Playoffs 2016 finaalit: HIFK – Tappara

  • 265 996
  • 1 898

Wire

Jäsen
Tollasella munattomalla esityksellä veikkaan, että Tapolan makkara ei paljoa päitä silittele kopissa ja antele tikkareita "hyvistä" maalipaikoista.

Karri Kiven sanoin, jos joukkue ei syty niin valmentaja saa katsoa peliin ja hakea syyllisen sieltä.

Tapparan olisi pitänyt viime kauden mustana hetkenä heittää Tapola mäkeen ja ottaa valmentaja joka pystyy henkisen puolen valmennukseen. Tällä hetkellä Törppö kumppaneineen vie Tapolan porukkaa henkisellä ja taktisella tasolla 1000-0.
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
HIFKin hyökkäyspeli jatkaa erinomaisella tasolla ja Tappara ihmettelee. Hyökkäyspeli on ottanut voiton puolustuksesta, eikä ennakkoon ihmetelty HIFKin tehokas hyökkääminen ole enää ihmetys vissiin kenellekään.

HIFK on laukonut tasakentällisin 52 % laukauksistaan vaaralliselta maalintekoalueelta, Tappara 35 %. Otteluittain HIFKin lukemat 53%-43%-61% ja Tapparan 35%-21%-45%. Tällä hetkellä lukemat ovat ennakoihin suhteutettuina sen kaltaisia, että HIFK on entisestään petrannut ja Tappara on tipahtanut keskimääräisen HIFKin vastustajan tasolle.

Maalipaikat otteluittain: HIFK 9-13-17 ja Tappara 7-6-15. HIFKillä yhteensä 39 ja Tapparalla 28. Tapparalla kuitenkin tasakentällislaukauksia enemmän, eli 81 - HIFKillä 75. HIFK siis onnistuu viemään pelinsä huomattavasti Tapparaa tehokkaammin hyökkäysalueen vaaralliselle sektorille. Maalin edestä yritykset yhteensä HIFK 18 ja Tappara 13. HIFK on tehnyt alle viidestä metristä 6 maalia, eli tehokkuus 33 %. Älytön tehokkuus nimenomaan puolustuksen kannalta ajateltuna, kun pelataan finaaleita.

Tasakentällispelin hyökkäysrytmitys on ollut kolmessa ensimmäisessä hämmästyttävän samankaltainen ottelusta toiseen. Tappara on lähtenyt nopeilla rytmeillä jokaisessa ottelussa 65 % ja HIFK 75 %. Silmähavainnoilla voi sanoa, että lähtöjen tempo on vielä selvemmin HIFKille, eli siinä missä Tappara kävelee rytmittäessään hyökkäyksiä, HIFK on juoksuvauhdissa. Tällä tavalla Tappara ei tule menestymään, jotain tarttis tehrä. Ajattelu vie nyt voiton vaistoista, mitä täytyy ihmetellä.

HIFK myös päättää hyökkäyksensä laukauksiin huomattavasti Tapparaa tehokkaammin. Tapparalla on ollut joka ottelussa enemmän peliä eteenpäinvieviä tasakentällislähtöjä, mutta hyökkäysalueen hallinnaksi ne eivät ole kääntyneet. Kun suhteutetaan edellä esitetyt tasakentällislaukaukset peliä eteenpäinvieviin lähtöihin (ei viiveitä tai palautuksia) saadaan seuraavat lukemat kaavalla "maalipaikat per peliä eteenpäinvievät lähdöt":
  • HIFK:n rakenteellinen hyökkäystehokkuus omalta alueelta hyökkäysalueelle 25 %
  • Tapparan rakenteellinen hyökkäystehokkuus omalta alueelta hyökkäysalueelle 12 %
  • Kärppien ja Tapparan välieräsarjassa Kärppien lukema oli 17 % ja Tapparan 19 % --> Tapparan taso on selvästi pudonnut ja HIFKin taso on korkealla.
Tappara ei siis saa rakenteellisesti edes puolia niin tehokasta hyökkäyspeliä kuin HIFK virtauksen hallintaan nähden (enemmän peliä eteenpäinvieviä hyökkäyksiinlähtöjä). HIFK siis vie peliä myös puolustusasemassa, koska onnistuu puolustamaan Tapparan hyökkäämisen aseettomaksi välillä Tapparan puolustusalue-HIFKin puolustusalue. Tapparan on pakko keksiä lisää vauhtia hyökkäämiseensä ja saada lisää röyhkeyttä hyökkäysalueelle.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
b) voittaa rebound-kiekot. Tässä - niin kuin niin monessa muussa kiekkopeliin liittyvässä olennaisessa asiassa - on hävitty järjestään. Vastaavasti itse ei päästä reboundille ja aiheuttamaan riittävästi hämminkiä Husson maalille.
Tämä! Olen ollut aivan ällikällä lyöty, miten IFK on onnistunut viemään nämä rebound-tilanteet molemmissa päissä nähdyn lailla. Runkosarjassa ainoa joukkue, joka meitä pystyi maalinedustoilla horjuttamaan olitte te.

Sarja on edelleen todella nuori, joten paljon nitrohetkiä molempien jengien faneille vielä edessä.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Karri Kiven sanoin, jos joukkue ei syty niin valmentaja saa katsoa peliin ja hakea syyllisen sieltä.

Tapparan olisi pitänyt viime kauden mustana hetkenä heittää Tapola mäkeen ja ottaa valmentaja joka pystyy henkisen puolen valmennukseen. Tällä hetkellä Törppö kumppaneineen vie Tapolan porukkaa henkisellä ja taktisella tasolla 1000-0.

Melkoista sontaa, Tapola on valmentanut Tapparan kahdesti peräkkäin finaaleihin. HIFK:n träppi on helvetin hyvä ja tiivis, kannattaa kuunnella mitä se Kivi siellä studiossa höpöttelee. Jos luulet päässeesi läpi sieltä ajaa pakki vastaan vaikka sitten kovalla riskillä. Tähän asti tuo on toiminut todella hyvin ja tämä tilanne on IFK:n hyvyyttä, ei Tapparan huonoutta. Nuo pakottamattomat virheet mistä kaksi ensimmäistä maalia tulivat olivat sensijaan Tapparan huonoutta, yksilötasolla.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Turhaa synkistellä tässä vaiheessa. 6-0 mairittelee Hifkiä aika reilusti, vaikka toki Tappara oli todella kaukana voitosta. Mutta siellä kun ois Ilomäki, Kuusela ja Haapala laittanut tyhjistä sisään, ni ois ollut vähän eri peli.

Hifki ollut kokonaisuutena edellä selkeästi, mutta jos Tappara pystyis pari kotivoittoa vielä raapimaan, niin Game 7 on taas ihan eri peli. Siellä on kaikki mahdollista. Kyllähän sen ymmärtää, että stadissa keulii ja näsijärvestä löytyy jo kirveitä, mutta sarja on pahasti kesken.

Ohipeli-läpät voitte suosiolla säästää vaikka Skoda-cuppia varten.
 

Wire

Jäsen
Melkoista sontaa, Tapola on valmentanut Tapparan kahdesti peräkkäin finaaleihin. HIFK:n träppi on helvetin hyvä ja tiivis, kannattaa kuunnella mitä se Kivi siellä studiossa höpöttelee. Jos luulet päässeesi läpi sieltä ajaa pakki vastaan vaikka sitten kovalla riskillä. Tähän asti tuo on toiminut todella hyvin ja tämä tilanne on IFK:n hyvyyttä, ei Tapparan huonoutta. Nuo pakottamattomat virheet mistä kaksi ensimmäistä maalia tulivat olivat sensijaan Tapparan huonoutta, yksilötasolla.

Kyllä, melkosta sontaa, Palolan mummokin näkee että kavereiden yritys on samalla tasolla kuin elokuun harjoituspeleissä. Näissä peleissä se kiekko vaikka syödään ja oksennetaan vastustajan maalin edessä. Nyt pelaillaan sinne päin ja pelätään vastustajaa.

Yksi ohipeli on hyväksyttävää mutta 2 perseraiskausta finaaleissa ei ole millään mittarilla hyväksyttyä. Tapola paskoi taas 3-0 tilanteessa housuihin eikä edes kyennyt ottamaan yhtä hikistä aikalisää. Lopussa Karhusta nöyryytettiin kunnolla pitämällä loppuun saakka maalilla.

Tässä on menossa sama sapluuna kuin Ässien kanssa. Taitotaso riittää mutta henkisesti ei osata ottaa kannua himaan.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK ei ollut tässä toisessa Helsingin pelissä niin hyvä, kuin ensimmäisessä Helsingin pelissä, vaikka nyt numerot olivat rajummat. HIFK aiheutti sekoilullaan aika paljon maalipaikkoja Tapparalle, jonka ei pitäisi olla finaaleissa hyväksyttävää. Tapparan pelin tason hyväksyttävyyteen en ota kantaa. Otan vain kaiken kiitollisena vastaan. Siinä mielessä se oli tietysti hyvä asia, että riittää kun yksilötasolla niitä virheitä karsitaan pois, niin HIFK:lla on jo tässä sellainen asiassa selkeä parantamisen paikka. Tapparan on hyvin vaikea rakentaa laadukkaita maalipaikkoja silloin, kun HIFK:lla on paketti kunnossa. HIFK taas tänään Tapparaa vastaan pystyi systemaattisesti pelin virtauksella luomaan maalipaikkoja. Se on sinänsä ihan sama voitetaanko näitä millä numeroilla, kun seuraava peli alkaa tilanteesta 0-0. Viimeksi HIFK ei ensimmäiseen Tampereen peliin saanut avausvoitosta yhtään mitään mukaansa. Silti HIFK:lla oli kyllä sauma Tampereelta paremmalla viimeistelyllä jopa ryöstö tehdä.

Perjantain näen erittäin suurena mahdollisuutena. Panokset niin sanotusti kasvaa. HIFK ei ole nyt täydellistä ohipeliä sitten JYP-sarjan alun vetänyt. Silti näen hyvin minimaalisena sen edun mitä HIFK on yksilötasolla näistä ryöpytyksistä saanut. Karhunen voi ihan hyvin taas olla Hussoa parempi Tampereella. Nämä kääntyvät niin nopeasti, mutta jos nyt pitäisi jomman kumman joukkueen vierasvoittoa veikata, niin kyllä se vähän HIFK:lle kääntyy. Tapparalla on sellaisia orastavia romahtamisen merkkejä pelaamisessaan. HIFK taas pelasi ihan hyvän pelin jopa Tampereella. Mikäli HIFK onnistuisi röystössään Tampereella ja sarja menisi 3-1 tilanteeseen ja täysi Nordis lauantai-iltana + edelliset pelit siellä, niin...no sanotaan, että HIFK siinä tilanteessa saisi aika helposti bensaa liekkeihinsä.

Se mistä on pakko HIFK:ta aavistus kritisoida, niin Kuuselaan ja Laineeseen ei anneta riittävää painetta. Kaverit saavat ihan liikaa tilaa. En tarkoita, että esim. YV:llä pitäisi alkaa ryntäilemään ja muutenkaan pelata typerästi, mutta ihan 5 vs 5 pelaamisessakin ei uskalleta olla iholla. Tämän tilan nämä kaverit osaavat käyttää. Tänäänkin Kuusela ennen Elkinsin maalia purjehti ihan vapaasti Husson maalille ja noita tilanteita on ollut monia kaikissa kolmessa pelissä.

Tapparan yv on kyllä todella v-mäinen. Tänäänkin Tapparan enimmäisestä YV:stä HIFK selvisi lähinnä osittain tuurilla. Siinä on tällä hetkellä huomattavasti HIFK:n YV:tä enemmän uhkaa. Laine onnistui imemään itseensä kolme HIFK:n pelaajaa ja tuntui siltä, että sitä tilaa sitä kautta muille tuli järkyttävän paljon. Tappara pääsee kotihallissaan YV:tä pelaamaan useamman kerran, joten siinä lienee sen pelin kulminaatiopiste.

EDIT: Lisätään vielä, että HIFK:n kiekollisen liiderin puuttuminen lopuista peleistä on ihan marginaalinen asia. vaikka Taipalus ei kyllä tänään suorittanutkaan. Leveyttä vain pitää olla. Auvitu noussut ihan käsittämättömälle tasolle.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiitos Sekera taas tilastoista. Nopeasti tuli.

Sarjassa haetaan vielä asetelmia, mutta Tapolan lienee pakko muuttaa jotain. Tai edes yrittää muuttaa. Ketjut menevät satavarmasti uusiksi, mutta mitä tehdä pakistolle? Kanki, Aalto ja Mäntylä pitäisi heittää välittömästi pois kokoonpanosta, mutta mistäpä korvaajat? Pakkien (kauniisti sanottuna) jalkanopeuden puute johtanee väkisin pelitaparemonttiin. Norsu- ja päätykiekkoja? Tuleeko Harsoviina maaliin Hakametsässä?

HIFK:lla on samoin paljon parannettavaa. Erityisen pahana pidän finaalisarjan ensimmäistä selkeää pelikurin lipsumista 3. finaalin toisessa erässä. Infernaalisen yleisön kannustus, pitkä vaihtomatka ja pelaajien silmät sumentanut maalien tekemisen suunnaton kiima johti ylipitkiin vaihtoihin, virheisiin ja Tapparan puolittaisiin maalipaikkoihin. Ei Husso kaikkea ota kaikissa peleissä. Toinen iso asia on yksittäinen pelaaja. Verbaalinen kyvyttömyyteni estää minua pukemasta sanoiksi Lauri Taipaluksen seikkailuja jäällä 3. finaalissa. Sanattomaksi vetää kaikin tavoin (heh: 0+1, +2, 3 laukausta).

Sarja on vielä alussa ja kahta puuttuu. Eteenpäin saatana.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään IFK jatkoi samaa vahvaa peliään ja tehokasta viimeistelyä. Tapparalta huomattavasti parempi esitys kuin ensimmäisessä pelissä, mutta paikoista pitäisi tehdä. Nyt kiekot pyörivät lavoissa ja laukaukset menevät päin tai ohi - tai jäävät piippuun kokonaan. Ja siihen päälle omissa virheitä.

Tapparan sauma on seuraava tuplapeli. Kotona voitto ja lauantaina on sauma vierasvoittoon, kun on peli alla, niin ehkä IFK joutuu vähän vauhdissa himmaamaan. Nähtäväksi jää.

Mielestäni hyvä kiteytys molempien kappaleiden osalta. Myös minä näen Tapparan mahdollisuudet ryöstöön lauantaina, kun joudutaan peräkkäisen päivän peliin, jotka ovat HIFK:n vauhtikonelätkälle olleet hieman ongelmallisia. Tosiaan, vaikka HIFK selkeästi myös rakenteellisesti pelasi paremmin, oli HIFK erityisesti yksilötasolla tänään rautaa. Kaksinkamppailussa oltiin vahvempia ja maalien edustoja hallittiin, eikä ratkaisupaikosisa jäädytty ihan niin paljon (mahtui tähänkin toki esim. Ramun tyhjästä maalista ohi ja pari muuta mistä olisi voinut laittaa, mutta...). Ilomäen tilannehan taisi mennä niin, että syötön vastaanotto oli sen verran kova, että kiekko alkoi pyöriä ja veto siksi epäonnistui.

@Sekera : Aivan loistavaa, että jaksat noita tilastoja tänne postata! Todella mielenkiintoista luettavaa ja noihin on hyvä peilata omaa puusilmän kautta välittynyttä kuvaa pelistä. Oletko muuten jollakin tapaa tilastoinut/huomioinut vastahyökkäyksiä? Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka monesta Tapparan maalipaikasta/hyökkäykseenlähdöstä seuraa HIFK:n ylivoimahyökkäys nopean käännön jälkeen.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuolta se näyttää kun toinen voittaa kovemmalla prosentilla kaksinkaimppailuja, on luistelussa edellä, ja ennenkaikkea maalintekotehokkuus on aivan omissa sfääreissään. Lisäksi IFK:n jokainen yksilö vei Tapparan vastaavaa yksilöä ja suurin osa vieläpä selkeästi. Auvitu vs Plastino, Ramu vs Kuusela, Elkins vs Ilomäki, Liivik vs Jasu jne. Tulos ei kerro tästä pelistä kaikkea, mutta pelistä voi todeta että IFK oli alusta asti siellä missä se halusi, kuskin paikalla. Tappara(kin) on sikäli todella kovan paikan edessä, kun vastustaja tekee tuolla prosentilla kotonaan maaleja. IFK:n tulivoima flow-tilassa on aivan karmean kova. Ketjujen roolitus pelaa melko nappiin (ehkä pl. 4.ketju), pelaajat tietää tasan tarkkaan mitä pitää tehdä, ja ovat ennenkaikkea halukkaita tekemään niitä asioita.

Törmänen heitti finaaleihin passiivisemman kiekottoman pelin, vähensi prässiä ja asetti träpin. Eikä asettanut mitä tahansa träppiä, träppi voi olla toimimattomana aivan reikäjuustoa. IFK:n träpissä pelaajat ovat todella aktiivisena, Tapparan kiekolliseen annetaan kärkenä paine, ja aktiivisella mailahäirinnällä annetaan Tapparalle painetta, unohtamatta kovaa liikettä. Tämän jälkeen Tappara on usein pakotettu heittämään kiekkoa päätyyn, josta hyvin ennakoineena IFK:n pakki noutaa kiekon ja lähdetään uudestaan hyökkäämään. Tappara rytmitti peliä ajoittain hyvin etenkin toisessa erässä, IFK ei päässyt täysin vaihtorytmiin, mutta sitten tuli pari IFK:n pitkää pyöritystä jotka käänsivät taas kelkan. Tänään IFK:n puolustus teki virheitä, otti tietoisia riskejä ja Tappara pääsi kyllä hyville paikoille. Suurin osa Tapparan parhaista paikoista tuli IFK:n heikon avauspelin osalta, ei se Tapparankaan trap mikään surkea ole, joten huolellinen pitää jatkossa avauksissa olla.

Vaikka tämä peli päättyi tylyihin numeroihin, ei tästä saa kuin yhden voiton ja perjantaina voi olla taas täysin erilainen peli. Kuitenkin IFK on ollut Tapparaa edellä kokonaisuutena, ja etenkin Tapparan uinuvat yksilöt ovat häviämässä jatkuvasti pystyyn IFK:n vastaaville. Laine ei ole saanut jyväänsä kohdilleen, ja sen jälkeen Tapparan tulivoima on ollut todella tukossa. Mm. Karjalainen, Haapala, Järvinen ja Savinainen ovat olleet todella torsoja hyökkäyspäähän. Vaikka IFK:n Ramstedt ei pelannut tänään huippupeliä, IFK:n 2. ja 3.osastot nousivat jälleen hyvin esiin. Lisäksi pakistossa IFK:n Järvinen, Grilforss, Generous ja Aulie ovat olleet valovuoden edellä Tapparan Mäntylää ja kumppaneita.

Tapola on nyt tiukassa paikassa, IFK:n ei tarvitse enää mitään isoja asioita 5vs5 pelissä muuttaa, parannettavaa toki riittää. Tapparan taas tarvii keksiä parempia aseita murtaa IFK:n keskialue. Isoin muutos tarvitaan tietenkin yksilöiltä, pelitapa voi olla vaikka maailman paras, mutta mitään ei tapahdu jos yksilöt vetävät alta kölin. Kuvaavaa pelissä oli miten Zaborskyt, Ikoset, Luttiset ja kumppanit tulivat keskialueella takamatkalta karvaamaan ja riistivät kiekon tylysti pois. Kaksinkamppailuissa Tappara oli tänään aivan lapanen. Perjantaina on varmasti kova halu näyttää mihin Tappara pystyy. Mitään takki auki saapuvaa vierasjoukkuetta lienee turha odottaa, IFK haluaa varmasti napata mestaruuden jo lauantaina, joten uskoisin että perjantaille laitetaan taas kaikki peliin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tapola näytti silti aika tuskastuneelta haastattelussa ja puhisi, että on videoita katottu IFK:n keskialueen trapista ja pitää katsella lisää.

Asiahan ei mulle kuulu, mutta Tapolan ei kannattaisi keskittyä ollenkaan HIFK:n keskialueen trapin pohtimiseen. Se osa-aluehan Tapparalla on hallussa - tänäänkin 3 kpl 2-1 -hyökkäyksiä! Eikä Tappara pahemmin hävinnyt maalipaikoissakaan. Tapolan kannattaisi keskittyä joukkueineen aika puhtaasti maalintekoon, se on näin HIFK-silmin Tapparan suurin ongelma.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pojat pelaa ilon kautta. HIFK. Väkisin ei hyvä heilu. Tappara.

Näen Törmäsen tulevana maajoukkuevalmentajana, uuden polven "hei pelataan pojat ja voitetaan tsägällä" -henkisenä kaverina.... Jos pieni katsaus Törmäsen pelin johtamisen filosofiaan sallitaan, en näe tässä kaverissa niinkään pelitavallista supermiestä (mallia Steve Jobs, joka kontrolloi kaikkea), vaan Törmäsen näen enemmän henkisen puolen johtajana, tämän hetken kulttuuriin sopivana leaderjamppana.

Siinä missä Summanen, Matikainen ja Suikkanen edustavat myös tunnetta, jonkin sortin "maaleja perkele! ja kaikki annetaan mitä lähtee sylintereistä" -lätkää tahoillaan, näen Törmäsen enemmän raikkaana "lean startup" -ajan valmentajana, joka antaa poikien kokeilla eikä virheistä rankaista. Tavoiteltu tunnetila ei sisällä kirosanoja, vaan rakkautta lajiin. Kulttuurimuutos busineksen puolella on ollut tähän suuntaan jo selvä, huippuorganisaatiot antavat yksilöille vapauksia luoda ja toteuttaa oman itselleen luontaisen pelitapansa mukaisella sapluunalla tavalla ja sallia virheet. Törmänen tekee saman kaukalossa. Ei liene sattumaa, että Törmänen on opiskellut Helsingin kauppakorkeakoulussa.

Tämä filosofiasta. On totta, että Tapparalla oli kova (henkisesti) sarja Kärppiä vastaan. Ei olla kuitenkaan edes samalla asteikolla muutaman aiemman puoliväli- ja välieräsarjan rasittavuuden kanssa fyysisellä puolella. Mieleeni tulee muutama esimerkki historiasta, mutta annetaan niiden olla. Fyysinen rasittavuus ei selitä tilannetta, vaan se, että henkinen kantti, voittamisen kiima ja Helsingissä lopulta aika harvinainen voittamisen aura menestyspaineidenkin alla kallistaa nyt tilannetta tamperelaisia vastaan. Näin, vaikka itse ennustinkin Tapparasta finaalivoittajaa jo ennen välierien alkua.

Jos tilanne olisi toisin päin ja Tappara johtaisi sarjaa 2-1, Törmäsen filosofia ja tapa tarkastella tilannetta olisi jotakuinkin sellainen, että "mitäs näistä, hävittiin yksi peli ja mitäs siitä, uutta matoa koukkun". Kuitenkin toisella puolella on valmentaja, jolla ei omasta mielestäni ole samanlaista henkistä kapasiteettia (oletus, ei fakta, Tapolan olemus mielestäni tukee tätä) mitä Törmäsellä. Siksi tappion nollaamisen kyvyt eivät mielestäni ole samalla tasolla Tampereella.

Mutta jos JYP-sarjaan vertaa, niin samantyyppinen tilanne. Periaatteessa tässä kohtaa Jyväskylässä mietittiin, että pystytäänkö nollaamaan edellinen murskatappio. Pystyttiin ja tasoitettin sarja. Mutta sitten HIFK meni menojaan ansaitusti. Jotenkin uskon tämän kaavan toistuvan eli Tappara tasoittaa vielä, mutta sitten HIFK menee menojaan ja sarja päättyy 4-2.

Jupa
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Erikoista näissä matseissa on se, että tamimainen fraasi, jossa tiukat matsit voitetaan erikoistilanteet voittamalla, ei pidäkään paikkaansa: Tappara ollut toistaiseksi niin av:lla kuin yv:lläkin parempi.

NImim. Nakit silti vielä pakkasessa.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuntuu, että HIFK:lla on joukkueena aina järjettömät paineet, joka näkyy todella epävakaina suorituksina kausien välillä. Jotenkin on sellainen fiilis, ja historiaan peilaten näin on ollut, että ne joukkueemme, jotka finaaleihin asti ovat kyenneet, ovat joutuneet käymään omat kiirastulensa jo alkuvaiheissa pudotuspeliä/kautta, ja ovat henkisesti yllättävän vahvoja. Finaalisarjojen häviöitä on vähän: 2 kpl, joista ensimmäinen tuolla kaudella urheilullisesti täysin ylivoimaista vastustajaa vastaan (Tappara). Enkä epäile hetkeäkään, jos tästä sarjan voitto satuttaisiin ottamaan, että eikö taas totaalinen floppi ensi vuoden pudotuspeleissä olisi enemmän kuin odotettua. Eli: huonompia aikoja kohti ollaan menossa, ei mitään hätää.
 
Toistaiseksi sarja näyttää siltä kuin etukäteen saattoi odottaa. Eipä tuossa HIFK:n kovuudessa, fyysisesti ja pelillisesti, ole mitään yllätyksiä. Runkosarjan veti jo melko vakuuttavasti läpi ja ne pelit jotka olen nähnyt, niin parasta kiekkoa pelannut mitä yksikään muu joukkue tällä kaudella. Toki Tappara on ollut pettymys tähän mennessä näissä finaaleissa pelillisesti. Joukkue on niin sanotusti kusessa, kun HIFK ei toteutakaan kiekollista vetäytymistaktiikkaa a la Kärpät, vaan karvaa aggressiivisesti kiekon miehestä ja lähdöt omista ovat nopeampia.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Hassua kyllä, sinäkin muistat vielä edellisen mestaruutemme, ylivoimainen vaikka olikin :)

Jos ja kun HIFK tämän voittaa, tullaan kausi 2015-16 muistamaan monesta; Stögön mullistava tapa peluuttaa menestyvää lätkää, HIFK:n eka runkosarjan voitto, pleijareissa huikea marssi Kanisteriin.

Mitä ihmeen muuta tässä tarvitsee muistaa ja kokea?

Nuo ovat jäämässä päällimmäisiksi, mutta puolivälieristä lähtien mielestäni on pelattu kelpo jääkiekkoa monella paikkakunnalla. On pieniä asioita, joita jääkiekon seuraaja voi muistaa joskus joissakin tilanteissa.

Sitten on isompi kuva. Siinä HIFK on ollut aika hyvä, kieltämättä.
 

holvius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,Red Wings
Paljon on matkaa tosiaan voittoon. IFK oli lähellä vierasvoittoa jo viimeksi ja Tappara ei lähelläkään Hesassa. IFK pelaa nopeaa ja fyysistä kiekkoa ja johon ei ole pystytty vastaamaan. Varsinkin jos liike-ero on samaa luokkaa, niin kylmät käy.

Perjantaina toki voittoon luotetaan jotta saataisiin yksi syntymäpäivä lisää.
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Perjantain näen erittäin suurena mahdollisuutena. Panokset niin sanotusti kasvaa.

EDIT: Lisätään vielä, että HIFK:n kiekollisen liiderin puuttuminen lopuista peleistä on ihan marginaalinen asia. vaikka Taipalus ei kyllä tänään suorittanutkaan. Leveyttä vain pitää olla. Auvitu noussut ihan käsittämättömälle tasolle.

Taimi on kiekollisesti vahva mutta on välillä ollut pikkaisen helisemässä puolustuksessa kärkikarvaajien paineen alla. Teppo pelasi ehjän peli ja mielestäni Tampereella Salmi saisi ottaa Taipaluksen paikan.

Perjantaina IFK:lla on mahdollisuus ottaa lähes ratkaisevan tuntuinen voitto Tampereelta. Nähdyn perusteella en usko että Tappara pystyisi voittamaan kahdesti Nordiksella.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Hyvästä tilanteesta huolimatta peruspessimistiä vähän hirvittää viikonlopun pelit. Tapparalla en sin kotipeli, ja sitten heti seuraavana päivänä Nordis. HIFK ollut murskaava kotonaan, mutta aina tuoreilla jaloilla. Nyt Tappara pääsee hakemaan vierasvoittoa ehkä heille paremmin sopivassa, kahden väsyneen jengin mittelössä. Perjantain pelin tulos antaa aika vahvasti suuntaviivoja lauantaille. Jos HIFK vie perjantain, niin mestaruusjuhlat ovat lauantaina hyvin lähellä. Jos taas Tappara vie, lauantaina sillä on hyvä sauma kääntää koko sarjan suunta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Taidat nyt muistella -98 -finaalien toista matsia joka päättyi 1-7 -voittoon Hakaskutsissa Ipaa vastaan...? Muut matsithan päättyivät muistaakseni 2-0 ja 2-1 ja. Nordiksella.

6-0 tai 7-1... Sama maaliero ja murskalukemat joka tapauksessa. Mutta joo, sitä matsia tarkoitin.

Koskahan viimeksi toinen joukkue on hakannut finaalisarjan alussa näin paljon maaleja vai onko koskaan? Joku tilastoniilo voisi kaivaa tiedon esiin, jos viitsii.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Koskahan viimeksi toinen joukkue on hakannut finaalisarjan alussa näin paljon maaleja vai onko koskaan? Joku tilastoniilo voisi kaivaa tiedon esiin, jos viitsii.

Entäpä koska viiimeksi toinen joukkue on hakannut näin vähän maaleja? Ka 0,67 että siitäpä vaan huumoria repimään.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Entäpä koska viiimeksi toinen joukkue on hakannut näin vähän maaleja? Ka 0,67 että siitäpä vaan huumoria repimään.

Kai se on se paljon mainostettu finaalisarja 1998, kun Ilves onnistui kolmeen otteluun tekemään kokonaiset kaksi maalia IFK:n verkkoon.

Pakko sanoa, että IFK:n peliä on hieno seurata. Niin sanotusti homma toimii ja porukka antaa palautetta. Eiköhän tuo mene kuudessa ottelussa viimeistään helsinkiläisille. Tapparan tankki on taas tyhjä.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
. Vastaavasti itse ei päästä reboundille ja aiheuttamaan riittävästi hämminkiä Husson maalille.

Miten niin, vastahan viimepelissä Ilomäki(?) pääsi patjasta kimmonneeseen ripariin.

Kyllä IFK olisi voinut tämän pelin sössiäkin jos Tappara olisi paikoistaan tehnyt vaikka kolme maalia tilanteeseen 1-3. Kyllä sielä paikkoja oli, mutta eihän se nyt joka kerta uppoa.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Kai se on se paljon mainostettu finaalisarja 1998, kun Ilves onnistui kolmeen otteluun tekemään kokonaiset kaksi maalia IFK:n verkkoon.

Nonni, eli ihan tuossa äskettäin. Maalimäärä on muuten sama kuin toistaiseksi menossa olevissa finaaleissa.

Haapala pääsi siitä patjariparista koittamaan, mutta ei ollut maalintekemisen päättäväisyyttä siinä.
Ilomäki pääsi lyömään ylivoimalla kiekko tyhjään nuottaan mutta sai osumaan noin 4 metrin korkeuteen pleksiin sen vetonsa. Ohi ei mennyt kuin ehkä pari metriä, että saattaa sinällään vähän selittää tuota maalitonta putkea.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös