PLAYOFFS: JYP - Kärpät 18.3.2003 Ottelu 4

  • 11 595
  • 118

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Joo jotenki luotto on menny, eikä jaksa uskaltaa odottaa mitään ettei taas tule pettymystä. Usko ei ole menny joukkueeseen vaan heikkilään ja hänen peluutukseen. Tekis mieli vääntää vaikka mitä mut täähän on huomisen pelin ketju eli .. no veikataan tasuria ja sitten hmm.. no veikataan jypille nii ei tuu suru puseroon vaikka tulee se kuitenkin.. paitsi jos.. vaikka toivo eläis

58.00 3-2 Lievers (Ton) im.

Muuten ihan hyvä veikkaus, mutta jos väritön, mauton, hajuton ja taskubiljardia pelaava mikki hiiri ottais jo noin aikaisin moken pois niin edistystä olis tapahtunu...
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Noniin, vedenjakajaottelu, etten sanoisi ja sanoinkin jo.

Tässä olisi pienen mutta pirun sinnikkään Keski-Suomen ylpeyden paikka tarrata todenteolla välierä-paikkaan kiinni, ja näyttää jopa suomalaiselle kiekkoyleisölle, että kyllä se homma toimii vaikkei maajoukkuestaroja vilisekkään nelosketjua myöten.

Lauantaina Kärpät oli luvalla sanoen vaisu muutamaa ensimmäisen erän pilkahdusta lukuunottamatta, ja toisaalta JYP oli melko huono kotipelissään perjantaina, eli kummallinen kotikipsi tuntuisi vaivaavan kumpaakin joukkuetta. Avainasemaan nousee mielestäni Kari Heikkilä, mitäpä mies keksii, uusia arvosteluja tuomaritoiminnasta, vaiko jotain mullistavaa Kärppien pelitapaan? Lauantaina pisti silmään, että Kärpillä oikeastaan vain Lieversin ketju pystyi tasaiseen suoritukseen, kun JYPillä kaikki ketjut suorittivat samalla tasolla koko ajan. Saako Heikkilä herätettyä muutkin, ja jatkaako JYP samalla tasolla? Kärppä-kannattajat ovatkin maininneet Kärppien TV-kipsistä, ja itsellekin tässä tuli mieleen yksi elävä esimerkki, kun muistaakseen Tappara kävi Raksilassa kallistamassa kentällä 60 minuuttia toilailleen Kärppä-ryhmän. Nyt siis lyönkin kaiken toivoni siihen että Kärpät kipsaantuu kameroiden edessä, Leinonen syttyy hirveään liekkiin ja esittelee todellisia urheiluruututorjuntoja, ja JYP saa hyökkäyksiinsä juonta perjantaihin verrattuna. Näin ollen toivossa on hyvä elää, 4-1 kotijoukkueelle. Viimenen tyhjiin.

Myllykoski ja Jääskeläinen eivät ilmeisesti saa mitään lisäsanktioita, vai onko jollakulla parempaa tietoa? Mielestäni ei ole oikeastaan syytäkään.
 

Xtrmntr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, JYP
Aloitetaan kliseellä eli edessä on mielenkiintoinen kamppailu. Uskallan veikata, että seuraavan pelin voittaja menee jatkoon tästä sarjasta. En jaksa uskoa, että Kärpät pystyisi voittamaan kolmea peliä putkeen ja toisaalta toisen kirvelevän kotitappion jälkeen Raksila voisi olla taas kova paikka. Mutta mistäpä näistä koskaan tietää, Jyp on yllättänyt tällä kaudella jo sivuillekirjoittaneen sen verran monta kertaa. Edellisen kotipelin kaltaiseen taaperrukseen ei ole varaa, mutta lauantainkaltaisella esityksellä uskon, että pisteet jäävät Jyväskylään.

Jypiltä on ilmeisesti Mikkosen lisäksi sivussa edelleen Tuomas Pihlman? Hyökkäysmateriaali näyttää edelleen paperilla kapealta, mutta tähän mennessä se ei ole tuntunut haittavaan. Täytyy vain ihmetellä, miten Perrin ja kumppanit jaksavat painaa ottelusta toiseen samanlaisella kiihkolla huikeista minuuttimääristä huolimatta. Niinpä takapuoleen hiipiikin pelko siitä, että jaksaako Jyp pitää esimerkiksi launtaista tempoa näin tiukkatahtisessa ottelusarjassa. Itse uskon ja luotan, että pystyy.

Jypin kannalta olisi ehdottoman tärkeää, että otteluun saataisiin hyvä alku. Perjantaina homma kaatui jo alkutekijöihinsä, kun peliin ei päästy millään mukaan. Toisaalta lauantaina joukkue nousi uskomattomasti kahden maalin tappioasemasta voittoon, joka saattaa painaa vielä oululaisten pääkopassa. Nopea maali pelin alkuun ja mailat saattavat puristua vielä entistä enemmän. Jypin ensimmäisessä kotipelissä oli havaittavissa selvää hermoilua kotijoukkueen puolelta, joten täytyy toivoa että suurimmat höyryt saatiin päästettyä pihalle ensimmäisessä pelissä täyden katsomon edessä. Mihinkään leijumiseen ei ole mitään varaa, enkä usko että siitä on vaaraakaan.

Tähän mennessä ottelusarja on muodostunut yllättävänkin kuumaksi ja nyt hermojen pitäisi pysyä kurissa. Turhiin jäähyihin ei ole varaa ja aiemmissa peleissä alivoimaa on jouduttu pelaamaan liiankin kanssa. Maalivahtipeli on myös luonnollisesti ratkaisevassa asemassa. Leinonen on tällä hetkellä hieman niskan päällä, vaikka Bäckströmkin on pelannut hyvin kaksi näkemääni ottelua. Jypin pitää lähteä pelaamaan aktiivista ja iloista hyökkäyspeliä, mutta liikaankaan höntyilyyn ei ole varaa. Välillä kotipeleissä (mm. perjantaina) on ollut intoa vähän liiankin kanssa, joka on sitten kostautunut tuhoisina vastaiskuina. Oman pään avauksiin ja purkukiekkoihin tulisi myös kiinnittää huomiota. Jypin puolustajille on sattunut liikaa harhasyöttöjä, joten pistetään se kiekko eteenpäin nöyrästi liikoja riskeeraamatta.

Jypin kaksi voittoa ovat tulleet ykkösketjun maaleilla, joten pitää toivoa, että muutkin ketjut pystyisivät ratkaisuihin. Pihlmanin poissaolo on näkynyt selvästi ja hienosti runkosarjassa pelanneen VIP-ketjun hajoamisen myötä Jypiltä on poistunut toinen tehonyrkki. Nyt muidenkin miesten on vain otettava enemmän vastuuta. Uskon että edessä on jännittävä kiekkonäytelmä, jossa ratkaisut venyvät varmasti ottelun loppupuolelle saakka. Toivottavasti peli pysyy siistinä ja voittaja saadaan ratkaistua ilman selityksiä. Uskon ja toivon, että Jyp jatkaa yllätyksellistä (?) voittokulkuaan äärimmäisen niukan voiton jälkeen.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Viestin lähetti Xtrmntr

Jypiltä on ilmeisesti Mikkosen lisäksi sivussa edelleen Tuomas Pihlman?

Pihlman puuttuu koko loppukauden. Polvi joudutaan operoimaan ja vähintään kaksi viikkoa on pakkolepoa. Eli materiaali on todella kovilla, kun Mikkonen on myös pois. Tätä vartenhan on koko kausi harjoiteltu, joten nyt se sitten nähdään mihin se riittää.
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Köyhänä miehenä ajattelin, että käyn katsomassa yhden play-off pelin puolivälierissä ja toisen sitten välierissä.

Keles, tämähän taitaa toteutua :D

Lupaan käydä katsomassa vielä pari finaalipeliä, jos sinne mennään. Vapise Lehtonen&Summanen, Chlubna löytää ne aukot sieltä ylämummosta finaaleissakin.
 

salla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ciccobuccit
Viestin lähetti Ollius
Ja pakko muuten tässä välissä kertoa, että kun lauantaina tuli pyörittyä Oulun areenan käytävillä, niin luonnollisestihan sitä piti jutella paikallisten fanien kanssa. Ja onnistuin törmäämään vain ja ainoastaan hyviin tyyppeihin.

En minäkään juuri vittuiluja kuullut, paitsi niitä perusjuttuja n. 8-vuotiailta räkänokilta "Jyppi on perseestä, Jyppi sucks, te ootte ihan tyhmiä" jne. Lähinnähän nuo huvittavat.

Arvostan minäkin todellakin enemmän tällaista normaalien ihmisten kohtaamista kuin bensan ja sytkärin. Jopa playoffeissa ja jopa oululaisten kanssa. :)
 

Musta87

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYPin kokoonpano

On aivan sama kuin lauantaina Oulussa. Pilen kausi on siis käytännössä paketissa. Harmi, mutta kun tähänkin asti pleijareissa on pärjätty ilman niin toivotaan sitä myös jatkossa. Pakkohan poissaolon on jossain vaiheessa alkaa näkyä... kenties sitten finaaleissa :) Toivotaan että VIP saisi ilman Pileäkin hieman lisää tehoja otteisiinsa.

Favorin jatkaa näköjään tuomarina.
 

zet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Ritari
Ainakin viime viikolla oli kummallinen tilanne. Noin tuonti ennen peliä oli seisomapaikkaliput loppu, mutta istumapaikkoja löytyi vielä. Huomisen pelin lippitilanteesta en osaa sanoa mitään. Itse aion jäädä nauttimaan pelistä kotisohvalta. (Siinäpä meillä vasta tosifani!) Mutta jos voitto onnistutaan nappaamaan, niin kyllä sitä Raksilaan himot olisi kovat lähteä.

Sen verran pitää korjata että istumapaikkaliput myytiin kylläkin loppuun jo tiistaiaamuna, mutta seisomapaikkalippuja sai vielä perjantai-iltapäivänä. En tiedä sitten olisiko joku taho vapauttanut lippuja myyntiin, mutta tiistaiaamun jälkeen niitä ei enää ollut.
 

Tarmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Onko kellään tietoa kokoonpanoista?

Miten on Pitkäsen Jonin laita? Miestä tarvittaisiin nyt enemmän kuin koskaan!

Itse pelistä veikkaan tiukkaa ja molemminpuoleista hölmöilyä jonka Kärpät tuurilla voittaa varsinaisella peliajalla lukemin 2-3.
 

Mustaine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärpillä Bäcksi maalissa, Korkipari korvaa Södön 7.pakkina. The Pasi 13.yökkääjä.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Illan kokoonpanot: (www.sm-liiga.fi)

JYP

Tero Leinonen, Maalivahti AK
Tommi Tervo, Maalivahti

1. kenttä

Miika Huczkowski, Vasen puolustaja AK
Jani-Matti Loikala, Oikea puolustaja AK
Harri Sillgren, Vasen laitahyökkääjä AK
Eric Perrin, Keskushyökkääjä AK
Tomas Chlubna, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä

Pekka Poikolainen, Vasen puolustaja
Jari Korhonen, Oikea puolustaja
Pekka Kärkkäinen, Vasen laitahyökkääjä
Jarkko Immonen, Keskushyökkääjä
Antti Virtanen, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä

Angel Nikolov, Vasen puolustaja
Petri Virolainen, Oikea puolustaja
Jouni Kulonen, Vasen laitahyökkääjä
Janne Hauhtonen, Keskushyökkääjä
Tuomo Jääskeläinen, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä

Kimmo Pikkarainen, Vasen puolustaja
Tuomo Kortelainen, Oikea puolustaja
Ari Kovanen, Vasen laitahyökkääjä
Aki Hyyppä, Keskushyökkääjä
Tomi Mustonen, Oikea laitahyökkääjä




Kärpät

Niklas Bäckström, Maalivahti AK
Markus Korhonen, Maalivahti

1. kenttä

Lasse Kukkonen, Vasen puolustaja AK
Mikko Myllykoski, Oikea puolustaja AK
Sami Mettovaara, Vasen laitahyökkääjä AK
Sakari Palsola, Keskushyökkääjä AK
Mika Pyörälä, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä

Mikko Lehtonen, Vasen puolustaja
Drew Bannister, Oikea puolustaja
Andrei Potaitshuk, Vasen laitahyökkääjä
Jari Viuhkola, Keskushyökkääjä
Petr Tenkrat, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä

Topi Jaakola, Vasen puolustaja
Kimmo Lotvonen, Oikea puolustaja
Jussi Jokinen, Vasen laitahyökkääjä
Brett Lievers, Keskushyökkääjä
Petr Ton, Oikea laitahyökkääjä


4. kenttä

Oskari Korpikari, Vasen puolustaja
Pasi Nielikäinen, Oikea puolustaja
Henrik Juntunen, Vasen laitahyökkääjä
Pekka Saarenheimo, Keskushyökkääjä
Juha-Pekka Haataja, Oikea laitahyökkääjä


Pää- ja linjatuomarit

Timo Favorin, Päätuomari
Jukka Favorin, Linjatuomari
Riku Peltonen, Linjatuomari
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jyppi lähtee pienoisessa etulyönti asemassa otteluun edellisen pelin takaa-ajon ja jatkoaika voiton turvin. Kärpät oli altavastaajana suurenosan ottelua ja sen on tehtävä jotakin merkittävää pelin kääntämiseksi. Kotiylisö kohdistaa paineet Jyppiin, mutta tappio kiristää köyden myös Kärppien kaulalla kireälle. Tulossa todenäköisesti varovaista pelailua, jossa tunteet on varmasti joillain pareilla pinnassa. Hermokontrollin paremmin pitävä on ottelussa vahvoilla. Hermot ei saa pettää jäähyjen muodossa eikä myöskään näkyä virheinä. Jyp on toistaiseksi pystynyt pelaamaan vapautuneemmin ja urautuvammin. Joko Kärpät herää toisesta tappiosta?

Jyp- Kärpät 3-2
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Viestin lähetti Tarmo
Onko kellään tietoa kokoonpanoista?

Miten on Pitkäsen Jonin laita? Miestä tarvittaisiin nyt enemmän kuin koskaan!

Ei pelaa enää tällä kaudella, vaikka viimeisen kuukauden onkin aina sanottu, että ensi viikolla. Ihmeitä tapahtuu, mutta ei tässä tapauksessa.

Noniin, viimeinenkin toivo on loppu. Veikkaajan piti mennä sohimaan muurahaispesää eli veikkaamaan Kärppiä jatkoon. Kaikkihan tietää, että Veikkaajan veikkaukset osuvat n. 10%:n todennäköisyydellä.

Taidan ruveta juomaan. Mikään ei enää minua yllätä. Tippukoon taivas niskaan ja alkakaamme etsiä syyllisiä.
 
Viimeksi muokattu:

Kemulator

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Jaahas, tänään sitten olisi mahdollisuus murtaa kotikammo oikein kunnolla. Otteluun päästään melko paineetta ja kokoonpano lienee sama kuin lauantaina. Kerrankin Hockey Night-toimitus on seuraamassa kierroksen mielenkiintoisinta ottelua...

Ketjuissa ei taida muita muutoksia olla, kuin että Kärkkäinen on siirretty Immosen laitaan ja nelosketjun keskellä pelaa Hyyppä. Käytännössä ketjut kiertänee samoin kuin Oulussa, eli Immosen ketjun laidassa joku tuplaa vuorollaan ja sentterit kiertävät. Itse toivon eniten profiilinnostoa pakkiparilta Virolainen-Nikolov, joka on edellisissä otteluissa ollut suoraan sanoen aivan hirveä.

Oma, rento pelaaminen on avainasemassa. Jo lauantaina nähtiin, että omaan tekemiseen keskittymällä saadaan paljon aikaan, tapahtui pelin aikana sitten mitä tahansa. Silloin ei Kärppienkään johtoon siirtyminen ole pelin ratkaisu. Eiköhän jatketa samantien siitä, mihin Oulussa viimeksi jäätiin ja oteta kolmas voitto sarjassa. Lukemia en lähde arvuuttelemaan, mutta veikkaan, että ottelussa tehdään korkeintaan 5 maalia.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
on se järkyttävää katsoa kuinka vapautunutta on jypin peli. Syötöt napsuu omille ja paikkoja on jatkuvasti. Kärppäpuolustus on hätää kärsimässä. Ylivoimapaine saadaan heti pyörimään kärppien päätyyn, kun taas kärpät joutuu painimaan sen reilun minuutin ennen ensimmäistäkään laukausta yv:llä. Onneks saatii tuo onnenkantamoinen tuohon. Tällä hetkellä näyttää jypin heiniltä mutta toivottavasti paine kääntyy jyppi päätyyn. On se tuo Perrini kyllä pelimies, oispa kärpillä ees yks jätkä noin liekeissä. Ehkä jo ensi erässä... ahistus
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Täällähän pelataan hyvää lätkää!

Aika mukavaa katsoa vaihteeksi tapahtumarikasta kiekkoa, puolueettomasti. Paljon vetoja, paljon tilanteita. Favorin antoi I jäähyn aika heppoisesti, josta Jyp sitten rokottikin. Jyp on jaksanut muutenkin vääntää tilanteissa paremmin.

thumps up - pohjoisen suuntaan.
 

Polliisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
#28
näyttää siltä...

...miltä odotinkin. JYP pelaa paineettomasti hyvää jääkiekkoa ja Kärpät koittaa tehdä paskat housussa jotain. Kärpillä ei minkäänlaista viisikkopuolustusta, tai viisikkopeliä - kamalaa yksinyrittämistä. No, matsissa on nähty vaan yksi tehty maali, JYPin ensimmäisessä ja Kärppien maalissa kävi hirveä munkki.


No, sarja ei ole kuitenkaan aivan vielä oli, vähintään 60 min jäljellä.
 

bluefox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Hienoa Jyp

Ei jypin pelityylissä ole ainakaan tänään mitään arvosteltavaa. Taistelutahto ja ottelusarjan johdon tuoma vapautuneisuus näkyy otteissa. Toivottavasti ottelu jatkuu samanlaisena vielä pari erää, niin jyppi korjaa pisteet. Saadaan vähän mielenkiintoa pleijareihin kun tulee yllätyksiä. Jypillä on hyvät mahdollisuudet aina finaaliin asti, jos tepsi voittaa hpk:n.
 

seisnauraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit + muut kestomenestyjät
Nielikäinen näyttää miksi se on hankitty Kärppiin! On se vaan vanha tuttu Nielikäinen!

edit: "Ei pohjoisen pojan pinna kestä!" MTV3

Ja heti 3-1!!! ;)
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
No niin Pasi "mailman turhin pelaaja" Nielikäinen näyttää auttavan Kärppiä juuri siinä missä hän parhaiten osaa. Ei ihme, että paikka liigassa oli kivenalla. Ihan vaan Pasin takia toivon, että peli ratkesi tuohon typeryyteen.
 

Polliisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
#28
Pasi.

Siinä oli sitten Nivalan pojan pelit Kärpissä pelattu. Pasin ensimmäinen moka maksoi tämän matsin voiton.
Jari Korhoselta aika hyvät kolme vaihtoa - ensin taklaa Kukkosta päähän, sitten filmaa jäähyn ja tekee ylivoimalla maalin. Ei huono.

Saukkoselta aika mauttomia kommentteja; Pasi Nielikäinen - yhtä iso äo kuin luistimennumero. Okei, Pasi ain't the brightest guy,
mutta kuinkas iso jalka Mikalla on?

Kärppien tuska on kova, sen huomaa. Joukkue / Kake 'heräsi taisteluun' kolme minuuttia ennen loppua, mutta se ei riitä.
Taitaa olla nyt hieman myöhäistä, kolmea peräkkäistä voittoa on mahdoton ottaa.

Onnea JYPille välieriin, toivottavasti kukaan ei loukkaannu torstaina Raksilassa.
 
Viimeksi muokattu:

Kidd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alaska Aces
Hienoa Pasi. Hienoa Spede. Hienoa Kärpät. Ei kai tässä, aletaan valmistautumaan ensi kautta seuraavaan kauteen.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Katastrofiltahan tuo näyttää.. ei tuota valkopaitasta joukkuetta ees tunnista, ketkä siellä pelaa.. voi vitt* mitä touhua suoran sanoen. Hirveetä kahvaamista ja perässä roikkumista. Joutaaki tippua jatkosta tommosella mestistason pelillä.. JUNNOOOO...
hullu olen ku tuota katon mutten masokisti kuitenkaan... ei muutako rantapallot mukaan raksilaan. kyllä se on melkein ihme jos tästä vielä mitalipeleihin noustaan.... joopajoo.. voi tätä tuskaa.. kohtalotovereita löytyy vissiin iltapäiväkerhosta.. alkaa toivo hiipumaan.. ja the pasi.. pitikö senki mennä hienon runkosarjan jälkeen tekemään tommonen temppu, no menipä sen miehen jatkosoppari siinä...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös