Playoffs 2022 puolivälierät: Ilves (3.) – Kärpät (6.)

  • 215 822
  • 2 518

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Yhtälailla Tappara on ollut vaikeuksissa Ilvestä vastaan tällä kaudella. Jos sovelletaan taktiikkaa jota vastaan Ilves osaa pelata niin lopputulos on nähdynlainen mitä tänään.
 

Driver

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Suomi, Suomalaiset NHL:ssä, V. Ze
Huh, mikä peli! Itse sanoin kaverille vielä ennen peliä että taitaa Ipan "nuori" porukka jännittää alkuun ja Kärpillä Ohtamaat ym. kyllä hoitavat valmistautumisen, mutta mitä vielä!

Hieno alku Ipalta, mutta ei varmasti saada huomenna samanlaista alkua ja muutenkin vastaan tulee aivan varmasti todella ärsytetty kärppälauma. Mielenkiintoista nähdä, lähteekö Kärpät huomenna kovalla karvauksella peliin, tänään sitä ei juuri näkynyt, voisi olla Ipalle myrkkyä. Toisaalta jos lähdet liikaa jahtaamaan niin Ipa kyllä iskee vastahyökkäyksistä.

Henkisesti todella tärkeä voitto Ilvekselle. Varmasti nosti itseluottamusta, mutta en usko että tämä sarja siltikään 4 tai 5:ssä pelissä ohi on.
Mielenkiintoista myös nähdä, minkälaista rotaatiota Myrrä alkaa pyörittämään(vai alkaako?)

Osasto41 piti hyvin tunnelmaa yllä ja tuntui muukin halli lähtevän kannustukseen hienosti mukaan!

Ps. Mäenalasta kannattaa kuumentaa :)
 

vilho

Jäsen
Sellasta. Otetaas sekalaisia hajatelmia näin tuoreeltaan (ns. rapid fire tyyliin, sanois aurinkokuningas).

1. Ilves sai 3-0 johdon helpolla. Pelin alku oli oikeasti huomattavasti tasaisempi kuin mitä numeroista voi päätellä. Ilves teki käytännössä kolmesta ensimmäisestä maalipaikastaan maalin, ja sai sitä kautta flown päälle. Ei pidä olettaa, että sarjan loput pelit ratkeavat yhtä helpolla.
Mainio viesti, mutta pakko olla hieman eri mieltä ykköskohdasta. Kyllä Ilves vei ekaa erää aivan 6-0 kaikilla osa-alueilla - niin oman pään kaksinkamppailuissa kuin vastaavasti hyökkäyspäässäkin, jossa vihreäpaitaiset napsi päätykiekot itselleen hämmentävän kovalla prosentilla. Toki, Ilves teki maalit lähestulkoon ensimmäisistä paikoistaan. Laukaukset ensimmäisen erän jälkeen 21-3 ja kiekonhallinta 69%-31%. Ei uskoisi pleijarisarjan ensimmäiseksi eräksi.

Sarjaan lähtiessä suurin huolenaihe oli Kärppien träppi ja odotus oli, että Ilves hakkaisi päätään siihen. No, ensimmäisen pelin perusteella tämä huoli on täysin turha ja siitä tultiin läpi niin päätykiekoilla kuin kiekottelemallakin, josta parhaana osoituksena 2-0 maali. Miten Marjamäen joukot vastaa? Lähteekö luistelukilpailuun ja lähtee karvaamaan ylempää? Ei varmasti, tai jos lähtee niin jälki on rumaa, sillä Kärpät ei voita Ilvestä luistelukilvassa - voin lyödä vaikka Averna-pullon vetoa. Träppi kuntoon jollain konstilla? Good luck with it. Yhdessä yössä sen tekeminen olisi melkoinen saavutus, etenkin kun nyt myös Ilves sai kokemuksia ja videomateriaalia oman pelin toimivuudesta Kärppiä vastaan.

Aaltoset, Leskiset, Junttilat ja kumppanit jäi kyllä täysin varjoon ja niin he tulevat kyllä jäämäänkin mikäli eivät pääse pelaamaan kiekolla. Erikoinen tilanne sinänsä, kun Kärpiltä löytyy sitä hyökkäysvoimaa ainakin paperilla, mutta se ei vaan pääse oikeuksiinsa. Toki näinhän täällä on jo usean päivän ajan toitotettu, että Kärppien hyökkäyspeli ei vakuuta.

Siinä missä kevään '19 puolivälieräsarjassa nämä joukkueet olivat pelitavallisesti kohtuu samalla tasolla ja Ilves jäi jalkoihin heikon pelaajamateriaalin takia, niin nyt tilanne on oikeastaan täysin päinvastainen. Muistin virkistykseksi tässä ensimmäisen matsin kokoonpanot:Kokoonpanot | Kärpät - Ilves 22.3.2019 | Liiga

Innolla kohti huomista ja seuraamaan miten sarja kehittyy!
 

Pedon kynnet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lahdessa Pelicans pelin jälkeen Kärpät hieman ns palaveerasivat Marjamäen johdolla, joten luulenpa että tänäänkin on palaverit pidetty huomista silmällä pitäen. Syytä onkin ollut. Se mihin se johtaa, nähdään huomenna, mutta uskonpa että samankaltainen aloitus ei tule toistumaan. Se miten voimasuhteet pelin edetessä menee on sitten toinen juttu. Sarja on vielä pahasti kesken vaikka Kärpät aloitti sen ohipelillä, mutta mitään Ilvekseltä poisottamatta, se oli parempi. Paljon parempi tänään.
 

1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
PM07, Oulun Kärpät
Itse asiassa Anttila pelasi Ilveksen junnuissa pari kautta jo noin 12-vuotiaana. Sitten kasvupyrähdyksen aiheuttamien koordinaatiohaasteiden ja kasvukipujen vuoksi ei mahtunut enää jengiin ja palasi takaisin LeKin junnuihin.

18-vuotiaana Anttila pelasi LeKin II-divisioonajoukkueessa, jonka valmentaja ja umpi-ilvesläinen Kilu Järvinen (edelleenkin Ilveksen pikkujunnujen ikäluokkien valmennuspäällikkö) näki, että nuoren pelaajan pitäisi päästä isompiin kuvioihin ja vinkkasi Ilveksen A-junnuja valmentavalle Pajuojalle Anttilasta.

Samana kesänä, kun Anttila siirtyi Ilveksen A-junnuihin, Pajuoja vinkkasi puolestaan Chicago Blackhawksin scouttina toimineelle Sakke Pietilälle Anttilasta ja myös jätin omaksi yllätykseksi hän kuuli lopulta oman nimensä varaustilaisuuden 9. kierroksella.

Ilveksessä sitten A-junnujen Suomen mestaruus 2005 ja 7 kautta SM-liigaa, kunnes parin TPS-kauden kautta maailmalle. Loppu on historiaa.

Anttila ei ole siis virallisesti Ilves-kasvatti, mutta kuitenkin vähintään yhtä ilvesläinen kuin vaikka Seinäjoella jääkiekko-oppinsa saanut ja Tampereelle joskus B-junnuikäisenä muuttanut Kontiola on tapparalainen.

Tuosta tulikin mieleen, että tietääkö Ilves-fanit et Raipe Helminen pelas joskus juniorina Kärpissä jonkun turnauksen ainakin? Junno taisi luovuttaa Raipelle sen viimeisessä Raksilan runkosarjaottelussa jonkun kehystetyn joukkuekuvankin tuosta tapahtumasta. Eli käytännössä Kärppien kasvatti ja seuralegenda. :)
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No niin. Tilanne on 1-0 ja huomenna jatkuu. Kaikki viittaa siihen, ettei voimasuhteet joukkueiden välillä ole muuttuneet runkosarjasta. Kärpät ei tahtonu hippaa saada. Toki pelin ratkettua homma tasoittui. Toki kun on urheilusta kyse, niin on siellä aina muutamia muuttujia, jotka voi pelin kääntää meillekin. Itse luotan tuohon joukkueeseen. Vielä se voittokin kairataan.
 

Nälkäkasvaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mitään ei ole vielä saavutettu. 4 voittoa tarvitaan Kärpistä. Kolme voittoa vielä.

Vaikka kuinka ylivoimainen esitys eilen olikin, niin sillä ei saatu kuin yksi voitto. Ei yhtään enempää.

Runkosarjasta tuttuun asennevammaan ei todellakaan ole varaa. Ilveksen pelaamisen taso laskee järkyttävän paljon asennevamman kanssa.

Eilisestä pelistä Ilveksellä on vielä silti varaa parantaa. Paljon tuli vielä huonoja syöttöjä/huonoja syötön vastaanottoja täysin helpoissa paikoissa.

Pienet asiat huolellisesti ja ilman luulotauteja 110% asenteella ni hyvä tulee. Leskistä ja Mäenalasta kannattaa myös kuumentaa. Helposti tuntui heidän ihon alle pääsevän eilen.
 

sivurauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat ylipäätään tamperelaiselle jääkie

Tuo nelosketjun 2-0 maali oli kyllä malliesimerkki miten rikotaan keskialueella paikoillaan seisova träppi. Tulevissa ennakoissa varmasti näytetään useasti miten hyökätään rintamana.
Yksi lisäseikka tuosta maalista on vielä sellainen, että ensimmäisenä maalilla on selvästi Päkkilä. Jos kiekko olisi torjuttu niin luultavasti Päkkilä olisi lyönyt riparin sisälle. Mihin jäi Kärppien pelaajat?

Parempaan paikkaan ei olisi voitu pelata kauden parasta erää. Osa menee siihenkin, että Kärpät oli täysin telineissä mutta oli silti meiltä väkevä esitys. Tuo trapin murtaminen kävi periaatteessa hyvin yksinkertaisesti. Ilveksen puolustajien kiekollinen osaaminen on huimalla tasolla ja sieltä useimmiten se yksi pakki tuli kiekon kanssa keskialueelle- Sen jälkeen käytettiin kolmea versiota. 1.) syöttö liikkeessä olevalle pelaajalle joku pääsi vauhdilla Kärppien puolustusalueelle. 2.) Veto päätyyn hybridipitkän tai punaviivan ylityksen jälkeen niin, että kiekko tuli reilusti irti kulmauksesta. 3.) Jos tilaa ei ollut niin kaarto omiin ja pakki-pakki syötöllä eteenpäin. Hyvin yksinkertaista ja fiksua kiekkoa. Tähän Marjamäkin tullee tänään iskemään vahvasti. Itselle isoin yllätys oli se, että voitettiin fyysinenkin peli. Eri toten Mieho ajoi monta painavaa niittiä puhtaasti loppuun asti.

Ensimmäinen viiva on ja kolme puuttuu. Ne ei varmasti tule näin helpolla (jos ylipäätään tulevat). Kuten Konna jossain haastattelussa sanoi niin joukkue on työjoukkue ja ennustan, että haalareita tarvitaan vielä paljon lisää. Sarja on alussa ja eiköhän Kärpät saanut sellaisen herätyksen ettei tästä todellakaan kävellä jatkoon.
 

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Näin jälkikäteen eilisestä pelistä yksittäisinä nostoina, joita toivon näkeväni jatkossakin, oli tosiaan hyvä fyysinen peli ja se YV joka tuntuu nyt jo jauhavan ihan eri tasolla kuin runkosarjassa ja uskallan väittää että se tuosta vielä raaistuu.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Eiköhän tänään nähdä ihan eri peli kuin eilen. Ohi meni niin että vilahti mutta tänään ei olla vaan,
tänään tullaan ja kovaa.
Jokaisella pelaajalla saattaa olla veren maku suussa.
Tänään on tänään, ei mietitä eilistä.
Eletään hyvin tämä päivä.
 

Super11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa, Raipe, Niinimäen Jesse, Eemeli Suomi
Eilisestä on sanottu jo kaikki, joten en jaksa siihen enää palata. Nyt on oikeastaan molempien joukkueiden kannalta todella merkittävä peli. Ensinnäkin Ilveksen kannalta jännittää erityisesti se, että miten tämä selkeä voitto käsitellään. Nuori ja kokematon joukkue voi pahimmassa tapauksessa kuvitella tämän päivän matsin noudattavan samaa kaavaa kuin eilinen. Tuplapelit olivat runkosarjassakin todella heikkoja. Toisaalta jos tuo voitto on käsitelty oikein ja Ilves nappaa toisen voiton niin uskon Ilveksen olevan todella vahvoilla jatkossa.

Kärpillä puolestaan vain parannettavaa ja on selvää, että tänään nähdään täysin erilainen joukkue. Asenne ja puolustaminen saadaan varmasti paremmalle tasolle, mutta tuleeko hyökkäyspeliin jotain lisää? Jos Kärpät saa avausmaalin ja uskaltaisi antaa painetta Ilveksen pakistolle jo hyökkäyspäässä niin tupsukorville tulee vaikea ilta. Kärpillä lähes pakkovoitto. Onko vuorokausi ollut rittävä aika tehdä tarvittavia viilauksia peliin?
 

Fläppitaulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, KOOVEE, Ilves
Kärppien kiekollinen peli oli jotain aivan karmeaa. Oululaisten huonoutta vaikea laittaa Ilveksen hyvyydeksi kun repaleinen viisikko hyökkää ilman mitään rakenteita. Usein kiekkoa kuskasi yksinäinen hyökkääjä jolla ei ollut kiekon kanssa edes vaihtoehtona kuin pistää päätyyn tai syöttää syvälle alas omalle pakille.

Vastaavasti Ilves pelasi hyvällä liikkeellä pitäen kiekkoa selkeästi vastustajaansa enemmän. Mutta kyllähän ekan erän 3-0 sujahti täysin lahjana taululle ratkaisten ottelun. Ilveksellä ei hyvästä energiastaan huolimatta ollut käytännössä huippuluokan tontteja juuri ollenkaan. Ei olisi ollut vääryys vaikka ekan erän jälkeen olisi ollut 1-0 taululla, tai noilla maalitonteilla playoffeissa jopa 0-0.

Viimeiseen erään sitten Ilves fiksusti jo vähän löysäili tätä päivää varten ja Kärpätkin sai pelistä enemmän otetta. Ilveksen kiekollisesta dominanssista huolimatta numerot mairittelee Ilvestä, ennemminkin tuo oli maalin peli. Puhtaasti maalipaikkoja tarkastelemalla. Ilves oli kuitenkin niin paljon energisempi etten olisi Ilveksen kannattajana huolissani tulevasta mikäli sama energiatasapaino säilyy.

Marjamäki sanoi ettei mitään muuteta. Kannattaisi. Nimittäin agressiivinen karvaus on ollut Myrrän Ilvekselle myrkkyä vuodesta toiseen. Eilisen kaltaisella kärppälaumalla ei kuitenkaan eväitä sellaisen laadukkaaseen toteutukseen. Ilvekselle menee ja selkeästi kunhan jatkossakin muistetaan pysyä jäähyboksista poissa.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Myönnän ihan rehellisesti epäilleeni, kuinka hyvin Ilves saa vaihdettua runkosarjan lopun läpsyttelyn pudotuspeliasetukselle pelkästään nappia painamalla. Ilokseni voin todeta olla väärässä ainakin ensimmäisen ottelun osalta. Ilves on tällä kaudella mokannut monta ison latauksen ottelua ja juhlapeliä, mutta tähän ensimmäiseen puolivälierään joukkue tuli kyllä ihan yhtä valmiina kuin uuden hallin ensimmäiseen peliin ja Hakametsän viimeiseen paikallispeliin.

Koska olen vuosikausien ajan pettymyksissä marinoitu Ilves-kannattaja, niin hienosta alusta huolimatta jatkon kannalta huolestuttaa hieman seuraavat asiat lähinnä runkosarjan perusteella:

1. Miten Ilves löytää latauksen heti seuraavana päivänä pelattavaan peliin?

Ilveksen pelitapa vaatii selvästi, että joukkue on iskussa sekä fyysisesti, että henkisesti. Jos Kontiolan mainitsemat työhaalarit unohtuu jostain syystä koppiin, niin tupsukorvien lennokkuudesta häviää heti todella paljon ja joukkue näyttää tahdottoman kylläiseltä – suorastaan aseettomalta. Tällä kaudella on nähty monta kertaa, miten Ilves ei ole onnistunut säilyttämään latausta peräkkäisinä päivinä. Uuden hallin avausviikonloppu on ehkä se karuin esimerkki. Matkustaminen Ouluun ei varmasti ainakaan helpota tilannetta. Toki tähän ehkä pätee sama kuin "napin painamiseen", että pudotuspeleissä ei luulisi olevan ongelmaa latauksen suhteen. On tuo silti jonkinlainen kysymysmerkki siihen asti, kunnes joukkue osoittaa toisin.

2. Löytyykö flow?

Oikeanlaisella tunteella vaikuttaisi olevan tavallistakin suurempi merkitys Ilveksen suorituksiin. Eilen peli alkoi onnistumisten putkella, mikä siivitti niin joukkueen kuin yleisönkin ottelun loppuun asti kantaneeseen hurmokseen. Todella monessa tämän kauden ottelussa avauserissä on kuitenkin ollut ohipelin makua. Aika monesti Ilves on kyllä silloinkin pystynyt venyttämään ratkaisun vähintään jatkoille asti ja nappaamaan lisäpisteenkin. Pudotuspeleissä ei ole yhtä paljon varaa antaa tasoitusta vastustajalle. Ilves ei siis ole takavuosien JYPin tai perinteisen Tapparan kaltainen tasaisen konemaisesti tulosta jauhava kone, vaan edelleen seuran identiteetin mukainen veijareiden ja virtuoosien viihdyttävä taiteilijanippu. Runkosarjassa hämmästyttävää oli silti, että kaikesta vuoristoratamaisesta ailahtelusta huolimatta joukkue keräsi pisteitä melko tasaisesti ja vaikka flow'n puuttuessa mahalaskujakin nähtiin säännöllisesti, tappioputket olivat harvinaisia ja lyhyitä. Muutamaa poikkeusta huolimatta joukkue sai katkaistua tappiokierteet heti alkuunsa.

Näistä seinälle maalatuista piruista huolimatta täytyy sanoa, että Ilveksen seuraaminen on taas ihanaa. Niin paljon vuosien aikana on kuitenkin kertynyt traumoja, että vieläkin takaraivossa kytee jonkinlainen pelko, missä vaiheessa matto vedetään taas jalkojen alta.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Minä en usko, että latauksen kanssa tulee Ilveksellä olemaan mitään ongelmia tänäänkään. Ihan samalla tavalla, kuin se fokus "yllättäen" eilen säilyikin tekemisessä koko pelin, se mitä todennäköisimmin tulee säilymään tänäänkin. Nyt pelataan playoffeja, ja pelaajat on playoff-moodissa. Peleihin ei lähdetä takki auki "helpon" voiton jälkeen, aivan kuten toiseen tai kolmanteen erään ei lähdetty takki auki reilusta johdosta huolimatta.

Se, minkä kanssa voi hyvinkin tulla tänään ongelmia, on alussa passivoituminen. Pelin jälkeisistä haastatteluista oli kuultavissa, että odotuksissa on kotikaukalossaan kovaa päälle iskevä Kärpät. Jos Ilves vetäytyy liiaksi kuoreensa alussa ja antaa aloitteen Kärpille, se voi vuorostaan saada flown päälle. Nyt ei pitäisi antaa yhtään siimaa, vaan olla vähintään yhtä aktiivinen kuin eilen oltiin heti ensimmäisestä vaihdosta.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Eilisestä Ilveksellä on kyllä ihan hyvä onnistunut kokemus siitä, että vaikka kolmannessa erässä pienehkö passivoituminen ja jalan nostaminen kaasulta poiki Kärpille maalin, se ei kuitenkaan johtanut minkäänlaiseen Ilves-paniikkiin, vaan joukkue ryhdistäytyi välittömästi ja sulki luukut tiiviimmin.

Tuo on tietysti ihan totta, että pudotuspeleissä latauksen pitää voida olettaa olevan kunnossa joka pelissä alusta loppuun asti.

Se puolestaan herättää kysymyksen, että miksi tuo herpaantuminen tapahtui niin monta kertaa runkosarjassa. Onko runkosarjassa liikaa pelejä, jos kaikkiin niihin ei jaksa syttyä? Onko pelaajien ammattiylpeydessä jotain vikaa? Miksi katsojien pitäisi jaksaa syttyä kaikki peleihin ja maksaa täysi hinta lipusta, jos pelaajiakaan ei välttämättä kiinnosta? Bisnes toimii vähän huonosti, jos pelaajia ja katsojia kiinnostaa touhu täysillä vasta loppuotteluissa.
 

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Eikös tuo runkosarja ole vähän "pakkopullaa" ennen näitä tärkeitä pelejä? Joukkue kasvaa siinä runkosarjassa ja samalla tietenkin treenaa tähtäimenä pleijareissa jaksaminen ja menestyminen. Hyvinkin voi olla, että runkosarjan tuplapeleihin tullaan jo ekaan peliin treenien väsyttäneinä, mutta se jaksetaan puristaa väkisin hyvällä tasolla läpi, huominen peli sitten entistä väsyneempänä näyttää läpsyttelyltä.

Pleijareissa sitten pelataan vaikka kaikki raajat puudutettuina täysillä. Konna hyvä esimerkki, ei voi tietää miksi pelasi alakanttiin runkosarjassa mutta eilen tuo näytti ihan eri meiningiltä.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Päättyy tämä sarja lopulta miten tahansa, niin toivottavasti jatkossa kun runkosarjan viimesiä pelejä läpsytellään, niin ei puhuta minään totuutena, että ei se pleijarimoodi napsahda päälle mistään katkasijasta. Toki siihen on aina riski olemassa, mutta kun joukkueen tavoite ei ole ensisijaisesti voittaa runkosarjaa, vaan edetä keväällä mahdollisimman pitkälle, niin eilisen kaltainen esitys oli loistava osoitus siitä, kun suoritustaso muuttuu muutamassa vuorokaudessa aivan totaalisesti.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Päättyy tämä sarja lopulta miten tahansa, niin toivottavasti jatkossa kun runkosarjan viimesiä pelejä läpsytellään, niin ei puhuta minään totuutena, että ei se pleijarimoodi napsahda päälle mistään katkasijasta.
En ainakaan itse ole puhunut siitä minkäänlaisena totuutena, mutta pidin sitä ihan realistisena riskinä, kuten itsekin totesit seuraavassa lauseessa. Tokihan panoksettomiin otteluihin voi olla vaikeaa löytää täyttä latausta, mutta esimerkiksi Ilveksen kohdalla ottelut eivät edes olleet täysin panoksettomia.

Samalla täytyy sanoa, että esimerkiksi HIFK ei saanut vielä ensimmäisessä puolivälieräottelussa käännettyä runkosarjaläpsyttelyä tosipelien tappamisen meiningiksi. Kärppien kohdalla nähdään varmaan tänään, kuinka paljon suoritustaso voi muuttua vuorokaudessa. HIFK ja Kärpät tavoittelevat varmasti ainostaan mestaruutta. Sen koon seuroilla ei voi olla mitään muuta tavoitetta.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
En ainakaan itse ole puhunut siitä minkäänlaisena totuutena, mutta pidin sitä ihan realistisena riskinä, kuten itsekin totesit seuraavassa lauseessa.
Joo ja ei siis sinulle ollut mitenkään kohdistettu, vaan kaikille meille yleisesti muistutuksena. Näitä kuitenkin joka kevät huonosti runkosarjan lopun pelaavien joukkueiden kannattajilta saa lukea.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Eilisestä Ilveksellä on kyllä ihan hyvä onnistunut kokemus siitä, että vaikka kolmannessa erässä pienehkö passivoituminen ja jalan nostaminen kaasulta poiki Kärpille maalin, se ei kuitenkaan johtanut minkäänlaiseen Ilves-paniikkiin, vaan joukkue ryhdistäytyi välittömästi ja sulki luukut tiiviimmin.

Tuo on tietysti ihan totta, että pudotuspeleissä latauksen pitää voida olettaa olevan kunnossa joka pelissä alusta loppuun asti.

Se puolestaan herättää kysymyksen, että miksi tuo herpaantuminen tapahtui niin monta kertaa runkosarjassa. Onko runkosarjassa liikaa pelejä, jos kaikkiin niihin ei jaksa syttyä? Onko pelaajien ammattiylpeydessä jotain vikaa? Miksi katsojien pitäisi jaksaa syttyä kaikki peleihin ja maksaa täysi hinta lipusta, jos pelaajiakaan ei välttämättä kiinnosta? Bisnes toimii vähän huonosti, jos pelaajia ja katsojia kiinnostaa touhu täysillä vasta loppuotteluissa.
En usko, että tässä on kyse ammattiylpeydestä tai kiinnostamisesta, vaan lähinnä pelityylistä. Ilveksen peli-identiteetti perustuu kovaan liikkeeseen ja riistopelaamiseen, joka on toimiessaan hyvin tehokasta, mutta jos edes yhden pelaajan keskittyminen tai liike ei ole maksimissa, niin se näyttää todella rumalta ja huonosti kontrolloidulta pelaamiselta. Pitkässä runkosarjassa kun pelejä tulee 3-4 viikossa ja jokainen peli ei ratkaise koko kautta, tällainen pelityyli on todella kuluttava ja vaikea ylläpitää useita kuukausia putkeen. Ilveksen heikompi jakso sijoittui myös oikeastaan ihan loppukauteen kun joukkue kärsi tai oli juuri toipunut koronatartunnoista emmekä oikein voi tietää miten paljon nämä ovat vaikuttaneet joukkueen pelaamiseen. Sitten kun lisätään vielä tietoinen ketjuruletti ja todella vahva rotaatio, niin ei ole mielestäni ihme, että rotaatioissa ja ajoituksissa tulee isojakin ongelmia.

Jos taas verrataan johonkin trappi-pelaamiseen, niin pelin jäädyttäminen on huomattavasti helpompaa, kun johtoasemassa voidaan vetää trappia vielä hieman tiukemmalle hyökkäyspelin kustannuksella ja periaatteessa samalla pelivalmiudella ja yrittämisellä saadaan "katsojaystävällisempiä" tuloksia. Karkeasti sanottuna Ilveksen peli pitää katsojan sykkeet aina korkealla, koska hyvällä pelillä Ilves luo maalipaikkoja liukuhihnalla ja dominoi mitä tahansa vastustajaa, mutta huonolla pelillä Ilves lähinnä pyörii omissa puolustettavia pelaajia hukaten ja iskee vastahyökkäyksistä.

Yksi peli vasta otantaa pudotuspeleistä, mutta toivon, että Ilveksessä on nyt hakattu päätä seinään tuon kovan ja paineistavan karvauspelaamisen kanssa 60 peliä runkosarjaa, jotta saadaan se toimimaan pudotuspeleissä selkärangasta ja trappipelaaminen on pidetty "piilossa" pudotuspelien alkuun asti. Tästä nähtiin jo hieman viitteitä eilen, kun Ilves painoi ensimmäisen erän kovalla paineella Kärppien avauspelaamiseen kiinni ja varsinkin kolmannessa erässä käytti huomattavasti enemmän trappia johdon puolustamisessa. Ongelmahan on se, ettei edes pudotuspeleissä voi olettaa, että Ilves saa joka ilta samanlaisen latauksen ja rumban päälle. Siksi on todella tärkeää, että myös jonkinlainen limatrappi ja vahva keskustan puolustaminen saadaan toimimaan silloin kun peli ei muuten kulje, jotta pystytään taistelemaan voitosta.

Tänään toivottavasti nähdään Ilvekseltä samanlaista peliä, jonka jälkeen nähdään oliko Kärpät oikeasti eilen huono vai tekikö Ilves Kärpistä huonon.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Myrrän ja kumppanien taktista osaamista on epäilty pitkän aikaa, mutta eilen kyllä nähtiin pelin alussa täysin erilainen Ilves kuin aikaisemmin, kiekkoa heitettiin useaan kertaan päätylaitaan, josta sitten odenit ja Baptistet kävi niitä hakemassa. Toki pari kertaa tultiin myös syöttämällä läpi. Mutta kuten moni on jo todennut, niin tuo pelitapa voi olla aika lailla tuhoon tuomittu Ilvestä vastaan.

Uskoisin, että tänään kaukalossa on huomattavasti aktiivisempi Kärpät. Ei tule helppo peli ja voi hyvinkin kääntyä kotivoitoksi. Vierasvoitto tässä kohtaa olisi paha paikka oululaisille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös