Playoffs 2023 puolivälierät: Ilves (2.) – Ässät (8.)

  • 85 567
  • 1 067

Kumpi jatkaa?

  • Ilves

  • Ässät


Tulokset ovat nähtävissä vain äänestämisen jälkeen.

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Tähän, ehkä se että niin sanotusti kiekolla paremmat joukkueet joutuvat yleisesti vähemmän roikkumaan ja pelaamaan sellaista pikku sikaa. Niin sanottu ”playoff linja” yleensä sallii juuri tuon ja se tuppaa vähän hidastamaan nopeampaa ja taitavampaa joukkuetta.

Sitten sellaiset kampit muun muassa mitkä näkyy yksinkertaisimmankin Sakarin silmiin kotikatsomoon vain vihelletään. Ja ne on yleensä melko vahinkoja jota sattuu molemmille joukkueille tasosta riippumatta. Se viime peli lähti aika runkosarja linjalla ja sitten yhtäkkiä päätettiin löysätä. Olihan Ilves tosi vahva siinä alussa mikä johti näihin rikkeisiin.
Totta on kyllä, että lähtökohtaisesti heikommat joukkueet jäävät jälkeen ja täten rikkovat enemmän.

Rikkeet kuitenkin uskon nähtävän samalla tavoin, oli se sitten Kookoo tai Tappara kumpi rikkoo. Tuomarilinja suosii sitä joukkuetta, joka painostaa kullakin hetkellä ja aiheuttaa vastustajalle rikkeitä. Yleensä.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Kyllä mun mielestä on älytöntä porata Ässäläisten otteluohjelmasta. Jos runkosarjaa pelataan puoli vuotta ja toisella melkein 30 pistettä enemmän niin täytyykin joku etu olla. Mitä järkeä hommassa muuten edes olisi? No onhan joukkueissakin iso ero Ilveksen hyväksi. Rubinin voisin ottaa kakkosmolariksi muuten hiljaisempaa.
Minä otin asian esiin.. ei ässäläiset...
 

Lankershim

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Detroit Red Wings, Los Angeles Dodgers
Kiitosta jälleen Ässille illan kohtaamisesta, kyllä nämä matsit vaan fiilikset saa aina joko kattoon tai vertauskuvallisesti helvettiin riippuen lopputuloksesta. Runkosarjassa ei jaksa myötäelää niin voimakkaasti, mutta sen verran "vakavasti" tulee nämä pleijaripelit otettua tällaisen körmynkin, että edellisiltana pyörii tuleva kohtaaminen jo mielessä.

Pakko nostaa käsi pystyyn oman virheen merkiksi, sillä epäilin, että Ilves kyykkää tänään perustuen Ässien tuloksellisuuteen saada Ilves pelaamaan heidän peliään. Tänään vähän kaikki tuntui kuitenkin jäävän kotijoukkueella piippuun kannustuksesta pelaajistoon. Toki Ässät on tahkonnut aika monta matsia tässä ilman lepoa, ja näyttikin siltä, että tankki alkaa huolestuttavasti tyhjenemään. Voin toki olla väärässä ja ehkä tämä matsi oli vain yksi ohipeleistä muista syistä, mutta en usko.

Vaikka Ässät sai ajoittain pelin painopisteen Ilveksen puolustusalueelle, todelliset maalipaikat olivat aika vähissä ja sellainen vaaran tunne hyökkäyksissä puuttui läpi ottelun. Ilves sai Ässät pakotettua aika hyvin kulmiin tai viivaan b-pisteen tai maalinedustan sijaan. Hämeenaholta tosin komea osuma, en yllättyisi vaikka Langhamerin verrattaen heikompi yläkilpikäsi olisi scoutattu.

Ilves oli kohtuu raikkaalla jalalla liikkeellä eikä onneksi lähtenyt Ässien fyysiseen peliin ja porilaisuuteen mukaan kerta se ei joukkueen vahvuuksia oikein ole. Tänään keskityttiin pelaamaan omaa peliä, mutta edelleen sieltä pari napsua puuttui mielestäni kokonaisterävyyttä arvioiden. Konnan kenttä on ollut nyt neljä matsia melko lailla surffailemassa miinus ensimmäisen pelin maali ja Konnan lämärikuti toisessa pelissä, toivottavasti saadaan koko ketjulta vielä paras irti jatkossa. Nyman sai pyyhkeitä jo otteluseurannan puolella ja ihan syystä, tappoi aika tehokkaasti koko ketjun pelin. Tuuski 5v5-peliin ja Nyman ylivoimille. Suomea on haukuttu Ilvesfoorumilla ja täälläkin läpi talven, osin aiheesta ja osin aiheetta, mutta onhan tuo noussut ihan helvetin tärkeäksi pelaajaksi Ilvekselle jälleen kerran. Loistavaa peliä, ja juuri sitä Supia, jollainen hän oli ennen loukkaantumistaan viime vuoden puolella.

Tuomaristolta mielestäni sarjan paras esitys tähän saakka. Edelleen sieltä meni molemmin puolin virheitä läpi, mutta mitään hirveän räikeää en havainnut. Tästä aiheesta on aivan turha narista kenenkään, ei ratkaissut tämän illan kamppailua.

Summa summarum Ilveksen pelaajiston laatu ja laajuus, sekä ylimääräiset lepopäivät alkavat näkyä yhä selkeämmin tässä otteluparissa. Veikkaan, että sunnuntaina pistetään sarja pakettiin. Niin joo, ja meitin neloskenttä on kyllä ihan helvetin kova tällä hetkellä! Hienoa katseltavaa.
 
Viimeksi muokattu:

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Mjaa että se olis kesälomat Ässillä sunnuntain jälkeen edessä. Hyviä vääntöjä on ollut, mutta enää ei taitovajetta kurottu umpeen kovalla asenteella. Tampereen otteluhan on enää muodollisuus ja peli on tavalla tai toisella paketissa ekan kympin jälkeen.

Hyvä sarja, hyvä kevät Ässiltä. Parempi voitti.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
No mites porissa? Vieläkö vittuiluttaa?

Vieläkö hakataan tamperelaisista paskat pois?

Meitä on täällä kaks voimaa ja näyttää siltä että Porin vouhotus ei tule samaan nurin ees sitä ensimmäistkääään.
 
Viimeksi muokattu:

Ässät1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No mites porissa? Vieläkö vittuiluttaa?

Vieläkö hakataan tamperelaisista paskat pois?

Meitä on täällä kaks voimaa ja näyttää siltä että Porin vouhotus ei tule samaan nurin ees sitä ensimmäistkääään.
Sää ny valla pääväsyny olet, menny menee. Pelataan pelit ensi, millai sää ny tollai uhoot keske sarja. Hyppää hei vattalles.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mjaa että se olis kesälomat Ässillä sunnuntain jälkeen edessä. Hyviä vääntöjä on ollut, mutta enää ei taitovajetta kurottu umpeen kovalla asenteella. Tampereen otteluhan on enää muodollisuus ja peli on tavalla tai toisella paketissa ekan kympin jälkeen.

Hyvä sarja, hyvä kevät Ässiltä. Parempi voitti.
Ei mikään ole paketissa. Vierasvoitto sunnuntaina Ässille ja sarja saa uutta twistiä. Toki Ilveksellä on nyt muutama ottelupallo.O len niin pitkään ollut Ilveksen matkassa, etten pidä mitään selvänä ennenkuin loppusummeri on soinut.

Ilveksen nelosketju Päkkilä - Koskiranta - Virtanen on kyllä ollut hyvä koostumus. Jos Virtanen ei tarvitse huilia, veikkaan Nymanin olevan rotaatiossa sunnuntaina ja Tuulola saa mahdollisuuden. Samaan hengenvetoon on todettava, että Nyman ansaitsisi peliotteillaan jääaikaa ennemmin kuin Tuulola, mutta kierrätystä on hyvä tehdä pelituntuman ylläpitämiseksi.

Ilveksen pakiston laajuudesta ja laadusta kertoo hyvin se, ettei Lancasterin poissaoloa oikein edes huomannut. Masin, Lööf ja Jokipakka ovat pystyneet laittamaan uuden vaihteen silmään pudotuspeleissä.
 

Tinke18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves,Timrå IK,Toronto
Onhan meillä tässä hieno sarja menossa. Ässät taistelee ja tekee sen minkä pystyy. Tämä on hyvä herätys ja mittari Ilveksellekkin, miten pitää siirtyä runkosarjakiekosta pleijarikiekkoon. Mitään ei Porissakaan saa ilmaiseksi. Sanoisin, että Ässät on Tapparan ja varauksin Ifk:n ohella kovin mahdollinen mittari tähän kohtaan. Eilinen voitto oli varmasti vapauttava ja mun mielestä Ilves pystyi nyt vastaamaan Ässien fyysisyyteenkin hyvin. Olihan siinä Ässilläkin hetkensä. Varsinkin tasoitusmaalin jälkeen. Siitä, kun olisivat naulanneet toisen niin tiedä miten ilta olisi päättynyt.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No mites porissa? Vieläkö vittuiluttaa?

Vieläkö hakataan tamperelaisista paskat pois?

Meitä on täällä kaks voimaa ja näyttää siltä että Porin vouhotus ei tule samaan nurin ees sitä ensimmäistkääään.

Kyllä, aina. Meinaatko että se loppuisi siihen kun Ässät häviää pari peliä?

Meillä myydään playoffeissa halli täyteen pelistä toiseen. Kokeilkaa samaa siellä Tapparan peleissä.

Me revitään raastetaan ja runnotaan. Pelin jälkeen katotaan millai kävi. Jos voitetaan niin juhlitaan, jos hävitään niin onnitellaan voittajaa ja katsotaan eteenpäin.
 

#28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves (Ässät & Hifk)
Hieno tunnelma hallissa eilen, siitä kiitos faneille.

Maalipaikkojen puolesta peli olisi voinut ilman muuta mennä jatkoajalle. Jonkinlainen kulminaatiopiste oli se Turgeonin paikka kolmestä metristä joka sitten viuhui yli. Pelillisesti taas joukkueet olivat eilen kahden kerroksen väkeä. Ilveksen peli Ässien päädyssä oli hetkittäin aika kaunista katseltaa. Kiekko vippailtiin ja jätettiin kaverille kuin ulkokentillä.

Ässien peliin vaikutti varmasti joidenkin pelaajien nuoren miehen fysiikka. Kolmannessa erässä Hämeenaho ei juuri luistellut vaan kaatui luistimilla eteenpäin kaatumatta. Mikäli näissä peleissä yksikin kenttä alkaa olla tuossa hapessa niin vastustaja saa tietysti aina "ilmaisen" painostuksen sen kentän aikana. Nähdäkseni Ilves hyötyi tästä paljon kolmannessa ja se esti Ässien todellisen kirin. Lopuksi sitten väsymys varmasti näkyi Ässillö myös ylivoimalla virheinä.

Sarja on silti vielä auki sanoisin. Jos mentäisiin nyt seiskapeliin Tampereelle niin olisin luottavaisempi Ilvekseen. Vanhat kaiut kummittelevat kun miettii tällaista tilannetta että pitäisi "vain" pelata peliä nimeltä jääkiekko ja päättää sarja. Toisaalta Pendo, Koskiranta, Jokipakka, Masin jne, herättävät luottamusta siihen suuntaan että nyt jatketaan samalla hyvällä tasolla.

Oli muuten Ilveksen alakerran pelaaminen täysin erilaista katsottavaa kun Lancaster oli sivussa. Oma suosikkini mutta on kylmästi todettava että Lesin paikka saattaa olla rotaatiossa jatkossakin.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Hieno sarja käynnissä ja edelleen pahasti kesken. Perinteitä täynnä oleva seura vastassa ja kovia on pelit olleet.
Parempi joukkue menee tästä jatkoon.
Aivan turhaa meidänkään puolelta huudella typeryyksiä. Leikkimielinen v***uilu ja kuittailu kuuluu peliin ja myös kannattamiseen.
Iso kunnioitus edelleeen Ässiä ja Kiveä kohtaan.
Minulle naurettiin kauden alussa kun sanoin, että Porissa pelataan muuten play offseja keväällä. En osannut perustella.. se oli lähinnä tunne tuosta joukkueesta.
Katsotaan.. huomenna jatkuu ja kesken on vielä, tarvitaan 4 voittoa.
 

Milvus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampere
Todellakin hieno seura ja uskallan väittää, etteivät raumalaiset olisi saaneet liikkeelle vastaavia yleisömääriä.

Muutaman molemminpuolisen Pikku-Henryn nokittelukaan täällä ei luonut varjoa ässäfanien fiksuun kokonaiskuvaan.

Sarja ei ole ohi, ennustan huomiselle tasaista kamppailua.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Sarja ei ole ohi, ennustan huomiselle tasaista kamppailua.

Ei todellakaan ole ohi, mutta huominen peli voi myös repsahtaa todella pahasti, jos Ässät vähänkään ovat epäusko puserossa. Tuo heidän pelityyli vaatii sen 110% panoksen ja jos siellä vähänkään lipsuu, niin voi olla kaukana tasaisesta.

Toki tämä myös vaatii sen, että Ilveksellä on palttoon napit kaulaan asti kiinni, eikä tulla taas katselemaan, että meneekö tämä ihan liukumisella maaliin asti.
 

Xnyl xnyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
1931
Kova peli eilen katsomosta seuraten ja oma varmuus voitosta tuli vasta viimesen maalin jälkeen. Eka erä pitkällä sivulla seisomassa, mutta seuraavat erät veri veti omien sekaan.

Ässien kannattajissa olisi valtava potentiaali olla Red Armyn kaltainen faniryhmä. Eikä sitä tartte koko ajan laulaa, huudot on se teidän juttu. Semmosta capon johtamista jolla ohjata isoa joukkoa vain lisää. Ja silloin sitä tukea kun joukkue sitä eniten tarvitsee sekä huutokilpaan vierasfanien kanssa.

Hienoa oli höpötellä porilaisten kanssa niin menneistä kuin nykyhetkestä. Yhteinen kieli löytyi, vaikka murteissa pieni ero oliki. Tervetuloa sunnuntaina vielä Tampereelle, katsotaan päästäänkö vielä kerran Poriin!
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves otti ekassa erässä pelin haltuun Ässien omilla aseilla. Paine lyötiin Ässien päähän, karvattiin korkealta ja aggressiivisesti. Kotijoukkueelta tila ja aika pois. Näin Ilves pääsi hallitsemaan pelin virtausta, eikä Ässät pystynyt toteuttamaan omaa paineistustaan kuten maanantaina.

Nopea 1-1 maali oli erittäin tärkeä Ässille henkisesti. Ilman sitä eka erä olisi hyvin voinut mennä keskiviikon tyyliin 3-0 Ilvekselle. Tuosta maalista kotijoukkue sai virtaa, ja pystyi tasapäisesti kamppailemaan pelin hallinnasta. Ilveksen prässikin laski tuon maalin jälkeen, mikä osaltaan helpotti Ässien pelin avaamista.

Molemmilla oli pelissä omat hallintajaksonsa, mutta Ilves käytti omansa paremmin hyödykseen. Materiaalietu varmaan näkyi tässä, samoin iso ero hyökkäysalueen hyökkäyspelin vaarallisuudessa.

Kolmannessa erässä Ilves ei passivoitunut, vaan jatkoi aktiivista pelaamista ja pyrki pitämään pelin painopisteen Ässien päädyssä. Tämä onnistui erinomaisesti, ja palkintona siitä selvä voitto.

Tuomareilta muuten ylivoimaisesti paras esitys tähän mennessä. Ainahan siellä joku tilanne menee ohi silmien, mutta linja oli selvä ja sama molemmille.
 

Nigi

Jäsen
No mites porissa? Vieläkö vittuiluttaa?

Vieläkö hakataan tamperelaisista paskat pois?

Meitä on täällä kaks voimaa ja näyttää siltä että Porin vouhotus ei tule samaan nurin ees sitä ensimmäistkääään.

Onko sun paha olla? Ilves-Ässät sarjaa pelataan ja Tapparan fani tulee tänne ilkkumaan. Selvästi on nyt joku mennyt ihon alle ja isosti. Tsemppiä.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Karri on tehnyt kyllä hienoa työtä jälleen kerran. Palauttanut Porin liigakartalle rytinällä. Hetken tässä kerkesi itsekin olemaan huolissaan Ässistä. Kivi on ihan kuningas luomaan tällaisia hurmostiloja valmentamiinsa joukkueisiin ja seuroihin. Ei ehkä paras valmentaja sellaiseen pitkäjänteiseen valmennustyöhön, mutta näytöt on kovia, siitä ei pääse mihinkään. Itseä harmittaa vieläkin hiukan miten se valmennuspesti Ilveksessä päättyi. Kivi oli kuitenkin iso tekijä keväällä 2017, kun Ilveslaiva käännettiin uuteen kurssiin.

Juurikin Kiven takia en uskalla ennustella sarjan katkeamista huomenna. Ihan varmasti saa Ässät viritettyä "viimeiseen" rynnistykseen. Muistan kevään 2017 neljännen puolivälierän jälkeen lähteneeni hallilta masentuneena, että tämä oli tässä. Tappara oli juuri tasoittanut voitot 2-2:een täysin ylivoimaisella esityksellä. Niin vaan kuitenkin Ilves oli muutaman sentin päässä jatkopaikasta kuudennessa matsissa.
 
Viimeksi muokattu:

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tikka on kyllä aikamoinen velikulta, pitäisi ehdottomasti pelata Ässissä niin olisi saanut todellisen kulttimaineen.
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Huomista odotellessa, omat teesit peliin jo nyt:

- Ässien kuormitus ei oikein kestä Ipan pitkiä pyörityksiä. Eilen ne onnistuivat ja väsy tuli.

- Maalivahtien taisto mennyt Langhammerille. Ei Rubin imuroinut juurikaan ole, mutta epävarma on ollut. Runkosarjan top3(jopa top1) maalivahdin pitäisi seistä päällään sarja loppuun jos Ässät mielii jatkoon.

Muilta osin pakko nostaa Porin suuntaan kypärää. Vaikeamman jakson jälkeen takaisin pleijarijoukkueeksi. Eikä tarvi esitystä hävetä yhtään tähän asti. Tahto ja halu on kovalla tasolla. Kivi osaa tämän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös