PLAYOFFS: Vancouver-St Louis

  • 4 063
  • 41

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Hyvä peli varmasti tulossa ja pakko kyllä lähtä nyt nukkumaan et jaksan herätä katsomaan peliä.. Kyl mä luulen että St.Louis hoitaa tämän pelin kotiin :-) Toivottavasti. Ja ehkäpä Brad May vs Reed Low. Mutta Low todennäköisesti on poissa kokoonpanosta. Varmasti todella fyysinen peli on tulossa ja siitähän me pidetään..
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Kuten Parker27 ennusteli, fyysistä peliä oli luvassa. Parasta antia oli mielestäni Jackmanin ja Bertuzzin välinen taistelu. Jackman on kyllä yksi ärsyttävimpiä puolustajia, jota vastaan pelata. Koko ajan tulee pataan. Pronger sitä vastoin on kuin varjo entisestään fyysisessä mielessä. Onhan äijä hyvä syöttäjä ja laukookin hyvin, mutta jonkinlainen arkuus paistaa tilanteisiin menemisessä. Ehkä mies tosiaan varoo vielä jotain kipeää paikkaa?

Ensimmäinen erä oli niin Vancouverin kuin olla voi, mutta tehottomuus vaivaa joukkuetta pahemman kerran. Ylivoima-aikaa tuli aivan riittävästi tehdä useita maaleja, mutta ei. Bluesin hyvyyttäkin kenties.

Jarkko Ruudulle sukelluspuku päälle! Ensimmäinen kunnon daivaus tuli tilanteessa, jossa Bluesilla oli mahdollisuus päästä 5-3 ylivoimaan, mutta Khavanov ojensi kätensä, johon Ruutu teki oscartason sukelluksen. Toisessa tilanteessa äijä taklasi ohi ja naamansa plekseihin ja kehtasi vielä lelettää vastustajalle jäähyä. Hamekangasta Jarkolle!
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
St.Louis pelasi erittäin hyvän pelin. Todella hyvän. Barrett Jackman on yllättävän kypsä NHL pelaaja vaikka pelaa vasta ensimmäistä kautta. Siinä on tulevaisuuden puolustava puolustaja St.Louisille. Miestä vastaan ei yksinkertaisesti voi pelata. Joka paikassa Jackman antaa mailaa, nyrkkiä, kyynärpäätä jne. Jackman tekee aina kaikkensa aiheuttaakseen vastustajille harmaita hiuksia. Mies ns. kesytti Bertuzzin viime yön pelissä :-)
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
NYt näyttää kyllä erittäin hyvältä. Nyt vaan neljäs voitto, hieman lepoa, Al takaisin ja katsotaan mihin mennään...näyttää tuo mv-puolikin olevan nyt han hyvällä mallilla...
 

bambamcam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Boston Bruins
Kaksi erää katselin peliä ja lievä pettymys peli oli. Hyvää katsottavaa mutta sänky vei voiton kahden erän jälkeen. Parasta vastinetta katsojille taitaa antaa Phi-Tor ottelusarja, josta näytettävät pätkätkin saavat meikäläisen innostumaan. Sopelin tukka oli järkyttävä!
 

donkey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Viestin lähetti Justus
Jarkko Ruudulle sukelluspuku päälle! Ensimmäinen kunnon daivaus tuli tilanteessa, jossa Bluesilla oli mahdollisuus päästä 5-3 ylivoimaan, mutta Khavanov ojensi kätensä, johon Ruutu teki oscartason sukelluksen. Toisessa tilanteessa äijä taklasi ohi ja naamansa plekseihin ja kehtasi vielä lelettää vastustajalle jäähyä. Hamekangasta Jarkolle!

En usko että Jarkko tuosta Khavanovin tilanteesta ainakaan valmentajalta haukkuja sai, päinvaistoin. Ja mainitsemassasi toisessa tilanteessa Martinsin maila kyllä osui Ruudun naamaan.

Ei pidä purematta niellä mitä Pentti sanoo.
 

pp33

Jäsen
When the Saints go marching in......

Täytyy sanoa että tuosta ottelusta tuli todella hyvälle mielelle. Loistava esitys Bluesilta, aivan toista maata kuin runkosarjapelien sekoilut. Joka mies hoiti oman ruutunsa (muutkin kuin vain Khavanov...huono) ja pelasi se kuuluisa "sata lasissa". Tämähän alkaa jo muistuttaa sitä muutaman vuoden takaista meinikiä.

Tuo Jackman-Bertuzzi taistelu on kyllä hauskaa katsottavaa. Jacks on saanut tähän asti jokaisessa pelissä Bertuzzin pollan sekaisin. Mielenkiintoista verrata esim. Tkachukiin, jolle Canucks on yrittänyt järjestää samanlaista hoitoa. Walt on pitänyt päänsä kylmänä.

Pronger yllätti kokolailla positiivisesti. Eihän mies ole millään osa-alueella parhaassa iskussa, mutta oli silti kentän paras pakki. Koko kausi pelaamatta, eikä kädessä ole edelleenkään täysi liikerata käytössä, mutta ei näytä menoa haittaavan. Eikä niitä taklauksia edes kaipaa kun omissa ei soi.

Tämän iltaiset ketjut toimivat hienosti. Weight sopii hyvin tuollaiseen kahden suunnan rooliin ja uudet ketjukaverit Drake ja Rosie täydentävät keitoksen. Demitra ja Tkachuk ovat olleet tähän asti Bluesin parhaimmistoa, mutta tänään ei oikein kulkenut. Ja syy oli tietysti Mellanbyn puuttuminen vilustumisen takia. Nash-Johnson-Podein on ollut mahtava koko ajan.

Myös Osgood on ollut ihailtavan varma. Taitaa olla tällä hetkellä yksi liigan kuumimmista vahdeista. Tosiaankin päässyt hieman yllättämään, mutta toivotaan vireen jatkuvan kesäkuulle asti.

Sitten se tunnetusti vaikein osuus edessä, eli sarjan katkaisu. Toivottavasti se tulee ennemmin kuin myöhemmin. Ei sieltä ainakaan Detroit tule vastaan.

Tuo otsikko ihan sen kunniaksi, että tuntuvat vaihtaneen "maalibiisin" vanhaan tuttuun urkuversioon. Se kitarointi olikin kauheaa kuunneltavaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tippuuko Canucks jatkosta ensi yönä?

Ensi yönä koittaa Canucksin ja Bluesin sarjassa kohtalonpeli, jossa Bluesilla on mahdollisuus laittaa sarja ensimmäistä kertaa poikki. Blues on pelannut niin kurinalaista, tehokasta ja järkevää peliä, että en ihmettelisi yhtään, mikäli sarja katkeaisi. Toisaalta ikuisena optimistina uskon ja luotan edelleen Canucksiin. Uskon, että ykkösketju herää, uskon, että Osgood ei voi pelata viittä todella hyvää playoff peliä putkeen ja uskon, että Canucks ei voi loistavan runkosarjan jälkeen tyytyä tähän. No, nämä ovat vain uskon asioita, kentällä tilanne voi olla toinen, mikäli Blues jatkaa samaa peliään kuin sarjan aikaisemmissa peleissä.

Barret Jackman on tosiaan ollut erittäin hyvä puolustava ja ilkeä pakki Bluesille. Canalplussalta tulleessa neljännessä pelissä Jackman todellakin kesytti Bertuzzin ja en voinut kuin ihailla nuoren pakin otteita - kelpaisi kyllä myös Canucksiin! Doug Weightin ketju on myös pelannut todella hyvin ja sentteri itse oli isossa roolissa viime pelissä. Myös Bluesin joukkuepuolustus ansaitsee isot kehut, Blues on onnistunut tässä koko joukkueen puolustamisessa todella hyvin ja tässä on yksi merkittävä syy, miksi Blues johtaa 3-1.

Mutta Canucksillakin oli mahdollisuutensa tasata otteluvoitot viime pelissä. Canucks hallitsi allekirjoittaneen "Canuckslasien" läpi katsottuna ensimmäistä erää selvästi. Jos joukkueen ylivoimapeli olisi ollut edes lähelläkään runkosarjan tasoa, maalimäärä olisi saattanut hyvinkin kasvaa noista 0-1 luvuista. Canucksilla oli mahdollisuutensa ratkaista peli avauserässä, mutta ei kun ei. Kiekkoa ei saatu hyvistäkään paikoista maaliin ja ensimmäiselle erätauolle mentiin vain maalin erolla.

Toisessa erässä maalipaikat menivät aika tasan, mutta Blues teki vastahyökkäyksistä kaksi ja Canucks ei yhtään - tyypillistä sarjalle; Bluesin viimeistely ollut koko sarjan huomattavasti terävämpää. Toisen erän Bluesin voittomaali syntyi käsittämättömän surkean tilanteen pelannneen Murray Baronin "neronleimauksen" jälkeen kun erittäin kokenut puolustaja lähti yrittämään keskialueella "pommia" ja ajautui tilanteesta pihalle, jonka jälkeen Blues teki voittomaalin vastahyökkäyksestä ja tilanteen jälkeen näytettiin Baronin pettynyttä ilmettä vaihtoaitiossa. Baronilta ollaan nähty parempiakin pelejä...

Kolmannessa erässä Canucks painosti enemmän ja painoi peliä Bluesin päätyyn, mutta jälleen sama kaava; ei maalia hyvästä Bluesin joukkuepuolustuksesta ja Osgoodin maalivahtipelistä johtuen. Blues sen sijaan teki parista paikastaan kaksi maalia, joista jälkimmäinen meni Cloutierille helposti. Kokonaisuutena Canucks olisi kenttätapahtumien johdosta ansainnut mielestäni enemmän kuin 1-4 tappion. Joukkue oli mielestäni aktiivisempi ja sillä oli paremmat paikat, mutta toisaalta Blues oli kärsivällisempi ja järkevämpi ja näistä usein palkitaan playoffeissa.

Canucks on nyt selkä seinää vasten ja sen on pakko ottaa voitto. Cloutierin on pakko pelata vahva peli, samoin ykkösketjun ja surkean ylivoiman on pakko onnistua. Canucksin on myös pakko pelata yhtä järkevästi kuin Bluesin. Ihan turha puskea päätä siniviivan puolustusmuuriin. Aamuyöllä ollaan viisaampia. Jos Canucksin kausi päättyisi tähän..? Ei. Sitä en halua edes ajatella vielä tässä vaiheessa. Canucks on yhden voiton päässä voiton päässä tasoituksesta olevassa sarjassa...
 

SM1968

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
Ykkösketju heräsi - vihdoin

Vancouver Canucks kavensi viime yönä otteluvoitot 2-3:een, kun joukkueen onnistui voittaa St. Louisi Blues maalein 5-3. Canucksien tärkeimmät osumat syntyivät ykkösketjun toimesta: 2-1 Bertuzzi, 3-1 Morrison, 4-1 Näslund. Kotihallin 18514 valkoista pyyhettä heiluttanutta katsojaa sai riemuita sydämensä kyllyydestä loppusummerin soidessa!

Vancouverin maalilla Dan Cloutier pelasi yhtä nukahdusta lukuunottamatta vahvan pelin. Cloutier hukkasi toisen erän alussa kiekon maalin takana Ryan Johnsonille, joka löysi tyhjän maalin edestä Tyson Nashin; tilanne 1-1. Canuksien onneksi vain hetkeä myöhemmin Todd Bertuzzi onnistui maalin edessä ja käänsi otteen kotijoukkueelle.

Sunnuntaina ottelusarja jatkuu Missourissa. Canuksien ykkösketjulta ja Cloutierilta vaaditaan samanlaista onnistumista, jotta vielä kerran tultaisiin Kanadan länsirannikolle ratkaisemaan jatkoon menijä.
 

SM1968

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
Ottelusarjan ratkaisu tiistaina

Vancouver Canucks onnistui toistamiseen siirtää ottelusarjan ratkaisua. Viime yönä joukkue otti voiton St. Louisista maalein 4-3.

Erityisen hyvällä pelipäällä oli kapteeni Markus Näslund, joka merkkautti itselleen tehot 1+2. Myös maalivahti Dan Cloutier oli mies paikallaan varsinkin 3. erässä, jossa Blues voitti laukaukset 13-2.

Ottelusarjan ratkaisu nähdään siis tiistaina Vancouverissa. Jatkoon menijä kohtaa playoffsien toisella kierroksella voittajan ottelusarjasta Colorado-Minnesota.

St. Louis Blues ei ole koskaan hävinnyt ensimmäisellä kierroksella ottelusarjaa, jossa se on johtanut 3-1. Vancouver on puolestaan voittanut 2 edellistä 1. kierroksen ottelusarjaa, joissa se on ollut selkä seinää vasten (1992 Winnipeg Jetsille 1-3, 1994 Calgary Flamesille 1-3).
 

pp33

Jäsen
Viestin lähetti pp33
Täytyy sanoa että tuosta ottelusta tuli todella hyvälle mielelle. Loistava esitys Bluesilta, aivan toista maata kuin runkosarjapelien sekoilut. Joka mies hoiti oman ruutunsa (muutkin kuin vain Khavanov...huono) ja pelasi se kuuluisa "sata lasissa". Tämähän alkaa jo muistuttaa sitä muutaman vuoden takaista meinikiä.

Niinhän se on, että kun vähän kehuu, alkaa kaikki menemään persiilleen. Homma on hajonnut kuin korttitalo. Kahdessa viime pelissä on tullut esille jokainen Bluesin peliä kauden aikana vaivannut ongelma.

-Maalivahti: Ozzie ei ilmeisesti ole täydessä iskussa, mutta mies ei ole missään nimessä ollut se voittava vahti, jollaista näissä peleissä tarvitaan. Ei Cloutierkaan mikään kone ole ollut, mutta ainakin hän on voittanut.

-Puolustus: Yht'äkkiä puolustus on taas liian hidas, voimaton ja ennen kaikkea kokematon.

-Alivoima: Koko kauden ajan liigan surkeimpiin av-joukkueisiin kuulunut Blues on tehnyt itsemurhaa ottamalla tyhmiä jäähyjä. Canucksin yv on loistavaa.

-Epätasaisuus: Canucksin piti olla yhden ketjun joukkue. Saattaa olla, mutta niin on myös Blues. Doug Weight pelaa ja muut katsovat vierestä. Mihin Tkachuk ja Demitra ovat kadonneet? Ei Johnsonilta ja Nashilta voi joka peliin maalia vaatia. Minkähän takia se Bure muuten piti hankkia? Oli selvää, ettei Valerie mahdu kokoonpanoon, kun Cajanek tuli takaisin. Siitä pakin hankkimisesta.....

Ja eikö tuohon päälle vielä Canucks alkanut pelaamaan omalla tasollaan. Loistavaa taistelua selkä seinää vasten.

Voi olla, että tämä on pessimististä ruikutusta, mutta rehellisesti sanottuna on usko Bluesin pystyvän voittoon ensi yönä. Joukkue on aivan sekaisin ja Canucks porskuttaa täydellä höyryllä. Eipä silti, osa minusta taitaa toivoa tappiota ja Pleaun erottamista. Tämä on sitä käänteistä psykologiaa, eikös vaan?
 

SM1968

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
Canucks jatkaa 2. kierrokselle

Vancouver Canucks jatkoi hyviä peliesityksiään ottelusarjan 7. ja ratkaisevassa pelissä: St. Louis Blues kaatui maalein 4-1. Otteluvoitot siis Vancouverille lopulta 4-3. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Blues hävisi playoffsien 1. kierroksen ottelusarjan, jossa joukkue johtaa voitoin 3-1.

Kotijoukkueen maalintekijöinä kunnostautuivat H. Sedin, Morrison (1+1), Näslund ja Linden (1+1), jonka pisteet olivat muuten ensimmäiset koko ottelusarjassa. Trevor Linden jatkaa Canucksien kaikkien aikojen pistemiehenä playoffseissa: 92 peliä, 87 pistettä (32+55).

Vancouverin maalivahti Dan Cloutier pelasi kipeästä polvestaan huolimatta jälleen loistavasti: 27-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi 34 torjuntaa. Bluesin virkaveli Chris Osgoodin tilastot näyttivät loppusummerin soidessa 32 torjuntaa.

Näin Canucks eteni playoffsien toiselle kierrokselle ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1995. Sattumoisin Vancouver pudotti silloinkin jatkosta St. Louisin voitoin 4-3..

Toisella kierroksella vastaan tulee Minnesota Wild, joka ehkä hieman yllättäen pudotti jatkosta tähtipelaajia vilisevän Colorado Avalanchen. Ottelusarjan ensimmäinen peli on perjantaina Vancouverin GM Placessa.

Tätä on odotettu 8 pitkää ja laihaa vuotta!
 
Viimeksi muokattu:

temmi44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
tästä on hyvä jatkaa

kun tietää ettei vastaan voi tulla enään coloradoa tai detroittia jotka ovat mielestäni pahimmat vastustajat canucksille, positiivista vielä coloradon tippumisessa oli että canucks säilyttää kotiedun.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Hassua lännen tilanteessa on se, että otteluparit ovat nyt toisella kieroksella samat mitkä niiden piti olla alunperin ensimmäisellä kierroksella (eli mitä ne olivat viimeiset viikot ennenkuin Detroit hävisi vikalla kierroksella Chigagolle ja Vancouver Los Angelesille).
 

pp33

Jäsen
On se vaan niin turhauttavaa! Vuodesta toiseen sama laulu. Hitto, tällainen amatöörikin on koko kauden tiennyt, miten tämä tulee päättymään. Ehkä Pleaun mielestä yksinkertaisesti vain on hauskaa maksaa se 60 miljoonaa tyhjänpäiväiselle luuserinipulle.

Vancouver aloitti pelaamisen vasta sarjan puolivälissä, mutta joukkue vain oli niin hyvä, että se riitti. Paska putoaa kovassa vauhdissa. No, onpahan hauska katsoa hyvää lätkää ilman sen kummempia ennakko-odotuksia.

Yhteenvetoa kaudesta sitten myöhemmin. Toivottavasti Pleau ja Q ovat poistuneet kuvioista siihen mennessä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverin hieno nousu

Myöhässä tulee tämän ketjun viesti, mutta kun ei pääse koneelle, niin ei...

Vancouverin ja St.Louisin sarja näytti olevan menossa vahvasti St.Louisille neljännen pelin jälkeen. Blues johti otteluvoitoissa jo 3-1 ja se pelasi vahvaa peliä. Blues oli erittäin fyysinen, käytti maalipaikkansa selvästi Canucksia paremmin, pystyi eliminoimaan Vancouverin ykkösketjun peliä, Osgood pelasi varmasti ja koko joukkueen aggressiivinen puolustuspeli näytti toimivan. Kaikki meni tähän saakka kuten Blues oli toivonutkin ja mikään ei mennyt Canucksien kannalta kuten oli toivottu. Bluesin piti saada vain se yksi voitto ja Canucksin pelaajat olisivat lomalla. Neljännen pelin jälkeen kaikki kuitenkin muuttui.

Viidennessä pelissä Canucks sai Bluesista otteen. Vancouverin energiapelaajat Cooke, Klatt, Linden, Chubarov, Ruutu ja May olivat tähän saakka painostaneet St.Louisin pakkeja ja vieneet taklaukset aina loppuun, mutta aikaisemmista otteluista poiketen, viidennessä pelissä tällä kovalla taklauspelillä saatiin
ensimmäistä kertaa jotain näkyvää aikaan. Bluesin puolustus näytti olevan väsyneempi.

Grindereiden jatkuva taklaaminen ja neljän pelin mittainen paini huomattavasti isompaa Todd Bertuzzia vastaan oli imenyt nuorelta Barret Jackmanilta mehut, eivätkä esimerkiksi Khavanov ja Salvador olleet enää samalla tasolla kuin ensimmäisissä peleissä. Tämä kaikki antoi Canucksin grindereille lisää virtaa -
sarja oli vielä mahdollista saada kotiin, mikäli vain kaikki jaksaisivat tehdä enemmän töitä kuin Bluesin karvaajat. Tämä tärkeä playoff pelin osa-alue oli hallussa.

Samalla kun Canucksin grinderit onnistuivat omassa pelissään, myös paljon haukuttu ykkösketju nousi viimein esiin. Markus Näslund ( jonka playoff esityksiin allekirjoittanutkaan ei ollut sarjan ensimmäisissä peleissä tyytyväinen ) nousi kauden tärkeimmällä hetkellä esiin, johti joukkojaan kuin paraskin sotapäällikkö ja teki sarjan neljässä viimeisessä pelissä kaikissa
yhden maalin. Näslundin esitys sarjan lopussa oli huikea ja se kertoi sen, kuinka loistava pelaaja numero 19 on, kun peli on tiukimmillaan.

Todd Bertuzzi teki saman ketjun toisella laidalla kovaa, likaista työtä ja raivasi Näslundille tilaa. Hän pääsi kaksintaistelussaan Barret Jackmania vastaan neljännen pelin jälkeen vihdoin voitolle ja se näkyi koko ykkösketjun pelissä - kentällä oli lisää tilaa. Keskushyökkääjä Brendan Morrison johti laitureitaan puolustuspelin kautta koko sarjan ja hänkin nousi ratkaisevassa
seitsemännessä ottelussa hienosti esiin - koko sarjan ratkaissut voittomaali lähti Morrisonin lavasta ja lisäksi tämä Pitt Meadowsin helmi antoi yhden syötön.

Maalilla Dan Cloutier otti selkävoiton Chris "not-so-goodista" ja teki itsestään jälleen kerralla voittavan maalivahdin. Viime kauden playoff pettymys laskettiin useimpien silmissä Cloutyn piikkiin, mutta entä nyt? Onko hän nyt sittenkin tämän yhden sarjan ansiosta taas maalivahtien hautausmaalla (Vancouverissa ) maalivahti, jonka varaan Canucks voi laskea tulevaisuutensa...? Ihmisten mielipiteet muuttuvat ( liian ) usein ja monen Canucks fanin silmissä Cloutier ei olisi ansainnut kauden alla edes ykkösmaalivahdin paikkaa. Onneksi edes Burke, valmennus ja joukkue luotti maalivahtiinsa koko ajan!

Puolustaja Mattias Öhlundilla näyttää olevan erittäin iso merkitys
Vancouverille. Öhlund ei ole pelannut kuin kerran - viime kaudella -ehjän runkosarjan ja silloin hänet arvostettiin NHL:n 10 parhaaksi pakiksi Norris äänestyksessä selkeästi puolustavan puolustajan roolistaan huolimatta. Tällä kaudella Öhlund loukkaantui helmikuun lopussa, juuri kun Canucksilla oli menossa kauden paras vaiheensa ( 14 pelin tappioton putki ) ja tämän jälkeen
joukkue alkoi kontata. Tämä konttaaminen kesti ihmeellisesti aina siihen saakka, kunnes Öhlund palasi playoffeihin - Öhlundin palaamisen jälkeen joukkue alkoi taas voittaa ja Mattias pelata normaaleja 25 - 28 minuutin pelejään...

Jarkko Ruutu onnistui Bluesia vastaan paremmin kuin moni olisi odottanut. Ruutun pelityyli sopii playoffeihin hyvin ja hän tekikin arvokasta työtä pienissä ja tärkeissä asioissa. Ruutu toi kentälle suuren määrän energiaa ja loi muuhun joukkueeseen taistelutahtoa peräänantamattomalla asenteellaan. Jarkon onnistuneesta pelistä kertoo se, että hän vei pelipaikan kokeneemmilta Darren Langdonilta, Mats Lindgrenilta ja Trevor Letowskilta. Burke on ollut kärsivällinen Ruutun suhteen ja tämä näyttää olevan nyt erittäin järkevä ratkaisu.

Toinen yllätys Canucksin joukkueesta Bluesia vastaan oli taskuraketti Brandon Reid. Reidilla on siinä mielessä tyypillinen pienen pelaajan "CV", että hän on aina ollut erittäin lahjakas pelillisesti, mutta pienen kokonsa vuoksi hän on ollut joka paikkaan aina liian pieni. Hän on kaksinkertainen Quebecin
junioriliigan all-star kenttään valittu pelaaja, kaksinkertainen Memorial Cupin urheilullisemmaksi pelaajaksi valittu pelaaja ja kerran hän on ollut Kanadan nuorten MM-joukkueen paras pelaaja.

Tästä huolimatta Reidin piti olla liian pieni Quebecin junioriliigaan, liian pieni AHL:ään, liian pieni NHL:ään ja nyt liian pieni pelaamaan fyysistä sarjaa Bluesia vastaan. Ihmeellistä tässä on se, että tähän mennessä hän on ollut joukkueensa arvokkain pelaaja jokaisessa muussa liigassa kuin NHL:ssä, jossa hänellä on takanaan vasta noin 10 peliä. Jopa AHL:ssä, jossa peli on fyysisesti vähintään NHL:n tasolla, Reid oli Manitoban paras pelaaja tällä kaudella. Nyt Bluesia vastaan Reid näytti jälleen, että hänen kokonsa ei tule tulevaisuudessa ratkaisemaan mitään - hän menestyy jatkossa myös NHL:ssä. Reid teki Bluesia
vastaan saman tempun kuin Ruutu. Hän otti pelipaikan ja pelasi niin hyvin, että kokeneemmat ja fyysisemmät Letowski, Langdon ja Lindgren eivät pelanneet.

Vancouverin joukkueesta Bluesia vastaan ei alisuorittajia löydy. Koko joukkue pelasi - etenkin sarjan neljässä viimeisessä pelissä - niin kuin he pystyvät ja muutama ( Ruutu, Reid ) ylitti ainakin allekirjoittaneen odotukset. Koko sarja näytti kaksi Vancouveria kohtaan esitettyä epäilyä jälleen vääriksi. Ensinnäkin joukkue ei ollut tässäkään sarjassa yhden ketjun varassa, vaan esimerkiksi
joukkueen grinderiosasto teki yhtä arvokasta työtä kuin Näslundit ja kumppanit, eikä joukkueen puolustuksen osuuttakaan pidä aliarvioida. Öhlund, Jovanovski, Salo, Baron, Malik ja Sopel täyttivät kaikki paikkansa hyvin. Öhlund ja
Jovanovski olivat puolustuksen näkyvimmät, mutta Salo - Baron kaksikko onnistui pitämään Bluesin ykkösen hyvin pimennossa.

Toinen syytös, jota Canucksia kohtaan usein laitetaan, on fyysisen pelin puute. Tälläkin osa-alueella Canucks menestyi jälleen hyvin. Hyökkääjistä etenkin Bertuzzi, Linden, Cooke, Klatt, May ja Ruutu pelasivat fyysistä peliä onnistuneesti ja puolustuksesta fyysisiä pakkeja olivat oikeastaan kaikki, mutta eniten pistivät silmään Öhlund, Jovanovski, Malik ja Baron. Yli puolet joukkueesta onnistuivat siis ainakin allekirjoittaneen mielestä fyysisessä pelissä hyvin ja tässä oli varmasti yksi ottelusarjan ratkaisu. Ottelusarja oli kokonaisuutena niin fyysinen, että ilman fyysistä onnistumista Canucksin puolelta voitto olisi mennyt Bluesille, joka fyysisenä joukkueena antoi
tälläkin alueella todella kovan vastuksen. Kaikki kunnia St. Louisille. St. Louis oli todella hyvä ja joukkue olisi ollut yhtä hyvä jatkaja kun Canucks.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös