Playoffs 2018 finaalit: Kärpät (1.) – Tappara (3.)

  • 238 077
  • 1 600

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Kuka on tämän kevään oululainen sankari numero uno?

Niko Mikkola ei ole Oulusta, mutta tarpeeksi läheltä kuitenkin. Lukitaan hänet! Maali taitaakin playoffeissa olla vielä tekemättä, eikä niitä liikaa tullut runkosarjassakaan.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Niko Mikkola ei ole Oulusta, mutta tarpeeksi läheltä kuitenkin. Lukitaan hänet! Maali taitaakin playoffeissa olla vielä tekemättä, eikä niitä liikaa tullut runkosarjassakaan.
Mutta on kyllä pirun hyvä pakki. Mietin jo pari vuotta sitten että Kärpät voisi kotiuttaa tuon äijän KalPasta kun aikanaan sinne lähti, mutta taitaa hieman viivästyä tuo kotiutus. Tykkään pelaajatyypistä, sellainen fyysinen peruspakki, mutta ei ole kuitenkaan mitenkään kädetön ja hyvä liike.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niko Mikkola ei ole Oulusta, mutta tarpeeksi läheltä kuitenkin. Lukitaan hänet! Maali taitaakin playoffeissa olla vielä tekemättä, eikä niitä liikaa tullut runkosarjassakaan.

Teknisesti ottaen Niko Mikkola ei ollut Oulusta, mutta on Oulusta. Kiiminkihän on liitetty sittemmin kuntaliitoksella Ouluun, joten ihan paljasjalkaisesta oululaislähtöisestä kaverista tietysti nyt puhutaan :D
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Tripla kannattaa voittaa aina kun se on mahdollista, sen jälkeen quadruple jota ei vielä ole kenelläkään liigan historiassa.

Tripla tosiaan kannattaa ottaa aina kun se on mahdollista. Tapparalla on käsittääkseni se ainoa tripla vuosilta 86-88, ja se varmaan jaksaa jurppia, kun TPS:llä on tupla-tripla! Mutta vaikka meillä Kärpillä on tripla-tupla (04-05, 07-08, 14-15), niin siitä huolimatta harmittaa tuo kauden 2005-2006 notkahdus, jonka vuoksi meillä ei ole viittä mestaruutta putkeen :'(

Mutta perustelen Kärppien mestaruutta sillä samalla argumentilla kuin 2003-2004 -kaudella TPS:n kannattajille: Koolla on väliä - K niin kuin Kärpät, K niin kuin kulta: T niin kuin Tappara (silloin TPS), T niin kuin toinen. Tuon perustelun laitoin silloin aikanaan siguunkin.

Kyseinen kirjoitus oli Tapparan ensimmäisen mestaruuden jälkeen, jolloin lähes koko jääkiekkoa seuravaan Suomen sympatiat olivat kirvesrintojen bandwagonissa. Toisin kuin nyt, jolloin miltei kaikki odottavat Tapparan kompurointia, jolloin he pääsisivät ilkkumaan träpistä, hopea-Jukasta jne. ... Vanhan sanonnan mukaisesti kateus on ansaittava. Dynastioita eritoten vihataan ja ymmärrän sen aivan täysin. Ymmärrän senkin, että moni ei haluaisi nähdä kahden 2000-luvun dynastian kohtaamista finaaleissa, vaan vaihtelu niin sanotusti virkistäisi.

Näinpä. Minä kuitenkin itse henkilökohtaisesti valitsen mieluummin omalle joukkueelle sen vihatun joukkueen viitan, kuin sen pienen sympaattisen haastajan roolin. Mestaruuksiin ei kyllästy koskaan, vaikka totta sekin, että kun niitä tarpeeksi tulee, niin ei kaikista jaksa innostua niin paljoa. Minulle tuo 2003-2004 kaudelle voitettu mestaruus on vieläkin tunneperäisesti vahvin. Mutta ehkä silti mentaalisesti tärkein oli 2006-2007 mestaruus, sen jälkeen ei ole tarvinnut puolustella Kärppien divarimenneisyyttä, kun notkahdustenkin jälkeen noustaan voittoon.

Odotankin sarjalta rehtiä ja rehellistä kiekkoa ja sitä, että vastustajalle osataan aidosti antaa krediittiä silloin, kun sen paikka on. Voin rehellisesti myöntää, että Kärpät oli se taitavampi joukkue edellisissä 2010-luvun finaalisarjoissa. Nyt uskon ja toivon, että se on Tappara.

Odotan rehtiä sarjaa, mutta odotan myös sitä, että vastustaja saa krediittiä vastapuolen kannattajilta vasta sarjan jälkeen. Nälkä on liian iso (*).

- - -

EDIT: (*) Tänä vuonna kaikki välieriin päässeet joukkueet tähtäsivät pelkästään mestaruuteen. Siksi millään joukkueella nälkä ei loppunut välieräpaikkaan enkä usko, että kummallakaan (Kärpillä ja Tapparalla) nälkä on loppunut finaalipaikkaan. Tämä lisäys sen takia, että muistan kyllä tavallaan karvaasti sen 2000-2001 kauden jolloin Kärpät tulokasjoukkueena pudotti Jokerit, ja nyt miltei 20 vuotta myöhemmin saatan pitkin hampain myöntää sen, että ehkä joukkueen nälkä oli sillä tyydytetty ja TPS pääsi marssimaan välieristä finaaliin ilman kunnon vastusta. TPS:n matka toiseen triplaansa olisi saattanut olla kivisempi, jos me oltais suosiolla hävitty Jokereille, jonka nyt vuosia / vuosikymmeniä myöhemmin pystyy ehkä myöntämään olleen parempi ja paremmin valmennettu joukkue.

- - -

EDIT2: Tätä olen sanonut joskus aiemminkin Tapparan kannattajille: eikö olekin mielenkiintoista, että Tapparan ja Kärppien kulta-ajat sijoittuvat samoille aikakausille? Kun Kärpät ei ollut liigassa, myös Tappara rämpi syvällä. Kun Kärpät nousi liigaan, niin TPS:n ja Jokereiden vuosikymmenen dominointi murrettiin? ;)
 
Viimeksi muokattu:
Tripla tosiaan kannattaa ottaa aina kun se on mahdollista. Tapparalla on käsittääkseni se ainoa tripla vuosilta 86-88, ja se varmaan jaksaa jurppia, kun TPS:llä on tupla-tripla!
TBK:na myös ’53-’55. Ja jos Ilves olisi ymmärtänyt luovuttaa jo aiemmin ja Tappara olisi ’85 voittanut, olisi silloin viiden putki. Ja siihen ’83 päälle, niin mukava seitsemän mestaruuden pätkä.

Tänään alkaa! En usko peruutteluun, vaan hyvin samanlaisiin vauhdikkaisiin peleihin kuin runkosarjassakin. Tuo Kärpille mieluisa pelitapa avaa Tapparalle sen toivomia kääntöpaikkoja, joten maalipaikkoja tullee molemmille suorista hyökkäyksistä. Maalivahteja tullaan siis punnitsemaan ja toisaalta maalintekokykyä kohtalaisista paikoista.
 

Fancy Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
IceHearts
Pelipäivä. Kevyt aamulenkki, tankkausta ja henkistä lepoa. Tapparan träppi on vahva mutta samalla ennakoitava. Miesvartiointiin ei riitä Kärppien eväät. Silloin joutuisi vahtimaan koko vaihtopenkkiä. Jotenkin NHL -miehet Repo ja Haapala täytyisi saada pimennettyä. Puhumattakaan Kuuselasta.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
träppi on vahva mutta samalla ennakoitava.

Träppiäkin voi pelata monella tyylillä ja Tappara on siinäkin asiassa monipuolinen. Löytyy korkeaa tolppaträppiä, perinteistä 1-2-2:sta, limaista viiden miehen muuria jne. Jokaiseen tarvitsee erilaisen hyökkäyskuvion, joten monipuolisuutta on pakko löytyä.

Sitten tietysti on se tämän kauden yleisempi puolustustapa eli aktiivinen karvaus, joka joko pysäyttää hyökkäyksen vastustajan päässä tai sitten vastustaja pääsee helposti hyökkäysalueelleen. Onneksi jälkimmäistä nähtiin vain runkosarjassa ja hetkittäin KalPa-sarjassa.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
EDIT2: Tätä olen sanonut joskus aiemminkin Tapparan kannattajille: eikö olekin mielenkiintoista, että Tapparan ja Kärppien kulta-ajat sijoittuvat samoille aikakausille?
Toki, jos unohdetaan se TBK:n nimellä otettu ensimmäinen tripla 50-luvulta. Ja nimenmuutoksen jälkeiset 50-60-lukujen taitteen mestaruudet. Ja vielä muutama 70-luvulta.
 
Viimeksi muokattu:

Valdin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
On unohtunut - ja varsin helposti - Tappara-triplat 50-70-luvuilta. Aloin seurata jääkiekkoa kaudella 79-80, mikä helpottaa asiaa.

Aika ennen tämänvuotisia finaaleja on Tappara-fanien kulta-aikaa ja suurta haaveilua seuraavasta triplasta; sitä se on myös kaikille niille kymmenille toimittajille, jotka ovat elokuusta alkaen hehkuttaneet Tapparan kaikkien aikojen ylivoimaisinta mestaruutta. Hetkeksi tuo hehku vaimeni, mutta pleijareiden aikaan se on taas yltynyt: "Menetämme kasvomme, jos Tappara ei ole mestari!"

Tänään puhaltaa raikas, pohjoinen ilmavirtaus läpi Suomen. Tuiverrusta jatkuu viikon verran, ja sitten kausi on päätöksessään. Kärpät on mestari, koska Vehviläinen on tulikuuma maalivahti, Hakanpää pelaa lätkää nautittavalla tavalla, Kärppien ykkösessä Vesalainen jatkaa maalitehtailuaan ja neloskenttä Sailion johdolla ei ole vain yksi Kärppien kaikkien aikojen neloskentistä vaan sellainen nelonen, joka muistetaan vuosien päästäkin vastustajan päässä pyörimisestään. 17.4.2018 on merkkipaalu aikakaudelle, jolloin haihatus loppui ja jääkiekossa alettiin taas vannoa hyökkäävän pelin voimaan.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Pakko palata vielä tähän uskomattomaan finaaliputkeen. Se että joukkue pääsee pelaamaan finaalia, on pitänyt onnistua joukkueen kasaamisessa, kesän harjoittelurumbassa, syksyn kaamoksessa, kevään kunnonajoituksessa, edellisten pelisarjojen kovia joukkueita vastaa, välttää pahimmat loukkaantumiset ja kaikki tämä täydellisesti.

Ja sitten sen onnistuu tekemään kuusi kertaa putkeen. Huh. Ihme homma.

Pärnänen kolumnissaan hauskasti kertoo, että edellisen kerran kun Tappara ei pelannut finaaleissa, nykyiset esikoululaiset olivat vastasyntyneitä ja Nokia teki matkapuhelimia.

Sitten lueskelin sen tilastokolumnin. Tappara ollut mukana 44%:ssa kaikista pelatuista finaaleista, eli melkein joka toisessa. Ihan mieletön saldo.

Oltu vissiin aika onnekkaita, kun olemme Tapparan kannattajia. Nyt jotenkin tajuaa noiden Ilves-ystävien tuskan paremmin. Ensimmäinen kommentti TPS sweepin jälkeen oli "Haistakaa!!!" :)

Maammelaulu caseen sen verran, että ensin se v*tutti, sitten ärsytti, sitten ihan sama ja nyt se on jo itse asiassa ihan siisti. Huutakaa pohjoista rauhassa, Ouluhan on kuitenkin Pohjois-Pohjanmaata. :)
 

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KeKi
Kärpillä on tripla-tupla (04-05, 07-08, 14-15), niin siitä huolimatta harmittaa tuo kauden 2005-2006 notkahdus, jonka vuoksi meillä ei ole viittä mestaruutta putkeen :'(

Perkeleen Erkki Rajamäki. Puolitoista vuosikymmentä ja vieläkin ottaa päähän. Onhan tuo Kärppien putkikin näin jälkikäteen aika kunnioitettava:

2003: Hopeaa
2004: Kultaa
2005: Kultaa
2006: Pronssia
2007: Kultaa
2008: Kultaa
2009: Hopeaa

Seitsemän vuotta putkeen mitaleilla ja niistä neljä mestaruutta. Modernin ajan kiistatta vakuuttavin dynastia. Tapparalla on nyt saumat kammeta tuo kunnia Kärpiltä kun ensi kaudeksikkin on Tampereella pullat aika hyvin uunissa.

Vaikka asiaa kuinka pyörittelee ja miettii Liigan muita suurseuroja niin kyllähän finaaleissa iskee oikeutetusti yhteen Liigan jättiläiset. Rupeaa kyllä finaalitunnelma nousemaan. Alkais jo!
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Erikoisuus: Tähän mennessä Rautakorpi on selättänyt jo kaksi rookie-valmentajaa ja nyt näemme pitääkö sanonta "ei kahta ilman kolmatta" paikkaansa.
 

Justus76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
On vähän sellainen kutina, että tämän illan peli tulee olemaan melkoista karusellia Tapparan puolustukselle. Illan lopputuloksen ratkaisee se, jaksaako Kärpät kärsivällisesti rummuttaa ja etsiä ne maalintekoväylät ja kuinka tehokkaasti Tappara puolestaan pystyy käyttämään ne muutamat vastaiskupaikat, joita vääjäämättä tulee pelin aikana. Luulen, että Kärpät voittaa tämän sarjan avauksen helpohkosti parilla tai kolmella maalilla ja Tapapra heräilee kunnolla vasta kotihallissaan tähän sarjaan.
 
Tänään Tappara lähtee haastamaan Kärppiä, tuota kenties ylivoimaista estettä. Kärpät voitti leikitellen runkosarjan, räikeällä erolla seuraaviin. Ylivoimaista joukkuetta vielä täydensivät parhaalla saatavilla olleella pelaajalla, tulevalla NHL-tähdellä, Kristian Vesalaisella.

Tappara sinnitteli kauden läpi, onnistui jotenkin voittamaan nousukuntoisen KalPan ja sitten kiekkojumalien sekä ylivoimapomppujen myötä Tepsinkin. Nyt Tappara on joutunut värjöttelemään, lämpö hiipunut, ja vastaan asettuu täydellisessä pelihiessä oleva Pohjanmaan miljoonakerho supertähtineen.

Kärpät on kauden esittänyt näyttävää peliä, Tappara taasen kokeillut, josko peliä voisi pelata eri tavoin. Tänään Kärpillä on selvät nuotit, Tappara ehkä miettii kuinka pitäisi pelata.

Kaikki merkit viittaavat pohjoispohjalaisten paraatimarssiin, mutta jokainen Tapparan maalikin jo tuo valoa pienten, vähempiosaisten synkkyyteen, antaen toivoa, että ehkä vielä joskus pieni tai keskisuurikin voi voittaa.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
En ole jaksanut kahlata ketjua läpi, mutta joko taas on Tappara asetettu altavastaajaksi omiensa toimesta(sokeutta parhaimmillaan) kuten se oli asetettu Tepsiä vastaan?
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Tappara on antikiekon mestari -- Harry Potteria mukaillen ankeuttaja, joka imee jääkiekosta kaiken ilon. Aikanaan Jyväskylässä kehitetty kahvakiekko jalostui Tapparan toimesta voittavaksi sapluunaksi, jonka onneksi nolkytluvulla Kärppien taitokiekko pyyhkäisi historiaan. Nyt on puolestaan Tapparan omienkin (mm. Laineen) syvästi inhoama trap on jalostettu huippuunsa ja Kärppien tälle kaudelle lanseeraaman vauhtiekiekon pitäisi tehdä sille sama. Ongelma on vain se, että nyt eväät ovat ratkaisevasti heikommat. Runkosarjan sijoille 9-13 veikattujen Kärppien tuntemattomia möttösiä ja töppösiä vastassa on Suomen kovin sikermä, joka osaa myös pelkän pelin hyydyttämisen lisäksi tehdä ne tarvittavat maalit.

Joten neljän ottelun suora voitto Tapparalle on realismia. Kaikki siitä poikkeava vastaanotetaan kiitollisena. Kärppien voitto tässä sarjassa olisi the Miracle on Ice vol 2.

Kenties Tappara on ollut antikiekon mestari tai toisaalta, onko se antikiekkoa, jos voittaa jatkuvasti keinolla millä hyvänsä. Itse pidän NHL- tyyppisestä askia edestakaisin nopeasti sahaavasta rehellisestä jääkiekosta ilman mitään träppejä ja muita maalin takana hieromisia. Katsojille pitää tarjota viihdettä ja sitä Tappara ei ole aina tarjonnut, vaikka on ollut omalla pelitavallaan loistava voittaja monena vuonna.

Mutta jos katsoit yhtään TPS-Tappara sarjaa, niin Tapparan pelitapa on muokkautunut hyvin monipuoliseen suuntaan ja ei sitä enää voi kutsua jääkiekon ankeuttajaksi tai huippuunsa jalostetuksi träpiksi. Nimittäin se on tarpeen vaatiessa itseasiassa nopeampaa kuin Kärppien pelitapa, joka tuli hyvin esille toisen playoffs sarjan pelissä Tappara-TPP Tapparan kotikentällä. Tappara väläytti siinä pelissä mitä nopea omista lähtevä ja paineistava pelitapa tarkoittaa ja vei siksi ensimmäisen erän 3-0. Mutta Tappara ei ottanut käyttöön tätä vaihdetta kuin ko. pelin 1. erässä tai muutamilla jatkoajoilla, sillä Kalpa ja Tepsi antautuivat ihan muutenkin loppujen lopuksi aika peruspelillä, jonka Tappara myös hallitsee.

Eli aina kun tuli palavaa tarvetta, Tappara vain yksinkertaisesti painoi kaasua, ts. lisäsi kiekollista ja luistelunopeutta, tiesi se menoa sekä Kalpalle että TPS:lle. Lisäksi joukkueella on läjäpäin taitavia pelaajia hyvin roolitettuna, kuntopohja umpiterästä ja kurinalaisuus sekä kärsivällisyys kestään maailman tappiin saakka, joten Kärpille Tappara voi olla jo ensimmäisessä pelissä yllätyksellinen painajainen kun se painaa kaasun pohjaan heti alusta asti ja pelaa samalla temmolla kaikki kolme erää.

Itse näen, että Kärpät voi voittaa Tapparan kenties juuri 1. pelissä, mutta sen jälkeen tulee vaikeaa ihan jo johtuen rankasta HIFK sarjasta. HIFK ei vielä tänä vuonna ollut suinkaan playoffsien luistelevin joukkue, vaan taistelevin hyvällä mokella varustettu ryhmä, joka pelasi Kärppiä vastaan sen materiaalilla miten voi parhaiten sitä vastaan pelata. Mutta nyt Kärpille tulee vastaan laatujoukkue kaikilla mittareilla mitattuna ja myös pelitavallisesti yllätyksellisen uusiutunut ryhmä, joka kestää tarpeen vaatiessa vaihdosta toiseen samalla kovalla temmolla päästä päähän askia.

Veikkaan siis 4-1 sarjan menoa Tapparalle, jos Kärpät voittaa 1. pelin ja jos se sen häviää, niin sitten 4-0 Tapparalle.

Ps. Ja kannattaa tarkkailla sitä kuinka Tappara paineistaa paremmin kuin HIFK Kärppien pakkien omasta päästä lähteviä lyhyitä tai keskikentän ylittäviä avauksia, jotka menevät aika lailla samalla kaavalla. Se on satavarmasti scoutattu, sotasuunnitelma sitä varten laadittu ja Tapparan pelaajilla riittää taktinen kypsyys ja jalka tämän Kärppien vahvimman aseen tuhoamiseksi. Jos peli menee Tapparalta täysin puikkoihin, ei silloin Kärppien kotikenttäteurastuskaan ole täysin poissuljettu mahdollisuus. Viimeistään avauspelin kolmannessa erässä nähdään se miten uusiutuva Tappara kykenee pelaamaan todellista tempolätkää.
 
Tapparan pelitapa on muokkautunut hyvin monipuoliseen suuntaan ja ei sitä enää voi kutsua jääkiekon ankeuttajaksi tai huippuunsa jalostetuksi träpiksi. Nimittäin se on tarpeen vaatiessa itseasiassa nopeampaa kuin Kärppien pelitapa, joka tuli hyvin esille toisen playoffs sarjan pelissä Tappara-TPP Tapparan kotikentällä. Tappara väläytti siinä pelissä mitä nopea omista lähtevä ja paineistava pelitapa tarkoittaa

Eli aina kun tuli palavaa tarvetta, Tappara vain yksinkertaisesti painoi kaasua, ts. lisäsi kiekollista ja luistelunopeutta, tiesi se menoa sekä Kalpalle että TPS:lle
Väärä profeetta!! Tämä on Jatkoajan keskustelupalsta, eikä täällä sovi tuollaisia kirjoittaa. Olet varmasti Tappara-fani ja hämäät vain tuolla IFK:lla, senkin ketku.

Mutta jos olisitkin oikeassa, on hauska nähdä kuinka moni silti huutaa träpistä ja kahvasta. Kuinka olisi jääkiekon voitto, että Kärpät voittaisi.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Kenties Tappara on ollut antikiekon mestari tai toisaalta, onko se antikiekkoa, jos voittaa jatkuvasti keinolla millä hyvänsä. Itse pidän NHL- tyyppisestä askia edestakaisin nopeasti sahaavasta rehellisestä jääkiekosta ilman mitään träppejä ja muita maalin takana hieromisia. Katsojille pitää tarjota viihdettä ja sitä Tappara ei ole aina tarjonnut, vaikka on ollut omalla pelitavallaan loistava voittaja monena vuonna.

Mutta jos katsoit yhtään TPS-Tappara sarjaa, niin Tapparan pelitapa on muokkautunut hyvin monipuoliseen suuntaan ja ei sitä enää voi kutsua jääkiekon ankeuttajaksi tai huippuunsa jalostetuksi träpiksi. Nimittäin se on tarpeen vaatiessa itseasiassa nopeampaa kuin Kärppien pelitapa, joka tuli hyvin esille toisen playoffs sarjan pelissä Tappara-TPP Tapparan kotikentällä. Tappara väläytti siinä pelissä mitä nopea omista lähtevä ja paineistava pelitapa tarkoittaa ja vei siksi ensimmäisen erän 3-0. Mutta Tappara ei ottanut käyttöön tätä vaihdetta kuin ko. pelin 1. erässä tai muutamilla jatkoajoilla, sillä Kalpa ja Tepsi antautuivat ihan muutenkin loppujen lopuksi aika peruspelillä, jonka Tappara myös hallitsee.
Paljon samaa mieltä, mutta hieman pittää toppuutella tuota TPS-Tapparan game2 1.erää. Tuo erä meni Tapparalle 3-0, mutta kyllä kyseessä oli enemmänkin TPS:n suunnaton paskuus. Paikan päällä pelin katsoneena ei voinut kuin ihmetellä TPS:n peliä. Ne ei yrittänyt prässätä, eivät kunnolla menneet edes träppiin ja omalla alueella näennäisesti iholle. Siis käsittämättömän surkeaa peliä. En ole ikinä paikan päällä nähnyt yhtä surkeasti pleijareissa pelannutta joukkuetta. Jopa Niemisen Ville ihmetteli tapparaklubilla erätauolla että TPS on ihmeen haluton. Tuosta erästä ei kannata vetää ei sitten yhtään mitään johtopäätöksiä.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Väärä profeetta!! Tämä on Jatkoajan keskustelupalsta, eikä täällä sovi tuollaisia kirjoittaa. Olet varmasti Tappara-fani ja hämäät vain tuolla IFK:lla, senkin ketku.

Mutta jos olisitkin oikeassa, on hauska nähdä kuinka moni silti huutaa träpistä ja kahvasta. Kuinka olisi jääkiekon voitto, että Kärpät voittaisi.

Jees, mainio kommentti. Olen ollut punaisen HIFK:n kannattaja päälaelta saakka ukkovarpaan päähän jo 70-luvulta saakka sekä toki Jokipoikien myös, mutta kunnioitan aina vastustajaa, jos vain näen, että se on kaikilla tavoilla uudistuva ja siksi myös vahva. Muutaman Tappara -pelin seuranneena olin hyvin vaikuttunut sen pelaamisesta ja kenties sen pelitapa on yksi askel suomalaisen jääkiekon evoluutiossa, jossa peli siirtyy kohti koko kentän paineistusta ilman träpin träppiä ja omista lähdetään kuin tykin ammus kohti vastustajan maalia.

Elämme suomalaisen jääkiekon maailmassa mielenkiintoisia aikoja ja veikkaan, että ensi keväänä nämme yhdet parhaimmista/vauhdikkammista playoffs sarjoista pitkään aikaan kun kärkijoukkueet vahvistuvat ja pelitapa muuttuu kaikilla entistä jalka- sekä peliavoitukseltaan nopeammaksi. Kärppien Manner ja Kalpaan Kapanen ovat suunnannäyttäjiä ja Rautakorpi on hakenut myös Tapparalle uutta pelitapaa, kenties sitä voisi vielä tässä vaiheessa kutsua vasta "koko kentän hybridikiekoksi", ei täysin nopeaksi, mutta ei hitaaksikaan.
 

Kassu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kenties Tappara on ollut antikiekon mestari tai toisaalta, onko se antikiekkoa, jos voittaa jatkuvasti keinolla millä hyvänsä. Itse pidän NHL- tyyppisestä askia edestakaisin nopeasti sahaavasta rehellisestä jääkiekosta ilman mitään träppejä ja muita maalin takana hieromisia. Katsojille pitää tarjota viihdettä ja sitä Tappara ei ole aina tarjonnut, vaikka on ollut omalla pelitavallaan loistava voittaja monena vuonna.

Mutta jos katsoit yhtään TPS-Tappara sarjaa, niin Tapparan pelitapa on muokkautunut hyvin monipuoliseen suuntaan ja ei sitä enää voi kutsua jääkiekon ankeuttajaksi tai huippuunsa jalostetuksi träpiksi. Nimittäin se on tarpeen vaatiessa itseasiassa nopeampaa kuin Kärppien pelitapa, joka tuli hyvin esille toisen playoffs sarjan pelissä Tappara-TPP Tapparan kotikentällä. Tappara väläytti siinä pelissä mitä nopea omista lähtevä ja paineistava pelitapa tarkoittaa ja vei siksi ensimmäisen erän 3-0. Mutta Tappara ei ottanut käyttöön tätä vaihdetta kuin ko. pelin 1. erässä tai muutamilla jatkoajoilla, sillä Kalpa ja Tepsi antautuivat ihan muutenkin loppujen lopuksi aika peruspelillä, jonka Tappara myös hallitsee.

Eli aina kun tuli palavaa tarvetta, Tappara vain yksinkertaisesti painoi kaasua, ts. lisäsi kiekollista ja luistelunopeutta, tiesi se menoa sekä Kalpalle että TPS:lle. Lisäksi joukkueella on läjäpäin taitavia pelaajia hyvin roolitettuna, kuntopohja umpiterästä ja kurinalaisuus sekä kärsivällisyys kestään maailman tappiin saakka, joten Kärpille Tappara voi olla jo ensimmäisessä pelissä yllätyksellinen painajainen kun se painaa kaasun pohjaan heti alusta asti ja pelaa samalla temmolla kaikki kolme erää.

Itse näen, että Kärpät voi voittaa Tapparan kenties juuri 1. pelissä, mutta sen jälkeen tulee vaikeaa ihan jo johtuen rankasta HIFK sarjasta. HIFK ei vielä tänä vuonna ollut suinkaan playoffsien luistelevin joukkue, vaan taistelevin hyvällä mokella varustettu ryhmä, joka pelasi Kärppiä vastaan sen materiaalilla miten voi parhaiten sitä vastaan pelata. Mutta nyt Kärpille tulee vastaan laatujoukkue kaikilla mittareilla mitattuna ja myös pelitavallisesti yllätyksellisen uusiutunut ryhmä, joka kestää tarpeen vaatiessa vaihdosta toiseen samalla kovalla temmolla päästä päähän askia.

Veikkaan siis 4-1 sarjan menoa Tapparalle, jos Kärpät voittaa 1. pelin ja jos se sen häviää, niin sitten 4-0 Tapparalle.

Ps. Ja kannattaa tarkkailla sitä kuinka Tappara paineistaa paremmin kuin HIFK Kärppien pakkien omasta päästä lähteviä lyhyitä tai keskikentän ylittäviä avauksia, jotka menevät aika lailla samalla kaavalla. Se on satavarmasti scoutattu, sotasuunnitelma sitä varten laadittu ja Tapparan pelaajilla riittää taktinen kypsyys ja jalka tämän Kärppien vahvimman aseen tuhoamiseksi. Jos peli menee Tapparalta täysin puikkoihin, ei silloin Kärppien kotikenttäteurastuskaan ole täysin poissuljettu mahdollisuus. Viimeistään avauspelin kolmannessa erässä nähdään se miten uusiutuva Tappara kykenee pelaamaan todellista tempolätkää.


Tässä varsin hyvä analyysi asiasta. Kärppäfanit huutaa antikiekon perään ja niin edespäin. Estopelin osalta kumpikin pelaa samalla tavalla ja kyllä se Kukkonenkin kahvaa, vaikka sitä ei kukaan Kärppäleirissä tunnustakaan. Mielenkiintoinen sarja, jonka ennustan kuitenkin kääntyvän kokemuksen ansiosta Tapparalle. Voi toki kääntyä toisinkinpäin, ja ei sekään erityisesti edes harmita jos Kärpät sen ansaitusti tekee ilman tuomareiden sekä pomppujen apua. Neljällä voitolla harvemmin näin kuitenkin käy, mutta tiukassa sarjassa kyllä jos tuomarit saadaan uskomaan tähän antikiekko/kahva höpötykseen Tapparassa, samalla kun Kärpät estää minkä ehtii ilman rangaistuksia.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
@Jäkishöntsä on katsellut pelejä. Muutenhan täällä on jo kaivettu vanhat tutut provot esiin. K - G ei taida mennä enää provosta?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös