Playoffs 2018 finaalit: Kärpät (1.) – Tappara (3.)

  • 237 218
  • 1 600
OhaC tosi hidas jos ei saa 17-vuotiasta polkukonetta kiinni, vaikka tällä on vaan 4 metrin olematon etumatka...
Samaa mieltä. Vaikutti olevan aikamoinen taakka Tapparalle viimeisinä vuosinaan. Mutta nyt Tapparan onneksi asiat ovat toisin eikä alaikäiset pääse enää rellestämään miten tahtoo. Sen verran kova tuo teidän pakisto on.

Onko muuten paljon kritisoitu EHT-Aleksi nostanut tasoaan? Muistanko oikein, että pelasi väkevästi tepsisarjassa? Kuka on Tapparan pakiston heikko lenkki? Vai onko kukaan?
 

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Se on muuten jännä että tohon aina tuo ilvesläinen kommentointi otetaan esille kun monen muun joukkueen fanit kommentoi myös. Missä on kerrottu, ettei saisi kommentoida? En nähnyt mainintaa, että palsta kuuluu tapparalaisille. Teillä on omakin palsta, se olisi jo hälyyttävää, jos kasa ilvesfaneja sinne kirjoittelisi.

Tottahan sää nyt kommentoit. Se kuuluu kevääseen kuin arktisella muutolla olevan hanhiauran iloinen rääpätys. Aamukahvi, edellisen illan Tappara-pelin otteluseuranta ja Balounin kommentointi. niistä tulee hyvä mieli. Kaksi edellskautta on menny vähän ehkä perseelleen, mutta älä menetä toivorikkauttasi. Se päivä tulee taas kun Tappara ei voita ja silloin voit laitaa hippamusat soimaan ja pupelltaa vaikka vähän sipsejä siman kanssa.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Harvoin on finaalisarjan ennakko-odotukseni näin yksipuolinen kuin tänä vuonna. Omassa mielessäni kyse ei ole siitä, voittaako Kärpät otteluakaan, vaan lähinnä siitä, tekeekö Kärpät maaliakaan. Ainoa mahdollisuus Kärpille ovat minun arvioni mukaan ensimmäisissä otteluissa, jos Tapparan diesel on vielä kohmeista. Onneksi kuitenkin omat veikkauksenikaan ei aina osu, muistan esim. Kärppien ja Jypin välisen finaalisarjan jonka Jyp vei odotusteni vastaisesti, joten kaikki on mahdollista!
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara on antikiekon mestari -- Harry Potteria mukaillen ankeuttaja, joka imee jääkiekosta kaiken ilon. Aikanaan Jyväskylässä kehitetty kahvakiekko jalostui Tapparan toimesta voittavaksi sapluunaksi, jonka onneksi nolkytluvulla Kärppien taitokiekko pyyhkäisi historiaan. Nyt on puolestaan Tapparan omienkin (mm. Laineen) syvästi inhoama trap on jalostettu huippuunsa ja Kärppien tälle kaudelle lanseeraaman vauhtiekiekon pitäisi tehdä sille sama. Ongelma on vain se, että nyt eväät ovat ratkaisevasti heikommat. Runkosarjan sijoille 9-13 veikattujen Kärppien tuntemattomia möttösiä ja töppösiä vastassa on Suomen kovin sikermä, joka osaa myös pelkän pelin hyydyttämisen lisäksi tehdä ne tarvittavat maalit.

Joten neljän ottelun suora voitto Tapparalle on realismia. Kaikki siitä poikkeava vastaanotetaan kiitollisena. Kärppien voitto tässä sarjassa olisi the Miracle on Ice vol 2.

Huonoihin provoihin ei pitäisi lähteä, mutta tarkennetaan tuota Laine-heittoa sentään, että Laine ei tykännyt näkemissään välieräpeleissä (kaikki Kärppien, HIFK:n, TPS:n ja Tapparan pelit) siitä, että sitä "aikamoista träppiä on kyllä ollut".

Kyllä, luit oikein. Se oli sitten YLE:n tyhjäntoimittelija, joka tuon Laineen sanomisen käänsi kritiikiksi nimenomaan Tapparan pelityyliä kohtaan.

Ainahan Tappara on voittanut väärin. Ei tää träppihomma tee poikkeusta. Milloin on pelattu poltetun maan taktiikkaa, milloin on epäurheilijamaisesti menty treenaamaan kesälläkin silloin kun oikeat miehet on terassilla, milloin ollut kahvaa, liaania tai träppiä. Aina me jotain keksitään johon puuttua jos omat ei pärjää kentällä jääkiekkopelissä.
 

IlarI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki muut paitsi Tappara tai JYP
Aurinko paistelee pilvettömältä taivaalta, lämmintä +24º C ja finaalit alkamassa. Kevät on ihmisen parasta aikaa!
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Pelipäivä! Onpa mukava lähtä "altavastaajana" pellaamaan! Tappara voi hoitaa mailanpuristamisen ja Kärpät latoo maalit!

Kohta mennään!!
 

IlarI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki muut paitsi Tappara tai JYP
Kukakohan muuten ehtii otteluseurannassa ensimmäisenä kuittaamaan jotain maammelaulusta? Pari Väsynyttä ehdokasta kyllä on mielessä...
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Pian se sitten alkaa. Itselle se ehdottomasti epämielenkiintoisin finaali. Vähän sellainen "aijaa, taas" fiilis, kun näistä seuroista jompikumpi, nyt molemmat, on finaalissa.

Toivon ehkä.... kai... luulisin ihan inan enemmän Tapparalle mestaruutta. Perusteluna Niko Ojamäki, ainoa pelaaja jonka otteita kiinnostaa seurata, kun Rynnäskään ei pääse kentälle.
 

Rike.K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kissapedot
IFK-Kärpät- sarja oli mahtava ja oikeesti oppi kunnioittaan Kärppien pelitapaa ja hienoa valmentajaa Mannerta. Sitten Tappara on ollut jo vuosikymmeniä antijääkiekon keihäänkärki, ensin kahvaamispeli ja nytten armoton träppääminen. Tässä sarjassa on helppo pitää jääkiekon puolta ja kannustaa Kärppiä, valitettavasti kova sarja IFK:ta vastaan kyllä vaatii veronsa. Uskon että Kärpät voi mennä jopa 2-0 otteluvoitoissa johtoon, mutta sitten Tapparan tuoreus alkaa näkyä ja he vielä kääntävät finaalisarjan, mutta toivon että olen väärässä ja mestaruus tällä kaudella menee ansaitusti Ouluun.
 
Samaa mieltä. Vaikutti olevan aikamoinen taakka Tapparalle viimeisinä vuosinaan. ...

Onko muuten paljon kritisoitu EHT-Aleksi nostanut tasoaan? Muistanko oikein, että pelasi väkevästi tepsisarjassa? Kuka on Tapparan pakiston heikko lenkki? Vai onko kukaan?
Päinvastoin. Oli aivan erinomainen kaksi viimeistä kautta.

On pelannut paremmin, etenkin tuon välieräsarjan. Kemiläinen on se heikoin, koska on niin hidas. Näkyy kiireenä ja jäähyinä.
 

lego

Jäsen
Olipas huono ensimmäinen finaalipeli Tapparalta. Ei Kärpätkään minusta hyvin pelannut, mutta oli tänään parempi kahdesta huonosta.

Noh, ei näitä finaalipelejä ole ennenkään avausotteluissa ratkaistu. Katsellaan rauhassa mitä tuleman pitää.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tiukka peli tänään, mutta lopulta Kärpille selkeä voitto.

Tapparan täytyy keksiä keinot Kärppien tiiviin puolustuksen murtamiseen. Tänään maalipaikat olivat vähissä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Sanotaan täälläkin, eli tämä oli 2010-luvulla viidestoista keskinäinen finaaliottelu näille, ja ensimmäistä kertaa voitto tuli yli yhden maalin erolla.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Korkattu ja oikean osoitteeseen meni. Hivenen vaikeutti olematonta takaa-ajoa se Rantakarin kymppi. Olihan siellä hyvän kuvion jälkeen Kemiläisen ylärimalaukaus.

Kärpät aloitti shakin, tiukkaa träppiä nähtiin pitkiä jaksoja ja vastaan iskettiin nopeasti. Tappara oli tullut vähän katselemaan ja katselemiseksi jäi.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Sehän meni aika lailla juuri kuten oli ennakoitavissa. Tosin Kärppien voittolukemat jäivät yllättävän pieniksi, odotuksissa oli paljon runsasmaalisempi tappio. Kärpät oli tänään joka osa-alueella edellä eikä Tappara saanut hyökkäyspeliään kunnolla käyntiin missään vaiheessa. Tämän seurauksena Vehviläinen sai naurettavan helpon nollapelin.

Harmittavan vähän oli Oulussa yleisöä eikä yleisöä hirveästi hemmoteltu jääkiekon erikoisuuksilla. Yksi tapahtumaköyhimmistä finaaleista viime vuosilta. Torstaina jatkuu ja odotuksissa on, että Tappara kykenee jo haastamaan Kärppiä ja viemään pelin kenties jatkoille saakka. Helpolla Kärppien tiivistä puolustussumppua ei murreta, mutta toivottavasti siihen eväät on löydettävissä tai muuten sarja menee ennakoitua nopeammin Kärpille.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Erittäin hyvää hokia. Olen positiivisesti yllättynyt. Kärpät lyö ykkösketjun tututusti kasaan ja Bertrand on näiden finaalien pelaaja, tämä on varma.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Noin, sarja avattu. Heti alkuun on sanottava ettei HIFK päästänyt Kärppiä näin helpolla yhdessäkään ottelussa. Heti samaan hengenvetoon on todettava, että uskon ettei vastaava tule enää tässä sarjassa toistumaan. Silti, tasoero joukkueiden välillä kaukalossa oli olemassa ja se oli yllättävän suuri. Tapparalla ei lopulta montaakaan maalipaikkaa ollut ja varmasti torjuneella Vehviläisellä ei suurta hätää ollut.

Mutta, se oli vasta aloitus. Sanoisin että torstain ottelu Hakametsässä antaa tarkempia suuntaviivoja sarjalle. Harmittaa etten pääse paikan päälle.
 

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
Olipas huono ensimmäinen finaalipeli Tapparalta. Ei Kärpätkään minusta hyvin pelannut, mutta oli tänään parempi kahdesta huonosta.

Oli huonoja molemmat, Tappara riisuttiin aseista ja änärikonkarit samalla. Paikat käytettiin. Veini. Kärpät. Seuraava....
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tunnusteleva alku. Kuten arvelinkin jo välierien aikana, niin Kärpät(silloin tai HIFK) pystyy tarjoamaan ihan kunnon vastuksen Tapparalle. Enkä todellakaan puhu mistään moraalisista finaaleista välierän suhteen, oikeat joukkueet ovat finaalissa ja muut katsomossa. Tappara parantaa tästä vielä varmasti, ja Kärppienkin täytyy.

Vehviläinen jatkaa varmoja otteita. Oli jo välierissä paljon tilastoja parempi. Prosentit painuivat alas lähinnä noiden Kärppien puolustuspään nukahdusten takia, ja kun tähän yhdistettiin HIFK:n melko pienet laukausmäärät, niin torjuntaprosentti jäi 90 % tuntumaan. Varsinaisia helppoja maalivahdin maaleja HIFK ei kuitenkaan saanut oikeastaan lainkaan.
 

Apheu

Jäsen
Kärpät oli tänään hyvä, ja Tapparalle jäi parannettavaa rutkasti.

Peli oli hivenen, hmm, tapahtumaköyhä finaaliksi. Eiköhän kierrokset kuitenkin tästä nouse, ja luotan myös siihen, että Tappara parantaa tästä.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Tiukka peli tänään, mutta lopulta Kärpille selkeä voitto.

Tapparan täytyy keksiä keinot Kärppien tiiviin puolustuksen murtamiseen. Tänään maalipaikat olivat vähissä.

Juu, kyllä Kärppien puolustus oli harvinaisen tiukka tänään. Heshka, Hakanpää ja Kukkonen olivat kunkkuja pakistossa, muutkin pelasivat hyvin. Tappara ei päässyt oikeastaan ollenkaan hyville maalipaikoiile ja hyökkäys jäi koko ajan hieman piippuun.

Kolmas erä näytti Tapparalta jo paremmalta, mutta kenties jalat ja aivot olivat kohmeessa pitkän pelitauon jälkeen, joka varmaan näkyi koko ottelun ajan.

Junttila on liukas ja ottaisin Tapparan pelinjohdon kannalta kyllä erityishuomioon jatkossa.... joku koko ajan iholle ja kokovartalotaklauksia lisää koska Junttila oli maajoukkuepelien perusteella aika pehmeä höyhen.

Kunnia ensipelistä Kärpille, sillä joukkue oli hyvin virittäytynyt henkisesti ja taktisesti erinomaisesti. Tapparan jäi tässä pelissä statistiksi, myös tunteen osalta pientä kolmannen erän loppukiriyritystä lukuunottamatta
 

Ränse

Jäsen
Tappara oli kyllä ihan telineissä pari erää, Jukka ei ollut kyllä onnistunut valmistamaan joukkuettaan finaaleihin. 3. erässä alkoi jo vähän näkymään potentiaalia mutta yllättävän köykäinen Tappara oli. HIFK ei ollut yhdessäkään pelissä noin heikko. Oikeastaan ensimmäinen kerta näissä pudotuspeleissä että Kärpät pääsi pelaamaan lähes koko ottelun sitä vauhtikiekkoa joka toimi jo runkosarjassakin, 3. erän muutamaa hetkeä lukuunottamatta. Tappara on taatusti täysin eri joukkue torstaina Hakametsässä, parantaa pitää jos toinenkin voitto tulisi. Ei onneksi 4-0 Tapparalle mene. :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös