Playoffs 2022 puolivälierät: Ilves (3.) – Kärpät (6.)

  • 215 800
  • 2 518
Ei ole oikein missään tartuttu siihen että ykköspakki Lancaster saattaa olla sivussa kun tämä alkaa. Jos näin on, laskee se Ilveksen osakkeita huomattavasti. Muuten tämä sarja on alustavasti 50-50 ennen ekaa peliä joka näyttelee todella isoa roolia siinä mihin suuntaan tässä parissa mennään.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Ei ole oikein missään tartuttu siihen että ykköspakki Lancaster saattaa olla sivussa kun tämä alkaa. Jos näin on, laskee se Ilveksen osakkeita huomattavasti. Muuten tämä sarja on alustavasti 50-50 ennen ekaa peliä joka näyttelee todella isoa roolia siinä mihin suuntaan tässä parissa mennään.
Kaikki kunnia Lancasterin kaudelle ja toivon todella, että tämä sympaattinen pelaaja palaa vielä pudotuspeleihin mukaan, mutta onhan Lancasterilla ollut viime aikoina vaikeaa. Pisteiden puolesta on ollut hiljaista, oman maalinedustan puolustaminen tuottanut hankaluuksia ja kiekonmenetyksiä kriittisissä paikoissa hyökkäysalueella. Jos puolustusta miettii, niin enemmän huolestuttaa miksi Dominik Masin putosi vielä eilen vielä kokoonpanosta, mutta toivottavasti kyse on vain siitä norosta.

Ilves tarvitsee kaikki kynnelle kykenevät kasaan, jotta tiiviissä pelitahdissa saadaan hieman kierrätettyä ja jalka pysyy liikkeessä.
 

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Myrrä on katsomaton kortti näissä karkeloissa, silti ja juuri siksi odotan innolla mitä valmennustiimi saa aikaan nyt kun pelikirjaa hiotaan yhtä vastustajaa varten.

Toiseksi toivon, että jengillä "vain" noro vitsauksena ja että se kiertää joukkueen nopeasti jotta ovat iskussa heti ekasta pelistä alkaen.

Aika 50/50 ennen ekaa peliä fiilis tästä sarjasta, jos Ipa löytää flow-tilansa niin Ipa jatkaa seuraavaan sarjaan. Muuten on aika nihkeä homma edessä.
 

sivurauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat ylipäätään tamperelaiselle jääkie
Viimeaikaisesten esitysten perusteella Kärpät on selvä suosikki. Keskinäisten kohtaamisten perusteella taas Ilves. Norovirusta ei olisi tällä erää tänne tarvittu. Kaikki pelaajat eivät ole vielä oikein koronastakaan selvinnyt ja toinen tukeva tauti päälle, niin osa pelaajista ei varmasti ole ainakaan täydessä pelikunnossa. Onneksi meillä on kuitenkin siirtorajan myötä tullutta leveyttä eli varmaan nyt kuitenkin kohtuullinen joukkue saadaan jäälle.

Ainakin omat katseet kääntyvät Ilveksestä erityisesti Kontiolaan sekä lisäksi Haapala & Anttila- kaksikkoon. Totuus on se, että näiden kolmen mukana kaadutaan tai jatketaan. Heillä on kumminkin se kokemus mitä tällä erää tarvitaan.

Toivotaan hienoa sarjaa ja paras voittakoon. Toivottavasti ollaan se paras.
 

MaxM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tullenee erittäin tasainen sarja . Ilves on läpi kauden pelannut todella viihdyttävää ja hyvää kiekkoa ja Kärpät on puolestaan löytänyt tavan voittaa pelejä Marjamäen tultua takaisin . Oma veikkaukseni on Kärppä lasien takaa että Kärpät jatkoon 4-3.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Mitähän täällä saa lukea? Ilves, sarjakolmonen, keskenäiset vienyt kaudella 4-0, olisi yhtäkkiä sarjassa haastaja?

Viimeisen 20 vuoden aikana tämä on varmaan ensimmäinen kerta, kun asia ei ole näin. Piste.
Olisimme olleet selkeä ennakkosuosikki jos Mikkola olisi jatkanut. Nyt kun siellä onkin Late ja muut hankinnat, kääntyy ennakkosuosikin viitta sinne.

Oikeastaan Kärpille haastavaa on se, että Ilves on arvaamaton.

4-1 sarja Ilvekselle.
 

Crueman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man Utd, Los Angeles Lakers
Ei ole oikein missään tartuttu siihen että ykköspakki Lancaster saattaa olla sivussa kun tämä alkaa.
Hieno mies kaikin puolin mutta korkeintaan nelospakki Ilveksessä tällä hetkellä.

Parikka, Johansson ja Masin menevät melko selkeästikin edelle tärkeydessä.
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Olisimme olleet selkeä ennakkosuosikki jos Mikkola olisi jatkanut. Nyt kun siellä onkin Late ja muut hankinnat, kääntyy ennakkosuosikin viitta sinne.

Oikeastaan Kärpille haastavaa on se, että Ilves on arvaamaton.

4-1 sarja Ilvekselle.
Jos Mikkola olisi jatkanut, niin teillä olisi puolivälierissä jokin ihan muu vastustaja kuin Oulun Kärpät. Ja Kärpät puolestaan olisi tällä päivämäärällä jo ansaituilla kesälomilla, jos valmentajaa ei olisi vaihdettu.

Veikkaan äärimmäisen tasaista sarjaa. Ylikävelyä tästä sarjasta ei tule suuntaan, eikä toiseen.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tässä on mielenkiintoinen puolivälierä. Asiaa voi lähestyä aika monesta eri näkökulmasta, mutta kyllähän tässä Ilves on jo runkosarjasijoituksen vuoksi kaikesta huolimatta nähtävä ennakkosuosikiksi. Kärppien aliarvioimiseen ei kuitenkaan ole Ilvekselläkään varaa - läpihuutojutuksi en tätä näe.

Olen kyllästymiseen asti täällä puhunut Ilveksen vaatimattomasta hyökkäyspelistä, jos sille ei rakenteellisesti tarjota mahdollisuuksia hyökätä vastaan. Marjamäki on käytännössä riisunut Kärppien pelistä kaikki hienoudet pois: Kärpät on pelannut poikkeuksellisen passiivisesti - odottaen omia hetkiään ja Kärpät jaksaa selvästi pelata noin. En näe, että Kärpät tulee tarjoamaan Ilvekselle mitään muuta kuin selvää kiekkokontrollia - runkosarjan loppu osoitti aika selvästi Ilveksen haavoittuvuuden myös tuloksellisesti, kun yhä useampi vastustaja lopetti Ilveksen vastahyökkäyksien ruokkimisen. Kun ruokinta ei toiminut niin Ilveksen maalintekokin hyytyi.

Oikeastaan se on mielestäni aika sama, tuleeko Ilvekselle vastaan HPK vai Kärpät niin kumpi tahansa torpedoi aika voimakkaasti sitä tapaa, jolla Myrrän joukot ovat voittonsa niittäneet. Mielenkiintoista aikaa!
 

Taapertaja73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hieno sarja tästä on tulossa. Ilves lähtee mielestäni ohuesti ennakkosuosikkina, mutta Kärppien pudotuspelipelaaminen on perinteisesti ollut melko kliinistä ja voittavaa ja on mielenkiintoista nähdä miten Ilves pystyy taktisesti vastaamaan vai vetääkö vaan omilla vahvuuksillaan.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Noin muuten olisin varmaan Ilveksen puolella, mutta olen nyt laskenut tämän homman, ja Kärppien pitäisi voittaa sarja, jolloin TPS:n kaatavan (ja peliesityksiin nähden yllättävän) IFK:n ei tarvitsisi vielä mestarisuosikki-Tapparaa välierissä kohdata, eli...
1/4:
Tappara-Kärpät
Jukurit-HIFK
 

Olbertson

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Leijonat, Kärpät
Marjamies on valmentajana aavistuksen, ehkä isommankin, yliarvostettu. Meriitteinä lähinnä kaksi mestaruutta seiskapelin jatkoajalla. Pomppu sisään, pomppu ulos. Ilman noita pomppuja Marjamies tuskin elättäisi itseään valmentajana tänä päivänä.

Tartun nyt Rapalaan tarkoituksella.

On aikamoisen ironista, että väitteesi kuuluu, että ikuisen hopeatoffeen syöjän ja ”pomppu sisään, pomppu ulos” -selittelyjen erikoismiehen Jukka Rautakorven taustajoukot itkevät, että Lauri Marjamäki ei elättäisi itseään valmentajana ilman jatkoaikojen tuuripomppuja.

Ihan muistutuksena, että toisen näistä jatkoajoista ratkaisi Juhamatti Aaltosen maailmanluokan kuti ja toisen Ivan Humlin ja Sebastian Ahon täydellinen yhteispeli ja oivallukset. Tuurillahan ne toki.. Käännetään vielä sen verran Moraa kirveen haavassa, että toisessa näistä sarjoista muuan supertykki O. Palolalla oli jatkoajalla semmonen snadi ratkaisun paikka. Tuurillahan se torjuttiin toki.

Tapparan miehilläkin alkaa reidet tutista. Kevät on ihanaa aikaa.

Sarjaa odotan mielenkiinnolla. Neljä runkosarjan peliä Mikkolan Kärppiä vastaan ei merkitse tässä kontekstissa enää yhtään mitään.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Melkoiseen kuoppaan sai Ilves itsensä kaivettua viimeisessä runkosarjapelissä. Valmennukselta melkoinen housuun paskominen, vaikkei Myrrä nyt ole muutenkaan mikään mestarijoukkueen valmentaja. Erittäin iso sääli. Ilves olisi ollut suuri ennakkosuosikki Kookoo/Pelicans -puolvälierissä, mutta nyt näyttää siltä, että Ilves jatkaa perinteikästä uraansa syksyn mestarina.

Toivon kuitenkin vahvasti olevani väärässä ja Ilves tästä jollain ihmeellä pääsisi jatkoon, mutta näyttää siltä ettei hyvältä näytä. Tsemppiä nyt kuitenkin IPA:lle!
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Itse näen, että Ilves lähtee tähän pienoisena suosikkina. Edelleen Kärpille on tekemistä pelin kanssa vaikka se on mennyt askel askeleelta eteenpäin.

Yksi mikä voi näytellä suurta roolia on Kärppien ylivoima pelaaminen. Se on ollut erittäin tehokasta. Toki Kärppien pitäisi saada tuotettua myös jäähyjä Ilvekselle. Saa nähdä mikä on tuomarilinja. Jos se on salliva niin silloin ei paljoa jäähypenkillä istuta vaan 5-5 peli merkkaa paljon enemmän.

Paperilla puolustus ja hyökkäyspelaaminen mennee hiuksen hienosti Kärpille, mutta niin kuin sanoin niin viisikkopeli on edelleen enemmän sekaisin kuin Ilveksellä. Maalivahtipeli on hyvinkin tasan. Toivon, että Blomqvist saa näyttää kyntensä myös pleijareissa.

Hyvää kevättä kaikille ja toivotaan, että sarja on pitkä ja raastava.
 

Tratikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät tais saaha runkosarjassa yhen pisteen Ilvekseltä!!! Toki pleijarit on aina oma juttunsa, mutta kyllä se vähän suuntaa antaa. Marjamäen tulo toi vähän toivoa, mutta sen verran sekavaa ollut Kärppien touhu, että en uskalla siltikään kovin suurin odotuksin lähteä tähän sarjaan.

Ainahan tippuminen puolivälierissä vituttaa, mutta jos se tulee Ilvestä niin vähän kuitenkin laimentaa vitutusta. Ilolla olen seurannut Ilveksen nousua takaisin kohti liigan huippua. Kyllä se kruunukin sieltä vielä lähivuosina tulee.
 

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves jatkaa perinteikästä uraansa syksyn mestarina.
Pakko nyt tässä kysyä, kun tätä ollut myös aiemmissa ketjuissa jonkin verran esillä.

Ilveshän oli huono alkusyksyn, alkoi petraamaan lokakuussa, oli joulukuussa muistaakseni TOP3-sijalla (TPS muuten kärjessä), joskus siinä Joulun kulmilla taisi mennä kärkeen ja piti tuota paikkaa vielä maaliskuussa hallussa. Kuinka pitkä aika syksy oikein on?
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Oikeastaan se on mielestäni aika sama, tuleeko Ilvekselle vastaan HPK vai Kärpät niin kumpi tahansa torpedoi aika voimakkaasti sitä tapaa, jolla Myrrän joukot ovat voittonsa niittäneet. Mielenkiintoista aikaa!
Vaikka kumpikin on hankala puolustussuuntaan niin näillä joukkueilla oma ylivoimapelaaminen on kuin yö ja päivä. Kerho nyt tekee yv-maalin kerran neljään peliin, kun taas Oulussa se on ollut koko kauden yksi harvoja vahvuuksia. Tuo erikoistilannepelaaminen menee näin ennakkoon arvioituna Kärpille ja se on merkittävä osa-alue. Muuten on tasaista tai lievästi Ilvekselle kallellaan.
 

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Paperilla puolustus ja hyökkäyspelaaminen mennee hiuksen hienosti Kärpille
Kyllä mä vihreillä laseilla laitan hitusen hyökkäyksen Ilveksen eduksi. Eniten maaleja runkosarjassa ja muutenkin tuloksellisesti erittäin tehokasta. Puolustus toki menee sitten paljon selkeämminkin Kärpille. Sen verran kamala oli tuo Ilveksen päästettyjen maalien määrä.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Melkoiseen kuoppaan sai Ilves itsensä kaivettua viimeisessä runkosarjapelissä. Valmennukselta melkoinen housuun paskominen, vaikkei Myrrä nyt ole muutenkaan mikään mestarijoukkueen valmentaja. Erittäin iso sääli. Ilves olisi ollut suuri ennakkosuosikki Kookoo/Pelicans -puolvälierissä, mutta nyt näyttää siltä, että Ilves jatkaa perinteikästä uraansa syksyn mestarina.

Toivon kuitenkin vahvasti olevani väärässä ja Ilves tästä jollain ihmeellä pääsisi jatkoon, mutta näyttää siltä ettei hyvältä näytä. Tsemppiä nyt kuitenkin IPA:lle!

Onko joukkueeseen pesiytynyt norovirus siis valmentajan vika? Aikamoista. Ei oikein voikaan onnistua, jos siitäkin aletaan syyttelemään. Eilen oli vajavainen kokoonpano ja siitäki vielä kokoonpanojen julkaisun jälkeen Masin putosi pois.
 

Caballero76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kookoo
Ehkä kokemus tuo Kärpille lisäpisteitä sarjan voittajaa arvioidessa ja toisaalta Ilveksen oman pään pitävyys mietityttää, luulen että nyt mennään ainakin sarjan loppua kohti pienillä maalimäärillä. Mitään sellaista Kärpät ei ole kuitenkaan esittänyt etteikö Ilves siihen pystyisi vastaamaan.
Tiukka sarja, 4-2 tai 2-4.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tässä tuoksahtaa pieni yllätys ja Marjamäen trappi hyydyttää Ipan. Kärpillä löytyy ratkaisuvoimaa ylivoimalle ja Ohtamaa johtavana puolustajana.

Veikkaan sarjan menevän 4-2 tai 4-3 Kärpille.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Kyllä mä vihreillä laseilla laitan hitusen hyökkäyksen Ilveksen eduksi. Eniten maaleja runkosarjassa ja muutenkin tuloksellisesti erittäin tehokasta. Puolustus toki menee sitten paljon selkeämminkin Kärpille. Sen verran kamala oli tuo Ilveksen päästettyjen maalien määrä.
Se on totta mitä sanoit. Siksi laitoinkin, että paperilla Kärppien hyökkäys on edellä, mutta totuus saatta olla toinen.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Kyllä mä näkisin, että isoin haaste Ilvekselle on Ilves itse. Totta kai Kärppien uudet pelurit ja Marjamäki tuovat oman mausteensa, mutta Ilves ei juuri nyt ole se joukkue, joka pelasi vakuuttavasti ennen korona-aaltoa. Sen jälkeen tippui pari pelaajaa loppukaudeksi pois, jokunen pelaaja ollut melko vaisu sen jälkeen, uudia pelaajia tuli olosuhteiden pakosta useampikin ja samalla peli levisi jonkin verran. Kysymysmerkki on joukkueen iskukyky kaikkien sairastelujen jälkeen sekä se, että viime pelit Ilves on pyörinyt omissa luvattoman paljon. Melkein joka joukkue on pystynyt hallitsemaan pelejä vaikka Ilves on vastaan pystynyt kun iskemään. Tämä tulee olemaan vaarallinen pelitapa, jos Kärppien johtohahmot saavat hurmoksen päälle.

Näistäkin huolimatta, Ilveksen pitäisi tämä viedä. Suomi, Pabtiste, Anttila, Kontiola, Oden, Ikonen, Sebök ja Haapala tuovat sellaista ratkaisuvoimaa hyökkäykseen että tarvittavat maalit pitäisi syntyä. Puolustuksessa löytyy myös ratkaisuvoimaa.

Uskon ja Toivonen, että Ilves vie tämän 4-2. Muistissa on vielä playoff-sarjat, joissa Ilveksellä ei ollut mitään palaa. Nyt niistä pitää saada edes pieni revanssi!
 

Pablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Blackhawks
Ai ai, kohta alkaa playoff kiekko. On tää vaan hienoa aikaa pelaajille ja faneille. Jompi kumpi tulee pettymään mutta erittäin vahva luotto on omiin jätkiin. Kärpät ei pelota eikä ole pariin kauteen enään pelottanut varmasti ketään liigaseuraa.

Kärppien ja Marjamäen lanseeraama antijääkiekko on jotain mitä ei haluaisi ehkä playoffeissa nähdä mutta tuntuu ainakin Kärppäfaneille toi bussissa makoilu maistuvan. Ehkäpä ollaan alettu elämään uutta aikakautta Oululaisessa jääkiekossa ja tämä tulee olemaan se uusi normi?

Ilvekseen erittäin vahva luotto ja usko että kyllä tästä jatkoon mennään. Ei muuta kun äijät sekä kiekko jäälle ja ruvetaan pelaamaan!

Ainiin Ilves jatkoon 4-1 tai 2. Toivottavasti ei tarvi kolmea kertaa lähteä Ouluun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös