Roger Moore
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Upeeta Ville upeeta, KuPS
Tuli Suomelle kuitenkin neljä mitalia näistä kisoista, joten ihan hyvä suoritus.
Täällä taas lähes koko kisat Viasatin kautta, muutaman kisan joutui katsomaan Ylen puolelta, kun ei ollut mahdollista katsoa Viasatin kautta.Koko kisat menny YLEllä, loppulaulut sitten Musti-Eskola.
Siksipä juuri mainitsin, että nuo lyhyemmät distanssit on viihdyttävämpiö väliaikalähtöinä.Noita lyhyitä matkojahan hiihdettiin yhteislähtönä joskus 20 vuotta sitten. Se oli aivan pelleilyä, jonossa alusta loppuun!
Sehän näissä yhteislähtöjen radoissa on vikana, että jos on pätkä, jolla saadaan porukkaa hajalle, niin heti sen jälkeen on kasaava lasku. Ja tämä on vikana lähes joka paikassa.Siksipä juuri mainitsin, että nuo lyhyemmät distanssit on viihdyttävämpiö väliaikalähtöinä.
Ja onhan niitä yhteislähtöjä ollut tälläkin kaudella MC:ssa. Sekin riippuu toki vähän reitistä, toimiiko vai ei. Esim. Ranskassa tässä muutama viikko sitten oli reitti kohdallaan eikä nähty semmoista retkihiihtoa. Mutta yleensä tuohan se ongelma on, että letkajenkaksi menee.
Olikohan heikkotasoisin radiotuotanto hiihdon/talvilajien arvokisoissa YLE Puheella moderneina aikoina? Selostajan taso romahti, Aikku kommentaattorina vähän niin ja näin.
Oli. Pitikin tästä jo aiemmin joku sana mainita. Nyt nähtiin todella riisuttu versio selostajalla ja Aikulla. Selostajan nimeä en muista (ei tainnut olla Oikarinen?), mutta hän ei Aikun kanssa ihan yhteistä säveltä löytänyt ja Aikun asiantuntijuus oli fanityttö -tasolla ”oijoi nyt jännittää kylmät väreet nyt nauttikaa”. Lähetys oli tarkasti mitoitettu ja mihinkään ylimääräiseen ei aikaa jätetty. Haastattelut taisivat olla samat kuin telkkarissa. Kaikesta näkee, että Puheen alasajo on jo käynnissä ja se on helposti toteutettavissa näistä radion urheiluohjelmista. Seuraava vaihe lienee se, että kuullaan radiosta enää joku kooste.
Aikun asiantuntijuus oli fanityttö -tasolla ”oijoi nyt jännittää kylmät väreet nyt nauttikaa”.
Jos pitää mennä kuuden vuoden takaiseen yksittäistapaukseen asti niin ei minulla ole tarvetta muuttaa kommenttiani vaikkakin se koski lähinnä nykymaajoukkuetta. Jos lähtökohta on se että perustaso ei riitä maailmancupissa tasaisesti kymppisakkiin niin on aika epätodennäköistä että se arvokisoissakaan riittäisi sinne saati sitten että juuri arvokisoihin osuisi se yhtäkkinen huippuhiihto. Kestävyysurheilu on kuitenkin sen tyyppistä että harvemmin otetaan yhtäkkistä loikkaa suorituskyvyssä ylöspäin (alaspäin se toki onnistuu sairastelemalla tai ylikuormituksella).Ei aina näinkään. Heikkismatin yhteislähdön 50 km pronssi Lahdesta MM-kisoista oli osoitus sitkeydestä, taktiikasta, rautaisesta peruskunnosta ja loppuhetkien kirikyvystä. Ikoninen hiihto suomalaisessa kestävyysurheilun kaanonissa.
Mikäs juttu tämä on? Onko tarinan alkulähdettä heittää?Tämän asian minä opin tosi vasta näiden kisojen aikana. Jatkoajan keskustelupalsta on hyvin sivistävä paikka.
Olipahan puuduttava kilpailu. 48 kilometriä hiihdeltiin rauhakseen porukassa, ja sitten ihmeteltiin kirikykyä.
Kyllä olisi kiva nähdä edes kerran talvessa, miten tuloslista muodostuisi pitkillä matkoilla, jos peesailun mahdollisuus olisi poissa.
Siihen olisi yksi ja ainoa yksinkertainen lääke: Väliaikalähtö, mutta valitettavasti tuskin tulemme enää arvokisoissa väliaikalähtöistä pitkää matkaa näkemään.Olipahan puuduttava kilpailu. 48 kilometriä hiihdeltiin rauhakseen porukassa, ja sitten ihmeteltiin kirikykyä.
Kyllä olisi kiva nähdä edes kerran talvessa, miten tuloslista muodostuisi pitkillä matkoilla, jos peesailun mahdollisuus olisi poissa.
Ainahan voi ennalta määritellä, että esimerkiksi maailmancupin top 15-20 ripotellaan tasaisin väliajoin matkaa. Yhteislähtö antaa mielestäni liikaa tasoitusta niille, joiden kestävyys ei ole aivan timanttisinta kärkeä. Vetovastuu jää kovimmille pitkämatkan hiihtäjille ja näiden vastuulle jää myös riskinotto sekä sen rajuimmat seuraamukset.Toki onhan siinäkin se peesin mahdollisuus, mutta se on sitten enemmän tuurista kiinni, missä välissä lähtöpaikka on.
Tämähän olisikin hyvä systeemi, mutta sitten on ihan satavarmaa, että jos on epävakaat olosuhteet, niin alkaa kitinä, että olosuhteet eivät olleet tasapuoliset ja niiden muuttuminen kesken kilpailun vaikutti liikaa lopputuloksiin.Ainahan voi ennalta määritellä, että esimerkiksi maailmancupin top 15-20 ripotellaan tasaisin väliajoin matkaa. Yhteislähtö antaa mielestäni liikaa tasoitusta niille, joiden kestävyys ei ole aivan timanttisinta kärkeä. Vetovastuu jää kovimmille pitkämatkan hiihtäjille ja näiden vastuulle jää myös riskinotto sekä sen rajuimmat seuraamukset.
Mielipide olisi sama, vaikka jokainen suomalainen olisi keskeyttänyt ensimmäisen lenkin jälkeen.
Toista se oli huulirasva-aikoina...Kun ihan kylmä fakta on, että pitkillä matkoilla yhteislähtökilpailuissa ensimmäiset kierrokset menevät järjestään alkulämmittelyksi.