Pohjois-Amerikan naiskiekkosarjat (NCAA, NWHL, CWHL jne.)

  • 17 708
  • 102

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
6309 katsojaa todisti Bostonissa Finaalien vitospeliä ja Minnesotan 3-0 voittoa. Walter Cup luovutettiin nyt ensimmäisen kerran ja se meni Minnesotan joukkueelle. Suomalaista kenttäpelaajaa ei saatu Finaaleissa juhlimaan voittoa vaan Susanna Tapanin kohtaloksi koitui Finaalitappio. Sinänsä ristiriitainen olo varmasti Tapanilla kun treidi runkosarjassa tapahtui juuri Minnesotasta, joka kannua nyt nosteli. Eipä siinä.

Onnittelut Walter Cupin voittamisesta apuvalmentaja Mira Jalosuolle. Saatiinhan suomalainen voittaja silti ensimmäiseenkin pelikauteen.

Alkuhuuma on nyt ohi ja draft edessä. Ensi kausi onkin sitten jo toinen tarina ja enää ei voi myydä uutuutta. Tämä kausi jää PWHL:n historiaan, mutta kuinka pitkään historiaan onkin vielä näkemättä.
 

NallePyh

Jäsen
Suosikkijoukkue
se lahtelainen
Toki ensi kausi on ensimmäinen kokonainen ja joukkueet tulevat kesän aikana saamaan nimensä logoineen, joten voisi kuvitella kiinnostusta riittävän ensi kaudelle. Myös globaalisti, jos eurooppalaisia pelaajia tullaan draftin kautta näkemään enemmän.

Boston Wicked, Minnesota Superior, Montreal Echo, New York Sound, Ottawa Alert ja Toronto Torch on rekisteröity jo kauan sitten, mutta ilmeisesti eivät saaneet faneilta välitöntä rakkautta.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
PWHL:n drafti suoritettu. Suomalaisittain mielenkiintoisina nostoina oli kahdeksantena pelaajana huudettu Ronja Savolainen, joka oli siis Ottawan toisen kierroksen varaus. Sopimus pitäisi vielä ansaita, mutta Ottawa lienee nyt tämän myötä siirtymässä seuran ensimmäisen suomalaisen työnantajaksi. Kolmannen kierroksen ensimmäisenä eli kolmantenatoista varattiin Noora Tulus New Yorkiin. Samoin kun Ronjan on sopimus vielä ansaittava, mutta myös New York on katsonut suomen suuntaan. Vielä Toronto ja Montreal on ilman suomalaisia historiassaan, mutta eiköhän joku tännekin aikanaan päädy.

Draft on sinänsä hieman erilainen kun tänne pitää ilmoittautua draftattavaksi. Ei siis ihan sama systeemi kun vaikka NHL:n puolella jonne varataan sopivin koko pelaajamassasta. En nyt lähde spekuloimaan kuinka monta pelaajaa olisi voinut draftissa mennä ilmoittautuneiden ulkopuolelta kun ei minulla riitä näkemystä tähän.

Jos nyt jotain haluaa tästä nostaa esiin niin varausten pääosa tuli luonnollisesti Jenkkien omista yliopistosarjoista, mutta Ruotsin sarjoista varattiin 9 pelaajaa. Ruotsin sarjoista varattiin myös suomalaiskaksikko ettei nyt pelkkiä ruotsalaisia varattu, mutta kertoo silti karua kieltä siitä ettei Naisten Liigasta varattu yhtäkään pelaajaa. Nuoret naisenalut tarvitsevat esikuvia ja toivoisin jonkun nousevan PWHL:n draftiin myös Naisten Liigasta sillä se luo parhaiten uskoa mahdollisuuksiin ja ei tarvitse heti muuttaa Ruotsiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös