Playoffs 2018 välierät: TPS (2.) – Tappara (3.)

  • 71 144
  • 436

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllähän Tappara tässä pienoinen ennakkosuosikki on. Ei kovinkaan monessa playoff-sarjassa hallitseva kaksinkertainen suomenmestari lähde altavastaajana, paitsi ehkä tämän kauden Kärppiä vastaan, joskin vaikea sanoa vielä tässä vaiheessa näiden joukkueiden todellisista playoff-voimasuhteista yhtään mitään.

Runkosarjamittelöillä ei ole tässä vaiheessa enää hirveästi merkitystä, vaikka ne menikin puhtaasti Tepsille 4-0. Esimerkiksi SaiPa sai runkosarjassa Tepsin näyttämään joltain Iso-Britannialaiselta pubijoukkueelta, mutta tuossa puolivälieräsarjassa TPS oli kyllä juuri numeroiden (4-2) verran parempi. TPS:n mahdollisuutena tässä sarjassa tulen näkemään kotiedun sekä laajan hyökkäysmateriaalin. Myös fyysisiä pelaajia Tepsin rosterista löytyy paljon. Mainittakoon Fraser, Virtanen ja Pikkarainen etunenässä. Tapparan pitääkin pystyä tähän vastaamaan, muuten tulee vaikeaa todennäköisesti pitkässä sarjassa. TPS:n haasteena taas tulee olemaan tämän fyysisyyden ulosmittaaminen. Tuntuu, että jossain peleissä Tepsin pelaajat taklaa joka tilanteessa ja sitten jossain vältellään kontakteja (tämä vain oma havainto).

Vastustajajoukkueen, Tapparan, puolelta mielenkiinto kohdistuu maitojunalla Suomeen palanneeseen Henrik Haapalaan. Onko masu täynnä suomikiekkoa, vai johdattaako Haapala porkkanapöksyt finaaliin? Entäpä rotta - Sebastian Repo? Myllyttääkö jälleen Bergerin kanssa Gatoradella? Onko Tapparan rutiinitaso liian korkea Tepsille? TPS:n puolelta pakiston terveystilanne? Ykkös- ja kakkospuolustaja on viimeisimmän tiedon mukaan loukkaantuneet... Paljon kysymyksiä ja tässä vaiheessa vielä vähän vastauksia.

Pessimisti ei pety. Tappara tästä tasaisesta ja viihdyttävästä sarjasta finaaliin otteluvoitoin 4-3. Harvinaista herkkua kyllä TPS-fanille nämä välieräsarjat, joten hienoa päästä tätä seuraamaan. Tunteet tulevat heittelemään äärilaidasta äärilaitaan, olettaisin. Tässä vaiheessa kun ei ole kusi noussut päähän tai k*rpä kasvanut otsaan: Tsemppiä sarjaan, Tappara-fanit. Parempi joukkue voittakoon.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Uskon, että Tapparan vuosia kestänyt liito katkeaa nyt TPS:n käsittelyssä. TPS on ollut jo tovin se selkeästi veemäisin vastustaja Tapparalle ja onneksi sattuivat nyt vastakkain. 4-1 Tepsukoille!
 

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
TURUN PALLOSEURA vie sarjan 4-0.

Ovat niin ylivoimaisia olleet kauden aikaisemmissa peleissä ettei maitojunilla ja rotilla ole mitään saumaa.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Katsotaan sen jälkeen tarkemmin voimasuhteita tässä sarjassa kun Tappara voittaa ensin edes kerran tällä kaudella Palloseuran.
 

juaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vähän jotenkin sellainen tunne, että ei riitä tepsillä tänä(kään) vuonna. Vastaan asettuu kivikovan voittamisen kulttuurin omaava Tappara. Tuntuu siltä, että Tapparaa ei olla tällä kaudella vielä kunnolla testattu, eikä se ole vielä parastaan joutunut näyttämään. Onko Tapparaa enemmän tällä kaudella seuranneilla samanlaista tunnetta?

Tepsillä mahdollisuudet sarjan voittamiseen piilee lähes täysin siinä, että viisikkopuolustus pysyy tiukkana, maalivahti onnistuu ja paikoista laitetaan kiekkoa sisään. Kuulostaa perusjargonilta, mutta noin se vaan on. On tietysti helpompi on lähteä sarjaan kun TPS:llä on Tapparasata voittoja takana, mutten henkilökohtaisesti anna paljoakaan painoarvoa runkosarjakohtaamisille, sillä nyt pelataan ihan täysin eri pelejä.

Tappara jatkaa 1-4 tai 2-4.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Onko Tapparaa enemmän tällä kaudella seuranneilla samanlaista tunnetta?

Tappara on pelannut pelien sisällä koviakin joukkueita vastaan sellaisia aivan suvereeneja jaksoja, että hitaimmat ja kankeimmat alaketjujen miehetkin ovat näyttäneet sidneycrosbyilta. Maalinteko on tällöin vain ollut kovin hankalaa. Sitä enemmän on nähty aiemmille kausille epätyypillisiä pelien "poisheittämisiä", totaalisia sekoamisia selkeissä johtoasemissa pelien lopuissa.

Ja paljon on nähty myös sitä, että keskittyminen peruspelaamiseen ei ole riittävällä tasolla.

Tapparan tiivis viisikko on ihan täysi myytti tällä kaudella. Käytännössä kiekollinen jätetään tarkoituksella koko ajan pulaan ja paljon roiskitaan. Tai no, omalla alueella maalivahdille maskia tekee usein tiivis viisikko.

Mutta kysymykseen, niin Tappara on näyttänyt kovin vähän parastaan, ja esimerkiksi KalPaa vastaan oli kyllä ajoittain päivänselvää säästelyä, kun yks-kaks alettiin vain roiskia ja seisoskella, vaikka vastus ei muuttanut mitään. KalPan johtaessa keltapaidoilla ei ollut paljoakaan palaa kenttätapahtumissa.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sitä tulee aina mietittyä, että miten paljon sillä peruuttelulla ja seisoskelulla oikeasti säästetään energiaa, jota Kalpaa vastaan muutamassa pelissä harrasti? Luovutetaan kiekko ilmaiseksi ja seistään odottamassa, että vastustaja tulee liikkeellä alueelle. Seisomisessa on se paha puoli, että siitä pitää lähteä liikkeellekin, usein vikkelästi. Liikkeellelähtö taas kuluttaa bensaa eri tavalla, kuin liikkeelläolo.

Tepsi on mukavalta tuntuva haaste oltuaan muutaman kauden todellinen peikko. Nyt on pakko jo alkaa antamaan parastaan, mikäli mielitään kuudes putkeen.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Tuntuu siltä, että Tapparaa ei olla tällä kaudella vielä kunnolla testattu, eikä se ole vielä parastaan joutunut näyttämään. Onko Tapparaa enemmän tällä kaudella seuranneilla samanlaista tunnetta?

No, ihan tositosipaikkaa ei vielä ole tullut eteen, vaikka KalPa laittoikin Tapparan melko tiukille puolivälieräsarjassa. Jokaisessa ottelussa voitto oli todella tiukassa - paitsi ehkä game 4:ssa Kuopiossa, jossa Tappara otti kliinisempääkin kliinisemmän 0-3 -voiton.

Tapparalta on nähty loistavaa peliä joitakin kertoja, mutta useimmin vain hetkittäin. Kärppiä vastaan pelin taso on säilynyt pidempiä jaksoja, ja ne ovat tuoneet myös voittoja. Jypiä ja IFK:takin vastaan on nähty hyvää peliä, mutta sitten varsinkin pelien lopussa voitto on lipsunut käsistä turhan usein, kuten @Virveliä kainaloon jo mainitsikin. Tuskinpa Tappara otteluita ihan oppimistarkoituksessa on hävinnyt - mm. CHL:ssä Jypillekin tai neljä kertaa TPS:lle - vaan vaikeuksia on toden totta ollut. Eiköhän runkosarjan ykkössijakin olisi kelvannut, vaikkei se nyt niin tärkeä tavoite ollutkaan.

Pitää muistaa, että valmentaja on vaihtunut ja niin pelaajistokin melko paljon viime kauteen nähden. Voittamisen kulttuuria löytyy, mutta ei sekään takaa, että juuri tämä joukkue venyy jälleen tiukoissa paikoissa ja kääntää sarjat sillä voittamisen kulttuurilla itselleen. Voittajia löytyy TPS:n leiristäkin. Voittamisen kulttuuri ei auta, jos vastustaja on nälkäisempi.

Tästä tulee kova sarja. Eiköhän nyt sitä Tapparan venymistä koetella toden teolla. Kapteeni Peltola ei ollut ihan ytimessä KalPaa vastaan, mutta silti voitto kairattiin. Ennen kaikkea odotan tason nostoa häneltä ja sitä vaadittaneenkin, jotta TPS voisi kaatua. Muut kärkimiehet (Kuusela, Zaborsky, Hrachovina) ovat pääosin pelanneet hyvin ja kantaneet joukkuetta. Ehkä Mikko Lehtoselta odotan myös selvää tasonnostoa KalPa-sarjasta.

Koko joukkueen kannalta mietittynä erikoistilanteiden on käytännössä pakko parantua. Muuten finaaliin ei ole asiaa. Nälkäisempi ja paremman maalivahtipelin omaava joukkue tämän sarjan vie.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitä tulee Haapalan ylivoimaisuuteen. Filppula ja Palve sanoo moi.
Ei kannata aliarvioida Haapalaa. Tuon vaikutus Tapparaan on aivan käsittämätön. Tappara Haapalalla on eri joukkue kuin Tappara ilman Haapalaa. Se on jotenkin käsittämätöntä, kun ottaa huomioon, millä tasolla Tapparan laituristo oli Liigaan jo ennen Haapalan paluuta. Sääli, että mies ei ole kunnossa. (Tosin, ilman loukkaantumishuolia Haapala ei olisi lähelläkään Liigaa tai Tamperetta tänä keväänä...) Toivottavasti pystyy kuitenkin pelaamaan, tuo on runkosarjan lopun ja KalPa-sarjan aikana osoittanut olevansa vajaakuntoisenakin aivan huikea pelimies. Pistesaldot eivät ole huonot, mutta eivät siltikään tee oikeutta sille, kuinka hyvin Haapala rakenteli paikkoja ympärilleen...

Riippumatta seurasta, niin parhaat olisi kiva nähdä kentällä. Toivottavasti Tallinder ja Heikkinenkin nähtäisiin kaukalossa, vaikka Tapparan mahdollisuuksia se heikentäisikin.
Tästä tulee kova sarja. Eiköhän nyt sitä Tapparan venymistä koetella toden teolla. Kapteeni Peltola ei ollut ihan ytimessä KalPaa vastaan, mutta silti voitto kairattiin. Ennen kaikkea odotan tason nostoa häneltä ja sitä vaadittaneenkin, jotta TPS voisi kaatua. Muut kärkimiehet (Kuusela, Zaborsky, Hrachovina) ovat pääosin pelanneet hyvin ja kantaneet joukkuetta. Ehkä Mikko Lehtoselta odotan myös selvää tasonnostoa KalPa-sarjasta.

Koko joukkueen kannalta mietittynä erikoistilanteiden on käytännössä pakko parantua. Muuten finaaliin ei ole asiaa. Nälkäisempi ja paremman maalivahtipelin omaava joukkue tämän sarjan vie.
Erikoistilanteet. Erikoistilanteet, Erikoistilanteet. Ihan sama mitä joukkue on Rautakorven johdolla sarjojen välin tehnyt. Jos Tapparan erikoistilanteisiin ei ole tullut järkeä, niin TPS syö Tapparan elävältä. KalPaa vastaan oli vähän varaa perseilläkin, kun KalPan rosteri ei yksilötasolla tahtonut riittää. Silti KalPankin ylivoima oli Tapparaa vastaan tappavaa. Pelottaa ajatellakin, mitä tapahtuu, kun Ruuttujen ja Nuutisten (kaikella kunnioituksella heitä kohtaan) sijaan kentällä pyörii Palvetta ja Filppulaa... Tapparalla ei myöskään ole varaa jäähyillä samaan tahtiin kuin KalPaa vastaan. Tapparan av ei kehity niin paljon, että Tepsiä vastaan olisi varaa turhaan jäähyilyyn.

Ei Peltola mielestäni erityisen heikko ollut. Ei toki viime kevään MVP-tasolla, mutta perusvahvaa tekemistä. Toki maalipaikoissa tuntui kliinisyys olevan hukassa, joten olisiko hiukan itseluottamuksen kanssa ongelmaa sielläkin? Pari maalia voisi auttaa...

Riippuen Rautakorven peluutuksesta, niin eniten tasonnostoa tarvitaan Kemiläiseltä. Jos Kemiläinen on edelleen Salosen edellä peluutuksessa, niin Kemiläisen pitää kaivaa jostain esiin vaihde, mitä ei ole tällä kaudella nähty. Hirveää peliä varsinkin puolustuksessa monessa kohtaa, kun jää jatkuvasti jälkeen ja joutuu rikkomaan sen vuoksi. Elorinteenkin herääminen olisi kiva yllätys. Edes sen luotettavan puolustuspelin osalta. Mitä Elorinteen peliin jää, jos luotettava oman pään pelikään ei toimi? Jasukin voisi yrittää tässä sarjassa hoitaa aloituksia heti sarjan alusta asti. KalPaa vastaan ei ihan lähtenyt...

OIkeastaan odottaisin tasonnostoa kaikilta ehkä Domia, Zaboa, JMJ:tä ja Kuuselaa lukuun ottamatta. Rantakari veti ajoittain hyvin, mutta liikaa tyhmiä jäähyjä, joita olisi karsittava. Tappara esitti kautta linjan semmoista ok-/hyvätasoista suorittamista KalPaa vastaan, ei siellä ihan hirveän huonosti kukaan vetänyt. (Paitsi ehkä Kemiläinen.) Tepsin voittaminen edellyttänee venymistä tai vähintään askelia eteenpäin vähän joka puolella rosteria.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Kyllä tässä pelko persiissä on, ettei hyvä heilu. TPS on nöyryyttänyt Tapparaa jo niin pitkään, että vaikea nähdä miten Tappara voisi olla suosikki tähän sarjaan. Muistaakseni viimeinen peli jonka Tappara voitti, taisi olla puolityhjässä Turkuhallissa (tai mikä se nyt silloin olikaan), kun Luoto veteli ensimmäisiä luistimenpiirtojaan liigajäille ja teki kaksi maalia. Sen jälkeen ollut vain ikäviä iltoja kokemuksia tarjolla. Saatan muistaa väärin, mutta tuollainen on mielikuva.

Itse asiassa noissa peleissä Tappara ei ole ollut lähelläkään voittoa. Ei oikeastaan edes mukana voittotaistelussa, niin suvereenia se on ollut.

TPS:llä on muuten Liigan hienoimmat peliasut. Ei välttämättä paidat, (Ässät, HIFK?) mutta koko-musta-valkoinen asu on kyllä hieno. Iso rispekti yritysmyyntiorganisaatiolle, että on tuon idean saanut vietyä loppuun asti.

Pelillisistä jutuista sen verran, että pidän Dominaattoria parempana maalivahtina kuin TPS:n veskat, mutta toisaalta Setänen on pelannut Tapparaa vastaan tosi hyvin. Miten koko sarjassa? Saa nähdä. Muuten aika tasainen rosteri molemmilla.

Toivottavasti kaikki parhaat pääsee pelaan, että Tallinder, Heikkinen ja Haapala pääsee askiin. Vaikka tuossa skenaariossa TPS hyötyy enemmän, peli olisi silloin viihdyttävämpää.
 

12961

Jäsen
Vaikka Tappara olikin suuri ennakkosuosikki, niin taisi TPS viimeisetkin mahdollisuudet mennä tohon Tallinderin loppukauden huiliin.

Tuskinpa. Kai sinne manseen voi sen toisen voiton tämän myötä laskea, enempää ei tipu.

Henkke on toki ollut tärkeä osa tepsin pakistoa, muttei enää tällä kaudella lähelläkään pelillistä ykköspakkia. Vituttaa silti konkarin puolesta se, että möttönen lopetti uran juuri nyt.

Kyllä tuolla pelillinenkin vaikutuksensa on, muttei ole mitenkään kovin dramaattista. Kaventaa toki materiaalia niin, ettei lisähavereille ole paljon sijaa.
 
Eilen IFK:lta vakuuttava esitys altavastaajana. Tänään toivoisi sarjan mielenkiinnon kannalta Tapparalta samanlaista näyttöä haastajan kyvykkyydestä.

Toki TPS on rutinoitunut ja pelitavallisesti ehkä vaikeampiakin kuin Kärpät. Nähtäväksi jää, riittääkö Tapparan paukut kauden ensimmäiseen Tepsi-voittoon.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eilen IFK:lta vakuuttava esitys altavastaajana. Tänään toivoisi sarjan mielenkiinnon kannalta Tapparalta samanlaista näyttöä haastajan kyvykkyydestä.

Toki TPS on rutinoitunut ja pelitavallisesti ehkä vaikeampiakin kuin Kärpät. Nähtäväksi jää, riittääkö Tapparan paukut kauden ensimmäiseen Tepsi-voittoon.

Eipäs nyt hassutella. Altavastaaja Tepsi harjoittelee välieräpelejä keltanokkavalmentajineen ja ilman puolustuksen Kuningasta hallitsevaa mestaria vastaan.

Pääsiäisen enneuni kertoi myös, että neljä ensimmäistä peliä ovat vierasvoittoja, joten ilmeisesti altavastaaja onnistuu yllättämään hallitsevan mestarin ainoastaan Tampereella.
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Alistaja-Tepsi. 12 peliä Tapparaa vastaan viimeisen kolmen kauden aikana - Tapparalla kaksi (2) voittoa. Pitäisi siis saada tuplamäärä voittoja puolessa pelimäärässä. Aika epätodennäköistä on.
Noh, eipä niitä runkosarjatilastoja oikein kannata tuijotella. Muistaakseni takavuosina kun Kärpät ja Tappara tahkosi parina keväänä finaaleja putkeen, niin Tapparalla taisi olla enemmän keskinäisten pelien voittoja runkosarjassa. Toki ero ei ihan noin iso ollut mitä Tepsillä ja Tapparalla nyt on, mutta kuitenkin enemmän niitä voittoja Tapparalla oli.

Tasainen sarja tästä varmaankin tulee ja ei tässä oikein voi sanoa kumpi on altavastaaja ja kumpi alistaja. Kotiedullakaan en näe oikein merkitystä tässä sarjassa, kyllä se aika 50-50 tässä vaiheessa on.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllähän se niin on, että lähtökohtaisesti se joukkue lähtee ennakkosuosikkina ottelusarjaan, joka on vienyt kauden kohtaamiset pistein 12-0. En minä Kalpaakaan saanut ennakkosuosikiksi millään tavalla Tapparaa vastaan (8 edellistäottelua Tappara voittanut). Tämän päivän kohtaamisen jälkeen voidaan jaella viittaa uudelleen, mutta tämän iltaiseen matsiin lähtee kotijoukkue suosikkina.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Tepsin heikkoudet:

Viisikkopuolustus. Ei ole kauden aikana ollut Selinin kausien vertaisessa tikissä, osittain johtuen hyökkäyspainotteisemmasta ja riskejäkin pelkäämättömästä pelitavasta. Kun kuviot ovat olleet hakusessa, on vastustaja saanut pitkiäkin pyörityksiä sekä toisaalta tehokkaita vastahyökkäyksiä Tepsiä vastaan. Tallinderin kaltaisen tekijän puuttuessa ehkä isoin kysymysmerkki TPS:n osalta.

Maalivahtipeli. Setänen ja Tirronen ovat ookoo-luokan maalivahteja, mutta eivät mitään EHT-kandidaatteja. Pöljiä päiviä jolloin kaikki tarttuu ei ihan viikoittainkaan satu. Kumpikin päästänee sen muutaman "liian helpon" per sarja, kun nyt yhtä-kahta helppoa ei joka ilta sentään sattuisi.

Tepsin kysymysmerkit:

Keltanokkavalmentajien pudotuspelikuviot. Kaskinen tiimeineen on ensimmäistä kertaa välierissä (valmennustehtävissä). SaiPa-sarja näytti, että Kaskisen pelikirjasta ei löytynyt uusia jekkuja SaiPan bussiträppiä vastaan, joten puskemiseksi meni. Peräti kokenut, monessa liemessä muhinut Tappara-valmennus sekä pudotuspelikokenut joukkueensa antaa ison vastuksen. Löytyykö pelikirjasta uusia sivuja jos niitä tarvitaan?

Ykkösketjun pelikunto ja peluutus. Edellisissä pudotuspeleissä TPS kaatui muun muassa siihen, että ykkösketjua peluutettiin hurjia, jääräpäisiä minuutteja. Puhkihan papat sitten olivat jo kolmos-nelospelissä. Kausi alkoi tasaisemman peluutuksen merkeissä, mutta SaiPa-sarjassa Kalliot-Perrinit pelasivat alivoimiakin. Tätä on kummasteltu.

Ylivoimapeli. On välillä toiminut. Ja välillä ei sitten lainkaan. Puolivälierien edetessä lipui jälkimmäiseen kategoriaan. Ihan arvoitus, millä kuvioilla Tapparaa lähdetään kairaamaan.

Pudotuspelipaineensietokyky. Ensimmäistä kertaa kahdeksassa vuodessa välierissä. Kokemusta joukkueesta tästä tilanteesta löytyy vähänlaisesti. Kestääkö kantti, vai nähdäänkö paineettomasti menestyksestä pelaava, menestysnälkäinen TPS?

Tepsin vahvuudet:

Hyökkäyspeli. Parhaimmillaan luovaa, nopeaa ja vauhdikasta. Löytyy yksilötaitoa sekä toisaalta vääntövoimaa. Vielä kun himpun verran löytyy valmiutta mennä maalin edustalle, pitäisi maaleja saada ainakin nimien puolesta aikaan ihan eri tavalla kuin vaikka vuosi sitten.

Venymiskyky ja johtajuus. SaiPaa vastaan kahdessa pelissä päätöserässä kahden maalin takaa tasoihin. Rosterista löytyy Kallion, Perrinin ja Tallinderin kaltaisia johtajahahmoja.

Veikkailuni:

Vaikka kuinka toisin toivoisi, TPS:n heikkoudet ja kysymysmerkit ovat suurempia kuin vahvuudet. Jos Tappara saa sarjan aikana tukittua maalin edustaa sekä laittaa toimivan träpin pystyyn - kuten se jo KalPaa vastaan välillä onnistui - tulee Tepsille vaikeaa hyökkäyspäässä.

Ja näin tulee käymään; TPS puskee, pyörii nurkissa ja tuskastuu tehottomuuteensa. Sarjan edetessä bensakin loppuu. Toisessa päässä taas viisikkopuolustus ja Setänen taitavat päästää omiin sen pari-kolme vastahyökkäysmaalia liikaa.

Veikataan Tapparaa finaaliin otteluvoitoin 4-2. Peleistä yhden kotipelin Tepsi vie suurinumeroisesti malliin 5-1, loput ratkeavat 1-2 maalin erolla.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Tepsillä nimenomaan peluutuksen pitää tasaantua Saipa-sarjaan nähden. Kyllä nuo taitavat, mutta kiistämättä vanhat, pelaajat alkaa piiputtaa jos kuorma on tuollaista. Jopa nuoremmat jannut alkaisi hyytyä tuosta kuormasta.

Ei Tepsin alakentätkään niin huonoja ole, etteikö heitä voisi tasaisemmin peluuttaa ja antaa palautumisaikaa kärkikentille. Tappara murhaa 3 pelistä eteenpäin tämän TPS:n jos kuormaa ei jaeta, se on ihan varma asia.

Jos peluutukselliset asiat korjataan ja maalivahtien tasaisuus ei heittele, niin Tepsillä on erittäin hyvät mahdollisuudet edetä finaaliin. Kokonaisuudessa näen turkulaiset parempana, kokeneempana ja laadukkaampana joukkueena tällä hetkellä.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara saa vahvistuksia, kun Haapalan ja Karjalaisen palaavat takaisin kokoonpanoon. Haapalan merkitys ylivoimalle on iso ja Karjalainenkin on kova pelimies.

Kokoonpanon ulkopuolelle tippuvat Nenonen ja Nurmi.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllähän Tapparalla on selvä kokoonpanoetu tänään. Tepsiltä sivussa kaksi parasta puolustajaa eli Tallinder ja Eronen. Tapparan puolustus on puolestaan täynnä maajoukkuepakkeja.
 

T. Blade

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mahtavaa olla tovin tauon jälkeen välierissä taas mukana! SaiPan kaatamisen jälkeen voi lähteä näihin karkeloihin paljon vapautuneemmin, sillä tässä parivaljakossa voi etukäteen katsottuna käydä miten vain. SaiPa meidän ns. pitikin tiputtaa, mutta Tapparan kohdalla tilanne on täysin eri.

Runkosarjassa omistettiin Tappara 4-0, mutta en jaksa uskoa sillä olevan näissä peleissä merkitystä. Tapparan rosteri on niin laaja ja vahva höystettynä kaiken kokeneella Rautakorvella, että kova työ on TPS:lla edessä, mikäli finaaleihin haluamme. Tallinderin loppukauden huili on harmillinen, mutta näitä tulee näissä karkeloissa vastaan. Ei voi mitään. Ei TPS siihen kaadu tai ei ainakaan saisi kaatua.

Mielenkiintoista nähdä tänään ensimmäinen ottelu. Se kertoo jo aika paljon tämän sarjan voimasuhteista. Onko TPS Tapparalle vieläkin peikko vai onko Tappara löytänyt lääkkeet TPS:n peliin? Itse veikkaan valitettavasti jälkimmäistä ja uskon Tapparan vievän tämän sarjan 4-2. Toivottavasti olen väärässä!
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Tapparan maajoukkuepakit on kyllä aika hupaisia aina välillä...
Minäkin pidin Tepsiä ihan mahdottomana vastustajana, kunnes SaiPa näytti että tavallisia töppösiä sielläkin heiluu, kun kärsivällisyys ja puolustusasenne on huippuluokkaa vastustajalla.
Filppulan tyyliset taiturit on kyllä Tapparan ”maajoukkuepakeille” myrkkyä. Kaavamaisuudesta kun poikkeavat.
Haapalan pelaaminen ja Tallinderin pelaamattomuus kääntävät hieman asioita onneksi toiseen suuntaan. Tepsi vienee pari ensimmäistä ja kolmas peli näyttää onko tämän vuoden Tapparalla tarpeeksi sitä intohimoa ja voittamiseen vaadittavaa peliosaamista.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tasainen sarja tästä varmaankin tulee ja ei tässä oikein voi sanoa kumpi on altavastaaja ja kumpi alistaja. Kotiedullakaan en näe oikein merkitystä tässä sarjassa, kyllä se aika 50-50 tässä vaiheessa on.

Kotiedulla tietenkin on jonkin verran merkitystä, mutta täytyy olla samaa mieltä kanssasi prosenteista. Tiukka sarja joka voi mennä kummalle tahansa ja suorastaan hämmästyttävän vaikea nostaa toista ennakkosuosikiksi. Näille selvän ennakkosuosikin näkeville kirjoittajille suosittelen vedonlyöntiä, sillä kertoimissa ei selvää ennakkosuosikkia näy.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös