Playoffs 2018 finaalit: Kärpät (1.) – Tappara (3.)

  • 237 274
  • 1 600

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpillä on ehkä hienoinen kuristusote tai niskalenkki tällä hetkellä Tapparasta, mutta kuten me kaikki poikavuosien katu- tai pihatappeluista muistetaan, niin eihän se ole kuin kiukkunen polkaisu kantapäällä kaverin varpaille, niin homma on taas käytännössä tasan. Noin myös näissä lätkäfinaaleissa. Tappara polkaisee tänään kantapäällä Kärppien varpaille, ja lähdetään 3-1 tilanteesta huomiseen raastavaan sarjan viidenteen peliin.

Edit. Tappara-henkiselle kollegalle havainnollistin äsken tuon ylläolevan. Kaveri lähti siitä työterveyteen. Pomo ei silitä siitä kohta meikän päätä :(
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Tappara voittaa tänään, mutta huomenna Kärpät ratkoo kotona.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jänskättää muuten aika hemmetisti. Ei oikein pysty tekemään mitään järkevää. Illallakaan ei oikein tule pelin katsomisesta mitään, kun on muita menoja seiskan ja kasin välillä. Hemmetti kun huomenna on sama juttu, seiskan ja kasin välillä menoja. Torstaina sitten näkisin pelin kokonaan jos sinne saakka mentäisiin, samoin kuin lauantaina. Huh, huh, aivan sairasta tämä jännitys...
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Ehdottomasti näin. Ensinnäkään Tapparan toiveita ei kyllä kannattaisi ruokkia millään tavalla. Toisekseen, G7 jatkoaika olisi todella julmaa kahden seuran kannattajille - sitä paitsi Tappara seilaisi siinä vaiheessa kolmen voiton putkessa - ja se näkyisi varmaan piikkinä erilaisissa sydänperäisissä kuolemissa. Ratkaisun seurauksena syntyisi sitten jommalla kummalla paikkakunnalla läjä elektroniikkaromua kaikenlaisista TV:ksi kelpaavista laitteista.
Eli tää saatanan sarja siis menee Gameseveniin ja jokainen peli jatkoajalle. Just mun tuuria
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tokihan homma on vahvasti kallellaan Kärpille, mutta noille "vain kerran historiassa on joukkue pystynyt nousemaan 0-3 asemasta" jutuille en pane ihan hirveästi painoarvoa. Montakohan 0-3 tilannetta historian aikana on ehtinyt olemaan, siis niin että molemmat joukkueet ovat lähtökohtaisesti suhteellisen tasaväkiset?

On ihan eri asia jos runkosarjan voittajalla on kolme voittoa sääleistä selvinnyttä vastaan, silloin kolmen tappion takaa nouseminen on varmasti äärimmäisen vaikeaa. Eihän se toki helppoa ole nytkään, mutta en peilaisi asiaa hirveästi historiaan kun ei siellä taida olla liian montaa suoraan verrannolista tapausta.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Naurattaa jatkuvasti tuo median rummutus Tapparan materiaaliedusta ja muusta. Nämä ihmiset eivät tiedä urheilusta mitään.

Syksyllä Kärpät ehkä yllätti monet, joukkue oli kuin olikin rakennettu hyvin ja palaset loksahtivat alusta asti kohdalleen. Pelitavalle sopiva jalkava ryhmä. Tuloksena ylivoimainen runkosarjan voitto. Silti suosikkina pidettiin sarjoissa ensin HIFK:ta ja nyt Tapparaa. Millä helvetin perusteella???

Kärpät on ollut tämän kauden paras joukkue ja tulee kannun nostamaan jos ei tänään niin tulevina päivinä. JYPin miehenä tämän voin niellä. On jääkiekon voitto että tuolla pelitavalla kannu nostetaan.
Kauden alla tehdyt arviot? Pelaajien kokemus ja nimet selässä nyt vaan puolsivat ennen sarjaa IFK ja Tapparan voittoa. IFK oli kovassa lennossa loppukauden kun taas Kärppien loppukausi oli heikompi. Tapparan nimilista nyt on vaan paaaljon kovempi kuin Kärppien vastaava. Siinä jotain syitä. Kyllä itsekin mielsin Tapparan suosikiksi ennen sarjaa. Tietysti Kärppien voitto tänne kelpaisi :)

3-0 on tietysti hyvä johto mutta edelleen sarjan voittoon tarvitaan 4 voittoa joten vielä ei olla voitettu mitään. Kaikki on vielä mahdollista.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Itsellä liput ja menossa katsomaan Kärppien kultajuhlia? En sitä ihan noin ajatellut, kun maksoin itteni kipeäksi...

Noo, on kai tässä mahkut, sillä eihän pelit mitenkään superselviä ole ollut. Lauantainakin ainakin näillä laseilla ja muutaman kaljan samalla siemaillessa näytti siltä, että Tappara olisi sitä peliä jopa vienyt. Kärpät vaan sumputtaa sen maalinedustan niin perkeleen hyvin. Tarvitsisi saada suorat hyökkäyksen maaliin, eikä nurkkiin.

Tappara voitti viime vuonna KalPan 4 kertaa putkeen, kuten tänä vuonna TPS:n. Ja Kärpilläkin nyt 4 voittoa putkeen. Mikäs mahdottomuus tuo nyt on?
Ei mahdoton, mutta ei myöskään helppo. Pitäisi pikku hiljaa alkaa onnistumaan.
 
Mielummin tänään poikki kuin game7 ja siinä kolmannessa jatkoerässä Junttilan maalilla Kärpät voittoon.

Totta hemmetissä mielummin tuo Game7 -ratkaisu sillä muutoksella, että joku Sailio tekee. Sirkushuveja koko rahalla tässä kai metsästetään? Finaalitappio nyt unohtuu kymmenessä minuutissa, mutta jännät pelit muistaa lopun ikäänsä.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Siellä Rautakorpi alkaa oleen aika hädässä kun sekoittaa kaikki ketjut. Jukkahan on tunnettu siitä että ketjuja ei muuteta eikä maalivahtia vaihdeta. Tälläinen sekoitus tässä vaiheessa kertoo että ei enää luota omiin tekemisiin.
Kannatti Revonkin tulla takaisin Suomeen kun vaikka pelaa hyvin niin joutuu neloskenttään.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kannatti Revonkin tulla takaisin Suomeen kun vaikka pelaa hyvin niin joutuu neloskenttään.
Nää viestit olisivat paljon uskottavampia jos perustuisivat faktaan ja edes pieneen otteluiden katsomiseen.

Syksyn voittoputkessa huippuvireessä ollut kolmonen kasattu. Karjalainen ei ilmeisesti täydessä kunnossa. Ojamäki saa lisää vastuuta hyvistä jatkoaikaesityksistä.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Totta hemmetissä mielummin tuo Game7 -ratkaisu...

Ei, ei ja ei. Kärppien kannattajia on tälle keväälle jo koeteltu seiskapelillä, toinen samalle keväälle olisi liikaa ihan kenelle tahansa. Näen jo mielessäni sen seiskapelin. Ottelua varten molemmat ovat avanneet pelikirjansa sivulta "sekava härdelli". Mailat tärisevät, syötöt menevät luistimiin, pari metriä ohi sekä vastustajan lapaan. Maalivahdit tiputtavat kiekon pelattavaksi maalin edustalle, siinä heiluu yksitoista mailaa (+ joissain tapauksissa vastustajan maalivahtikin heittää mailansa kentän poikki), kiekko pysyy pelattavana maaliviivalla, yleisö huutaa ja huokaa yhtä aikaa. Sitten se kimmahtaa luistimen, tolpan, yläriman ja kypärän kautta väljemmille vesille ja seurauksena on läpiajo. Läpiajossa kiekko liimautuu luistimeen, hyökkääjä kaatuu ja kiekko jatkaa lipumista kohti maalia. Maalivahti koettaa avata mailallaan pitkää syöttöä syvälle vastustajan alueelle, kiekko lipuu mailan alta kohti maalia, yleisö huokaa, mutta ei, se pysähtyykin tolppaan...

Otteluhan ratkeaa kolmannella jatkoajalla siihen, kun pitkän pyörityksen jäljiltä toinen joukkue pääsee purkamaan. Muiden luistellessa vaihtoon joku vippaa punaviivalta ristikulmaan, mutta ottaa pari pomppua ruvelle luistellusta jäästä ja maalivahti on voimaton. Hallin edessä on bussien ja taksien lisäksi jono ambulansseja viemässä infarktipotilaita hoitoon.

Joten ei. Iso ei. Ei, ei ja ei.

Sirkushuveja koko rahalla tässä kai metsästetään? Finaalitappio nyt unohtuu kymmenessä minuutissa, mutta jännät pelit muistaa lopun ikäänsä.

Sirkushuveja totta kai, mutta joku tuollainen seiskapeli on kaukana huvista, se on silkkaa kidutusta, jonka varmasti joku ihmisoikeusjärjestö on muutenkin kieltänyt. Ensi vuonna se kirjataan jo Suomen perustuslakiin, eli seiskapelejä ei saa enää pelata.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Sirkushuveja totta kai, mutta joku tuollainen seiskapeli on kaukana huvista, se on silkkaa kidutusta, jonka varmasti joku ihmisoikeusjärjestö on muutenkin kieltänyt. Ensi vuonna se kirjataan jo Suomen perustuslakiin, eli seiskapelejä ei saa enää pelata.

Minä söin kynteni jo ensimmäisessä finaalissa, ja pumpun pettämistä on pelätty kaksi seuraavaa. Seiskafinaali olis ihan vittu liikaa.

Olen täysin avoin sille vaihtoehdolle, että ensimmäistä kertaa tällä vuosituhannella en ole itse ratkaisupelissä paikalla, joten menköön tänään poikki. Mielellään ensimmäiseen erään 0-4 tauluun niin ei tarvitse niin paljoa jännittää.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei, ei ja ei.

---------

Joten ei. Iso ei. Ei, ei ja ei.

--------

Sirkushuveja totta kai, mutta joku tuollainen seiskapeli on kaukana huvista, se on silkkaa kidutusta, jonka varmasti joku ihmisoikeusjärjestö on muutenkin kieltänyt. Ensi vuonna se kirjataan jo Suomen perustuslakiin, eli seiskapelejä ei saa enää pelata.

Joo Ei, ei ja ei tosiaan seiskapelille. Nyt ei jotenkin jaksa tuollaista jännitystä niin millään. Tai siis pidän nykyään itseäni vähän iisimpänä katsojana näiden suhteen, mutta jostain syystä tästä valahtaminen seiskapeliin ei kyllä toimisi tähän tilanteeseen niin lainkaan.
 

HockeyBoy66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
...... Mielellään ensimmäiseen erään 0-4 tauluun niin ei tarvitse niin paljoa jännittää.

Ja ootappa jos menis niin, että 0-4 johto ekaan erään minkä Tappara kuroo kiinni ja voittaa pelin. Siitä tulisi vuosisadan draivi päälle ja kaikki näkisi silmissään ne otsikot miten Kärpät johti 3-0 voitoin finaalisarjaa ja sen jälkeen vielä katkaisupeliä neljällä maalilla, mutta sitten tapahtui jotain ja ensi lauantaina vielä pelattaisiin Oulussa....

Sitten heräsin ja näin Lassen nostavan poikaa.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Parasta siis olisi olla pelaamatta ollenkaan, koska silloin ei jännittäisikään ollenkaan.

Olet ihan oikeassa. Parasta olisi olla kannattamatta ollenkaan niin ei tarvitsisi kärsiä korkeasta verenpaineesta harva se kevät. Tai sitten Kärpät voisi siirtyä KHL:ään, niin ei tarvitsisi jännittää finaaleja kun voittajat on etukäteen sovittu.
 
OTai sitten Kärpät voisi siirtyä KHL:ään, niin ei tarvitsisi jännittää finaaleja kun voittajat on etukäteen sovittu.

Kyllähän täälläkin on moneen otteeseen todettu, että Liiga halusi Kärpät ja varsinkin Tapparan finaaleihin. Eli samaa mallia käytetään jo Suomessakin.
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Olet ihan oikeassa. Parasta olisi olla kannattamatta ollenkaan niin ei tarvitsisi kärsiä korkeasta verenpaineesta harva se kevät. Tai sitten Kärpät voisi siirtyä KHL:ään, niin ei tarvitsisi jännittää finaaleja kun voittajat on etukäteen sovittu.
Tai sitten kannattaisi kannattaa jotain sellaista joukkuetta, jonka kanssa ei ole tätä ongelmaa, että pelataan pitkää kevättä. Kuten esim. Sport, Jukurit tai KooKoo.

Kärpät painaa Tapparan tänään maanrakoon ja vuosisadan kultajuhlat voi alkaa!
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Tässähän on mennyt kaikki päälaelleen jo Tapparan osalta. Tepsin piti olla pahin playoff vastus, runkosarjassa Tapparalla ei saumaa. Kärppien piti olla se suupala, runkosarjan mukaan sopiva vastus Tapparalle. No se kolmas juttu voisi olla, kukaan ei koskaan tietenkään nouse 0-3 asetelmasta mestariksi.. eeeiku..
 

juhap88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kärppien mestaruus on varma, mikä ei näin Tapparan kannattajana haittaa ollenkaan. Tappara on todella huono jääkiekkojoukkue verrattuna mestariin. Ei ole siis häpeä hävetä paremmalleen, mieluummin 4-0 perseraiskaus kuin häviö 7. pelin jatkoerässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös