Playoffs 2024 puolivälierät: Pelicans (3.) – HIFK (6.)

  • 119 506
  • 1 025

Gotterdam

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Leijonat, IPV, Roihuttaret, PuMu
HIFK tarvitsee Pappia ja huomenna pakkovoiton. Muuten voidaan aloittaa hautajaisjärjestelyt ja siunata tämä kausi mullan alle.

Peli oli tasainen ja voitto olisi voinut jäädä Stadiinkin, mutta kun Kokko vs Taponen 6-0. Voittaakseen Kamraternan olisi tarvinnut Taposelta sen todella hyvä pelin, mutta tulikin surkeista surkein. Pelicans on menossa 4-0 voittoon ja Komarovkaan pelaa enää peliäkään. Veikkaan kuitenkin 4-1, mutta HIFK voittaa vasta kun tilanne 3-0.
 

Kingfisher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Panthers, Hurricanes
Kyllä aika alistuneen näköinen IFK nähtiin tänään. Rask vähän sytytti yleisöä. Mutta paljon tarvii parantaa jos haluaa taistella meidän pelisysteemiä vastaan. Pelejä jäljellä joten kaikki on vielä mahdollista, mutta tällä hetkellä en näe millä konsteilla IFK kampeaa mukaan sarjaan. Huomiseen arvoisat fanit!
 

Le Deal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins & Pelicans Lahti
Jotenki näyttää että esim Lehteräkin pelaisi jotenkin "puolikuntoisena", mullahan ei mitään faktatietoa ole, mutta ei jotenkin näytä yhtä dominoivalta kuin Tapparassa viime kaudella. Vai onko Pelsu ottanut vaan kaverin niin hyvin pois? Myös Martin aika pimennossa.
Tässä on kaksi pelaajaa joiden selkein heikkous on luistelunopeus ja räjähtävyys, muilta ominaisuuksilta aikalailla maailmanluokkaa. Pelicansin aktiivinen jatkopaine on juuri tuon tyylin pelaajille myrkkyä. Ajattelin tätä jo ennen sarjaa että noilla hifkin pakeilla saattaa tulla kiire pelsun jatkopaineen kanssa.. Sama tapahtui viime keväänä Kontiolalle..
Tappara vei sen ison sylinterin turvin kultaa viimekeväänä eikä Jorin tarvinnut kuin yvllä ratkoa jossa on edelleen vaarallinen.
 

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
HIFK:n nelonen on parempi ilman Komarovia, joten pelikielto on pelkästään hyvästä, se pakottaa Peltosen tähän muutokseen, jota ei olisi oma-aloitteisesti saanut aikaan. Pihlström on kova, näiden pelien mies ilman muuta. Arvostan vanhaa pillua.

Taposta ei voi tappiosta syyttää. HIFK antoi epäonnelle tilaisuuden viedä koko pelin. Kotona olisi se 3 maalia pitänyt saada aikaan, edes 2. Peltonen tosin valitteli juuri tuota yhtä maalia pressissä eikä nähnyt tätä mainitsemaani ongelmaa.

Peltonen sanoi myös HIFK:n löytäneen identiteettinsä. Sillä löydöksellä siis huomista kohti, jossa tämä sarja ratkeaa. On aivan selvää, että ei HIFK nouse kolmen takaa enää. Vielä vajaan vuorokauden tämä sarja on auki.
 

Fläppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tänään oli kasattu isot panokset IFK:n leirissä. Perjantai ilta, kotiluola, Lahen oma kasvatti Leksa pelattuna ulos. Herkullinen asetelma laittaa sarja uuteen suuntaan.

Mutta mitä tulee? Lähes totaalisen alistava turkoosi, joka antaa näennäisesti siimaa, mutta ei silti mitään palaa.

Tämä sarja on taputeltu. Kaikki rahat on mennyttä. Tuhlattu väsyneisiin paluumuuttajiin.

Nyt kysymys herää. Kuka kantaa vastuun. Voiko tämä jatkua vuosi toisensa jälkeen? Puhutaan kovasta brändin näköisestä kiekosta mutta mitään ei saada aikaan. Halli on täynnä kaksi tai kolme pelipaitaa päällekkäin verhoavaa tosifania mutta kentällä mikään ei toimi.

Kuka nousee yläpuolelle ja pysäyttää tämän farssin?
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
HIFK oli pelillisesti hitusen Pelicansia edellä tänään. Kaikkiaan Pelicans ei paljoa paikoille päässyt. Vierailijoiden maaliodottama jäi hyvin pieneksi. Pelicans puolusti hyvin keskustaa, eikä HIFK myöskään saanut ihan hirveästi laatutontteja. Maaliodottaman IFK kuitenkin siis voitti, mutta monesti vaikutti vähän siltä, että möyriminen meni liikaa kulmiin eikä viivalta löydy tulivoimaa Martinin ohella ollenkaan.

Tietysti pelinkuvaan vaikutti sekin, että Nordiksella pelattiin ja lahtelaiset varmasti lähtivät hakemaan kliinistä reissua. Hyvin onnistuivat.

Pelicansin kärkiyksilöt yksinkertaisesti suorittavat tällä hetkellä paremmin kuin HIFK:n. Taposesta on varmaan kaikki jo sanottu. Hovinen päästetään huomenna irti, ja siinähän voi olla se käänteentekevä pelaaja tässä sarjassa vielä, jos yhtään syksyn vireestä on jäljellä.

Lasch, Kral, Carlsson yms ovat myös suorittamisessa edellä esimerkiksi Lehterän ykkösketjua. Martin tekee kaikkensa, mutta keihäänkärki on liian kapea. Sund olisi pakko saada takaisin. Vaihtaisin ehkä itse Raskin ja Marleaun paikkoja huomiseksi. Peltonen tuskin vaihtaa, kun tänäänkin Rask pelasi hyökkääjistä toiseksi vähiten. Ihan kuin Rask olisi jossain Peltosen koirankopissa ollut koko kauden.

Hovinen pystyy pelaamaan seuraavat kaksi peliä kovalla tasolla. Jos IFK puolustaa kuten tänään, niin ei tämä sarja nyt ohi vielä ole. Pelicans tietysti tässä kohtaa on suuri suosikki jatkoonmenijäksi.
 

Kossu123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ryan Lasch, #24
Tämä sarja on taputeltu. Kaikki rahat on mennyttä. Tuhlattu väsyneisiin paluumuuttajiin.
Katotaan sit neljän voiton jälkeen. Tyhmintä on olettaa sarjan olevan ohi ja lähteä takki auki loppuihin peleihin.
 

Kingfisher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Panthers, Hurricanes
Mä jopa (salaa) toivon että IFK löytäisi oman identiteetin vielä ja saatais tästä sarja. Nyt näyttää liian helpolta ja se ei koskaan toimi finaalissa. Mutta katsotaan, voi olla et joudun syömään Pelicanshattuni, mutta toivotaan, etten.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pelicans puolusti hyvin keskustaa, mutta rehellisyyden nimissä niin puolusti myös IFK. IFK loi tänään enemmän paikkoja ja pääsi enemmän laukomaan sektorista. Pelicans ei ensimmäisen erän jälkeen montaa paikkaa saanut ja yhteensä 5 laukausta maalille saakka, kunnes…

Kyllä vitutus on aika ankaraa tällä hetkellä. Pelicans on sen verran kova, ettei lahjavoittoja olisi tarvinnut antaa. Jos pelin voimasuhteet pysyy samanlaisina kuin tänään niin kyllä IFK voittoja ottaa, mutta pystyykö IFK pitämään Pelicansien yhtä hyvin pois paikoilta ja riittääkö se siltikään…

Aika masentavat fiilikset huomiseen.
 

Hesari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen hiihto ja painimaajoukkue
Kaikki rahat on mennyttä. Tuhlattu väsyneisiin paluumuuttajiin.
Ei HIFK:lla mikään all-in ole talouden kustannuksella. Todennäköisesti tulossa taas komeasti positiivinen taloustulos. HIFK:n taloutta on sitä paitsi hoidettu vuosia jo hyvin eikä pieni turska olisi mikään ongelma.

Pelicanshan voitti tuuripompulla, mitä alistamista se on?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihanaa olla huomenna Lahen ladossa paikan päällä todistamassa stadilaista laatulätkää... No, ehkäpä illan pelastaa alkoholi, jos siihen suinkin jää varaa ylihintaisen pääsylipun jälkeen. #peltosellekenkää
 

JakkeKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ihanaa olla huomenna Lahen ladossa paikan päällä todistamassa stadilaista laatulätkää... No, ehkäpä illan pelastaa alkoholi, jos siihen suinkin jää varaa ylihintaisen pääsylipun jälkeen. #peltosellekenkää
Jorsti sanoo Villelle että pidä turpas kiinni ekan erän jälkeen ja kantaa joukkueen voittoon.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tänään oli mukana tuuriakin, mutta kuten Niemelä totesi, puolustamisella myös ansaittiin voitto. Pienestä nämä on kiinni.

Huomenna tulee sarjan tähän asti kovin peli. Pelicansin täytyy parantaa, jotta sarja olisi 3-0. Jos HIFK vie, sarja on taas täysin auki.

3-0 olisi jo kova, mutta sinne on pitkä matka.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös