Playoffs 2024 finaalit: Tappara (1.) – Pelicans (3.)

  • 151 123
  • 1 686

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans

FastEnd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viime kevään jälkeen mikään ei enää yllättäisi, kun rima vedettiin ns. pohjiin.

Kerrotko seuraavaksi kuinka monta kertaa joku Pelicansin pakeista on viisikosta se joka karvaa ylimpänä maalin takaa ja kuinka usein tätä tapahtuu otteluiden aikana?
Kyllä siellä tässäkin ottelussa oli mm Johannessen, Jordan, Utunen ja Kral, jotka menivät paineistamaan Tapparan maalin taakse. Ikävä, että törmäys tuli nyt Salmisen osalta. Sai rangaistuksen ja kärsi sen.
 

axe

Jäsen
Kyllähän tässä vierasvoiton jälkeisessä Game 3:ssa on näkyvissä jo pienoinen trendi. Viime vuonna Tappara veti kolmosen suht raikkaasti ohi, mutta tänäänhän Tappara oli ihan hyvä ja varsinaisella peliajalla melko selvästikin vastustajaa parempi. Pelicans oli vaan keksinyt ruveta blokkaamaan laukauksia, hyvä muutos heille. Samoin olivat kääntäneet tolpat puolelleen. Ihan hanakimmilla viimeistelytuulella Tappara ei ollut, ja ylivoimakin olisi kiva olla olemassa. Suurimman osan aikaahan varsinainen oli sellaista kissaa ja hiirtä, että Tappara haki jauhamalla sitä aukkoa mistä isketään ja Pelicans toivoi sitä jotain avauserän kaltaista pomppua mistä saisi paikan siihen yhteen tarvittavaan.

Mutta mitä sitten tapahtuikaan ennen ekaa jatkoerää? Tappara hukkasi itsensä ainakin ihan täysin ja samalla hukkui sitten vastustajatkin. Kamppailupelaaminen kääntyi ihan päälaelleen eli Pelicansin eduksi, ja yhtäkkiä Pelicans näytti kentällä nopeammaltakin. Tappara ei päässyt minkäänlaiseen rytmiin viimeisen reilun 24 minuutin aikana, puolusti huonosti ja sen jatkona myös hyökkäsi huonosti. Jatkoerien pohjalta voitto oikeaan paikkaan.
 

Jaksaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, NHL
Juuri näin, kuin Niemelä tässä sanoo. Jossain toisessa tilanteessa ja toisen suorittamana Grönborgin versio olisi voinut pitää kutinsa, mutta tässä kohtaa syytös on kyllä ihan tuulesta temmattu. Sen toki tietää myös Grönborg ja pelaa mediapeliä.

"Salmisen, 24, törkeä hyppytaklaus" :D

Joulupukki vetelee hyvin median naruja.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei kai tuo käskytys hyvänen aika ole. En kyllä usko että Niemelä niin katalat otteet ottaisi käyttöönsä.
Mutta oli uskomattoman typerä teko. Jos ei olisi vetänyt levynä jäähän, olis voinut saafda levyynsä. En olisi laittanut pahaksi vaikka tasavajaalla olisi jatkettu tuon jälkeen.
Et sä noin voi tehdä. Monia kertoja nähnyt vastaavia tilanteita, jossa hyökkääjä kaatuilee laitoihin kun ei halua ajaa päin veskaa. Tässä ottaa vielä kontaktin vastaan hyppäämällä. Todella holtiton.
Pelicans paransi, ei Tapparakaan huono ollut. Pelicans vaan paransi ja molemmilla ilmiömäiset veskarit.
Hyvä että Pelicans ryhdistäyty, josko saatas vielä kunnon kapinat.
 

stiffler

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Nyt en kyllä ainakaa tätä osaa voi allekirjottaa. Niemelästä en usko, että olisi ketään käskenyt käydä kassaria kolaamassa, varsinkaan ku iso riski tosiaan, että ulosajoa tulee ja 5min alivoimaa. Aika iso riski, että kusee omille kintuille tuo, mutta mistäs näitä tietää. Pelillisesti myös tänään horjutettiin Tapparaa jo ennen tuota taklausta. Tyhmä temppu ja nää vois jättää tekemättä jatkossa joka tapauksessa.

Joo varmasti monikin on näkemykseni kanssa eri mieltä, mutta näin itse asian koen ja pysyn edelleen mielipiteessäni.

Pelicans oli pelillisesti hetkittäin aivan kusessa ennen tuota tapahtumaa ja kokonaisuutta arvioiden Tappara oli niskan päällä. Taklauksen suoritti marginaalinen pelaaja, ilman minkäänlaista yritystä väistää tai himmata vauhtia. Päinvastoin hakee voimaa kontaktiin hyppäämällä.

Ei ole pelkoa siitä, että joku ratkaisevan roolin pelaaja istuisi loppu sarjan ajan pelikiellossa. Tähän päälle Hölön tapa reagoida tapahtuneeseen vain vahvisti mielipidettäni. Koskaanhan tätä emme tule selväksi saamaan saati, että asianosaiset tulisivat asian myöntämään.

Varmasti Niemelä tiedosti riskin, mutta pelimiehenä päätti katsoa kortin. Kenties toiveena oli, että noudon suorittava pelaaja ottaa sen verran osumaa jälkitilanteessa vastustajalta, että viiden minuutin alivoima jäisi kolmeen minuuttiin, mutta näin ei nyt käynyt.

En väitä siis, että suunnitelmana olisi ollut hakemalla hakea Heljangon loukkaantumista vaan nimenomaan henkinen yliote omalle joukkueelle, mikä tavallaan toimikin. Ei ehkä ihan niin suoranaisesti mitä toiveissa oli, mutta riittävästi tämän menneen ottelun voittamiseksi kumminkin. Voi olla, että vaikutus näkyy jätkossa selkeämmin - tai sitten ei.

Niemelää syytettiin reagoimattomuudesta kahden pelin jälkeen. Nyt kaveri reagoi ja pelasi, eikä pelännyt. Tulos näkyy taululla ja sarja on elossa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joskus aikanaan Tapparasta sanottiin että vähän diesel, ja nyt se oli totta jatkoajalla. Paremmin jaloin pelannut Pelsu ansaitsi voiton ja unelma kannusta elää
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Ei vajota samalle tasolle. Nopeesti kusi nousee hattuun kun lauantain jälkeen pelkkää itkua Pelsu faneilta.
Ymmärtäähän sen kun Tappara-fanit saavat jakaa finaalivoittojen riemun 4 osaan, kun taas pelsut pääsevät vuosittain nauttimaan siitä vain kerran niin lyö nuorien testot helposti yli. Kyllä ne taas on perjantain pelin jälkeen rauhoittuneet
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sanoo kaveri joka tulee tänne heti Pelicansin voiton jälkeen puhumaan "mitäänsanomattomista" ja "tylsistä" finaaleista.
Veikkaan että siinä oli muutama kottikärryllinen sarkasmia mukana. Aika rasittavaa on ollut varsinkin ei-lahtelaisten ja ei-tamperelaisten itku tässä ketjussa siitä miten tylsät ja mitäänsanomattoma finaalit kuulemma on menossa.

Itse taas näen että peli on Liigan parasta ja siellä on Liigan kaksi parasta joukkuetta askissa kuten pitää ollakin.
 

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Veikkaan että siinä oli muutama kottikärryllinen sarkasmia mukana. Aika rasittavaa on ollut varsinkin ei-lahtelaisten ja ei-tamperelaisten itku tässä ketjussa siitä miten tylsät ja mitäänsanomattoma finaalit kuulemma on menossa.

Itse taas näen että peli on Liigan parasta ja siellä on Liigan kaksi parasta joukkuetta askissa kuten pitää ollakin.
Tämä peli oli kyllä todellista finaalihockeyta. Koska on molemmilla finaalijengeillä ollut näin kovat kassarit? Ekaa kertaa Heljangolla on tasavertainen vastus toisessapäässä.
 

stiffler

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Pelataan finaaleita ja ollaan takamatkalla sarjassa 2-0. Joukkue on herätettävä, joskus likaisestikin. Kovissa paikoissa niillä on sarjojakin kääntävä vaikutus.
Jostakin syystä voin uskoa tuon. Ihan niinkuin olisin joskus ennenkin nähnyt runkosarjan voittaneen joukkueen maalivahdin kolattavan playoffseissa.
 

AwiRanne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paksut kirjekuoret, Air Baltic
Aina rehdimpi kuin Mäntylä. Kato nyt vittu peiliin. Sika mäntylää et voi vertaa mihinkään
Mäntylä oli 10x parempi ja en ikinä muista hänen ajaneensa kiekotonta kultakypärää päähän. Mäntylä > Tyrsky.
Ps Pelsuissa pelaa tällä hetkellä Blood ja Jordan
 

Jaksaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, NHL
Sitähän se oli. Mitä sitä kiertelemään.
Luistimet nousee osumasta ja vaikka vauhtia onkin kolauksessa, niin tuo on enemmän törmäys kuin mikään taklaus, olisi oikeasti voinut sattua jos Salminen olisi oikeasti taklannut tuossa.

Ei siinä, selvä virhe ja jäähy, mutta ei tuosta nyt tarvi alkaa keksiä vielä pahempaa kuin mitä se oli.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Kokonaisuus on johtanut pelikieltoon.
Ja näin loppui Mäntylä fanilta argumentit. No se ei yllätä yhtään... Nyt puhuttiin liigasta. Mäntylä on täysin oksettava paskaljä koko liiga historiassa
Mitkä ihmeen argumentit? Tiedätkö mitä sana edes tarkoittaa en ole meinaan yhtään argumenttiä nähnyt sultakaan. Otat ihan rauahssa kyllä se olo siitä rauhoittuu. Perjantaina mennään taas.

Ps. McFäde on suomen likaisin räppäri

Edit. Mitä luulet vieläköhän Mäntylä jaksaisi pukea yhteen peliin 7 pakiksi jos kävisi vähän ajelemassa kokkoa ensi pelissä?
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
"Salmisen, 24, törkeä hyppytaklaus" :D

Joulupukki vetelee hyvin median naruja.
Jos tilanne meni ainakin 10 kelailusta huolimatta ohi, kannattaa katsoa vielä uudemmankin kerran.

Kyllä, siinä oli ehdottomasti ensimmäinen kerta kun näen maalivahtiin suoritetun ihan oikean pumppujalka-, eli hyppytaklauksen. Pelaajaan suoritettuna se voi olla kaunis (jos ei tule päähän), mutta maalivahtiin sellaista ei vaan tehdä, vaan silloin se on törkeä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös