Playoffs 2022 puolivälierät: Tappara (1.) – Lukko (8.)

  • 52 954
  • 498

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Jos tuosta Rauhalan sikailusta ei tule kakkua, niin tietää mistä johtuu...
 

Tapsuttelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vai olisiko että Lukko teki juuri sen tarvittavan? Kuinkahan monta kertaa Tapparakin mestaruusvuosinaan kävi tekemässä sen tarvittavan ja ottamassa yhden maalin voiton.
No näinhän siinä kävi, eikä niitä tyylipisteitä edelleenkään maalintekopelissä jaella, mutta kun maksavana katsojana vähintään siitä 60 minuutista maksaa, niin toivoisi sitä vähän tasokkaampaa peliäkin, niitten muutaman maalin lisäksi. No, Vili vippas kyllä hienon maalin, ei sillä.
 

BARCA90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
No näinhän siinä kävi, eikä niitä tyylipisteitä edelleenkään maalintekopelissä jaella, mutta kun maksavana katsojana vähintään siitä 60 minuutista maksaa, niin toivoisi sitä vähän tasokkaampaa peliäkin, niitten muutaman maalin lisäksi. No, Vili vippas kyllä hienon maalin, ei sillä.
No itse maksoin ja olin kyllä tyytyväinen hallilta lähtiessä. Ei mun mielestä peli mitenkään paskaa ollut, eikä kumpikaan joukkue myöskään. Tasaista vääntämistä niinkuin näillä kahdella joukkueella yleensä.
 

Sassa Barkov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toisella erätauolla tuota ainakin studiossa kävivät läpi ja oli tuo nyt ”pahempi” mitä se Smejkalin tilanne ainakin sen suhteen, että Smejkal törmäsi tuomariin vastustajan kanssa kamppailessa kun Rauhala taas veti vaan päin eikä edes yrittänyt väistää.

Ei kai tuo tainnut kuitenkaan mihinkään kurinpitoon mennä edes.
Katoin videolta, voi tulla kakkua kyllä, vaikka kuinka vahinko. Varsinkin kun on nostettu cmoren toimesta tapetille.
 

PronssiRanne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & KOOVEE
En nyt tule huutelemaan vieraisiin pöytiin tämän enempää.
Omat havannoit pelistä, Tappara ei ollut lähelläkään omaa tasoaan ja siellä oli aika moni pelaaja vähän unessa. Lukolta vahva peli, viimeistely ontui hieman.
Sitten se suurin huomio. Vili Saarijärvi on kyllä hivenen turhan kova pelaaja tähän sarjaan.
 

Tapsuttelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei mun mielestä peli mitenkään paskaa ollut, eikä kumpikaan joukkue myöskään.
No en tiedä miltä paikan päällä näytti, mutta itsellä helposti jää Tapparan huolimaton peli ja tilanteet mieleen, niin kyllä niitä kiekonmenetyksiä, huonoja syöttöjä ja suutariksi jääneitä vetoja vaan luvattoman paljon Tapparalla tänään tuli, siis kymmeniä. Ei se eilinenkään mihinkään top 10 peleihin lukeudu, mutta ei ollut Tappara kyllä ihan päiväunilta herännyt tänään(kään).
 

Just Us

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikon seurat
Itse olin baikam bääl näi raumlaisittain. Tapparalta vahva alku, ei vain realisoitunut tuloksessa. Toinen erä Lukon ja viimeinen kymppi Tapparan. Kyllä mä myös allekirjoitan monen muun tavoin sen, ettei tämä peli kovin tasokasta kiekkoa ollut. Sen mitä näitä Tappara-Lukko -sarjoja on vuosien aikana nähnyt, tämä oli jollain lailla pohjanoteeraus, ainakin omasta mielestäni. Peli oli sekavaa pitkät pätkät.

Harmittaa, että yleisöä oli todella vähän. Ilmeisesti näin on ollut melkein kaikilla paikkakunnilla. Sopuisasti siinä Tapparan fanien kanssa ajatuksia vaihdettiin erätauolla. Itseäni tietysti lämmitti Lukon voitto, Vilin nätti pussi ja lopun taistelu.
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jauhojengi
Kyllä hieman kummastutti, kuinka selkeänä tätä sarjaa yleisesti ottaen pidettiin ja kuinka suosittuja 4-0-veikkaukset tässäkin ketjussa olivat. Tappara on toki mestarisuosikki numero yksi, mutta Lukko on myös parhaimmillaan yksi sarjan parhaista joukkueista. Korona- ym. huolet kurittivat Lukkoa todella rajusti. Kun painelivat 12 ottelun voittoputkessa, olivat todella vakuuttavia. Myös loppukaudesta pystyivät välillä viemään pelitapahtumia 100-0 kaukana edellään olleita joukkueita vastaan, vaikka toki mukaan mahtui myös huonoja esityksiä, kuten hengetön HIFK-peli. Lukkoa aliarvioidaan mm. siksi, että sitä verrataan viime kauden mestarijoukkueeseen. Se ei olekaan yhtä hyvä, mutta se on silti riittävän hyvä pärjätäkseen myös tällä kaudella.

Ongelmana on nyt se, että kausi on ollut Lukolle todella kuluttava ja kun joutuivat vielä pelaamaan säälikierroksenkin, on hieman epätodennäköistä, että bensa riittää Tapparaa vastaan. Se, että Lukko tässä sarjan alussa pystyy haastamaan ja voittamaankin Tapparan, ei kuitenkaan pitäisi tulla yllätyksenä kenellekään. Ja JOS kone ei jostain syystä hyydykään, tästä sarjasta voi tulla vielä mitä tahansa.

Korostan vielä, että itsekin pidin(ja pidän) Tapparaa suosikkina sarjassa, mutta veikkailin esim. 4-2-otteluvoittoja todennäköisemmäksi tapahtumaksi kuin 4-0.
 

Tapsuttelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä hieman kummastutti, kuinka selkeänä tätä sarjaa yleisesti ottaen pidettiin ja kuinka suosittuja 4-0-veikkaukset tässäkin ketjussa olivat.
Itse en kyllä niihin 4-0 -veikkaajiin Tapparan osalta lukeudu. Pelkästään jo siitä syystä, että näitä tämänkin päivän tapaisia muutaman maalin nyhjäyksiä on Tapparalla ollut jo runkosarjassakin niin monta, että iso oli todennäköisyys sille, että niitä tulee myös pudotuspeleissä. Ja varmasti tulee vielä lisääkin, ihan loppuun asti, jos Tappara sinne asti pääsee. Ja pienten marginaalien pelejä kun ovat, niin osa varmasti kääntyy myös Tapparalle vastaan, kuten tänään.

Sen puolesta kyllä uskallan veikata, että Tappara todennäköisemmin nämä pitkässä sarjassa kuitenkin voitoksi vääntää, mutta enemmän sen pitkän kaavan kautta kuin puhtaalla selätyksellä.
 

axe

Jäsen
Pari peliä Tappara on pelannut nyt katseella. Ei tuo Lukko niin paljoa CHL-vastustajista eroa, etteikö näihinkin peleihin voisi lähteä samalla intensiteetillä ja pyrkimyksellä viedä sitä peliä, eikä vain tyytyä odottelemaan, josko vastustaja sattuisi tekemään virheen tai pari enemmän kuin itse. Nyt kun nämä seiskasarjojen turhuuspelit on saatu ravisteltua alta pois, niin voisipa olla aika ruveta ihan pellaamaan.
 

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Itse veikkasin 4-0 sarjaa, no ei ole tulossa. Eilisellä esityksellä voi mennä 1-4 Lukolle. Liian puolustusvoittoinen ja varmisteleva taktiikka. Iso miinus Tapolalle ja valmennukselle. Taitoa ja käsiä pitäisi riittää hyökkäysrallatteluunkin. Pelkkään puolustamiseen ja nurkissa painimiseen nyky rosteri menee hukkaan.
 

axe

Jäsen
Ei Tapparan ihan suoranaiseen rallatteluun tarvi mennä mutta käsijarru pitäisi ottaa pois ja pelata kunnon intensiteetillä niin kuin suurin osa CHL-peleistä. Tällainen eilisen kaltainen taktiikkavalinta vie ison osan joukkueen aseista pois, pelistä katoaa terävyys ja varsinkin omalla alueella peli menee oman maalin takana hankalaksi hätäneppailurännittämiseksi, kunnes kiekko kimpoaa laitahyökkääjän luistimesta Saarijärvelle. Sillä katselemisellakin on mahdollista voittaa ja on voitettukin, mutta vaikeaksi sillä pelaamisen itselleen tekee.

Toki Tappara aloitti eilen ihan hyvin mutta kadotti sen alkutunteen huonoon ylivoimaansa (ei ollut ihan eka kerta sekään). Oli siinä myös se vaihtokierron tai parin ajan kestänyt taklaamalla parempaan tunnetilaan pääsemisen yritys ja kahen maalin takaa-ajo lopussa, mutta yleiskuva on ihan liian odotteleva ja jopa tylsä.

Skellefteå kotona, Växjo kumpikin peli, RB München, Rögle... ei se intensiivisempi vauhti- ja kamppailupelaaminen Tapparalle pitäisi olla lainkaan mahdotonta, se on nähty jo monesti tällä kaudella. Ja sillä on saatu aikaan parhaat pelit ja tulokset.
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jauhojengi
Onko tämä taas omaan agendaan sopiva aloitus ilman faktapohjaa? En itse nähnyt juuri ollenkaan 4-0-veikkauksia.
Ei ole, vaan ihan faktaa.

Ajattelin laskea ketjusta ne, joissa on varsinainen veikkaus ilmoitettu, mutta lopetin nyt siinä vaiheessa, kun neljästä ensimmäisestä veikkauksesta kolme oli 4-0.

(Mainittakoon vielä, että ne 4-0-veikkaukset tulivat Tapparan, Kärppien ja HIFK:n kannattajalta ja se yksi muunlainen, 4-3-veikkaus, Lukon kannattajalta).
 

lebak

Jäsen
Myös Lukko tykkää pelata nopeaa lätkää, jossa hyökkäämään lähdetään nopeastikin ennemmin kuin purkaa träppiä. Myös pakkien & senttereiden taito kiekotella paineen alta on hyvä, vaikkei viime kauden tasolla. Tosin tämä Tapparan passiivisuus ehkä sataa jopa Lukon laariin, jossa energiatasot saattavat olla jonkin verran optimia alhaisemmat kapean rosterin ja viime kuukauden pelien määrän takia (viimeiseen 33 päivään 18 peliä).

Katsojan kannalta olisi tietysti mukavampi nähdä, jos myös Tappara olisi hieman aktiivisempi karvauksessaan. Näin saattaa myös seuraavassa kotipelissä tapahtuakkin. Lukon tulisi pystyä jatkamaan rohkeaa kiekollista peliään ja juoksuttamaan vastustajaa ja jollei muuta niin pitämään vaikka kiekkoa vastustajan päätypuoliskolla hakien virheitä, joita voisi hyödyntää. Jos taas Tappara saa kiekkoa enemmän itselleen, näkisin että voitonavaimet ovat sillä itsellään ja he pääsevät pitkässä juoksussa käyttämään paremmin osaamistaan. Se tietysti vaatii aloittellisuutta.

Varsinkin Lukon ylivoiman on keskittävä uusia jippoja tuleviin matseihin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Tappara
Myös Lukko tykkää pelata nopeaa lätkää, jossa hyökkäämään lähdetään nopeastikin ennemmin kuin purkaa träppiä.
Ei kyllä tähän mennessä nähdyn perusteella. Lukkohan oikein korostetusti lähtenyt hitaasti hyökkäämään nyt pari peliä. Melkein ollut ainoa arsenaali joko roikkopurku ja vaihtoon tai kiekko oman maalin taa ja vaihdetaan kiekolla. Tappara kyllä laidoilla antanut painetta, mutta maalintaakse ei ole lähtenyt karvaamaan eikä luultavasti tule lähtemäänkään.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei kyllä tähän mennessä nähdyn perusteella. Lukkohan oikein korostetusti lähtenyt hitaasti hyökkäämään nyt pari peliä. Melkein ollut ainoa arsenaali joko roikkopurku ja vaihtoon tai kiekko oman maalin taa ja vaihdetaan kiekolla. Tappara kyllä laidoilla antanut painetta, mutta maalintaakse ei ole lähtenyt karvaamaan eikä luultavasti tule lähtemäänkään.

En usko että Lukko alkaa kovin paljon nopeuttamaan. Seurauksena olisi kiekonmenetyksiä keskialueella ja ylivoimahyökkäyksiä, eli juuri mitä Tappara haluaa. Nyt ne on onnistuttu pitämään aika vähissä, ainakin jos runkosarjan päätöskamppailuun vertaa.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Seurauksena olisi kiekonmenetyksiä keskialueella ja ylivoimahyökkäyksiä, eli juuri mitä Tappara haluaa

Uskallan tästä kommentista olla kyllä eri mieltä. Tappara ei ainakaan tällä kaudella ole varsinaisesti tullut tunnetuksi vastahyökkäyksistä - enemmänkin turvallisesta kiekkokontrollista vastustajan päädyssä. Toistaiseksi Tappara on tässä sarjassa kyllä esiintynyt ihan rehellisyyden nimissä aika heikosti: Raumalle lähdettiin seurailemaan, mitä Lukko tekee ja annettiin väsyneen Lukon oikeastaan pitää koko pelin momentum itsellään. Kotipelissä(kin) saatiin verta nenästä, kun seisottiin eka erä tumput suorana. Tänään Tapparan olisi hyvä lähteä myös kiekollisesti pelaamaan tätä sarjaa eli olla valmiina alusta asti ja pelata omaa peliään. Mitään hokkuspokkusta ei tarvita, mutta tuollainen kiekon ja kontrollin tarjoaminen Lukolle ei enää kyllä käy laatuun.
 
Viimeksi muokattu:

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Uskallan tästä kommentista olla kyllä eri mieltä. Tappara ei ainakaan tällä kaudella ole varsinaisesti tullut tunnetuksi vastahyökkäyksistä - enemmänkin turvallisesta kiekkokontrollista vastustajan päädyssä. Toistaiseksi Tappara on tässä sarjassa kyllä esiintynyt ihan rehellisyyden nimissä aika heikosti: Raumalle lähdettiin seurailemaan, mitä Lukko tekee ja annettiin väsyneen Lukon oikeastaan pitää koko pelin momentum itsellään. Kotipelissä(kin) saatiin verta nenästä, kun seisottiin eka erä tumput suorana.
Joo, en ole tosiaan Tapparaa niin tarkkaan kauden aikana seurannut, perustin lähinnä Peltolan(?) ennakkohaastatteluun ennen tuota runkosarjan viimeistä peliä, jossa hän ulkomuistista ja vähän mukaillen sanoi, että aikovat seisoa kärsivällisesti keskialueella ja odottavat että Lukko antaa ne maalipaikat. Kuten sitten kävikin. Toki Tapparalla oli kova otteluputki alla.
Tänään Tapparan olisi hyvä lähteä myös kiekollisesti pelaamaan tätä sarjaa eli olla valmiina alusta asti ja pelata omaa peliään. Mitään hokkuspokkusta ei tarvita, mutta tuollainen kiekon ja kontrollin tarjoaminen Lukolle ei enää kyllä enää käy laatuun.
Lukko tietysti pyrkii juuri tuohon, eli pitämään kiekon, joko omalla alueella tai hyökkäyspäässä (ja ylittämään keskialueen riskittömästi). Jos Tappara pyrkii myös, niin siinähän sitä matchuppia sitten on.
 

John Deere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko , Vidilän työväenurheilijat VITU
Liiga whitout map podcastissä nähtiin tämä vieläkin 100-0 Tampereelle.
No veikkaukset on veikkauksia. Hieno sarja tästä on saatu minkä kulminoituu Rauman toiseen peliin. Tänään on kaikki auki.
Pystyykö Lukko tänään ryöstöretkeen vai loppuuko bensa.
Pian mennään, toivotaan että seeprat antaa pelata.
 

SJK10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei ole kyllä itsellä pienintäkään pelkoa, ettei saisi pelata. Pilli on pysynyt niin tiukasti taskussa, että kentällä saa heittää varmaan niskalenkkiäkin ilman penaltia.

Kaverin Smackdown-painija on tämän ainakin osannut hyödyntää.

Toivotaan että tänään palataan takaisin jääkiekon sääntökirjan lähteille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös