Playoffs 2022 finaalit: Tappara (1.) – TPS (4.)

  • 122 465
  • 1 287

Tapsuttelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sulta löytyy kanssa kummalinen odotusarvo yhden finaalipelin perusteella, että TPS:llä ei olisi mitään jakoa.
En tähän nyt vastausta sinänsä odota, mutta retorisena kysymyksenä kuitenkin, että missäköhän kohtaa tein arvioita pelkästään yhden finaalipelin perusteella, tai kirjoitin, että TPS:llä ei olisi mitään jakoa? Viittasin nimenomaan runkosarjankin tapahtumiin, ja kirjoitin, että odotettavissa edelleen tasainen peli, joka voi kääntyä suuntaan jos toiseen.
 

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
On kiinnostavaa kuinka erilailla me kannattajat ja kiekkoihmiset näimme Game1:n. Ahokas yritti luoda uskoa lehdistötilaisuudessa sillä, kuinka maalit pomppivat omien luistimista ja ryöstö olisi ollut otettavissa. On totta, että ottelu oli maalin peli ja Tapparan maalit meni pakkien jaloista. Mutta jos asian kääntää kysymykseksi ”Mitä TPS esitti?” Tähän kärjistäen ja lyhyesti vastaan ”Ei mitään.” Sorry jos pahoitin jonkun mielen. Mutta pelitilanteisiin nähden turkulaisilla oli kovin vähän annettavaa. Mutta älkää luovuttako, uutta matoa koukkuun!

Huominen peli on jo erittäin iso TPS:lle. Ei sillä etteikö 2-0 johto voisi vielä kääntyä, mutta nuori TPS joukkue tarvitsisi uskoa, jota saisi kotivoitolla. Omiin uskoin, että Tappara on ottelusarjaan ennakkosuosikki, mutta se että Veikkaus tarjoaa kertoimet huomiselle seuraavasti on yllätys:
Boldaukset omia.

Eka viesti toki ihan eri nimimerkin pätkä, mutta kun jatkoit viestiketjua niin ymmärsin että jaat näkemyksen, että Tappara oli selkeästi kuskinpaikalla ekan pelin. Tämä oli minunkin näkemys, että Tappara selkeästi kuskin paikalla. Ja jos sama jatkuu niin Tappara vie sarjan. Tähän sitten kommentoin, että TPS on esittänyt ihan eri peliä kotona, joten tästä syystä on erityisen mielenkiintoinen peli tänään. Jos roolit vaihtuvat niin sarjasta tulee voitoissa tasainen ja mielenkiintoinen. Tähän sitten kommentoit, että mikä muka muuttuisi.

Tähän toki voi toisesta leiristä vastapainoksi kommentoida, että hyvä sekin muistaa, että keskiviikkona Tappara piti TPS:n nollilla 5v5 pelissä, kuten myös 5 vs 4 pelissä. Ja hyvä muistaa sekin, että Tappara päästi runkosarjassa vähiten niitä maaleja, joten ei se lähtökohtaisesti helppo ole Tapparan verkkoon niitä kiekkoja latoa.

Tähän toki voi toisesta leiristä kommentoida, että onhan se TPS vaikeuksissa, jos tehoja ei löydy. Kyllä se Tappara pari paikkaa pelissä saa taatusti ni niistä täytyy vain naulata. Ja onhan se hyvä muistaa sekin, että Tappara teki runkosarjassa toiseksi eniten maaleja, joten lähtökohtaisesti niitä tehoja ja maalintekijöitä löytyy.

Eli, voi siis kysyä, että mikä niin ihmeellisesti muuttuu tähän lauantain peliin, että se edellispelin kuva ihan radikaalisti muuttuisi? Tuskinpa yhtään mikään. Odotettavissa edelleen tasainen peli, joka voi kääntyä suuntaan jos toiseen.

Tästä itselleni tulee ainakin se kuva, että yhden pelin perusteella tehty johtopäätös, ettei TPS:llä ole mitään annettavaa.

En tähän nyt vastausta sinänsä odota, mutta retorisena kysymyksenä kuitenkin, että missäköhän kohtaa tein arvioita pelkästään yhden finaalipelin perusteella, tai kirjoitin, että TPS:llä ei olisi mitään jakoa? Viittasin nimenomaan runkosarjankin tapahtumiin, ja kirjoitin, että odotettavissa edelleen tasainen peli, joka voi kääntyä suuntaan jos toiseen.

Toki nostit esille myös keskinäiset ottelut, mutta itse en näe mitään merkitystä keskinäisillä otteluilla runkosarjassa. En jaksa uskoa, että marraskuussa pelatuilla runkosarja peleillä on hirveästi mitään vaikutusta kevään playoffseihin. Ja ihan käytännössäkin tämä toinen kevään keskinäisistä, niin TPS:n ykkösessä pelasi Haapanen - Jasu - Rodewald. Siellä ollut ihan eri kokoonpanot kuin nyt keväällä. Joten en itse kovin suurta painoarvoa noille peleille laittaisi. Ja vaikka samat kokoonpanot olisikin, niin ne on ihan eri pelejä kuin paras seitsemästä -sarja. Toki jos datan kerää niin sehän on helppo analysoida, että miten keskinäiset suoritukset runkosarjassa korreloi playoffsin keskinäiseen. Mutulla sanoisin, ettei korreloi kovin hyvin mutten toisaalta analyysia ole tehnyt, joten voin hyvin olla väärässä.

Mutta pahoittelut, jos tulkitsin väärin näkemystäsi.

Itse odotan tasaista sarjaa, jos TPS jatkaa samaa kotipelipelaamista kuin edellisissä sarjoissa. Jos taas ei, niin vaikea uskoa että tasaista sarjaa tulee, koska silloin pitää radikaalisti jonkun muuttua. Tämä oli se alkuperäinen pointtini.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Sen verran puuduttavaa ja väsynyttä keskustelua, että pakko itsekkin yhden viestin verran osallistua.
Tilanne on kieltämättä erikoinen, kun ensin vedetään välierätahdilla ja nyt.. no tänään taitaa olla peli...

Tappara on yleensä huonoimmillaan sarjan ensimmäisessä pelissä, Tepsi missasi tämän sauman.
Tepsin umpisurkean ylivoiman pitää parantaa edes maalin verran.
Tapparan maalivahtipeli.. siinä sanoisin Tepsillä olevan edun.
Kummalla riittää kärsivällisyys ja kummalla on parempi kolmoskenttä.
Huutaako Turussa myös katsomo, ei vain poppilaite, eli yleisön tukea Tepsi tarvitsee. Päädyn " onhan teepeeäshh, onhan teepeeässh " rumpuryhmän lisäksi.. sieltä tulee kyllä taattua laatua tuutin täydeltä.
Tuomarit.. ovat olleet huonoja, mutta tasaisen ja reilun huonoja, ketään ei ole suosittu eikä yleisön huutoihin menty.
Saako Tappara uinuvan potentiaalinsa eloon, siellä on vielä muutamakin " alisuorittaja ".
Miten Tepsi onnistuu käyttämään peluutusetuaan.. pääseekö ykkönen irti, vain riittääkö pitelijää.
Sulkeutuuko Tapolan suu kertaakaan pelin aikana, riittääkö Ahokkaan suave.

Tässä vähän kysymyksiä.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Sivusta seuraajana on sanottava, että jos yhden pelaajan saisin omaan pleijarijengiin valita, niin se olisi Savinaisen Vellu.
Onhan se äijä ku tehty näihin peleihin.
Varmaan aika hankala pelaaja vastapuolen kannalta ajateltuna.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sivusta seuraajana on sanottava, että jos yhden pelaajan saisin omaan pleijarijengiin valita, niin se olisi Savinaisen Vellu.
Onhan se äijä ku tehty näihin peleihin.
Varmaan aika hankala pelaaja vastapuolen kannalta ajateltuna.
Tuossa lienee syy miksi hän tuli eikä Haapala. On huikee ukko kaikkiaan.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Kyllähän tuolla nyt kaksi parasta vääntää.. ei siinä mittään...
Huomenna vääntää kaksi seuraavaksi parasta...
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Tehokkuus on avainsana tänään. Ilvestä vastaan ei joka paikasta tarvinnut tehdä, eikä ylivoimallakaan onnistua kertaakaan, mutta Tappara ei ole Ilves vaan taso on senverran paljon kovempi, että nyt ei näihin hukkaamisiin ole varaa. Hults ja Pärssinen suoraan tyhjät maalit ei kelvanneet, muutama muukin paikka josta täytyisi laittaa maaliin, mutta ei mene. Kolmanteen saisi pari tehdä, jatkoerä käy liikaa pumpun päälle...
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Maalin peleillä jatketaan, ei tässä kumpikaan ylivoimainen ole. Tappara on materiaaliltaan jokaisella osa-alueella helvetin kova, mutta TPS on jo nyt vastannut tuohon todella hyvin. Toive olisi tänään tasoittaa sarja ja jatkaa tätä huumaa mahdollisimman pitkälle. Mikään ei ainakaan itselleni ole tullut yllätyksenä, Tapparaa pysynyt mestarisuosikkina, mutta suosikki on vain suosikki. Ei tuo takas vielä yhtään mitään ja TPS pystyy edelleen vaikka mihin tässä sarjassa.

Parhaat on kuitenkin jäällä, se on aivan varma.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toinen ottelu on juuri tällä hetkellä tasan ja lähdetään jatkoajalle.
Tasakentällisin tasaista vääntöä joskin kolmannessa erässä ja varsinkin tuon Tepsin tasoitusmaalin jälkeen Tepsillä oli sellaisia huippupaikkoja joista olisi pitänyt tehdä. Valitettavasti ne siunaantuivat pelaajille jotka eivät osuisi edes ladon ovista sisään. Haapanen on eittämättä Liigan huonoin maalintekijä ja Steenbergen vain muutoin täysin turhake.
Sanoin jo ennen ensimmäisen finaaliottelun alkua että joukkueiden 5v5 pelaaminen tulee olemaan todella tasaista mutta mestaruus tulee ratkeamaan erikoistilanne pelaamiseen Tapparan eduksi.
Tapparan yv on jotain todella hyvää ja tehokasta sensijaan kun taas Tepsin vastaava on jotain todella järkyttävän heikkotasoista. Joukkueiden yv pelaamisessa on eroa kuin yöllä ja päivällä.
Myöskin av pelaaminen on tehokkaampaa Tapparan eduksi.
Vaikka tämän ottelun voittaja ei vielä olekaan selvillä ja vaikka Tepsi tämän pelin voittaisikin niin silti on valitettavasti sanottava että Tappara tulee juurikin tuon selkeästi paremman erikoistilanne pelaamisen vuoksi voittamaan mestaruuden.
Joukkueiden materiaalissakin on valtava ero kun toisessa pelaa nuoria oman kylän poikia kera näitä heikkoja tusina ulkkareita ja toinen on isolla rahalla kerätty lähes maajoukkuetason joukkue. Siihen nähden Tepsi on laittanut hienosti kampoihin mutta vaikea uskoa että Tepsi pystyisi ottamaan neljä kiinnitystä ennen Tapparaa.
Hieno ja rehellinen sarja menossa ja Turussakin on ihan huikea fiilis ja meteli katsomossa.
Yksi asia mikä ihmetyttää ja myöskin ärsyttää on tuon Tapolan jatkuva itkeminen. Liigasta ei näköjään löydy tuomareita jotka uskaltaisivat tehdä tälle lopun. Tunnen henkilökohtaisesti yhden vanhan Liigan päätuomarin joka nimesi Liigan ärsyttävimmiksi valmentajiksi juurikin Tapolan mutta myöskin Rautakorven ja Marjamäen.
Selostamossa Liivik otti myöskin tähän Tapolan jatkuvaan tuomareille itkemiseen kantaa.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Jokainen yhtä lukuunottamatta Tapparan maali meidän pakin jalasta tänä keväänä. Ei saatana, onnetar kiertää kyllä Turkua ja kaukaa.

Sarja 2-0 ja eteenpäin. Työ. Se jatkuu.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: 1827

ilatzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Aijai, Tappara tehnyt sarjassa neljä maalia, joista kolme maalista ohi menevillä vedoilla/siirroilla maalin perukoille. Hyvällä joukkueella käy kyllä tuuri, se on totta, mutta kyllähän tuo pahalta tuntuu.

Ylpeä kuitenkin joukkueesta, kaikki jätettiin kentälle mitä pystyi.
 

1827

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tappara väsyi pelin edetessä ja TPS sai otetta. Pomppumaali, mutta Tappara ansaitsi pelin eka puoliskon ansiosta. Paljon kyllä Tappara saa roikkua ja antaa poikkaria. TPS jaksanee kyllä ja seniorit väsyvät.
 

RL1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raumam Boja
Ja sieltä voitto Tapparalle. Nyt alkaa näyttää TPS:n peli pelaltulta. Pitäisi Tappara kaataa kaksi kertaa Tampereella. Mielenkiintoista, että Lukkoa ja KooKoota vastaan sarja oli tässä vaiheessa 1-1. Siksi näyttää hyvin vaikealta TPS:n kannalta, koska Tappara pystyy vielä lyömään lisävaihteen.

Tappara vie 9/10 tämän sarjan. Eli onhan se pienen pieni sauma vielä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers
En finaaleita aio katsoa ja tämä ei ole kitinää vaan ihan rehellinen kysymys: kun matsit ovat päättyneet 2-1 niin toistuuko tässä maajoukkueen olympialaiset seuratasolla eli voittajaa on kiva kannattaa ja lopputulos antaa parhaimman fiiliksen, mutta muuten katsoisi mieluummin NHL:n vauhtikiekkoa?
 

Kara

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse en ole katsonut finaaleja enkä myöskään aio katsoa. Jotenkin hmv joukkueet kyseessä, jotka ei herätä mitään mielenkiintoa. Kaksi ensimmäistä peliä on ainakin tilastojen perusteella vahvistanut ajatustani
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En finaaleita aio katsoa ja tämä ei ole kitinää vaan ihan rehellinen kysymys: kun matsit ovat päättyneet 2-1 niin toistuuko tässä maajoukkueen olympialaiset seuratasolla eli voittajaa on kiva kannattaa ja lopputulos antaa parhaimman fiiliksen, mutta muuten katsoisi mieluummin NHL:n vauhtikiekkoa?
Kyllähän tämä kiekkoviihteenä on ihan ehdotonta kärkeä, tietenkin jos viihdyttävyytenä on vain tehdyt maalit niin sitten ei.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös