Playoffs 2023 välierät: Ilves (2.) – Pelicans (4.)

  • 170 376
  • 1 508

Kumpi menee finaaliin?

  • Ilves

  • Pelicans


Tulokset ovat nähtävissä vain äänestämisen jälkeen.
Tila
Viestiketju on suljettu.

Nilkkarallia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Eikös Ilveksen pitänyt vaihtaa Myrrä pois tämän kauden jälkeen? Ainakin joukkueen sopimustilanne näyttäisi vähän siltä, että projektia oltaisiin lopettelemassa. Paljon siis sopimuksia loppuu tähän kauteen, jonka lisäksi on palkattu huomattava määrä yhden tai vajaan kauden palkkasotureita. Mikä henki kopissa? Ressaako Konnaa?

Ei mikään ideaalitilanne siis myöskään Pendolla, valmentamassa Myrrän jengiä. Olisiko näillä seikoilla vaikutusta lauantain epätoivoiseen "strategiaan"? Näyttää mun silmiin, että tuolla tuhlataan energiaa aikalailla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: aave

Naruranne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kylläpä oli huikea ottelu.

Ilves oli vahva ja hyökkäsi päälle kuin se legendaarinen yleinen syyttäjä. Pienestä oli kiinni, ettei paria lisämaalia olisi taistelleet. Mahtava oli tosin myös Pelicansin puolustustaistelu ja jokainen Pelsun ukko kyllä jätti kaiken kentälle. Järkeviä siirtoja lopussa pois omalta puolustusalueeltaan.

Liekö Björninen viime vuonna opettanut Jasekille tuon kilpikonnan vikaan aloitukseen, jolla tappoi viimeiset 3 sekuntia. Sai kyllä jännittää ja hikoilla viimeiseen sekuntiin asti. Huikea sarja ja lauantaina lisää tätä herkkua.

Tuomariston touhuilu omaan silmään taas heikkoa. Siihen tosin on tämän vuoden pudotuspeleissä totuttu. Eipä onneksi ratkaissut tätä ottelua. Olisihan se hienoa tietysti, että tuomarien taso on samalla tasolla pelin kanssa.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Niin se vaan alkaa taas keväällä karulla tavalla näkyä, kun kusiviiksiltä puuttuu voittamisen kulttuuri. Eipä sillä, tuleehan Tappara nostelemaan kannua joka tapauksessa, mutta olisihan se ollut silti mukava nähdä Tampereen paikallinen finaaleissa. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että se jää näkemättä.
Lahessahan tunnetusti onkin sitä voittamisen kulttuuria todella paljon.

Nevö Föget Viipurin Reipas 1928!

PS: Ihan mieletön ryöstö. Kiitos Pelicans!
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Illan ottelu toimi taas hyvänä muistutuksena nuorille santerivirtasille, että ei kannata räksyttää lehtien sivuilla jotain, että me muistetaan kyllä mitä viime pelissä kävi, jos kukaan ei meinaa asialle tehdä mitään. Ihan turhaa sytykettä toiselle joukkueelle.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
– Se on varma, jos tämä kaveri pelaa vielä jatkossa, niin sitä me ei unohdeta, eikä anneta mennä olan kolahduksilla ohi, Ilveksen nelosketjun raastaja Santeri Virtanen lähetti Yleisradion kautta vihjailevan viestin "Veri-Penalle”.

Osaan arvostaa joukkueemme arvomaailmaa. Miten pelaajat pelaavat tuolla, miten ne kamppailevat loppuun asti. Ne haluavat pysyä pystyssä loppuun saakka, ottavat taklauksia vastaan puhtaasti. Uskon, että niiden arvojen kanssa me kaikki Ilves-ihmiset voimme elää, Pennanen paasasi.
 

#28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves (Ässät & Hifk)
Ilveksellä 4 tolppaa tänään ja pelin täysi hallinta 5-5 pelissä. Noista ei tietysti voittoja jaeta joten ihan ansaittu lopputulos mikäli se viimeinen tehokkuus puuttuu. Opettelu jatkuu selkeästi edelleen kevään peleissä.

Pelicansille täysi sympatia. Pieni joukkue mestis-olosuhteista ponnistaen ja selkeästi valmentajan pelitapaan sitoutunut joukkue. Pelsulla myös hyvin faneja tänään areenassa vaikka joku ennakoi että tarpeeksi ei lähtisi tähän to peliin väkeä.

Mikäli lauantaina Ilves häviää niin turhan tiukalle siinä tapauksessa menee ja siitä tuskin enää sarjan suunta kääntyy. Jotain uutta on keksittävä. Oma innovaationi olisi: kiekkoa maalille.

Isossa kuvassa siistiä peliä ja hyvää kamppailua. Toivotaan että sarja jatkuu siltä osin samanlaisena lauantaina. Ja että Langhamer saadaan takaisin maaliin.
 

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mitenköhönhän ne Pennasen peräänkuuluttamat arvot tänään toteutui tuon Suomen ja Haapalan sukelluskoulun osalta? Vai muuttuiko arvomaailma 4 yön tauollla?;) Toivotaan että Pennanen seisoo arvojensa takana ja heittää filmitähdet
koirankoppiin seuraavissa peleissä;)
 
Pelicans ansaitusti johtoon sarjassa. Ilves ei ole ollut läheskään yhtä vaikea vastus kuin KalPa oli. KalPa itseasiassa olisi kävellyt Ilvestä vastaan helposti jatkoon. Pelicansin kohdalla en siihen usko vielä, mutta mahdollisuudet on.
Sitä en tiedä oltaisiinko kävelty Ilvestä vastaan jatkoon vai ei ja sitä turha spekuloida, mutta kyllä tässä sarjassa intesiteetti ja kamppailuvaade on ollut kaukana siitä mitä Pelicans-KalPa sarjassa oli poislukien seiskapeli.

Minua jotenkin jaksaa hymyilyttää kun vieläkin mediasta saa lukea Pelicansin kohdalla "yllättäjä joukkueesta", kuitenkin se 60 peliä runkosarjaa takana, meidät pyyhitte jo kesälomille ja Ilveskin on täysin voitettavissa, kai se jollekkin vielä yllätyksenä tulee.

Kärpät sen tavallaan jo osoitti että ei ne nimet selässä, vaan se mitä siellä paidan sisällä on.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Yks jännä nyanssi liittyen Pelicansiin ja playoffeihin on se, että 2012 kun Pelsu oli viimeksi välierissä, niin Pappi Hovisen jalat ei kestäny, ja vastustaja selvästi hyötyi siitä että Pelicansin maalilla seisoi Joonas "Tötsä" Kuusela.

Tänä keväänä taas Pelicans on hyötynyt niin Juha Jatkolan loukkaantumisesta, kuin nyt viimeisimpänä Marek Langhamerin sairastumisesta. Näin se universumi antaa takaisin.

Ilman sarvia ja hampaita, totta kai toivotaan että Langhamer tervehtyy mahdollisimman pian. On terveenä ollessaan kultakimpale Ilvekselle kuten Barto meille.
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
Ei todellakaan. Ilveksen 3-2 johto on edelleen se todennäköisin lopputulema näistä Tampereen peleistä. MrTriangle on kuitenkin täysin oikeassa. KalPa oli ihan saatanan hyvä jokaisessa kotimatsissaan, eikä ryöstö ollut lähelläkään. Pelkona oli, että astetta kovempaa kotijoukkuetta vastaan meno vaan pahenisi ja sarja olisi 4-1 Ipalle.
Nyt Pelicans pystyi kuitenkin esimerkiksi luomaan kohtuullisen määrän maalipaikkoja ja tulemaan ajoittain kiekon kanssa Ilveksen paineen alta. Kaikki tuo loisti Kuopiossa poissaolollaan.
Tässä Ilves-sarjassa Pelicansia vastaan puhuu myös se että meillä ei ollut sitä kotietua, jonka turvin selvitiin KalPan yli. Lisäksi Ilves on ottanut jo yhden vierasvoiton, joten meidän pitäisikin yht´äkkiä pystyä kahteen ryöstöön...

Huikean vaativa sarja meille jossa vastustajalla on taitoylivoima, mutta uskoa luo se että yksi ryöstö on onnistuttu ottamaan ja sen lisäksi sysätty hieman enemmän paineita vastustajalle. Toki nyt saadaan äärimmilleen ärsytetty Ipa niskaan lauantaina...

Kaikkein parasta on se, että nyt viimeistään tämä sarja herää eloon!
 

Djoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia
Paljon on viestejä taas tänne tykitetty, hyviä ja vähemmän hyviä, no niinhän se kuuluukin. Näyttää sarja myös herättävän tunteita pelaavien leirien ulkopuolellakin, mutta välierissä se kuuluu asiaan.

Itse pelistä, Ilves hallitsi ja sai pitkiäkin pyörityksiä. Mutta Pelicans puolusti tiiviisti ja iski tehokkaasti. Sitkeä on Niemelän porukka kyllä. Hienoa että sekä Blood että Tikka osuivat molemmat, Blood vieläpä ratkaisi ottelun. Aina mukava nähdä että sieltä vastustajan ”vihalistalta” noustaan ratkomaan pelejä. Malek pelasi yllättävän hyvin, mutta sanoisin silti menneen Bartosakille tämän. Erikoistilanteet tasoittuivat, ja tuomareista voisi sanoa että heikkoa oli, mutta onneksi eivät kuitenkaan lopputulosta ratkaisseet. Tätä puhetta Tamperelaisten finaaleihin pelaamisesta en kyllä ymmärrä, parempi sinne jokatapauksessa menee. Jokainen sitä vääryyttä joskus kokee, toiset useammin ja toiset harvemmin.

Hienoa sarjaa tässä väännetään, ja pitkä on matka edelleen molemmilla joukkueilla finaaleihin. Toinen sinne pääsee, ja kumpi tahansa, on se lähestulkoon historiallista. Nautitaan keväästä ja kovista peleistä, ei niitä kummallakaan ole kuitenkaan montaa enää tällä kaudella jäljellä!
 
Viimeksi muokattu:

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei...kattokaas miten Ilves saa pelata hyökkäysalueella!!! Vittu mitä touhuu, toi tikka aivan pelle
Tikka on aivan päällikkö näissä matseissa. Konnan ohella vahvimmin esiintyneitä pelaajia tässä sarjassa toistaiseksi.
Jäähyt taas... Ei nyt mitään kovin räikeää virhettä, mutta vähän oli taas sellainen olo, että eri sääntötulkinnoilla mennään ajoittain, vähän pelipaidasta riippuen?

Ei tämä tuomareihin ratkennut. Pelicans sitkeä ja tehokas, iso voitto.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Niin. Nyt ollaan yhtäkkiä tilanteessa, että Ilveksen on käytännössä voitettava kaksi seuraavaa peliä.

Pelsulle melko optimaalinen tilanne tässä kohtaa sarjaa. En olisi huolissani, ellei Ilves olisi hävinnyt nimenomaan kotonaan, mutta nyt vähän pistää miettimään.

No, ei mitään uutta Ilves-kannattajalle. Jos joku voi mennä päin seiniä, se varmasti menee.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin. Nyt ollaan yhtäkkiä tilanteessa, että Ilveksen on käytännössä voitettava kaksi seuraavaa peliä.

Pelsulle melko optimaalinen tilanne tässä kohtaa sarjaa. En olisi huolissani, ellei Ilves olisi hävinnyt nimenomaan kotonaan, mutta nyt vähän pistää miettimään.

No, ei mitään uutta Ilves-kannattajalle. Jos joku voi mennä päin seiniä, se varmasti menee.
Jep nyt mitataan tämän kauden Ilvestä. Seuraavat kotipelit on vaan voitettava, tyylistä viis. Pelicans on jo näyttänyt olevansa tillilihaa siitä sitkeimmästä päästä. Ilveksen on pystyttävä vastaamaan tuohon.

Ei yhtään haittaisi, jos Marek pääsisi taas peleille. Tänään nähtiin karusti mikä on Liigan kärkiveskarin ja ihan ookoo tason kakkosveskarin ero.
 

Jaksaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, NHL
We're happy to just be here, jos olisin mulkvisti niin hakisin kaikki Ilves 4-1 viestit tähän, mutta me ollaan jo voitolla.

Toivottavasti Jatkoajan virallisesti ärsyttävimmät fanit jatkaa jauhamista, hyvää komediaa aina.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ensinnäkin.
Lähtökohtana se, että oman kauden päätyttyä hyppäsin Ipan kelkkaan. Ihailen Kontiolan dominanssia kentällä, kruunu puuttuu vielä. Lisäksi joukkueessa Tommi Tikka, sellainen kokovartalokyrpä, jonka ottaisin riemusta kiljuen Poriin pitkällä sopimuksella.

Sitten. Olen jollain tasolla fanittanut aina salaa tuota Pelicansin salaliittoteoreetikkoa. Vaikka porilainen kurmee ei hienohelmalle joskus kelvannutkaan... Myönnän nauttineeni, kun ensin kurinpito ei löytänyt syytä lisärangaistukselle teatraalisista itkuista huolimatta, ja nyt voittomaali Tampereella. Tuuletin ääneen, nyt on sekin ihme koettu, että jossain tilanteessa iloitsen lahtelaisten onnistumista...

Eiköhän sarja silti Ilvekselle käänny, uskon niin. Silti. Bloodille on paljon naureskeltu ja paljon on kirottukin vuosien varrella. Mielestäni hän on näyttänyt, että edelleen kuuluu tänne ja ennen kaikkea, on mielestäni piristävä väriläiskä ja lisäarvo tälle pudotuspelikeväälle.

Aivan kuten ovat Kontiola ja Tikkakin.
 

hammerhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Pakko myöntää, että sivusta seuraajana en olisi laittanut ennen sarjaa markkaakaan sille että Pelicans voi voittaa tämän sarjan.

Mutta niin vaan kentällä ovat näyttäneet ettei näitä pelejä ja sarjoja ennakkoarvioissa päätetä. Antaa mennä vaan kun kulkee, pronssi-ipa kuulostaa ihan hyvältä.
 

Bkkhero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Bangkok United F.C
Nyt oli meininkiä hallissa. Olishan sinne muutama muuli vielä joukkoon mahtunut. Eemeli Suomelle tervemenoa tyttöjen kans pelaan ringetteä. Hallilla eivät kehdanneet uusintana Pennasen "arvojen" mukaista hyppyä näyttää. Nyt Cmoresta näkyi heh. Ja sitten vielä iso mies hyppäsi selkään pelin lopulla. Täältä pesee sano Pena, kun kerjäämällä kerjää. Bloodilta nappisuoritus kaikin puolin. Rrrrrrryöstö. Lauantaina taas uutta ilmettä askiin.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Illan ottelu toimi taas hyvänä muistutuksena nuorille santerivirtasille, että ei kannata räksyttää lehtien sivuilla jotain, että me muistetaan kyllä mitä viime pelissä kävi, jos kukaan ei meinaa asialle tehdä mitään. Ihan turhaa sytykettä toiselle joukkueelle.
Miten se menikään, tyhjät tynnyrit kolisee koviten tai jotenkin sinnepäin?

Blood vienyt Virtasta ja koko Ilvestä tässä keississä 100-0 tähän mennessä. Kaiken tuon paskamyrskyn ja Virtasen goonipuheiden jälkeen kaveri tulee ja painaa kaksi maalia (sis. voittomaalin) täpötäydessä Nokian hornankattilassa. Aika veijari!
 

Radiomäki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans...ja aiemmat Kiekkoreippaan jälkeläiset
Ei parane tämän ketjun anti.
Mutta muistetaan Lahes kuitenkin, että meidän piti olla viimeisiä, joku ihme säkä kävi ja vahingossa ei oltukaan!!
KalPa oli valovuoden edellä, jotain tapahtui, mutta on kesälomalla. En voi ehkä ymmärtää.
Ilves on täysin ylivoimainen, enkä taaskaan käsitä miten johdetaan...
Kyllä tää on käsittämätöntä. Ja ai niin: Blood on sika ja paska ja hidas ja tyhmä.
Tähän kun vielä Lahden huumeiden käyttö ja Nurmisen bussiajelut ja Ilveksen ylivoimainen kiekkokulttuuri...
Mainitsinko kaiken. Lauantaina voitetaan taas väärin!!!!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös