Playoffs 2022 puolivälierät: Ilves (3.) – Kärpät (6.)

  • 215 820
  • 2 518

mpeso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pyry
Kyllähän se on raaka fakta että mikään ihme ei Kärpille tätä sarjaa käännä. Ehkä sieltä yksi tilastovoitto raavitaan. Ilves on edellä joka osa-alueella. Ja taito se on noiden jäähyjenkin hommaaminen vastustajalle, siinäkin Ilves on parempi.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Aaltosen huitasu oli kovahko, mutta näitä tapahtuu koko ajan pelissä että mailaan lyödään. Jos ei osu käteen, tai maila ei mene paskaksi/tipahda käsistä, eikä kaveri menetä edes kiekkoa niin vois tulkita ihan tavan mailahäirinnäksikin.

Aaltonen on Suomen takana jolloin etenkin täytyy mailahäirintä osua mailaan. Tuo tulee suoraa peukaloon tuo lyönti. Hyvin näkee ja poimii tuomari tämän pois.

Huonolla tuurilla noissa käy näin:

 

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Kovaa tuli Kärpät päälle, tiukka peli.

Näyttää ainoa oljenkorsi olevan, että pääsevät johtoon tai pitävät pelin tasan mahdollisimman pitkään niin pääsevät mukavuusalueelleen. Jos Ipa pääsee johtoon, Ipa määrää tahdin ja se on nopea.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Tänään vihellettiin ja jos joku pitää sitä puolueellisena niin onko parempi 0-4 kuin 2-6? Mitään syytä jäähyjen tasapainon käännölle ei ollut.

Sen verran sillä on väliä, että jos toisella on lähes 30 % ylivoima niin se näkyy sarakkeessa pienilläkin määrillä. Kärpille tällainen 8-3 voimasuhde olisi optimaalinen tai 6-3 jopa unelma. Mistään 4-4 tai 5-5 tilastoja on turha haaveilla. Jos kolmannessa erässä olisi se sääli kakkonen edes annettu, olisi mahdollista ettei jatkoaikaa olisi tarvittu.

Mutta olen varma, että tähän tuomarityöskentelyyn palaamme vielä uudestaan kun voimasuhteet tämän suhteen kääntyvät. Niin monta sarjaa on nähty missä ensin toiset märisevät tuomareista ja toiset tuomitsevat sen ja lähinnä ihmettelevät miten voi joku olla pettynyt kun 120 minuuttia vedetään kahdella kakkosella. Sitten kun asetelma kentällä ja jäähyaitiossa muuttuu, alkaa selitys siitä että nyt annetaan tasoittavia.

Lopulta kun aletaan hylkäämään maaleja tai niitä hyväksytään aivan uskomattomilla perusteilla ( katsokaa tallenne kevään 2014 finaaleista, neljäs peli Tampereella ja se ratkaisu ) alkaa se viemään kaiken huomion koko ottelusarjasta. Muutama ylivoima Kärpille ja tuomareista ei kukaan kitisisi.

Niin, sarja on kaikkea muuta kuin ohi tai taputeltu.
Tyylistä viis, nyt vain Tampereelta onnistunut ryöstö seuraavaksi ja mielellään parilla ylivoimamaalilla ja mahdollisimman kyseenalaisilla tuomioilla.

Voittajan kunnioittaminen ja paremmuuden tunnustaminen on helppoa. Tuomarin " oikeudenmukaisuus" ja sen tunnustaminen onkin kinkkisempi juttu. Hyvä tuomari ei ratko pelejä eikä anna toiselle kohtuutonta etua.
6 pelatusta erästä Ilves ollut ylivoimalla 22 minuuttia eli yhden kokonaisen erän.
Kärppien 4 minuuttia vastaan. Tämä ero näkyy myös hyökkäysaluejoissa, laukausten määrissä, kiekonhallinnassa.

Nyt on tuntunut, että Kärpät saa joka tilanteesta jäähyn ja Ilvekselle pitää hakea saatana koosteiden kera rikkeitä eikä nekään riitä. Meininki on kuin hiekkalaatikolla. Todistakaa, että ILVES teki ottelussa rikkeen josta olisi voinut jäähyn antaa. Totta helvetissä se teki monta rikettä ja virhettä. Ei tällaista vielä ole ennen ollutkaan. Se että Marjamäen pitää haastaa ja haastaa tuomaria, pyytää neuvotteluun, levitellä käsiä. Pelaajien pitää junkuttaa ja junkuttaa. Katsokaa Tapolaa Tapparan riveissä. On tämän pelin mestari.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: 1946

Yohann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sens
Siirretään tämä tänne paremmin sopivaan ketjuun.

Kärpät oli paljon parempi, kuin eilinen märkä rätti, mutta vielä ei riittänyt. Kuitenkin suunta on erä erältä ylöspäin, joten eiköhän Tampereella nähdä jo melko kova vääntö keskiviikkona. Vaaralliset paikat oli kummassakin päässä kortilla. Hivenen vaarallisemmat oli Ipalla.

Voi tämä sarja vielä venyä pitkäksi ja raastavaksi, mikäli saavat kammettua voiton itselleen seuraavasta. Mikäli eivät, niin todennäköisyydet pienenevät kovasti.
 

Just Us

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikon seurat
Aaltonen on Suomen takana jolloin etenkin täytyy mailahäirintä osua mailaan. Tuo tulee suoraa peukaloon tuo lyönti. Hyvin näkee ja poimii tuomari tämän pois.

Huonolla tuurilla noissa käy näin:


Itselleni kävi kauan sitten junnupelissä juuri noin. Kynsi taittui juuresta ylös, suoraan jäältä kynnen poistoon kirurgisesti. Sormi murtui ja pari kuukautta pois peleistä. Hyvä, kun nuo vihelletään. Mailasta täytyy ottaa vastuu.
 

GNR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hyvä tuomari ei ratko pelejä eikä anna toiselle kohtuutonta etua.
6 pelatusta erästä Ilves ollut ylivoimalla 22 minuuttia eli yhden kokonaisen erän.
Kärppien 4 minuuttia vastaan.
Tämä ero näkyy myös hyökkäysaluejoissa, laukausten määrissä, kiekonhallinnassa.

Nyt on tuntunut, että Kärpät saa joka tilanteesta jäähyn ja Ilvekselle pitää hakea saatana koosteiden kera rikkeitä eikä nekään riitä. Meininki on kuin hiekkalaatikolla. Todistakaa, että ILVES teki ottelussa rikkeen josta olisi voinut jäähyn antaa. Totta helvetissä se teki monta rikettä ja virhettä. Ei tällaista vielä ole ennen ollutkaan.
Ja ihan aiheesta. Eilen ansaitsette jokaisen jäähyn ihan pelkästään huonolla pelaamisella. Pelkästään korkeilla mailoilla keräilitte 6min. Siihen päälle kurittomuuksina Leskisen urpomainen vyöheitto & Mäenalaisen taklaus kiekottomaan Odeniin.






 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Joo eli ihmettelemme miksi vitussa Ilvekselle ei vihelletä mistään jäähyjä = tuodaan Lennartin kommentit miten typeriä ja ansaittuja jäähyjä meidän jäähyt on.
 

GNR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joo eli ihmettelemme miksi vitussa Ilvekselle ei vihelletä mistään jäähyjä = tuodaan Lennartin kommentit miten typeriä ja ansaittuja jäähyjä meidän jäähyt on.
Eilen vihellettiin Suomelle päähänkohdistunut 2+10 aika kevyesti ja Konnalle 2min huitomisesta, se yhtä fiksu kuin Juhiksen tänään. Tänään mitään kovin selviä paikkoja edes ollut, ainakaan omin värilasein. Playoff säännöt.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Joo eli ihmettelemme miksi vitussa Ilvekselle ei vihelletä mistään jäähyjä = tuodaan Lennartin kommentit miten typeriä ja ansaittuja jäähyjä meidän jäähyt on.

No laita seuraavaksi ihan ottelu ja pelikellon aika Ilveksen rikkeistä. Vaikka selvät korkeat mailat (Räty, Musin), roikkumiset (Leskinen), kiekottoman taklaamiset (Mäenalanen), takaapäin käsille huitomiset (Aaltonen) jne. niin päästään katselemaan tilanteita.

Kontiolan eilinen koukkauspään jäähy oli aivan naurettava jos vertaa noista mihinkään. Kannattaa katsoa uusintana ja revetä huolella.
 
Viimeksi muokattu:

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Suomi
Kärpät on ollut todella kuriton kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Niin sanottuja "hyviä jäähyjä" ei ole tainnut tulla vielä kertakaan Kärpille, ainakaan näin ulkomuistista sanottuna. Kai siellä olisi voinut jossain kohtaa olla se yksi jäähy Ilvekselle, mutta aika lillukanvarsista puhutaan kun on Ilves rehellisesti sanottuna ollut tässä ottelusarjassa sen verran parempi. Tää joukkue vaatisi henkisesti sen Valtteri Filppulan, joka oli olympialaisten toisen erätauon haastattelussa TV:ssä.

Nyt luvassa yksi välipäivä. Uskon että tuo välipäivä on Kärppien etu.

Ei vielä luovuteta, vaikka huonolta näyttääkin.
 

Maustemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ilves on ollut selkeästi parempi, vaikka tuomaritoiminta oli tänään suoraan sanottuna paskaa. Ei tässä väärä joukkue johda sarjaa, Tampereen Ilves pelaa upeaa jääkiekkoa. Etteenpäin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tämähän on nyt selvää: Ilves kuulemma on pärjännyt sotavuosina ja ulkojäillä. Voidaanko mestaruus siis jo jakaa?

Sotavuosina Ilves ei ole voittanut yhtään mestaruutta.

Tästä pidetään kiinni eikä anneta paskan legendan lentää.

Kiffen voitti kaikki sota-ajan mestaruudet.
 

Itäpuu

Jäsen
Joo, oli siinä ainakin kolme paikkaa, josta Ipalle olisi sen jäähyn voinut puhaltaa, ja saman verran Kärpille jai antamatta. Linja on aivan perseestä, kun kiekottoman estämisiä ja "sivupainetta" mailalla ei vihelletä, mutta sen ei pitäisi olla kenellekään yllätys. Ilves on erittäin hyvä joukkue, peli on viihdyttävää ja jämäkkää, mutta ihmettelisin, jos tuo ankara hyökkäyspään paineistaminen ei alkaisi näkyä. Fysiikka on kuitenkin fysiikkaa, ja ihmisiä ovat ilveksetkin. Mielenkiintoinen sarja vielä edessä.
 

sivurauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat ylipäätään tamperelaiselle jääkie
Hienoa, että Oulussa etsitään jo syitä muusta kuin oman joukkueen kurittomuudesta ja huonosta liikkeestä. Ihan sivuhuomautuksena kannattaa katsoa vaikka Lööf-Kiiskinen tilanne mistä Lööf sai kahden ottelun pelikiellon ja verrata sitä tuohon Koskenkorvan tilanteeseen. Ihan sama minkävärisillä laseilla katselee niin Kärpät otti 4 tyhmää jäähyä ja niistä ehkä se kaiken tyhmin lopulta ratkaisi pelin.

Kaksi viivaa on nyt seinässä. Nyt ei ollut mikään kaunis voitto, mutta vähintään yhtä arvokas kuin ensimmäinen. Huomattavaa oli tosiaan Kärppien laukausten blokkaaminen sekä se, että paljon taas paukuteltiin pleksejä. Päivä lepoa ja huomenna koitetaan saada kolmas kiinnitys välieriin. Jos liike säilyy niin en usko, että tässä on mitään hätää.
 

PronssiRanne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & KOOVEE
Kylläpä pohjoisen-pojilla nyt menee nämä jäähyt tunteisiin.
Junttilan jäähyn olisi voinut jättää viheltämättä se on totta, mutta jos olet 122 minuutin ja 34 sekunnin aikana noin 85-95 minuuttia potkun tai kaksi perässä niin yleensä siinä joutuu rikkomaan. On se nyt erikoista kun tollasella joukkueella täytyy alkaa itkemään jäähyistä. Väittäisin että ongelmat on jossain ihan muualla kuin tuomareissa.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Pienet oli pelissä marginaalit. Olihan Kärpillä paikkoja kolmannessa erässä, mutta kun ei itse tehdä niin yleensä vastustaja tekee. En minä kyllä löytänyt tuolta selviä jäähyjä mitkä olisi Ilvekselle pitänyt viheltää. Ekan erän kärppäjäähyistä voi tietenkin spekuloida, mutta ei se Kärppien peli niihin kaatunut. Ilves oli tälläkin kertaa parempi ja ansaitsi voittonsa.

Hyökkäyspeliin Kärppien pitää löytyy vielä aseita. Ilves puolustaa tiiviisti ja maalivahtipeli toimii. Toki myös ylivoimalle pitäisi päästä.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Sotavuosina Ilves ei ole voittanut yhtään mestaruutta.

Tästä pidetään kiinni eikä anneta paskan legendan lentää.

Kiffen voitti kaikki sota-ajan mestaruudet.
Kiitos sinne naapurileiriin. Pilke silmäkulmassahan sitä piikitellään yleisesti mm. Ilveksen villapaitamestaruuksista ja se on kyllä valitettavasti faktaa, että merkittävä osa keltavihreistä mestaruuksista voitettu ulkojäillä eli todella kauan sitten. Sinänsä ne ovat kuitenkin ihan yhtä arvokkaita mestaruuksia kuin vaikka 80-luvun mestaruudet, joista on myös jo ikuisuus ja joiden aikaisella pelillä häviäisi nykyaikana ihan pystyyn.

Kiffen tosiaan hallitsi sotavuosina niitä kausia, jotka edes pystyttiin pelaamaan. On hieman tulkintakysymys, voittiko Ilves mestaruuden sota-aikana, kun Lapin sodan taistelut jatkuivat vielä reilun kuukauden verran SM-sarjakauden 1944–45 päättymisen jälkeen. Siinä missä jatkosota vaati aseisiin puoli miljoonaa suomalaista, Lapin sodan taisteluissa suomalaisten vahvuus oli enimmillään 75 000 sotilasta, mikä mahdollisti myös jääkiekon pääsarjan pelaamisen olosuhteisiin nähden lähes normaalisti kiivaimpien sotavuosien poikkeusjärjestelyiden sijaan.

Vitsit villapaitamestaruuksista pystyn itse ainakin sivuuttamaan huumorilla, mutta yleensä Ilvestä kohtaan heitetyt väitteet, joissa virheellisesti todetaan Ilveksen voittaneen mestaruuksia muiden ollessa rintamalla, ovat mauttomia ja todella huonoa huumoria, joka ainakin omasta mielestäni menee rajan yli.

Sotavuodet koettelivat myös kaikkia tamperelaisjoukkueita ja esimerkiksi Ilvekseltä kaatui sota-aikana 14 pelaajaa. Jokainen voi miettiä sen vaikutusta aikakaudella, jolloin joukkueessa oli tyypillisesti kaksi kentällistä pelaajia. Merkittävämpänä talvisodassa kaatui seuran puheenjohtaja Jussi Tiitola. Kaatuneiden lisäksi monen pelit päättyivät vakavaan haavoittumiseen, kuten kävi näkönsä menettäneellä ykkösvahti Teuvo Castrénilla, joka ehti edustaa ennen sotia Suomea myös MM-kisoissa.

Nyt kun sodan kauheudet ovat taas valitettavan lähellä niin ajallisesti kuin maantieteellisesti, olisi aika haudata tämä mauton läppä lopullisesti. Jos ei muuten, niin ihan puhtaasta kunnioituksesta niitä 40-luvun pelaajia kohtaan, jotka uhrasivat elämänsä parhaat pelivuodet rintamalle ja maksoivat siitä pahimmillaan kovimman mahdollisen hinnan.

***

Vielä vähän tästä käynnissä olevasta sarjasta. Toinen peli oli niin tiukka kuin ennakoitiinkin. Näin keltavihreiden lasien takaa Ilves oli kokonaisuutena ehkä tuon yhden jatkoaikaosuman verran parempi, mutta Kärppien ryhtiliike teki ottelusta maalin pelin, joka olisi voinut kääntyä toisinkin. Jännittävä pudotuspeli, jonka hienous jää nyt vähän turhaan jäähyistä keskustelemisen jalkoihin.

Ennen ottelua oli kysymysmerkkinä, kuinka hyvin Ilveksen jänne pitää peräkkäisinä päivinä. Tuo huoli osoittautui onneksi tarpeettomaksi ainakin tällä kerralla, eikä edes kotijoukkueen avausmaali saanut suistettua Ilvestä raiteiltaan. Tuossa auttoi varmasti myös nopea tasoitus, eikä ottelussa ehtinyt muodostua minkäänlaista takaa-ajajan tuskaa. Sen verran täytyy sanoa, että ainakaan avauserässä Ilveksen syötöt eivät napsahtaneet lapaan ihan niin hyvin kuin avausottelussa. Sekin voi johtua osittain ihan vain lyhyestä palautumisajasta. Toinen erä oli mielestäni vierasjoukkueelta paras, vaikka siinä ei maaleja nähtykään.

Ilveksen pitää jatkaa nyt vain samaan malliin ja pitää visusti takki napitettuna leukaan asti myös kolmanteen peliin. Välipäivä tarjoaa Kärpillekin ensimmäisen kunnollisen mahdollisuuden säätää peliään Ilveksen pelitapaa vastaan. Sarja on kaikkea muuta kuin ohi.
 
Viimeksi muokattu:

RL1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raumam Boja
Eilistä peliä en tietenkään Lukon pelin takia nähnyt, mutta sunnuntaina Ilves oli kaikilla osa-alueilla niin paljon edellä, että ei ihmekkään jos ei jäähyjä tule. Sama jatkui ilmeisesti eilen, joskin vähän lievempänä. Katson pelin nauhalta tänään töiden jälkeen ennen illan koitoksia.

Turha niistä jäähyistä on kitistä, ei niiden kuulu mennä tasan vaan ne menevät sen mukaan, miten pelaajat kentällä käyttäytyvät. Tällä hetkellä Kärpät on muutaman potkun koko ajan jäljessä. Vauhdikasta tuo Ilveksen peli oli myös runkosarjassa, joten ei ihmekkään jos omalla kenttäpuoliskolla makoileva joutuu niitä jäähyjä ottamaan.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Näkyyköhän tässä jopa hiukan söötillä tapaa se, että oululaiset on vuositolkulla ollut niin hyviä että tuntuu vääryydeltä kun kaveri on edellä. Tämä siis ilman mitään provosointia. Itselle nämä playoff-pelit on tyyliin 20 vuotta ollut sitä, että Ilves on koko ajan potkun perässä, kaveri tuntuu jotenkin vain kaikessa vähän paremmalta ja sitten meille tulee vielä enemmän jäähyjäkin. Kuten jo moni on todennutkin, niin kun et ole hallitseva osapuoli ja olet koko ajan vähän perässä, niin jäähyjä tulee. Ja kuten Haapalakin totesi haastattelussa, niin ei tommonen 4 jäähyä nyt kovin paljon ole jääkiekkopelissä.

Tuntuu kummalliselta, että Ilves on tällä hetkellä näin laadukas joukkue playoffeissa. Sarja ei ole ohi ja tässä voi vielä tapahtua vaikka mitä, mutta siis siitä huolimatta joukkueen perustekeminen on silä tasolla että homma toimii. Eilen Kärpät oli jo selvästi parempi, mutta silti ei oltu pesukoneessa oikeastaan missään kohtaa vaikka Kärpillä omat paikkansa oli.

Se kyllä näkyy selvästi, että Kärppien hyökkäyspeli on hukassa. Oikeastaan yksilöistä on jäänyt mieleen vain Leskinen, Aaltonen ja Mäenalanen eikä kukaan hyvässä valossa. Runkosarjassa tuntui, että Mäenalanen oli ainoa uhka Kärppien hyökkäyksessä, mutta nyt tuntuu keskittyvän lähinnä taklailuun. Nuorista kyllä Hyry ja Aku Räty ovat olleet ihan positiivisia.

Huomenna on iso peli Tampereella, uskon että Kärpät parantaa edelleen, joten vaatimustaso vaan nousee peli peliltä.
 

Kyle

Jäsen
Aika merkille pantavaa ainakin Ilveksen peluutuksessa on se, että ensimmäisessä ottelussa kukaan Ilveksen pelaaja ei pelannut yli 19 minuuttia ja yli 18 minuuttiakin pelasi vain Salmela ja Mieho. Molemmat menevät pelaajatyypiltään ns. duunariosastolle.

Toisessa ottelussa ottelussa Johansson pelasi eniten 19.52, eli vieläkään ei tullut yli 20 minuutin peluutuksia yksittäiselle pelaajalle. Puolustajista Masin oli toinen jonka peliaika oli yli 19 min.

Tärkeitä juttuja, että peliajat pysyvät maltillisina ja suht tasaisesti peluutetaan neljää kenttää tasaisena rintamana.

Muutenkin ensimmäisessä ottelussa selkeästi eri pelaajat pelasivat enemmän kuin toisessa. Varmasti pelinluonne vaikuttaa asiaan, mutta kyllä valmennus myös näitä huomioi kun pelataan peräkkäisinä päivinä.

Esim: pelaaja, game 1, game 2
Suomi 14.42 -> 18.29
Baptiste 13.47 -> 19.51

Mieho 18.50 -> 16.50
Päkkilä 15.43 -> 12.06
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Se kyllä näkyy selvästi, että Kärppien hyökkäyspeli on hukassa. Oikeastaan yksilöistä on jäänyt mieleen vain Leskinen, Aaltonen ja Mäenalanen eikä kukaan hyvässä valossa. Runkosarjassa tuntui, että Mäenalanen oli ainoa uhka Kärppien hyökkäyksessä, mutta nyt tuntuu keskittyvän lähinnä taklailuun. Nuorista kyllä Hyry ja Aku Räty ovat olleet ihan positiivisia.
Kärppien suorahyökkäyspeli on hukassa. Koitin nyt miettiä, niin kahteen peliin heillä ei ole yhtään ylivoimahyökkäystä ja ei nyt heti tule mieleen suoraa hyökkäystä, joka on päättynyt laadukkaaseen vetopaikkaan. Se Tampereen pelin maali oli ns oikein puolustettu ja laukoja ohjattu sivulle pois A-sektorilta, mutta se nyt sattui lipsahtamaan sisään.

Runkosarjassa näitä annettiin vielä Mikkolan Kärpille ja tais siinä ensimmäisessä Raksilan pelissä olla heti ekaan erään kolme tai neljä yv-vastahyökkäystä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös