suomea takaisin.

Aika kovaa uhkapeliä Ässät kyllä pelaa. Mutta onhan se hyvä että Mestis kukoistaa kun on Patajätkiä useampi vuokralla ;)
 

Kuusumu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelitilanteesta johtuvat käden kohotukset
Kannattaa nyt muistaa, että Sami Mutasen vamma ei tainnut olla mikään kovinkaan paha. Aluksi ainakin puhuttiin 1-2 viikon poissaolosta.
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei hyvin mene kyllä Laaksosella. Uutisen mukaan hänet vuokrattiin seuraan jota ei ole olemassakaan.

No, tässä on kuusi peliä ennen joulutaukoa ja kai tässä sen verran pärjätään ilman varamiehiäkin. Kiven tyyli joukkueen kanssa on tämä, olkoon sitten niin.

Kyllä HeKi porskuttaa.

Mestisjoukkuetta sillä ei nimellä tosin löydy.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Patrik Forsbacka herätteli tänään omaa jengiään ja otti myllyä ja vastassa oli joku LeKin tikku-ukko, joka sai ansaitusti pataan. Patulle 2+5+20 tilanteesta. KooKoon ottelukoosteesta varmasti näkee tuon tilanteen, jos jotain kiinnostaa katsella.


Uuh, pelikieltoa napsahti tappelusta.

Johtaa muuten noin 40 minuutin erolla seuraavaan Mestiksen jäähypörssiä. 21 pelissä Fobba saalistanut jo 102 PIM. Mestiksen jäähyennätys tulosssa? Mikä muuten mahtoikaan olla ennätys, en tähän hätää muista?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Mestiksen jäähyennätys tulosssa? Mikä muuten mahtoikaan olla ennätys, en tähän hätää muista?

Eiköhän joku Willman ole aikanaan takonut 1000min jäähyjä...

Forsbacka toteutti vain sitä miksi on KooKooseen hankittu: fyysistä rymistelyä maalille ja taka-askelia ei oteta. Joskus tästä on palkintona pelin, parin huili.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Eiköhän joku Willman ole aikanaan takonut 1000min jäähyjä...

Heh, totta tuo, mutta laitoin kysymykseni väärään muotoon. Yhden kauden ennätystä tarkoitin.

EDIT: Selvittelin itse vähän tilastoja. Taitaa Pasi Reunasen 2002-03 UJK:n paidassa latoma (38 ottelua) 197 PIM ainakin Mestiksen, jos ei jopa vanhan I Divisioonan aikainen ennätys.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ässät
Vjatseslav Fandul joka taitaa olla B-junnujen vastuukoutsi tehnyt paluun kehiin pelaajana! Tänä iltana 1+2 Karhu HT riveissä suomisarjan karsinnoissa. hyvät muistot "Slavasta" ja varmaan kaveri edelleen hyvässä kunnossa.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Jatkoajan etusivulla mielenkiintoinen artikkeli Ässien junioriorganisaation kasvatista, Mikael Ruohomaasta. Täytyypi sanoa että hyvin on poika vetänyt kun B-junnuiässä hyppää suosista pois kelkasta ja menee höntsäilemään johonkin II-/III Divariin ja sieltä sitten pelillisillä näytöillä rakentanut tiensä kuitenkin Mestis-tasolle. Syynä Ruohomaan peliliikkeeseen oli jonkinlainen Granlund-syndrooma. Eli koki että juniorikiekkoilu jo B:ssäkin, saati sitten A-junnuissa, on sen verran ammattimaista touhua vaatimusten puolesta, että siitä pitäisi saada muutakin korvausta kuin vain lämmintä kättä ja seuran verkkarit.
Mitäs arvon raati on mieltä, pitäisikö junnuille maksaa jossain vaiheessa ihan oikeasti jonkinlaista päivärahaa tms. Ja jos pitäisi, niin mistä iästä lähtien?
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Kyllä mun mielestä riittää että liigaringissä oleville pojille maksetaan jotain ja että A-ikäisille hoidetaan kulut. Eli aika lailla niin mitä nytkin tehdään. On myös aika epäreilua jos joukkueessa on pelaajia joille maksataan jotain ja toisaalta sellaisia joiden vanhemmat maksavat lastensa pelaamisesta. Siinä on jo valmentajallakin miettimistä ketä ja miten peluuttaa ja silti varmasti jostain suunnastaa tulee puukkoa selkään ja jostain jopa nyrkkiä päin näköä.

Ja Ruohomaa ei kyllä oikeastaan millään mittarilla kuulunut junnuna niihin joille olisi pitänyt maksaa pelaamisesta, eli en tiedä mitä herra horisee.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että jos junnu on pelillisillä ansioilla saavuttanut maajoukkuetason, niin kyllä seuran pitäisi tässä vaiheessa tulla maksupuolella vastaan. Maajoukkuetaso sei sitten ole mitään mallia 50 joukossa, vaan aidosti siinä Suomea edustavassa lopullisessa kokoonpanossa.
 

A-piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
Halavan Mikan haastattelu oli tämän päivän eli jouluaaton Pohjalaisessa. Kehui Poria todelliseksi kiekkokaupungiksi. Varsinkin kun Ässien peli kulkee, niin sen huomaa kaupungilla. Näinhän se varmasti on.

Mika pelaa nyt toista kauttaan Sportissa. Pelasi jo viime kaudella itsensä vaasalaiskatsojien sydämiin näyttävällä pelityylillään, kikoillaan ja taistelullaan. Peli kyllä meni ajoittain tehottomaksi pörräämiseksi, vaikka Mika olikin isossa roolissa pudotuspeleissä. Tällä kaudella turha kieputtelu on jäänyt vähemmälle, ja tilalle on tullut määrätietoinen Mika, joka takoo pisteitä pelistä toiseen. Mielestäni Halava on jo nyt liigatasoa.

Mika kertoo haastattelussa, että ensi kaudella on toivottavasti liigan vuoro. Meikäläisen kotkasydämeen sattuu kyllä pahasti, kun pitää Mikasta luopua. Toivon todella, että Mika saisi näyttöpaikan Ässistä. Kaverin sydän varmasti sykkii kovasti sille, että saisi pelata omassa kotikaupungissaan liigaa.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Varmastikin saa jonkinlaisen näyttöpaikan jos vain sitä itse haluaa, mutta toisin kuin Taimella, niin H:lla on aika kova urakka edessä jos meinaa sen pelipaikan neljästä ensimmäisestä kentällisestä ottaa. Vapaita spotteja ei ole kovin montaa ja jonossa on H:n lisäksi Rendulic, Virkkunen ja Ruisma sekä nykyisistä lähinnä Aaltonen ja Mäkilä. Mutasen paikka taitaa olla kokolailla saletti tän kauden näytöillä.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
En mä oikein näe Halavaa Mutasen tai Laaksosen kilpailijana. Puhutaan ihan eri tyyppisestä pelaajasta. Antaisin tryoutin ja katsottaisiin onko Mikasta ensi kaudeksi kolmoskenttään. Toisaalta voisi tuoda haastetta sentteriosastollekin, kun junnuna pelasi paljon sentterinäkin.
 

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eliteprospects.com sivustoani aikani kulukseni selaillessani pisti silmään viime kaudella Ässien A:ssa pelanneen Marcus Fageruddin huikeat tehot nuorten Elitserienissa. Luleåssa pakin paikalla "operoiva", juuri 19v täyttänyt Fagerudd on tehnyt pelaamissaan 25 ottelussa 11 maalia ja syöttänyt 20 eli pisteiden kokonaissaldo on huikeat 31p. Jäähypenkkiä nuorukainen on kuluttanut 16 minuutin verran.

Itse en ole Fageruddin otteita koskaan nähnyt, mutta jo pelkän nettiscouttauksen avulla on helppoa sanoa, että kyseessä on erittäin lupaava kiekollinenpakki.

Onkohan kenelläkään tietoa millaisin kääntein Porista lähti? Liittyikö siirtoon mahdollisesti jotain dramatiikkaa vai halusiko vain lähteä kokeilemaan siipiään lahden toiselle puolelle?

No niin tai näin..taitaa olla turha haaveilla, että kaveri ihan heti Poriin palaisi. Luleåssa on suomalaiset tunnetusti kovassa huudossa ja eiköhän tuo paikan ja paremman palkan sieltä itselleen nappaa lähivuosina. Mielenkiintoinen tapaus jokatapauksessa seurata.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Nuo Fageruddin pisteet on tehty U20 Superelitissä joka vastaa A-junnujen liigaa, kuten itsekin sanoit. Itse Elitserienissä pelejä on vain yksi.

Ihan samalla tavalla Suomessa on A-junnuissa mennyt. Normaalia kehitystä on että pistemäärät kasvaa, tulihan viime kaudella jo 20 pistettä.

Tuskin siirtoon mitään dramatiikkaa liittyy. Ruotsinkielinen kaveri halusi vain siirtyä paikkaan missä puhutaan ruotsia.
 

Stern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Rynnäs todella pitkän tauon jälkeen (ks. alla - Scrivens on pelannut melkein koko ajan) taas kuvioissa ja tällä kertaa hyvä peli, voitto ja vain yksi päästetty maali. Todella vaikea toinen kausi kyllä alla, torjuntaprosentti edelleenkin vain 89,5% ja Pohjois-Amerikoissa usein tuijotettu GAA:kin 3.16.

Täältä löytyy menestyspelin jälkeen haastattelukin:
The Official Site of the Toronto Marlies

Dec. 17 at Peoria L 15-9-3-1 0-2 Jussi Rynnas (1 GA, 27 SVS)
Dec. 18 at Chicago L 15-10-3-1 1-2 Ben Scrivens (2 GA, 21 SVS)
Dec. 21 at Rockford W 16-10-3-1 4-1 Ben Scrivens (1 GA, 30 SVS)
Dec. 26 Hamilton L 16-11-3-1 3-6 Ben Scrivens (5 GA, 24 SVS)
Dec. 29 at Lake Erie L 16-12-3-1 1-2 Ben Scrivens (2 GA, 9 SVS)
Dec. 31 St. John's SL 16-12-3-2 3-4** Ben Scrivens (3 GA, 25 SVS)
Jan. 1 St. John's W 17-12-3-2 3-1 Jussi Rynnas (1 GA, 36 SVS)
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Pohjois-Amerikassa pelaavista Erik Haula on edelleen hyvässä vireessä NCAA:ssa. Ihan alkukauden hurjaan pistetahtiin hän ei ole enää kyennyt, mutta 22 ottelussa kerätyt 27 pistettä on todella vakuuttava saldo. Vertailuna samaan pistemäärään on kyennyt Haulan kanssa Minnesotan joukkueessa pelaava Nick Bjugstad, joka on ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2010 ja pelaa USA:n joukkueessa nyt toiset nuorten MM-kisansa.
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

Hieman ot, mutta osasiko Rynnäs käytännössä ollenkaan englantia lähtiessään Pohjois-Amerikkaan? Kaveri ollut kuitenkin kohta kaksi vuotta jenkeissä ja vaikutti melko ujolta tuossa haastattelussa, eli eikö vain uskalla perisuomalaiseen tyyliin puhua? Huima ero esimerkiksi Haulaan, jota ei erota puheen perusteella normijenkistä ollenkaan. Pisti vain silmään, ei muuta.
 

Tuamas

Jäsen
Hieman ot, mutta osasiko Rynnäs käytännössä ollenkaan englantia lähtiessään Pohjois-Amerikkaan? Kaveri ollut kuitenkin kohta kaksi vuotta jenkeissä ja vaikutti melko ujolta tuossa haastattelussa, eli eikö vain uskalla perisuomalaiseen tyyliin puhua? Huima ero esimerkiksi Haulaan, jota ei erota puheen perusteella normijenkistä ollenkaan. Pisti vain silmään, ei muuta.

Haulalla oli jo valtoihin lähtiessä hyvä pohja. Rynnäs taasen oli lähtiessään käytännössä kielitaidoton.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tietääkö/muistaako kukaan tästä Ässä- kasvatti Ruohomaasta mitään joka on valittu kuukauden pelaajaksi mestiksessä? Sentterinä pelaa ja varmasti on itseluottamus kunnossa. Ikääkin vasta 23-V eli olisiko kyseessä tällainen myöhäisherännäinen ja kokeilemisen arvoinen kaveri?
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Pasi "seiskapasi" Nielikäinen ei malta laittaa hokkareita naulaa. Aikoo seuraavaksi ajella HC Satakunnan poikia kumoon FPS:n pelipaidassa.

Heh, no ainakin Pasi taatusti istuu sellaisen keskiverto forssalaisen mentaliteettiin. Ei muuta kuin Forssan torille huutamaan että "onko joku kännissä ja haluaa tapella", niin kyllä sieltä pari autollista porukkaa pärähtää heti paikalle :D

Ei vaan.. ja saattaahan se Pasi olla kuitenkin vielä nykyäänkin Suomi-sarjaan jopa ihan hyvä vahvistus pelillisestikin
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös