Playoffs 2016 finaalit: HIFK – Tappara

  • 265 889
  • 1 898
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, New York Rangers
Minulla on myynnissä F2 lippu tämän illan peliin. Myyn hankintahintaan. vastaukset YV:llä.

Edit. myyty
 
Viimeksi muokattu:

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Se ei ole vastajoukkueen aliarvioimista jos puusilmälläkin näkee että "oma" porukka pelaa huonosti.
Itsekään en tosin käyttöisi noita paria jo puhkikulunutta sanaa ohipeli ja ulospuhallus. Näin ja sanoin myös HIFK:n olleen hyvä molemmissa peleissä.

Se mistä näkee jokkueen tunaroivan voi olla vaikkapa tennistermiä käyttän "unforced errors" joka nimenäkin jo viittaa siihen että virheet eivät ole vastustajasta rippuvaisia.
Näitä kyseisiä pakottamattomia virheitä Tapparan ensimmäinen finaalipeli oli täynnä.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Se ei ole vastajoukkueen aliarvioimista jos puusilmälläkin näkee että "oma" porukka pelaa huonosti.
Itsekään en tosin käyttöisi noita paria jo puhkikulunutta sanaa ohipeli ja ulospuhallus. Näin ja sanoin myös HIFK:n olleen hyvä molemmissa peleissä.

Se mistä näkee jokkueen tunaroivan voi olla vaikkapa tennistermiä käyttän "unforced errors" joka nimenäkin jo viittaa siihen että virheet eivät ole vastustajasta rippuvaisia.
Näitä kyseisiä pakottamattomia virheitä Tapparan ensimmäinen finaalipeli oli täynnä.

Eli onko tässä kyseessä taas se jo vuosien varrella legendaariseksi tullut sanonta, Tappara hävisi itselleen, ei vastustajalle?
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Finaalisarjan kahdeksan erän otannalla on tuo HIFK kyllä kova joukkue. Ei Tappara tänään niin paljoa jäljessä ollut kuin perjantaina. Oli hyviä paikkoja mm. Kuuselalla, Haapalalla ja Ilomäellä, mutta ei mennyt sisään. Tappara sitä vastoin teki tälle tasolle helppoja virheitä, jotka johtivat maaleihin ja sitten pelin viimeistään ratkaissut maali hyväksyttiin paitsiona. Ennen sarjaa ennustamani 4-1 näyttää kyllä nyt täysin realistiselta:

-HIFK:n pelinopeus on tämän liigakauden ylivoimaisesti kovinta.
-HIFK:n kamppailuvoima Tapparaa edellä.
-HIFK:lla näyttää olevan melkoinen hurmos päällä. Tappara on sitävastoin passiivinen ja pelokas.
-Ykkösketjua ja Lainetta lukuunottamatta hyökkääjien taso/papu ei riitä. Lisäksi kärkipelaajista vain Laineella näyttää olevan ratkaisunhalua. Muut siirtelevät vastuuta ja syöttävät, kun olisi paikka laukaista.
-Tapparalla on ajoitukset jatkuvasti pielessä. Päätykiekkoja, kun kukaan ei mene perään ja yksinpuskemista kun olisi jalkoja menossa päätykiekkoon. Hyökkääjät karkaavat liian ylös pelinavaamisvaiheessa. Tämä näkyy muihin sarjoihin verrattuna myös suurena pitkien kiekkojen ja paitsioiden määränä. Kunnia tästä myös HIFK:n trapille.
-Valmennus ei ole kykeneväinen reagoimaan tarpeeksi nopeasti/tekemään muutoksia. (mm. Saravo-Aalto parin jalkanopeus, Ilomäki kakkosylivoimassa, hyökkäysketjujen stabiilisuus...)

Erikoistilannepelaaminen taitaa olla ainoa osa-alue, missä Tappara on toistaiseksi ollut HIFK:ta edellä tai ainakin samalla tasolla? Toivottavasti nyt ei aivan lässähdä nämä finaalit. Tappara-lasien katsottuna on kyllä viihdearvo näissä finaaleissa ollut paljon heikompi kuin kolmena edelliskeväänä. HIFK-faneille tosin varmasti kelpaa, kun oma joukkue on ollut 7/8 erässä tasakentällisin edellä.

En ole mestaruutta luovuttamassa, mutta paljon pitää muuttua, mikäli Tappara aikoo Helsingissä voittaa. Tällä hetkellä sarja muistuttaa sen suhteen 2013 finaaleja, joissa Tampereella väännettiin tasaisesti ja Porissa Ässät meni menojaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ennen sarjaa puhuttiin, että klassikkosarja tulossa, mutta kyllä tästä on klassikko kaukana, ainakin tällä hetkellä. Tähän mennessä meno on ollut sivustaseuraajan näkökulmasta lähes yhtä surkeaa, kuin 2011, jolloin Hifk ja Blues pelasivat vastakkain. Kaikki välissä olleet finaalisarjat ovat olleet huomattavasti kiinnostavampia, ikävä todeta, mutta näin se on.

Iso syy on Tapparan täydellinen mitäänsanomattomuus näissä stadin peleissä. Tavallaan on vähän sivuseikka, että onko tämä Tapparan paskuutta vieraissa vai Hikfin hyvyyttä kotona. Joka tapauksessa tulos on sama, eli pelissä ei ollut jännitystä tänäänkään juuri ollenkaan.

Ei tätä sarjaa tule kovin moni vuosien päästä muistelemaan, paitsi toki kannattajat...
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tärkeä ulospuhallus Tapparalta IFK:n kannalta, niin sarja ei voi olla seuraavassa kotipelissä katkolla. Outoa, että tämä on mielestäni jo kolmas ohipeli Tapparalta. Harmi vain, että voittivat yhden.

Perjantaina tulee varmasti jo Tappara omalla tasollaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
IFK on ollut Nordiksella ihan järkyttävän kova. Myös Tampereella pelattu matsi oli IFK:lta hyvä ja hieman paremmalla tuurilla tilanne voisi olla 3-0 IFK:lle. Tämä sarja on ihan kaikkea muuta kuin ohi, mutta juuri nyt näyttää hyvältä.
 
Tapparalle näyttää kaudesta toiseen olevan jo finaaliin pääsy ihan riittävä "mestaruus" ja etenkin nyt, kun oululaispeikko saatiin voitettua. HIFK on helkkarin hyvä, mutta on noi tamperelaisten löysämunaiset vieraspelit jotenkin masentavia silti. Menee 4-2 Stadiin, kuten olen koko ajan arvellutkin. Tosin voi ihan hyvin olla myös otteluvoitoin 4-1, koska 6-0 raiskauksesta voi olla jo henkisesti nihkeempi palautua.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Pelit vasta 2-1 vastustajalle. Tänään Tapparalta paljon parempi peli kuin viime kerralla Helsingissä,vaikka lopputulos oli mitä oli näin tapparalaisena. Paikkoja saivat luotua ihan samaa tahtia vastustajan kanssa, mutta toinen vain teki omistaan ja toinen ei tehnyt yhtäkään. Perjantaina sitten pelit tasan ja lauantaina pääkaupunkiin sitten big stealin hakuun.
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Mää en keksi mitään syytä miksi Tappara ei jäisi hopealle. Hifk on kaikessa parempi ja se siitä.

Johtajat Kuusela ja Peltola helvetin hienoa! Toinen pyörittelee päätä omille ja toista ei edes näe kentällä.
 

Baldrick

Jäsen
Muistelisin lukeneeni juttua, että Tappara-Kärpät-sarjassa taso oli niin kova ja molemmat tasaisia joukkueita, että mestari tulee sieltä ja joidenkin mielestä taisi vielä helpostikin mestaruuteen tuon välierän voittaja mennä. Mitä vielä... Ihan kiva huomata, että ei ollut JYP ainoa, joka jäi telineisiin Nordiksella...
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Semmonen peli. Yksi hyvä puoli tässä on. 6-0 voitto on yhden voiton arvoinen siinä missä 1-0 voittokin. Ja siinä ne kaikki hyvät puolet olikin Tapparan kannalta.
Jos joukkueiden pelillinen ero on jatkossakin tämä niin olisi miehekkäämpää lopettaa sarja kesken ja jakaa mitalit kun jatkaa tuota säälittävää räpellystä.

Veikkaan, että jos Karjalainen ja Ilomäki laitetaan laukomaan keskiympyrästä kiekkoja tyhjään maaliin, niin ei kymmenestä kiekosta ainakaan yhtä useampi osu.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Kyllähän tämä nyt heikolta näyttää. HIFK:lla on selvä yliote ja maalin tekeminen on helvetin vaikeaa. Välillä päästään paikoille, mutta ratkaisut ovat heikkoja ja ripareille ei ole menijöitä. Muutenkin vastustajan maalille meneminen tuottaa vaikeuksia. Vastaavasti HIFK oli tänään todella tehokas. Paitsiomaalista nyt on turha jossitella, peli olisi hävitty muutenkin, kun kerran maaleja ei saada aikaiseksi.

Peli oli mielestäni Tapparalta itse asiassa jopa hieman parempi kuin perjantaina. HIFK oli vain hieman tehokkaampi kuin silloin. Onneksi tilanne on vasta 2-1, mutta PALJON pitää Tapparan parantaa, mikäli tässä mielitään mestaruus voittaa. HIFK on vahvempi, röyhkeämpi, nopeampi - yksinkertaisesti paljon parempi. Tapparan viisikko ei löydä rytmiä hyökkäyksiinsä ja omissa ollaan pulassa jatkuvasti. Tuntuu, että hieman jopa pelätään vastustajaa, niin heikkoa ja alistunutta pelaaminen välillä näyttää.

Tulee vähän tuo HIFK-Jyp -sarja mieleen - HIFK oli kotona ylivoimainen ja niin on toistaiseksi ollut nytkin. Jyp sentään onnistui maalinteossa Helsingissä ja toisaalta otti selvän voiton ensimmäisessä kotipelissään. Tappara voitti niukasti ensimmäisensä. Myös hieman Ässät-finaali tulee mieleen vuodelta 2013. Silloin toki Tapparalla oli kotietu, mutta Porissa Tapparalla ei ollut kuudetta finaalia lukuunottamatta mitään palaa.

Tapparan on pakko muuttaa jotain. Nopeuttaa pelaamista, taklata ja karvata aktiivisemmin. Jos se toisi sitä tunnetta ja oikeanlaista rytmiä peliin. HIFK on tällä hetkellä todella suuri suosikki, mutta pitää kuitenkin muistaa, että tilanne on vasta 2-1 ja Tappara on monet kerrat pystynyt nousemaan kovista paikoista. Vielä on toivoa. Kaiken pitää osua kuitenkin nappiin varsinkin Helsingissä, jos meinataan neljä voittoa ottaa.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ottelusta muistetaan IFK:n ylivoima 6-0 tuloksen muodossa. IFK oli ylivoimainen koko ottelu katsottuna viimeistelyssä. Muuten oli tasaisempaa, vaikkakin IFK kuskinpukilla, siellä tehtiin töitä molempiin suuntiin. Katsokaa Tapparalta Jasun ja Mäntylän otteita, voi helvetti miten löysää paskaa.

Ei ansaittu tänään voittoa, IFK halusi enemmän ja sai. Tapparan runkosarjan maalintekijöiden leveys on kääntynyt hyvin kapeaksi finaalisarjassa. Tappara pyörittää hyökkäysalueella kolmella jätkällä, kun pakit varastavat heti keskialueelle kun mahdollista.

Löytäisiköhän Ojanen viisastenkiven tuosta IFK:n jatkuvasta kiekollisen tuplaamisesta? Tapparalta puuttuu tukitoimet kiekolliselle ja IFK tuplaa aggressiivisesti päätypelissä Tapparan hyökkääjiä. Tuolla olisi mahdollista pelata ylivoimainen tilanne toisaalle hyökkäysalueella.
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Ei perkele. Tämä on tavallaan molempia IFK:n kovuutta ja Tapparan paskuutta. Perustelen: Tapparalla paikka... menee seinille.. paskuutta. Vastahyökkäyksestä IFK tekee tappavalla prosentilla... kovuutta. Tasoero on tällä hetkellä tämä.

Tapparan pelaajien puolustaminen tänään... Itsekin vetäisin paremmin! Tuukka Mäntylä, Juhani Jasu, Kristian Kuusela hyvää päivää! Vaatii jo ihmettä ettei lauantai illalla tarvi hopeakaffeita juoda mutta vastahan tämä on 2-1. Sitten kun on 4-1 voidaan luovuttaa.
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei tätä sarjaa tule kovin moni vuosien päästä muistelemaan, paitsi toki kannattajat...

No kuka muu sitä muka muistelisi, puudeleita ulkoiluttavat mummot tai sisäisen Ameliensa löytäneet kirjallisuusopiskelijapojat?
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ajankohtainen kysymys: Onko Tappara liigan heikoiten valmennettu joukkue? Pakko kai olla, kun näitä ohipelejä tulee tässä vaiheessa kautta jatkuvasti.
 

Isäntä

Jäsen
Muistelisin lukeneeni juttua, että Tappara-Kärpät-sarjassa taso oli niin kova ja molemmat tasaisia joukkueita, että mestari tulee sieltä ja joidenkin mielestä taisi vielä helpostikin mestaruuteen tuon välierän voittaja mennä. Mitä vielä... Ihan kiva huomata, että ei ollut JYP ainoa, joka jäi telineisiin Nordiksella...
Suomessa jostain käsittämättömästä syystä mielletään kovaksi playoff-kiekoksi Tappara-Kärpät sarjojen keskialueen miekkailushakki, jossa liian vähän perustuu pelaajien omaan reagointiin ja liian paljon harjoiteltuun pelitapaan. Hienoa kyllä katsoa tuota HIFK:n pelaamista. Ja hienoa myös, että hyvät pelaajat saavat pelata vahvuuksillaan. Lisäksi kiitos Törmäselle, että toi Liigakiekon aktiiviseen nykyaikaan.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Suomessa jostain käsittämättömästä syystä mielletään kovaksi playoff-kiekoksi Tappara-Kärpät sarjojen keskialueen miekkailushakki, jossa liian vähän perustuu pelaajien omaan reagointiin ja liian paljon harjoiteltuun pelitapaan. Hienoa kyllä katsoa tuota HIFK:n pelaamista. Ja hienoa myös, että hyvät pelaajat saavat pelata vahvuuksillaan. Lisäksi kiitos Törmäselle, että toi Liigakiekon aktiiviseen nykyaikaan.

Niin... siihen on totuttu. HIFK:n pelaaminen on uutta tässä Liigassa. Aktiivista, helvetin nopeaa, taitavaa... nauttisin näkemästäni varmasti itsekin, jos pylly pystyssä vastassa ei olisi Tappara. Näin pitäisi myös maajoukkueen pystyä tulevaisuudessa pelaamaan, jos mielitään kultamitaleita ottaa ja jotain Ruotsia tai Kanadaa haastaa.

Jos HIFK jatkaa noin ja Tappara ei pysty haastamaan, niin ei ole nokan koputtamista, etteikö HIFK ansaitsisi mestaruutta. Hienoa sinänsä, jos mestaruus tulee aktiivisella pelillä. Tai siis KUN - onhan Tapparankin pakko olla aktiivisempi, jos mielii sarjan vielä kääntää.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sarja vasta 2-1 ja kaikki edelleen auki. Tapola näytti silti aika tuskastuneelta haastattelussa ja puhisi, että on videoita katottu IFK:n keskialueen trapista ja pitää katsella lisää.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei tätä sarjaa tule kovin moni vuosien päästä muistelemaan, paitsi toki kannattajat...

Hassua kyllä, sinäkin muistat vielä edellisen mestaruutemme, ylivoimainen vaikka olikin :)

Jos ja kun HIFK tämän voittaa, tullaan kausi 2015-16 muistamaan monesta; Stögön mullistava tapa peluuttaa menestyvää lätkää, HIFK:n eka runkosarjan voitto, pleijareissa huikea marssi Kanisteriin.

Mitä ihmeen muuta tässä tarvitsee muistaa ja kokea?
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ajankohtainen kysymys: Onko Tappara liigan heikoiten valmennettu joukkue? Pakko kai olla, kun näitä ohipelejä tulee tässä vaiheessa kautta jatkuvasti.
Kyllä toisto on huumorissa hauskaa. Miten tämä oli mielestäsi ohipeli? Tuloksen vuoksi kai. Maalipaikat tasan ja vastustaja rokottaa 22 maalia kohti menneestä laukauksestaan 6 häkkiä. Tehokasta viimeistelyä ja lepsua puolustamista. Ei noiden karjalaisten, haapaloiden, ilomäkien viimeistelyillä ansaitsekaan voittaa
 
Tänään IFK jatkoi samaa vahvaa peliään ja tehokasta viimeistelyä. Tapparalta huomattavasti parempi esitys kuin ensimmäisessä pelissä, mutta paikoista pitäisi tehdä. Nyt kiekot pyörivät lavoissa ja laukaukset menevät päin tai ohi - tai jäävät piippuun kokonaan. Ja siihen päälle omissa virheitä.

Tapparan sauma on seuraava tuplapeli. Kotona voitto ja lauantaina on sauma vierasvoittoon, kun on peli alla, niin ehkä IFK joutuu vähän vauhdissa himmaamaan. Nähtäväksi jää.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
No kuka muu sitä muka muistelisi, puudeleita ulkoiluttavat mummot tai sisäisen Ameliensa löytäneet kirjallisuusopiskelijapojat?

Tiedä sitten sinusta, mutta kyllä minä muistan hyvin mm. Game seveniin venyneet viime vuosien Kär-Tap-finaalit ja niiden ratkaisut. Tai vaikka Hifk-Jokerit seitsemän ottelun sarjan, vaikken kumpaakaan joukkuetta kannatakaan. Hienoja sarjoja.

Toistaiseksi tämä sarja ei ole noussut klassikon asemaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös