Playoffs 2018 finaalit: Kärpät (1.) – Tappara (3.)

  • 238 029
  • 1 600

Matala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ja saadaanhan heidät, kuten on nähtykin. Tarvittaessa vaihdetaan niin kauan, että löytyy Kärpille mieluisat. Tänään Kaukokari ja Rantala. Seuraavassa pelissä jotkut muut.

Mitäs täällä nyt jo itketään tuomareista etukäteen? Eikö voisi vaan keskittyä olennaiseen, vai pitääkö tapparalaisten mahdollista tappiota jo etukäteen selitellä "Kärppien kotituomareilla"?

Mutta mielenkiintoinen ilta on tulossa. Tänään ottelun alku on mielestäni iskun paikka Kärpille, koska Tapparalla voi kestää hieman aikaa päästä pelituntumaan pitkän tauon jälkeen. Toinen asia on erikoistilanteet: Kärpillä on alivoima toiminut, muttei ylivoima, kun taas Tapparalla on ylivoima toiminut. Saa nähdä miten tänään joukkueet hoitaa erikoistilanteet.
 

Matala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна

Kaukokarilla on jotain hampaankolossa Kärppiä vastaan.

Siis ihan oikeasti! Viime aikoina kun tuomariura on ollut nousussa, niin on joutunut pakosta hieman hölläämään tuota showtaan, mutta kuitenkin. Tämä mies pitää varmasti huolen, ettei Kärpät pääse helpolla. Onneksi siellä on toinenkin tuomari!

Kärpillä on tänään siis vastassa sekä Kaukokari että Tappara. Helpoksi tämä ei ainakaan näköjään mene!
 
Mitäs täällä nyt jo itketään tuomareista etukäteen?
Ei mitään. Se on sellaista hassuttelua. Pelin jälkeen sitten tosissaan.
Tänään ottelun alku on mielestäni iskun paikka Kärpille, koska Tapparalla voi kestää hieman aikaa päästä pelituntumaan pitkän tauon jälkeen.
Kotiavaus, tuore tuntuma ja vastassa tauolta tuleva - kaikki eväät todelliseen tyrmäykseen. Tapparan etu, mitä pidempään peli pysyy tasan. Tapparan peli alkaa tänään ehkä vasta toisessa erässä, jos silloinkaan - tai silloin on jo liian myöhäistä.
 

Höylä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En ole jaksanut kahlata ketjua läpi, mutta joko taas on Tappara asetettu altavastaajaksi omiensa toimesta(sokeutta parhaimmillaan) kuten se oli asetettu Tepsiä vastaan?
Se riippuu, missä kontekstissa puhutaan. Jos puhutaan kuka on ennakkosuosikki runkosarjan perusteella, se on Kärpät. Jos hävittyjen playoff-otteluiden perusteella, niin Tappara, jne. Jos saa nämä kaikki vaikuttavat muuttujat nipottua yhteen suureksi kokonaisuudeksi, niin aika Einsteini on.

PS. Mistä tietää, että Tappara pelaa finaaleissa? Siitä, että ilvesläinen kommentoi Jatkoajan finaaliketjuun.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Se riippuu, missä kontekstissa puhutaan. Jos puhutaan kuka on ennakkosuosikki runkosarjan perusteella, se on Kärpät. Jos hävittyjen playoff-otteluiden perusteella, niin Tappara, jne. Jos saa nämä kaikki vaikuttavat muuttujat nipottua yhteen suureksi kokonaisuudeksi, niin aika Einsteini on.

PS. Mistä tietää, että Tappara pelaa finaaleissa? Siitä, että ilvesläinen kommentoi Jatkoajan finaaliketjuun.
Jokainen vähääkään lätkää seurannut tietää, että tämän kauden runkosarja on nyt yksi vitun hailee näihin finaaleihin. Tappara lähtee melko suurena ennakkosuosikkina tähän. Vähän kuin olisin väittänyt, että Ilves olisi lähtenyt viime kaudella ennakkosuosikkina puolivälieriin teitä vastaan.

Se on muuten jännä että tohon aina tuo ilvesläinen kommentointi otetaan esille kun monen muun joukkueen fanit kommentoi myös. Missä on kerrottu, ettei saisi kommentoida? En nähnyt mainintaa, että palsta kuuluu tapparalaisille. Teillä on omakin palsta, se olisi jo hälyyttävää, jos kasa ilvesfaneja sinne kirjoittelisi.
 
Tappara lähtee melko suurena ennakkosuosikkina tähän. Vähän kuin olisin väittänyt, että Ilves olisi lähtenyt viime kaudella ennakkosuosikkina puolivälieriin teitä vastaan.
No tottakai. Onhan 3. vs 1. käytännössä sama kuin 1. vs. 10.

Aikamoista Kärppien vähättelyä ilman mitään muuta perustetta kuin ”runkosarjaa ei lasketa”.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
neloskenttä Sailion johdolla ei ole vain yksi Kärppien kaikkien aikojen neloskentistä vaan sellainen nelonen, joka muistetaan vuosien päästäkin vastustajan päässä pyörimisestään.
Ei ole tänäänkään mitään palaa Rouhiaisen katkoessa kaikki Sailion kentän hyökkäykset ennen sinistä.

Älkääkä nyt vittu pilatko meidän kahvaträppikeskustelua turhilla ja väärillä kovilla faktoilla.

EDIT: kauheeta tuskaa kuvitella kiekkosuomijulkaisulinkin takana paljastuvaa totuutta vikkelästä kärpästä kiertelemässä ruosteista ja kankeaa kirvestä. Tulee itkuinen ilta, loppuis jo!
 
Viimeksi muokattu:
Jere ”Sailionnukuttaja” Rouhiainen. Otetaan käyttöön, jos Manner laittaa Sailion kokoonpanoon. Sailio on pää, Rouhiainen on Scott Stevens.
Ourait! Toivotaan tosiaan, että Jere päästetään häkistään vasta silloin, kun Sailio pelaa. Nukkuva Silli ei varmaankaan olisi kovin kaunis näky Raksilan piippuhyllyllä.
 
Ourait! Toivotaan tosiaan, että Jere päästetään häkistään vasta silloin, kun Sailio pelaa. Nukkuva Silli ei varmaankaan olisi kovin kaunis näky Raksilan piippuhyllyllä.
Eiköhän. ”Silliä kullekin”, on Jerellä tapana tokaista. Alla kerrotaankin syy, miksi Sailio ei välttämättä pelaa ainakaan Tampereella. Eikä tule edes halliin. Tai katso peliä. Radiosta voi varovasti kuunnella.
Toivotaan Säiliön malttavan olla vilkaisematta sitä hyvinvarusteltua tanssityttöä, ettei ensi kautensakin ole vaarassa.
 

JaniK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
@Jäkishöntsä on katsellut pelejä. Muutenhan täällä on jo kaivettu vanhat tutut provot esiin. K - G ei taida mennä enää provosta?

No mites tota enää käytät ku @Eric Rooslind on käynyt antamassa jo syksyllä 2006 telojalle anteeksi...

Tänä syksynä Tappara-Kärpät pelin jälkeen tuli Jäähovissa juteltua entisten Tappara miesten kanssa pienessä laitamyötäisessä. Juti,Marjamäki,Susi ja Grönstrand olivat paikalla ja tietenkin samaan pöytään piti ängetä. Äärimmäisen mukavia heppuja muuten olivat. En aluksi suostunut kättelemään Grönaa tämän Kames episodin vuoksi ja kaverit vaan naureskelivat että ompa pitkävihainen heppu. No muutaman tuopin jälkeen annoin Grönstrandille Kamesin tapauksen anteeksi. ;) Hauskaa oli.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itsekin näkisin myös noin, mutta miten perustelet tuon?

Kärpillä on ehkä huomiseen sarja-avauksen kotipeliin jonkin sortin kotipaineet ennalta vahvempaa ennakkosuosikkia kohtaan. Kärpät teki HIFK sarjassa paljon puolustuspään virheitä, joissa riittää korjattavaa. Tuon lisäksi luulen, että myöskin fyysisesti tuosta tulee vaikea peli. Kärpät ei oikein tiedä eka pelissä tässä parissa, että mikä on se taso, jolle pitää päästä Tapparan kepittämiseksi.

Siis minullakin on kutina, että huomisesta tulee Kärpille ohipeli, mutta vaikea vähän kuvata ennakkoon, että mitkä sen tekee ja miten se näkyy.
Tämä perustuu ihan vaan intuitioon siitä, että Kärpät ei ole ehtinyt täysin henkisesti ladata akkuja vielä täyteen kovan HIFK-sarjan jälkeen. Tappara on siis yksinkertaisesti valmiimpi (myös taktisesti) aloittamaan tämän ottelusarjan, vaikka toki ottelutuntuma pitäisikin Kärpillä olla parempi.

Tulee mieleen ennenkin noita heikkoja alkuja uuteen ottelusarjaan, kun on kova seitsemän ottelun sarja takana. Esim. HIFK viimeisimmällä mestaruuskaudella Jokerit -puolivälieräsarjan jälkeen aloitti välieräsarjan täydellisellä ohipelillä Lukkoa vastaan kotonaan, mutta voitti sitten neljä seuraavaa. Tänään ei kuitenkaan ratkota mitään vielä ja sen Kärpätkin tietää, vaikka eivät tietenkään tahallaan ole siellä häviämässä :) Vaatii vaan veronsa tuollaisesta ottelusarjasta toipuminen kuin HIFK-sarja oli.
 

Lintta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tässä varsin hyvä analyysi asiasta. Kärppäfanit huutaa antikiekon perään ja niin edespäin. Estopelin osalta kumpikin pelaa samalla tavalla ja kyllä se Kukkonenkin kahvaa, vaikka sitä ei kukaan Kärppäleirissä tunnustakaan. Mielenkiintoinen sarja, jonka ennustan kuitenkin kääntyvän kokemuksen ansiosta Tapparalle. Voi toki kääntyä toisinkinpäin, ja ei sekään erityisesti edes harmita jos Kärpät sen ansaitusti tekee ilman tuomareiden sekä pomppujen apua. Neljällä voitolla harvemmin näin kuitenkin käy, mutta tiukassa sarjassa kyllä jos tuomarit saadaan uskomaan tähän antikiekko/kahva höpötykseen Tapparassa, samalla kun Kärpät estää minkä ehtii ilman rangaistuksia.

Ja vain Kärpille tulee apua tuomareilta ja vain kärpille voi pomppia. Hyvähän nämä on etukäteen mainita, jos sattuu väärin menemään.

Pelipäivä. Ei ole ehtinyt juuri jännittämään vielä tätä sarjaa, kun lauantaina vielä pidäteltiin hengitystä. Tapparan leirissä taas on kärsivällisyyttä koeteltu.

Aika luottavainen fiilis, kun tätä on pari päivää mielessään analysoinut. Joka toinen päivä tahti on inhimillisempi ja mitään "piimät reisissä" ylikävelyä tuskin nähdään. Lapsenmielinen tunne valtaa kehon ja pikkuhiljaa luo uskoa omiin. Peli on aina suhteessa vastustajaan. On mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan sarja lähtee kehittymään.

Jos jotain veikata pitää, niin ollaan neljän pelin jälkeen tilanteessa 2-2. Tämän jälkeen Tappara vie loput, tai sitten taistellaan G7 asti, kuten HIFK, ja siellä kaikki on mahdollista.

Kohta mennään.
 

tombz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps,Nhl,Tuto,Turkulainen juniorijääkiekko
Tappara voittaa vaikka silmät sidottuna sekä luistimet! Tapparan paikka on Nhl:ssä!
 

HockeyBoy66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tänään Tappara lähtee haastamaan Kärppiä, tuota kenties ylivoimaista estettä. Kärpät voitti leikitellen runkosarjan, räikeällä erolla seuraaviin. Ylivoimaista joukkuetta vielä täydensivät parhaalla saatavilla olleella pelaajalla, tulevalla NHL-tähdellä, Kristian Vesalaisella.

Tappara sinnitteli kauden läpi, onnistui jotenkin voittamaan nousukuntoisen KalPan ja sitten kiekkojumalien sekä ylivoimapomppujen myötä Tepsinkin. Nyt Tappara on joutunut värjöttelemään, lämpö hiipunut, ja vastaan asettuu täydellisessä pelihiessä oleva Pohjanmaan miljoonakerho supertähtineen.

Kärpät on kauden esittänyt näyttävää peliä, Tappara taasen kokeillut, josko peliä voisi pelata eri tavoin. Tänään Kärpillä on selvät nuotit, Tappara ehkä miettii kuinka pitäisi pelata.

Kaikki merkit viittaavat pohjoispohjalaisten paraatimarssiin, mutta jokainen Tapparan maalikin jo tuo valoa pienten, vähempiosaisten synkkyyteen, antaen toivoa, että ehkä vielä joskus pieni tai keskisuurikin voi voittaa.

Päivän paras! Suuri vaara että Tappara pääsee uittamaan Jukan one and only kultatukkaa ottelusarjan päälle kuohujuomassa. Kärpät koittaa laittaa kampohin, mihin se riittänee. Kovasti on opiskeltu kummalta puolelta se Kuuselan Krisse tänään laittaa lättyä Haapalan Henelle, rystyltä vaiko kämmeneltä. Entäpä kumpaa on Pekkasen Jorma laittanut kirvesrintojen juomapulloihin, geitoreidiä vaiko haartsporttia. Onko Pohjosen Vellu hieronut Peltolan Jukan takareidet vuosisadan finaalikuntoon? Tässäpä melkoinen trivia.

Ainut mikä on varmaa, niin tänään mennään!!
 

Vaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ennakkotuntemukseni pitävät usein kutinsa, joten ikäväkseni olen joutunut jo parin päivän ajan oraakkeloimaan sarjan lopputulokseksi 2-4. Tosin Näsijärvi oli tänään yhä jäässä, joten tämän uunituoreen korkeampien voimien lähettämän merkin vuoksi sarja etenee tilanteeseen 3-3. ;) Seiskapeli sitten on taas historiaa.

No ei vais, tiukka sarja tulossa. Mansehattanlaisilla on tuoreempaa finaalikokemusta, joten pieni edge mennee heille. Toisaalta tämä joukkue muistuttaa minua kevään 2004 joukkueesta, eli en pitäisi kummanakaan, vaikka pystin saisi hienon kasvutarinan jälkeen Kärpät.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Tshekki vs Itävalta
  • 1.12
  • 10.00
  • 12.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös