Playoffs 2019 1. kierros: Lukko (7.) – JYP (10.)

  • 27 847
  • 205

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Valtava pettymyshän tämä on että Lukko sijalle seitsemän tippui ja taas kerran joutuu sääleistä aloittamaan. Vielä viikko sitten ennen KooKoo-peliä olin varma että Lukko vähintään kuudes on ja saa levätä viikon ajan ennen pelien jatkumista, mutta ei, taas ollaan tässä tilanteessa missä monesti ennenkin. Toisaalta jos tästä jatkoon mennään niin vastassa on Kärpät tai Tappara, ja sama se silloin on onko levätty tai pelattu. Eikä Lukolla ainakaan joukkueen ikärakenteesta kiinni ole se alkaako jalka painamaan.
Jos Lukko jatkoon menee, niin vastustaja on Tappara, ei voi tulla Kärpät vastaan.
 

Larsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tai jos JYP onnistuu, niin se saa tarvittavan määrän riistoja ja niistä ylivoimahyökkäyksiä. Viime viikkoina nuoren Lukon kasetti ei ole kestänyt ja henkistä kestävyyttä ei ole löytynyt, kun vastustaja on iskenyt esim. Yksittäisen pelaajan virheestä. JYPllä taas riittää kokemusta. Lukon yv on myös luokatonta ja veikkaan, että sarja kaatuu viimeistään siihen. Myös JYPn maalivahdille tulee paljon torjuntoja, mutta suurinosa näistä on helppoja.
Muistikuvissa on vieläkin RD:n aikainen Lukko joka pelasi Virran aikaisen KalPan aseettomaksi suhteellisen helposti vieläpä. Vastustaja pyöritti kulmarallia ja Lukko miehitti maalinedustan, kiekonriistoilla sitten vierailu vastustajan maalille ja maali. Ylivoima oli myöskin tehokasta.

Pahoin pelkään, että näin tulee käymään tässäkin sarjassa. No pelataan ne pelit ensin altapois ja katsotaan miltä se meno siellä laatikossa oikein näyttääkään. Kovin suurta kiekkokiimaa ei nämä säälit itsessäni aiheuta mutta olisihan se jatkoon meno kuitenkin huomattavasti kesälomia mukavampi vaihtoehto tässä vaiheessa kautta.
 

PasiAnssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Wycombe Wanderers
Muistikuvissa on vieläkin RD:n aikainen Lukko joka pelasi Virran aikaisen KalPan aseettomaksi suhteellisen helposti vieläpä. Vastustaja pyöritti kulmarallia ja Lukko miehitti maalinedustan, kiekonriistoilla sitten vierailu vastustajan maalille ja maali. Ylivoima oli myöskin tehokasta.

Pahoin pelkään, että näin tulee käymään tässäkin sarjassa. No pelataan ne pelit ensin altapois ja katsotaan miltä se meno siellä laatikossa oikein näyttääkään. Kovin suurta kiekkokiimaa ei nämä säälit itsessäni aiheuta mutta olisihan se jatkoon meno kuitenkin huomattavasti kesälomia mukavampi vaihtoehto tässä vaiheessa kautta.
JYPin ylivoimaa ei tarvitse pelätä, ihme on jos sillä maalin maalia sadaan keväällä
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYPin ylivoimaa ei tarvitse pelätä, ihme on jos sillä maalin maalia sadaan keväällä

Ainakin se tässä RD pestin aikaisia tai esim. 5 tai 10 ottelun kuntapuntareita niin JYPin ylivoima on ollut sarjan parhaimmasta päästä. Ihan hyvinhän varsinkin Immosen ylivoima on pystynyt paikkoja rakentelemaan. Alivoimalla sitten enemmän ongelmia.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Mulla on sama kumpi jatkaa, mutta jotenkin on sellanen kutina kiveksissä, että Lukko menee tästä hyvinkin selkeästi puolivälieriin vappuhattuja vastaan (sisuuntuneena runkosarjan lopun puppeloinnista Kouvolaa ja Mikkeliä vastaan).
 

batman83

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lukko pelasi taannoin hyvän ja ehkä jopa koko kauden parhaimman pelinsä Jyväskylässä. Antaa varmasti joukkueelle uskoa sunnuntain peliin, koska yleensä Lukko ei ole Jyväskylässä pärjännyt.

Monella on ollut muistissa, kuinka Lukko luisteli selvin luvuin JYPin yli edellisessä kohtaamisessa Hippoksella.

Totta, että Lukko oli pari erää edellä siinä pelissä ja reilusti. Maalit kuitenkin syntyi muutamasta isosta virheestä ja joku "helppo" maali siinä oli mukana.

Kuitenkin kolmannessa erässä JYP pääsi selvästi niskan päälle, kun Lukko syyllistyi perisyntiinsä, ylimielisyyteen. Alle kymmenessä minuutissa maalin päähän ja upean kirin katkaisi harmittava tuomarivirhe, selvä paitsiomaali Lukolle.

JYP tulee yllättämään ja Lehtinen sulaa paineen alla.

JYP jatkoon 2-0, pelit 1-2 ja 5-1.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYPin ylivoimaa ei tarvitse pelätä, ihme on jos sillä maalin maalia sadaan keväällä

Niin ja ei tarvitse pelätä sitäkään että JYP montaa kertaa ylivoimaa pääsisi pelaamaan. Jäähyjä kun saadaan yleensä hankittua jalkanopeudella ja yksilötaidolla.

Maalivahdit on kyllä mielenkiintoinen pointti. Tämä Lassi Lehtinen on varmaan suurimmalle osalle sarjassamme "niin kuka". Laurikainenkin on pienoinen kysymysmerkki näin kovassa paikassa. Nyt ei saa mennä yhtään helppoa. Laurikainen oli runkosarjassa Liigan top3 maalivahti, ja suorituksen arvoa tietysti nostaa se että teki sen noin heikosti esiintyneessä joukkueessa.

Jostain Jypin pitäisi myös kaivaa se maalinteon tehokkuus esiin. Todennäköisin skenaario kun on edelleen, että vastustaja eli tässä tapauksessa Lukko voittaa ottelun/ottelut jos se tekee kolme maalia - ehkä kaksikin riittää.
 

Jarzki

Jäsen
Virtasen playoff-kausien jälkeen odotan kaikista eniten sitä, että JYP pelaa taktisesti viisaasti, muokkaa taktiikkaansa vastustajan mukaan ja jopa yllättää vastustajan housut kintuissa. Sitä ei tapahtunut ikinä Virtasen aikakaudella ja ei sitä huipputulostakaan lopulta saavutettu. Yleensä vastustaja oli se, joka vei pelejä ja sarjaa taktisesti ja vaikka (osin myös materiaalin turvin) monesti mentiinkin vielä ensimmäisestä sarjasta jatkoon, jatkossa ei oman suunnitelman avulla pystytty tekemään mitään yllättävää.

Paras kolmesta-sarja on tietenkin lyhyt kunnon taktiseen peliin eikä siihen välttämättä ole paljoa varaakaan. Mutta toivottavasti RD olisi jotain kivaa keksinyt Virran pään menoksi. Mikään ei ole niin makoisaa kuin kuunnella Virran itkuvirsiä hävityn pelin jälkeen. Olkoonkin, että on rauhoittunut parhaista vuosistaan silläkin saralla.

Itse sarjasta vaikea sanoa mitään, uskon pelin näyttävän hyvin nopeasti sen mitä ainakin JYPin osalta on luvassa. Eli ollaanko vihdoin herätty tähän kauteen ja pelataan kunnon tunteella eikä vain tyydytä katselemaan vierestä, kun kaveri räppää muutaman maalin ja sen jälkeen havahdutaan tilanteeseen. En tosin hengitystä pidätä odottaessa...
 

ZerDzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mahtavaa kohdata "itku" Pekka pleijareissa. Maalivahti peli menee JYPille 65%-35%. Yv JYPillä surkeaa kuten viimeistely. Jos Lukolla samaisia ongelmia niin nihkeitä maalin pelejä ja jatkoeriä luvassa. JYP jatkoon 2-1.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Hyvää ja varsin provosoimatonta keskustelua täällä, saa nähdä ehtivätkö tunteet syttyä ekan pelin jälkeen vai loppuuko sarja vuorokaudessa.

Pelitapojen ja taktiikoiden osalta olen samoilla linjoilla muiden kanssa: tämä on klassinen RD vs. Virta -kamppailu ja paluu kymmenen vuoden takaiseen aikaan. Toivottavasti sama lopputulos.

Teen JYPin pelaajista ja mahdollisista kentällisistä lyhyen analyysin.

Maalivahdit
Laurikainen oli kevyesti liigan top 3 -kassari ennen loukkaantumistaan. Sen jälkeen ollut erittäin epävarma. Suuri kysymysmerkki JYPillä. Varmaan aloittaa pelit, mutta jos menee 3+ maalia selän taakse niin sitten Voutilaista kehiin.

Puolustus
High risk, possible reward:
Mäenpää, Newton, Kalteva, Allen. Esim. Happy Jake saattaa iskeä pari maalia pelissä, mutta vastaavasti mokailla junnuvirheitä. Mäenpäällä sama juttu. Kalteva keräilee joka toisessa pelissä kakkossyötön. Roni Allen on potentiaalinen yllättäjä: kovalla itseluottamuksella pelaava kiekollinen pakki, mutta junnu.

Pulassa:
Ikonen, Yonkman. Ikonen on liikkuva pakki, ihan hyvät kiekolliset avut olemassa, mutta tämä kausi ollut pettymys. Yonkman on ollut viimeisissä peleissä kiistatta umpisurkea.

Solid:
Vainio. Virheetöntä, tehotonta pelaamista. Kuukka. Tiedetään, mitä ei saada: maaleja. Mutta blokkaa viimeisellä minuutilla sen kolme vetoa ja osaa purkaa pitkänä.

Hyökkäys
TIT-kenttä Tuppurainen, Immonen, Turkulainen.
Siinä on kaksi legendaa ja yksi kiekollisesti juonikas, taisteleva veijari. Turkulainen on Tomasekin kanssa paras hommaamaan jäähyjä vastustajalle. Immonen liigan paras aloittaja. Tuppurainen JYPin paras taklaaja. Tältä kentältä voi eniten odottaa tehoja, ainakin sitä yhtä maalia kahteen peliin.

Tomasek-Nättinen-Rooba: Who let the dogs out?!
JYPin selkeästi kovin kakkososasto, mutta viime peleissä jokainen nauttinut vuorostaan "flunssasta" ts. RD:n koirankopista. Tomasek on klassinen tsekki: kiekollisesti oiva, löytyy ratkaisukykyä, mutta voi myös mokailla/löysäillä puolustuksessa. Julius Nättinen on amerikanpalaaja, joka parhaimmillaan ratkoi pelejä yksin, mutta RD:n tulon jälkeen löytänyt itsensä penkiltä. Rooba puolestaan selkeä sniperi, JYPin paras maalintekijä 17 osumalla, taisteleva ja ihan liikkuvakin, mutta hyvin yksiulotteinen.

Perrin-Hytönen-Louhivaara:
Perrin ei ole pettänyt, 15 maalia ja 34 pistettä, mutta on pelannut välillä keskellä, välillä laidassa. Vastaavasti Louhivaara surkean alkukauden jälkeen on toisinaan onnistunut. Etenkin jatkoajalla potentiaalinen ratkaisija. Kauden pahin alisuorittaja on itse kippari, El Capitan Hytönen, jolta ei ole onnistunut juuri mikään. Tehotilastossa -13 joukkueen huonoin.

Kolehmainen-Lahti-Jokinen: Pihvikenttä.
Parhaimmillaan semisti ok neloskenttä liigaan, huonoimmillaan huono, tai ainakin tehoton. Miika Lahti, 56 peliä ilman maalia. Kolehmaisella kolme. Jokinen on mestis-haku, josta toiset tykkää.

Ekstrat:
Anton Stråka - Noussut 2-3 -sentterin rooliin loppukaudesta. Voi olla, että nytkin syrjäyttää jonkun kolmikosta Tomasek-Nättinen-Rooba.
Samuli Ratinen - kivasti pörräävä junnu kolmos-neloskenttään.


JYPin peli oli vielä ennen Lukko-peliä ja Laurikaisen loukkaantumista hyvällä mallilla. Sen jälkeen ei ole toiminut ei hyökkäys eikä edes puolustus. Lukko on lähtökohtaisesti ylivoimainen suosikki tähän sarjaan. JYP on löytänyt tällä kaudella tavat hävitä pelejä mitä uskomattomampien sulamisten jälkeen. Ei riitä 2-0, 3-0 tai 4-1 -johto pelin puolivälissä, tukkaan saattaa tulla. Jos JYP jää takamatkalle, peli on saman tien selvä.

Mutta elätellään nyt toivoa vielä kun sitä on JYPin potentiaali on kuitenkin huomattavasti korkeammalla kuin mitä runkosarja näyttää.
 

Baldrick

Jäsen
Monella on ollut muistissa, kuinka Lukko luisteli selvin luvuin JYPin yli edellisessä kohtaamisessa Hippoksella.

Totta, että Lukko oli pari erää edellä siinä pelissä ja reilusti. Maalit kuitenkin syntyi muutamasta isosta virheestä ja joku "helppo" maali siinä oli mukana.

Kuitenkin kolmannessa erässä JYP pääsi selvästi niskan päälle, kun Lukko syyllistyi perisyntiinsä, ylimielisyyteen. Alle kymmenessä minuutissa maalin päähän ja upean kirin katkaisi harmittava tuomarivirhe, selvä paitsiomaali Lukolle.

Itse olin tulossa kirjoittamaan juuri samaa, kun luin Jatkoajan ottelusarjaennakon. Siinä viimeistä matsia glorifioitiin Lukon näytöksenä, jossa juoksuttivat JYPin väsyneeksi, mutta kumpikaan asiantuntijoista ei tainnut maalikoostetta enempää ottelusta katsoa. JYP kavensi rytinällä ja otti isännän roolin tasoitusmaalin roikkuessa ilmassa, mutta sitten Lukon paitsiomaali katkaisi selkärangan kolmannessa erässä. Jos tuo olisi hylätty, olisi peli ollut luultavasti melko erilainen...
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hexa

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Jos vertaa Laurikaisen ja Lehtisen tilastoja keskenään, niin kyllä maalivahtipeli minusta menee Lukolle.
Miksi? torjuntaprosentti Laurikaisella korkeampi ja itseasiassa ainoastaan Olkinuoralla + Kärpät kaksikolla on Laurikaista parempi. Edu on ainoa syy miksi JYP edes on playoffeissa. Sihvoselta ei ollenkaan huono haku ollut valita Laurikaista runkosarjan arvokkaimmaksi maalivahdiksi.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Miksi? torjuntaprosentti Laurikaisella korkeampi ja itseasiassa ainoastaan Olkinuoralla + Kärpät kaksikolla on Laurikaista parempi. Edu on ainoa syy miksi JYP edes on playoffeissa. Sihvoselta ei ollenkaan huono haku ollut valita Laurikaista runkosarjan arvokkaimmaksi maalivahdiksi.

Miksi Lehtisellä on sitten selkeästi parempi voittoprosentti ja alhaisempi päästettyjen maalien keskiarvo. Lehtisen maaliskuun tilastotkin on selkeästi Laurikaista edellä. Kyllä Lehtinen tällähetkellä on paremmassa kunnossa kuin Laurikainen.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Miksi Lehtisellä on sitten selkeästi parempi voittoprosentti ja alhaisempi päästettyjen maalien keskiarvo. Lehtisen maaliskuun tilastotkin on selkeästi Laurikaista edellä. Kyllä Lehtinen tällähetkellä on paremmassa kunnossa kuin Laurikainen.
Johtuisiko yksinkertaisesta syystä, että edessä oleva joukkue on paljon parempi mitä JYP. Maalivahdeilla yleensä torjuntaprosentti on se paras mittari tasosta. Ei toki sekään ole mustavalkoinen totuus, mutta paras mittari.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Johtuisiko yksinkertaisesta syystä, että edessä oleva joukkue on paljon parempi mitä JYP. Maalivahdeilla yleensä torjuntaprosentti on se paras mittari tasosta. Ei toki sekään ole mustavalkoinen totuus, mutta paras mittari.

Tai yksinkertaisesti siitä, että Laurikainen ei olekaan niin kova maalivahti kuin täällä puhutaan.
 

Hedonist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Omasta näkökulmasta yllättävänkin paljon mielenkiintoa herättävä minisarja. Jo moneen kertaan mainittu RD vs. negaitku lupaa hyvää viihdettä.

Toivon, että Jyp on kaikessa hiljaisuudessa paikannut viime kesän kestävyystreenivajetta loppurunkosarjan tulosten kustannuksella. Suoritustason lasku pelien loppuja kohti on ollut suhteessa vastustajiin niin silmiinpistävää, että huono kunto on ainoa selittävä tekijä.

Virrasta huolimatta tämän kauden Lukko on Jypin vastustajista vähiten ärsyttävä, joten minun puolesta voitte mennä vaikka päätyyn asti, jos Jyp ei sinne pääse.
 

Baldrick

Jäsen
Tai yksinkertaisesti siitä, että Laurikainen ei olekaan niin kova maalivahti kuin täällä puhutaan.

Tai sitten et ole seurannut Laurikaisen/JYPin pelejä. Heittämällä paras JYPin pelaaja, jota on kiittäminen isosta osasta JYPin pisteistä. Varsinkin joulu-helmikuussa ennen pientä loukkiaan Liigan paras veskari. Joulukuun ja tammikuun torjunta% oli molemmissa 95+. Oli kolmen joukossa kuukauden pelaajaksikin tammikuussa vai helmikuussa.

Nyt toki loukin jälkeen ei ihan samanlaista päälläseisomista olla nähty, mutta hyvää maalivahtipelaamista kuitenkin.

Edit. Voittojen määrää on turha vertailla, kun edessä on maalinteon kanssa suuresti ongelmissa lähes koko kaiden ollut JYP.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Tai yksinkertaisesti siitä, että Laurikainen ei olekaan niin kova maalivahti kuin täällä puhutaan.
Eli toisinsanoen mielestäsi JYP on parempi joukkue mitä Lukko, minä ja muut JYPiä koko kauden seuranneet olemme kyllä vahvasti eri mieltä. Laurikainen on tosiaan ainoa syy, miksi JYP ei ollut Ässien paikkeilla vaan pääsi jopa 10- joukkoon.

En itse kyllä usko, että pelkkä Laurikainen riittää viemään JYPin tästä parista jatkoon, mutta jos JYPillä on joku etu, niin se on juurikin maalivahti.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Eli toisinsanoen mielestäsi JYP on parempi joukkue mitä Lukko, minä ja muut JYPiä koko kauden seuranneet olemme kyllä vahvasti eri mieltä. Laurikainen on tosiaan ainoa syy, miksi JYP ei ollut Ässien paikkeilla vaan pääsi jopa 10- joukkoon.

En itse kyllä usko, että pelkkä Laurikainen riittää viemään JYPin tästä parista jatkoon, mutta jos JYPillä on joku etu, niin se on juurikin maalivahti.

Pointtini oli, että tällähetkellä pidän Lehtistä parempana veskarina, jota maaliskuunki tilastot tukevat vahvasti.
 

Hedonist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Kokoonpanojen mukaan Nättisen ja Tomasekin "flunssa" jatkuu...

Onkohan muuten tämän illan pelistä tarkoitus keskustella täällä vai perustetaanko otteluketju?
 

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Eli toisinsanoen mielestäsi JYP on parempi joukkue mitä Lukko, minä ja muut JYPiä koko kauden seuranneet olemme kyllä vahvasti eri mieltä. Laurikainen on tosiaan ainoa syy, miksi JYP ei ollut Ässien paikkeilla vaan pääsi jopa 10- joukkoon.

En itse kyllä usko, että pelkkä Laurikainen riittää viemään JYPin tästä parista jatkoon, mutta jos JYPillä on joku etu, niin se on juurikin maalivahti.
Eikös tuo Laurikaisen kuplakin aika pahasti poksahdellut viimeisis peleis? 10 omiin kahes vikassa yhteensä.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Eikös tuo Laurikaisen kuplakin aika pahasti poksahdellut viimeisis peleis? 10 omiin kahes vikassa yhteensä.
Kauteen mahtuu aina heikompia pelejä tai ei aina, mutta yleensä. Laurikaisen kohdalla pientä kysymystä voidaan toki heittää siitä, että loukkaantumisen jälkeen on ollut vain tasolla hyvä. Godmodea ei ole ollut enään loukkaantumisen jälkeen ja tämä syö entisestään JYPin osakkeita.

Silti edelleen sitä mieltä, jos JYPillä joku etu on niin se on maalivahti.
 

lebak

Jäsen
En itse kyllä usko, että pelkkä Laurikainen riittää viemään JYPin tästä parista jatkoon, mutta jos JYPillä on joku etu, niin se on juurikin maalivahti.
Itse koen, että maalivahdeissa ei kumpikaan suurta etua saa. Potentiaalisia maalivahteja kummatkin. Lehtinen tosin 6 vuotta nuorempi ja voittanut mestiksen mestaruuden pelaavana kassarina ja U20 maailmanmestaruuden penkiltä sekä valittu B- ja A-junnu kausillaan liigan parhaaksi maalivahdiksi. Mitä tulee tämän päivän tasoon niin uskon, että kummatkin voivat pitää onnistuessaan vastustajia pilkkanaan (ja jopa tekemään ehkä maalinkin).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös