Playoffs 2019 1. kierros: Lukko (7.) – JYP (10.)

Takiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pelit alkavat huomenna ja ketjua ei vielä auki.

Runkosarjan keskinäiset:

4.10. Lukko - JYP 5-3
25.10. JYP - Lukko 7-2
3.1. Lukko - JYP 2-3
26.2. JYP - Lukko 3-6

Eli molemmat voittaneet kertaalleen kotona ja kertaalleen vieraat vieneet pisteet mukaansa. Melko suurimaalisissa otteluissa.

Joukkueet eivät ole kohdanneet pronssipelejä lukuunottamatta pudotuspeleissä viime vuosien aikana, vaikka molemmat joukkueet ovat olleet vakiokasvoja playoffeissa 2010-luvulla.

JYPin runkosarja meni odotuksiin nähden penkin alle ja playoff-paikkaa saatiin jännittää viimeiselle kierrokselle asti ja tällöinkin tarvittiin apuja Lahden suunnalta. Dufvan tulo penkin taakse piristi hetkellisesti joukkueen pistesaraketta, mutta viime aikojen suoritukset olleet taas melko ala-vireistä suorittamista ainakin pisteiden valossa. Maalinteko erityisesti ollut melkoista tuskaa.

Lukon peli ollut myös viime kierroksilla ailahtelevaista. Voitot Kärpistä, TPS:stä sekä Pelicanseista, mutta vastaavasti häviöt KooKoolle, Jukureille sekä Ässille helmikuun aikana. Pelejä ei Lukon osalta ole tullut seurattua niin tarkasti, että nko kyseessä ollut vain asenneongelma heikompia vastaan?

Éric Perrinile uran viimeiset pudotuspelit, joten tässä ainakin seurattavaa. Ratkaisi yksin pisteet KooKoota vastaan voittomaalikilpailussa uran viimeisesä pudotuspeleissä. Toivottavasti joukkue skarppaa tähän sarjaan, jotta saataisiin nauttia Ekin otteista myös tämän sarjan jälkeen.

Oma veikkaus on, että veteraaniosasto Immosen ja Perrinin johdolla kaivaa taisteluilmeen koko joukkueelle ja vie JYPin sarjasta jatkoon.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Otsikkoon sen verran, että Lukko oli seitsemäs, eikä kahdeksas. Mikäli numerot viittaavat runkosarjan sijoituksiin.

Sääleistä lähdetään jälleen liikkeelle. Lukko ei ole sääleissä yleensä pärjännyt, vaan aikainen kesäloma on koittanut yhtä kertaa lukuunottamatta. Eipä tämän kertaisestakaan kaksisia odotuksia ole. Toki viime kauteen verrattuna Lukko saa oikeasti kilpailukykyisen joukkueen jäälle.

Seitsemäs sija on suuri pettymys toiveita herättäneen runkosarjan loppupuoliskon jälkeen. Ihan loppupuolella pystyttiin kaatamaan kärkijengit, mutta heittopusseilta tuli turpaan. Ei ole mikään rutinoituneen menestysjengin merkki se. Toisaalta Lukko kykenee kaatamaan kenet tahansa. Jopa Jypin Jyväskylässä, jos tähdet ovat kohdallaan. Itseasiassa voitto Jyväskylässä on jopa todennäköisempi, kuin Raumalla. Kotona on kulkenut heikosti ja vieraissa paremmin. Kotietua en näin ollen pidä Lukolle hyvänä asiana. Kilometrejä säästyy kuitenkin yli 600km, jos kolmanteen peliin mennään.

Jyppi tulee sarjaan levänneenä, vaikkakaan sillä ei ole tällä hetkellä enää niin suurta merkitystä. Joka tapauksessa voittajan on jaksettava lähteä kaatamaan joko Kärppiä tai Tapparaa, jotka ovat räkineet kattoon siinä vaiheessa jo viikon verran. Energiaa on oltava kaikesta huolimatta. Jypin eduksi lasken kokemuksen ja voittamiseen tottuneet pelaajat. Lukon etuna on liikkuvuus, sekä kiekonhallinta. Maalivahdit ovat lähtökohtaisesti aika tasan. Mitään sateentekijöitä ei kummankaan maalille saa seisomaan. Potentiaalia kyllä löytyy.

Tietysti toivon Lukon menevän jatkoon. Sarja ratkeaa Jyväskylässä Lukolle jatkoajalla toisessa jatkoerässä. Maalin tekee Heikki Liedes, joka äityi eilen maalintekoon Tampereella. Maali syntyy tuppuraismulkun perseen kautta niin, että kiekko jättää juhannukseen kestävän mustelman siihen kimmotessaan ohi hölmistyneen Laurikaisen.

Rehtiä kamppailua toivon ja että kukaan ei loukkaannu. Paitsi tuppuraismulkun persposki.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Lukko ollut tälläkaudella pisteidenkin valossa vahvempi vieraissa kuin kotona, joten tässä on pieni etu Jyp:lle. Veikkaan että kolme peliä pelataan kun viikonloppuna kumpikin voittaa vieraspelinsä. Sarja tulee ratkeamaan siihen kummalla on parempi maalivahti. Lukon Yv.tä Jypin ei tarvitse murehtia se ei toimi alkuunkaan myöskin myrkkyä nuorelle joukkueelle on jos Jyp tekee alkuun maalin tai pari, katkeaa vieteri helposti.

Virta ei ole mikään nohevin taktikko tuolla penkintakana, siinäkin on etu RD muodossa Jypille, mutta annetaan pelin näyttää Lukolta voi odottaa mitä tahansa lentokelistä isoon mahalaskuun.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Pelaako JYP vielä RD:n tavaramerkkiä, eli miesvartiointia omalla alueella? Jos vastaus on kyllä, niin tuohon Lukon on hyvä iskeä. Lukon hyvin liikkuvat puolustajat ajavat sisään viivasta, niin herkästi JYP:n paletti menee sekaisin.

JYP:lla ei myöskään ole tähtitason kassaria, joten pelkkä keskialueen tukkiminen ja virheiden kyttäys ei tule nähdäkseni riittämään.

Paras 3:sta sarjassa sattuman merkitys on myös iso, joten yksittäinen pomppu voi olla todella arvokas. Näistä ei voi läheskään aina sanoa, että parempi joukkue menisi jatkoon.

Tulosveikkaus: Lukko jatkaa puolivälieriin voiton 2-0, maaleja nähdään yllättävän paljon.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pelaako JYP vielä RD:n tavaramerkkiä, eli miesvartiointia omalla alueella? Jos vastaus on kyllä, niin tuohon Lukon on hyvä iskeä. Lukon hyvin liikkuvat puolustajat ajavat sisään viivasta, niin herkästi JYP:n paletti menee sekaisin.

JYP:lla ei myöskään ole tähtitason kassaria, joten pelkkä keskialueen tukkiminen ja virheiden kyttäys ei tule nähdäkseni riittämään.
Laurikainen pelasi pääosan kaudesta aika pitkälti "tähtitasolla", eli oli liigan parhaimmistoa. Lisäksi JYP oli pitkään liigan toiseksi vähiten päästänyt joukkue, kunnes muutaman viimeisen kierroksen aikana pääsi revähtämään ja JYP vaipui kyseisessä tilastossa sijalle 6.

Miesvartiointia pelataan, mutta vaikuttaa siltä, että pientä hybridimallia paikkapuolustuksen kanssa on ollut pitkin kautta mukana. Vaikea tuosta on ottaa selvää, kun joukkueen peli on pitkin kautta ollut enemmän tai vähemmän sekaisin. Kohtalaisen vähän on maaleja kuitenkin yleensä päästetty, olipa syy sitten puolustuksessa tai maalivahtipelissä.

Toisaalta Lukko on tuntunut koko kauden ajan löytävän eväät JYPin puolustuksen rikkomiseen, joten siinä on Lukon tilaisuus nytkin. RD:n alaisuudessa JYPin maalihanat ovat menneet tukkoon enemmän tai vähemmän, joten maalintekokilpailussa JYP tuskin tulee pärjäämään.

JYPin aseet liittyvät lähinnä suureen määrään kokemusta ja siihen, että veteraanitkin ehkä syttyvät kunnolla pelaamaan, kun tosipelit vihdoin alkavat. Tähän on tietysti helppo todeta, että olisihan niiden pitänyt jo syttyä runkosarjan lopussakin, mutta aivan samasta asiasta ei kuitenkaan puhuta runkosarjan ja pudotuspelien välillä.
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
Toivottavasti myös Lukon pelaajat osoittavat vastaavaa aliarviointia JYPin maalivahtitilanteesta, ja roiskivat räkärannareita maalille. Kyllähän Edi piti JYPiä yksin pystyssä monessa pelissä huikeilla torjunnoillaan. Juurikin @Nelfor mainitsemat viimeiset pelit menivät hieman heikommin pienen loukin jäljiltä. Toivottavasti kuitenkin taas saisi pikaisesti tatsin takaisin.

Hankala kyllä sanoa miten tässä voi käydä, JYP varsinkin täysin arvaamaton joukkue nykyisessä tilassaan. Aikamoista puskemista on peli ollut maalinteon osalta, mistään ei saada ja Hytönen roiskii juurikin noita ripuliranteita viivalta, kun olisi kaveri maalilla tyyliin iskemässä tyhjiin. Noin niinkuin kärjistettynä. Toivottavasti meidän El Capitano saadaan vaikka flunssan voimin uloskokoonpanosta, ei mitään annettavaa tällä hetkellä joukkueelle. Ehkä se alivoiman tappaja, mutta löytyy meiltä siihen rooliin muitakin.

Jännä nähä miten käy! Lukko on ollut koko kauden hieman sellainen joukkue, josta en ole saanut oikein minkäänlaista kuvaa, muuta kuin tutkapari Danforth/DeFazio on ollut aika hyvä kombo. Liekö enää yhdessä ollut?
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mielenkiintoinen ottelupari. Lukon osalta loppukausi meni niin surkeasti, että itse kukin joutuu tosissaan kaivamaan uskoa minkäänlaiseen playoff-menestykseen. Kaudessa on kuitenkin niin vähän näitä tärkeitä pelejä, että katsotaan nyt, josko suunta olisi ylöspäin.

Vastakkain ovat kaksi hyvin erilaista valmentajaa ja joukkuetta. RD:n lätkää ehdittiin Raumalla katsella kyllästymiseen saakka, minkä vuoksi Virran liikkuva pelitapa on näyttänyt raikkaalta ja kerännyt kehuja. Playoffsien osalta Pekalla on kuitenkin todisteltavaa, sillä viime kausi päättyi karvaaseen pettymykseen. Tälle kaudelle Virta sai laadukkaamman nipun, minkä seurauksena peliesitykset ovat parantuneet.

JYPille kausi on ollut täydellinen mahalasku. Joukkuetta povattiin terävimpään kärkeen, mutta peli ei ole missään vaiheessa lähtenyt rullaamaan. En jaksa uskoa, että suurta muutosta tapahtuisi enää tässä vaiheessa. Dufva hankittiin yksinkertaistamaan peliä ja kirittämään vanhoja pieruja parempiin suorituksiin, minkä vaikutuksesta JYP nousi sääliplayoffseihin. Pelitavallisesti joukkue lähtee kuitenkin selkeältä takamatkalta.

Mahdolliset ratkaisutekijät:


JYP on kokenut joukkue, jolla on kokenut ja menestynyt valmentaja. RD osaa psyykata joukkueensa hyviin esityksiin kevään tärkeimmillä hetkillä. JYPillä on myös hyvä maalivahti ja erinomainen kapteeni, joka johtaa joukkoja esimerkillään. Lukolla on selkeästi kokemattomampi ja nuorempi materiaali. Nousevatko kokemus ja henkinen kantti avaintekijöiksi sarjan kannalta?

Lukon pelitapa on jalostunut kauden mittaan uomiinsa, minkä lisäksi pelitapa myös tukee pelaajien vahvuuksia. JYP yrittää varmasti hidastaa peliä, jolloin Lukolle saattaa tulla samoja ongelmia kuin KooKoota ja Jukureita vastaan. Pitkässä juoksussa pelitavallinen ylivoima tuppaa kuitenkin olemaan helpompi tie voittoon kuin vastustajan suunnitelmien sabotoiminen. Kysymys kuuluukin: onnistuuko JYP rikkomaan Lukon peliä niin paljon, että ottelusarja suosii jyväskyläläisten vahvuuksia?

Maalivahtipeli. Lehtinen ja Laurikainen ovat hyviä maalivahteja, joilta kuitenkin odotetaan toisinaan jopa kohtuuttomuuksia. Kestääkö Lassilla kupoli tiukassa paikassa? Laurikaisen kevätvire herättää myös kysymyksiä, vaikka me kaikki tiedämmekin, miten paljon hänessä on potentiaalia.

Erikoistilanteet.
Lukon kannalta on toivottavaa, että sarjassa pelataan mahdollisimman paljon tasakentällisin. Aiemmista keskinäisistä otteluista on havaittu, että JYPin raskas kalusto on kyvytön vastaamaan Lukon liukkaaseen kiekotteluun. Ylivoimalla Lukko on kuitenkin niin surkea, että RD:n puolustustaktiikka saattaa kestää. Immosen johdolla JYP kykenee luomaan vaarallisia tilanteita huolimatta Lukon kohtuullisesta alivoimasta.

Danforth vs. Immonen.
Joukkueen johtavat pelaajat ovat suorittaneet korkealla tasolla läpi kauden, mutta miten käy kiihkeissä playoff-mittelöissä? Vaikka Immonen on kokenut kettu, häneltä puuttuu ehkä jonkin verran sellaista yllätys-faktoria, jota Danforthilla on. JYP-puolustus saa olla alati valppaana, kun Lukon kultakypärä luistelee jäällä.

Valmennus.
Virtaa on moitittu heikosta reagoinnista pelien sisällä. Playoffseissa tällaiseen ei ole varaa, sillä tilanteet muuttuvat nopeasti ja edellyttävät nopeita liikkeitä valmennusjohdolta. RD on tällä puolella selkeässä etulyöntiasemassa. Jätetään kuitenkin Virralle mahdollisuus osoittaa, että hän kykenee muuntautumaan. Tuomareista valittamisen ja negatiivisen kehonkielen on loputtava, mikäli hän haluaa joukkueestaan maksimaaliset tehot irti.

Arvio: JYP tulee raikkaalla jalalla ensimmäiseen peliin ja siirtyy tärkeään vierasjohtoon. Lukko saa kuitenkin hiljalleen koneita käyntiin ja nousee taistelemaan voitosta. Mikäli Lukko nappaa kotivoiton, uskon raumalaisten painelevan 2-0-sarjavoittoon. Jos JYP onnistuu kuitenkin ryöstämään kotiedun, veikkaan ottelusarjan menevän kolmanteen peliin. Tällöin jyväskyläläisten lepoetu saattaa alkaa näkymään, jolloin vaakaa kallistuu JYPin puolelle.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Voi olla joo Lukolla vaikeeta näitä bussijengejä vastaan. Alku määrittää tahdit koko sarjalle ja jos ei maalia tule heti, Lukko turhautuu kuten Kookoo- ja Jukurit -peleissä. Eli oma veikkaus, että jos Lukko johtaa ekan erän jälkeen, menee sarja Lukolle, muuten Jypille.

edit: ja veikkaan myös, että siellä otetaan JD:tä sikaotteilla ja koitetaan saada kuumenemaan. Toivottavasti ei onnistu ja tuomarit on hereillä.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olipa @Walrus21 sinulta loistava yhteenveto, kiitos!

Listaan tähän muutaman itsestäänselvyyden, joiden uskon ratkovat tämän sarjan:

1. JYPin avauspelaaminen vs. Lukon pitkät pyöritykset: jos JYP ei saa keinoja liikuttaa kiekkoa omista alta pois ajoissa ja Lukko pääsee pyörittämään JYPin viisikon pyörryksiin miesvartiointikeskeissä puolustuspelissä, tämä koituu JYPin turmioksi. Pitkät hyökkäykset on paras ase JYPin raskasjalkaisia pappoja vastaan.

Samoin jos JYP päätyy vain roiskimaan kiekkoa keskialueelta päätyyn kykenemättä rakentamaan edes jonkinlaista rintamaa hyökkäyksiin, Lukon nopeajalkaiset pakit voittavat papat päätykamppailuissa = JYP ei ehdi kiekkoihin = saumat rakentaa kunnon voittavaa hyökkäystapaa näin valuvat hukkaan.

2. JYPin Valtra herää, vai herääkö? RD:n tullessa puikkoihin JYP aloitti jo omat PO-pelinsä sapluunalla, missä alettiin pelata 0-0:aa jäätävän työteliäällä viisikkopuolustamisella ja tarkalla keskialueen pelillä. Tämä pakka hajosi sitten myöhemmin, ilmeisesti osin flunssa-aallon ja jäätävän ketjuloton yhdistelmän takia. Jos tuo RD:n startin klassinen robottivaihde saadaan kunnolla Valtran silmään, ei se ole kivaa katseltavaa, mutta tulosta tulee.

3. Urheilullisuus ja pitkät matsit. Tämän kauden JYP ei ole vakuuttunut urheilullisuudellaan. JYPin on johdettava usein pelejä, jotta sitten lopussa jaksetaan puolustaa. Onneksi muutosta tähänkin tulllut RD:n aikaan ehkä tasaisemmalla vauhdinjaolla. Mutta mikäli pelit venyvät jatkoerien puolelle, on se Lukon etu uskoakseni.

4. Maalivahtipeli: parhaimmillaan Laurikainen on kyllä puolijumala maalilla. Näin ainakin alkukevään peleissä. Jos saa tämän moodin päälle, on JYP yllätysvalmis sarjan selvää ennakkosuosikkia Lukkoa vastaan.

Hyvää pudotuspelisarjaa ja reilua vääntöä kaikille kaukaloon ja kaukalon ulkopuolelle toivotellen!

Jupa
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mielenkiintoinen ottelupari. Lukon osalta loppukausi meni niin surkeasti, että itse kukin joutuu tosissaan kaivamaan uskoa minkäänlaiseen playoff-menestykseen.

JYP on kokenut joukkue, jolla on kokenut ja menestynyt valmentaja. RD osaa psyykata joukkueensa hyviin esityksiin kevään tärkeimmillä hetkillä. JYPillä on myös hyvä maalivahti ja erinomainen kapteeni, joka johtaa joukkoja esimerkillään.

Danforth vs. Immonen.
Joukkueen johtavat pelaajat ovat suorittaneet korkealla tasolla läpi kauden, mutta miten käy kiihkeissä playoff-mittelöissä? Vaikka Immonen on kokenut kettu, häneltä puuttuu ehkä jonkin verran sellaista yllätys-faktoria, jota Danforthilla on. JYP-puolustus saa olla alati valppaana, kun Lukon kultakypärä luistelee jäällä.
Muutama kommentti näihin. JYP ei napannut yhtään 3 pisteen voittoa viimeiseen 8 otteluun. Joten ei sieltä puolelta ainakaan paremmassa vireessä oleva joukkue tule vastaan.

Virta valmensi kuitenkin KalPan hopealla ennen siirtymistä Lukkoon ja valittiin vuoden valmentajaksi, RD:lla ura on ollut rajussa laskusuunnassa, eikä tarvittavaa uudistumista ole nähty. En tuolta puolelta itse laske etua JYP:lle.

Hytönen on kommenttien perusteella ollut JYP:lle enemmän rasite, kuin johtaja. Parhaat vuodet ovat jo kaukana takana, taitaa nykyisin suurin anti olla tuomareille valittaminen.

Sama pätee minusta taistelupariin Immonen - Danfort. Lasken itse Danforthin selvästi paremmaksi pelaajiksi, Immosesta otetaan jo viimeisiä savuja irti.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hytönen on kommenttien perusteella ollut JYP:lle enemmän rasite, kuin johtaja. Parhaat vuodet ovat jo kaukana takana, taitaa nykyisin suurin anti olla tuomareille valittaminen.
Hytönen hoitaa hommansa edelleen AV:lla. Muuten esitykset kentällä ovat olleet heikkoja erityisesti tulosten muodossa. Tältä osin tästä samaa mieltä.

Jupa
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Erie Otters
Lukko pelasi taannoin hyvän ja ehkä jopa koko kauden parhaimman pelinsä Jyväskylässä. Antaa varmasti joukkueelle uskoa sunnuntain peliin, koska yleensä Lukko ei ole Jyväskylässä pärjännyt.

Itsellä ei oikein ole luottoa huomiseen kotiotteluun Lukon osalta. Sen verran huonosti ovat esiintyneet kotikaukalossa viime otteluissa. Joukkue menee aivan järkyttävään kipsiin jos vieraat saavat avusmaalin. Sitten lähdetään väkisin puskemaan ja puolustaminen unohtuu täysin.
 

Hexa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Leijonat
Jos JYP pystyy tulemaan peleihin oikealla latauksella ja näin tuomaan otteluihin sopivasti tunnetta, sekä hidastamaan Lukon peliä omaan rytmiinsä sopivaksi, niin JYP tulee olemaan vahvoilla tässä minisarjassa. JYPin täytyy saada Lukon hyvä liike ja pelinopeus hidastumaan taklauksilla sekä oikea-aikaisilla syötönkatkomisilla ja muilla keinoin sääntöjen sallimissa rajoissa.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
(sisältää pienen provon playoff-hengessä)
Kyllä mä uskon, että kaikesta hankaluudesta näitä jämä-jengejä vastaan huolimatta, Lukko kaivaa peli-ilmeen huomenna esiin ja Jyp-HT:tä viedään kuin Kärppiä tässä hetki sitten. Risto voi sitten sunnuntaina potkia taas niitä rantapalloja.
 

makeyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Dufva totesi joukkueeseen tullessaan, että joukkue on todella huonokuntoinen. No, sen nyt on nähnyt kaikki pelejä katsoneet.
Eli, kuten tällä kaudella monta kertaa ollaa nähty, niin tuplapeliviikonloppuna se jälkimmäinen peli on ollut JYPille myrkkyä. Joten ensimmäisestä pelistä on otettava voitto, muuten kausi loppuu sunnuntaina. Muutenkin on todella vaikea nähdä, miten JYPi pystyis jatkossa voittamaan ketään paras seitsemän sarjassa tuolla kuntopohjalla.
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Peter Forsberg
Ei ole luottoa Lukkoon lainkaan. Syyt onkin luoteltu jo ylempänä eli kotikammo, paska ylivoima ja selkäranka on puutarhaletkusta, katkeaa vastustajan maalista.

Jypin ei tarvitse kuin puolustaa maalin edustansa ja antaa Lukon pyöriä kulmissa. Vanhat parrat ratkoo parista vastahyökkäyksestä tai ylivoimalla. Tuolla sapluunalla ottaa kyllä kaksi voittoa.

RD:llä on kyllä kokemusta Virran nollaamisesta Raumalta. Toki Jyp pelasi silloin samalla rosterilla kuin nykyään. Raumalla RD:llä oli hieman nuorekkaampi joukkue.
 
Viimeksi muokattu:

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Muutama kommentti näihin. JYP ei napannut yhtään 3 pisteen voittoa viimeiseen 8 otteluun. Joten ei sieltä puolelta ainakaan paremmassa vireessä oleva joukkue tule vastaan.
Totta. Toisaalta täytyy sanoa, että paras kolmesta on niin armoton menetelmä, että yksittäiset suonenvedot voivat kääntää sarjan. RD on mielestäni tällä osa-alueella vahva.

Virta valmensi kuitenkin KalPan hopealla ennen siirtymistä Lukkoon ja valittiin vuoden valmentajaksi, RD:lla ura on ollut rajussa laskusuunnassa, eikä tarvittavaa uudistumista ole nähty. En tuolta puolelta itse laske etua JYP:lle.
Virran ansiot ovat kiistattomat. Toisaalta hän on ollut hyvin ailahtelevainen, eikä hyvä runkosarjasijoitus ole aina siirtynyt playoff-peleihin. RD vei mielestäni Virran KalPaa taktisella osaamisellaan.

Hytönen on kommenttien perusteella ollut JYP:lle enemmän rasite, kuin johtaja. Parhaat vuodet ovat jo kaukana takana, taitaa nykyisin suurin anti olla tuomareille valittaminen.
Hytösen lisäksi joukkueessa on monia kokeneita pelaajia, kuten Kalteva, Mäenpää, Louhivaara ja Tuppurainen.

Sama pätee minusta taistelupariin Immonen - Danfort. Lasken itse Danforthin selvästi paremmaksi pelaajiksi, Immosesta otetaan jo viimeisiä savuja irti.
Katselin Liigan sivuilta Immosen statseja. Kyllähän ne edelleen ovat aika kovat: 47p (10 p enemmän kuin seuraavalla), hyvä teholukema heikossa joukkueessa (+5) ja aloitusprosentti yli 60.

Ainakin Lukkoa vastaan Immonen on vakuuttanut. En sitten tiedä, onko muissa peleissä esiintynyt yhtä hyvin.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raittius- ja urheiluseura Rauman Lukko
Valtava pettymyshän tämä on että Lukko sijalle seitsemän tippui ja taas kerran joutuu sääleistä aloittamaan. Vielä viikko sitten ennen KooKoo-peliä olin varma että Lukko vähintään kuudes on ja saa levätä viikon ajan ennen pelien jatkumista, mutta ei, taas ollaan tässä tilanteessa missä monesti ennenkin. Toisaalta jos tästä jatkoon mennään niin vastassa on Kärpät tai Tappara, ja sama se silloin on onko levätty tai pelattu. Eikä Lukolla ainakaan joukkueen ikärakenteesta kiinni ole se alkaako jalka painamaan.

Kun nuo kotipelit tällä kaudella on menneet miten menneet, niin tuntuu että parempi olisi kun Lukko olisi saanut aloittaa vieraskaukalossa. Mutta toisaalta nyt ei ole enää mitään paineita, kun runkosarja on ohi ja sijoitus selvillä niin jospa se tästä kotonakin alkaisi kulkemaan.

Ylivoimapelin surkeuteen tuskin on parannusta tulossa mistään. Kun se ei ole sen jälkeen toiminut kun Ville Vahalahti viime kaudella joutui sivuun, niin tuskinpa se nyt reilun vuoden takkuamisen jälkeenkään alkaa sujumaan. Mutta saa kai sitä silti toivoa.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Niin tai näin, Lukkohan tähän suosikkina lähtee. JYP on levännyt pari päivää enemmän. Jee, nyt papat jaksaa huomenna pelata ehkä 40 minuuttia! Toinen ottelu pelataan heti seuraavana päivänä. Tuoreessa muistissa on miten liukasliikkeinen Lukko oli ajoittain täysin pitelemätön viimeksi joukkueiden kohdatessa Jyväskylässä. Pudotuspelit on tietysti aina oma maailmansa, tai niin sitä ainakin sanotaan, mutta ihmeitä saa tapahtua että tuo tämän kauden JYP etenee edes tällaisesta lyhyestä sarjasta jatkoon. Ehkä hieman kärjistäen sanottu, mutta huomenna on JYP:llä pakkovoitto mikäli se mielii kauttaan jatkaa Kärppiä vastaan.

Saas nähdä ketä JYP:n kokoonpanosta huomenna löytyy ja ketä ei, eli kuinka paljon RD:n lottokone on pyörinyt.
 

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
Jos nyt ihan rehellisesti sanotaan niin en mä kyllä ainakaan näe minkäänlaisia mahdollisuuksia Lukolla, sori vaan. Kyllä RD vanhana traktorikuskina tietää nämä pelit ja haluaa kaataa seuran, johon sai hetkellisesti jonkinlaista ryhtiä. Sunnuntaina paketti kasaan 3-0 maalein ja jatkoon 2-0.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree!
Jotenkin semmonen kutina, että Duhva laittaa bussin maalin eteen ja Lukko ei saa mistään sisään. Jatkoille menee luultavasti jokainen peli, sen verran tahmeaa on maalinteko myös JYP:llä. Rattori jatkoon kaks kertaa viidestä.
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils
Itse en juurikaan jaksa uskoa että JYP ottaa yhtäkään voittoa koska se olisi suoranainen ihme tätä kautta ajatellen. Mutta olen toki valmis näkemään sen ihmeen ja silloin tulen uskoon tässä asiassa, kyllä Lukko on tähän sarjaan suosikki ja pelaajien suustakin se on kuultu joten JYP lähtee paineettomasta tilasta ja kaikki on plussaa.

Yksi maalikin on saavutus joten lähdetään aivan uudenlaisesta tilanteesta pleijareihin koska todella monella kaudella ollaan oltu tavallaan ennakkosuosikki joten nyt kukaan ei odota mitään, siis ei vastustaja eikä omat fanitkaan enkä usko että joukkue myöskään mitään odottaa. Mikäs tässä ollessa.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ensinnäkin, JYP tämän tulee viemään. Mutta, jotain näin kohtalaisen uskollisena kannattajana kertoo, toivon että JYPin kausi päättyy mahdollisimman lyhyeen. Tuntuma on, että mitä aikaisemmin päästään keskittymään seuraavaan kauteen, sen parempi. Niin sekaisin on koko organisaatio tällä hetkellä.
 
Suosikkijoukkue
JYP, pukukoppien hikoileva osasto
Jos tässä jotain on oppinut vuosien varrella, niin RD osaa kyllä kaivaa pelitavan Virran joukkuetta vastaan oikeaan kuosiin, Kalpa sarjassa Virtaa vietiin ja lujaa.

No, nyt on eri joukkue vastassa ja JYPin peli ei ole tällä kaudella vielä siellä ytimessä ollut. Yksi ratkaisu voi olla kun Lukolta saa Danfothin kentältä pelihuumorin pois, on jo aika lähellä voittoa, miten se onnistuu JYPiltä, on koko ottelu sarjan voiton kannalta iso tekijä. JYPillä on muutama nälkäinen hyökkääjä ollut välillä tuppea puremassa, on mielenkiintoista nähdä päästääkö Duffa Tomasekkia ja Nättistä koirankopista. Duffa on aina ollut hyvä saamaan pelaajista kaiken irti, Virrasta en ole niin varma.

Jotenkin sellainen kutina munaskuissa, että tässä vielä mennään kolmeen peliin ennen kuin ratkaisu saadaan aikaan.
 

lebak

Jäsen
Oma skenaario menee jotakuinkin niin, että Lukko yrittää luistella JYPltä jalkoja alta kuten jokaisessa runkosarjamatsissaan on tehnyt. Se tarkoittaa pelin tempon määräämistä, kiekkokontrollia ja paljon sitä kulmissa pyörimistä. Toimiessaan tämä tuottaa myös paljon yv-aikaa, kuten tällä kaudella on todettu. Kauden puolivälissä Lukon yv toimi myös keskiverto tehokkuudella ja silloin taisi kaatua voittoputkessa kaikki liigan joukkueet.

Kuten mainittua, JYP tulee rikkomaan peliä. Se haluaa iskeä Lukon kiekotteleviin pakkeihin, jos vaan on tilanne ja saada vastahyökkäyksiä tai riistoja. Kun Lukolla on kiekko selvästi JYP trappaa punaiseen asti tiiviinä. Puolustusalueella JYP tukkinee myös keskustan ja maalinedustan , odottaen vastahyökkäyksiä sekä ylivoimia.

Jos Lukko onnistuu pelisuunnitelmassaan, pitäisi pesukoneen pyöriä ja viimeistään ylivoimilla tehdä tarvittavat maalit vähämaalisissa otteluissa. Tai jos JYP onnistuu, niin se saa tarvittavan määrän riistoja ja niistä ylivoimahyökkäyksiä. Viime viikkoina nuoren Lukon kasetti ei ole kestänyt ja henkistä kestävyyttä ei ole löytynyt, kun vastustaja on iskenyt esim. Yksittäisen pelaajan virheestä. JYPllä taas riittää kokemusta. Lukon yv on myös luokatonta ja veikkaan, että sarja kaatuu viimeistään siihen. Myös JYPn maalivahdille tulee paljon torjuntoja, mutta suurinosa näistä on helppoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös