Playoffs 2023 välierät: Ilves (2.) – Pelicans (4.)

  • 169 808
  • 1 508

Kumpi menee finaaliin?

  • Ilves

  • Pelicans


Tulokset ovat nähtävissä vain äänestämisen jälkeen.
Tila
Viestiketju on suljettu.

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sellaista konttausta tarjosi Ilves pelit 5 ja 6, että voi hyvää päivää sentään. Tuolla pelillä olisi Tapparalta tullut 4-0 turpaan ja finaalit lässähtäneet täysin. Parempi siis sikäli, että sinne ei ollut mitään asiaa. Vaikea paikka on Pelicansillakin, mutta odotettavissa sentään paljon vähemmän sekoilua ja paljon enemmän taistelua. Menkää ja kevään viimeisenä yllätyksenä voittakaa mestaruus. Paljon mieluummin sen teille soisin kuin Tapparalle.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Pendolino pysähtyi ja ehkäpä hänenkin pitää miettiä tuota pelitapaansa. Hänkään ei ollut sitten kuolematon. Isot puheet, mahtavat puitteet ja hyvä buumi, muttei kuitenkaan pääse sinne finaaliin. Varmasti hurja pettymys Ipalaisille. Tsempit sinne.

Toivottavasti finaalit ei ollut Pelicansin mestaruus, muuten tulee Blues - IFK finaalien toisinto vuodelta 2011
 

zzonejj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onnittelut Pelicans-kannattajille. Ilves sai juuri niin paljon kuin ansaitsi.

Urheilullisesti ei varmasti ollut Liigan kaunein pudotuspelisarja, mutta parempi tämän voitti, siitä ei puhettakaan.

Hattua nostelin jo aikaisemmin Niemelälle, nostetaan vähän lisää vielä. Tyylikäs hetki myös tuo kun kävi sen rantapallon heittämässä pois.

Tsempit finaaleihin.
 

Pablito

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Real Madrid, Toronto Maple Leafs
Pelicansille vilpittömät onnittelut finaalipaikasta, sen todellakin ansaitsitte! Pistäkää kunnolla mouhoille vastaan ja toivottavasti nostatte pyttyä.

Mitä Ilvekseen tulee, ei vittu mikä sulaminen. Kontiola, Haapala, Jokipakka etunenässä, näiden kavereiden pitäisi olla liidereitä mutta ei.

Pennanen... Ilveksen peli oli todella hyvää siihen asti, kunnes ensimmäinen takaisku tulee. Sen jälkeen alkoi full-Myrräkiekko, vauhtia on enemmän kuin järkeä ja jänne on lyhyt. Täysin Hölön taskussa.

Nyt kahdet perättäiset semifinaalit pelattu ennakkosuosikkina, ja molemmilla kerroilla vastustajan valmentaja taittelee meidän koutsin povitaskuunsa ja joukkue jäällä lamaantuu totaalisesti. Tekee hyvää, että runko vaihtuu isosti ensi kaudelle.

Pelicansilta pakko nostaa esiin Bartosak, Jasek ja Kangasniemi, ja tätä en olisi ikinä uskonut sanovani mutta myös Ben Blood. Noista herroista jokainen voitti oman "matchupinsa" tyylipuhtaasti.

Toivon teille vielä yhtä pleijarisarjan voittoa Lahteen tällä keväälle, viekää tuhkimotarina loppuun asti!
 

Face

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onnea Pelicans, oikea joukkue meni finaaliin. Ilves sai juuri sen verran mitä tilasi ja ansaitsi.
Nyt vaan kahta kauheemmin Tapparan kimppuun, ei liene joukkueen vaikeaa kaivaa motivaatiota tuohon sarjaan kun taitaa olla mediaa myöden jo kerrottu Tapparan voittavan.
Tottahan se on että Tappara on suuren suuri suosikki mestariksi mutta se ei vielä tuo sitä voittoa.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Karhubasket KEspoo sekä Crocodiles

Homer Sanchez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, St. Louis Blues
Kiitoksia viisaista sanoista. Itsekin jo totesin, että en minä ainakaan jaksaisi käydä ilkkumassa toisten ketjuissa kun toinen häviää paremmalleen. Minkäs teet. Yllättävän paljon vain tietyistä seuroista on tupsahtanut pariin tuntiin näitä, mutta onneksi teitä asiallisiakin on (99%).

Ihmettelen aidosti, mitä muutaman seuran fanit käyvät huutelemassa, varsinkin kun oma kausi jo aikaa sitten päättynyt.
Ei ole mitään lisättävää tähän. Onhan tuo ihan helvetin noloa tulla ilkkumaan, varsinkin kun oma joukkue on ollut jo viikkoja kesälomalla.

Ei tosin vituta nämä huutelut, kun Ilves vituttaa enemmän kuin kaikki nämä huutelijat yhteensä.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine

Liitteet

  • 5706750f-bd91-5372-8579-29d0ec331ce9.jpg
    5706750f-bd91-5372-8579-29d0ec331ce9.jpg
    17,8 KB · kertaa luettu: 140

Dr.Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Detroit Red Wings, Caps, NO Saints
Onnea pelsu täälläkin! Parempi jatkoon, kuten aina. Ipa pelasi pleijareiden arvoisesti vain hetkittäin. Se vaan ei riitä.

Viime kaudella vastaavassa tilanteessa heikkoa pelaamista, nyt sama. Jotain täytyy muuttua.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine

Liitteet

  • F7B92790-2DC3-4C59-9BA6-9F2451210642.jpeg
    F7B92790-2DC3-4C59-9BA6-9F2451210642.jpeg
    219,8 KB · kertaa luettu: 174

Lankershim

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Detroit Red Wings, Los Angeles Dodgers
Kiitos Pelicansille. Oikea joukkue eteni jatkoon. Ilves oli epäkypsä ja pelasi Pelicansin pussiin, kun taas Pelicans pysytteli omissa vahvuuksissa ja pimensi Ilveksen totaalisesti. Hölö pisti Pendon niin syvälle povariin, että liekö mies pääsee pois sieltä ennen kesän loppua. Sen erikoisemmin en ainakaan tällä hetkellä osaa analysoida sarjaa, eikä sille varmaan tarvettakaan suoranaisesti ole. Omissa ajatuksissani nyt hukattiin ns. kaikkien aikojen mahdollisuus paikallisfinaaliin, ja oltiin samalla yksi viime vuosien isoimmista flopeista.

Varmaan jokainen jääkiekkoa fanaattisesti (tai vähemmän fanaattisesti) seuraava on kuullut jonkun suusta "lätkää se vain on", kun oma joukkue on kyykännyt. Vaikka totuus on, että kaikkien meidän elämässä on toivottavasti paljon muitakin asioita, niin en halua kuulla tuota lausahdusta omalla kohdallani enää ikinä. Mulle kun ei ole perhettä, eli pidempiaikaista puolisoa tai lapsia siunaantunut - osin omista ratkaisuista ja toilailuista johtuen - niin jääkiekon asema elämässäni on ollut aina vakio, eli todella tärkeä. Tämän keskiössä on tietenkin ollut Ilves, joskin kaukofanina yli 15 vuotta seuranneena paikan päällä nähdyt pelit ovat jääneet valitettavasti suhteellisen vähiin. Siitä huolimatta jääkiekko on tarjonnut mulle elämäni hienoimpia ja ankeimpia kokemuksia koko reilun 30-vuotisen kiekkofaniuteni ajan. Tämän ottelusarjan tulos oli helposti tuon uran TOP3 pettymys, ellei jopa se suurin pettymys, joka purkautui pelin loputtua turhautumisen kyyneliin.

Henkilökohtaisella tasolla kyynelten määrää varmaan lisäsi se, että oma maanpäällinen vaellukseni taitaa olla loppusuoralla nuorehkosta (kuitenkin tuntuvasti yli 30v) iästäni huolimatta. Seuraavat kuukaudet näyttävät suuntaa, mutta tällä hetkellä on sellainen fiilis, että tämä kevät oli meikäläisen viimeinen mahdollisuus nähdä Ilves kannujahdissa. Se toinen tilaisuus oli 1998, ja silloin juniorina itkin ja huusin täyttä kurkkua, kun OJ upotti kiekon Toskalan selän taakse ratkaisevassa ottelussa. Mulla on ollut jo muutaman viime vuoden hyvin vähän mitään oikeita toiveita tai haaveita elämässä ylipäänsä, kun siviiliasiat ovat pitkälti menneet päin mäntyä, mutta Ilveksen mestaruus olisi niistä ollut ehdottomasti numero ykkönen.

Moni on puhunut siitä, että Ilveksen pitää kasvaa voittajajoukkueeksi, ja että prosessi on kesken. Millainen prosessi esim. Pelicansilla, Tepsillä, Ässillä tai HPK:lla on ollut, kun mietin viimeisen 10-15 vuoden ajalta finaalijoukkueita (tai mestareita)? Miksi meillä pitää olla vuosien, tai vuosikymmenten prosessi, kun joillekin riittää tuhkimotarina? Myönnän, että tämä on vähän väsynyttä katkeran sedän puhetta, mutta kyllä sekin vituttaa, että meidän täytyy mennä paskan läpi vuodesta toiseen, jotta lopulta saatetaan olla voittajia. Enpä tiedä.

Luin tuossa aiemmin aamulla Jatkoajasta Oskari Jokisen erinomaisen jutun Ilveksestä ja siitä kollektiivisesti matalasta itsetunnosta, joka vaivaa koko yhteisöä tänäkin päivänä. Pää ei kestä, usko ei riitä, ja kaikki menee ennemmin tai myöhemmin päin vittua. Tämä on tuntunut omassakin elämässäni, joskin organisaation varsinainen "syyttäminen" omista alhoistani olisi naurettavaa ja säälittävää. Olen kuitenkin joskus miettinyt, miten paljon enemmän olisin luottanut itseeni ja tekemisiini, jos olisin nähnyt tällaista esimerkkiä nuorempana. Perheessänikään ei koskaan ollut erikoisempia onnistumisia elämässä tai uralla, oikeastaan päinvastoin, joten luonnollisesti käänsin katseeni omiin, lähipiirin ulkopuolisiin sankareihin. Nämäkään sankarit eivät kuitenkaan juuri onnistuneet, vaan hävisivät henkisen puolen pettäessä. Niinpä itseeni iskostui ajatus, että menestyminen taitaa yleisesti ottaen olla mahdotonta.

Riippumatta siitä, olenko itse jatkossa näkemässä pelejä vai en, toivon todella, että Ilves voittaa lähitulevaisuudessa mestaruuden. Tämä kuitenkin vaatii totaalista mentaalitilan muutosta, joka on selkeästi vielä vaiheessa. Mielestäni jatkossa tällaiset "last dance"-hehkutukset ja muut paineita lisäävät jutut saavat jäädä väliin, kun niistä ei tunnu olevan muuta kuin haittaa. Jossakin muussa joukkueessa tällainen voisi olla joukkueen tasoa nostava asia, Ilveksessä se lienee vain laskeva.

Otan vielä kiinni tästä Jatkoajan fuck Ilves-ryhmittymästä, johon mulle joku vastasikin tyyliin "te teette sen ihan itse". Vaikka palstan pitkäaikaisena seuraajana tiedän, että palstatotuus on palstatotuus, niin liioittelun määrä on tässäkin tapauksessa ihan vakio. Joo, vaikka kusipäitä on Ilveksen leirissä ollut näissä keskusteluissa aika paljon, niin nämä "kaikki Ilves-fanit" jutut ovat niin väsyneitä, että epäilen, tai oikeastaan toivon kommenttien takaa löytyvän esiteinien, kuten näiden idioottien Ilveksen kannattajienkin tapauksessa. Se, että provosoidutaan jonkun kommentista ja vittuillaan vähintään samalla tavalla sitten koko faniryhmälle ei tee susta yhtään sen parempaa tyyppiä kuin siitä aloittajastakaan. Tästä huolimatta totean, että en todellakaan arvostanut tiettyjen kirjoittajien leijumista, paskanjauhamista tai vittuilua, kun Ilveksellä meni hyvin runkosarjassa, kun sillä ei taaskaan ollut mitään merkitystä tosipeleissä.

Pronssipeli tai finaalit kun eivät osaltani kiinnosta tippaakaan, niin tässä kohtaa on hyvä jäädä tauolle Jatkiksen kiekkokeskusteluista ja koko lajista. Katsellaan, jääkö se lyhytaikaiseksi vaiko valitettavasti pysyväksi. Niin taikka näin, niin Ilveksen joukoissa olen ihan loppuun saakka isäni ja isoisäni tavoin. Toivon arvon palstatovereille hyvää kevättä ja kesää.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
No eipä siinä.
Onnittelut Tapparalle helposta mestaruudesta !
Ilves yrittää ottaa pronssia.
Heh. Pelicans voitti tämän sarjan 2-4. Selvät lukemat. Ilves jopa vähän yllätti alussa lepoedun turvin. Sitten yksi nousu tappiolta voittoon.

Paremmin Pelicans haastaa Tapparan. Lahti voi olla paha paikka pelata nyt. Paikallisfinaalissa Tappara olisi pelannut neljä tai viisi kotipeliä ja naputellut sarjan helposti lukemin 4-0 tai 4-1. Paikallisasetelma jossain runkosarjassa voi tasata asetelmia. Kovissa peleissä Ilves on Tapparaan verrattuna kasa kissanpaskaa.

Pennaselta surkeasti valmennettu sarja. Ilves luisteli suoraan Niemelän taktiikoihin ja alivoima passiivista. Jopa muutama minuutti ennen loppua passiivista seisoskelua, kun pitäisi peli tasoittaa. Pelicans puolusti hienosti 2-3 formaatiolla. Pakit tiiviisti kiekollinen puoli ja painoton hyökkääjä tiputti samalle tasolle. Ilves luisteli koko sarjan alimiehitettynä tuota päin :D Surkeasti valmennettu.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Hyvää urheiluhenkeä á la arvo Pennanen ja Janne Jansson. Jättivät kättelemättä Bloodia.
Ei yllätä, sen verran pahasti Blood pääsi Ilveksen fanien, pelaajien ja valmennuksenkin ihon alle. Yhden pelin ratkaisi omilla maaleillaan ja tänäänkin hankki 2+2 min Ilvekselle ja taisi sillä yv:llä Pelicans tehdä voittomaalin.
 

Sinkilä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, ManU, Pesäkarhut, SoJy, Valepa, Narukerä
Pennaselta hyvät ja miehekkäät kommentit sarjan tauottua.
Propsit ja arvostus sinne!
 

masa90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Nhl
Ihan pakko: Myrrä olis vieny finaaleihin.

Jaa niinkuin viime vuonna?


Pelicansille onnittelut. Rehdisti parempi. Pelasitte omilla aseilla, asenteella logolle. Juuri niinhän se pitääkin tehdä, vetää niillä omilla aseilla joilla on parhaillaan. Omaa peliä niin hyvin kun pystyy ja katsoo mihin se riittää.

Ilveksen peli oli hetkittäisiä väläyksiä lukuunottamatta todella erikoisen kehnoa. Peli pääasiassa aivan sekaisin ja fokus väärissä asioissa sen Bloodin tapauksen jälkeen. Onneksi Suomelle ei kuitenkaan käynyt pahemmin. Todella paska maku jäi oman suosikin suorittamisesta tässä sarjassa.

Tsemppiä finaaleihin molemmille. Toivon että Pelicans vie, olisi kiva nähdä uusi mestari. Nyt pitää vähentää tämän osion selailua hetkeksi, sen verran pahasti menee ihon alle jo aiemmin pudonneiden ja vielä huonommin pelanneiden vittuilu että ei ole vaivan arvoista. Ollut sen verran hirveä vuoden aloitus henkilökohtaisella tasolla, että varmaan hyvä ratkaisu. Tämän sivun osalta se on sentään mahdollista tehdä omana valintana, onnistuisipa oikeassa elämässä murheiden sivuutus yhtä helposti. Hyvää kevättä ja kesää kaikille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös