Playoffs 2018 finaalit: Kärpät (1.) – Tappara (3.)

  • 237 942
  • 1 600

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ja tuon tuomarikitinän voi lopettaa samantien. Sitä jo edellisissä sarjoissa jauhettiin sivutolkulla. Hifk sarjassa onneksi loppua kohden vähemmän. Mikään joukkue ei lähtökohtaisesti hyödy tuomareista, ainakaan pitkässä juoksussa, muita enemmän. Tuomarilinjaan vetoaminen on aina vähän huonoa häviämistä. Huonoja tuomioita on aina tullut ja tulee vastaisuudessakin.

Sen voi ajatella toisinpäin. Kuinka usein koet vastapuolen jäähyn huonoksi tuomioksi ja ehkä tuomarilinjan myötä oman joukkueen voiton kyseenalaiseksi. Aivan. Et koskaan.

Itseänikin tympäisee "väärät" jäähyt. On osa peliä ja kuuluu siihen. Eräs välieräsarja eräällä kaudella ja game 6. Jäähyt 7-0. Harmitti, kun ei päästy ylivoimalle. Entä sitten. Ehkäpä ei ansaittu päästä ja sillä selvä. Ja on niitä ollut toisinkin päin varmasti vastaavia. En muista. Ne värilasit varmaan pistää unohtamaan.

Pakkohan tuossa tuomaripelissä on olla perustavanlaatuista häikkää, kun varmasti 95% eri joukkueiden kannattajista on sitä mieltä että juuri heidän joukkuettaan sorretaan systemaattisesti.
 

Hexa

Jäsen
Itse en ainakaan oikein keksi muuta kuin tuon henkisen puolen kehityksen, teknisestihän Veiniläinen on aina ollut hyvä maalivahti ja statsit on ihan ok tasolla, tällä kaudella nousi sitten ihan huipputasolle kokonaisuutena.
Itse olen tästä edelleen eri mieltä yleisen vallitsevan käsityksen vastaisesti. Taisimme tästä aiemmin käydäkin lyhyen keskustelun jonkun otteluseurannan puolella. Veiniähän on pidetty harvinaisen tervepäisenä maalivahtina jo junioriajoista lähtien ja nimenomaan henkistä puolta on pidetty yhtenä vahvuuksista. Urheilijan henkistä puolta voidaan toki kehittää eteenpäin, mutta tärkeintä on kuitenkin luontainen henkinen vahvuus. Minusta Veinin puutteet olivat aiemmin ennen kaikkea sijoittumisessa ja nyt myös muut pienet tekniset puutteet on saatu korjattua Hillin osaavassa valmennuksessa. Unohtamatta kuitenkaan myöskään henkistä valmennusta, mitä jokainen muukin maalivahti käy läpi ja mikä on ihan normaali proseduuri maalivahtien suhteen.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itse olen tästä edelleen eri mieltä yleisen vallitsevan käsityksen vastaisesti. Taisimme tästä aiemmin käydäkin lyhyen keskustelun jonkun otteluseurannan puolella. Veiniähän on pidetty harvinaisen tervepäisenä maalivahtina jo junioriajoista lähtien ja nimenomaan henkistä puolta on pidetty yhtenä vahvuuksista. Urheilijan henkistä puolta voidaan toki kehittää eteenpäin, mutta tärkeintä on kuitenkin luontainen henkinen vahvuus. Minusta Veinin puutteet olivat aiemmin ennen kaikkea sijoittumisessa ja nyt myös pienet tekniset puutteet on saatu korjattua Hillin osaavassa valmennuksessa. Unohtamatta kuitenkaan myöskään henkistä valmennusta, mitä jokainen muukin maalivahti käy läpi ja mikä on ihan normaali proseduuri maalivahtien suhteen.

Minä uskon että tässä voi olla perää. Olin jo aiemmin, siis kauan ennen kuin hän oli tulossa Kärppiin, sitä mieltä, että Veinin sulamisesta tehtiin turhan iso numero. En enää muista yksityiskohtia hänen "sulamisistaan" niin hyvin, että osaisin häntä puolustellakaan, mutta ainakin aikanaan olin sitä mieltä, että sulamiset oli loppujen lopuksi aika vähissä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tappara oli tämän sarjan avausottelun ensimmäisessä erässä todella passiivinen. Ensimmäiset minuutit Tappara sai pitää kiekkoa Kärppien jännitellessä. Tämän jälkeen Tapparan pelaaminen oli aikamoista seisoskelua. Luulin, että kyseessä oli tunnustelu ja odotin näkeväni toisessa erässä selvästi aktiivisemman tamperelaisryhmän.

No, en nähnyt. Edes tappiolle jouduttuaan Tappara ei nostanut karvaustaan. Kolmannessa erässä Tappara pyrki sitten vihdoin aktiivisempaan peliin kautta linjan. Näin Tappara sai aikaan pari pidempää pyöritystä ja painetta Kärppien puolustusalueelle. Erinomaisiin maalipaikkoihin Tappara ei päässyt tästä huolimatta juurikaan. Toki Kemiläisen ylärimakuti hieman säikäytti.

Kolmannen erän lopussa sitten näimme yhden syyn Tapparan varovaisuuteen. Kärpät kääntää tilaisuuden tullen peliä nopeasti ja tehokkaasti. Juntilan ja Bertrandin yhteisspurttiin ratkesi lopulta ensimmäinen peli.

Minusta vaikutti siltä, että tuo yltiövarovainen taktikka tappoi Tapparan pelaamisesta tunteen. Toki voi myös olla, että viikon ottelutauko näkyi Tapparan pelaamisessa, eivätkä pelaajat päässeet niin syvälle ytimeen kuin finaalissa vaaditaan. Ei juurikaan taklauksia, haastoja tai kärhämiä maalin edustalla. Pelitempo ja intensiteetti olivat kaukana Kärppien aiemmista pudotuspelikampailuista. Minusta vaikutti siltä, että Kärpät oikein nautti tästä tilanteesta. Kaikki vaikutti tulevan paljon aiempaa kevyemmin, Tappara oli nätisti hallussa.

Saas nähdä, mitä Hakametsässä on luvassa. Teidän, ettei Tappara aina pelaa yhtä passiivisesti kuin eilen. Olen saanut ymmärtää, että Rautakorven Tappara on varsinainen pelitavallinen kameleontti. Voipi olla, että kotikentällään Tappara paineistaa aktiivisemmin, pyrkii olemaan enemmän kiekossa, taklaa enemmän eli kaiken kaikkiaan pyrkii olemaan pelin sisällä paremmin.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pakko sanoa rehellisyyden nimissä, että onhan tämä keskustelu nyt kuitenkin aika paljon asiallisempaa kuin ennen Tapparan tuoreimpia mestaruuksia. Silloin tuntui, että monilla Tapparan kannattajilla oli ymmärrettävästi melkoisesti kierroksia pelissä, mutta itsestäni keskusteluja oli äärimmäisen raskasta lukea. Toki Kärppäfanit saatettiin nähdä parin mestaruuden jälkeen ylimielisinä, ja muistan itsekin pari kirjoittajaa joiden kirjoitustyyli häiritsi vähän itseäni.

Ainahan joukkoon mahtuu kaikenlaista kirjoittajaa, ja yleensä niillä eniten tunteella eläytyvillä on myös vahvimmat värilasit päässä. Tämä siis puolin ja toisin. Kuitenkin tämä vaikuttaa mielestäni selvästi leppoisammalta kuin muutama vuosi sitten.

Olen sitä mieltä, että Kärpät tarvitsee tätä mestaruutta hieman Tapparaa enemmän. Kärpillä on takana mahalaskukausi ja ensi vuodeksi paletti menee taas pitkälti uusiksi. Nyt olisi loistava sauma napata taas kultaa. Tappara puolestaan on kuudetta kertaa peräkkäin finaaleissa eikä ole syytä epäillä, etteikö myös tulevina vuosina homma pysyisi kasassa. Toki minä uskon, että Mannerin johdolla Kärpät on kova myös ensi vuonna, mutta on se silti kova sarka kun lähes kaikki kärkiäijät näyttävät suuntaavan toisaalle.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Finaalit alkavat tänään uudestaan. Tappara käy illalla Kärppien kimppuun kuin yleinen syyttäjä ja rokottaa virheistä. Tällä hetkellä meikäläistä leijututtaa, mutta illalla varmaan ketuttaa. Ihanaa nämä playoffsit, mennään tunneskaalassa laidasta toiseen.
 
Rantakarille yhden ottelun pelikielto.

Edit. Linkki Liign kotisivuille uutiseen asiasta Tapparan Otso Rantakarille pelikielto – katso video | Uutiset | Liiga
Hohhoijaa. Humalojan pään liike nähtiin, Haatajan ei. Eli kyse on lopulta vain seurauksista ja halusta suojella otteluvalvojaa. Tapparalle menetys on merkittävä, Rantakari kuitenkin kiekollinen ykköspakki. Humaloja ei niin tärkeä Kärpille ole.

Mutta näin se vain menee ja eteenpäin.
 

Vaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Humaloja nimen omaan on tärkeä Kärpille. Ei puhettakaan, etteikö olisi. Ei luultavasti pelaa tänäänkään, niin ei ole ollenkaan väärin, että taklattuaan Humalojaa päähän Rantakari huilaa tänään. Olisi saanut istua pidempäänkin.

Kärpille isoja menetyksiä nämä Sailiot, Humalojat ja Niemelät. Kaikki vakikokoonpanon miehiä.
 

Lintta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät

Vaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Taitaa kuitenkin 7-8 hyökkääjää mennä edelle, joten ei nyt mikään kriittinen poissaolo ole. Pelejäkin niin vähän enää, ettei haittaa vaikka jonkun kuorma kasvaisi.

Hierarkiassa kyllä, mutta siinäpä se. Särkymävaraa ei ole. Kauteen lähdettiin kapealla materiaalilla, ja se kostautuu tällä tapaa.

Noh, ehtiä päin. Tahallisuutta kun ei ole mukana, niin viisaat tyytyivät yhden ottelun kakkuun, ja R. pelaa taas lauantaina Raksilassa. Itse oisin laittanut pari tai kolme ottelua bänniä, mutta en olekaan asiantuntija, vaan fani. :) Näillä mennään.
 

Rene Saari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hamilton Mustangs
Mitenkäs se Humaloja loukkantui, mikä on diagnoosi? Ja mikä status poissaolon suhteen.
Olkapäähän ei tuossa päähän osu, ainoastaan kypärät kolahtavat.
Ei tuollaisesta pitäisi antaa sanktiota. Lätkä on kontaktipeli, eikä paljon tuota puhtaammin voi enää taklata.
Harrastelijoiden puuhastelua.

Mitäs änärissä McCabe sai kun ajoi Lainetta vastapalloon? Maalikurko huilasi muttamat viikot, nelospakki jatkoi seuraavassa pelissä? Sama laji kuitenkin hei.
Ja sitten ihmetellään kuinka likaista peliä Kanadan pojat pelaa, ja kun ne vielä sillä pelillä voittaa kansainvälisissä peleissä voittaa. Ei näin.
Anteeksi OT.
 
Mitenkäs se Humaloja loukkantui, mikä on diagnoosi? Ja mikä status poissaolon suhteen.
Ymmärrät varmaan, ettei näistä hiiskuta kesken finaalisarjan. Ruohomaan ja Koiviston loukkaantuessa taidettiin vain ilmoittaa, että kahtellaan päivä kerrallaan. Nyt ei ole Humalojan ja Sailion kohdalla sanottu edes tuota. Ainoa mikä tiedetään, on ettei Humaloja pelannut tiistaina enää taklauksen jälkeen.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Mitenkäs se Humaloja loukkantui, mikä on diagnoosi? Ja mikä status poissaolon suhteen.
Olkapäähän ei tuossa päähän osu, ainoastaan kypärät kolahtavat.
Ei tuollaisesta pitäisi antaa sanktiota. Lätkä on kontaktipeli, eikä paljon tuota puhtaammin voi enää taklata.
Harrastelijoiden puuhastelua.
T.

Jos osaat klikata liiga päätöksen auki ja osaat myös käynnistää videon sieltä, niin takuulla huomaat yhdestä hidastuksesta, että olkapää osuu leukaan ennen vartalokontaktia. Yritä edes
 

Rene Saari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hamilton Mustangs
Jos osaat klikata liiga päätöksen auki ja osaat myös käynnistää videon sieltä, niin takuulla huomaat yhdestä hidastuksesta, että olkapää osuu leukaan ennen vartalokontaktia. Yritä edes
Kerran katottu, enkä siitä mainitsemaasi nähnyt mitenkään. Rantakari ei myöskään nosta kättään.
Täytyy katsoa vielä toistamiseen.

Edit:
Otetaan uudestaan, näyttää samanaikaiselta osumalta Humalojan olkapäähän ja leukaan.
Mutta kuten sanottua, ei ole missään nimessä vahingoittamisyritys. Mielummin karsisin poikkarit ja korkeat mailat, vaikka tietty päävammat ovatkin pahimpia.
 
Viimeksi muokattu:

jsbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Carolina Hurricanes
Joo-oh. Itse en kyllä lähellekään odottanut mitään pelikieltoa Rantakarille, 2+10 juuri sopiva tuosta tilanteesta. Harmittaa enemmänkin Humalojan kuin Rantakarin poissaolo, sillä kapeaa alkaa olla meidän keskikaista...

Itse pelistä, jos Tappara pelaa samaan malliin kuin kolmannessa erässä tiistaina niin saadaan kyllä tiukka taisto. 2-2 jatkoajalle ja Lasun maalilla toinen kiinnitys.
Lykkyä tykö myös vastustajan leiriin, jospa yleisö ois löytäny Hakametsään kiitettävämmin kuin Raksilaan!
 

JaniK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joo-o päähän osuu. Onhan tämä siinä mielessä tapauksia Hakanpää-Haataja & Junttila - Tyrväinen rangaistavampi, koska tässä Rantakari hakee taklausta. Ei tosin päähän, mutta kontaktia kuitenkin. Hakanpää pyrkii kiekon perään ja osuu Haatajaa mennessään. Tyrväinen kompuroi ja Junttila osuu tämän vuoksi.

Ettette mua ihan pelkästään kärppälasien takaa katsovaksi sano niin totean, että Sailiolta on kyllä jäänyt penalttia saamatta pääkontakteista!

Sailio siis tänään taas kentällä. Toivottavasti keskittyy pelaamaan turhien hakujen sijaan, koska taitoa kyllä löytyy.
 

Krutov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hohhoijaa. Humalojan pään liike nähtiin, Haatajan ei. Eli kyse on lopulta vain seurauksista ja halusta suojella otteluvalvojaa. Tapparalle menetys on merkittävä, Rantakari kuitenkin kiekollinen ykköspakki. Humaloja ei niin tärkeä Kärpille ole.

Mutta näin se vain menee ja eteenpäin.

Väsyttää tälläiset

Teillähän on kaikki pakit EHL tasoa, eikös sieltä löydy reserviä?

Humaloja roolipelaajana on erittäin merkittävä Kärpille tässä vaiheessa kevättä, ja rooli korostuu nyt Sailion poissaollessa. Nelosketju. Vertaisin teillä Jasun poissaoloon jos jaksaisin - enpä taida jaksaa.
 

JPL

Jäsen
Ketä sieltäkeskikaistalta puuttuu?
Oiskohan tää jo jatkoajalle menevä peli?

Kärpillä on ollut kauden alusta saakka ainoastaan 3 mitat täyttävää sentteriä (Ruohomaa, Lasu ja Humaloja) ja lisäksi Kupari ja Koskenkorva junnuista.
Ihmeen hyvinhän tuo on sujunut, vaikka Ikonen ja Mäenalanen ei oikein sentteritouhuissa ole aiemmin olleetkaan.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Jahas, suuren budjetin, runkosarjan ylivoimainen voittaja ja ylivertaisen pelitavan omaava joukkue laskeutuu Tampereelle.
Tyylipuhdas 3-0 lumipesu alla, kuulemma rinta rottingilla. Toivottavasti sen verran takki auki, että saataisiin edes yksi maali tehtyä.

Hyvin sinniteltiin Oulussa mukana 58 min. Onko nyt jo mahkut jatkoille?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös